Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sumuštiniai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Limcamca
Siulau sioje temoje pasidalinti kiekvienos sumustiniu receptais. Jei tokia tema jau buvo, atsiprasau. Tiesiog sumustiniai dazniausias pusryciu valgis, o batonas ir desra jau senai atsibode.
As siulau:

batonas, suris, sampinjonai (zali) ir agurkas. Ant virsaus dar galima druskytes uzbarstyti. Chmmm skanumelis smile.gif
mažulka
Na sumuštinių tai jau žinau keletą receptėlių.

Sumuštiniai su krabų lazdelėmis ir pomidorais. Ant batono(bent jau man skaniausia) užtepti sviesto, uždėti krabų lazdeles(perpjautas per pusę) ir uždėti pomidoro griežinėlį.
Etina
man skaniausiu,trubut, kiek dabar prisimenu, yra sumustiniai su lasisa.aptepi sviestu ar margarinu ir uzdedi plonai pjaustytos lasisos, poto dar agurko grezineli.
Migele
O man labai skanu apsitepti batona arba dziuvesi sviestu ir ant virsaus meducio mmmmm.
Atize
QUOTE (Sfinxute @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 9:09)
man skaniausiu,trubut, kiek dabar prisimenu, yra sumustiniai su lasisa.aptepi sviestu ar margarinu ir uzdedi plonai pjaustytos lasisos, poto dar agurko grezineli.

man tai skaniau kai ant lasisos griezinelis buna citrinos o ne agruko kazkaip man labiau jis tinka smile.gif prie zuvies. bet cia skonio reikalas aisku smile.gif
Limcamca
QUOTE (Sfinxute @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 11:09)

As ant lasisos citrinos dedu.
Etina
as cirtina naudoju tik geriant tekila arba degtine wink.gif
Limcamca
QUOTE (Sfinxute @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 11:26)
as cirtina naudoju tik geriant tekila arba degtine wink.gif

Irgi gerai biggrin.gif
Bureja
Siaip daznai puryciams valgau pashteta...Labai megstu sumushtinius,keptus keptuvej,tada pridedi ir suriuku,kuris skaniai ishsilydo,deshrytes,ir prieskoniu. smile.gif Visai skanu.
kai buvau dar vaiks,mana juos orkaitej skaniai keptadavo, tokie trashkus,suris gerai ishsilydes, bet aisku kaip pusryciams,tai daug laiko uzimtu...
Jumi
QUOTE (Bureja @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 9:37)
Siaip daznai puryciams valgau pashteta...Labai megstu sumushtinius,keptus keptuvej,tada pridedi ir suriuku,kuris skaniai ishsilydo,deshrytes,ir prieskoniu. smile.gif Visai skanu.
kai buvau dar vaiks,mana juos orkaitej skaniai keptadavo, tokie trashkus,suris gerai ishsilydes, bet aisku kaip pusryciams,tai daug laiko uzimtu...

Karsti sumustiniai musu seimynos megstamiausi o kad neatsibostu tai vis kitokius kepam wink.gif
Vieni butu tokie krabu lazdeles,desrytes,saukstelis majonezo nors tinka ir grietine ar tomatas,kiausinis,suris.Suri sutarkuoji,viska supjaustai ir sumaisai.Imusi kiausini. Dedi ant batono riekuciu ir kepi. Skanaus.
Vietoj krabu dedu pievagrybiu,vasara pomidoru ar dar ka randi saldytuve.
Sonatina
QUOTE (JurgitaM @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 13:40)
Vieni butu tokie krabu lazdeles,desrytes,saukstelis majonezo nors tinka ir grietine ar tomatas,kiausinis,suris.Suri sutarkuoji,viska supjaustai ir sumaisai.Imusi kiausini. Dedi ant batono riekuciu ir kepi. Skanaus.
Vietoj krabu dedu pievagrybiu,vasara pomidoru ar dar ka randi saldytuve.

O kepi keptuvėje ar orkaitėje? unsure.gif
Jumi
Orkaiteje wink.gif
skanu ir svoguniuko ar cesnakiuko ipjaustyti... laugh.gif
nerez
Baisiai paprasti ir skanus -bent jau man: "bočiu" duonytė+sviestukas+bananas. Kai isgirdau - negalejau patiketi, kad gali buti skanu...
Dar ant smugio tokie - duonyte, vietoj sviesto tirsta grietine ir pomidoriuko riekeles. KAm reikia dar druskytes Niam niam.
Beje, kazkuri raset, kad labai megstat lasisa - ja galima ir paciai susisudyti, nereikes taip brangiai moketi. Jei idomu - paskykit, parasysiu. Tingiu be reikalo rasinet.

