perėjau visus 27psl temų bet nieko panašasu neradau kažka radau gyd konsultacijų skyrelyje vienos mamos (http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=169448), bet konsultantės atsakymas ten, nu.... be komentarų....  greitoji atvažiavus nieko nepamatytų tik lakstantį sveika vaika dukrytei tai buvo du kartus nukritus ir nestipriai užsigavus (nesimato net paraudimo toj vietoj) : verkimo metu sustoja kvėpavimas, užverčia akytes ir suglemba mano rankose beraminant ją.  tai trunka neilgai, ne traukuliai, liežuvis neprikastas, papurčius greit atsigauna ir vėl laksto kaip nieko nebuvę. buvom pas neurologę: skyrė 1) raminamų arbatėlių, kuriu vaikas negeria  , 2) voneles su raminamom arbattėlėm ar lavandų druska, kai vaikas bijo vonios su vandeniu  (tai gali išprovokuoti rėkima ir t.t.) ir maudosi tik duše  , 3)verkimo metu, stengtis nukreipti dėmesi.... man vaikystėje (prieš veik 40m) irgi buvo panašiai, jokių patologijų nerado, išaugau, sename rušiškame psichiatrijos vadovėlyje mama buvo radusi kad tai jautriu, aktyvių, emocionalių vaikučių problema, gydymo nėra ir tai išaugama iki 3m , kartais vėliau gal mamos susidūrė su tokia problema, ką rekomendavo jūsų gydytojai???  ka daryti kad rėkiant nepamirštų vaikas įkvėpti  , nes streso tėvams tokio priepuoliuko metų pakanka  (aš tai nebijau, žinau ką daryti, bet kiti šeimos nariai šoke ir baimėje), o jei tai vyksta lauke.... ir žiūrovų užtenka.....
Tai vadinami afekto-respiratoriniai spazmai  Gydymo tikrai nėra  - didžiausias patarimas kaip įmanoma vengti situacijų galinčių išprovokuoti spazmus...tikrai jautrių vaikų bėda. Mamai reikia mokėti suteikti pirmąją pagalbą_ grynas oras, nuraminti, bei jei užtrunka įpūsti oro vaikiukui į burną...O kitiems šeimos nariams irgi viską aiškiai paaiškinti...
mano dukrai buvo metai, kai lauke, nukrito jai sausainukas ant žemės, o aš nebedaviau jo valgyt, tai užsiklykė ir suglebo. O dieve, labai baisu buvo. Kol parbėgau su ja ant rankų ir griebiau telefoną skambint greitąjai, atsigavo ir lyg niekur nieko naują sausainį pasiėmė valgyt. kai kreipėmės pas neurologę , iškart nuramino- jei vieną kart taip buvo, bus ir daugiau. Bet kažkaip iki visiško suglebimo nebesikartojo. bet jei pradėdavo verkti, tiesiog nukreipdavau dėmesį, barbendavau stipriai į langą, garsiai šukteldavau. taip iki 2.5 metų vis saugodavau. Po to išaugo, nieko panašaus nebesikartojo. Tik jautrumas tai ir dabar likęs. Tik jau pasireiškia kitaip
mamos, ar jūs pritariat konsultuojančios pediatrės nuomonei? aš jau uždaviau ši klausima atsakymas .... nu... be komentarų..... "kas liečia Jūsų dukrą- tai tikras isterijos priepuolis, ir pats teisingiausias elgesys tik nukreipti vaiko dėmesį, kad verkimas neperaugtų į kvėpavimo sutrikimą. O išprovokuoja tokį isterinį priepuolį neteisingas auklėjimas." man jau kelinta karta ji nekompetetinga pasirodo
(Agnieska)
2007 04 03, 09:10
Mano zuikiui tas pats budavo, atrodo ir nestipriai uzisgauna, bet suglemba, lupos net pamelynuoja. Tai as ji papurtydavau, ir saukdavau kad kvepuotu, verktu, kad tik netyletu. Vaizdelis nekoks. Isaugom. Dabar 3 metukai, tokiu bajeriu nebuna  Prisimenu, mociute soko vos negavo, kai toks alpimas buvo prie jos
*Aukse*
2007 04 03, 09:23
pas mus lygiai ta pati situacija.nuo mazumes.vaikas cezarinukas.neurologe aiskina,kad itakos tam gali tureti ir tai.gerem visokias raminancias miksturas.bet tikrai manau,kad tai isaugama,nes man ziloj vaikystej buvo lygiai tas pats.neurologe dar aiskino,kad reikia kai vaikas nustoja kvepuoti pirstu spustelt liezuvivaiko ties viduriu.nes ten gerkleje kazkoks raumenukas uzsispazmuoja ir vaikui sutrinka kvepavimas.dar ir dabar panasiu dalyku pasitaiko mums.bet jau reciau.dazniausiai del didelio isgascio,soko,ar siaip labiau isiverkus.saugokime savo leliukus
QUOTE(lauma @ 2007 04 02, 19:15) mamos, ar jūs pritariat konsultuojančios pediatrės nuomonei? aš jau uždaviau ši klausima atsakymas .... nu... be komentarų..... "kas liečia Jūsų dukrą- tai tikras isterijos priepuolis, ir pats teisingiausias elgesys tik nukreipti vaiko dėmesį, kad verkimas neperaugtų į kvėpavimo sutrikimą. O išprovokuoja tokį isterinį priepuolį neteisingas auklėjimas." man jau kelinta karta ji nekompetetinga pasirodo  Deja taip tikrai ir yra  afekto respiratoriniai spazmai ištikro liaudiškai vadinami isterija  Ir tai ką ji pasakė irgi tiesa- reikia nukreiprti vaiko dėmesį  Tik viską buvo galima parašyti neutralesniu tonu...
