jau kelias savaites turiu problema, niekaip negaliu atsigerti...vis truksta ir truksta..burna isdziuvus , lupos skilineja..nezinau ka ir bedaryti neseniai dariausi cukraus kiekio tyrima tai sake normalus, nes esu girdejus kad debetikams taip buna... skysciu atrodo irgi netruksta... taigi kas tai galetu buti? gal kaltas namu oras... nebezinau... pas mus langai atidaryti buna labai nedaznai, nes vyras vis bijo persalti...o temperatura bute palaikoma apie 23 laipsnius...tai gal sakau oras issausejo ir va tokia reakcija i tai...nes siaip as pratus , kad langai ir ziema butu atidari bent pusvalandi kad gryno oro ieitu ... taigi prasau pasidalinti pamastymais ...
rjolancikas
2007 03 30, 12:50
zinoma kad 23 silumos yra per karsta.o tu bandyk po viena kambari issivedinti,duris uzdaryk-langa praverk ir pirmyn.o be to pabandyk vandeni gerti su druska,ji sulaiko lastelej vandeni.as taip geriu 3 l vandens-puse arb.saukstelio druskos,per diena.be druskos tu isplauni visus mikroelementus.ir vedinti,vedinti.
Zivilka
2007 03 30, 12:57
o cia su ta druska geras. as irgi labai daug geriu, burna dziusta vis tiek, bet megstu ir suriai pavalgyti, tai gal to vandens papildomai sudyti nebereikia?
Aš tai siulyčiau padaryti kraujo tyrimą cukraus kiekiui nustatyt, gali but cukraligės pradžia
O su skydliauke pas tave viskas gerai? Paprastai del hiperfunkcijos dazniausiai troskulys kamuoja. Pas mane lygiai tas pats paskutiniu metu, geriu geriu ir niekaip prigerti negaliu. Tai va bandau rjolancik'o metoda - vandeni su truputeliu druskos gerti. Nes logiskai mastant, troskina, jei organizme vandens truksta. Bent jau man taip atrodo.
rjolancikas
2007 03 30, 14:17
ieikite i''jusu kunas maldauja vandens''-neblogas straipsniukas.jums daug kas paaiskes.o kiek tu zivilka vandens isgeri? Papildyta:QUOTE(Nova @ 2007 03 30, 16:01) O su skydliauke pas tave viskas gerai? Paprastai del hiperfunkcijos dazniausiai troskulys kamuoja. Pas mane lygiai tas pats paskutiniu metu, geriu geriu ir niekaip prigerti negaliu. Tai va bandau rjolancik'o metoda - vandeni su truputeliu druskos gerti. Nes logiskai mastant, troskina, jei organizme vandens truksta. Bent jau man taip atrodo. aciu nova uz palaikyma.
Saule100
2007 03 30, 14:41
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 10:40) jau kelias savaites turiu problema, niekaip negaliu atsigerti...vis truksta ir truksta..burna isdziuvus , lupos skilineja..nezinau ka ir bedaryti neseniai dariausi cukraus kiekio tyrima tai sake normalus, nes esu girdejus kad debetikams taip buna... skysciu atrodo irgi netruksta... taigi kas tai galetu buti? gal kaltas namu oras... nebezinau... pas mus langai atidaryti buna labai nedaznai, nes vyras vis bijo persalti...o temperatura bute palaikoma apie 23 laipsnius...tai gal sakau oras issausejo ir va tokia reakcija i tai...nes siaip as pratus , kad langai ir ziema butu atidari bent pusvalandi kad gryno oro ieitu ... taigi prasau pasidalinti pamastymais ...  O su seilių liaukom pas tave viskas gerai? Gal vertėtų pas žandikaulio chirurgus arba odontologus chirurgus pasikonsultuoti. Grybo g. medicinos centre ir seilių liaukų echoskopiją daro. Berods 150 lt kainuoja. O gal kokius medikamentus pradėjai naudoti?
