Gyvenimas tesiasi, tai naturalu. Bet as ilgainiui ipratau buti viena ir man butu sunku susitaikyt su mintim, kad jau nesu vienise, kuri uz viska atsakinga (aisku santuoka ir negarantuos, kad atsakomybes sumazes,vyra vyrui nelygu
Tikriausiai tai ypatingai svarstyciau, galvociau...
Kai esi jauna, zalia - tai atrodi kitaip, o kai esi to ragavus viskas atrodo daug svarbiau ir sudetingiau. .... kiekvienam turim savu reikalavimu ir vyro nereik tik tam, kad butu-manau sutiks daugelis, ir jei jis nera ta tavo sielos ir kuno pusele - tai tikrai neverta
suprantama, kad poziuris i seima ir santuoka jau yra kitoks. bet as nedrisciau sakyt ne. gal todel, kad vienatve didziausias mano priesas ir man reikia zmogaus salia..... taciau aisku tai nebutinai turi buti santuoka. taciau jei isitikinciau (arba bent jau tuo momentu buciau tikra, nes nieko negali zinoti), kad tai tas zmogus, kurios ieskojau, manau kad ryzciausi antrai santuokai.
galu gale logiska, kad greiciausia tas kitas zmogus jau irgi bus patyres issikyrima ( nes kazkaip senberniai manes tikrai nevilioja), tai manau ta kita puse i santuoka irgi ziuretu daug atsakingiau. ir jei tikrai butu nuosirdus jausmai, abieju noras iteisinti santykius, as manau nepabijociau. Kaip ten bebutu...as optimiste
Jo, Mamulia, pataikei parašyt mintis. Atrodo, būčiau tau papasakojus, ką jaučiu. Man panašiai taip ir buvo. Gyvenau sau viena bene penkis metelius, o teko atsikraustyti pas žmogų į kitą miestą, į jo namus. Tempiau laiką gal metus, bet... gyvenimas eina tolyn, žmogus tampa brangesnis ir tuomet tenka aukoti pasisėdėjimus vakarais su draugėm, kanalo perjunginėjimo laisvę, nevaržomą judėjimolaisvę
Ir jeigu galėsiu parsigabenti savo meškinų kolekciją iš Kauno - būsiu dar laimingesnė
aš jau... ryžausi...
Na net nežinau. Požiūris į šeimą iš tikrųjų pasikeitęs. Gyvenam sau gyvenam, prie ko prisiknist kaip ir nėra. Nu lyg ir gerai viskas... Tai ko dar tempt... Tiesą sakant "Po" niekas nepasikeitė, nes šiaip ar taip gyvenom kartu. Nors ne meluoju, vaikai kažkaip labai teigiamai sureagavo, gerokai drąsiau pavadina tėveliu, na tokie smulkūs niuansai bet jaučiu kad būtent vaikai pasijuto stabiliau
as ne vienise, bet turiu drauge- jos likimas kaip jusu
su mergytes tevu buvo atsitikusi labai baisi ir bjauri istorija, daruge net norejo arba vaikeli nuzudyti arba save ir ja kartu dabar as kartais jai uzduodu klausima, gal ji noretu susirasti vyra, kuris jai butu geras ir geras tevas mazajai Linejai, bet drauge.....slykstisi vyrais ir tas viskas mane gasdina, ji pe daug uzsitempia savo peciams
O aš net nežinau ar norėčiau
Gal santuokai nesiryžčiau vien dėl dukters. Ji turi pavardę tokią kaip mano, kam jai painiava jei mano pavardė pasikeis? O tuoktis ir nekeisti pavardės, tai kam tada tuoktis?
negaliu teigti, kad nenoreciau kada nors uzsivilkti balta suknele
bet kol kas, net bet kokie rimti santykiai mane gazdina.. matyt, dar nepribrendau..
santuokai nesiryztu tik del vaiko pavardes. Labai bijau, kad mano vaikas jaustusi tada kaip nereikalingas
O gyventi kartu galima После развода, я думала, что не выйду замуж А потом я подумала, почему не могу иметь свадьбу в белом платье с моим любимым. Плюнула на все условности, и сделала свадьбу своей мечты
Man atrodo, kad rizciausi, bet tik atrodo, nes jau 7 metai, kaip viena, o... nesirizau. Nors ir rimtu pasiulymu turejau. Gal niekaip nesutinku to - vienintelio, o gal tai ir vadinasi nesirizimu...
