man šiandien šešta diena po gimdymo, na, tai jau jau pradeda blėst tas vaizdzelis
Man jau praėjo 4 mėn. Ir su kiekvienu mėnesiu vaizdai vis blanksta, blanksta.O su laiku manau visai pasimirš
O as kai uzsimerkiu prisimenu ligonines kvapa, prisimenu kaip as krypuodavau koridoriais, prisimenu kaip chalatas lietesi odos, prisimenu savo issiputusi pilva ir kaip skaudedavo kudikiui traukiant piena, prisimenu kokia knyga skaiciau, prisimenu kokiais drabuzeliais pirma karta maziuka aprengiau, prisimenu ji gulinti lovelej... Labai daug liko atminty - velesni ivykiai isgaravo, o sitas liko isigeres giliai
Oij, man gimdymo skausmai pasimirso vos tik Rapoleli ant pilvo padejo. O vat plyshimus dar gera menesi skaudejo. O dabar, kai jau tuoj bus 3 men, atrodo, kad net negimdziau.
atsimenu, kaip su siaubu galvojau, o kaip reiks pakakot, gi susiuta, atsimenu,kaip bijojau suneli guldyt i ta shalimais esancia lovele, kad jis vienisas nesijaustu, o shalia gulet irgi bijojau, kad nesuspauschiau, kaip Rapolelis miegojo ligonines lovos vidury, o as vos nekrisdama is lovos ant krastelio, kaip visa ishprakaituodavau, kai reikejo pirmus kartus pampersus keisti, atsimenu, kaip pirma syki isejom i lauka ir kaip ishdidziai, bet kartu ir nedrasiai stumiau vezimeli:)
As tai dar dabar neuzmirsau, toks vaizdas , kad ir neuzmirsiu
Skausma pamirsau greitai , gal net tada kai isvydau savo mazuti . O pacio gimdymo tikrai neuzmirsiu niekada , giliai isireze atminty
as gimdymo skausmus pamirsau ta akimirka, kai mano uoga ant pilvelio padejo. jau visiskai gimdymo ir po gimdymo skausmai pasimirso ir isgaravo po 2 savaiciu,k ai viskas sugijo
Skausma pamirsau kai tik dukrele ant pilvo uzdejo. Ir prisimenu tik tada, kai kas nors paklausia ar labai skaudejo
Tik niekaip negaliu pamirsti, kaip vaikas mane pirmom dienom apgrauze...
Skausmai skausmeliai man irgi pasimiršo sulig dukrytės padėjimu ant pilvo, o va gimdymo vaizdelį prisimenu iki smulkmenų vos tik uzmerkiu akis. Nemanau, kad pamiršiu. Vis tik vienas svarbiausių įvykių gyvenime, jei ne svarbiausias...l
na pacio gimdymo dabar tikrai su baime ar skausmu neprisimenu o tiesiog gera prisiminti kai pirma karta isvydau savo suneli,bet va siuvimo ir po to zaizdos gijimo tai jau tikrai nenoriu prisimnti bet kad ir kaip stengciaus kazkaip dar vis prisiminimai labai sviezus ir visi tie nepatogumai susije brr....
QUOTE(mimimi @ 2004 12 16, 11:57) Skausmai skausmeliai man irgi pasimiršo sulig dukrytės padėjimu ant pilvo, o va gimdymo vaizdelį prisimenu iki smulkmenų vos tik uzmerkiu akis. Nemanau, kad pamiršiu. Vis tik vienas svarbiausių įvykių gyvenime, jei ne svarbiausias...l ir man lygiai tas pats, tik skausmai gijant gimdymo zizdoms
Pirmąjį gimdymą iki šiol prisimenu kaip didžiausią košmarą, o antrojo lyg ir nebuvo. jei tikrai norėčiau vaikų, trečiąjį jau be baimės galėčiau pavaryt
Jau trecia diena po Cezario pagalvojau, a nieko cia baisaus. O skausmai praejo kazkur po 3-4dienu, net gerai nepamenu
man visas gimdymas iskarto pasimirso jau ta pacia diena jauciausi taip lyg buciau ziurejusi labai gera dokumentini filma, o dar po kleiu dienu pradejau noreti antrojo, tai vyras susinervino
Kadangi pagimdziau labai lengvai ir greit, negaliu pasakyt kad labai skaudejo (lasino nusausminamuosius i vena). Vaikelio pats gimimas man tikrai buvo svente
nepasakychiau, kad tas gimdymas buvo baisiai skausmingas, o tas paskutines sunkiausias akimirkas pamirshau ish karto, vos tik ishvydau savo zuiki, gydytojai jo dar net nepadejus man ant krutines. Ir dabar prisimenu tik linksmas gimdymo akimirkas, atrodo, kad nieko sunkaus ir skausmingo net ir nebuvo
jau praejo metai ir septyni menesiai...Galvoju kada man pradejo blesti gimdymo skausmai.. O kad ju ir nebuvo.. Cezari dare.. Tiesa saremius apie 10 valandu kentejau.. Siaip iki smulkmenu prisimenu ta gimdymo para..
