Noriu paklaust gydytojos patarimo. Maitinu dukryte pati. Labai sparciai pradejo rastis nauju skyluciu mano dantyse. Susitvarkiau juos pries 4 men, bet jauciu kad ir vel atsiranda vis nauju skyluciu. Anksciau tereikedavo taisyt kas pora metu po 1-2 dantukus. Gal galit patart kiek kalcio ar kitokiu vit gerti kad dantys tiek negestu. Pastoviai geriu vitaminus nescioms ir maitinancioms. Plius koki karta per savaite Calcium 800.
Ir dar vienas klausimas. Pries pora men geriau penicilina. Nuo jo priekiniai dantys apsinese rudom apnasom ir nenusivalo. Kaip galeciau apnasas pasalinti?
Labai aciu uz atsakymus.
Odontologė
2004 12 16, 10:18
Jūsų geriamų vitaminų turėtų pakakti. Tačiau, kad ir kaip liūdna tai sakyti, natūralu, kad po nėštumo dantys susilpnėja. Vienintelė išeitis- tiesiog dažniau apsilankyti pas stomatologą. O dėl apnašų sunku ką akyti nemačius. Vis tik iš pradžių pasidarykite profiasionalią higieną, tada jau bus matyti, kas nusivalė- o kur reikia taisyti ar balinti. Bet tegu stomatologas pažiūri.
O profesionali higiena-gal kai stomatologas tam tikru sepeteliu apnasas nuvalo, ar ne? Ar skysti koki naudoja? Nes su sepeteliu ir pastomis nenusivalo.
Odontologė
2004 12 18, 08:58
Tai yra apnašų ir akmenų nuvalymas specialiais rankiniais instrumentais ir/arba ultragarsiniu skaleriu, o tik po to jau visokie šepetukai, gumytės, floro lakas ar žele.
Man prieš kokius trejus metus ištraukė vieną krūminį dantį. Karts nuo karto man toje vietoje labai skauda dantenas, jos retsykiais pabrinksta. Ką tai galėtų reikšti ir ką daryti?
Tiesa, dantį ištraukė skaudantį, buvo net patinęs skruostas.
Odontologė
2004 12 18, 13:45
Reikėtų pasidaryti ro nuotraukėlę ir pažiūrėti ar nėra likę šaknų likučių