TAIGI, KADA
Man labai ilgai nesigamino, po savaitės geros tik pakankamai atsirado. Jei nebūčiau tai tvirtai pasiruošusi "psichologiškai " maitinti, tikriausiai būčiau nuleidusi rankas.
Bet dabar- valioo- iki šiol(jau 9 mėn) sėkmingai maitinu
O kodėl nėra 1-os paros? Aš jau pirmą parą maitinau
QUOTE(free @ 2005 01 03, 19:46) O kodėl nėra 1-os paros? Aš jau pirmą parą maitinau hm. klausimas juk "ne kada pradejote maitinti", bet "kada pradejo gamintis pienas". pirma para pieno tikrai nera, tik prieshpienis, kuriuo naujagimis sekmingai ir maitinasi pirmomis paromis.
Trecia diena po gimdymo mano krutys ohoho kokios buvo (istinusios). Tai gerai, kad turejau pasiemusi lemenele maitinancioms i ligonine, tai nors siek tiek prilaike krutis
Tai tada ir vaikas zisti ismoko, kai suprato is kur tas pienas turi begti O siaip tai as dvi naktis pries tai prasikankinau su speneli tampanciu vaiku nesuprasdama kodel jis toks alkanas ar cia pas mane pieno nera, ar vaikas nemoka paimti kruties. Na tai va pasirodo, kad ir tas, ir tas...
ligoninej prabuvau 4 dienas, tai kai gryzau ir pasirode 5-oj paroj.turbut, kad atsipalaidavau, pagaliau namai...
Ketvirta diena. Nors zinojau kad is pradziu buna priespienis, po to tik pienas, bet kai pritvinko krutys, tai kazkodel nustebau kas cia atsitiko. Jau buvau ipratusi maitinti priespieniu ir atrode kad taip bus visada.
Atsirado tai gal kokia 4-ta diena, bet pakankamai tai tik po menesio. Ta pirma menesi vis reikejo skatinti pieno ''gamyba'', po 20 kart paroj maitinau, kad neverktu.
Aš tai kai grįžau namo, 4-tą parą ir pienukas atsirado.Nors priešpienio buvo laaaabai mažai.PAskutinę naktį dukrytė prarėkė visą laiką ligoninėj, kol paryčiais sesutė atnešė 20 ml. mišinuko iš taurelės ir mažoji užmigo
Man pienas pasirode ryte ligoninej kai turejom vaziuoti namo tai dar ligoninej pamaitinau pienu ir patenkinta dukryte parsivezem namo
as pienelio turejau 3 para dar bunant ligoninei, o po piet veziausi dukryte su savo bidoneliais namo
Man pienelio atsirado 4-a para dar bunant ligonineje.Is karto pakilo temperatura, eme tempti krutis, bet kai mazius pasistiprino, tai viskas atlego.
Su pirmu pas mane atsirado pienas jau antroje paroje, o su antru vaiku trečioje. Ir jo buvo laaabai daug, abu kartus.
Man trečią dieną atsirado... Galvojau nepastebėsiu kaip priešpienis pienuku tampa
pradzioj maitinai priespieniu, leliukas nuo kruties net neatsitrauke, o 3diena -kamuoliai, ne krutys buvo, siaubingai padidejo
Nu vat ir man trečia diena siaubingiausia tuo atžvilgiu, kad pieno pradėjo gamintis daug, krūtys sprogt pasiruošusios, o mano mažajai labai gera miegot ... Taip kad su maitinimu nuo pirmos dienos jokių problemų neturėjau, išmaitinau iki metų
Man pienukas atsirado 4 diena. Jau buvau issi8gandusi, kad visai neatsiras. vaikeliui stipriai krito svoris, nepaisant to, kad krutis istisai burnoje buvo...Bet dabar tfu tfu tfu viskas gerai
Man pienukas atsirado antrą dieną, pirmąją dieną mažoji buvo beveik visą laiką prie krūties
Is pradziu buvo priespienis,o 4-5 diena atsirado ir pienukas.
man atsirado 3 diena po vaiko gimimo
kitą dieną po gimdymo, vakarop pradėjo baisingai "pūstis" ir kaisti krūtys. pieno buvo tiek, kad net nutraukinėjau ir pyliau lauk - kitaip turbūt būčiau susprogusi
Man pienukas atsirado 2 parą po gimdymo
Su pirmuoju vaiku pienukas atsirado po dviejų dienų, o su antrąja - lygiai po paros.