Atize
QUOTE (nerez @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 14:21)
Baisiai paprasti ir skanus -bent jau man: "bočiu" duonytė+sviestukas+bananas. Kai isgirdau - negalejau patiketi, kad gali buti skanu...
Dar ant smugio tokie - duonyte, vietoj sviesto tirsta grietine ir pomidoriuko riekeles. KAm reikia dar druskytes Niam niam.
Beje, kazkuri raset, kad labai megstat lasisa - ja galima ir paciai susisudyti, nereikes taip brangiai moketi. Jei idomu - paskykit, parasysiu. Tingiu be reikalo rasinet.

tai aisku kad idomu parasyk ka smile.gif nes kaina sudytu kosmine o zaliyu tai ketvirtadaliu mazesne smile.gif
nerez
Reikia nusipirkti lasisa, jei pasitikit kad sviezia galima ir saldyta, as dazniausiai perku atsaldyta. Nuplaunu ir visa ta gabala itrinu misiniu is druskos ir cukraus. Pusei kg as imu nubraukta sauksteli druskos ir Truputi maziau cukraus. Siaip pirma karta siulau deti maziau, priklauso nuo skonio kaip megstat. Vienaip ar kitaip veliau lengviau dadeti, jei truks. Istrinam abi puses su siuo misiniu , dedu i lekste, uzdengiu maistine plevele ir i saldytuva parai (ne i kamera). Ir galima valgyti. Ai, pries tai reikia nuplauti. Pjaustyti gabaliukais pabarstyti krapiukais, jei norit paslakstyt konjakeliu ir niam niam smile.gif
P.S. as ant batoniuko tepu ne sviesta ( kai sumustiakai su lasisa) o toki kremuka is varskes, grietines, majonezo ir citrinos sulciu. Visko reikia po sauksta. Isplaku su mikseriu, jei tingiu ji tept ir siaip sumakaluoju kokiam indeli ir viskas. Skanaus smile.gif
toja
O aš tai darau tokius sumuštinius, baltą duoną supjaustau riekėmis, lydytą sūrį sutarkuoju, dedu smulkiai spjaustytą svogūną, įmušu kiaušinį, tepu ant duonos riekeliu. Riekeles dedu į aliejų , kad būtų sūris į apačią kai apkepa apveriu ir apkepu kitą duonos riekę. viskas kepama keptuvėje, ne orkaitėje.
o aprasti sumuštiniai man labai skanu su panemunės pievu sūriu, dar galima dešrytes uždet ir kokią daržove
Maria
Oj kaip idomu pasiskaitineti receptuku,.... smile.gif Taip skaniai rasot... niamniam...
Okay, as irgi pora geru zinau.

1. toms, kas megsta cesnaka. Trinta cesnaka sumaisom su majonezu, tepam and batono ir uzdedam pomidoro riekute. Sunku isivaizduot, bet tikrai NEPAKARTOJAMAI skanu!!! tongue.gif

2. Isverdam kiausini, sujaustom pievagrybius (zalius), tarkuojam suriuka, desryte (arba krabukus), paprika, majonezas. Viska sumaisom, tepam ant batono. Dar galima kepti "sumustininej". smile.gif

skanaus!
mažulka
Prisiminiau dar vieną receptuką, kažkada jis "firminis" pas mane buvo. Sumuštiniai su šprotais. Reikia kietai išvirti 4 kiaušinius, juos supjaustyti kubeliais, pridėti prieskonių, druskytės ir smulkintų porų arba svogūno laiškučių ir sumaišyti su trupučiu majonezo. Sutepti sviestu duoną ar batoną. Ant duonos dėti po žuvelę(galima dvi ir tris) iš šprotų dėžutės, o šalia tos kiaušinių masės. Žinot skonis geras ir atrodo gražiai. Dar galima šprotus su kiaušinių mase sumaišyti (šakute sutrinti), bet vaizdas jau nebe tas. Skanaus!
Ajuss
QUOTE (mazulka @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 22:06)
Prisiminiau dar vieną receptuką, kažkada jis "firminis" pas mane buvo. Sumuštiniai su šprotais. Reikia kietai išvirti 4 kiaušinius, juos supjaustyti kubeliais, pridėti prieskonių, druskytės ir smulkintų porų arba svogūno laiškučių ir sumaišyti su trupučiu majonezo. Sutepti sviestu duoną ar batoną. Ant duonos dėti po žuvelę(galima dvi ir tris) iš šprotų dėžutės, o šalia tos kiaušinių masės. Žinot skonis geras ir atrodo gražiai. Dar galima šprotus su kiaušinių mase sumaišyti (šakute sutrinti), bet vaizdas jau nebe tas. Skanaus!

