QUOTE(mikke @ 2006 09 01, 19:38)
QUOTE(agnele77 @ 2006 09 01, 16:07) taip. JAm nepatinka, kad aš skiriu dalį laiko, pvz. vakare vaiko migdymui, pabuvimui prieš miegą su juo. Pradži9oje labai gražiai bendravo su mano sūnumi, dabar jis taim" tingi", tain "pavargęs" ir t.t. ir pn. bent pakalbėti, pažiūrėti kažką, ką vaikas per dieną buvęs vienas, vakare norėtų parodyti. Šiandien nauja problema - jis įsižeidė, kad į 1-osios klasės rugsėjo 1-ąją aš ėjau su vaiku ir su VAIKO TĖVU. Tuo motyvuodamas, jis šiandien eis su dukra į kavinę, tada važiuos ant kapų padėti gėlių - vienu žodžiu, griš vakare, nors buvom susitarę, kad po darbo važiuosim kepti visi šašlykų, valgysi tortą ir pn. - darysim rugėjo 1 d. šventę. o kai papriekaištavau, kad gadina šventę, pareiškė, kad nieko MANO vaikui nenutiks - jam ir taip visas gyvenimas vienos šventės Papildyta: Tiesa, merginos, aš išsituokusi jau 5 metai. Tai - jau antras mano rimtas draugas. Prieš šį turėjau draugą, bet su juo negyvenau. Mani vaiko tėvas nėra apdovanotas tėvystės jausmu - kada ne kada pabendrauja su vaiku ir tai tik tada, kai sūnus pats paskambina pasiprašo į svečius. Matau, kad sūnui labai rikia vyriškos draugijos, tėviškos šilumos ir nesiruošiu jo skriausti savo dėmesį ribodama, kad įtikčiau ponui mamos draugui. Man tik vienas nedasunta Gal tu ji myli QUOTE(agnele77 @ 2006 09 01, 16:07) taip. JAm nepatinka, kad aš skiriu dalį laiko, pvz. vakare vaiko migdymui, pabuvimui prieš miegą su juo. Pradži9oje labai gražiai bendravo su mano sūnumi, dabar jis taim" tingi", tain "pavargęs" ir t.t. ir pn. bent pakalbėti, pažiūrėti kažką, ką vaikas per dieną buvęs vienas, vakare norėtų parodyti. Šiandien nauja problema - jis įsižeidė, kad į 1-osios klasės rugsėjo 1-ąją aš ėjau su vaiku ir su VAIKO TĖVU. Tuo motyvuodamas, jis šiandien eis su dukra į kavinę, tada važiuos ant kapų padėti gėlių - vienu žodžiu, griš vakare, nors buvom susitarę, kad po darbo važiuosim kepti visi šašlykų, valgysi tortą ir pn. - darysim rugėjo 1 d. šventę. o kai papriekaištavau, kad gadina šventę, pareiškė, kad nieko MANO vaikui nenutiks - jam ir taip visas gyvenimas vienos šventės Papildyta: Tiesa, merginos, aš išsituokusi jau 5 metai. Tai - jau antras mano rimtas draugas. Prieš šį turėjau draugą, bet su juo negyvenau. Mani vaiko tėvas nėra apdovanotas tėvystės jausmu - kada ne kada pabendrauja su vaiku ir tai tik tada, kai sūnus pats paskambina pasiprašo į svečius. Matau, kad sūnui labai rikia vyriškos draugijos, tėviškos šilumos ir nesiruošiu jo skriausti savo dėmesį ribodama, kad įtikčiau ponui mamos draugui. Man tik vienas nedasunta Gal tu ji myli QUOTE(rena @ 2006 09 02, 10:37) Man tik vienas nedasunta Gal tu ji myli kas čia per griežtumai
Ale ir daug jus is to draugo norite....