Man tai atsirado trecioj dienoj,per pietus.Labai gerai atsimenu,nes isgirdau kaip godziai mano mazyle pradejo ryti.
Po 2,5 paros, nors ir priespienio pakankamai buvo. Bet kai pienas atsirado, tai pasijauciau kaip Lolo Ferrari, blaskiausi po palata su besitaskanciu pienu ir niekaip negalejau atrasti kur didziausia maitinimo liemenele padejau
Aš irgi trečios dienos rytą pabudau kaip PAMELA
Trecia para prabudau , kai pajutau kad man pradejo gamintis pienas . Jo buvo tiek daug kad reikejo nusitraukineti. Vaikas nepajege tiek jo suvalgyti - valgydavo springdamas, nes nereikejo pieno traukti, jis pats bego.
O man zinokit pienelis bego dar pries gimdyma. Tiksliau priespienis. Vis atsibusdavau po nakties tai pagalve dregna budavo arba naktiniai. O kai gime mazoji(3sav per anksti) pienuko iskart buvo, net teko imkriaukle nutraukinet, nes krutys kaip akmenys pasidarydavo, leliui per akis uzteko
Man irgi dar prieš gimdymą pasirodė priešpienis, bet negausiai nebuvo tos problemos, kad atsikelčiau ryte šlapia, o pienukas atsirado trečia diena po gimdymo, kaip ir priklauso, jo buvo pakankamai daug net temperatūra buvo sukilus, nes per daug prisigamino pieno ir jį reikėjo nutraukinėt, bet ačiū dievui tai truko tik porą dienų dabar viskas gerai
Pienukas atsirado trecia diena po gimdymo
QUOTE(daivvva @ 2007 06 02, 15:08) Kadangi man dare cezari, tai pirma diena ateidavo akusere nutraukt priespieni, nors po kelis laselius, paskui nusitraukinejau pati vis po daugiau, o 3 ar 4 diena ryte atsikeliau su didelem kaip balionai ir kietom kaip akmuo krutim, Pizama buvo permirkus visa, lyg butu kas uzpyles vandens ant manes QUOTE(mylimuke @ 2007 06 03, 13:01) Kadangi man dare cezari, tai pirma diena ateidavo akusere nutraukt priespieni, nors po kelis laselius, paskui nusitraukinejau pati vis po daugiau, o 3 ar 4 diena ryte atsikeliau su didelem kaip balionai ir kietom kaip akmuo krutim, Pizama buvo permirkus visa, lyg butu kas uzpyles vandens ant manes Kodel nusitraukineji? problemos su spieneliais QUOTE(daivvva @ 2007 06 03, 17:43) Ilga istorija. Kadangi maniske gime neisnesiota, tai beveik savaite gulejo inkubatoriuj. Maitinom su svirkstu, is taureles, buteliuko, net per zonduka, bet ji kiaura para miegodavo, tai per kiekviena maitinima vargdavau po 2 valandas, o maitinau kas 3val
O tai galit man neismaneliai paaiskint,jei pienas atsiranda tik po keliu dienu kuo maitinti leliu? Ar uztenka to priespienio? Jei pvz,lelius gimsta nakti ar ligoninej jam atnesa maistuko? As isivaizduoju kad lelius gimsta netik plikas,bet ir alkanas
QUOTE(deimi @ 2007 06 16, 20:03) O tai galit man neismaneliai paaiskint,jei pienas atsiranda tik po keliu dienu kuo maitinti leliu? Ar uztenka to priespienio? Jei pvz,lelius gimsta nakti ar ligoninej jam atnesa maistuko? As isivaizduoju kad lelius gimsta netik plikas,bet ir alkanas jam užtenka ir priešpienio pirmomis dienomis. svarbiausia - laikyti prie krūties naujagimį tiek, kiek jis to nori. ir jo žindimas sužadins pieno gamybą. o maistelio niekas neatneša (na nebent dienas pieno taip ir neatsiranda) QUOTE(deimi @ 2007 06 16, 20:03) O tai galit man neismaneliai paaiskint,jei pienas atsiranda tik po keliu dienu kuo maitinti leliu? Ar uztenka to priespienio? Jei pvz,lelius gimsta nakti ar ligoninej jam atnesa maistuko? As isivaizduoju kad lelius gimsta netik plikas,bet ir alkanas uztenka leliui to priespienio kol atsiranda pienas, tik reikia dazniau duoti kruti. O jeigu pienas neatsiranda per 3-4 paras, tai tada net nezinau, nes man su pirmu vaikuciu atsirado 3-cia d., o su antru - 2-a d.
nelabai as galejau atskirti ar cia pienas ar ne pienas pagal jo konsistencija... bet sprendziant is to kad pirmas dvi savaites dukrele valge istysai, kartais po 6-7 valandas negalejau pakilti nuo sofkos - tai turbut 2 savaites pabaigoje
Man pienas atsirado tik penkta diena,bet niekas jokio misinuko nepasiule.