QUOTE(snapi @ 2007 04 03, 20:44) Deja taip tikrai ir yra  afekto respiratoriniai spazmai ištikro liaudiškai vadinami isterija  Ir tai ką ji pasakė irgi tiesa- reikia nukreiprti vaiko dėmesį  Tik viską buvo galima parašyti neutralesniu tonu...  buvom pas pediatrę-homeopatę (labai patiko kaip daktarė) dėl kitų savo bėdų, papasakojau apie šį mūsų sindroma - sako: per anksti tokiam amžiui , sakau pirmas buvo ta diena kai darban išeit turėjau, valanda prieš išėjimą - sako : jautruoliai tie mūsų vaikučiai ir nesakius viska jaučia, kad tai isterija tai sutinku ir net nesiginčijų, mane užparino kita tos citatos dalis : "išprovokuoja tokį isterinį priepuolį neteisingas auklėjimas." kažkaip nesijaučiu esanti neteisingai išauklėta (tokie priepuoliai būdavo man) ir nemanau kad abu vaikus auklėju neteisingai (sūnui tokių priepuolių nebuvo) o pati gal prie medicinos esi?
Velaura
2007 05 11, 14:36
QUOTE(lauma @ 2007 03 31, 17:15) perėjau visus 27psl temų bet nieko panašasu neradau kažka radau gyd konsultacijų skyrelyje vienos mamos (http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=169448), bet konsultantės atsakymas ten, nu.... be komentarų....  greitoji atvažiavus nieko nepamatytų tik lakstantį sveika vaika dukrytei tai buvo du kartus nukritus ir nestipriai užsigavus (nesimato net paraudimo toj vietoj) : verkimo metu sustoja kvėpavimas, užverčia akytes ir suglemba mano rankose beraminant ją.  tai trunka neilgai, ne traukuliai, liežuvis neprikastas, papurčius greit atsigauna ir vėl laksto kaip nieko nebuvę. buvom pas neurologę: skyrė 1) raminamų arbatėlių, kuriu vaikas negeria  , 2) voneles su raminamom arbattėlėm ar lavandų druska, kai vaikas bijo vonios su vandeniu  (tai gali išprovokuoti rėkima ir t.t.) ir maudosi tik duše  , 3)verkimo metu, stengtis nukreipti dėmesi.... man vaikystėje (prieš veik 40m) irgi buvo panašiai, jokių patologijų nerado, išaugau, sename rušiškame psichiatrijos vadovėlyje mama buvo radusi kad tai jautriu, aktyvių, emocionalių vaikučių problema, gydymo nėra ir tai išaugama iki 3m , kartais vėliau gal mamos susidūrė su tokia problema, ką rekomendavo jūsų gydytojai???  ka daryti kad rėkiant nepamirštų vaikas įkvėpti  , nes streso tėvams tokio priepuoliuko metų pakanka  (aš tai nebijau, žinau ką daryti, bet kiti šeimos nariai šoke ir baimėje), o jei tai vyksta lauke.... ir žiūrovų užtenka.....  Mano vyresniajai dukrai buvo diagnozuoti tie raspiraciniai afektiniai priepuoliai, prasidedantys nuo stipraus verkimo. Buvo vienas priepuolis, su traukuliais - 11 men amžiaus . Tiesa paskui lyg dar vienas buvo bet toks palyginti menkas. Patekom į ligoninę po to didžiojo priepuolio, neurologijos skyrių. Po daugelio tyrimų išvažiavom su tokia diagnoze. Kaip ir kažkas čia minėjo, dažniausiai išaugama iki 3 metų. Gydymo kažkokio labai nėra, raminančią arbatą gėrėm NEURO2. Vienintelis būdas jų išvengti tai vengti verkimo, kuris gali kilti užsigavus, išsigandus ar tiesiog iš ožio. Labai paprasta taip ir ožiuką užsiauginti ... Nes darėme viską kad tik neverktų. Nepamiršiu to siaubo kad vos patenpus lūpą jau žiūrėdavau ar tik nestingsta vaikas....
