Man pavyzdziui labiausiai patinka, kad galiu planuot pirkimus, skudurus kosmetika ir nieks nezyzia
galesiu nedaryti valgyti normalios karstos mesiskos vakarienes
galėsiu i svecius vaziuoti zinodama, kad grisiu namo tada kai noresiu, ir nereikes laukti kol prisigeres vyras teiksis vaziuoti o kita diena nereikalaus butelio alaus daug ka galesiu daryti - cia turbut vienas is issiskyrusiu privalumu, kad galesiu daryti tai ka noresiu ir nereikes taikytis prie nieko
Nors as dar neseniai viena bet privalumus JAU pajutau
Pvz nebereikia daryt valgyt puodais didziausiais ir sukt galva ka daryt.Galiu varyt su draugem i bara ir zinau kad nereiks ataskaitu duot ir ziuret i laikrodi jau laikas.Galiu ziuret TV tai ka AS NORIU nors teliku namie trys bet visada turedavau atsigulus taikytis.Va Ir tvarkytis galiu tada kai man yra nuotaika o ne tada kai jis sakydavo "jau netvarka reiks savaitgali abiem pasitvarkyt" FUI
jo o geriausia, kad gali nesitvarkyt jei nenori.
Nezinau...
Zinot, karta vaziavau ir vitrinoj pamaciau grazia nuotakos suknele - pagalvojau kad noreciau ja pasipuost, noreciau tokiu graziu "amerikonisku" vestuviu, kai lydi vaikai, gelem papuosta baznycia....pasvajojau ir praejo
Man tai vienas is privalumu kad galiu savo finansus tvarkyti kaip noriu. Man kazkaip nesuvokiama kas yra bendras biudzetas
Galiu nedaryti valgyti, o važiuojam į mcDonaldą, ir niekas neaiškina, koks ten nesveikas maistas. Planuoju laiką kaip man reikia, nereikia peštis, pas kieno mamą Kūčioms važiuosim. Mažiau skalbimo, nereikia lyginti nerealaus dydžio baltinių ir "maijkių"
kaip man pradeda patikti vienai gyventi
zyyymiai maziau stresu, plius visi jusu jau isvardinti privalumai ... ir jokiu anytu
Beveik nedarau mėsiškų patiekalų, o kai tingiu, nedarau išvis nieko, mes su vaiku ir karštais sumuštiniais užsikišam
Skamba visai neblogai
Rimtai, mergaitės, gundot
Ir aš prisijungsiu prie privalumų:
1. Vaikštau kur noriu, planuoju laisvalaikį kaip noriu, einu į teatrą, žiūriu TV laidas, kurios man patinka, leidžiu sau visą dieną skirti "apsihopinimui", galiu kiek noriu laiko praleisti savo mylimam kaime. 2. Nereikia gaminti valgio. 3. Nereikia dalintis pinigais. 4. nereikia pykti samdant svetimus žmones remontui ar kitiems ūkiniams darbams 5. Nekenčia šeimos biudžetas dėl brangių vyro pramogų tokių kaip Off-roudas ar dažasvydis 6. Nereikia lyginti marškinių 7. Mažiau bardako namie, nieks neprikiša netyčia "nedaplautos" šakutės
O svarbiausia nera minties: gal dabar jis su kita
Siaip tai kiek kitokiu privalumu yra esant istekejusiai:) Cia is kurios puses paziuresi.
Ir jei atvirai, manau kiekviena musus noretu to, t.y. buti istekejusia, tik uz mylincio ir supratingo vyro.
Tureti vyra - gerai, jei jis mylintis, supratingas ir yra Jusu antra puse.
Jei taip nera - geriau skyrybos ir gyvenimas vienai su visais jo privalumais. Ir as tai praejau. Tiesiog svaigau nuo laisves. Bet kai tai tesiasi 7 metus, nusibosta tie privalumai. Ir imi svajoti - kaip butu gera pamatyti kampe netvarkingas siltas dideles slepetes...