Aš panašiai darau, tik kiaušinio trynį ir baltymą atskirai sutrinu, užtepu ant keptos duonos majonezo, užbarstau pusę riekelės baltai (baltymu), pusę geltonai (tryniu), per vidurį dedu šprotuką, o jei vasarą tai iš vienos šprotuko pusės uždedu krapo šakelę, iš kitos salotos lapelį - labai spalvingai atrodo wink.gif tongue.gif

Taurė
megstu sumustinius su tunos salotom .
tunos salots: tunos koncervai aliejuje (alieju nupilu lauk),petrazole,svogunas, majonezas/grietine,prieskoniai. viska sumaisyt ir tepti ant duonos/batono.
o lasisa sudau kitaip rolleyes.gif
Etina
QUOTE (TauRe @ Šeštadienis, 29 Lapkričio 2003, 7:50)
o lasisa sudau kitaip rolleyes.gif

tai kaip? wink.gif
LIUDAL
Per nestuma labai megau varske, tai darydavau tokius karstus sumustinukus:
varske + kiausinis + razinos (arba cinamonas) - viska sumaisau tepu ant batono ir i orkaite. Kepti, kol pagels.

Man ir mano seimynai labai patinka wink.gif
Aga
Mano topiniai sumustiniai:

Ant keptos duonos tepamas majonezas su smulkiais cesnakais ir dedamas pomidoras.

Arba dar megstu tokius sumustinukus:

Ant batono uztepamas sviestas ir aplipdomas tarkuotom kokoso drozlem.Niam niam
Taurė
QUOTE (Sfinxute @ Sekmadienis, 30 Lapkričio 2003, 15:30)
QUOTE (TauRe @ Šeštadienis, 29 Lapkričio 2003, 7:50)
o lasisa sudau kitaip  rolleyes.gif

tai kaip? wink.gif

nuplaunu lasisos file gabaliuka. paimu inda, priberiu ant dugno daug stambios druskos. tada dedu file ir dar ant virsaus pilu daug ir zinoma sonus apklijuoju.uzdedu truputi pipiru ir dziovintu krapu. po paros viska nuplaunu ir dar truputi druskos . tada antra kart nuplaunu ir tik krapu uzberiu, niam niam tongue.gif
Elena
Man labiausiai patinka ir sumuštinai su lašiša. Sūdau visada pati. Dar skanu upėtakis, sudymas toks pats kaip ir lašišos. Tik apskutiniu metu sumuštiniams naudoju lavašą. Man labai skanu. rolleyes.gif Plonai supjaustyti lašišą, žalumyno kokio ideti, citrinos gabaliuka, susukti ir skanaus. O dar megstu ruosti tokias tepamas makaliuzes sumuštiniams. Labai patogu, primakaloji, sudedi i užsukamus indelius, ir padedi į šaldytuva.Po to tik trauk ir tepk. Na pvz. suris+virtas kaiušinis + česnakas+ žalumynai+majonezas. Gakima tarkuoti, bet geriau per mesmalė.Dar: virtas kaiušinis+karšto rukymo žuvis+žalumynai+majonezas. Dar: sviestą išsukti su biški ketčupo kad butu graži ružava masė+ smulkiai supjaustyta silkės file. Na karoče galima fantazuoti.
Limcamca
Labai aciu uz tiek daug receptu. Mano vyras kazkaip itartinai siandien ryte pasake: "tu kazko vis skirtingus sumustinius pradejai daryt". biggrin.gif Niekada nesuzinos tongue.gif
Taurė
QUOTE (asara @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 8:18)
Labai aciu uz tiek daug receptu. Mano vyras kazkaip itartinai siandien ryte pasake: "tu kazko vis skirtingus sumustinius pradejai daryt". biggrin.gif Niekada nesuzinos tongue.gif