Kai vakare sneketis, migdyt, tai jau turi noret ir dziaugtis taip, tarsi savas vaikas butu. Kai i sule vest, tai jau jis svetimu tampa. Kai saslu kept, tai vel jis seimos dalis. Tai kaip jam jaustis, nu... Jis gi irgi zmogus. Susidare ispudis, kad jis tik duot, duot duot (demesi ir pan) privalo, o ka jis gauna, a? QUOTE(rena @ 2006 09 02, 09:36) Man tik vienas nedasunta Gal tu ji myli Aš maniau, kad gal tai yra problemos, kurias dar galima kažkaip išsiaiškinti ir išspręsti. KAd jį myliu nuo pradžių neabejojau, o dabar dažnai apninka dvejonės... KAm aš su juo gyvenu? MAn analogiška situacija nutinka jau 2-ą kartą, kartais susimąstau, kad gal aš perdaug noriu iš gyvenimo, gal negali mano vaiką žiūrėti ir globoti svetimas vyras bei nepavydėti jam mano dėmesio QUOTE(Rutele24 @ 2006 09 02, 10:40) Tai kad lygtais ir negrieztai O ka jau taip stipriai skamba QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 02, 10:47) Ale ir daug jus is to draugo norite.... Kai vakare sneketis, migdyt, tai jau turi noret ir dziaugtis taip, tarsi savas vaikas butu. Kai i sule vest, tai jau jis svetimu tampa. Kai saslu kept, tai vel jis seimos dalis. Tai kaip jam jaustis, nu... Jis gi irgi zmogus. Susidare ispudis, kad jis tik duot, duot duot (demesi ir pan) privalo, o ka jis gauna, a? Na jei nori imt, tai turi ir duot Nors as saviskiui, tiek reikalavimu neturiu Juk tai ne jo vaikas, tai kam as ji pirsiu, juk negali jis perprievarta pamilti nesavo vaika QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 02, 09:47) Ale ir daug jus is to draugo norite.... Kai vakare sneketis, migdyt, tai jau turi noret ir dziaugtis taip, tarsi savas vaikas butu. Kai i sule vest, tai jau jis svetimu tampa. Kai saslu kept, tai vel jis seimos dalis. Tai kaip jam jaustis, nu... Jis gi irgi zmogus. Susidare ispudis, kad jis tik duot, duot duot (demesi ir pan) privalo, o ka jis gauna, a? Jis į šule eiti pats nerodo jokio noro. Kad jis vakare migdytų mano vaiką, niekas jo neprašo, bet norėti, kad vaikas, neturintis tėvo, dar ir be mamos dėmesio gyventų yra EGOIZMAS. jis irgi turi dukrą ir nulat pergyvena, kaip ten jai kas sekas, skambinėjas kasdien, visur vežioja ir pas mus nuolat vežas, aš ir kviečiu. MAno sūnus jį myli, tai tikrai matau. Svetimas vaikas prie jo glaudžiasi, o jis nusisuka - vat taip. O tai, kad aš su juo gyvenu ir užmigdžiusi vaiką ir prieš tai leidžiu laiką, galų gale - jam skalbiu, tvarkau namus, gaminu maistą, rūpinuosi jo sveikata, nuotaikomis, tai nieko nereiškia? Jo vaikui atvažiavus pas mus aš niekuomet nedrįstu rodyti kažkokių nepatikimų, nenorų kalbėti ir t.t. ir pn. Nors jo dukra toli gražu man tokių simpatijų, kaip manasis sūnus jam, nerodo QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 10:52) Aš maniau, kad gal tai yra problemos, kurias dar galima kažkaip išsiaiškinti ir išspręsti. KAd jį myliu nuo pradžių neabejojau, o dabar dažnai apninka dvejonės... KAm aš su juo gyvenu? MAn analogiška situacija nutinka jau 2-ą kartą, kartais susimąstau, kad gal aš perdaug noriu iš gyvenimo, gal negali mano vaiką žiūrėti ir globoti svetimas vyras bei nepavydėti jam mano dėmesio O gal jam pasiulyti, ten su vaiku pazaist, knygute paskaityt...bendrai, kartu su tavim...na zo dazniau viska daryti kartu Papildyta: QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 10:59) Jis į šule eiti pats nerodo jokio noro. Kad jis vakare migdytų mano vaiką, niekas jo neprašo, bet norėti, kad vaikas, neturintis tėvo, dar ir be mamos dėmesio gyventų yra EGOIZMAS. jis irgi turi dukrą ir nulat pergyvena, kaip ten jai kas sekas, skambinėjas kasdien, visur vežioja ir pas mus nuolat vežas, aš ir kviečiu. MAno sūnus jį myli, tai tikrai matau. Svetimas vaikas prie jo