Na, as nesu istekejusi ir niekada nebuvau, bet manyciau, kad ir tuoktis reikia tada, kai vyras mylintis, supratingas ir yra Jusu antra puse.
Ar ne taip? QUOTE(Lotosas @ 2005 01 05, 10:54) Na, as nesu istekejusi ir niekada nebuvau, bet manyciau, kad ir tuoktis reikia tada, kai vyras mylintis, supratingas ir yra Jusu antra puse. Ar ne taip? Kiekviena tekedama,ar myledama galvoja kad tai antra jos pusele.Tiesa isaiskeja gerokai veliau
Tai kaip ir kam teketi uz zmogaus, kurio nepazisti? Ir nepasitiki?
Gal cia man taip netekejusiai atrodo. Turbut uz tai vis dar laukiu tos tikrosios meiles.... QUOTE(Lotosas @ 2005 01 05, 11:11) Tai kaip ir kam teketi uz zmogaus, kurio nepazisti? Ir nepasitiki? Gal cia man taip netekejusiai atrodo. Turbut uz tai vis dar laukiu tos tikrosios meiles.... Yra tema,kaip vyrai pasikeicia po vedybu.Va ten viskas ir surasyta,kaip myli,pasitiki,apsiveda ir pasikeicia . QUOTE Tai kaip ir kam teketi uz zmogaus, kurio nepazisti? Ir nepasitiki? Gal cia man taip netekejusiai atrodo. Turbut uz tai vis dar laukiu tos tikrosios meiles.... Visos mes skirtingos ir i pasauli ziurime skirtingai. Labai jau sunku gyvenime viska izvelgti ir apskaiciuoti. Vieni tai sugeba labiau, kiti maziau. Juk niekas neleidzia parepetuoti gyvenimo. Ypac meile sunku ivertinti ir izvelgti. Tai jau ne tik psichologija, bet ir fiziologija susimoko pries pati prota... Vat ir klystame...
Vat, mano vyras buvo supratingas, geras ir t.t. o dabar kuo toliau, tuo labiau "nusivaziuoja", erzina ir tiek. Dabar kai paskaiciau jusu netekejusiu "privalumus", tai kaip gera, pagalvojau
Visada buna taip: ko neturi, to nori.
Dieve mano, tai kaip jus bunat su zmogum, jei juo visiskai nepasitikite?
Kam buti su tokiu? Jei nuolat galvojate: su kuria jis dabar??? Matyt, kazko nesuprantu as....
Šiaip čia tema buvo apie privalumus gyvenant vienai. Jei Lotosui atrodo kad tai yra tik minusai, siūlyčiau kitą temą užvesti apie tai.
Suprantu, visoms būna bloga nuotaika, visos su vaikais pavargstam, ypač vienos augindamos. Bet gal jau nors šitame skyrelyje apsieikim be susierzinimų. Jei aš svajoju apie gyvenimą su bet kokiu vyru, aš apie tai užvedu temą "Svajoju apie bet kokį vyrą".
na,aš nesu vieniša mamytė,bet prijaučianti
bet kai kurie vienišos gyvenimo privalumai tai tikrai viliojantys.be viso to,ką čia išvardinot,galiu pridėti,kad puiku yra tai,kad be vyro kartais atrandame savyje daug naujų sugebėjimų ar talentų.nes vyrai linkę tai mumyse slopinti.Dažnai vyrai nori,kad jų žmonos žiūrėtų tik sau po nosim ir reikštųsi tik namų ribose.O likusios vienos,jos pajunta,kad dabar jau nebėra to tramdymo,ir gali ,,sužibėti",t.y. visas jėgas,kiek nori,skirti kažkokiam darbui ar pomėgiui.
Niekas tau neaiskina, kaip reikia teisingai vairuoti.
