Sveiki, gal kas esate su problema vaikeliui- ektoderminė displazija (christ+siemens+touraine sindromas)
apie genetinius tyrimus nieko nezinojau ir nieko negalvojau... pastojau.. nestumas sunkus. du kartus gulejau ligoninej del gresiancio. gine liepe pasidaryt genetinius kraujo tyrimus, israse siuntima i KMUK. kazkaip vis tikejau, kad apsigimimai paveldimi, deja, po kraujo tyrimu nuomone pasikeite. genetikai mato padidejusia tikimybe baisiajam edvardso sindromui, nors man dar tik 22, gyvenu sveikai, negeriau nerukau, kaip cia kazkas rase.. ir ka, ryt vaziuoju pakartotiniams kraujo tyrimams, jei niekas nepasikeis, ims vandenis... is tikruju nezinau, ar sugebeciau auginti nesveika vaika... ne tiek saves, kaip vaikucio butu gaila
QUOTE(Delfiniuks @ 2007 10 16, 18:34) apie genetinius tyrimus nieko nezinojau ir nieko negalvojau... pastojau.. nestumas sunkus. du kartus gulejau ligoninej del gresiancio. gine liepe pasidaryt genetinius kraujo tyrimus, israse siuntima i KMUK. kazkaip vis tikejau, kad apsigimimai paveldimi, deja, po kraujo tyrimu nuomone pasikeite. genetikai mato padidejusia tikimybe baisiajam edvardso sindromui, nors man dar tik 22, gyvenu sveikai, negeriau nerukau, kaip cia kazkas rase.. ir ka, ryt vaziuoju pakartotiniams kraujo tyrimams, jei niekas nepasikeis, ims vandenis... is tikruju nezinau, ar sugebeciau auginti nesveika vaika... ne tiek saves, kaip vaikucio butu gaila deja, bet sios baisios chromosomines ligos kartais ateina tiesiog... nereikia nei gert, nei rukyt... is visos sirdies linkiu, kad tik tavo vaikiukui viskas butu gerai as savo sunu isnesiojau 23 savaites, kai suzinojau, kad jam edvardso sindromas. nestumas buvo lengvas. ne vaiksciojau o skraidziau is laimes. deja... dabar jau planuojam kita vaikiuka, nes labai noriu ir tikiuosi, kad pavyks pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikiuka.
mazule, o kaip suzinojai apie ta sindroma? per echo pamate? ar tikimybe padidejus buvo? gal tepliojo per nestuma?
QUOTE(Delfiniuks @ 2007 10 17, 17:56) mazule, o kaip suzinojai apie ta sindroma? per echo pamate? ar tikimybe padidejus buvo? gal tepliojo per nestuma? nestumas buvo lengvas, kuriuo buvo galima tik megautis. nei tepliojo, nei dar ko nebuvo. vaiksciodavau pas gydytoja savo mieste ir ji kiekvieno apsilankymo metu ziuredavo echo. kiekviena karta girdedavau, kad viskas tvarkoje. bet as nuo pat nestumo pradzios norejau apsilankyt pas genetikus. nebuvo del ko. tiesiog norejau suzinot vaikelio lyti. man tai labai rupejo. kadangi ten jau buvo lankesi kelios pazistamos zinojau, kad ten gera aparatura ir beveik niekad neklysta del lyties. sugalvojau priezasti kodel man reikia ten nuvaziuot. mano brolis gime su dviem iki puses suaugusiais koju pirstais. mano gine israse siuntima. paskambinau i zgc ir uzsiregistravau. ten didziules eiles. galejau pakliuti tik tada kai bus 23 savaites. kraujo tyrimas tada jau nedaromas, tik echo. kadangi nebuvo net minteles, kad gali but kas negerai, tai uzsirasiau. juk rupejo tik lytis. nuvaziavom. is pradziu genetike net pyktelejo. mates is jos reakcijos. nei del mano amziaus (man 30), nei del tu brolio pirstu absoliuciai nera jokios rizikos. bet ka jau padarysi. kad atvaziavau, tai atvaziavau. einam daryt echo. kai pradejo ziuret, maciau kaip keites jos veidas. man pradejo riedet asaros, nors dar nieko ir nepasake. paskui is to ka pamate, ji viska ispasakojo, pasake, kad itaria edvardso sindorma. pirma karta apie toki girdejau... kadangi jau tiek savaiciu, skubiai (per viena diena) buvo padarytas vaisiaus vandenu tyrimas. diagnoze pasitvirtino. galiu pasakyt tik tiek, kad ten, vilniuje, visu gydytoju akys nustebusios ziurejo i mane ir visi klause nejaugi as atvykau tik vedina savo kazkoku noru, o ne todel, kad siunte ka negero itarus mano gydytoja. ta pati genetike, istare zodzius "vis delto tos moterys turi sesta jausma..." iki siol negaliu atsigauti ir normaliai gyventi. net savo didziausiam priesui nelinkeciau isgyventi to, kas teko man. kartais net atrodo, kad visa tai buvo ne su manim... tu siandien buvai pakartotiniams tyrimams? kada atsakymas? laikysiu uz tave stipriai sugniauzus kumscius, kad tik tavo vaikeliui viskas butu gerai. QUOTE(1001ramune @ 2007 10 17, 19:40) nestumas buvo lengvas, kuriuo buvo galima tik megautis. nei tepliojo, nei dar ko nebuvo. vaiksciodavau pas gydytoja savo mieste ir ji kiekvieno apsilankymo metu ziuredavo echo. kiekviena karta girdedavau, kad viskas tvarkoje. bet as nuo pat nestumo pradzios norejau apsilankyt pas genetikus. nebuvo del ko. tiesiog norejau suzinot