Nors buna momentu, kai labai skaudziai isgyvenu savo vienatve, nes is prigimties esu linkes i siluma zmogus, o vienai ta siluma labai sunku susikurti. Be to ir sunui reikia vyrisko peties salia. Nenoriu tapti sunui nasta ateityje. Juk jis vienintelis mano istikimasis draugas. Juk ateis laikas, kai reiks ji paleisti. O gal tuomet man jau bus labai sunku tai padaryti... Daug esu istoriju girdejusi apie suaugusius sunus, kuriu gyvenima rikiuoja motinos, nes neturi, kur daugiau deti savo jausmu. Taigi, manau, kad reikia ta seima kurti, kol dar nevelu
As jau ryzausi. Pries beveik trejus metus. Pries tai dviese su sunum pragyvenom seserius metus. Buvom taip "sulipe, suauge" vienas su kitu, kad, atrode, ir vanduo neperlies. Kai budavo sunku apsikabindavau maza, silta kuneli
Kai ryzomes su vyru pradeti gyventi kartu, perejau visas "stadijas: Teko derintis ne tik man, bet ir mano sunui. Jam is "beveik suaugusio mano draugo" Bet atsirado kitos pramogos - keliones i gamta dviraciais (visi penki), vaziavimai i baseina, prie ezero, iskylos pas draugus kaime, vakarienes prie apvalaus stalo, visiems sugrizus is darbu ir mokyklu, kikenimai pasakojant anekdotus, namu laikrascio leidimas, naminiu kadru filmavimas (paslepta kamera) ir t.t. Zodziu, visai kitas etapas, kitas gyvenimas... Dabar, kai susibaram su vyru, vaikai puola drausti "baikit, nesipykit.." Jie nieko nebenori keisti... Manau, jei atsiranda zmogus, su kuriuo gali pasidalinti gyvenimu, reikia ryztis. Nes vaikai uzauga, o mes, deja, nejaunejam...
Išsiskyrus su vyru kurį laiką buvau viena, po to sutikau draugą už kurio atrodė galėčiau ištekėti nors ir tą pačią dieną. Deja, pragyvenom kartu beveik 3 metus ir teko paprašyti jį išeiti. Džiaugiuosi, kad nespėjau ištekėti, jau ir žiedus turėjom. Vis tiek tas gyvenimas kartu tas pats kas susituokus, taigi nežinau kiek turėtų praeiti laiko, kad galėčiau dar kartą ryžtis gyvenimui su kitu vyru. Reikalavimai mano dar labiau sugriežtėjo, o idealių žmonių nėra, taigi labai gerai jaučiuosi viena, o apie ateitį negalvoju.
Na, aš nesu kategoriškai nusiteikusi prieš visus vyrus, kai kurios sako - visi vyrai - kiaulės. Ne, yra daug darnių šeimų pavyzdžių. Kažkada pamenu netgi buvo diskusija apie pirmą ir antrą santuokas. Mintis ta, kad šiais laikais pirma santuoka neretai tampa savęs išbandymu šeimoje, kuriama paskubom, su mintim, kad "jei kas - išsiskirsiu", o antra santuoka dažnai labiau pasiseka, nes jau žinai pirmosios klaidas, savo klaidas ir tai, ko norėtum gauti iš mylimo žmogaus. Yra daug laimingos antrosios santuokos pavyzdžių, ir pastebėjau, kad neretai tai būna jau brandaus amžiaus žmonės. Net jei imtume mūsų garsenybes, nereta gyvena vedę antrą kartą: Kapickienė, Kurienė, Baukutė, Mildažytė ir t.t.
As tikrai ryzciausi, bet paziurekit i mano irasus ir pasakysit, kad tai nerealu.
