Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas miega kitame kambaryje
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
rucike555
QUOTE(pasimetus_laike @ 2009 07 28, 12:23)
Na mūsų mažylis nuo pat gimimo miega savo kambaryje - atskirai nuo mūsų  biggrin.gif  nors kaži kaip būtų, jei būčiau galėjusi pati maitinti  g.gif turbūt nepribėgiočiau tiek  lotuliukas.gif  o šiaip įžvelgiu vien pliusius miegojimo atskirai  mirksiukas.gif
*

įdomu, o kokie tie pliusai, nes aš irgi svarstau apie mažiaus miegojimą jo kambary, dabar mum 1,4 metų

smile.gif
Šeima
Vyresniaja perkelem atskirai, kai nustojo naktim keltis valgyt, pastatem foteli jos kambary, tai jei dar koki karteli tekdavo pamaitint, tai atsikldava ir fotelyje pamaitindavau, tigi kazkur nuo 8 men jau gyveno savo kambary. O mazylei praktiskai iki metuku taip ir dirbau uz soske naktimis, bet kai nustojau maitint, viskas susitvarke. Tai tas istremimas toks gan drastiskas buvo, tiesiog jau norejosi savo miegamaji tureti sau, tai beveik metuku viena diena emem ir perkelem lovyte i jos kambari. Privalumu daug, visu pirma tai, kad ilgiau rytais pamiega, nes anksciau vyra keldavosi i darba, eidavo praustis, rengtis ir prizadindavo, tai tekdavo visiems anksti keltis, o dabar ramu, vyras i dara isvaziuoja, o vaikas net neprabunda. Kita vertus, galima pagaliau atsigulus dar koki filma paziuret, pakalbet ar siaip su vyru ka nuveikt blush2.gif Nes kol lovyte musu miegamajam buvo, tai mes tik ant pirstu galiuku ateidavom tiesiai i lova, ir tai dazniausiai prabusdavo.
heryte
Mes perkėlėm vaiką į kambarį iškart po pirmo gimtadienio. Nors bandymų buvo ir ansčiau, bet su mažesniu daug vargo lakstyti, kai užsimano valgyt ir šiaip dažniau keldavos nei dabar.
Pliusas tas, kad aš negirdžiu jo vartymosi begalinio. Kol gulėdavo šalia šokinėdavau kas 5 minutes doh.gif Kai buvo šalta, kišdavom į miegmaišiuką, dabar miega su ilga pižama.
Tikrai ilgiau miega rytais ir ramiau užmiega vakarais. Mes galim pagaliau ir TV miegamajam įsijungti.
rucike555
taip atrodo viskas aišku ir paprasta, taip geriau abiem pusėm, bet ką daryti tuo atveju kai vaikas suserga? su lovyte atsigabenti į savo kambarį? ar miegoti vaiko kambarį šalio jo lovytės ant grindų? juk prie sergančiojo reikia pabudėti ir pan., gali užsikosėti, uždusti, nosytė pilna, neprakėpuos...
kaaatute
QUOTE(rucike555 @ 2009 08 05, 00:21)
taip atrodo viskas aišku ir paprasta, taip geriau abiem pusėm, bet ką daryti tuo atveju kai vaikas suserga? su lovyte atsigabenti į savo kambarį? ar miegoti vaiko kambarį šalio jo lovytės ant grindų? juk prie sergančiojo reikia pabudėti ir pan., gali užsikosėti, uždusti, nosytė pilna, neprakėpuos...
*

kai vaikas suserga tada lovyte galima pasistatyti ir savo kambaryje, arba vaiko kambaryje galima pastatyti lovą sau miegoti. Mūsų mažytė atskirai savo kambaryje jau miega nuo pirmo mėnesiuko thumbup.gif
rucike555
QUOTE(kaaatute @ 2009 08 06, 10:41)
kai vaikas suserga tada lovyte galima pasistatyti ir savo kambaryje, arba vaiko kambaryje galima pastatyti lovą sau miegoti. Mūsų mažytė atskirai savo kambaryje jau miega nuo pirmo mėnesiuko  thumbup.gif
*

