Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas miega kitame kambaryje
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lotta
Sveiki, neseniai lankiausi pas pažįstamą ir labai nustebau- jos 1 metų sūnus jau gyvena naktimis savo kambaryje nuo 6 mėn. Mano sūnui dabar 6.5 mėn., bet aš kažkaip nedrįstu jį ištremti į vaikų kambarį. Nuo kada visdėlto reikėtų pradėti vaiką migdyti kitame kambaryje? schmoll.gif Kokiu būdu tai padaryti???? g.gif
Riugliuke
Maniske nuo tos dienos, kai grizo is gimdymo namu gyvena vaiku kambaryje smile.gif aisku, musu miegamasis kambarys uz sienos, o ne kazkur kitam karidoriaus gale. Net minciu neturejau laikyti loveles tame paciame kambary - mano nuomone, taip nepailsi nei vaikas nei tevai: bijai suslameti, kad nepazadintum, o jei kiek nors garsiau ka pasakai tai tuoj jau ziurek lelius ir krupcioja - patyriau tai atostogu metu, nes kai atostogavom, teko visa savaite su mazyte vienam kambary miegoti, tikrai nepatogu ir vaikas daug prasciau issimiegodavo, buvo irzlesne sad.gif Jei labai neramu kaip leliukui ten toj lovelej, juk galima 'mobile aukle' uzkabinti, tikrai daug daugiau naudos kai gerai girdi kiekviena vaiko atodusi ir kniurktelejima irjei ka, tai is kart gali ateiti, negu malies aplinkuj, tikrini, ar viskas gerai ir trukdai vaiko kokybiskam miegui - juk mazieji jaucia net seseli, o kur jau cia vaikstinejimas po kambari ar tecio knarkimas smile.gif
Kadangi taip auginu mazaja, tai paskui, manau, neturesiu ir tos bedos 'kaip atpratinti nuo miegojimo su tevais' smile.gif
Beje, ir JAV (kur gyvenau beveik 3metus) su kiek seimu, auginanciu kudikius teko bendrauti (o ju buvo tikrai ne 1 ir ne 2 smile.gif ) neteko matyti, kad kas leliukus migdytu savo miegamajam unsure.gif visi iskart pupuliui paruosia atskira kambari ir isigija mobilia aukle (beje, manau, kad tai tikrai thumbup.gif isradimas)
Taigi, gal cia pas mus, kur mazesni butai esam iprate mazuosiu laikyti savo miegamuosiuose, o po to patys sukure dar viena problema, t.y., pripratine vaikus miegot kartu, vel juos traumuojam ir patys sau nervus gadinam, kai nezinom kaip paskui juos iskraustyti unsure.gif
As siulyciau tavo mazuleli kraustyti jau dabar, nes veliau bus dar sunkiau jums abiems
Sekmes
juke
Na, manyciau tas ''kada'' priklauso nuo seimos poziurio ir galimybiu (nieko daug neprigalvosi, jei gyveni mazam bute), galu gale nuo to, kaip vaikas miega nakti (bepigu nuo mazens atskirai migdyti tokius, kurie ismiega daug valandu neatsibusdami pavalgyti). Esu skaiciusi, kad tinkamiausias amzius perkelti maziuko lovyte i kita kambari yra 6 menesiai, veliau ta padaryti sunkiau.
Na bet saviske perkelti ruosiuosi, tik irgi ''gaila''...
anna
na nezinau,man rodos kiekvienas daro kaip kam geriau ir gaunas pagal kisene,pvz mes gyvenam 2 kambariu bute ir neturim galimybes padaryt mazajai atskiro kambario,taigi ji miega musu miegamajam,nematau cia nieko labai blogo.. g.gif apie didesni buta su atskiru kambariu dukrytei galvojam ziuret po kokiu 3 metu..dabar tiesiog kisene nelabai leidzia,ir siaip kadangi pati maitinu,o ji naktim kelias dar du kartus pavalgyt-man taip lengviau:issikeliu is lovytes pas save,pamaitinu ir atgal ikeliu,nereik niekur vaikstinet.
amerikoj zinau,kad vaikai nuo gimimo turi savo kambarius,bet ar pastebejot kad pas juos nera tokio artimo rysio tarp tevu ir vaiku?na bent jau tose seimose,kur man teko bendraut.pas juos tiesiog kita kultura
mamyte25
MAno dukrytei dabar trys menesiukai, bet i kita kambari isgrusti tikrai negaleciau, nors dabar paskaitinejusi susimasciau, gal tikrai vaikas geriau ismiegotu jei jokiu pasaliniu garsu negirdetu g.gif
NA mobili aukle irgi faina, kazkaip buvau pamirsus kad yra toks isradimas, reiks ateityje isigyti, na o kadangi musu butas irgi tik deja dvieju kambariu, tai lauksim geresniu laiku ir irengsim zuikei jos "butuka" smile.gif
mažulka
QUOTE (lotta @ 2004 07 31, 21:28)
Sveiki, neseniai lankiausi pas pažįstamą ir labai nustebau- jos 1 metų sūnus jau gyvena naktimis savo kambaryje nuo 6 mėn. Mano sūnui dabar 6.5 mėn., bet aš kažkaip nedrįstu jį ištremti į vaikų kambarį. Nuo kada visdėlto reikėtų pradėti vaiką migdyti kitame kambaryje? schmoll.gif Kokiu būdu tai padaryti???? g.gif