vaikelio lyti. man tai labai rupejo. kadangi ten jau buvo lankesi kelios pazistamos zinojau, kad ten gera aparatura ir beveik niekad neklysta del lyties. sugalvojau priezasti kodel man reikia ten nuvaziuot. mano brolis gime su dviem iki puses suaugusiais koju pirstais. mano gine israse siuntima. paskambinau i zgc ir uzsiregistravau. ten didziules eiles. galejau pakliuti tik tada kai bus 23 savaites. kraujo tyrimas tada jau nedaromas, tik echo. kadangi nebuvo net minteles, kad gali but kas negerai, tai uzsirasiau. juk rupejo tik lytis. nuvaziavom. is pradziu genetike net pyktelejo. mates is jos reakcijos. nei del mano amziaus (man 30), nei del tu brolio pirstu absoliuciai nera jokios rizikos. bet ka jau padarysi. kad atvaziavau, tai atvaziavau. einam daryt echo. kai pradejo ziuret, maciau kaip keites jos veidas. man pradejo riedet asaros, nors dar nieko ir nepasake. paskui is to ka pamate, ji viska ispasakojo, pasake, kad itaria edvardso sindorma. pirma karta apie toki girdejau... kadangi jau tiek savaiciu, skubiai (per viena diena) buvo padarytas vaisiaus vandenu tyrimas. diagnoze pasitvirtino. galiu pasakyt tik tiek, kad ten, vilniuje, visu gydytoju akys nustebusios ziurejo i mane ir visi klause nejaugi as atvykau tik vedina savo kazkoku noru, o ne todel, kad siunte ka negero itarus mano gydytoja. ta pati genetike, istare zodzius "vis delto tos moterys turi sesta jausma..." iki siol negaliu atsigauti ir normaliai gyventi. net savo didziausiam priesui nelinkeciau isgyventi to, kas teko man. kartais net atrodo, kad visa tai buvo ne su manim... tu siandien buvai pakartotiniams tyrimams? kada atsakymas? laikysiu uz tave stipriai sugniauzus kumscius, kad tik tavo vaikeliui viskas butu gerai. uzjauciu as irgi vis paskaitineju apie nesekmingus nestumus, bijau net sau ka isikalbeti QUOTE(1001ramune @ 2007 10 17, 19:40) nestumas buvo lengvas, kuriuo buvo galima tik megautis. nei tepliojo, nei dar ko nebuvo. vaiksciodavau pas gydytoja savo mieste ir ji kiekvieno apsilankymo metu ziuredavo echo. kiekviena karta girdedavau, kad viskas tvarkoje. bet as nuo pat nestumo pradzios norejau apsilankyt pas genetikus. nebuvo del ko. tiesiog norejau suzinot vaikelio lyti. man tai labai rupejo. kadangi ten jau buvo lankesi kelios pazistamos zinojau, kad ten gera aparatura ir beveik niekad neklysta del lyties. sugalvojau priezasti kodel man reikia ten nuvaziuot. mano brolis gime su dviem iki puses suaugusiais koju pirstais. mano gine israse siuntima. paskambinau i zgc ir uzsiregistravau. ten didziules eiles. galejau pakliuti tik tada kai bus 23 savaites. kraujo tyrimas tada jau nedaromas, tik echo. kadangi nebuvo net minteles, kad gali but kas negerai, tai uzsirasiau. juk rupejo tik lytis. nuvaziavom. is pradziu genetike net pyktelejo. mates is jos reakcijos. nei del mano amziaus (man 30), nei del tu brolio pirstu absoliuciai nera jokios rizikos. bet ka jau padarysi. kad atvaziavau, tai atvaziavau. einam daryt echo. kai pradejo ziuret, maciau kaip keites jos veidas. man pradejo riedet asaros, nors dar nieko ir nepasake. paskui is to ka pamate, ji viska ispasakojo, pasake, kad itaria edvardso sindorma. pirma karta apie toki girdejau... kadangi jau tiek savaiciu, skubiai (per viena diena) buvo padarytas vaisiaus vandenu tyrimas. diagnoze pasitvirtino. galiu pasakyt tik tiek, kad ten, vilniuje, visu gydytoju akys nustebusios ziurejo i mane ir visi klause nejaugi as atvykau tik vedina savo kazkoku noru, o ne todel, kad siunte ka negero itarus mano gydytoja. ta pati genetike, istare zodzius "vis delto tos moterys turi sesta jausma..." iki siol negaliu atsigauti ir normaliai gyventi. net savo didziausiam priesui nelinkeciau isgyventi to, kas teko man. kartais net atrodo, kad visa tai buvo ne su manim... tu siandien buvai pakartotiniams tyrimams? kada atsakymas? laikysiu uz tave stipriai sugniauzus kumscius, kad tik tavo vaikeliui viskas butu gerai. uzjauciu tave,zinau ka reiskia tai,mano pirmasis buvo apsigimes,tai baisu ,jis yra danguje,man per echo itare klaupedoj o genetikai vilniuje patvirtino,poto gimdymo praejo 3men. as vel pastojau,tai daremes tyrimus ir echo viskas buvo gerai,auginu sunu. QUOTE(saulyte2 @ 2007 10 18, 12:24) uzjauciu tave,zinau ka reiskia tai,mano pirmasis buvo apsigimes,tai baisu ,jis yra danguje,man per echo itare klaupedoj o genetikai vilniuje patvirtino,poto gimdymo praejo 3men. as vel pastojau,tai daremes tyrimus ir echo viskas buvo gerai,auginu sunu. aciu labai. va tokios istorijos mane labiausiai ir ikvepia gyventi toliau ir kazka planuoti. labai noriu vaikelio.