Mano mama, jos mama si sutrikima isgyde rykstele, taip seniau gydydavo vaikus kuriems istikdavo sis isterijos priepolis, zinau, kad ir pusbrolis savo mergaite taip gyde uzteko vieno karto, daugiau nebesikartojo. Tik as ko gero negaleciau alpstanciam vaikui uzdrozti, jam gali buti ir epilepsijos priepolis, taip dar ir pakenkti galima. Viena pazystama, palaidojusi savo pirmaji vaika, ilgai ieskojo ligos antrajam, nes sis pradejes verkti pamelynaves krisdavo ant zemes, atliko galybe tyrimu, kol galiausiai Kauno neurologe, savo akimis pamate si priepoli, tad ir ji pasake, kad si liga gydoma rykstele, tik tai mergaitei nepadejo, nes jau buvo isisenejusi ir jai jau buvo virs triju metuku, tad mama kraustesi is proto, nes pirmajam vaikui taip pat nieko nerado, nors jis kiekviena ryta imdavo vemti, kol galiausiai jie issityre medicinos diagnostikos centre Vilniuje, diagnoze buvo smegenu auglys, labai didelis, berods 5 cm. ir vaikelis mire operacijos metu.
tarzaniuke
2008 06 19, 19:28
mano vyresnelei taip budavo  su kosmaru pamenu pirmaji karta... galvojau, kad vaikas numire  bet po keliu sekundziu atsigavo  kartojosi kelis kartus isaugo po 3 metu
Rodinka
2008 06 20, 10:39
Siaip, tai atsitinka del nervu sistemos nebrandumo, su amziumi praeina. Svarbu, kad nebutu traukuliu ir t.t. - nes tai gali rodyti i rimtesnius sutrikimus. O geriausias budas, kai vaikas taip verkia, kad negali ikvepti - papusti i veida ir pravira burna  Iskart pradeda kvepuoti. Maniskis gal 3-4 kartus taip gailiai verke, kad ziuriu, melynuoti tuoj prades be oro... Paputi - iskart lyg ir paspringsta tuo oru (panasiai, jei bandai kvepuoti pries veja) ir ikvepia ir tada viskas ok.
Mano dukryte sita problemele turi nuo puses metuku. Dabar atrodo, kad jau gereja - vis reciau taip atsitinka. Noriu patarti - papasakokite apie tai seneliams, draugams -visiems, kurie gali pasilikti su vaikuciu. As nenoredama anytos jaudinti nepapaskojau apie si sutrikima, tai kai joms bunant drauge dukryte nustojo kvepuoti ir suglebo, tai anytos pacios vos nereikejo gelbeti - nusigando moteriske baisiai. Ir dar pastebejau, kad ta bedele istinka, kai vaikutis pervarges pravirksta.
tarzaniuke
2008 06 20, 12:28
mums putimas i burnyte padedavo
Kai dukrytė dar net metukų neturėjo, buvo ir mums taip vieną kartą, bet ir to pačio pakako, taip baisu buvo. Nežinau, ar dar kada tokį siaubą esu patyrusi. Vyresnėlis valgė pietus, o mažylė, tik ką po ligos(turėjo virškinimo sutrikimų) ir dar ''ant dietos'', pabandė atimti, brolis, žinoma, nedavė. Girdžiu baisų klyksmą, atlekiu į kambarį, o ten vaikas jau guli ant žemės, visas pamėlynavęs, čiumpu ant rankų, jokių gyvybės ženklų (bent man tada taip pasirodė). Kažkoks siaubas... Kol skambinu greitajai, dukrytė po truputį pradeda gaivaliotis. Greitoji atlėkė per kelias minutes. Finalas toks, gydytojos iškart suprato, kas ir kaip, paaiškino, o aš sėdėjau ir raudojau, gydytoja dar sugirdė man valerijono ir davė patarimą, kaip ateity bandyt užkirst kelią tam. Paprasčiausias pliaukš per dubcę sekantį kartą padėjo  .
Skaitau jūsų pasisakymus ir visi prisiminimai sukilo, mano berniukui taip būdavo. Tiek užsirėkia, kad alpsta. Kiekvienas kartas man siaubą keldavo. Kai gydytojai papasakojau, tai ji paprasčiausiai pasakė, kad kai tik pradės rėkt ir matote, jog iki alpimo bus, nelaukit, kol pradės alpt, o duokit su rykštele. Turite sukelti fizinį skausmą, kad atsipeikėtų. Jei po tokio būdo užsiklykimai nesibaigs, reiks daryt tyrimus. Ir iš tikro, toks būdas mums buvo geriausiais vaistas. Aišku, atrodo žiauroka, bet tik taip baigėsi užsiklykimai. Vėliau dar SM radau, kad kai tik užsiklykia, pilti šaltą vandenį ant veiduko. Tai irgi efektyvus būdas. Užsiklykusį vaiką reikia nešti į šviesą, taip pat galima pūsti į burnytę oro. Brrr, kaip siaubinga tai prisiminti  .