Mano sūnui dabar 1.4 m, bet aš jo be 2 metų nesiruošiu kelti į kitą kambarį. Dukrą iš vis tik 3 perkraustėme, bet be jokių problemų ar nervų tampymo. wink.gif Šiaip, galimybė mažiui, vaikų kambaryje miegoti, buvo nuo pirmų jo atsiradimo akimirkų. Tačiau aš to nedariau sąmoningai. Man pačiai ramiau, kai vaikas kažkur čia pat.
bijai suslameti, kad nepazadintum, o jei kiek nors garsiau ka pasakai tai tuoj jau ziurek lelius ir krupcioja - patyriau tai atostogu metu, nes kai atostogavom, teko visa savaite su mazyte vienam kambary miegoti, tikrai nepatogu ir vaikas daug prasciau issimiegodavo, buvo irzlesne 

Žinoma, jei vaikas nuo gimimo pripranta prie visiškos tylos ir ramybės, bet koks šlamėjimas jam trukdo. smile.gif Mano kačiukai miega labai kietai. Jų nepažadina knarkiantis tėtis. Tas labai pravertė, kai buvome išvykę su palapinėmis. Lauke kažkas baliavoja, o maniškiams giliai dzin, jie miega ir dėl to nekrūpčioja. biggrin.gif
Atra
kiek girdėjau tai vaikas nuo pat gimimo turėtų būti savo kambaryje..... bet tikrai neišgrūsčiau savo vaiko į kitą kambarį, neramu kažkaip būtų.
mano vaikas pradėjo savo kambaryje miegoti tik nuo 2,5metų clap.gif
Aistulė
QUOTE (ilma @ 2004 08 01, 12:59)
issimiegodavo, buvo irzlesne sad.gif Jei labai neramu kaip leliukui ten toj lovelej, juk galima 'mobile aukle' uzkabinti, tikrai daug daugiau naudos kai gerai girdi kiekviena vaiko atodusi ir kniurktelejima irjei ka, tai is kart gali ateiti, negu