Labutis visoms
Ir as noriu pasiguosti ir pasidziaugti Kai laukiausi pirmo vaikucio,tai man buvo 21 eri ir gydytoja ir as net nepagalvojau,kad galiu pagimdyti vaikuti su negalia.Bet atsitiko taip,kaip atsitiko,gime berniukas su dauno sindromu.Man ir vyrui buvo sokas,bet laikui begant susitaikiau su tuo ir dabar galiu pasakyti,kad neisivaizduoju savo gyvenimo be jo.Jis yra musu namu siluma ir geris.Kai musu mazyliui buvo trys men as pastojau ir tada dariausi visus genetinius tyrimus ir jie buvo geri.Labai anksti pasake,kad mums gims mergyte ir kad ji sveika visus 100%.Dabar turiu du nuostabius mazylius Nepykit,kad cia parasiau QUOTE(saulesmamyte @ 2007 10 18, 15:33) na ka tu? kokie cia pykciai gali but? zaviuosi tavim. asara pabego skaitant tavo istorija. kievienam savo dalia. as turejau atsisveikint su savo angeleliu.... dabar jo vis prasau, kad ten, virsuje, ikalbetu atsiust mums greiciau sesute ir broliuka. QUOTE(1001ramune @ 2007 10 18, 16:43) na ka tu? kokie cia pykciai gali but? zaviuosi tavim. asara pabego skaitant tavo istorija. kievienam savo dalia. as turejau atsisveikint su savo angeleliu.... dabar jo vis prasau, kad ten, virsuje, ikalbetu atsiust mums greiciau sesute ir broliuka. Labai aciu Viskas bus gerai.Atsius jums maziukas angeliukas mazyti dziauksmeli ir tada jus busit patys laimingiausi QUOTE(1001ramune @ 2007 10 17, 19:40) nestumas buvo lengvas, kuriuo buvo galima tik megautis. nei tepliojo, nei dar ko nebuvo. vaiksciodavau pas gydytoja savo mieste ir ji kiekvieno apsilankymo metu ziuredavo echo. kiekviena karta girdedavau, kad viskas tvarkoje. bet as nuo pat nestumo pradzios norejau apsilankyt pas genetikus. nebuvo del ko. tiesiog norejau suzinot vaikelio lyti. man tai labai rupejo. kadangi ten jau buvo lankesi kelios pazistamos zinojau, kad ten gera aparatura ir beveik niekad neklysta del lyties. sugalvojau priezasti kodel man reikia ten nuvaziuot. mano brolis gime su dviem iki puses suaugusiais koju pirstais. mano gine israse siuntima. paskambinau i zgc ir uzsiregistravau. ten didziules eiles. galejau pakliuti tik tada kai bus 23 savaites. kraujo tyrimas tada jau nedaromas, tik echo. kadangi nebuvo net minteles, kad gali but kas negerai, tai uzsirasiau. juk rupejo tik lytis. nuvaziavom. is pradziu genetike net pyktelejo. mates is jos reakcijos. nei del mano amziaus (man 30), nei del tu brolio pirstu absoliuciai nera jokios rizikos. bet ka jau padarysi. kad atvaziavau, tai atvaziavau. einam daryt echo. kai pradejo ziuret, maciau kaip keites jos veidas. man pradejo riedet asaros, nors dar nieko ir nepasake. paskui is to ka pamate, ji viska ispasakojo, pasake, kad itaria edvardso sindorma. pirma karta apie toki girdejau... kadangi jau tiek savaiciu, skubiai (per viena diena) buvo padarytas vaisiaus vandenu tyrimas. diagnoze pasitvirtino. galiu pasakyt tik tiek, kad ten, vilniuje, visu gydytoju akys nustebusios ziurejo i mane ir visi klause nejaugi as atvykau tik vedina savo kazkoku noru, o ne todel, kad siunte ka negero itarus mano gydytoja. ta pati genetike, istare zodzius "vis delto tos moterys turi sesta jausma..." iki siol negaliu atsigauti ir normaliai gyventi. net savo didziausiam priesui nelinkeciau isgyventi to, kas teko man. kartais net atrodo, kad visa tai buvo ne su manim... tu siandien buvai pakartotiniams tyrimams? kada atsakymas? laikysiu uz tave stipriai sugniauzus kumscius, kad tik tavo vaikeliui viskas butu gerai. va jezus, kokiu nelaimiu buna.. tuo labiau visas nestumas tavo buvo lengvas, nei tepliojo, nei ligoninej gulejai. va, as tai jau du kartus del gresiancio gulejau, o tepliojimai nesiliauja iki siol.. nuvaziavau as pakartotinai i ta genetikos centra, gydytojas paprase echo isvadu. ten pamate, kad mano lelius labai zemai, dugne, tai nusprende, kad kraujo serumai del to ir mazesni, nei priklauso. bet is kitos puses tie mazesni daznai budingi tam edvardso sindromui o tai kaip tau nepamate kaskart darant iprasta echo, kad kazkas negerai?? juk edvardso sindromas per echo jau nuo 16 svaites,sake, pasimato. o va dauno sindromo, tai jau niekaip, sake, nepamatysi per echo.. QUOTE(Delfiniuks @ 2007 10 18, 20:16) va jezus, kokiu nelaimiu buna.. tuo labiau visas nestumas tavo buvo lengvas, nei tepliojo, nei ligoninej gulejai. va, as tai jau du kartus del gresiancio gulejau, o tepliojimai nesiliauja iki siol.. nuvaziavau as pakartotinai i ta genetikos centra, gydytojas paprase echo isvadu. ten pamate, kad mano lelius labai zemai, dugne, tai nusprende, kad kraujo serumai del to ir mazesni, nei priklauso. bet is kitos puses tie mazesni daznai budingi tam edvardso sindromui o tai kaip tau nepamate kaskart darant iprasta echo, kad kazkas negerai?? juk edvardso sindromas per echo jau nuo 16 svaites,sake, pasimato. o va dauno sindromo, tai jau niekaip, sake, nepamatysi per echo.. Linkiu,kad viskas butu gerai Dauno sindroma per echo galima pamatyti,bet neatsimenu kurioje nestumo savaiteje yra ziurima rauksle spranduke.Ir ji matosi butent ta nestumo savaite,o veliau jos jau nesimato QUOTE(saulesmamyte @ 2007 10 18, 16:04) Viskas bus gerai.Atsius jums maziukas angeliukas mazyti dziauksmeli ir tada jus busit patys laimingiausi aciu QUOTE(Delfiniuks @ 2007 10 18, 19:16) o tai kaip tau nepamate kaskart darant iprasta echo, kad kazkas negerai?? juk edvardso sindromas per echo jau nuo 16 svaites,sake, pasimato. o va dauno sindromo, tai jau niekaip, sake, nepamatysi per echo.. kaip nemate mano gydytoja nesuprantu ne tik as. nesuprato ir gydytojai vilniuje. mano sunui ne tik buvo daugybe edvardso sindromui budingu pozymiu, bet dar ir pora savaiteliu atsilikes vystymasis ir kuno dalys truputi skirtingai issivysciusios. dabar lankausi pas kita gydytoja, nes i ta negaleciau net paziuret... QUOTE(saulesmamyte @ 2007 10 18, 20:00) Dauno sindroma per echo galima pamatyti,bet neatsimenu kurioje nestumo savaiteje yra ziurima rauksle spranduke.Ir ji matosi butent ta nestumo savaite,o veliau jos jau nesimato del Dauno sindromo tiria 12 savaite, tada geriausiai pagal sprando rauksle gali pasakyt. ir ne tik pagal sprando rauksle, dar pagal nosies koki tai kauliuka. del Dauno sindromo tiria 12 savaite, tada geriausiai pagal sprando rauksle gali pasakyt. ir ne tik pagal sprando rauksle, dar pagal nosies koki tai kauliuka. [/quote] jep, ta tai zinojau, bet kai tos 12 savaiciu, be prota sunku yra uzsiregistruot pas tuos genetikus. cia jauciu reiktu registruotis, kai dar net nepastojus esi, kad spetum laiku o as katik skambinau i genetikos centra, sake reiksmes nesumazejusios, bet del tiksliu rezultatu liepe skambinti popiet.