glaudžiasi, o jis nusisuka - vat taip. O tai, kad aš su juo gyvenu ir užmigdžiusi vaiką ir prieš tai leidžiu laiką, galų gale - jam skalbiu, tvarkau namus, gaminu maistą, rūpinuosi jo sveikata, nuotaikomis, tai nieko nereiškia? Jo vaikui atvažiavus pas mus aš niekuomet nedrįstu rodyti kažkokių nepatikimų, nenorų kalbėti ir t.t. ir pn. Nors jo dukra toli gražu man tokių simpatijų, kaip manasis sūnus jam, nerodo O tu nenoretum su juo apie visa tai rimtai pasneketi QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 10:59) Jis į šule eiti pats nerodo jokio noro. Kad jis vakare migdytų mano vaiką, niekas jo neprašo, bet norėti, kad vaikas, neturintis tėvo, dar ir be mamos dėmesio gyventų yra EGOIZMAS. jis irgi turi dukrą ir nulat pergyvena, kaip ten jai kas sekas, skambinėjas kasdien, visur vežioja ir pas mus nuolat vežas, aš ir kviečiu. MAno sūnus jį myli, tai tikrai matau. Svetimas vaikas prie jo glaudžiasi, o jis nusisuka - vat taip. O tai, kad aš su juo gyvenu ir užmigdžiusi vaiką ir prieš tai leidžiu laiką, galų gale - jam skalbiu, tvarkau namus, gaminu maistą, rūpinuosi jo sveikata, nuotaikomis, tai nieko nereiškia? Jo vaikui atvažiavus pas mus aš niekuomet nedrįstu rodyti kažkokių nepatikimų, nenorų kalbėti ir t.t. ir pn. Nors jo dukra toli gražu man tokių simpatijų, kaip manasis sūnus jam, nerodo tikrai, žinok užjaučiu. galiu tik įsivaizduoti kaip sunku motinai matyti kaip glaudžiasi vaikas, o kažkoks padaras nuo jo nusisuka. ir dar kai tas padaras turėtų būti dėkingas, už kaip tu rašau, skalbimą, gaminimą ir kitų gerų būties sąlygų sudarymą. aš neišlaikyčiau taip. tikrai. ar ne geriau jums grįžti į draugavimo ir susitikinėjimo stadiją, jei taip viskas sukasi? ar jums būtina kartu gyventi? QUOTE(rena @ 2006 09 02, 09:55) Tai kad lygtais ir negrieztai O ka jau taip stipriai skamba Na jei nori imt, tai turi ir duot Nors as saviskiui, tiek reikalavimu neturiu Juk tai ne jo vaikas, tai kam as ji pirsiu, juk negali jis perprievarta pamilti nesavo vaika va, taigi, ir aprašei tai, ko aš norėčiau iš savojo. Jis mano vaiko tikrai niekada nebučiuoja, netgi parodo nepasitenkinimą, kai vaikas atlekia prie durų jo po darbo pasitikti ir bando pabučiuoti. Man aiškina - tipo nemėgtsa jis tų seilionių, nors kai jo dukra atvžiuoja, tai ir pasisveikina ir atsisveikina ir prieš miegą labanakčiuojasi su bučiukais. KAi man teko dirbti vakarais, grįžusi namo 12 ar 1 valandą randu vaiką miegantį su murzina maikute, su kuria jis smėlynėje kuitėsi, nevalgiusį, kadangi "jis nenori". Barti, drausminti netgi prašiau padėti, nes aš moteris, o mano sūnui jau beveik 7-eri, aš auklėju moteriškai, gal nesuprantu kai ko. Bet auklėjime jis stengiasi nedalyvauti, bet užtat man nuolat žarsto priekaištus - tu jam perdaug leidi, jis tavęs neklauso, mano vaikas taip nedaro (jo vaikui 13 metų) QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 11:05) va, taigi, ir aprašei tai, ko aš norėčiau iš savojo. Jis mano vaiko tikrai niekada nebučiuoja, netgi parodo nepasitenkinimą, kai vaikas atlekia prie durų jo po darbo pasitikti ir bando pabučiuoti. Man aiškina - tipo nemėgtsa jis tų seilionių, nors kai jo dukra atvžiuoja, tai ir pasisveikina ir atsisveikina ir prieš miegą labanakčiuojasi su bučiukais. KAi man teko dirbti vakarais, grįžusi namo 12 ar 1 valandą randu vaiką miegantį su murzina maikute, su kuria jis smėlynėje kuitėsi, nevalgiusį, kadangi "jis nenori". Barti, drausminti netgi prašiau padėti, nes aš moteris, o mano sūnui jau beveik 7-eri, aš auklėju moteriškai, gal nesuprantu kai ko. Bet auklėjime jis stengiasi nedalyvauti, bet užtat man nuolat žarsto priekaištus - tu jam perdaug leidi, jis tavęs neklauso, mano vaikas taip nedaro (jo vaikui 13 metų) Man atrodo