Labai idomu, esu girdejusi apie tas "mobilias aukles" viena ausimi, bet nelabai ka ir zinau. Gal galetumet kas placiau "apsviesti", kas tai per aparatas ir bent kokia jo orientacine kaina? Mano dukryte dar maza ir jos lovele yra musu miegamajame, bet jau po truputi norisi galvoti i prieki wink.gif
Dekui laugh.gif
ely
Mobili auklė tai tokios tarsi racijos, tik viena yra siūstuvas, o kita imtuvas wink.gif Labai patogus daiktas thumbup.gif Kainuoja tikriausiai apie 100-200. Kažkada kažkas siūlė dėvėtas už 80 lt.
Aš tai neįsivaizduoju kaip be jos gyvenčiau. Vaikas miega balkone arba lauke, o aš galiu ramiausiai kuistis namie thumbup.gif
Mew
As uz tai - ka nuo gimimo vaikas butu savo kambary, o jei nera salygu - kuo anksciau.
Mergina iskeliavo 10 savaiciu.
Maziukui atskiro kambario neturime, tai jis nakti miega uz spintos (nuo 6 savaiciu) diena - seses kambary.
Kai maziuko lovele stovejo salia - neismiegodavon ne vienas. Jis krebzt - asen pabundu, as krebzt - jis pabunda. Apie telika ir paskaityma pries miega tai ne kalbu nebuvo, ir taip uzmigdavo puse pirmos nakties. O bandziau pratinti, ka ne taip jautriai miegotu - ne velnio: jei telikas ar kokia shviesike, tai tik saukia baisiu balsu.
Dabar atsibunda, kartais pasisaukia, o kartais biski pasisineka su savim ir pats uzmiega. Keltis reikia 2-4 kartus. Man visai nesunku.

Miau
Aistulė
QUOTE (ely @ 2004 08 03, 10:11)
Mobili auklė tai tokios tarsi racijos, tik viena yra siūstuvas, o kita imtuvas wink.gif Labai patogus daiktas thumbup.gif Kainuoja tikriausiai apie 100-200. Kažkada kažkas siūlė dėvėtas už 80 lt.
Aš tai neįsivaizduoju kaip be jos gyvenčiau. Vaikas miega balkone arba lauke, o aš galiu ramiausiai kuistis namie thumbup.gif

Aisku, dekui smile.gif Labai gera ideja del lauko ir balkono, tik, jauciu, man butu baisu, kad neduokdie ta racija sugestu ir negirdeciau, ka mano lelyte veikia ... o gal tik dabar taip atrodo rolleyes.gif Reiks pasidometi konreciai apie tas mobilias aukles, kokia isbandyti ir gal noresis isigyti si stebukla wink.gif
ely
Jei sugestų, manau, iškart pajustum, nes jei tik koks menkiausias garselis lauke, ji iškart šnypštelia ir perduoda garsą, dar sumirksi, tad tyla tikrai ilgai netrunka ir visad žinau, kad siūstuvas veikia wink.gif
Na, nebent gulėtų kitame kambary naktį kur labai tylu, bet tada ir plika ausim išgirstum, kad verkia biggrin.gif

Beje, mano mažulei beveik metai, bet vis dar miegam kartu sad.gif Labai norėčiau, kad ji bent savo lovytėj miegotų, bet, deja... Valgo po šimtą kartų ir aplamai nori kuo arčiau prie manęs prisispaudus miegoti sad.gif Turbūt seniau padariau kažkur klaidą, dabar, tikriausiai, kuo toliau, tuo sunkiau bus ją pratinti miegoti atskirai sad.gif
daivaja
ELY, mes irgi savo maziu viduri lovos migdom rolleyes.gif , taip ir miegam trise, o diena miega savo lovytej...O muzikos, teliko, sviesos nebijo rolleyes.gif
O apie migdyma kitur kartais pagalvoju, kiti gasdina, kad pripras kartu miegot, tai bus jum nono.gif , bet as mastau, kad iki 16 metu vistiek kartu negules, ateis laikas ir asiskirsim Gi kiek tos meiles ir ramybes i vaika idesi, tai toks jis ir bus tongue.gif
Nesupraskit neteisingai--as jokiu budu ne uz mamyciuku auginima,bet gal vienos daro vienur nuolaidas, kitos kitar, o dar kitos gal ir niekur, bet gi ir idomiau, kad visi skirtingi smile.gif
lotta
Labuka:) clap.gif
Siaip pazistu viena seima, kurioje berniukas (jei dar taip galima pavadinti biggrin.gif ) su mama miegojo vienoje lovoje iki 14 metu. doh.gif . Ir miegojo ne dėl to, kad nebuvo sąlygų, o todėl, kad jis taip įpratęs. Tiesa, as buvau apakusi. Man tai protu nesuvokiama umn.gif Juk jis jau vyras.
Taigi, guldydamos bambuziukus su savimi į lovą, būkite atsargios g.gif , nes jie gali okupuoti tą vietą ilgam ir jau tada teks jums pasiduoti 000189.gif
delfinas
QUOTE (ely @ 2004 08 04, 00:44)
Beje, mano mažulei beveik metai, bet vis dar miegam kartu sad.gif Labai norėčiau, kad ji bent savo lovytėj miegotų, bet, deja... Valgo po šimtą kartų ir aplamai nori kuo arčiau prie manęs prisispaudus miegoti sad.gif Turbūt seniau padariau kažkur klaidą, dabar, tikriausiai, kuo toliau, tuo sunkiau bus ją pratinti miegoti atskirai sad.gif