[quote=1001ramune,2007 10 19, 10:54]
aciu Nera uz ka Papildyta: [quote=Delfiniuks,2007 10 19, 11:14] del Dauno sindromo tiria 12 savaite, tada geriausiai pagal sprando rauksle gali pasakyt. ir ne tik pagal sprando rauksle, dar pagal nosies koki tai kauliuka. [/quote] jep, ta tai zinojau, bet kai tos 12 savaiciu, be prota sunku yra uzsiregistruot pas tuos genetikus. cia jauciu reiktu registruotis, kai dar net nepastojus esi, kad spetum laiku o as katik skambinau i genetikos centra, sake reiksmes nesumazejusios, bet del tiksliu rezultatu liepe skambinti popiet. [/quote] Laikysiu kumscius,kad tik viskas butu gerai
Sveikos, mergaitės
Ištikro tai tokia tema net nupurto. Baisu pagalvojus, kad tokie dalykai gali nutikti betkuriai. Kai tik ištekėjau mano šeimos gydytoja užsiminė apie genetinius tyrimus genetikos centre (kai lauksiuosi apie tris mėnesiukus), kadangi būsimajam mažyliui gresia genetiškai paveldimos ligos QUOTE(airv @ 2007 10 19, 16:25) Sveikos, mergaitės Ištikro tai tokia tema net nupurto. Baisu pagalvojus, kad tokie dalykai gali nutikti betkuriai. Kai tik ištekėjau mano šeimos gydytoja užsiminė apie genetinius tyrimus genetikos centre (kai lauksiuosi apie tris mėnesiukus), kadangi būsimajam mažyliui gresia genetiškai paveldimos ligos Manes drauges paklausia,ka as buciau darius jeigu buciau zinojus,kad pas mane gims sunelis su negalia?As atsakau,kad buciau gimdzius.Todel,kad dabar neisivaizduoju gyvenimo be jo.Mane gazdino nuo pat pradziu,kad jis bus toks ir anoks,kai jis gime,bet jis visai nera toks,kaip man daktarai piese.Jis yra labai fainas ir linksmas berniukas ir viska supranta.Kaip mums moterims yra sunku visa tai isgyventi.Kai pasidarai tyrimus ir tikiesi geriausio,o tau pasako,kad yra blogai ir palieka vienai apsispresti.Tai yra baisu,kai turi isgyventi tiek skausmo.Turetu genetikos centre dirbti psichologai,kurie padetu tokioms moterims tuo sunkiu momentu.Juk issikalbejus butu daug lengviau QUOTE(saulesmamyte @ 2007 10 19, 14:36) Manes drauges paklausia,ka as buciau darius jeigu buciau zinojus,kad pas mane gims sunelis su negalia?As atsakau,kad buciau gimdzius.Todel,kad dabar neisivaizduoju gyvenimo be jo.Mane gazdino nuo pat pradziu,kad jis bus toks ir anoks,kai jis gime,bet jis visai nera toks,kaip man daktarai piese.Jis yra labai fainas ir linksmas berniukas ir viska supranta.Kaip mums moterims yra sunku visa tai isgyventi.Kai pasidarai tyrimus ir tikiesi geriausio,o tau pasako,kad yra blogai ir palieka vienai apsispresti.Tai yra baisu,kai turi isgyventi tiek skausmo.Turetu genetikos centre dirbti psichologai,kurie padetu tokioms moterims tuo sunkiu momentu.Juk issikalbejus butu daug lengviau Stipri tu moteris, bet mama ir turi tokia būti. Žinok visa tai ką darai tik į gerą. Aš irgi gimdyčiau. QUOTE(airv @ 2007 10 19, 16:06) as irgi buciau taip pasakius anksciau. taip, anksciau. bet man pasake, kad mano sunui edvardso sindromas. o tai nesuderinama su gyvybe. jei ir isnesiosiu, tai gal jis gyvens pora valandu, gal pora dienu... viena aisku- atejus i si pasauli, jo lauks tik skausmas. bet is kitos puses- as ne dievas, kad spresciau, kam ateit i si pasauli, kam ne... si sprendima priemem mes, musu vaikelio tevai. atsisveikinom su musu sunum... bet as iki siol plesaus abejonese.... niekad negali zinot kaip tu elgtumeis ir ka sakytum, jei taip nutiktu is tikruju... dar zinoma daug priklauso nuo diagnozes... kaip ir sakiau- juk kai kurios nesuderinamos su gyvybe. ar tikrai nesiotum vaikeli iki galo zinodama, kad jis mirs? neatsakyk. cia retorinis klausima. neduok dieve, kad kada tau reiktu apsiprest. is visos sirdies to linkiu visoms busimoms mamoms QUOTE(1001ramune @ 2007 10 19, 19:18) as irgi buciau taip pasakius anksciau. taip, anksciau. bet man pasake, kad mano sunui edvardso sindromas. o tai nesuderinama su gyvybe. jei ir isnesiosiu, tai gal jis gyvens pora valandu, gal pora dienu... viena aisku- atejus i si pasauli, jo lauks tik skausmas. bet is kitos puses- as ne dievas, kad spresciau, kam ateit i si pasauli, kam ne... si sprendima priemem mes, musu vaikelio tevai. atsisveikinom su musu sunum... bet as iki siol plesaus abejonese.... niekad negali zinot kaip tu elgtumeis ir ka sakytum, jei taip nutiktu is tikruju... dar zinoma daug priklauso nuo diagnozes... kaip ir sakiau- juk kai kurios nesuderinamos su gyvybe. ar tikrai nesiotum vaikeli iki galo zinodama, kad jis mirs? neatsakyk. cia retorinis klausima. neduok dieve, kad kada tau reiktu apsiprest. is visos sirdies to linkiu visoms busimoms mamoms Jeigu butu sunkus apsigimimas,tai as nezinau ka daryciau.Tikriausiai tyliai atsisveikinciau su mazyliu ir palinkeciau,kad danguje jis nejaustu skausmo ir butu laimingas ir kad butinai atsiustu sesyte arba broliuka Linkiu,kad greiciau pas jus ateitu mazylis ir jus padarytu laimingus QUOTE(1001ramune @ 2007 10 19, 