kvaksiux
2008 11 06, 23:53
Labas mamytes.Pasirodo tikrai yra nemazai vaikuciu,kuriems verkiant sustoja kvepavimas  Maniskej irgi taip darosi,jau nemazai kartu tai buvo,ir visalaik mums padeda tik oro putimas i burnyte.Kazkaip galvoju kad davimas i uzpakaliuka padetu tik tada kai vaikas is isterijos verkia,bet ne tada kai is skausmo.  Musu tai pasiutus kaip velniukste,neklauso,o nei saukt nei per uzpakali duot negali,oi kaip sunku susitvarkyt  ,bet juk mes visos tikimes,kad greit vaikai uzaugs ir visos sios bedos bus praeitis(ir atsiras kitos bedos,del ko vel ramybes neturesim,ir taip kol pasensim  ) laikykimes tvirtai,juk mes
Sveikos, mano vakar berniukas 1,4 metu krito ant zemes nuo lovytes, atrodo kritimas nebuvo kasko ipatingas, tikrai zinau krisdavo anksciau stipriau ir uzsigaudavo smarkiau, bet vakar jo reakcija i kritima buvo itin keista, nukrites pradejo verkt, be oro ikvepimo - pamelo lupos as atbegau, pakeliau pradejau ramint o jis tik issiziojes ziaukcioja, ziuriu kad pirsciukai pamelo, be galo issigandau pradejau purtyt savo sunu, jis nenustojo issiziojes but, tada ziuriu akytes keistai pradejo vartaliotis, persigandau, pradejau vyra saukt kad vaikui kaskas blogai ir purciau tuo metu, kunelis toks keistas mano rankose pasidare isnesiau i balkona pradejau snekint, rodyt masinytes vaziuojancias seip ne taip ikvepem oro, jezau bet taip issigandau  , nera to buve, siandien pasikartojo tai vel, taciau ne iki tokio lygio, visas neikvepimas galbut trunka iki 30 sek. max, eisiu kita sav. pas neurologe nes man tokie jo sposai kelia didele baime. Gimem neisnesioti, turejome jau gimimo metu vadinamasias "apnejas", tai kaskas kosmarisko, labai bijau del savo sunaus ar tai nera kokia rimta neurologine liga  . Siuo metu bijau net suvirgdyt vaika, kad nepasikartotu kaskas panasaus, bet jis toks reiklus jei tik ko neleidziu iskart paleidziamos dudos
saulyte*
2009 02 17, 18:53
sveikos mamytes, mano dukrytei 1.5 metu, pas mus taip pat pasitaiko tokie verkimai be oro ikvepimo. Na iki nualpimo dar nebuvo, pciu pciu pciu. Bet as kackaip labai neissigastu. Kaip sake kelios mamytes padeda oro putimas i veida. Na mums efektyviausias budas- tai garsiai pabeldziu kur nors ir sakau: "o zek, kas cia?!!!"Na siaip buna dar stipriai apkabinu, priglaudziu prie saves, glostau galvyte ir paraminu- gan greitai praeina.Maniske, tai ikvepus oro labai garsiai uzsirekia. Buvo viena karta nakti cirkas, kai jin truputeli suverkus nutilo, o as, tamsu, nieko nematau, galvoju turbut nurimo, na bet po kokiu 5-8 sekundziu kaip uzsiklyke, net pasokau  . As manau, kad tai priklauso nuo vaiko jautrumo. Musiske labai jautri, dar ir visokieks garsams. kai buvo iki 6 mzd laiko pasokdavo per miegus net nuo saldytuvo isijungimo(na aisku kai namie buna labai tylu).
mažylei pirmą kart taip nutiko kai buvo 7 mėn. užsigavo, pradėjo stipriai verkt, visa įsitempė, akytės užmerktos, mėlyna mėlyna pasidarė, kažkiek sekundžių nebekvėpavo, nors tuo metu tos sekundės atrodė ištisa amžinybė. galvojau, kad oš baimės numirsiu buvom pas neurologą, paskyrė po priepuolių pavartot Nota, sudaryt sąlygas, kad neverktų. o sustojus kvėpavimui papurkšt vandenuko ar pliaukštelt
ziogelis2009
2009 08 09, 11:42
Sveikos mamytes, pagaliau radau tema kur yra rasoma apie sita beda  mano ziogeliui dar tik 3 men... o sitie uzsiverkimai prasidejo nuo menesio.... is baimes ir rankos ir kojos dreba kai matai sitoki savo vaika ir negali jam padet  bet paskaitinejus cia tai tikrai ramiau nepasidare jai vaikas ir iki 3 metu sitaip darys tai mane greiciau i ligonine paguldys nuo nervu  ir skaiciau cia kad zabyte geras vaistas, deja bet tokiam maziukui nepades... o vaikui taip nutinka net kelis kartus per diena.. zinau kad cia didele dalis prasideda nuo oziuku kuriuos pati ir ivariau vaikui, nes kaip tik pradejo sitaip nutikt vis vaika imdavau i rankas ramindavau kalbindavau ir t... o dabar nors ir mazas bet jau zino kaip isireikalaut ko nori ir sokdina mama, as jau ir ranku nebejauciu nuo nesiojimo ir supimo ir nugara skauda... vaje kaip cia mum nepasiseke tik pasiguodziu tuom kad taip nutiko ne mum vieniem ir tikiuosi kad kadanors sita beda mes isaugsim. tikrai linkiu mamytem kantrybes ir dar karta kantrybes...