Gal bus sunku atpratinti, o gal bus ir visai nesunku smile.gif. Mano vaikiuks su mumis lovoj miegojo nuo gimimo iki kokiu mazdaug pusantru metuku, o paskui "iskelem" ji ne tik i kita lova, bet ir i jo kambariuka. Problemos nebuvo ne vienos nuo pat pradziu. Tiesa, kuri laika miegodavo savo kambariuky po mazdaug puse nakties, o paskui atsinesdavom i savo lova. Dabar jau dazniausiai pas mus ateina tik paryciui arba jau visai ryte, kai issimiega, kokia 8 ar 8:30 val.

ely
Ačiū, mamikės, paguodėt, o ir vilties suteikėt smile.gif Nes iki kokios 1.00 val. mažoji išmiega savo lovytėje, o tada nubunda papuko, kartais pamaitinus bandau dar įkleti į jos lovytę, bet dažniausiai po tokio įkėlimo blaškosi kol nubunda, tad likusią nakties dalį tenka praleisti drauge. Neužilgo netgi ketinu paeksperimentuoti ir lovytę patalpinti gretimam kambary - žiūrėsiu kas iš to išeis rolleyes.gif
Goldy
Sveikutės,mamytės clap.gif koks oras nuostabus nuo pat ryto rolleyes.gif Man savo dukrytę pavyko įpratinti miegoti vaikų kambaryje,kartu su sesyte(aišku atskirose lovytėse)taip jau nuo keturių mėnesių 2.gif miega ramiausiai,mat ji man ramus vaikutis,išmiega visą naktelę nepabudusi.Tik dabar ,matyt nuo karščių pabunda,atsigeria arbatytės ir vėl miega kaip angeliukas wub.gif Gal aš ir negerai dariau,bet nuo gimimo ant rankų ėmiau tik tada kai reikėjo maitinti,perrengti.Vežimėlyje nemigdžiau ir nesupavau blush-anim-cl.gif Gal atrodys keista,tačiau pasimokiau,nes pirmają dukrytę mylavau ,čiučiavau,maitinau iki metų ir septynių mėnesių,kartu"miegojome"Tačiau iki trijų mėnesių abi buvome be miego,labai nervinga buvo(matyt per daug ją tampiau iš meilės)Gydytoja skirdavo raminamųjų vaistų.Ir po šiai dienai ji man nuolat šaukia "NORIU TAVES"Aišku abi myliu be galo,be krašto vienodai wub.gif
lengvute
geriausia perkelti jau išmokusį vaikščioti, išimi iš lovytės kelis strypus ir mažius atvaro pats, kai atsibunda smile.gif , antraip baisu, kad nepersisvertų lovytėje ar pan.
taja:)
o mes saviškį perkėlėm 6mėn. dabar jau jam beveik 3 ir kiekvieną naktį ateina pas mus į lovą smile.gif O mergytei 4 mėn tai pas brolį perkelsim nuo metų, ne anksčiau nes baisoka kad neįliptų pas ją į lovą, neprispaustų ir panašiai wink.gif
Gitulka
manajam metukai-todel planuojam neuzilgo perkelti iki atskira kambari...kazkur skaiciau kad galima nuo tiju menesiu...(o kodel butent nuo 3 g.gif )...pati is savo patirties zinau kad ilgai miegodamas kartu su tevais vaikas veliau igauna tamsos ir buvimo vienam baime...o saviski perkelus i kita kambari kartu perkelsiu ir racija-taip kad jo kiekvienas kirbztelejimas bus tolygus kaip sale miegancio smile.gif
Aivariene
O man kazkas sake, kad atseit reikia butinai vaika kartu su savim migdyti ir laikyti nakti, kad jis atseit daug ramiau jauciasi, girdi mamos kvepavima ir pats geriau ismoksta kvepuoti...
idomu, kad bent kas galetu pagrista ta pasakyma miegit kartu/atskirai, nes dabar tai tik nuogirdos ir vienokia ar kitokia patirtis :/
Missy
QUOTE (Aivariene @ 2004 09 30, 23:25)
O man kazkas sake, kad atseit reikia butinai vaika kartu su savim migdyti ir laikyti nakti, kad jis atseit daug ramiau jauciasi, girdi mamos kvepavima ir pats geriau ismoksta kvepuoti...
idomu, kad bent kas galetu pagrista ta pasakyma miegit kartu/atskirai, nes dabar tai tik nuogirdos ir vienokia ar kitokia patirtis :/