Oho, Brangute, ne per sunku su keturiais vienai? Taip, jei meilės nėra, gyventi kartu sunku, nebent... tai būtų labai geras žmogus...
BRANGUTE, lenkiu prieš tave galvą
MUNĖ, beje dar nepasveikinau su Sveikinu nuoširdžiai.
Sveikos.
Buvau ir aš vienišė. Po to, kai mus su sūnum paliko vyras, sakiau: jokių daugiau įsipareigojimų tretiesiems asmenims. Sutikau tokį mielą bachūrą. Pradžioj taip ir buvo gerai: jokių įsipareigojimų, abu laisvi daryti, ką norim, būti su kuo norim ir t. t. Bet po kurio laiko abu pajutom, kad to neužtenka. Iškėlėm vestuves, draugai sakė: buvo smagu. Jau penkeri metai mes kartu ir man tai vis dar patinka. Nesakau, kad viskas rožėm klota - tas gyvenimas labai jau painus. P. S. dėl pavardžių. Turėjau aš jų visokių: -aitė, ienė, vėl -aitė, dabar esu -ienė. Beje sūnaus pavardė kitokia negu visos likusios šeimos (antroje santuokoje gimė dukra), nemanau, kad labai tas turi reikšmės, juolab, kad jis bendrauja su savo tėvo giminėm, retkarčiais susitinka tėvą... Dabar mes esam šeima, nesakau, kad tobula, bet mums kartu smagu.
Brangute, esi be galo stipri moteris! Sekmes tau!
Dėl pavardžių:
Kodėl mamytės pergyvenat, kad ištekėjus ir pakeitus pavardę, vaikas liks su kita pavarde. Aš pvz., norėčiau, kad jei imsiu vyro pavardę, ir vaikui duot tokią pat, t.y. naują pavardę. Aišku, greičiausiai tai užtruks, nes tokiu atveju, kaip suprantu, vyro pavardė duodama įvaikinimo būdu, t.y. bet kokiu atveju per teismą. Tiktai kadangi tai nėra įprasta procedūra (kaip būna, kai įvaikinamas vaikas iš vaikų namų), tai mažiau problemų, mažiau spręstinų klausimų, mažiau vilkinimo. QUOTE(Tagulia @ 2005 01 07, 14:34) Dėl pavardžių: Kodėl mamytės pergyvenat, kad ištekėjus ir pakeitus pavardę, vaikas liks su kita pavarde. Aš pvz., norėčiau, kad jei imsiu vyro pavardę, ir vaikui duot tokią pat, t.y. naują pavardę. Aišku, greičiausiai tai užtruks, nes tokiu atveju, kaip suprantu, vyro pavardė duodama įvaikinimo būdu, t.y. bet kokiu atveju per teismą. Tiktai kadangi tai nėra įprasta procedūra (kaip būna, kai įvaikinamas vaikas iš vaikų namų), tai mažiau problemų, mažiau spręstinų klausimų, mažiau vilkinimo. Aš irgi dėl pavardžių mažiausiai pergyvenčiau. Rodos kažkurioje kitoje temoje išsakiau jau savo nuomonę. Su kokia pavarde gimiau, su tokia ir mirsiu, ir net nesiruošiu keisti nei savo nei vaikų ar tekėsiu kada nors dar ar netekėsiu. Kategoriška??? be abejo. Pabandykit jūs pasiūlyt tuokiantis vyrui keisti pavardę į žmonos. Reakcija tikrai būna kategoriška. Tai vat ir mano tokia. Be to, gi tiek metų nugyvenus su viena pavarde, keisti visus dokumentus, vizitines ir t.t. per daug vargo kaip man, ypač "mėgstančiai" visokias įstabias valstybines įstaigas... QUOTE(Tagulia @ 2005 01 07, 14:34) Dėl pavardžių: Ne taip paprasta, jei jūsų pirmasis vyras rūpinasi savo vaiku, bendrauja su juo, skiria išlaikymą(bent kokį). Kodėl mamytės pergyvenat, kad ištekėjus ir pakeitus pavardę, vaikas liks su kita pavarde. Aš pvz., norėčiau, kad jei imsiu vyro pavardę, ir vaikui duot tokią pat, t.y. naują pavardę. Aišku, greičiausiai tai užtruks, nes tokiu atveju, kaip suprantu, vyro pavardė duodama įvaikinimo būdu, t.y. bet kokiu atveju per teismą. Tiktai kadangi tai nėra įprasta procedūra (kaip būna, kai įvaikinamas vaikas iš vaikų namų), tai mažiau problemų, mažiau spręstinų klausimų, mažiau vilkinimo. QUOTE(joreta @ 2005 01 24, 08:32) Ne taip paprasta, jei jūsų pirmasis vyras rūpinasi savo vaiku, bendrauja su juo, skiria išlaikymą(bent kokį). Mano atveju, kaip ir daugelio cia rasanciuju, tetis oficialiai niekur nefiguruoja - gimimo liudijime tik bruksneliai. Todel ir jokiu sutikimu nereikia
Nenoriu as nu teketi antra karta ir viskas,kam?...aisku,noreciau sutikt savo zmogu,gyvent su,dalintis dziaugsmais ir vargais,bet tuoktis vel..