21:56) Suprantu jus ir palaikau visa sirdimi Taip jau mums gavosi netyciukas ir istikro mergyte turejo gimti ta pacia diena,kaip sunelis QUOTE(organizatore @ 2007 04 03, 18:58) nesamonė QUOTE(virginta @ 2007 04 12, 13:54) sveikos mergaites, siaip pati planuoji si menesi vaikiuka pradeti, tikiuosi kad neuzilgo pavyks ir gims sveikas vaikutis, beskaitinedama forume uzkliuvo man del tu tevu kraujo grupiu ir apsigimimu, ir kazkuri atsake kad tai nesamone, patikekite manimi tai visiska teisybe, as prisimenu dar mokykloje biologijos mokytoja apie sia rizika kalbejo, o gyvenime ir paciai teko su tuo susidurti mano vyro tevai abu yra 1 rezus minus, mano vyras yra pirmas vaikas šeimoje sveikut sveikutelis, taciau jo sesuo gime dauniuke, nemoku mediciniskai paaikinti, bet ten kazkaip buna kad kai du minisai pas tevus pirmam vaikui gimti sveikam kazkoktais uztenka issivystyti, o antram dazniausiai ne, toki atveji zinau dar viena lygiai toki pat kaip mano vyro seimoje, tad del tu tevu grupiu tai tikrai ne nesamone, bet mano su vyru grupes skirtingos tad labai tikiuosi kad seneliu kraujo grupes mano busimam vaikuciui itakos netures na čia tai bajeris- nesuprantu tokių tėvų kurie tokias nesamones skelbia. O šiaip padrasinimui, mano istorija. Mano vyras turi kiškio lūpą. Tiesa ji nežymi (bent aš galvojau kai susipažinom, kad jam paprasčiausiai kažkada buvo praskelta viršutinė lūpa) Gydytoja iš karto manęs paklausė ar nutraukčiau nėštumą tokiu atveju jei vaikelis būtų su kiškio lūpyte ir iš karto bandė įtikinti, kad tai labai menkas apsigimimas- pirmiausiai mane ištiko šokas (kažkaip net nepagalvojau, kad mano vaikas gali tai paveldėti- ir kas keisčiausia- kai tekėjau apie tai rimtai masčiau, bet ilgainiui tai pasimiršo, o kai pastojau ir visai iš galvos išgaravo) po to iš karto atsakiau- gimdysiu. (dar tada pagalvojau- su šiuolaikine plastine chirurgija- tereiks paskolą pasiimti kad pirmą operaciją gerai atliktų) Taigis apie 20 savaitę gydytoja nedrąsiai prasitarė, kad vertėtų nuvykti pas genetikus- vis tik geriau, kai iš karto žinai. Na aš sutikau... bet... paskambinus užsiregistruoti man pasiūlė sausio pačią pabaigą arba vasario pradžią Ir dar- viso nėštumo metu aš buvau tikra, kad viskas bus gerai- kad mažylė gims sveika. Daug kas bandė mane anot jų "nuleisti ant žemės" ir sakydavo kad o jei bus kiškio lūpytė? Aš maniau- bus... na ir kas... tikrai mylėsiu tokį vaikelį koks yra. Tai štai kokia istorija. Kitą nėštumą vis tik planuoju nuvykti pas genetikus. Ir iš karto registruosiuos. Praeitą nėštumą gydytoja patarė ilgiau vartoti folio rūgštį. Sako ši mažina apsigimimų galimybę, bet mano atveju tikėjosi, kad gal jei jau kiškio lūpa- tai mažesnis laipsnis bus, taigi sąžiningai gėriau ją iki pat 7 nėštumo mėnesio. O ko vyksiu pas genetikus? Ogi iš smalsumo- tegul anksčiau pasako kas gims, o tai dabar mano mažylė vaikšto su traktoriukų ir mašinyčių paveikslėliais padabintais rūbeliais QUOTE(Klepesova @ 2007 10 19, 22:44) nesamonė na čia tai bajeris- nesuprantu tokių tėvų kurie tokias nesamones skelbia. O šiaip padrasinimui, mano istorija. Mano vyras turi kiškio lūpą. Tiesa ji nežymi (bent aš galvojau kai susipažinom, kad jam paprasčiausiai kažkada buvo praskelta viršutinė lūpa) Gydytoja iš karto manęs paklausė ar nutraukčiau nėštumą tokiu atveju jei vaikelis būtų su kiškio lūpyte ir iš karto bandė įtikinti, kad tai labai menkas apsigimimas- pirmiausiai mane ištiko šokas (kažkaip net nepagalvojau, kad mano vaikas gali tai paveldėti- ir kas keisčiausia- kai tekėjau apie tai rimtai masčiau, bet ilgainiui tai pasimiršo, o kai pastojau ir visai iš galvos išgaravo) po to iš karto atsakiau- gimdysiu. (dar tada pagalvojau- su šiuolaikine plastine chirurgija- tereiks paskolą pasiimti kad pirmą operaciją gerai atliktų) Taigis apie 20 savaitę gydytoja nedrąsiai prasitarė, kad vertėtų nuvykti pas genetikus- vis tik geriau, kai iš karto žinai. Na aš sutikau... bet... paskambinus užsiregistruoti man pasiūlė sausio pačią pabaigą arba vasario pradžią Ir dar- viso nėštumo metu aš buvau tikra, kad viskas bus gerai- kad mažylė gims sveika. Daug kas bandė mane anot jų "nuleisti ant žemės" ir sakydavo kad o jei bus kiškio lūpytė? Aš maniau- bus... na ir kas... tikrai mylėsiu tokį vaikelį koks yra. Tai štai kokia istorija. Kitą nėštumą vis tik planuoju nuvykti pas genetikus. Ir iš karto registruosiuos. Praeitą nėštumą gydytoja patarė ilgiau vartoti folio rūgštį. Sako ši mažina apsigimimų galimybę, bet mano atveju tikėjosi, kad gal jei jau kiškio lūpa- tai mažesnis laipsnis bus, taigi sąžiningai gėriau ją iki pat 7 nėštumo mėnesio. O ko vyksiu pas genetikus? Ogi iš smalsumo- tegul anksčiau pasako kas gims, o tai dabar mano mažylė vaikšto su traktoriukų ir mašinyčių paveikslėliais padabintais rūbeliais Labai grazi istorija
Sveikutes visos besilaukiancios ir norincios pastoti!