Idomu is kur topkia info gavai? g.gif Skaiciau daug knygu apie vaiku auginima, konsultavausi su pediatrais keliais ir iekas nerekomendavo miegoti su vaiku vienoje lovoje. Visu argumentas vienodas: TAI PAVOJINGA!!!
Visu pirma- vaikas gali iskristi is lovos (juk nera sonu), antra pavargusi mama gali uzspausti vaika.
Zinoma, manau, kad reiktu ne tik buti pavargusiai, bet ir nejautyriai, kad vaika uzspaustum,bet bent jau tokia gydytoju nuomone.
birina
QUOTE(lotta @ 2004 07 31, 20:27)
*

Sveikute as skaiciau kad vaikuciu nereikai labai anksti perkelineti i kita kambari. jiem juk dar reikai silumos,kad netektu gailetis mirksiukas.gif
musu 11 men ir miega su mumis lovoje, net nenori i savo lovyte kuri salia stovi
biggrin.gif palepinkim kol galim
s.saulute
na mums dabar devyni men. ir jau pradejome ruosti kambari, bet manau kol isirengsime bus apie metukus, o tada mazyle tures savo kambari.Palepinti galima ir kitaip, ne naktim tongue.gif
Arnika
Na aš iškart įrengiau mergytei kambarį ir pradžioj kartu ten miegojau. Gal 2 mėn palikau kelias naktis vieną - bet nusiklodavo, kelis kart sušąlo sad.gif . O ir pačiai pabosdavo lakstyt maitint. Taigi atsikraustė kol kas pas mus - su savo lovyte, žinoma smile.gif .