QUOTE(ziogelis2009 @ 2009 08 09, 10:42) Sveikos mamytes, pagaliau radau tema kur yra rasoma apie sita beda  mano ziogeliui dar tik 3 men... o sitie uzsiverkimai prasidejo nuo menesio.... is baimes ir rankos ir kojos dreba kai matai sitoki savo vaika ir negali jam padet  bet paskaitinejus cia tai tikrai ramiau nepasidare jai vaikas ir iki 3 metu sitaip darys tai mane greiciau i ligonine paguldys nuo nervu  ir skaiciau cia kad zabyte geras vaistas, deja bet tokiam maziukui nepades... o vaikui taip nutinka net kelis kartus per diena.. zinau kad cia didele dalis prasideda nuo oziuku kuriuos pati ir ivariau vaikui, nes kaip tik pradejo sitaip nutikt vis vaika imdavau i rankas ramindavau kalbindavau ir t... o dabar nors ir mazas bet jau zino kaip isireikalaut ko nori ir sokdina mama, as jau ir ranku nebejauciu nuo nesiojimo ir supimo ir nugara skauda... vaje kaip cia mum nepasiseke tik pasiguodziu tuom kad taip nutiko ne mum vieniem ir tikiuosi kad kadanors sita beda mes isaugsim. tikrai linkiu mamytem kantrybes ir dar karta kantrybes...  Sveika, mums dabar metai ir ta beda kartojasi mazdaug 1 k per menesi  Bet, aciu dievui, vaikas nemanipuliuoja tuom, tiesiog taip atsitinka, kai uzsigauna ar stipriai isiverkia. Patarciau jums su vaikiuku nueiti pas neurologa ir papasakoti. Gal Jums net ir vaistuku kokiu reikia? Pati mama gi nenuspres...Beje, neurologe sake, kad net 1k/men tai yra daug, o jei jums net per diena kelis kartus  Zodziu, pasirodykit daktarams. Ir, ziogeli, nepergyvenkit taip, nes kaip ir nieko nepakeisit..Bet, mano nuomone, Jusu atveju reiktu deti visas pastangas, kad vaikas neisiverktu. Sako, reikia nukreipti demesi,- mes garsiai vardu susaukiam, pabeldziam garsiai ar papuciam i burnyte. Sekmes
ziogelis2009
2009 08 14, 09:56
seip kai gydytojam sita sakiau tai manim nelabai patikejo bet kai taip nutiko pas pediatra o paskui ir pas neurologe tai gavom siuntima i klinikas. tyrimai visi liuks  tai skyre raminamuju lasiuku vaikui ir vitaminu sake pakentet dar truputi, turi vaikas sita beda isaugt, tai yra nepamirst kad reikia kvepuot... cia sake neisnesiotiem taip buna efekto respiracinis sindromas. o kol kas sake pust veja i burnyte kad neusiverktu perdaug
QUOTE(ziogelis2009 @ 2009 08 14, 08:56) seip kai gydytojam sita sakiau tai manim nelabai patikejo bet kai taip nutiko pas pediatra o paskui ir pas neurologe tai gavom siuntima i klinikas. tyrimai visi liuks  tai skyre raminamuju lasiuku vaikui ir vitaminu sake pakentet dar truputi, turi vaikas sita beda isaugt, tai yra nepamirst kad reikia kvepuot... cia sake neisnesiotiem taip buna efekto respiracinis sindromas. o kol kas sake pust veja i burnyte kad neusiverktu perdaug  Mums neurologe irgi israse raminamuju kazkokiu, bet pastebejau, kad sudavus juos, labai viduriukai suskysteja. Tai ir nebedaviau. Musu pedriatre israse homeopatinius raminamuosiuos Acosedum. Bet dazniausiai pamirstu vakare suduoti Siaip manoji tai buvo net pernesiota, tai tikriausiai negalima sakyti, kad tik neisnesiotukams tokia problema gali buti.
ziogelis2009
2009 08 15, 16:36
QUOTE(MaiMa @ 2009 08 14, 12:25) Mums neurologe irgi israse raminamuju kazkokiu, bet pastebejau, kad sudavus juos, labai viduriukai suskysteja. Tai ir nebedaviau. Musu pedriatre israse homeopatinius raminamuosiuos Acosedum. Bet dazniausiai pamirstu vakare suduoti Siaip manoji tai buvo net pernesiota, tai tikriausiai negalima sakyti, kad tik neisnesiotukams tokia problema gali buti. na as tu vaistuku nepamirstu suduot, bet vaikas net ziaugcioja nuo ju pila lauk tai net nezinau kiek bus is to naudos ar ten liks jam kas nors
QUOTE(ziogelis2009 @ 2009 08 15, 15:36) na as tu vaistuku nepamirstu suduot, bet vaikas net ziaugcioja nuo ju pila lauk tai net nezinau kiek bus is to naudos ar ten liks jam kas nors  Vargsiukas
xinetax
2009 08 19, 17:44
ano maziukui taip buvo, gyd israse kazkokiu gelton tabletyciu(nepamenu pavadinimo), bet mociute kazkaip ne taip ziurejo i ta mano gydyma, kuris aisku nepadejo... ji man patare maudyt gailiu nuovire, ten tokios zoles raistuose augancios, uogos i melynes panasios, ir atrodo padejo, nu bent jau nebuvo niekad nualpes nuo rekimo
mums pirmadieni nuo verkimo sustojo kvepavimas ir nualpo vaikiukas, nuvezem i klinikas pasake ta pati, afekto respiratoriniai spazmai, labai noreciau suzinoti, ar nelieka jokiu liekamuju reiskiniu veliau, itakos vystymuisi ar pan. nes vaizdas tai buvo baisus, as tik dabar pradedu atsigaut.