Visus tris gimdžiau natūraliai ir be nuskausminimų. Pirmo gumdymo kančias pamiršau po metų, atnro - po mėnesio, o trečio - po kelių valandų
Kaip visom skirtingai...Pirmas buvo cezaris,tai nepatogumus jauciau keleta menesiu,bet siaip tai jauciaus labai gerai,antram gimus -visi skausmai pasimirso tik jam atsidurus man ant krutines,tik paskui pora savaiciu buvo sunkiau su sedejimu
Gimdziau be jokiu nuskausminamuju, ir tik pagimdzius pasakiau: "jai taip gimdysiu, tai jau ir dabar galeciau antra gimdyt" Gydytoja nusijuoke: "kitos po gimdymo sako, daugaiu nebegimdysiu"
Aisku, paskui truputi nemalonus jausmai 3-4 dienas, bet ir tai greitai pasimirso.
Čia turbūt nuo gimdymo sunkumo priklauso. Savąjį prisimenu kaip patį baisiausią košmarą, nors praėjo jau beveik du metai...Galėčiau palyginti tik su kokia nors avarija ar katastrofa, pačia pačia baisiausia ir skausmingiausia. Lyg šiol sunku patikėt, kad tas skausmas buvo susijęs su vaiko gimimu. Vis dar atrodo, kad tai du atsikri ir nresusiejami dalykai- vaikas sau, o skausmas sau. Spėju, kad to nepamiršiu visą gyvenimą. Kai negalvoji- lyg ir nepisimeni, bet kai vėl su tuo susiduri- viskas iškyla taip aiškiai, lyg būtų vakar. Visos čia taip gražiai rašot, kad skausmai užsimiršo vos tik pamačius savo džiaugsmelį, o kai aš pamačiau savąjį- man jau buvo visai dzin, ar čia vaikiukas, ar kačiukas ar šuniukas. Nebebuvo nei džiaugsmo, nei aplamai jokių emocijų ir jos neatsirado dar kokias tris dienas.. Netgi negalėjau suvokt, kad jau tikrai viskas baigta. Turbūt pačios gražiausios gimdymo akimirkos buvo, kai daktarai nusprendė daryt cezarį. Tuomet dar kažkaip pajėgiau suvokt, kad šita katastrofa nesitęs amžinai... Lyg tol vienintelis džiausgmas buvo kai netekdavau sąmonės...Manau, kad pats skausmas ir gimdymo proceasas visiems laikams įsirėžė į atminti ir stipriai sutraumavo. Po visko jaučiausi tarsi būčiau sudužus į tūstantį šukių, kurias teko po biški vėl suklijuoti į bendrą daiktą. Rinkau rinkau save po gabalėlį, gal net pusę metų. Dabar suprantu, kodėl tiek daug moterų po gimdymo atsiduria psichuškėse. Jei dar trys keturios valandos tokių kančių, kažin ar bučiau jau kada save besurinkus iš tų gabalėlių...
Šiuo metu ko gero gimdyt sutikčiau tik su planiniu cezariu... Vis tiek jau ir taip aišku, kad antro pati nepagimdyčiau, o tokių kančių visai veltui net pikčiausiam priešui nelinkėčiau... QUOTE(vobla @ 2004 12 27, 14:04) Čia turbūt nuo gimdymo sunkumo priklauso. Savąjį prisimenu kaip patį baisiausią košmarą, nors praėjo jau beveik du metai...Galėčiau palyginti tik su kokia nors avarija ar katastrofa, pačia pačia baisiausia ir skausmingiausia. Va pirmasis gimdymas man irgi buvo toks. Nors praėjo jau 9metai, visą tą siaubą prisimenu lyg tai buvo vakar. Na o antrasis gimdymas tai tiesiog pasaka - viskas pasimiršo vos pagimdžius
Vos tik liovesi skaudeje. O antrojo gimdymo tai net ir skausmai buvio tokie neskausmingi, kad gerai ju ir neisiminiau. Vel noreciau buti nescia ir vel gimdyti, jei toks gimdymas kaip antrasis
QUOTE(Raideles @ 2004 12 27, 18:34) Vos tik liovesi skaudeje. O antrojo gimdymo tai net ir skausmai buvio tokie neskausmingi, kad gerai ju ir neisiminiau. Vel noreciau buti nescia ir vel gimdyti, jei toks gimdymas kaip antrasis Aha,ir as taip po antrojo galvojau. Nezinau kodel,bet vis tik po trecio taip jau negalvoju,nors ir labai sekmingai pagimdziau,saremius jauciau tik apie valanda,bet tas procesas taip istrigo atmintin ir ne is malonios puses...