jums su tuo auklejimu ryskiai nepakeliui As suprantu, kad nemyli svetimo vaiko, bet nu zmogau tai nors taip... Na as irgi tokiu nesamoniu nepakesciau QUOTE(rena @ 2006 09 02, 10:01) O gal jam pasiulyti, ten su vaiku pazaist, knygute paskaityt...bendrai, kartu su tavim...na zo dazniau viska daryti kartu Papildyta: O tu nenoretum su juo apie visa tai rimtai pasneketi žaisti krtu, skaityti, jis neturi laiko - nuoilat būna "pavargęs", nors abu dirbam valdiškuose darbuose, o ant mano pečių dar ir visa buitis, mat jis kitam mieste dirba. sakyti viską ir rašyti jua bandžiau.... jis nesutinka au kai kuriais mano auklėjimo aspektais, tam kartui mes išsiaiškinam (atsieit), o paskui viskas vėl pasikartoja.... užtat ir rašau, kad nebepakeliu šitų nesamonių. Jis išvažiavo pas mamą, o aš net nenoriu, kad parvažiuotų..... QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 11:05) va, taigi, ir aprašei tai, ko aš norėčiau iš savojo. Jis mano vaiko tikrai niekada nebučiuoja, netgi parodo nepasitenkinimą, kai vaikas atlekia prie durų jo po darbo pasitikti ir bando pabučiuoti. Man aiškina - tipo nemėgtsa jis tų seilionių, nors kai jo dukra atvžiuoja, tai ir pasisveikina ir atsisveikina ir prieš miegą labanakčiuojasi su bučiukais. KAi man teko dirbti vakarais, grįžusi namo 12 ar 1 valandą randu vaiką miegantį su murzina maikute, su kuria jis smėlynėje kuitėsi, nevalgiusį, kadangi "jis nenori". Barti, drausminti netgi prašiau padėti, nes aš moteris, o mano sūnui jau beveik 7-eri, aš auklėju moteriškai, gal nesuprantu kai ko. Bet auklėjime jis stengiasi nedalyvauti, bet užtat man nuolat žarsto priekaištus - tu jam perdaug leidi, jis tavęs neklauso, mano vaikas taip nedaro (jo vaikui 13 metų) kažkoks jis įdomus. aš dabar pagalvojau, kad gal jis jaučia kokius iš tavo pusės nepasitenkinimo ženklus jo vaikui (na žinai gi vyrams kartais vaidenasi). bet kokiu atveju, tik neįsižeisk, manau jei jis mylėtų tave, būtų pakantesnis ir tavo vaikui. man rodos, kad aš BET KIENO vaiko nepaguldyčiau su maikute su kuria žaidė smėlyje, BET KIENO vaiką vakare pamaitinčiau net jei jis nenori (gal norėtų ko kito), BET KURĮ vaiką galėčiau apsikabinti, jei matyčiu, kad vaikui to reikia ar nori. mano pačios vaikas gali prie bet kurios svetimos tetos, kuri užėjo pas mane išgerti kavos, ir jei ta teta jai patinka, gali padaryti mylu-mylu ar pabučiuoti. pagalvok gerai apie bendrą ateitį su juo. koks likimas lauktų tavo vaiko, jei jūs turėtumėt bendrų vaikų. o ypač jei jam pagimdytum sūnų. ar tavo vaikas nebūtų galutinai atstumtas ir morališkai sužlugdytas? QUOTE(Rutele24 @ 2006 09 02, 10:05) tikrai, žinok užjaučiu. galiu tik įsivaizduoti kaip sunku motinai matyti kaip glaudžiasi vaikas, o kažkoks padaras nuo jo nusisuka. ir dar kai tas padaras turėtų būti dėkingas, už kaip tu rašau, skalbimą, gaminimą ir kitų gerų būties sąlygų sudarymą. aš neišlaikyčiau taip. tikrai. ar ne geriau jums grįžti į draugavimo ir susitikinėjimo stadiją, jei taip viskas sukasi? ar jums būtina kartu gyventi? ačiū už supratimą ir palaikymą esu pati kvaila- labai sunkiai išsiskitiu su žmonėmis, kad ir kokių nesamonių man pridaro. vis stengiuosi suprasti, paijusti kito vietoje ir dar labai nesmagu jaustis, kad vėl padarei klaidą.. mes gyvenam tokiam mažam mieste.. QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 11:21) ačiū už supratimą ir palaikymą esu pati kvaila- labai sunkiai išsiskitiu su žmonėmis, kad ir kokių nesamonių man pridaro. vis stengiuosi suprasti, paijusti kito vietoje ir dar labai nesmagu jaustis, kad vėl padarei klaidą.. mes gyvenam tokiam mažam mieste.. na taip, jei gyvenam mažam mieste ir tai jau antras kartas kada nesugyveni su vyriškiu. o dar ir ištekėjusi buvai, tai visokia