dilditele
2009 11 26, 15:07
Sveikos likimo seses Mano maze irgi turi tokia bedele, viskas prasidejo nuo 8 men, kai ikando i ranka kita mergyte...apie siauba geriau nepasakosiu, nes pacios zinot koks vaizdelis Siandie buvom pas antra neurologe, tai pakartojo ta pati, kad isaugs, kad gydymo nera...deja mums oro putimas nepadeda, o rykstele man tai baisus metodas, kaip musti vaika, kuris uzsigavo ir verkia is skausmo Man dabar aktualiausias klausimas, kaip toki vaika leisti i darzeli? gi ten nesicackins su juo, o maniske gali griut auktelninka QUOTE(lauma @ 2007 04 02, 18:15) "kas liečia Jūsų dukrą- tai tikras isterijos priepuolis, ir pats teisingiausias elgesys tik nukreipti vaiko dėmesį, kad verkimas neperaugtų į kvėpavimo sutrikimą. O išprovokuoja tokį isterinį priepuolį neteisingas auklėjimas." jetus "neteisingas auklejimas"  labai lengvai kaltus surado, o kai vaikas uzsigauna, tai irgi neteisgas auklejimas QUOTE(Rodinka @ 2008 06 20, 10:39) Siaip, tai atsitinka del nervu sistemos nebrandumo, su amziumi praeina. Svarbu, kad nebutu traukuliu ir t.t. - nes tai gali rodyti i rimtesnius sutrikimus. kaip suprast nervu sistemos nebrandumas, man gydytoja sake, kad vaikas sveikas, laiku sedet, vaiksciot pradejo
o ar buna kokiu nors pasekmiu nuo tokiu spazmu, mamytes pasidalinkit, labai neramu.
dilditele
2009 12 01, 12:11
QUOTE(selma @ 2009 12 01, 11:28) o ar buna kokiu nors pasekmiu nuo tokiu spazmu, mamytes pasidalinkit, labai neramu. As irgi del to labai bijau, viena neurologe sake, kad neturetu itakot, aseit priepuolio metu, kai vaikas nekvepuoja, kraujyje padaugeja CO2, kuris pradeda dirgint kvepavimo centra ir vaikas ikvepia. O va kita neurologe, sake, kad nera labai jau cia gerai deguonies badas smegenims. As tiesiog puciu vakui ora i burna, kol paciai galva apsisuka
QUOTE(selma @ 2009 12 01, 10:28) o ar buna kokiu nors pasekmiu nuo tokiu spazmu, mamytes pasidalinkit, labai neramu. kiek skaiciau, rasoma, kad tai gerybine bukle. Bet kai TAI atsitinka, nebeatrodo, kad tai kazkas gero  Mes irgi ta problema turime, jau geras pusmetis kartojasi, tai dabar jau taip nebenusigastu, kaip pirma karta... Na, guodzia tai, kad tai isaugama, stengiames, kad neisiverktu.. Be to, pastebejau, kad manajai taip atsitinka, kai buna laaabai pavargusi. QUOTE(dilditele @ 2009 12 01, 11:11) As irgi del to labai bijau, viena neurologe sake, kad neturetu itakot, aseit priepuolio metu, kai vaikas nekvepuoja, kraujyje padaugeja CO2, kuris pradeda dirgint kvepavimo centra ir vaikas ikvepia. O va kita neurologe, sake, kad nera labai jau cia gerai deguonies badas smegenims. As tiesiog puciu vakui ora i burna, kol paciai galva apsisuka tikiu, kad tai nera labai gerai.. mes tik galim bandyt sudaryt salygas, kad vaikas neisiverktu. Rykstele, kaip suprantu, galima tada, kai vaikas jau supranta, ka daro (sukelia specialiai tuos spazmus). Pasakojo musu gimines mergaitei taip budavo. Buvo didele ozka. Tai baigesi tik tada, kai tevas gerai per uzpakali uztvojo..Buna ir taip. Manau, tiesiog reikia stebeti, kokiomis aplinkybemis tie spazmai atsiranda. Sekmes visoms
Mano sunui irgi uzeina kazkas panasaus, kaip jusiskiams, tik ne verkimo metu, o ramybes busenoj.Sustinsta zvilgsnis i viena taska ir giliai, daznai kvepuoja, o po 10-15 s. giliai ikvepia ir vel zaidzia kaip niekur nieko.Kas tai galetu buti?
QUOTE(bubuke @ 2010 02 17, 09:52) Mano sunui irgi uzeina kazkas panasaus, kaip jusiskiams, tik ne verkimo metu, o ramybes busenoj.Sustinsta zvilgsnis i viena taska ir giliai, daznai kvepuoja, o po 10-15 s. giliai ikvepia ir vel zaidzia kaip niekur nieko.Kas tai galetu buti? Reiktu pasikonsultuoti su neurologu. Nes ARS spazmu nebuna ramybes busenoje.