Visiskai normalu, kad pergyvenate del savo vaikeliu sveikatos. Man labai sunkiai suprantama ka reiskia rizikos grupe? Pas mus (Lietuvosje ) taip traktuojamas nesciosios amzius (nuo 35 m)- visiska nesamone, ogi todel, kad, kiekviene nescia patenka i ta rizikos grupe nepriklausomai nuo amziaus ir siuntimus genetinaim tyrimui, jei tik jus norite, privalo duoti kiekviena gine! Galu gale be siuntimo tas tyrimas kainuoja tik 100 Lt, palyginus su galimom pasekmem - tai tik lasas juroje. Tarp kitko uzsienyje genetinius tyrimus daro visoms be isimties. Pirma karta tyrimas turi buti atliktas apie 16 sav. (kraujo tyrimas ir echo). Jau kita diena gausite kraujo tyrimu atsakyma ar yra padidinta rizika pagimdyti nesveika vaikeli. Jei tokia rizika atsiranda (skaiciuojama procentaliai), tuomet su mamos sutikimu imami vaisiaus vandenys - tuomet atsakymas 100 procentinis. Jei jau taip nutinka - iki 22 sav. leidziama apsispresti del nestumo nutraukimo. As pati turiu 4 vaikucius ir del kiekvieno labai pergyvenau. Kai laukiausi ketvirto jau zinojau, kad yra toks centras. Nors mane visi atkalbinejo ir gine sake, kad nera jokio reikalo tirtis, mat visi vaikuciai sveiki ir apsigimimo tikimybes nera, vistiek issireikalavau siuntimo ir nuvaziavau. Likau suzaveta gydytoja - tikras savo srities profesionalas! Visakas buvo nuodugniai isaiskinta apie pasigimimus ir ju atsiradimo priezastis. Nors atvaziavau vedina nerimo, net nezinodama atsakymu isejau visiskai rami! Aciu dievui susilaukiau sveikuteles mertgaites! Sia zinute rasau, noredama paskatinti visas apsilankyti pas genetikus - kuo maziau abejoniu ir nerimo- tuo daugiau dziaugsmo besilaukiant mazylio! Sekmes visoms! P.S. O del eiliu - galima uzsirasyti tik pastojus, tik apsiskaiciuoti kada bus ta 16 sav. Del svento reikalo galima ir pameluoti, kad siuntima jau turite(uzsirasant klausia), o po to vis tiek jo issireikaluasit - reikia tik griezciau! Dazniausiai gines mano, kad jaunutes mamytes nelabai ka ismano, o juk Mes zinome tierk daug ir norime dar daugiau!
Rizika apsigimimams yra sunku sumazinti. Genetiniai tyrimai atliekami tada, kai jau nebegalima nestumo nutraukti, todel, manau, ju neverta darytis, nes auginant savo pilveli zinant, kad kazkas negerai ir stresuoti, gali tik dar labiau pakenkti vaikeliui. Ne vieni tevai nera apsaugoti nuo tokiu dalyku, bet viska reikia priimti taip kaip yra. Jeigu jau gimes vaikelis kitoks nei visi, reikia jam suteikti kuo pilnavertiskesni gyvenima.
QUOTE(andraja @ 2007 10 24, 23:08) Rizika apsigimimams yra sunku sumazinti. Genetiniai tyrimai atliekami tada, kai jau nebegalima nestumo nutraukti, todel, manau, ju neverta darytis, nes auginant savo pilveli zinant, kad kazkas negerai ir stresuoti, gali tik dar labiau pakenkti vaikeliui. Ne vieni tevai nera apsaugoti nuo tokiu dalyku, bet viska reikia priimti taip kaip yra. Jeigu jau gimes vaikelis kitoks nei visi, reikia jam suteikti kuo pilnavertiskesni gyvenima. jei pokyciai yra nesuderinami su gyvybe nestumas nutraukiamas iki 22 savaites.
Na kad nuramintumėt iki galo, papsakokit, kam buvo atlikti tie tyrimai, kaip tai atliekama. Ar tikrai duriama per bambą ir nusiurbiamos placentos kraujagyslės?