l. smagu kai tokie drąsūs tėvai, pavydžiu...
o iš artimųjų (senelių) nesusilaukėte neigiamos reakcijos?
*visterija*
galiu iš patirties pasakyt , jei yra valios ir galimybių , leiskit miegot atskirai. nes šendien turiu didelę problema kurią nežinau kada pašalinsiu g.gif
iš pradžių buvo butas tik vieno kambario , po to kai pasikeitėm į 2 kambarių , užleidom vyresniajam kambarį, tėtis dažnai išvažiuoja į komandiruotes , tai mažasis su manim rolleyes.gif kai suėjo 3 gavom skaudų likimo smūgį - vaikiukas autistas. atsirado baimių ir kitokių blogybių. aišku liko su manim, išėjau iš darbo, vaikas su manim 24 val per para. brolis užaugo , gyvena atskirai, mes išėjom gyventi į nuosava nama, bet mažojo taip ir nepajėgiau atskirti nuo savęs, kiek buvo bandymų tiek buvo priešinimosi, jei ir pavykdavo užmigdyti atskirai, tai ateidavo po kelių valandų vėl. nenoriu sukelti vaikui isterijos , stengiuosi apsaugoti nuo stresų , nes jam ir taip sunkiai suvokiamas mūsų pasaulis, bet dabar jau nežinau ką daryti verysad.gif jam greit jau 8metai, bet jis dar neužmiega be manes, ir užmiges tikrina ar aš šalia , neradęs prabunda verysad.gif . esu visai akligatvyje , nežinau ką daryti, bet stengiuosi užmigdyti ir išeiti, kai pareina vėl vedu atgal , ir taip kasnakt, bet pasidarė piktas vakarais , irzlus , neramus.............
rucike555
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 08 06, 17:36)
galiu iš patirties pasakyt , jei yra valios ir galimybių , leiskit miegot atskirai. nes šendien turiu didelę problema kurią nežinau kada pašalinsiu g.gif
iš pradžių buvo butas tik vieno kambario , po to kai pasikeitėm į 2 kambarių , užleidom vyresniajam kambarį, tėtis dažnai išvažiuoja į komandiruotes , tai mažasis su manim rolleyes.gif  kai suėjo 3 gavom skaudų likimo smūgį - vaikiukas autistas. atsirado baimių ir kitokių blogybių. aišku liko su manim, išėjau iš darbo, vaikas su manim 24 val per para. brolis užaugo , gyvena atskirai, mes išėjom gyventi į nuosava nama, bet mažojo taip ir nepajėgiau atskirti nuo savęs, kiek buvo bandymų tiek buvo priešinimosi, jei ir pavykdavo užmigdyti atskirai, tai ateidavo po kelių valandų vėl. nenoriu sukelti vaikui isterijos , stengiuosi apsaugoti nuo stresų , nes jam ir taip sunkiai suvokiamas mūsų pasaulis, bet dabar jau nežinau ką daryti  verysad.gif  jam greit jau 8metai, bet jis dar neužmiega be manes, ir užmiges tikrina ar aš šalia , neradęs prabunda  verysad.gif . esu visai akligatvyje , nežinau ką daryti, bet stengiuosi užmigdyti ir išeiti, kai pareina vėl vedu atgal , ir taip kasnakt, bet pasidarė piktas vakarais , irzlus , neramus.............
*

stiprybės jums
heryte
QUOTE(rucike555 @ 2009 08 04, 22:21)
*

Vaikui susirgus mes lovytę nešamės į savo miegamąjį. Jei būtų galimybės miegotume jo kambary. Aišku, tokiu atveju vieno negalima palikti.
pasimetus_laike
QUOTE(rucike555 @ 2009 08 06, 12:29)
l. smagu kai tokie drąsūs tėvai, pavydžiu...
o iš artimųjų (senelių) nesusilaukėte neigiamos reakcijos?
*

O prie ko čia kiti? g.gif rolleyes.gif juk reikia daryt kaip patiems geriau mirksiukas.gif o ką kiti galvoja tai irnesakyk.gif