nuomonė (maž miestelio lygyje) gali susidaryti. tai vėl pakartosiu merginų čia užduotą klausimą: kam tu skubi gyventi kartu? ar taip tiems vyrams reikia, kad skalbtum ir gamintum? jie patys puikiai susitvarko. juk kiek suprantu iš dukters amžiaus jam ne 20 metų. QUOTE(Rutele24 @ 2006 09 02, 10:17) kažkoks jis įdomus. aš dabar pagalvojau, kad gal jis jaučia kokius iš tavo pusės nepasitenkinimo ženklus jo vaikui (na žinai gi vyrams kartais vaidenasi). bet kokiu atveju, tik neįsižeisk, manau jei jis mylėtų tave, būtų pakantesnis ir tavo vaikui. man rodos, kad aš BET KIENO vaiko nepaguldyčiau su maikute su kuria žaidė smėlyje, BET KIENO vaiką vakare pamaitinčiau net jei jis nenori (gal norėtų ko kito), BET KURĮ vaiką galėčiau apsikabinti, jei matyčiu, kad vaikui to reikia ar nori. mano pačios vaikas gali prie bet kurios svetimos tetos, kuri užėjo pas mane išgerti kavos, ir jei ta teta jai patinka, gali padaryti mylu-mylu ar pabučiuoti. pagalvok gerai apie bendrą ateitį su juo. koks likimas lauktų tavo vaiko, jei jūs turėtumėt bendrų vaikų. o ypač jei jam pagimdytum sūnų. ar tavo vaikas nebūtų galutinai atstumtas ir morališkai sužlugdytas? tai vat i galvoju, kad jam vaikų nenorėčiau gimdyti dabar. tikrai QUOTE(Rutele24 @ 2006 09 02, 10:24) na taip, jei gyvenam mažam mieste ir tai jau antras kartas kada nesugyveni su vyriškiu. o dar ir ištekėjusi buvai, tai visokia nuomonė (maž miestelio lygyje) gali susidaryti. tai vėl pakartosiu merginų čia užduotą klausimą: kam tu skubi gyventi kartu? ar taip tiems vyrams reikia, kad skalbtum ir gamintum? jie patys puikiai susitvarko. juk kiek suprantu iš dukters amžiaus jam ne 20 metų. kvaila dabar teisintis... pati jaučiuosi kaip didžiausia durne, bet atrodė tikri geras, mylintis, dėmesingas ir supratingas, PUIKIAI elgėsi su mano vaiku. Vaikas pamilo, norėjo, kad dažniau būtų, aš ir pati jaučiausi LAIMINGA. Viskas pasikeitė.. nebejaučiu artumo. prieš tai negyvenau su draugu, tik rimtai bendravom virš 2 metų, bet tas, po kiek laiko, irgi pradėjo labai blogai elgtis su mano vaiku, išvis niekinti, ignoruoti, įžeidinėti, užtat baiminuosi dabar, kad ir vėl nepasikartotų istorija. užtat ir sunku labai - mna jau ne primas kartas taip - pradžioje pasaka - vėliau pragaras QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 11:42) kvaila dabar teisintis... pati jaučiuosi kaip didžiausia durne, bet atrodė tikri geras, mylintis, dėmesingas ir supratingas, PUIKIAI elgėsi su mano vaiku. Vaikas pamilo, norėjo, kad dažniau būtų, aš ir pati jaučiausi LAIMINGA. Viskas pasikeitė.. nebejaučiu artumo. prieš tai negyvenau su draugu, tik rimtai bendravom virš 2 metų, bet tas, po kiek laiko, irgi pradėjo labai blogai elgtis su mano vaiku, išvis niekinti, ignoruoti, įžeidinėti, užtat baiminuosi dabar, kad ir vėl nepasikartotų istorija. užtat ir sunku labai - mna jau ne primas kartas taip - pradžioje pasaka - vėliau pragaras ir vėl net nežinau ką protingo patarti. manau, kad tu protinga moteris ir pagal situaciją padarysi taip kad geriau būtų ir tau ir vaikui. žinau, kad sunku priimti sprendimą skirtis ir gal net neverta skubėti, bet kažkaip reikia problemą spręsti. mes - motinos, kartais būnam tikrai perekšlės. aš manau, kad bet kokiam vyrui būtų sunku ir su manimi, nes mano ir gyvenimas ir net mintys sukasi pagrinde tik apie vaiką. dabar net negalėčiau pagalvoti, kad kam nors reiktų skirti bent minutę to laiko, kurį galiu skirti dukrai. bet ir dukrai nuo to gali būti ne geriau, nes gali norėti, kad vsi jai taip skirtų. o taip gyvenime nebus
Ai tie vyrai, juk visai kitaip ir masto
Tai mes galim prieiti prie svetimo vaiko apkabinti, pabuciuoti, priglausti, pamatinti...ir t.t. O jiems juk zemas dalykas visa tai parodyti.