Beje, dėl to kartu pas ją miegojimo, jaučiu, kad padariau klaidą - vyras įprato, kad visada pati susitvarkau ir nepadeda visai g.gif. O aš tiesiog nenorėjau jo trukdyt, nes į darbą keldavosi labai anksti smile.gif .
lilijal
mano sūnelis nuo pat gimimo miega savo kambaryje. Aš su juo miegojau iki jam sukako 3,5 mėn. Dabar jis miega vienas ir išmiega visą naktį. Kai kartais nakvojam pas mamą, jis miega su manimi kartu ir per naktį gali 3 kartus atsibusti (matyt jaučia pienelį).
Jolituxx
Vyresneli iskrausciau i vaiku kmbari tik kartu su mazute pries savaite. Berniukui greitai 3 metai, o mazajai 7 men. Iki to sunus visa nakti migruodavo is savo kambario i musu lova, nei mes pailsedavom, nei jis ramiai pamiegodavo. O dabar jokiu bedu, miega su sese vienam kambary ir niekur naktimis keliauti nesinori. O mazoji taip pat ismiega beveik visa nakti, tik paryciais prabunda dar karta uzvalgyti. Tiesa musu miegamasis greta ir per nakti duris laikau praviras.
Jowwwita
Miegas mūsų šeimoje kol kas neišspręsta problema schmoll.gif Turime du vaikučius: Eglutei 4 metai ir Arnui 4 mėn. Abu miega labai neramiai. Eglė savo kambaryje pradėjo miegoti prieš pusmetį, bet kasnakt vis dar šaukiasi tėvelį, kad ateitų pas ją miegoti. Nenurimsta, kol šis nenueina schmoll.gif O Arnas miega miegamajame, nes naktį maitinu kas valandą doh.gif Tad jeigu perkelčiau ir Arną į vaikų kambarį, tai liktume nemiegoję nei mes, nei vaikai g.gif
O taip laukiu to momento, kada galės abu vaikučiai visą naktį ramiai miegoti savo kambaryje.
Nivea
maniškė miega nuo 3 sav atskirame kambaryje. man buvo vargas miegot vienam kambary, nes aš stengdavaus kuo tyliau, kad vyro neprikelt, o jis aišku atsibusdavo ir eidavo į darbą neišsimiegojęs. Net kelis kartus buvo išėjęs į kitą kambarį miegot blush2.gif O kai išnešėm lovytę į vaikų kambarį, tai ir dukriukas geriau miegot pradėjo (matyt oras gaivesnis) ir vyrui gerai ir man thumbup.gif Aš pasikloju kitam kambary lovą, tai kol maitinau pati, išsikeldavau ten mažę. O jei jau būdavo arti rytas, tai su ja ir nusnūsdavom kartu.
ramyra
Sunui 3m. ir jis dar miega musu miegamajame ax.gif apie miegojima 1 lovoje nera ne kalbos, cia grieztas NE, o kadangi jis to nera dares, tai ir nesiverzia pas mus. Jam smagiausia savo lovytej, apsikabinus zaisliuka. Kartais pries uzmiegant nori kad palaikyciau uz rankytes, o ir man patogiau kai jis salia jei serga.
Ismiegam visi kuo puikiausiai, man net keista - kitos mamos raso, kad kudikeliai atsibunda nuo garso, kai kitas verciasi lovoje ir t.t Nereikia pratinti prie absoliucios tylos. O man vaikas taip pat netrukdo, niekada nesokinejau ziuret ar kvepuoja tongue.gif Jei miegam, tai miegam visi ramiai ir kietai. O jei serga, tai per miegus girdziu- kaip jis jaucias- ar nosis kemsasi ar gerklyte skauda. Galiu iskarto suteikt pagalba.
Iskraustyti miegot i savo kambari zadu tada, kai vaikas tam "pribres". gal sia vasara, o gal kita?
Rasytee
mano sunelis miega savo kambaryje nuo 2-3sav ir labai tuo dziaugiuosi nes jis eina miegot apie 20val tai as uzdarius jo kambario duris galiu laisvai tvarkytis , ziuret tv, ar skaityt knyga , be to kol miegojom vienam kambary MB niekaip neissimiegodavo , kad ir nesikeldavo bet viska girdedavo o ir as visa nakty klausydavau ar pasusuko ar suburbejo o dabar girdziu kai pradeda verkt ar atsikeles ryte mus sauktis (kosejimu arba garsiai burbedamas bigsmile.gif )
K.KEITE
sunus savo kambaryje gyvena gal nuo kokiu 5 metuku,dabar jam 11.na o dukrytes be 3 metuku nezadu perkelti i atskira kambari tongue.gif man ramaiu kada ji miega musu kambaryje.visada galiu priziureti.o kas del vyru kurie eina i darba neissimiegoje,juk mes neissimiegame labiau .ir be to jie juk teciai .nereiketu visko uzsikrauti ant savo peciu. ax.gif

--------------------------------
user posted imageuser posted image
vaida L
Musu dukrytei 10mėn ir iki šiol ji miega su mumis kambaryje nors ir savo lovyteje. Ji priprato, kad kai atsibunda mus matytu, kitaip pradeda verkti.