dovyyliux
2010 04 10, 23:03
Sveikos mamytes  Mum igi TAI vyksta ir vyko... Vyko sunui kai gime praejo menuo ir kai isivergdavo tiesiog uzstrigdavo,aisku pirma karta baisiai issigandau iskart pas gydytoja bet ji nuramino ir pasake kad tai isaugama jokiu raminamu ar dar ko negerem , bet jau nuo triju metu vis retejo ir retejo tas oro negavimas, dabar mum jau 5metai taip nutinka kai labai jau uzsigauna bet nieko nedarom pats atsigauna na tik apsikabinu stipriai ir viskas... Vyksta su dukra,prasidejo nuo 2men pradeda nekvepuot kai jau labai izsiverkia.Abu nuraminu didesni apkabinus o mazesniaja puciu i veida arba kilnoju Taigi nesutinku  kad tai nemokejimas auklet ar oziai ar isterija nes nemanau kad 1 ar 2 men vaikiukui jau atsiranda oziai ar juos jau reikia auklet
dilditele
2010 04 11, 23:49
Vajej abu vaikiukai tokie jautrus...man jau vienos per akis...jau tokia jautruole pasidare, biski kas tuoj melynuot pradeda, gi negali visa laika tenkinti vaiko noru
D.E*V.A
2010 06 11, 05:39
QUOTE(selma @ 2009 12 01, 12:28) o ar buna kokiu nors pasekmiu nuo tokiu spazmu, mamytes pasidalinkit, labai neramu. Jokiu pasekmiu nelieka,tai laikina ir isaugama,dukrai tai buvo nuo 9 men. ir tesesi iki mazdaug 1.5 m. poto dingo lygiai taip pat kaip ir prasidejo,aisku mums su vyru tas isgastis sutrumpino gyvenimus,bet svarbu dabar guvi ir sveika devynmete auga.
Luttuke
2010 06 16, 21:14
Mano maziukui buna, kad isiverkia iki pamelynavimo ir kelias sekundes nekvepuoja, bet, visa laime, nualpes dar nebuvo. O jis megejas paverkti, nes pilvuka dar vis daznai skauda... Nezinau ka daryciau, jei dar ir alpti pradetu... nusaugot, kad neisiverktu neimanoma.. T.p. sulaukiu komentaru, kad labai islepintas vaikas. O jis pas mane tiesiog labai jautrus mazylis.
Širšiukė
2010 07 30, 20:33
tik mano dukrytei suėjo metukai ir atsirado ši problema  vaizdas klaikus.eisim pas daktarus,žiūrėsim kas kaip.nes kasdien taipatsitinka kartais.neimanoma to ištverti,matyti toki savo vaiką,be gyvybės ženklų
jurnora
2010 09 06, 12:21
Sveikutes mamytes Noreciau pasidalinti savo patirtimi, nes tikrai esu susidurusi su sia problema. Pirma karta taip atsitiko, kai sunui buvo metukai. Ropinejo po stalu ir atsitrenke i stalo koja. pradejo verkti be garso, akytes uzsiverte, vaikas paraudo, po to pamelynavo ir neteko samones. tai truko taip trumpai, bet per ta laika vyras ant ranku ji gaivino, bandem ziureti, gal kuo uzspringo. matydami toki vaizda( o jis tikrai ziaurus nezinant, kas tai yra) drebejome dar puse dienos. O sunus staigiai atsigavo ir kaip niekur nieko. kai tai atsikartojo, nusprendem nelaukti ir nuvezem i baltijos amerikos klinika pas neurologe, nes musu pediatre nelabai gilinosi i tai. Pasirodo, kad tai jau anksciau minetas "afekto respiracinis spazmas", kuris ivyksta uzsigavus, supykus ir t.t. zodziu, taip vaikas reaguoja i tam tikrus dirginancius dalykus. Beje, tai nepavojinga. Mums gydytoja patare, tokiam atvejui atsitikus, reaguoti saltai, tik nerodyti, kad issigasti, nes vaikai po kurio laiko ismoksta tuo manipuliuoti. Pradejau stebeti, kas, kaip, kodel vyksta, tiesiog islaukdavau, kada priepuolis praeis, nerodziau savo isgascio ir tikrai suveike, ju pradejo mazeti ir visai dingo. O gal mes tiesiog isaugom, kas taip pat tiesa Dukrytei pora kartu taip pat taip nutiko, tik ne taip baisiai, bet daugiau nesikartoja. Bet kiekvienas atvejis individualus, todel, manau, net ir zinant priezasti, verta pasikonsultuoti su specialistu( del visa ko).
sveikos. ir mano mergytei buvo kelis kartus. dazn. ne nuo skausmo, bet nuo baimes, pykcio..ir t.t svarbiausia pastebejus, kad melynuoja..greit pribgt, ramint. nukritus ant zemes, maniske krenta be samones, leist gulet... nes visa pamelynuoja, pabaltuoja, reiskia smegenyse kraujo truksta ji teka tik i apacia soko metu...., todel ir KRENTA, kad kraujas subegtu atgal i galva, ir vaikas vel atgautu samone...ir pradetu kvepuot. pirma karta as pakeliau ja, glosciau.. galvojau netekau savo saulytes (PILNAM ShOKE), tai tas dalykas ilgiau truko kol atsigavo.. antra syk, leidau gulet (iskart ir atsigavo), tik tada kai vel atsigavo, paemiau ant ranku... cia musu gyd. rekomendacijos... tikiuos daugiau nebebus tokiu dalyku... arba iki 3 metuku.. sekmes visoms mamytem...
veronikaa
2011 12 12, 18:57
Kiek domejausi, tai uzsienio literaturoje aiskiai rasoma, kad leisti guleti. Tas nekvepavimas gali trukti iki minutes. Gali melti, gali baltuoti. Bet niekada tai nevyksta ramybes busenoj.Taip greiciau atsigauna, nebuna traukuliuku. Ir nereikia parodyti, kad panikuoji, nors aisku ramiam islikti labai sunku. Siaip pataria pasitikrinti nuo mazakraujustes, yra kazkokios sasajos. Beje apie rykstes tikrai niekur neraso. Tiesa, gali tai pasitaikyti karta, o gali kartotis ir po kelis kartus per diena. Jei kam idomu kas tai yra ir nerasineti nesamoniu apie kazkokius isgydimus rykstelemis ar prasta auklejima, tai prasom pasiieskoti youtube.com. Iveskit breath holding spell ir pamatysit. Na ar norisi paimti rykstele? Taip buna apie 5 proc. vaiku. Dauguma isauga iki 3 metu, bet gali trukti ir ilgiau. Aisku parodyti vaika neurologui butina, visiems nuo to bus aiskiau.