Čia kažkuri klausėt apie pliusius:

vaikas nepabunda jei kas triukšmauja thumbup.gif ramiau miega thumbup.gif atsikėlęs pabendrauja ne tik su tėvais, bet ir su lempa, su antklode, su karusele lotuliukas.gif vis įvairesnis bendravimas lotuliukas.gif

O aš norėčiau paklausti/pasmalsauti tų, kurie migdosi vaikus kartu su savimi, o ar santykiai tarpusavio nenukiančia smileysex.gif ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rasele1972
QUOTE(ciuke @ 2009 03 19, 14:05)
Oho, as taip nedrisciau, ir dar kitam kambary  g.gif
*

O kodel nedrystumet g.gif Mano dukryte irgi nuo 1m su trupuciu miega kitam kambary,normalioj lovoj,tiesa ji buvo pas broly kambary,plati tokia,tai niekad neiskrisdavo,o nuo 2,5 perkraustem i jos atskira kambary,tai jos kambary lova jau siauresne,todel nupirkom apsauga ant lovos ir viskas thumbup.gif
Matau tik pliusus,nors ir tenka nakty nukeliauti kartais,visokiu naktu buna,bet nors ramiai galima tv.paziuret,nebijot vaiksciot ir kalbetis,ir ryte ismiega ilgai thumbup.gif
Virchinija
Sunui 2,4 m , miegam kartu. Atskiras kambarys laukia gyventojo, bet gal nuo kokiu 3 metu reiks bandyt kelti g.gif . O leliuka atskirai migdyti tai NE NE NE. Turiu jausti vaika prie saves ( ne per siena, ne per metra, o tikraja to zodzio prasme) .Be to pritariu nuomonei, kad vaikas jauciasi saugus miegodamas prie mamos ir tecio 4u.gif Ir taip jauku kartu visiems:wub:
Dieva
Dukryte "iskeliavo" i savo kambari kai baigiau pati naktimis maitinti, t.y. 1 metu 3 men.

Iki tol labai daznai miegodavo su mumis. Ir ko tik neteko del to prisiklausyti doh.gif
"kad kuo toliau, tuo sunkiau bus vaika atpratinti kartu miegot, kad nenores miegoti savo loveleje, ka jau bekalbeti apie miegojima atskirai..." Vienu zodziu, ne vienai pazistama situacija drinks_cheers.gif

Na ka, atejo laikas, kai mazyle eme neramiai miegoti su mumis: blaskydavosi, vartydavosi, ir t.t., tad vis dazniau perkeldavom i jos lovyte kur kuo puikiausiai sau ismiegodavo beveik visa nakti. Tad kai baigiau pati maitinti krutimi, nusprendem, kad pats laikas irengt JOS kambari!

Ir be jokiu problemu jau 1,5 men miega savo kambary. Aisku, buna, kad nakti prabunda (ar dantukas suskausta, ar kojyte tarp virbu istringa, ar siaip susapnuoja ka, ir t.t), bet ijungta "mobili aukle" apie tai ispeja, tad jokios traumos vaikui - kai reikia, mama salia... wub.gif

Manau, kad tas naktinis issiskyrimas, kuris sutapo su maitinimo krutimi pabaiga, man buvo didesne trauma, nei mazylei... cool.gif
landrea
Nuo 9 men miega savo kambariuke thumbup.gif
virvė
QUOTE(pasimetus_laike @ 2009 08 06, 21:08)
O aš norėčiau paklausti/pasmalsauti tų, kurie migdosi vaikus kartu su savimi, o ar santykiai tarpusavio nenukiančia smileysex.gif  ?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

