mums 34 savaiteles. musu uogyte sveria apie 2200gr.
as kazkaip nebepasitikiu svorio spejimais ir nustatymais, gal kam ir pataiko, bet mnau kad neimanoma nustatyti tiklsiai
Papildyta: QUOTE(Katusik @ 2007 11 24, 15:04) eina sau maniškį matavo, kai mum buvo 24 sav. ir 1 d. ir mano lialius svėrė 630 g ar man jau laikas susirūpinti? tik jau nepradek rupintis, svoris labai jau toks dalykas, kad sunku tiksliai nustatyti, juk ant svarstykliu nezusdejo, tik mazdaug vizualiai pagal ilgi ir t.t. pasake, taigi nusiramink
Mano kleckas pagal echoskopą 32 savaičių svėrė 1,670kg. Sakė normalus ir atitinka amžių
sveikos mamytes:)))
man jau 32 savaite o sūnelis jau beveik 2kg, ir daktare sake kad kaip tik tik va pradedu naktim stresuot kad jau gimdau Mes vat siandien pasidarem privaciai echoskopija su visais 3D/4D vaizdais. Tai ismatavo, pasvere ir pasake kad paklaida gali buti mazdaug 200gr. Mums 32 su puse savaites ir svoris mazdaug 2200.
man kai matavo su paprastu echo 30 sav, tai jau buvo 2 kg. kazi ne per daug?
QUOTE(Lipgirl @ 2007 09 18, 07:05) Kursuose sake, kad daznai daug svorio priaugusios per nestuma moterys turi didesne tikimybe pagimdyti didesnius vaikucius, nors tai ir nera taisykle. Aplamai yra teigiama kad tos kurios priauga daug svorio gimdo kaip tik mazus vaikus, nes tas svoris dazniausiai eina moteriai i kuna, vanduo kaupiasi o ne i leliu, o tos kurios smulkutes ir priauga visai ne daug svorio gimdo didelius vaikus, nes tas svoris visas kaupiasi kudikiui. QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 12 08, 01:12) Aplamai yra teigiama kad tos kurios priauga daug svorio gimdo kaip tik mazus vaikus, nes tas svoris dazniausiai eina moteriai i kuna, vanduo kaupiasi o ne i leliu, o tos kurios smulkutes ir priauga visai ne daug svorio gimdo didelius vaikus, nes tas svoris visas kaupiasi kudikiui. as irgi taip esu skaiciusi, tik kazi kiek tiesos tame?... nors... gal ..
Kai buvo 34 sav, gydytoja sakė, kad mažylė sveria 2600 g ir, kad tai labai normalus svoris pagal tokį laiką
As irgi noriu suzinoti savo mazylio svori...bet matyt teks pakenteti
o musu maziukas turbut nebus lb didelis 34 savaites- 2300g
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 12 08, 01:12) Aplamai yra teigiama kad tos kurios priauga daug svorio gimdo kaip tik mazus vaikus, nes tas svoris dazniausiai eina moteriai i kuna, vanduo kaupiasi o ne i leliu, o tos kurios smulkutes ir priauga visai ne daug svorio gimdo didelius vaikus, nes tas svoris visas kaupiasi kudikiui. as priaugu visad daug svorio (su pirmais priaugau apie 25 kg, gal kiek ir dagiau nes nebesisveriau paskui
Na, mes esam uzsienyje, turejom dar tik viena echo, o kitas turetu buti nestumo pabaigoje. Kol kas nezinau leliuko svorio, nes man tik matuoja gimdos auksti. Kadangi aukstis atitinka savaites, tai nei as, nei mano midwife nepergyvenam
mum jau 29 sav ir leliukas svere 1.600 daktare sake kad biski didesnis nei vidutinis dabar biski baisokoka kad gali buti didelis vaikiukas
mano mažutei jau beveik 37 savaitės, o svoris pagal ismatavimus tik 2.5 kg
Labai tikiuosi kad dar bent kiek paaugsim per tas likusias savaitėles....
siaip antro issamaus echo metu paziuri svori, kad isitikintu, ar vaikutis gerai auga, neatsilieka, bet sitas svoris dar nieko nereiskia, 32 sav. gali atitikt visas normas, o pries pat termina paziurejus gali pamatyt, kad labai didelis uzaugo... mano lelius 32sav.svere 1800g, dabar gyd. darys echo pries pat termina, idomu, kiek svers...
o cia ta formule padauginti pilvo apimti, teisybes yra nors kiek? ar kazkas sumaste taip
Kai buvo 28 sav.ir 3 dienos leliukas svėrė 1450g.ir pagal išmatavimus atitiko 30 sav.