rjolancikas
2007 03 30, 16:37
QUOTE(Saule100 @ 2007 03 30, 16:41) O su seilių liaukom pas tave viskas gerai? Gal vertėtų pas žandikaulio chirurgus arba odontologus chirurgus pasikonsultuoti. Grybo g. medicinos centre ir seilių liaukų echoskopiją daro. Berods 150 lt kainuoja. O gal kokius medikamentus pradėjai naudoti? nemanau kad cia reikia tokius tyrimus daryti.juk seiliu liaukos seiles is ko gamina?is skysciu.  ateina paprastas atsakymas-organizmas praso vandenuko.  ir nera cia ko isradineti dviracio.kai ima dziuti burna-tai jau antroji sausros stadija.kai truksta vandens organizmas visada pranesa kokiais nors avariniais signalais.''troskulys,viduriu uzkietejimas,kraujospudzio padid.,astma,diabetu,raumenu,krutines,stenokardijos sukelti skausmai.  po to jau eina ket.stad.-cholesterolis,alzheimerio liga,issetine,pleuritai ir t.t.
campanula
2007 03 30, 18:52
Gal Jums atrodo,kad vandens pakankamai išgeriat,bet organizmui jo nepakanka.Pvz.jei geriat kavą-ji dar ir "ištraukia" skysčius iš organizmo;arba valgot labai sūriai,gausiai prakaituojat. Jei tyrėtės glikemiją ir tyrimas normalus-reiktų pasidaryt gliukozės tolerancijos testą,gal yra dar tik gliukozės toleravimo sutrikimas. Brangiam vyrui galit pasakyt kad vėdintis būtina,nes tik vėdinant kambarį grūdinamasi ir nesusergama,o gyvenant šiltnamio sąlygom sergama ištisai.Neįsivaizduoju kaip galima nesivėdint. Miegant galite pabandyti pasidėt platų dubenį su vandeniu šalia lovos-drėkins kambario orą-pati taip darydavau,kol nenusipirkom drėkintuvo.
rjolancikas
2007 03 30, 18:55
QUOTE(campanula @ 2007 03 30, 20:52) Gal Jums atrodo,kad vandens pakankamai išgeriat,bet organizmui jo nepakanka.Pvz.jei geriat kavą-ji dar ir "ištraukia" skysčius iš organizmo;arba valgot labai sūriai,gausiai prakaituojat. Jei tyrėtės glikemiją ir tyrimas normalus-reiktų pasidaryt gliukozės tolerancijos testą,gal yra dar tik gliukozės toleravimo sutrikimas. Brangiam vyrui galit pasakyt kad vėdintis būtina,nes tik vėdinant kambarį grūdinamasi ir nesusergama,o gyvenant šiltnamio sąlygom sergama ištisai.Neįsivaizduoju kaip galima nesivėdint. Miegant galite pabandyti pasidėt platų dubenį su vandeniu šalia lovos-drėkins kambario orą-pati taip darydavau,kol nenusipirkom drėkintuvo. pritariu.
ir as galvoju, kad nelygu ka geri. jau tik ne kava reikia prie skysciu skaiciuot  as per diena jei neisgeriu gryno vandens 2 litru , nakti atsibundu nuo troskulio. vadinasi maza!  siaip labai mielai geriu vandeni, be buteliuko is namu neinu
Saule100
2007 03 31, 19:59
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 30, 17:37) nemanau kad cia reikia tokius tyrimus daryti.juk seiliu liaukos seiles is ko gamina?is skysciu.  ateina paprastas atsakymas-organizmas praso vandenuko.  ir nera cia ko isradineti dviracio.kai ima dziuti burna-tai jau antroji sausros stadija.kai truksta vandens organizmas visada pranesa kokiais nors avariniais signalais.''troskulys,viduriu uzkietejimas,kraujospudzio padid.,astma,diabetu,raumenu,krutines,stenokardijos sukelti skausmai.  po to jau eina ket.stad.-cholesterolis,alzheimerio liga,issetine,pleuritai ir t.t.  O tai gal tu medicininį išsilavinimą turi, kad taip sakai? O gal necukrinis diabetas? A? Kaip manai?