tikrai ne schmoll.gif jei kam yra problemų su tuo reikalu, tai tikrai ne vaikas ir ne bendra lova kalta irnesakyk.gif galima išeiti į kitą kambarį
@mamyčiukas@
mes kazkur nuo metuku perkeleme vaika i jo kambari
bankininke
Na mes turime galimybe atskirai migdyti, taciau nakti tiek kartu tenka prie jos keltis,kad man patogiau tam paciam kambary. O ir pripratau labai pati-malonu,kai ryte pramerkus akis matau dukryte miegancia ar besisypsancia.. 4u.gif
Mikasiene
Mūsų didysis tai kai atsirado mažesnis broliukas pats sugalvojo, kad jis didelis ir jam reikia miegoti vienam. Leidom pačiam pasipuošti kambarį ir dabar net ir norėdamas neišviliotum. Jam tada beveik 2,5 metų buvo.
nykshtuke
Nuo 9 mėn miega kitam kambary ir nė kiek dėl to nesigailiu. Viena bėda kad vienoj lovoj net svečiuose miegoti negalim, nepratę.
arbatos_puodelis
nuo 4,5men tongue.gif kai slogavo buvau atsikrauscius su lova pas ji,bet dabar miega pats smile.gif duris paliekam atidarytas,tad girdim kai nubunda,nors dar keliasi nakti pavalgyti,bet vis ilgiau ismiega pats vienas ir uzmiega pats ax.gif tad jokiu problemu tongue.gif ryta apie 7 atsikraustom i didziaja lova tecio zadinti biggrin.gif dabar laukiam kovo men tada jau bus didelis ir tures dideli kambari,nes kraustysimes i nama tongue.gif
himeira
mano pirmoji miegojo nuo 1 metu o maziukui 1,7 metai jis viena sne uz ka nemiega doh.gif rekia kaip pasiutes
juraciusss
Jei tik butu galimybe,tai nuo 6 men buciau pradejus vaika migdyti kitame kambaryje ...Deje,pas mus tik vienas labai didelis kambarys...Uztad vaiko lovyte stovi viename kambario gale,musu kitame smile.gif Aisku,yra vaiku,kurie bijo vieni pasilikti,tokiu atveju nekankinciau nei saves,nei vaiko...
MaGre
miega nuo metuku, gavo viena is dovanu gimtadienio proga - savo kambari biggrin.gif
Buriuke
nuo 1,5 metukų, kai sužinojau kad laukiuosi antro, tai ir iškeliavom į kitą kambarį miegot smile.gif
kulka
neišsivaizduoju, kada maniškė į kitą kambarį persikraustys unsure.gif
vėja tėja
Vaikų kambarį palikom ir išsikraustėm, kai dvyniams buvo septyni mėnesiai. Prisimenu, kad gyvenimas kažkaip staiga palengvėjo biggrin.gif