nezinoma man ta formule irgi, sitam forume radau kad norint apskaiciuot svori leliaus reikia savo pilvo apimti padaugint is gimdos dugno aukscio
jei skaičiuot pagal tą formulę mūsų mažius 32sav. turėjo sverti apie 3,264kg, bet 34sav. žiūrėjo echoskopu ir gyditoja sakė kad sveria apie 2,5kg. Tai manau ta formulė tikrai šiek tiek nutolusi nuo realybės. Juk pilvo dydis priklauso ir nuo vandenų kiekio, o tas leliaus svorio neapsprendžia
Niu pagal tą formulę mano lelius 2,7 turetų svert, o yra dručkis - pagal vakar išmatavimus - 3,880 kg, aleliuja kad tuoj lukštensiuos
Pazistamai, kuria ziurejo ultragarsu, sake, kad 36 savaites padzioj 3200g, o po keliu dienu pagimde 2400 g... labai jau apytikslis tas svorio nusakymas
Man vakar dare echo su paciu naujausiu 4D Volusion. Matavo ten kruvas visokiausiu parametru ir pan. Na, LT as tokio nesu maciusi. Ir nustate, kad musu dziaugsmas dabar sveria apie 1800g, bet buvo nurodyta, kad galima plius minus 250gramu paklaida.
Taigi net patys naujausi ir geriausi echoskopai negali tiksliai ismatuoti svorio... O ka jau kalbeti apie tuos paprastus... Tai reiskia, kad reikia maziau kreipti demesi i tuos svorius, o svarbu, kad ismatavimai butu normos ribose.
Prieš dienelę mūsų lelius svėrė 1944g. Mums beveik 33 savaitėlės.
mums 37 sav.dare echo nustate svori mazdaug 3200g.
Na o mum dare echo pries kelias dieneles ( 35 savaite), tai sake lelius sveria 3kg ir pagal visus pamatavimus echo nustate kad nestumas 36 sav
mumis pamatavo 38 sav. ir sake, kad bus didelis lelius
mano pilvuzas nemazas... pagal skaiciavimus lelius turetu sverti 4600!!!
sveikos nestukes,
po 31 savaites, mano lelytes svoris 2 kg ir 43 cm..
33 savaite mano lelius svere 2.5 kg. cia antras nestumas.o antras paprastai tai daugiau sako sveria
QUOTE(baikscioji @ 2008 05 06, 19:56) sveikos nestukes, 37 savaite, leliuke sveria 2. 871 Kg, gynius sake kad esu pacioje normoje......ir kad jau greitai ji prades leistis zemyn.... pranasauja kad leliuke bus 3.3oo kg ....
Svorio nustatymas ultragarsu turi 10 procentu paklaida.
Iseina, kad nuspeti neisnesiotuko svori lengva (nuo 600g, tai bus 60g paklaida), o jei vaikiukas pernesiotas ar rubuilis, tai jau didele paklaida (4000g +- 400g).
Kai teko vaikscioti su dukra tai gyditoja pries pat gimdyma pasake kad "kaciuka pagimdysi"
idomumo delei idedu noroda i lentele, kurioje rasite vidutini vaikiuko svori ir ugi pagal savaites, bent siek tiek isivaizduosim koks pupulis pilvely auga
http://www.antares.km.ua/mamadoma/ber.html#theme1
31 savaite mums dare echo ir leliukas svere 1800
Sveikos,
man darė echo 34 savaičių, leliuko svoris - 2,5 kg. Nežinau, didelis jis skaitosi, ar mažas.
Sveikutes
33sav sake kad sveria 2.400 ir pridejo kad iki puses kg gali buti paklaida, kad daznai gimsta didesni..
dabar jau 38 savaite eina, tai nzn kiek sveria, tikiuosi siandien pasakys, nes vizitas pas gn
lygiai 32sav svere 2390gr. ugis 43cm
o mums 32 sav ir 3 d. buvo 2068
Netikslus tas echo, ismatavimai labai priklauso nuo aparato ir nuo gydytojo.
Man 22 savaiciu parode 485g svori, o kita diena del tam tikru priezasciu ejau pakartotinio echo pas kita gine - parode 600g svori. Mano draugei echo zadejo dideli kudiki (4,6kg), ji pasirinko Cezari, nes yra labai smulkute ir bijojo toki dideli gimdyti. Na ir ka - per Cezari istrauke 3,5kg berniuka
mano klecka svere 36savaiciu ir svere 2800gr, dar paaugsim iki gimdymo
Man echo darė 33sav 3d ir mažoji svėrė 2400g, tai ginė sakė, kad ji mažutė
o as nezinau, kiek mano vaikutis sveria
|