QUOTE(Linutas @ 2007 10 26, 20:49) Na kad nuramintumėt iki galo, papsakokit, kam buvo atlikti tie tyrimai, kaip tai atliekama. Ar tikrai duriama per bambą ir nusiurbiamos placentos kraujagyslės? Echoskopo prieziuroj duriama per pilvo sienele pacioj apacioj pilvo, praduriama vaisiaus vandenu pusle ir paimamas pats vandenukas, o ne kraujas. Skamba gal baisiai, bet procedura isties nera baisi ir tetrunka max 10 min su visu pasiruosimu.
ir tie genetiniai tyrimai dar ne viskas... kai gulejau nestumo patologiniam palatos drauge pasakojo,kad jos draugei nestumo metu pasake, kad kudikis 100% dauniukas bus. jinai nesiryzo daryt aborto,argumentuodama,kad "kaip bebutu tai mano vaikas, gal daugiau nebeturesiu..". ka jus manot? pagimde sveikiausia mergyte
QUOTE(muncius @ 2007 10 22, 08:08) 1. Pirma karta tyrimas turi buti atliktas apie 16 sav. (kraujo tyrimas ir echo). Jau kita diena gausite kraujo tyrimu atsakyma ar yra padidinta rizika pagimdyti nesveika vaikeli. Jei tokia rizika atsiranda (skaiciuojama procentaliai), tuomet su mamos sutikimu imami vaisiaus vandenys - tuomet atsakymas 100 procentinis. Jei jau taip nutinka - iki 22 sav. leidziama apsispresti del nestumo nutraukimo. 2. Sia zinute rasau, noredama paskatinti visas apsilankyti pas genetikus - kuo maziau abejoniu ir nerimo- tuo daugiau dziaugsmo besilaukiant mazylio! Sekmes visoms! 1. Šimtaprocentinio atsakymo neduoda nė vienas tyrimas 2. Del abejonių ir nerimo sumažėjimo, tai dar didelis klaustukas. Nuo mamos priklauso daug. Kaip man sakė gydytoja - jei pasidarysi ir nurimsi, tai darykis, bet jei paskui galvosi ir pergyvensi, kad sakykim 1 galimybė iš 1000, kad tavo būsimas vaikas nesveikas - tai kam dar papildomai stresuotis. Aš iš jautriųjų ir nenorėjau žinoti jokių tikimybių, nors man jau virš 30. Dar vienas dalykas, kurį reikia išpręsti prieš genetinius tyrimus - ar ryšies nutraukti nėštumą, jei tyrimai bus blogi. Jeigu ne - vėlgi nėra prasmės tyrinėtis. O va kaip ir ankstesnėje žinutėje rašo - tyrimas blogas, o vaikas gimė sveikas. Tai kiek būsima mama be reikalo prisinervavo per tokį netikslumą
Sveikos
matau, kad cia visos daugiausiai pasisako jau tapusios kazkaip dziaugiuosi kad lankiausi ten bet ir nesijauciu gerai. musu seima turejo dideli pergyvenima - netekom dar negimusios ir pilnai neisnesiotos dukrytes. gydytojai savam mieste sako, kad tai gali but del infekcijos, genetikos centre mano kad kalta genetika (dukrytei pradejo vystytis plauciu augliukas dar isciose). todel su vyru vaziuosim daryt kariotipo tyrimu - gal sakau nuramins ir suteiks vilciu kitam vaikeliui, arba atvirksciai - pasakys ka nors baisaus
Sveiki, mano vaikeliui pripažinta ektoderminė displazija (christ+siemens+touraine sindromas). Siaubingai noriu antro vaikelio, tačiau dar labiau bijau, kad jis nepaveldėtų vėl šio sindromo (tai genetinė liga, perduodama iš motinos). Dariausi tyrimus, kurie visiškai nenudžiugino. Šansų kad gims sveikas vaikelis labai mažai: 25 proc.sveikas berniukas, 25 proc.sveika mergaitė, 25 proc. berniukas su apsigimimu, 25 proc. mergaite su apsigimimu. Kaip matote šansų tikrai mažai. Meteliai taip pat bėga į priekį, jau perkopiau 30. Tai vat, ir nežinau kaip pasielgti (
QUOTE(uoga29 @ 2008 09 26, 12:24) Sveiki, mano vaikeliui pripažinta ektoderminė displazija (christ+siemens+touraine sindromas). Siaubingai noriu antro vaikelio, tačiau dar labiau bijau, kad jis nepaveldėtų vėl šio sindromo (tai genetinė liga, perduodama iš motinos). Dariausi tyrimus, kurie visiškai nenudžiugino. Šansų kad gims sveikas vaikelis labai mažai: 25 proc.sveikas berniukas, 25 proc.sveika mergaitė, 25 proc. berniukas su apsigimimu, 25 proc. mergaite su apsigimimu. Kaip matote šansų tikrai mažai. Meteliai taip pat bėga į priekį, jau perkopiau 30. Tai vat, ir nežinau kaip pasielgti ( Nenoriu liudinti bet geriau jau susilaikyk.... Bet jei vis delto pasirysit tai linkiu kuo daugiau sekmes QUOTE(sonatute @ 2008 05 15, 15:11) Sveikos matau, kad cia visos daugiausiai pasisako jau tapusios kazkaip dziaugiuosi kad lankiausi ten bet ir nesijauciu gerai. musu seima turejo dideli pergyvenima - netekom dar negimusios ir pilnai neisnesiotos dukrytes. gydytojai savam mieste sako, kad tai gali but del infekcijos, genetikos centre mano kad kalta genetika (dukrytei pradejo vystytis plauciu augliukas dar isciose). todel su vyru vaziuosim daryt kariotipo tyrimu - gal sakau nuramins ir suteiks vilciu kitam vaikeliui, arba atvirksciai - pasakys ka nors baisaus sveika, as ir dar laukiu verdikto... kokia buvo mano angelelio mirimo priezastis... nes netekau jo 39 nestumo savaitele... gydytojas tiriantis jo plauciukus dar neikaip neapsisprendzia del jos... todel manau kad mums reiks genetiku konsultacijos... gal gali i AZ atsiusti genetikos centro kontaktus... is anksto dekoju
Norime pasidaryti genetinius tyrimus prieš pradedant vaikelį. Vartojame vaistus, nuo kurių gresia apsigimimai. Tačiau laikas bėga ne mūsų naudai, vaikelio visgi abu labai norime