Na,gal po kokia 10 metu pragyvenimo kartu ir ryzsciausi,jei tai noretu vaikai..ar pati,bet laikas parodys QUOTE(rasuliukas @ 2005 04 28, 21:35) Nenoriu as nu teketi antra karta ir viskas,kam?...aisku,noreciau sutikt savo zmogu,gyvent su,dalintis dziaugsmais ir vargais,bet tuoktis vel.. Ir aš tai sakiau, pragyvenau keletą metelių viena, su atsitiktiniais kadrais pasitampydavau epizodiškai ir maniau taip bus visą likusį gyvenimą, jokių įsipareigojimų, jokių jausmų Na,gal po kokia 10 metu pragyvenimo kartu ir ryzsciausi,jei tai noretu vaikai..ar pati,bet laikas parodys
tekėsiu antrąkart tada, kai dūšelėj bus ramu ir dings visos paranojos ir nepasitikėjimas vyrais...
O aš ryžausi
P.S. pavardę pasikeičiau, nes man atrodo kvaila nešioti ex pavardę, ištekėjus už kito vyro QUOTE(Plunksnė @ 2005 05 04, 11:29) O aš ryžausi P.S. pavardę pasikeičiau, nes man atrodo kvaila nešioti ex pavardę, ištekėjus už kito vyro Tiesiog kaip pirštu į mano istoriją!!! Po savo skyrybų sutikau irgi po krizės išsiskyrusį vyrą. Gal tokie pat išgyvenimai ir suvedė, nes kalbėdami ir besiguosdami supratome vienas kitą iš pusės žodžio.......... Ištekėjau, pavardę irgi pasikeičiau......... Dukra tikrai nesijaučia kažkokia atstumpta dėl kitokios pavardės........... Ji yra abiejų labai mylima...... Ir savo tečio.......... Taip kad pagal vidinį balsą reikia elgtis - sutikai artimą dūšiai ir .......... Gyvenimas taip lekia į priekį, kad po to per vėlu bus gailėtis.......... O tuo labiau - reikia auginti vaikus, bet gyventi ir dėl savęs....... Vaikai suaugę supras........
Šiuo metu tikrai ne... Gyvent kartu - taip... Bet tik neištekėt.
Po skyrybų tapau labai atsargi..
Aš dar gyvenu su vyru, bet antrą kartą tai tikrai netekėčiau, nežinau, per daug visko pergyvenau.........dabar neįsivaizduoju kito žmogaus šalia manęs ir mano dukrytės
Man būtų ne nauja santuoka, o dar tik pirma. Tiesą sakant, šeimos norėčiau. Bet pažiūrėjus, kokie vyrai yra aplink ir su kuo tenka taikstytis ištekėjusiom moterim, suprantu, kad turbūt niekada nesiryšiu šiam žingsniui.
O aš tai tik už santuoką, jokių gyvenimų kartu. Nusibodo ta vyrų baimė prisiimti atsakomybę ir delsimas nuspręsti. O santuoka šiame gyvenimo periode man būtent ir reiškia atsakomybę ir apsisprendimą. Tiesa, būsimasis turi irgi taip pat galvoti.