blansyte
2007 03 31, 20:26
QUOTE(Riole @ 2007 03 30, 10:40) jau kelias savaites turiu problema, niekaip negaliu atsigerti...vis truksta ir truksta..burna isdziuvus , lupos skilineja..nezinau ka ir bedaryti neseniai dariausi cukraus kiekio tyrima tai sake normalus, nes esu girdejus kad debetikams taip buna... skysciu atrodo irgi netruksta... taigi kas tai galetu buti? gal kaltas namu oras... nebezinau... pas mus langai atidaryti buna labai nedaznai, nes vyras vis bijo persalti...o temperatura bute palaikoma apie 23 laipsnius...tai gal sakau oras issausejo ir va tokia reakcija i tai...nes siaip as pratus , kad langai ir ziema butu atidari bent pusvalandi kad gryno oro ieitu ... taigi prasau pasidalinti pamastymais ...  Ar tik 1 kartą darei cukraus tyrimą.Jei taip,tai pakartok,jie labai nevienodi būna.
Utiuitiutė
2007 04 01, 00:09
O jokių kitų neįprastų simptomų nejauti, tik troškinimą? Nepykina, nesvaigsta galva, netemsta akyse, neužeina silnumo, vangumo, mieguistumo momentai, nepadažnėjo šlapinimasis? Nesausėja, nepleiskanoja oda? O gal pasikeitė gyvenimo ritmas? Gal pradėjai vartoti kokius medikamentus, kontraceptikus ir pan.? Kada labiausiai troškina- kai susijaudini, nervuojiesi, gausiau ar saldžiau pavalgai? Ramybės dėlei suvalgyk plytą šokolado ir po 1,5- 2val. nužygiuok pasidaryti cukraus kiekio kraujyje tyrimo
Me-Boho ♥
2011 02 25, 00:45
Mane jau kokia savaitele ziauriai troskina. Geriu ir niekaip negaliu atsigerti. Net per karscius tiek vandens neisgeriu. Kartais skarandis buna toks pilnas vandens, bet gerti vistiek norisis ir burna sausa. Net naktimis nemiegu normaliai. Nes prigeriu vandens, tad po poros valandeliu atsibundu i tuoaleta, grizusi vel puslitris vandens ir taip visa nakti kas pora valandu Help Vaistu jokiu vartoti nepradejau ir siaip esu pries chemikalu kisima i organizma
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2011 02 25, 01:45) Mane jau kokia savaitele ziauriai troskina. Geriu ir niekaip negaliu atsigerti. Net per karscius tiek vandens neisgeriu. Kartais skarandis buna toks pilnas vandens, bet gerti vistiek norisis ir burna sausa. Net naktimis nemiegu normaliai. Nes prigeriu vandens, tad po poros valandeliu atsibundu i tuoaleta, grizusi vel puslitris vandens ir taip visa nakti kas pora valandu Help Vaistu jokiu vartoti nepradejau ir siaip esu pries chemikalu kisima i organizma  Reikia endokrinologo konsultacijos,be jokiu abejoniu.
Me-Boho ♥
2011 02 28, 02:08
QUOTE(Gafsa @ 2011 02 26, 12:57) Reikia endokrinologo konsultacijos,be jokiu abejoniu. Aciu uz atsakyma. Dar pastebejau, kad mano liezuvis kazkokios geltonos spalvos  Ir troskulys darosi vis baisesnis. Reikes pasistengt pakliut pas semos gydytoja sia savaitele.
cibjusa
2011 02 28, 10:44
Man jau taip 5mėn, sergu gastritu su padidėjusiu rūgštingumu.