O miegojimą pas močiutes išsprendžia sulankstomos lovos/maniežai, turbūt geriausias visų laikų pirkinys vaikams.
gabijosius
o as miegu su savo vaikuciais ,na dukryte iki 3 metu miegojo pas mus lovoj,kai atsirado sunus dukryte gavo lova ir uzleido vieta broliui,sunus miegojo iki 1,5 pas mus lovoj.ir tada abu su sesute iskeliavo i savo kambari(iki to laiko jo neturejo,gyvenom vienam kambary smile.gif )dabar turim namuka,tai kambariu yra ax.gif ,bet va mazyle vel su manim lovytej,jai 6 men, ir net neisivaizduoju kitaip 4u.gif ,man taip gera kai ji salia,ir mes abi labai gerai issimiegam wub.gif
BlueFire
Maziui buvo 10 men, kai is musu dideles placios lovos buvo iskraustytas i savo lovyte visai salia, ir apie metukus kai vargsa ismetem i atskira kambari (man visas tas procesas zymiai skausmingesnis buvo negu vaikui... verysad.gif ) Bet dabar miega geriau ir ilgiau negu su mumis thumbup.gif
rudenssniegas
Mano abi mazdaug nuo 3 men miegojo kitame kambaryje
dolly`
pradejau atskiram kambary guldyti nuo 5men ir sekesi puikiai 4u.gif
dooviliuke
labas pas mus tai yra beda, mes gyvenam 2-ieju kamabriu bute kur vienas sujungtas su virtuve, o ten stovi senas barbenanti saldytuvas. Mes buta nuomuojames ir nuomininkas tikrai nepriks naujo saldytuvo... Tai va priversti miegoti visi kartu mazame kambarelyje. Miegojimas su vaiku mano manymu yra negerai, nes pirmiausia nukecia miega, poto tevu seksuoalinis gyvenimas(nes tarkim as negaliu atsipalaiduoti zinodama kad vaikas tam paciam kambary)
Mon Amour
Miega savo kambaryje nuo ~11 ar 12mėn. Prieš tai miegojo mūsų miegamajame, bet savo lovelėje.
S.N.A.S
Mano 8mėn jaunėlis vis dar miega mūsų miegamajam.. bet dėl jo ramesnio miego ir kitų priežasčių norėčiau jau perkraustyti mažylį pas vyresnėlį brolį į kambarį. blush2.gif . TIK nežinau kaip gerai jam ten seksis miegot dieną kai vyresnėlis(3,5m) triukšmauja ir pan.. nežinau kaip šie dalykai suderinami?? g.gif
gal kas patirties turi apie du vaikus viename kambaryje???
-Lilė-
Mano abi nuo metukų pradėjo miegoti atskiram kambaryje, iki metukų miegojo mūsų miegamajame, bet savo lovytei.
Dabar jau joms bendrą kambarėlį įrengėm, pilną žaisliukų, vaikiškų paveiksliukų ir po nuosavą lovytę kiekvienai ax.gif
saulytek
As savo triju metu padauza noreciau apnakvyndinti atskirame kambaryje, bet neturiu salygu doh.gif
Miegojimas vienam kambaryje su mama yra kosmaras, nes uzmiega tik kai as guliu savo lovoje ir kai tik isjungtas TV doh.gif
naivi2
pirma vaika i kita kambari iskeleme 2.8metu nors seneliams tai atrode labai ziauru.su antru miegame lyg siol(jai4.5)tiesiog nenuperkame lovos(sulankstomo fotelio).grynas apsileidimas.
vaivos juosta
kol kas abi mergytės miega su mumis ( 4 metai ir 4 mėnesiai). vasarą mėginsim perkraustyt abi į jų kambarį.
esu-mama
irengem vaikam kambari, dickiui buvo trys, mergytei buvo apie puse metuku. ir viskas puikiai. dickis miega patenkintas kad turi savo kambari, o mazyte kartais atkeliauja pas mus tai jai dantukai dygsta, tai slogyte. bet siaip pratinam kiek imanoma kad miegotu atskirai. buna ir visa nakti ismiega. aisku kambariai salia vienas kito. durys buna atidarytos 4u.gif jei tureciau trecia iskraustyciau i kita kambari iskart pasibaigus naktiniams valgymams 3k/nakti biggrin.gif
_Draugė_
QUOTE(vaidicita @ 2009 12 20, 00:02)
irengem vaikam kambari, dickiui buvo trys, mergytei buvo apie puse metuku. ir viskas puikiai. dickis miega patenkintas kad turi savo kambari, o mazyte kartais atkeliauja pas mus tai jai dantukai dygsta, tai slogyte. bet siaip pratinam kiek imanoma kad miegotu atskirai. buna ir visa nakti ismiega. aisku kambariai salia vienas kito. durys buna atidarytos  4u.gif jei tureciau trecia iskraustyciau i kita kambari iskart pasibaigus naktiniams valgymams 3k/nakti  biggrin.gif
*