Niekas nebamba, ko per ilgai sedi prie kompo. Niekas nemoko gyventi. Nereikia periodiskai paklykti auklejant, taigi susitaupo gerkle ir laiko. Laika gali praleisti skaitydama idomia knyga Nereikia pirkti desros ir alaus, jei laikaisi grikiu dietos. Is standartiniu paprastu diedu naudos apskritai tai ner tiek daug... QUOTE(Munė @ 2004 12 19, 01:11) Ir aš prisijungsiu prie privalumų: 1. Vaikštau kur noriu, planuoju laisvalaikį kaip noriu, einu į teatrą, žiūriu TV laidas, kurios man patinka, leidžiu sau visą dieną skirti "apsihopinimui", galiu kiek noriu laiko praleisti savo mylimam kaime. 2. Nereikia gaminti valgio. 3. Nereikia dalintis pinigais. 4. nereikia pykti samdant svetimus žmones remontui ar kitiems ūkiniams darbams 5. Nekenčia šeimos biudžetas dėl brangių vyro pramogų tokių kaip Off-roudas ar dažasvydis 6. Nereikia lyginti marškinių 7. Mažiau bardako namie, nieks neprikiša netyčia "nedaplautos" šakutės Noriu prijungti dar keleta privalumu: Nereikia dalintis automobiliu. Nereikia stengtis itikti "mylimai" uosvienei! Nereikia nakti uostyti smarves, kai "brangusis" parropoja "prisisiurbes" atseit is darbo. Lovoj vietos daugiau ir gali miegoti kiek nori!
Na as vienisa dar pakankamai nesenai, tai dar nezinau visu privalumu, bet:
Pirmuosius kelis menesius tiesiog dziaugiausi tuo, jog po darbo gryztu namo, kur tyla ir ramybe, nieks ant manes nerekia, kad nereikia gryztant namo bijoti, jog tave pasitiks "girtas snukutis", arba kad gali but suspardyta "tiesiog siaip". Dziaugiaus pagaliau atradus laiko knygoms (dievinu skaityma), dziaugiaus kad galiu su savo vaikiuku sveciuotis ten kur noriu, nes man nereikia jo gedytis (tetis gedijosi savo vaiko taip kad tekdavo vaziuojant i svecius sukt galva kur palikt vaika), kad galiu pati planuot savo pajamas-islaidas (buvau maloniai nustebinta kai pastebejau kad materialiai as dabar gyvenu dar geriau ne tada kai buvau istekejus, nors pajamos liko tos pacios). Na laisvalaikiu labai dziaugtis dar negaliu, nes del vaikiuko jo nelabai ir turiu. Dziaugiuos tuo jog atgavau pasitikejima savimi, kad vel galiu bendraut su draugais, TIESIOG JAUCIUOS LAIMINGA! o ka snekesiu po kokio pusmecio - nezinau, bet tikiu kad atrasiu dar daugiau privalumu
O as dar galeciau pasakyti viena labai dideli pliusa: gali nusipirkti penkta sijona (ar kazka panasaus) ir neisgirsi ne vieno priekaisto.