Suriuke
2012 01 08, 16:16
mano 10 menesiu vaikeliui irgi taip jau du kart buvo, bet tik tada, kai uzsigavo ir issigando. gerai, kad kazka teko girdeti is mamos, nes sesei taip buvo. Senais laikais. mano sesei tada buvo 6 menesiai, ji valge obuoliuka, truputi springtelejo, bet issigando... ir pradejo alpti, suglebo. mama isbego i lauka, kviesti tecio, bet paskui atsigavo. Buvo baisu, nes nieko kas tai galetu buti mama nenutuoke. nuvaziavo pas gydytoja (felcere), ji pasake, kad cia epilepsija ir israse epileptikams vaistu gerai, ad mama suabejoj,nes tuo metu buvo atvykusi daktare kazkokia i miesta, tai nuejo pas ja ir si liepe jokiu budu nevartoti vaistu, o tiesiog priziureti mano sesyte, papurtyti, kai tai atsitinka, paslepti galimus isterijos isprovokuotojus ir panasiai. iki 3 metu , sake, isaugs. gerai, kad ta istorija mama mego daznai man kartoti  bet vistiek planuoju del visa ko nueiti pas gydytoja, tik beda, kad nesenai apsigyvenau UK, o vasara zadu i LT grizti issitirti ir save ir vaika. jei bus bedu, gal teks ir cia tai daryti, bet tikiuosi, kad ne...
QUOTE(selma @ 2009 11 25, 12:50) mums pirmadieni nuo verkimo sustojo kvepavimas ir nualpo vaikiukas, nuvezem i klinikas pasake ta pati, afekto respiratoriniai spazmai, labai noreciau suzinoti, ar nelieka jokiu liekamuju reiskiniu veliau, itakos vystymuisi ar pan. nes vaizdas tai buvo baisus, as tik dabar pradedu atsigaut. pas mus buvo du kartus toks dalykas. Vaikas susinervuoja, pradeda smarkiai verkti, pamėlynuoja ir atsijungia. Jausmas neapsakomas. NIeko baisesnio savo gyvenime nesu patyrusi. Bet kaip nusiraminau perskaičius šią temą... Eilinį kartą esu be galo dėkinga Supermamai, visagaliui Internetui. Jau pradėjau galvoti, kad gal koks nesveika svaikas ar kas rimto, ar pan. Taip pat norėčiau sužinoti, ar neatsilieps tai ateičiai. Ačiū
a.m.a.n.d.a
2012 02 10, 01:45
Mes ir turime sia problemele pirma karta atsitiko kai dukryte buvo 6 menesiu,ta diena mano gyvenimas tikrai sutrumpejo nuo tokio vaizdo  Dabar mums jau virs metuku ir tokie priepuoliai pasikartoja daznai, kad ir kaip stengiuosi nesudaryti salygu verkimui,bet praktiskai tai neimanoma , kiek teko dometis niekas nepadeda,paprasciausiai vaikuciai isauga iki 3 metuku ir ateityje pasekmiu nebuna
QUOTE(a.m.a.n.d.a @ 2012 02 10, 00:45) Mes ir turime sia problemele pirma karta atsitiko kai dukryte buvo 6 menesiu,ta diena mano gyvenimas tikrai sutrumpejo nuo tokio vaizdo  Dabar mums jau virs metuku ir tokie priepuoliai pasikartoja daznai, kad ir kaip stengiuosi nesudaryti salygu verkimui,bet praktiskai tai neimanoma , kiek teko dometis niekas nepadeda,paprasciausiai vaikuciai isauga iki 3 metuku ir ateityje pasekmiu nebuna  Sveikos, kaip jus suprantu..Pas mus buvo panasiai kaip ir pas Jus, a.m.a.n.d.a, kai dukra buvo metu, jai toks priepuolis kartodavosi turbut karta per menesi, tai, sakyciau, daznai. Dabar jai 3,5 m ir priepuoliu jau seniai nebuvo, kogero jau kokiu 1,5 m neturime ju. Tiesiog ju nebeliko ir tiek. Pradejus lankyti darzeli (2m) dar 1 karta buvo, o daugiau nebe. Kartais prisimenu tuos priepuolius kaip kosmara koki  Bet, galiu nuraminti, kad vystymuisi tai jokios itakos nepadare, auga sveika, protinga, guvi mergina  Zodziu, tiesa, kad tai isaugama. Sekmes ir bandykit priepuoli stabdyti, kai matote, kad jau "eina "link to - as barskindavau i langa, ar garsiai susukdavau, kad atkreipti demesi ir pan. Na, kiekviena turi savo budu, manau
|
|