QUOTE(AusraM @ 2005 06 30, 09:24) O aš tai tik už santuoką, jokių gyvenimų kartu. Nusibodo ta vyrų baimė prisiimti atsakomybę ir delsimas nuspręsti. O santuoka šiame gyvenimo periode man būtent ir reiškia atsakomybę ir apsisprendimą. Tiesa, būsimasis turi irgi taip pat galvoti. Labai sutinku. Tik abejoju, ar kada sutiksiu žmogų, su kuriuo to norėsiu. Ir pradedu abejoti, ar tikrai įmanoma surasti tokį vyrą, kuris taip galvotų.
Turi būti pats pats geriausias. Neblogesnis netinka. Geriausias - ta prasme, kad tau labiausiai tinkamas.
QUOTE(Ksena @ 2005 06 04, 15:52) O man atrodo, kad net kartu gyventi jau būtų sunku. Gal per daug ilga laiką esu nebepriklausoma nuo vyro, namuose esu už tėtį ir mamą viename asmenyje. Ko gero galečiau gyvenimą susieti tik su tokiu vyriškiu, kuris būtų už mane pranašesnis ir šalia jausčiausi moterimi. O tokių, deja, dabar labai sunku sutikti. QUOTE(ELZA @ 2005 07 06, 21:16) Manau, kad yra, tik reikia surasti. Aš jau užvedžiau paiešką visų pažįstamų tarpe QUOTE(AusraM @ 2005 07 07, 06:49) Aš jau užvedžiau paiešką visų pažįstamų tarpe Šaunuole, AušraM, gerai Tu čia QUOTE(AusraM @ 2005 07 07, 06:49) Aš jau užvedžiau paiešką visų pažįstamų tarpe Va cia tai geras!!!!!!!!!
Hmmm... Nauja santuoka.. Lyg ir noretųsi rūpintis kažkuo (t.y. vyru), duoti, juo labiau, kad be galo mėgstu gaminti, tik reikia turėti kam gaminti ... Na, norisi tos šeimos. Bet.. Kažkaip atsargiau žiuri į pasiūlymą gyvent kartu. Atrodo, tiek sau leidai grįžt namo po darbo, išsidrėbt ant lovos su kostimėliu ir pagalvoti, uff... kaip gera, ir ta mintis, kad grįžus reiks išklausyti burbanti ir nepatenkintą vyrą, kurie vis tiek bet kokiu atveju labiau nori to išklausymo arba, atvirkščiai, atsiribojimo... Ir tu turi taikytis, nors tau pvz kreizova nuotaika ir norisi šokti, ir isteriškai pasijuokti... Nors... yra ir daug gražių dalykų, vienas kito palaikymas ir parama, diskusijos... Šiluma, jei dar yra noro vienas kitam duot tą šilumą... Brrr... uždaras ratas.. Ko gero, baugina būtent tas momentas, kai būdami kartu du žmonės, jau nebėra kartu širdimi, kai interesų skirtumai (jei jie buvo) pradeda aštrėti, poreikių nesutapimas, kai atsiranda šaltumas ir noras atsiriboti... Turbūt tais analizės momentais ir nusprendi, kad geriau išsidrėbt su kostimėliu ant lovos ir pasakyti tik "ufff"...