Šiandien forume bediskutuojant toptelėjo dar vienas privalumas - galiu ramia sažine planuoti savo vestuves (antras trečias0 ir galvoti apie baltą suknią
o as manau, kad sauniausia tame yra tai, kad pagaliau mes moterys pradejom viesai sakyti ko norime mes pacios ir kas mums atrodo teisinga ir nebesigedijame savo senu kaimyniu pliurpalu, kad auginame vaikus vienos, kad greiciausiai esame paleistuves ir todel mus paliko vyrai
[quote=dera,2005 03 15, 23:12]
o as manau, kad sauniausia tame yra tai, kad pagaliau mes moterys pradejom viesai sakyti ko norime mes pacios ir kas mums atrodo teisinga ir nebesigedijame savo senu kaimyniu pliurpalu, kad auginame vaikus vienos, kad greiciausiai esame paleistuves ir todel mus paliko vyrai Labai pritariu išsakytoms mintims. Ir dar kaip smagu kai ant tavęs niekas nerėkia, kad pvz padavei netokia vinį, ar dėl to kad turi savo nuomonę, ir kad niekas nemuštruoja kad per 45 sekundes apsirengtum
Paskaiciau visus postus ir dar dadesiu savo, kas man PATYS didziausi privalumai
1. Nieks rytais nerekia, kad jam mano kava smirda ir nuo jos kvapo pykina 2. Atejus i vonia nerandu slapio panaudoto ranksluoscio, numesto ant grindu 3. Spintoj atsirado daugiau vietos mano rubams, likusias laisvas vietas uzpildziau labai greit 4. Niekas neaiskina, kad man nereikia nauju batu ar rubo, nes "juk turiu ka rengtis" 5. Niekas neaiskina, kad vaikams nereikia nauju rubu, daiktu ar sureliu 6. Susitaupo pinigu, nes niekas dabar negeria kasdien 5buteliu alaus ir nesuruko pako cigareciu 7. Niekas neaiskina, kokia as durna, kad nesusirasiu darbo, kad per mazai uzdirbu, kad magistrantura-laiko svaistymas, kad issilavinimas nereikalingas ir t.t. is tos pacios serijos 8. Niekas nerekia, kad per daug vazineju ir kad"susimazinaciau biudzeta"benzino 9. Niekas neaiskina, kad esu davatka tamsuole, nes vaikstau i Baznycia sekmadieniais. taip pat galiu su vaikais melstis ir niekas nesitycioja. Laikau miegame kryziu ir negisrdziu priekaistu"kad man cia nebutu tokiu daiktu" 10. NIEKAS NESAKO, NOREJAI VAIKU- TAI IR SPRESK PROBLEMAS. rEKIA VAIKAS NAKTI-LABAI JO NOREJAI, TAI IR ZIUREK DABAR 11. Niekas nesako, kad esu bloga, neatsakinga motina, neturiu su vaikais rysio, nemoku aukleti 12. Niekas nesako, kad mano pomegiai, noras tureti draugu, siekti kazko gyvenime yra blogi ir neteisingi 13. Niekas nesako, kad seksas blogas, kad kazko nemoku 14. Niekas nesako, kad esu per stora ir man reikia numesti 5kg. (tada kai sakydavo sveriau 50kg) 15. Niekas nedraudzia bendrauti su tevais, nesako, kad jie yra idiotai, liuzeriai ir blogi zmones, tik jo vieno geri Si sarasa galeciau pratesti dvigubai, bet pataupysiu laika jusu
Paskaiciau, smagiai pasijuokiau ir supratau, kad as laiminga, kad man neteko to viso patirti, o ir dabar esu laiminga nes gyvenu kaip noriu, aukleju vaikus kaip noriu, guliu, zaidziu ir niekas man nepasakoja ko ir kiek pirkti, AS LAIMINGA
Aciu, kad akis atverete
Pakolkas privalumu jokiu nejauciu, sunkoka tvarkytis. Vakarais pazliumbiu, kad va gyvenimas taip leme man vienai gyvent...kartais net kalta pasijauciu, kad visi mano trys vaikiukai nuo skirtingu tevu
Truksta man labai paramos, gyvenau pas tevus, bet pas juos maza vietos, tai persikraustem kitur, dabar seimininke liepe kraustytis lauk, nes atseit blogai, kad pas mane trys vaikai, dar pridarys kokiu nesamoniu, apteplios sienas ar baldus suplesys.....
oj, mergos... su šia tema "nusviedėt" mane i neseniai buvusius ikisantuokinius laikus...