Pienukas atsirado 10 dieną po vaikelio gimimo. Tik jo nebuvo daug, o maždaug po mėnesio visai dingo. Išbandžiau visus man žinomus būdus tam, kad jo būtų, bet ... teko duoti mišinuką.
QUOTE(akinorev @ 2007 06 20, 13:19) Pienukas atsirado 10 dieną po vaikelio gimimo. Tik jo nebuvo daug, o maždaug po mėnesio visai dingo. Išbandžiau visus man žinomus būdus tam, kad jo būtų, bet ... teko duoti mišinuką. Antrą dieną
Man atsirado 4diena,bet galingai,pabudus nakti pagalvojau kad esu laabai susilus,net slapia,tik ryte pamacius slapia paklode supratau kad cia fabrikelis uzsikure
iš karto pagimdžius maitinau
Priešpienio vaikeliui pilnai pakanka. Jei vaikas praklykia naktį reikia eiti pas sesutes, tačiau mišinuką išrašo tik gydytojas.
Man priešpienis atsirado 6 nėštumo mėnesį, būdavo visaip, ir pižama šlapia, ir lova, kartais tik keletas lašų, tai vėl porą dienų ramu. O pienas... Na aš gal nenormali ar ką bet mano tokia istorija: 03,05 10valandą prasodėjo sąrėmiai, 03,06 13valandą laikiau mažiukę prie savęs, vakare patino krūtys, maniškė vienintelė ramiai miegojo naktį. Atsikėliau apie 1val nakties nuo drėgmės pojūčio- naktiniai buvo šlapi- pasikeičiau- ryte pasakiau seselei- ta atseit negali būti pienas čia priešpienis. krūtys nuo ryto buvo kaip balionai- nuėjau į dušą pienas (o gal vis dar priešpienis) teka upeliu, vaikas kas valanda apsikakoja (papo įkišt net neina koks sutinęs), po paros jau juodai nekakojo Tai štai man pienas atsirado nepraėjus net parai. Oranžinis, riebus, toks jis išsilaikė1,5mėnesiuko. Mažoji priaugo nuo 2,98kg iki 4,1kg, manau neblogai. O jei tai ir priešpienis neproblema, svarbu kad vaikeliui gerai, juk priešpienis net labai vertingas.
Priespieniu pamaitinau praejus keletui minuciu nuo gimimo. po dienos ar dvieju atsirado pienas ir maitinau pusantru metu.
nestresuokit, jei atrodys pradzioj, jog pienukas dingsta ar per mazai. kaip tik atsipalaiduokit, galvokit, kad viskas bus gerai ir ... bus gerai, pasilepinkit save kaip nors, cia mano akusere taip sakydavo ligoninej, pasedek pries saulute, nulek ka nors grazaus nusipirkti, zodziu pakelk sau nuotaika ir tekes tas pienelis. ir tekejo, nors ir bjauru kruties uzdegima, grizusi is ligonines turejau. teisios, kurios sako, jog kruti duoti kudikiui reikia daznai, visuomet, kada jis valgyti tik uzsimano. tuo daugiau pienelis gaminsis.
Priešpienį ištraukė per porą parų ir į trečios paros pabaigą jau ėmė gamintis skystesnis pienukas
Pienukas atsirado 3-čią parą, o priešpienio beveik neturėjau, vos vos... ligoninėj nieks neskubėjo duoti mišinuko, vis kartojo - guldyk prie papo
Atsirado 3 para ir tiek kad galejau ne tik savo vaika maitinti
man atsirado 4para,kai pagalaiu grizom namo.ligoninej jau visi stebejosi-ka?nera pieno dar?man jau ir panika buvo kilusi,nes priespienio buvo mazai,vaikas klyke istisai.nei viena sesute nepasiule ko nors,nors vaiko lupeles jau buvo isdziuve.o namie pasipyle fontanai,tik gaila kad neisaugojau
|