po sio skyrelio atsiradimo ir maniskis nesuprato kas nutiko su mano kulinariniais sugebejimais. tiek skanestu prigaminu, ypac kol vaiko nebuvo rolleyes.gif
Medeina
Patys tie chebrytei prie alaus:ant keptos duonos su česnaku (būtų geriau vieno kąsnio sumuštinukai),užtepti nedaug majonezo,uždėti nedidelę juostelę "dūmo skonio" (būtent tokios) silkės file ir griežinuką svogūno.Nu skanu,pasaka.Kas valgė-tas žino ir dar paprašo.
Medeina
Vakar tvarkiau spintukę virtuvėj ir radau el.sumuštinių keptuvę clap.gif Jau buvau ir pamiršus tongue.gif
Kiek pamenu darydavau tik
1)su "šlapianke",sūriu,majonezu,kečupu
2)su "pikantiška" mišraine (ferm.sūris,česnakas,kiaušinis,majonezas)
3)su medum
4)su tunu (konservas,svogūnas,pipiras,druskelė ir majonezas)
Kokius įdarus jūs darot karštiems sumuštiniams?
Ulė
o kaip ten su duo medum g.gif ??
Medeina
QUOTE (meduza @ 2004 02 10, 13:45)
o kaip ten su duo medum g.gif ??

Elementariai biggrin.gif patepi medum tą baltą duoną ir kepi wink.gif Čia aš sau darydavau,kai užsimanydavau saldaus, o namie nieko kito nebūdavo tongue.gif .Su uogiene-turėtų gautis kaip "bandukai" smile.gif
Springlet
Su uogiene ir suriu
Su kepintais smulkiai pjaustytais sampinjonais, svoguniukais + suris
manu
burokine tarka sutarkuotas obuolys + cukrus+ cinamonas + grietine
jurgeleuogele
tai galima ne tik desra su suriu deti....
as darau ir su kaisiniu, pomidoro, desros.....
dedu varskes pertrintos si grietine ir cukrumi, gaunasi kaip bandeles.... thumbup.gif
na kita karta ka turiu ta dedu jei tik tinka ir patinka...... smile.gif
Deiva
Man labai skanu ant batono riekutes truputi sviestuko uztepti, ant jo skiltelemis pjaustyta be zieveles obuoliuka ir uzdeti fermentinio surio. Saunu i orkaite. Idomaus skonio gaunasi, bet maniskiams tai thumbup.gif Karta vienu prisedimu tokiu 10 sukirtau...
Puuga
Mano receptukai
1)juoda duona(plonai), truputi margarino, ir griezinelis agurko, vel duona, margarinas ir agurkas...ir taip kol nusibosta:)Man skaniausi. thumbup.gif
2)Bunant Vokietijoje teko matyti ir tokiu sumustiniu
duonine bandele pjauti per puse, tepti sviestuku, uzdeti negro bucini ir is virsaus uzspausti likusia bandeles dalimi. Sako skanu
3)su ta pacia duonine bandele(pvz Mantingos ar kitokia). Piauti per puse, tepti sviestuko, deti mozarellos gabaleli, pomidora, vel mozarelos, uzdengti likusia dalimi ir porai minuciu ikisti orkaiten.
4)Sumustinis vyrui. Nusiperku prancuziska batona. Pjaustau 15 20cm gabaleliais, pianu pusiau, i vidu sluoksniuoju suri, desryte darzoves, padaziuka. Grazu ir skanu..
Cheburashka
Smulkiai sutarkuoti virtas morkas,ispausti cesnako,siek tiek druskos,sumaisyti su majonezu.Ant batono uztepti sviesto ar margarino,uztepti morkas ir uzdeti karstai rukytos skumbres gabaliuka .Skanaus tongue.gif
Bureja
dar vienas, nezinau, gal kas ir rashet
varshke ishtrinti, ideti shaukshta grietines, krapu ir nemazai cesnaku, tepti nat duonos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Krisla
Man skaniausi - juoda duona, fermentinis suris ir agurkas. Taip pat labai megstu su lasisa. Skanu ant skrudintos duonos (tosterio) uzsitepti tepama varskes sureli thumbup.gif
Lona
Man tai visai patinka tepamas MŪSŲ sūrelis. Yra keturių skonių. Vakar išbandžiau su pomidorais ir bazilikais, bet man tai kažkoks grybų skonis pasirodė smile.gif
Asta
QUOTE (Lona @ 2004 05 07, 06:16)
Man tai visai patinka tepamas MŪSŲ sūrelis. Yra keturių skonių. Vakar išbandžiau su pomidorais ir bazilikais, bet man tai kažkoks grybų skonis pasirodė smile.gif