QUOTE(Betule @ 2009 01 24, 12:25) Norime pasidaryti genetinius tyrimus prieš pradedant vaikelį. Vartojame vaistus, nuo kurių gresia apsigimimai. Tačiau laikas bėga ne mūsų naudai, vaikelio visgi abu labai norime ko gero, kol vaikelis dar nepradetas, niekas negali pasakyti ar bus sveikas jis ar ne. Nes genetinius tyrimus daro tik nuo 14 sav nestumo. Ar tuos vaistus jus abu vatojate?? Nezinau, kokius vaistus vartoji, kiek ilgai vartoji ir kiek dar teks juos vartoti. Neapsirik, yra vaistu, kuriu negalima nescioms vartoti, o juos nutraukus, galit sau ramiausiai po kurio laiko planuoti. Galima tik numanyti, kad vaikelis bus sveikas, jei nebus rizikos veiksniu, kaip pvz: * amzius, moterims nuo 35 m laukiantis pirmo vaikelio; * sunkios ligos, kaip epilepsija ir pastovus medikamentu vartojimas nuo tokiu ligu * artimoje gimineje gimes apsigimes vaikelis Taip pat dar priskirciau sveika gyvensena ne tik nestumo metu, bet jau ir planauojant, t.y. sureguliuoti mityba, mesti rukyti, sumazinti ar atsisakyti alkoholio (nekalbesiu apie narkotikus), daugiau judeti (neminiu sportavimo klubuose, tiesiog dazniau eiti pasivaikscioti, buti gryname ore ir tt); jei tik imanoma, vengti streso. Tai taip pat ne maziau svarbu ir vyrams! QUOTE(Linutas @ 2009 01 24, 14:56) ko gero, kol vaikelis dar nepradetas, niekas negali pasakyti ar bus sveikas jis ar ne. Nes genetinius tyrimus daro tik nuo 14 sav nestumo. Ar tuos vaistus jus abu vatojate?? Nezinau, kokius vaistus vartoji, kiek ilgai vartoji ir kiek dar teks juos vartoti. Neapsirik, yra vaistu, kuriu negalima nescioms vartoti, o juos nutraukus, galit sau ramiausiai po kurio laiko planuoti. Galima tik numanyti, kad vaikelis bus sveikas, jei nebus rizikos veiksniu, kaip pvz: * amzius, moterims nuo 35 m laukiantis pirmo vaikelio; * sunkios ligos, kaip epilepsija ir pastovus medikamentu vartojimas nuo tokiu ligu * artimoje gimineje gimes apsigimes vaikelis Taip pat dar priskirciau sveika gyvensena ne tik nestumo metu, bet jau ir planauojant, t.y. sureguliuoti mityba, mesti rukyti, sumazinti ar atsisakyti alkoholio (nekalbesiu apie narkotikus), daugiau judeti (neminiu sportavimo klubuose, tiesiog dazniau eiti pasivaikscioti, buti gryname ore ir tt); jei tik imanoma, vengti streso. Tai taip pat ne maziau svarbu ir vyrams! Vaistus vartoja vyras vaistus jau 6 metus. Nutraukti jų vartojimo negali, nes gyvybiškai jam jie labai reikalingi. Man greit 30, todėl ir tas faktas verčia rimtai nerimauti. Artimoje giminėje nei apsigimimų, nei epilepsijų nėra. Vyro gydytoja nėštumo nedraudžia, tačiau mes patys labai bijome. QUOTE(Betule @ 2009 01 24, 14:08) Vaistus vartoja vyras vaistus jau 6 metus. Nutraukti jų vartojimo negali, nes gyvybiškai jam jie labai reikalingi. Man greit 30, todėl ir tas faktas verčia rimtai nerimauti. Artimoje giminėje nei apsigimimų, nei epilepsijų nėra. Vyro gydytoja nėštumo nedraudžia, tačiau mes patys labai bijome. Aisku, suprantu. tuomet galite pasidaryti spermiuku genetini tyrima, jei vis del to neramu, kad tie vaistukai galetu jiems kaip nors pakenkti. Tik reikia atsiminti, kad dazniausiai su stipriais apsigimimais (genetinem klaidom) embrionai zusta dar labai anksti QUOTE(Linutas @ 2009 01 24, 15:37) Aisku, suprantu. tuomet galite pasidaryti spermiuku genetini tyrima, jei vis del to neramu, kad tie vaistukai galetu jiems kaip nors pakenkti. Tik reikia atsiminti, kad dazniausiai su stipriais apsigimimais (genetinem klaidom) embrionai zusta dar labai anksti Kur galime pasidaryti spermiukų genetinį tyrimą? Vyro gydytoja nieko baisaus ar blogo nenumato, nors vaistų recepte parašyta, kad nerekomenduojamas vaikelio pradėjimas. O mano ginekologė baiminasi rimčiau: "Rizikuoti negalima". Tad norėtųsi konkretesnių pasisakymų iš rimtų specialistų praktikos.
Gali kreiptis cia:
http://www.vaisingumocentras.lt/genetiniai_tyrimai arba cia http://www.mf.vu.lt/katedros/zmgk.htm siaip daug info yra cia http://www.santa.lt/index.php?-2146747050 QUOTE(Linutas @ 2009 01 24, 16:10) Gali kreiptis cia: http://www.vaisingumocentras.lt/genetiniai_tyrimai arba cia http://www.mf.vu.lt/katedros/zmgk.htm siaip daug info yra cia http://www.santa.lt/index.php?-2146747050 Dėkui
man tai tie tyrimai kazkokia mistika
ir siaip - visoms QUOTE(opalė @ 2009 01 25, 18:11) man tai tie tyrimai kazkokia mistika ir siaip - visoms Tikra teisybe, dabar labai tyrineja vaikucius su cerebriniu paralyziu, ir nustate, kad turi itakos tevu neigiamos emocijos pries nestuma, ar nestumo metu, kazkokie dideli pykciai, nepykanta ar didelis pavydas. Todel visad ir as sakau, reikia galvoti ir elgis pozityviai, nelaikyti savyje grauzaties ir piktu minciu, be to neabejoti, kad sulausi pacio nuostabiausio ir sveikiausio vikelio. To linkiu visoms busimoms mamytems taip pat ir sau QUOTE(Linutas @ 2009 01 24, 16:10) Gali kreiptis cia: http://www.vaisingumocentras.lt/genetiniai_tyrimai arba cia http://www.mf.vu.lt/katedros/zmgk.htm siaip daug info yra cia http://www.santa.lt/index.php?-2146747050 Tokie tyrimai mokami? QUOTE(opalė @ 2009 01 25, 19:11) man tai tie tyrimai kazkokia mistika ir siaip - visoms Kai yra padidėjusi rizika, jau geriaus atsisakysiu svajonės gimdyti, nei pagimdyčiau apsigimusį vaikelį |