O nuo kada galima vaikus migdyti atskirame kambaryje nuo tėvų? Kiek girdėjau kuo vyresnis vaikas tuo paskui sunkiau pripratinti miegoti kitame kambaryje, bet atrodo ir toks mažiukas dar nori saugumo jausmo.
Pasidalinkit savo patirtim kaip jus daret, kad vaikui trauma nebūtu
berniukai
Mes sūnų paguldėm į atskirą kambarį kai jam buvo 3m.Jam tai buvo didelė trauma.Miegodavo tik su šviesa,naktį atsibusdavo kelis kartus ir verkdavo.Kol priprato buvo sunku ir mūms ir jam.Buvo labai gaila vaiko.Manau,kad nuo kokių 1m ar 1.5m vaikučiai turėtų miegoti atskirai.
fleita
Nuo kokių 2 mėn. mūsų dukra miega savo kambaryje viena. Niekada dėl to nekilo jokių problemų. Kartais, ligos atveju ar šiaip naktį pradėjus verkti, parsinešdavom ją į savo lovą. Bet šiaip ji miega viena.
akvilyte
mūsų nuo 2 savaitės miega.... gerą vyrą turiu, nes atnešdavo pamitint.. man reikėdavo nuneš...
kartą susiklostė aplinkybės kad reikėjo miedot visiems vienam kambary.. ištvėrėm tris naktis.. nes nemiegojom nei mes nei vaikas doh.gif
vaida L
taip anksti jau miega kitam kambaryje. mano dar naktimis dažnai kelias, gerti prašo, soskė iškrenta ar pan.
Negi jūsų ramiai išmiegodavo?
isola
manau čia nuo vaiko priklauso ... o ir nuo šeimos gyvenimo sąlygų ax.gif , be to kiekviena mamytė jaučia ar vaiką migdo prie savęs savo patogumui ar dėl vaikelio 4u.gif
berniukai
Man tai 1mėn ar 2mėn palikt atskirai kitam kambaryje yra baisu.Galiu neišgirst,kaip atpils ar šiaip pasprinks,juk patys jie pasiverst ant sono dar nemoka schmoll.gif
fleita
QUOTE(berniukai @ 2007 04 02, 10:29)
Man tai 1mėn ar 2mėn palikt atskirai kitam kambaryje yra baisu.Galiu neišgirst,kaip atpils ar šiaip pasprinks,juk patys jie pasiverst ant sono dar nemoka schmoll.gif
*

Turbūt tikrai kiekviena mama pažysta savo vaiką geriausiai. Mūsiškė nei atpylinėjo, nei ypatingai dažnai naktimis keldavosi, o jei ko ir atsikeldavo, tai visiškai nebūdavo sunku nueiti ir pažiūrėti kas ne taip. Ir nereikėjo pratintis miegoti atskirai, nes buvo pakankamai mažiukė, o dar privalumas buvo tas, kad, kai miegojom visi kartu, tai vyras labai anksti keldavosi į darbą ir pastoviai dukrytė pabustavo doh.gif , o kai pradėjome miegoti atkirai, ji daug ilgiau išmiegodavo rolleyes.gif
etynsur

mano dukryte miega nuo 1met ir 11 men.na kartais pabunda,verkia,bet kai taip nutinka nueinu ir atsinesu je i savo lova ax.gif
aitė
mūsiškiui vaikinui jau 2.4 m, bet iki šiol nebuvo sąlygų atskirai migdyt, tad, kai po mėnesio kito išsikraustysim į savo namus, planuoju iškart kelt į kitą kambarį. Įsivaizduoju, kad per vieną naktį savo kambary miegot tikrai nepripras, na, pratinsim, ką darysi smile.gif
Bet ir kitą vaikutį iki kokių metų, gal net ilgiau, migdyčiau savo miegamajam ax.gif
vaida L
Aš tai norėčiau pagaliau ramiai išsimiegoti, nes vistiek girdžiu kai dukrytė naktį vartos ar soskės ieškosi. kaip sakant ir kad jai gerai būtu ir kad aš išsimiegočiau ax.gif
Dovyte
O mes laukiam kito leliuko, tai planuojam pradeti migdyti savo trimeti kitam kambari. Bet isivaizduoju, kaip sunku bus, nes nakti dar pas mus ilenda doh.gif
mama2004
QUOTE(Dovyte @ 2007 04 02, 19:02)
O mes laukiam kito leliuko, tai planuojam pradeti migdyti savo trimeti kitam kambari. Bet isivaizduoju, kaip sunku bus, nes nakti dar pas mus ilenda  doh.gif
*