Kokia rami tuomet buvau...jokiu durnu minciu, anytų ir t.t. laisvo laiko n. kur nori, ka nori, kada nori ir su kuo nori. Bet buvo įkyri mintis gyvate, kuri kirbino sirdele, zadino ja meilei... po santokos laiko nebeliko, teko save riboti, o tai aisku -nervų protrūkiai, tupinejimas apie du zmones irgi nervijo...dar tas sokis su puodais...aj, nekalbu, bo jau pripratau but pakarta ir nenoriu saves daba "drakoninti"...
tai sakai, daile, nervu protrukiai santuokoj aplanko??As kaip issiskyriau, tai nervu protrukiai zenklaiai sumazejo. Pasirodo, cia ne mane viena jie aplankydavo
Pritariu apsoliučiai visiems išvardintiems privalumams ir tiesą sakant tiek prie jų esu pripratusi kad nebeįsivaizduoju ar sugebėčiau taikytis prie kito žmogaus buvimo šalia.Nes minusų matau labai mažai-nereguliarus seksas
QUOTE(Daile @ 2005 03 24, 17:33) Kokia rami tuomet buvau...jokiu durnu minciu, anytų ir t.t. laisvo laiko n. kur nori, ka nori, kada nori ir su kuo nori. po santokos laiko nebeliko, teko save riboti, o tai aisku -nervų protrūkiai, tupinejimas apie du zmones irgi nervijo...dar tas sokis su puodais...aj, nekalbu, bo jau pripratau but pakarta ir nenoriu saves daba "drakoninti"... nebuvau istekejusi, bet patikek nors ir esu laisva, bet po vaiku gimimo nera laisvo laiko, reikia sokti su puodais, nervu protrukiai ir pan. vaikus galiu palikti tik su savo mama, o is istekejusi panu daznai girdziu, kad vaikus gali palikti ir su savo tevais, ir su savo vyrais (mano istekejusios drauges nera isimtis) ir eiti i parduotuves, susitikti su draugemis ir t.t. bet uztat jos negali nesislapstydamos nueiti i pasimatyma
Oi, mergaites, nevykit Dievo i medi. Turit vaikiukus, vienisos ar ne, bet vaikiukai yra didziausias dziaugsmas. As taip pat kelerius metus viena auginau vaika, veliau istekejau (ne uz vaiko tevo). Ir ka? nei geriau, nei blogiau. Viena situacija turejo vienokiu privalumu, kita - kitu. Viena vienokiu sunkumu, kita - kitokiu. Esu laimingai istekejusi ir vaikas mano laimingas, bet pasakysiu atvirai, kad kai kartais sunkumai kokie uzgriuva ant galvos - tikrai prisimenu vienisos (su maziuku) dienas su nostalgija
Turiu visokios patirtes-buvau santuokoj,po to buvau viena su vaikais,po to vel gyvenau neviena,o dabar vel pradejau gyventi viena.
Negaliu sakyti,visokiu buvo periodu, ypac po santuokos isirimo,bet pagyvenusi beveik puse metu su kitu diedu,dabar viena jauciuosi kaip rojuje,nes: 1) Niekas rytais nebamba,kad per anksti keliuosi ir trukdau miegoti. 2) Galiu lovoj guledama ziureti ta TV kanala, kuri noriu. 3) Niekas nebamba,kad sedziu prie kompo ir neuzleidziu vietos jam. 4) Miegamajame ant grindu nesimeto kojines. 5) Negirdziu dusavimu "ir vel tu knyga apsikabinusi". 6) Galiu prisinesti i lova maisto ir negirdeti priekaistu. 7) Niekas neskaiciuoja,kiek per diena surukau cigareciu. 8) Nebematau nepatenkintos fizionomijos,kai pirkineju vaikams saldumynus. 9) Galiu kasdien nebekuopti kambariu ir tuo paciu negirdeti priekaistu,kad "vel tas suo priplaukavo". 10) Galiu neruosti valgyti. 11) Namuose galiu vaikscioti kaip noriu apsirengusi ir nesidaryti sukuosenos 12) O SVARBIAUSIA-JAUCIUOSI LAISVA