Man tai labiausiai patiko su zolelemis - ten ir svoguno deta (pakepinto itariu), ir visokiu zolyciu....laaaabai skanu. O dar je ant tokio sumushtinuko uzsideti riekele pomidoriuko....mmmmm thumbup.gif
Beja...o apie shi sureli tai as forume ir perskaiciau pirma kart, paskui jau parduotuveje blashkiausi...... linkejimai ir padeka, tai kuri pirmoji ji atrado ir va cia apshviete mumis clap_1.gif
naivute
Pati pas draugę ragavau skanius sumuštinius, nors iš pradžių keistas receptėlis man pasirodė.
Batono riekeles planai užtepi sviestu ar margarinu, apibarstai pakepintomis saulėgražomis, o ant viršaus uždedi raudonų arba juodų ikrų (netikrų, kur buteliukas netoli 4 litų kainuoja). Spalvinga ir skanu. Be to prie degtinės tinka smile.gif)
Asta
QUOTE (naivute @ 2004 05 07, 22:55)
ant viršaus uždedi raudonų arba juodų ikrų (netikrų, kur buteliukas netoli 4 litų kainuoja). Spalvinga ir skanu. Be to prie degtinės tinka smile.gif)

Na kad spalvinga ir grazu, tai sutinku. Ir prie degtines - galbut g.gif Prie jos kartais tinka bile kas biggrin.gif
Bent jau as paragavus tu netikru ikru nusprendziau, kad jau tikru neisheina pirkt, tai geriau jokiu. Nes tie netikri tik spalva i tikrus gal ir panashus, o skonis deja.... sad.gif
Jumi
QUOTE (Asta @ 2004 05 08, 12:41)
Bent jau as paragavus tu netikru ikru nusprendziau, kad jau tikru neisheina pirkt, tai geriau jokiu. Nes tie netikri tik spalva i tikrus gal ir panashus, o skonis deja.... sad.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif taigi ir skonis netikras,bet kartais ko del grozio nepadarysi wink.gif O pries valgant nemaciom nubraukt reikia laugh.gif laugh.gif laugh.gif
-Lilė-
QUOTE (Puuga @ 2004 03 19, 15:37)
Mano receptukai
1)juoda duona(plonai), truputi margarino, ir griezinelis agurko, vel duona, margarinas ir agurkas...ir taip kol nusibosta:)Man skaniausi. thumbup.gif

thumbup.gif
Aga
QUOTE (elija @ 2004 02 10, 16:43)
Vakar tvarkiau spintukę virtuvėj ir radau el.sumuštinių keptuvę clap.gif Jau buvau ir pamiršus tongue.gif
Kiek pamenu darydavau tik
1)su "šlapianke",sūriu,majonezu,kečupu
2)su "pikantiška" mišraine (ferm.sūris,česnakas,kiaušinis,majonezas)
3)su medum
4)su tunu (konservas,svogūnas,pipiras,druskelė ir majonezas)
Kokius įdarus jūs darot karštiems sumuštiniams?

As darau:

1. Trintas bananas + cukrus
2. Trinta varske +razinos+cukrus
3. Tarkuotas obuoliukas+cukrus
4. Smulkiai pjaustyti lasiniukai arba sonine+keptas svoguniukas
5. Pievagrybiai kepti+keptas svoguniukas
Peledike
man baisiai skanus sumustiniai su obuoliais. ant batono riekiu uzdeti tarkuoto obuolio, pabarstyti cukrum ir cinamonu ir kepti orkaiteje. prie kavos thumbup.gif
nerez
Dabar kaip tik sezonas prasidejo tai rekomenduoju savo firminius:
juoda duona,
krabu lazdeles,
svogunu laiskai (nepagaileti),
Majonezas (man skaniausia Helmans).
krabu lazdele, svogunu laiskus supjustom, sumaisom su majonezu ir tepam ant duonytes. JAu seile istyso berasant. o as tipo bandau kalorijas skaiciuot... rolleyes.gif
smike
Siandien "atradau" bent jau man super pusrycius! Ir viskas tik del to kad saldytuvas buvo tuscias... biggrin.gif Tai va, juoda duona aptepiau dzemu ir pabarsciau sezamo seklomis! thumbup.gif manau lygiai taip pat butu skanu ir su kokiais kapotais riesutais ar pan. Ir greita, ir skanu! Skanaus! essen.gif
Ador
sumuštiniai su avokadu

batonas, sviestas, citrina, avokadas, druska

ant batono užtepti sviestą, avokadą(supjaustytą griežinėliais) uždėti ant batono. viršuje išspausti šiek tiek citrinos sulčių ir pabarstyti druska.paprasta ir skanu !
drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.