Skausma pamirsau greitai, tada kai mano maziuka uzdejo ant manes ir vyras labai padekojo.
nors praejo jau 5 menesiukai, bet viskas pries akis kaip vakar...vaikstau dabar su maziuke kieme ir vis save pagaunu prisimenant visokias detales
pamirsau kai tik vaikelis uzgime ir nustojo skaudeti, is kart po to apeme didele euforija ir dziaugsmas, kuri atsimenu puikiai ir su nostalgija.
QUOTE(Ele @ 2005 01 05, 23:21) pamirsau kai tik vaikelis uzgime ir nustojo skaudeti, is kart po to apeme didele euforija ir dziaugsmas, kuri atsimenu puikiai ir su nostalgija.
gimdziau naturaliai.
aishku paskutines 10 minuciu kai liko iki gal todel, kad pirmas musu
Pamirsau is karto, kai tik pagimdziau. Ir taip abu kartus
Gimdymo labai bijojau. Nerimavau, kad atpazinciau tikruosius saremius ir speciau i ligonine, kad nereiketu ilgai kankintis, kad jis butu be komplikaciju, kad gimtu sveikas vaikutis. Na, ir daugybe visokiu kitokiu baimiu. Nors labiausiai tai as bijojau gimdymo skausmu, todel buvau pasiryzusi nejautrai. Taciau jos man taip ir neprireike
Paskaiciau visu Jusu istorijas ir pati prisiminiau, kad man savaite po gimdymo buvo daug baisesne ir skausmingesne nei pats gimdymas. Gimdziau naturaliai, greitai (per 2 val.), bet esme tame, kad man gimdymo vietu kirpo tarpviete ir paskui papuole kazkokia infekcija. o jezau...Negalejau nei sedeti, nei vaikscioti, nei guleti ir taip savaite laiko, o gal ir ilgiau. Sakes, galvojau nusibaigsiu ir dar vaistu negaliu gert, nes maitinu, o tos silpnos zvakutes nepadeda...Buvo tokia kankyne, kad nezinojau kur detis. Na, bet paskui, aisku, viskas baigesi, bet dar dabar nukrato kai prisimenu...
Labai greit pamiršau. Jau kitądien aš nebegalėjau atpasakoti nei kas per skausmas buvo, nei kaip viskas vyko. Iki šiol tik atsimenu, kad man tikrai skaudėjo, netgi labai, kad rėkiau, kad buvo baisu, bet vos vaikutis gimė UŽMIRŠAU. Ir dabar gimdyčiau vėl tuose pačiuose skausmuose n kartų, nes tai nepakartojama gimimo stebuklo patirtis
Pamenu, kad pagimdzius ta pati vakara pagalvojau-daugiau negimdysiu gyvenime
Nors negaliu pasakyt, kad buvo labai skauda ar labai baisu-tiesiog tokia nemaloni procedura... Dabar tai ne antro gimdymo labiausiai bijau, o kad tik viskas gerai butu kudikeliui ir, kad pirmom dienom nebebuciau tokia pasimetus, kaip pirma karta
Pirmąją gimdžiau labai sunkiai ir labai ilgai, su komplikacijomis, bet visas skausmas buvo niekis kai pagimdžiusi supratau, kad tai gali būti viskas ir gali netekti pamatyti, kaip tas mažas žmogutis užauga... Todėl prieš gimdydama antrąją itin atidžiai rinkausi gydytoją, kad būtų tikrai kompetetingi ir profesionalūs. Šį kart pats gimdymas (nors ir vėl be nuskausminamųjų, skatintas) praėjo daug lengviau ir greičiau nei tikėjausi, bet sivimas ir tie plyšimai
Pats gimdymas tai vyko labai greitai ir nieko ten skausmongo nebuvo. Bet va sąrėmiai
Taip, kad galima ir trečią gimdyt.