Ir dar keletas "privalumu"
Esi laisva nuo visu parduotuviu lentynu, kurios ne tavo kisenei, nes visas gyvenimas - ant tavo vienos peciu. Esi laisva nuo visu vakareliu su draugem ir tusu, nes nera vyro, kuris pabutu su vaiku. Esi laisva nuo nuo visokiu pasikibinimu vakarais ir nugaros pakasymo rytais. Esi laisva nuo visokiu klausimu "kaip siandien sekesi, mieloji" Esi laisva nuo dar dvieju ranku tempiant foteli i kita kambario puse Esi laisva nuo visu sekmadieniniu kavos puodeliu rytais Ir dar nuo daug ko esi laisva. O buti laisvai juk svarbiausia?!!! QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 04 19, 13:45) Ir dar keletas "privalumu" Esi laisva nuo visu parduotuviu lentynu, kurios ne tavo kisenei, nes visas gyvenimas - ant tavo vienos peciu. Esi laisva nuo visu vakareliu su draugem ir tusu, nes nera vyro, kuris pabutu su vaiku. Esi laisva nuo nuo visokiu pasikibinimu vakarais ir nugaros pakasymo rytais. Esi laisva nuo visokiu klausimu "kaip siandien sekesi, mieloji" Esi laisva nuo dar dvieju ranku tempiant foteli i kita kambario puse Esi laisva nuo visu sekmadieniniu kavos puodeliu rytais Ir dar nuo daug ko esi laisva. O buti laisvai juk svarbiausia?!!! SimoMamaVilma, skaitant pastarąsias tavo žinutes (kitą žr. temoj apie susitikimus) tikrai matosi, kad didelėj depresijoj esi... Turbūt ne viena iš mūsų esam buvę panašioj situacijoj ir visos žinom, kad patarimai čia vargu ar padės. Neketinu jų kaišioti, bet gal tu nori susitikti su kuo nors iš mūsų ir pasikalbėti? Klausiu labai nuoširdžiai. Šiuo gyvenimo periodu esu pakankamai gerai nusiteikusi ir jaučiuosi visai savim pasitikinti - gal tau dabar reikia tokio pavyzdžio? Patikėk, ne taip ir seniai pati iš didelės duobės išlipau, todėl puikiausiai suprantu tave. Kas gi geriau gali suprasti tokias pačias kaip mes je ne mes pačios? O tai nuo ko tu dabar 'esi laisva" patikėk yra laisvos ir daugelis ištekėjusių moterų. "Sėkmingai ištekėjusių".
O aš sį savaitgalį aiškiai pajaučiau savo - vienišės - privalumus. Atvažiavo senas geras draugas iš užsienio, ir pirmąkart nuo pažinties (kuri įvyko prieš dešimtmetį) aš jam galėjau skirti visą savo dėmesį
QUOTE(Viktute @ 2005 03 24, 21:21) nebuvau istekejusi, bet patikek nors ir esu laisva, bet po vaiku gimimo nera laisvo laiko, reikia sokti su puodais, nervu protrukiai ir pan. vaikus galiu palikti tik su savo mama, o is istekejusi panu daznai girdziu, kad vaikus gali palikti ir su savo tevais, ir su savo vyrais (mano istekejusios drauges nera isimtis) ir eiti i parduotuves, susitikti su draugemis ir t.t. bet uztat jos negali nesislapstydamos nueiti i pasimatyma Na, aisku, as turiu kita problema QUOTE(baltoji @ 2005 04 20, 14:17) Na, aisku, as turiu kita problema as tai drasiai sakau apie dvynukus, jei "respect" - tai respect; jei dingsta - tai jo reikalas, suprasiu; bet... buna ir kitaip kai susitiksim papasakosiu
Nežinau ar kas rašėt, bet jei sumanei dietintis, tai nieks nereikalaus cepelinų virt, kuriuos virdama seilę varvintum, o po to nesusilaikytum ir kokių penkių nesušlamštum
|