Tai jei dar nepelkelet paskubet reiktu, nes kai gis lelius jau per velu bus. Gausis taip, kad mazasis isstume didiji lauk is tevu kambario. Gali pradet pykti ant mazojo. Mes jau 2 savaites miegam atskiruose kambariuose. Perkelem del to, kad broliuko laukiam wub.gif ir , kad nebutu paskui jokiu pykciu
ryyd
kol nestuke.gif planavome iki pusmecio - metuku migdyti pas save kambaryje (atskiroje lovoje), bet jau senai termina nuukeleme doh.gif nors kartais rupi pabandyti isgabenti i jos kambari, gal ramiau kaiptik miegotu. nes jau 2-3men. naktimis ramybes nera- iltiniai dantukai kamuoja verysad.gif
na, bet tikriausiai ilgai nelauksim. dbar galvoju-max iki 2 metu. pamatysim , kaip is tikruju bus ax.gif
vaida L
taip r gaunas, kad perkelti tarsi ir norėtum, bet gaila vaikelio kažkaip blush2.gif
Pinacea
Mamules, ish savo dvieju vaiku patirties galiu pasakyti, kuo ankshciau perkelsit, tuo lenviau bus jums ir leliukui.. ax.gif Ypac toms, kurios vargsta del naktiniu maitinimu.. Ash savo abi paneles perkeliau nuo 4 menesio i kita kambari. Aisku, duris palikdavau atviras, pirmas naktis lakstydavau aip pashelus, bet pastebejau, kad po savaites vaikas net ramiau ir geriau miega, nei shalia musu. Visu pirma, nejausdamas mamos shnopavimo - neber reikalo "papo" kas tris valandas nakti prashyti. Gal pirma nakti pas abi teko keltis 4 kartus del maitinimo, o paskui - uztekdavo tik vieno karto thumbup.gif , uz poros savaiciu -ishmiegodavo visa nakti thumbup.gif
Antra, 4-6 menesiu kudikis turi trumpa atminti, jis jau uz dvieju naktu pamirsh, kad miegojo kur kitur.. Nuo 6 menesio darosi vis sunkiau atsipleshti, o nuo metu - kancia ir vaikui ir mamai... galima gi savo koki ruba i lovyte ideti.. ash i pavakare uzsidedavau maikute, paneshiodavau, iki mazes i lova eidavo, o paskui idedavau shalia pagalves. Vaikas jausdamas mamos kvapa miega ramiau ax.gif

Nebent jums pacioms saves gaila, kad neturesit mazuliuku shalia doh.gif O vaiku ner ko gailet, jie tikrai del to nekencia lotuliukas.gif
kasiopeja
QUOTE(vaida L @ 2007 04 02, 05:16)
taip anksti jau miega kitam kambaryje. mano dar naktimis dažnai kelias, gerti prašo, soskė iškrenta ar pan.
Negi jūsų ramiai išmiegodavo?

Išmiegodavo ramiai visą naktį nuo 3 mėnesių. Maždaug tuo metu ir persikraustė į savo kambarį 4u.gif O ekstra situacijoj, kai soskė iškrisdavo, dantys dygo ar koja tarp virbų įstrigdavo - pasikviesdavo. Bet tokių naktų buvo labai mažai thumbup.gif

Šiaip po perkraustymo pirmą savaitę man pačiai buvo baisios "lomkės", kaip gi taip, toks mažas vaikas, o ne šalia manęs. O vaikui tuo tarpu visai vienodai buvo lotuliukas.gif Netgi dar geriau pradėjo miegoti 4u.gif
carvalho
Mes tai net iki 4 m visi kartu miegojom- nebuvo galimybiu kitaip...o pries gera pusmeti issikraustem i nauja buta, tai mazius nuo pat pirmos dienos miega tik savo lovoj kitam kambary, i savo net neisiprasom, nebent ryte mirksiukas.gif gal taip yra todel, kad lova issirinko pats biggrin.gif issirinko dviaukste, tai net as kartais ilipu pas ji i virsu- nu tikrai ten labai faina thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.