Pritariu šiai nuomonei. Mes neturėjom tokios galimybės kai vaikai buvo maži, tad iškraustėm juos tik kai buvo jau vyresni, tačiau jei auginsim pagranduką - kai tik baigsiu maitinti ir keliaus į savo kambariuką smile.gif
tinny
pirmasis vaikelis savo kambaryje miegojo nuo 6 mėnesio ax.gif antrąjį irgi žadame panašaus laiko įkurti jo kambaryje 4u.gif
floridija
Musu coliukei 5 men kol kas miega musu miegamajame savo loveleje, gyvenam 2 kambariu bute, tai greitu laiku teveliai kraustysis i saliona ir uzleisim kambari mazylei.
Uogulencija
Sveikos mamos,
musu maziuke miega atskirame kambaryje nuo pat pirmu dienu ir beveik be jokiu islygu. Kai sirgo tridiene karstine, tai miegojo musu lovoj, bet mes salia budejom, nes reikejo stebeti ar neprasides traukuliukai ir ar temperatura nepakils per auksta, nes ji keitesi kas kelias minutes. Dziaugiuosi tokiu musu sprendimu, kad vaikas turi miegoti savo lovyteje ir savo kambaryje, taip kaip ir mes miegame savo. Kiekvienas turi tureti savo erdve. Lygiai taip pat ir darysime su kitais vaikais, jei Dievulis ju duos.
ZEMIKA
Mes saviškę iškėlėm 7,5 mėn. Bet su užmigimu tai problema. Verkia. Bet ir mūsų miegamajame verkė taip pat. smile.gif
September_Lady
Pradzioje nebuvo galimybes perkelti vaiko i kita kambari, nes gyvenome 1k. bute unsure.gif tai bandem iskraustyt bent is savo lovos doh.gif nepavyko schmoll.gif prabudes visada atsekdavo kur musiske lova blink.gif 3,5m iskraustem su visais zaislais ir lova i atskira kambari, bet ten tik zaisdavo, o nakti nenoredavo ten pasilikti, nes kambarys gana tolokai nuo musu. Taigi per prievarta ir negrudom ax.gif Dabar jam keturi, bet miega su mumis blush2.gif misija "GALUTINIS PERKRAUSTYMAS" vyks artimiausiu metu doh.gif
Tik noriu pasidalinti tokia patirtim - neminusai(nes pliusais to gal ir nevadinciau):
maniskis miega rytais labai saldziai ir nei tecio nei mano kelimasis jam netrukdo schmoll.gif ji reikia dazniausiai pazadinti;
kai serga lengviau sekti mazylio ligos eiga;
minusai:
labai blogai pati issimiegu, nes atiteko "vyduriukas" doh.gif
su vyru turim laukti kol mazius uzmigs, kai jau aistra aplanko blush2.gif
o uzmiega tik kai isjungtas telikas
ir jau dabar numatau perkraustymo trauma verysad.gif kad ir kaip smagu bus tureti savo kambari, bet nakciai jis jau iprates mane apkabinti, kad jam nugaryte paglostyciau rolleyes.gif
TutėFrutė
Planuoju ir aš saviškį jau bandyt kelt į kitą kambarį, bet įtariu, naktį atblūdys pas mus į lovą. Bet jau manau pats laikas smile.gif
iingaxxx
vaikinukas musu miega savo lovoje, bet rytais atpedina pas mus i lova ax.gif bet tam paciam kambaryje, taip bus kol nebus irengtas jo kambarys ax.gif o tai gali uztrukti iki 6 men. g.gif o tada bandysim patys issikraustyti biggrin.gif
*valdonė*
Mazdaug 4 metuku iskrausten i kita kambari , problemu nebuvo, bet visada kada tik uzsinori ateina i musu lova paguleti, dazniausiai rytais 4u.gif
*ultraviolet*
Mano vaikai i vaiku kambari kraustesi nuo tada kai jau nebesikeldavo naktimis 4u.gif Savo lovoje vaiku niekada neguldziau, nemigdziau...kai sirgdavo pati sededavau prie lovytes laikydavau uz rankytes glostydavau bet i savo lova nesinesiau schmoll.gif
O tokiu mamu kurios salia gulint maziukui dar sugeba su vyru ir meile uzplest tai man izvis kraupu blink.gif doh.gif blink.gif
vasarele85
na mano mazsis nuo gimimo iki1,5 metuku miegojo savo loveleje mes su mb issikraustem i maza kambariuka o didenyjy vaikams miegot uzleidom pas msu vaikiukas miega atskirai nu nebent pietu miego ateina salia tecio pamiegot ax.gif o siaip miega abu atskirai smile.gif
pukuotukas
musu beveik 2m. miega musu kambaryje bet savo lovoje , as pati nesu dar pasiruosusi kad ji eitu i kita nes kelciausi n kartu eiti paziureti unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.