Skaudėjo
Šiltą, šlapią, besispardantį kamuoliuką dar dabar pajuntu ant krūtinės kai pagalvoju Po gimdymo fiziškai jaučiausi nekaip Jau skausmeliai kai gimda traukėsi Dvi dienas galvojau, kad antrą kartą niekada negimdyčiau
Pats gimdymas nieko baisaus
Nors gimdžiau prieš 3 sav. sąrėmių skausmo neatsimenu. Tik žinau, kad labai stipriai skaudėjo. Dar esant gimdykloj, per pertraukėlę tarp sąrėmių vyrui sakiau, kad neapsakomas skausmas ir kai jis pasibaigia tu jo neatsimeni.
Bet iki šiol skauda visus kaulus ir klubus, ir stuburą, ir uodegikaulį.
su siaubu prisimenu ligi siol...
O man net ir dabar, jau po 7 metu, net ir nuo bet kokio skausmo, pvz uzsigavus pirsta, pykina vemt, lygiai taip kaip ir dada per gimdyma, nors iki tol lyg ir laikiau save pakancia skausmui... deja... pamirst neistengiu...
nieko neprisimenu. kai ruoshiausi gimdyti, ir jau gimdzhiusi drauge man sake, kad neprisimena, ar skaudejo, netikejau. dabar, po 1.7 metu nuo antro gimdymo atrodo "tik bakst ir viskas". pirmas gimdymas truko 11 val (ish ju 3 val su epidurine nejautra), antras apie 7 val (ish ju 1.5 val su epidurine nejautra).
gimdychiau ir gimdychiau, tik kad paskui augint reikia
Mano gimdymas buvo labai sunkus, be anesteziologo pagalbos buciau neislaikius ir nualpus is skausmo, tad po 13val. sunkaus gimdymo psichologiskai galiu daleisti minti apie antra vaikeli tik dabar po puses metu, bet jei is tiesu pastociau tai antra kart gimdyt labai bijociau....
O fizinis skausmas tai aisku kai pamatai savo angeleli
kai gimdziau, tiksliau per saremiu pika vyrui aiskinau , kad daugiau nenoriu jokiu vaiku. pats gimdymas, t.y. stumimas man buvo lengviausia ir skausmo neprisimenu. o kai padejo mano vaikiuka man ant krutines, pagalvojau pagimdyciau ir dar viena dabar.
Teoriskai, jau noreciau antro vaiko
Taciau blaivus protas ir aplinkybes (dare cezari) neleidzia tuojau pat vel pastot. Antra leliuka planuojam minimum po penkeriu meteliu
Nepamiršau dar ir tikriausiai niekada nepamiršiu. Buvo komplikuotas gimdymas, et...Nenoriu apie tai net pagalvoti. Skausmas yra skausmas. Jis žaloja tiek psichiškai, tiek fiziškai.
Pamirsau greitai... kai lelyte pasirode skausmus kaip ranka nueme
Atsimenu kad skaudejo, kad buvo sunku bet taip lyg tai butu taips senai buve... Jau tikrai gimdyciau dar ir dar karteli
Nuo pat nestumo pradzios pradejau gimdymo prisibijot, todel skaiciau viska ka radau apie ji, nes labiausiai gasdina nezinomybe. I gala nestumo jau buvau rami ir pasiruosusi gimdyt. Maniau susikaupsiu, pasistengsiu ,pagimdysiu ir viskas. Taip ir buvo. Skausmas tikrai buvo istveriamas ir praejo vos tik pamaciau savo pilvo gyventoja. Bet jau po keliu dienu supratau viena ziauria tiesa: gimdymas tik 100 metru begimas, o po jo prasideda ilgas, labai ilgas auginimo maratonas.
Skausmo nelabai ir prisimenu
Sunkiausia prasidejo jau pagimdzius, cia kas liecia gijima (bet tai palyginus truko neilgai) ir lialiuko auginima. Taigi, mano manymu, gimdymas - tai tik ne tik pikas, bet ir pradzia sunkaus ir didelio atsidavimo reikalaujancio darbo
Sveikutes, na as pirmo savo gimdimo tikrai ilgai negalejau pamirsti.Na bijojau ir antrojo bet save itikinejau visa nestuma kad viskas bus gerai.Na istiesu tikrai tai ir buvo.Nors ir gimdimas buvo ilgesnis nei pirmasisi,bet viskas buvo be jokiu nuskausminamuju ir skatinamuju vaistu.Ir daug lengvesnis.Dabar dukritei jau greit bus 8men. tad galiu tvirtai sakyti kad gimdimo skausmas jau pamirstas.
|