Sutinku su stellcis
Is ties manau, kad vienatve vienam yra geriau, nei vienatve dviese. Norisi atrodo tokiu paprastu dalyku, bet pastebejau, kuo paprasciau nori tuo sunkiau tai igyvendinama. Silumos ir supratimo, isklausymo ir palaikymo norisi, bet pagalvojus kai bunant kartu to negauni, tada ir prasideda vidinis griuvimas, kaupiasi nuoskaudos, kurios ir virsta ir santykiu ardyma. O atrodo tiek nedaug norisi
Esu issiskyrus ir gyvenu su kitu,nesituokiam nes nemanom kad tai butina,juk tai tik formalumas,o ir del to kad esu oficialiai viena turi siokiu tokiu pliusu.Na karatis taip norisi but nuo nieko nepriklausomai ir po darbo negalvot ka padaryti valgyt ir kaip spet sutvarkyt namus,bet iskitos puses as jauciuosi saugi zinau kad atsitikus kazkam nebusiu viena,kad MB man visada pades.Jei pagyvenciau viena tai vargu ar besirysciau kitokiam gyvenimui,bet niekada nesakyk niekada,juk yra pasaulyje ir nuostabiu vyru,nu patikekit yra
QUOTE(jurgita% @ 2007 02 10, 13:40) Esu issiskyrus ir gyvenu su kitu,nesituokiam nes nemanom kad tai butina,juk tai tik formalumas,o ir del to kad esu oficialiai viena turi siokiu tokiu pliusu.Na karatis taip norisi but nuo nieko nepriklausomai ir po darbo negalvot ka padaryti valgyt ir kaip spet sutvarkyt namus,bet iskitos puses as jauciuosi saugi zinau kad atsitikus kazkam nebusiu viena,kad MB man visada pades.Jei pagyvenciau viena tai vargu ar besirysciau kitokiam gyvenimui,bet niekada nesakyk niekada,juk yra pasaulyje ir nuostabiu vyru,nu patikekit yra Bet tai va kad dazniausiai taip ir buna, jei kas rimtai atsitinka, dauguma nesa plunksnas net nesidairydami QUOTE(voverius @ 2007 02 10, 11:18) Sutinku su stellcis Is ties manau, kad vienatve vienam yra geriau, nei vienatve dviese. Norisi atrodo tokiu paprastu dalyku, bet pastebejau, kuo paprasciau nori tuo sunkiau tai igyvendinama. Silumos ir supratimo, isklausymo ir palaikymo norisi, bet pagalvojus kai bunant kartu to negauni, tada ir prasideda vidinis griuvimas, kaupiasi nuoskaudos, kurios ir virsta ir santykiu ardyma. O atrodo tiek nedaug norisi Nuoskaudų kaupimasis - tai pats šlykščiausiais, lengviausiai prieinamas dalykas santykiuose... O kodėl visa tai vyksta? Lemia nenoras girdėti, priimti, savo kompleksų vystymas sąmonėje, ir, žinoma, prisigalvojimas to, ko kitas žmogus gal net neturejo omenyje... Ne(su)sikalbėjimas.. Tada ateina užsisklendimas... Nutylėjimas... Atsitraukimas ir savo atskiro vidinio pasaulio kūrimas... Bet kas įdomiausia, kad visų šitų dalykų "Silumos ir supratimo, isklausymo ir palaikymo" mes norim VISI... Norim GAUTI ir kartais paprasčiausiai NEIŠMOKSTAM duoti... Ir galiausiai nebemokam priimti... Manau, tai įgyvendinama, bet tada du žmonės turi pradėti žvelgt viena kryptimi... Skaičiau kažkur, kad meilė yra tada, kai ji yra didesnė nei poreikis, kad tas žmogus būtų šalia... Tai būtent atsikratymas egoizmo ir savininkiškumo... Bet.. galima prieštarauti, negi tada būtinas visiškas altruizmas ir vis tiek vienas žmogus lyg ir lieka auka? Viskam reikia patirties ir subrendimo, kai dingsta jaunatvinis idealizmas, kai išmoksti dėlioti iš karto, kai atsikratai savininkiškumo. Bet kas blogiausia, kad su patirtimi tu tampi vis ciniškesnis ir ieškantis minusų, tampi meilės nihilistu, tad tiesiog numoji ranka ir pagalvoji, kad geriau atsitraukti, kol nepradėjai erzintis.
O as kazkaip nemanau, kad abudu myli vienodai intensyviai. Tai taip ir gaunasi, kai duodi ir negauni atsako. Nors sakoma mylek ne del kazko, o del meiles, bet juk nesinori virsti altruistu. Netgi vienuoles darydamos ir nesitikedamos, nes taip liepia Dievas, tikisi atgalines silumos, o tai jau gaunasi ne meile del meiles
|