amberelis
2011 03 06, 16:57
QUOTE(Saule100 @ 2007 03 31, 19:59) O tai gal tu medicininį išsilavinimą turi, kad taip sakai? O gal necukrinis diabetas? A? Kaip manai? Siaip troskulys yra pirmasis cukrinio debiato pozymis, cia jau ir arkliui aisku, bei medicininio issilavinimo nereikia  Paprasciausia issitirti cukraus kieki kraujyje ir kreiptis i medikus,o ne forumuose ieskoti patarimu
Irmačka
2011 03 06, 21:46
QUOTE(amberelis @ 2011 03 06, 17:57) Siaip troskulys yra pirmasis cukrinio debiato pozymis, cia jau ir arkliui aisku, bei medicininio issilavinimo nereikia  Paprasciausia issitirti cukraus kieki kraujyje ir kreiptis i medikus,o ne forumuose ieskoti patarimu  Visiskai pritariu, kuos skubiau pas daktarus, laiku susigriebus CD nesvarbu kokios formos yra kontroliuojamas...
Me-Boho ♥
2011 03 06, 22:06
QUOTE(amberelis @ 2011 03 06, 15:57) Siaip troskulys yra pirmasis cukrinio debiato pozymis, cia jau ir arkliui aisku, bei medicininio issilavinimo nereikia  Paprasciausia issitirti cukraus kieki kraujyje ir kreiptis i medikus,o ne forumuose ieskoti patarimu  Na, kodel ir arkliui aisku? As tai suzinojau tik pasitelkus googl'e i pagalba. Isvis apie ligas baveik nieko neismanau ir niekad nebuvo idomu. Cia nuo to karto kai budama 14 praleidau pusmetuka ligonineje ir vaistus teko gert saujomis. Dabar jokiu chemikalu i organizma nekisu ir tikiuos neteks Siaip ryt keliauju kraujo tyrimo darytis, tad tikiuos viskas bus gerai
Sveika, Me-Boho, man panašiai irgi buvo -kreipiausi i endokrinologa del troskulio. Diabeto nenustate, taciau turiu Sjogren sindroma. As is pradziu irgi skundziausi troskuliu, o pasirodo, man tiesiog nesigamina pakankamas kiekis seiliu, todel galima lengvai susimaisyti. Dar vienas idomus simptomas, kurio nepalaikytum simptomu, ypač jei nesioji kontak. lesius - sausos akys., keiciantis orams skaudantys sanariai, kuriuos veliau pradeda skaudeti ne tik keiciantis orams.. Zodziu, gal pas tave yra ir kitų simptomų, kuriuos laikai savaime suprantamais?
kramtuskee
2011 05 13, 17:01
QUOTE(Freila @ 2011 03 19, 10:27) Sveika, Me-Boho, man panašiai irgi buvo -kreipiausi i endokrinologa del troskulio. Diabeto nenustate, taciau turiu Sjogren sindroma. As is pradziu irgi skundziausi troskuliu, o pasirodo, man tiesiog nesigamina pakankamas kiekis seiliu, todel galima lengvai susimaisyti. Dar vienas idomus simptomas, kurio nepalaikytum simptomu, ypač jei nesioji kontak. lesius - sausos akys., keiciantis orams skaudantys sanariai, kuriuos veliau pradeda skaudeti ne tik keiciantis orams.. Zodziu, gal pas tave yra ir kitų simptomų, kuriuos laikai savaime suprantamais? Panasi problema ir pas mane, pacio troskulio nejauciu taciau labai jau dziusta burna, o dar pradejo skruostu geleivine paburkt, net dantu zymes lieka ir dar perstija... CD atmetama, glikemija gera... Skrandis tvarkoje... Bet va girdejau kad nuo reumatu tai gali but.. Jau daug metu skauda sanarius, ypac keiciantis orams ar pakilus kuno tem. Bet taip niekas jokio gydymo ar simptomu malsinimui nieko nepataria
Žaislų Karalienė
2011 06 03, 13:04
O kraujo gliukoze tikrinot?
|
|