Siaubas
QUOTE(agnele77 @ 2006 09 02, 12:11) pradzioj, tai reik mamka suzaveti, pasiguldyti i lova ir pasirodyti geruciui o kai jau viskas pasiekta, tai kam jam kankintis QUOTE(Viga @ 2006 09 02, 12:21) nepergyvenk nevisi tokie, juk yra ir geru
Nu as skaiciau skaiciau, agnele...
Pradziai pasakysiu, kad as irgi ieskociau "slieku ant asfalto", todel ir gyvenu be kokio nors diedo, bo vaikas man viskas, bla bla bla. BET. a) Neverta lyginti to, kaip vyras reaguoja i savo DUKRA ir i tavo SUNU. Vyrai kartais linke berniukus aukleti kitaip nei mergaites. Ir glebesciuotis (nesiglebesciuoti) kitaip. b ) Tu vyra susiradai ar teva vaikui? Gal reiketu atskirti siuos dalykus? Nes teva vaikas turi. Gal prasta, gal nesirodanti. Bet sis zmogus yra TAVO draugas/vyras. Geresniu (ir rizikingesniu) atveju - ir vaiko draugas. O vyrai-draugai nesiglausto. Jie spaudzia viens kitam rankas. c) o as tai sveikinu, kad pagyvenai kartu. Nes butu gal dar 5 metus tas neislinde ir vis tiek blogai viskas pasibaige, kai butumet pradeje kartu gyvent. Zinau pavyzdziu d) Labai noreciau, kad pasisakytum ir tada, kai susitaikysite e) Nepamirskime, kad zmoniu be trukumu nera. QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 03, 21:28) Nu as skaiciau skaiciau, agnele... Pradziai pasakysiu, kad as irgi ieskociau "slieku ant asfalto", todel ir gyvenu be kokio nors diedo, bo vaikas man viskas, bla bla bla. BET. a) Neverta lyginti to, kaip vyras reaguoja i savo DUKRA ir i tavo SUNU. Vyrai kartais linke berniukus aukleti kitaip nei mergaites. Ir glebesciuotis (nesiglebesciuoti) kitaip. b ) Tu vyra susiradai ar teva vaikui? Gal reiketu atskirti siuos dalykus? Nes teva vaikas turi. Gal prasta, gal nesirodanti. Bet sis zmogus yra TAVO draugas/vyras. Geresniu (ir rizikingesniu) atveju - ir vaiko draugas. O vyrai-draugai nesiglausto. Jie spaudzia viens kitam rankas. c) o as tai sveikinu, kad pagyvenai kartu. Nes butu gal dar 5 metus tas neislinde ir vis tiek blogai viskas pasibaige, kai butumet pradeje kartu gyvent. Zinau pavyzdziu d) Labai noreciau, kad pasisakytum ir tada, kai susitaikysite e) Nepamirskime, kad zmoniu be trukumu nera. Nu tu cia ir pavarei
Paskaitau-paskaitau i pagalvoju...
Vaikas tai yra viskas. Mano vaikas yra mano... mano gyvenimas, mano atsakomybe, mano gyliausi ir primityviausi jausmai, mano "vakar" ir "rytoj"... Ir jeigu man pasirodytu, kad kazkoks diedas skriaudzia mano vaika, tai varyciau ji is savo gyvenimo. Nesakau, kad naujas vyras moters gyvenime turi tapti nauju teciu. Teisingai cia viena mamyte pastebejo, kad vaikas jau turi (nevykusi) teveli. Bet as manau, kad naujas vyras turi daug daugiau duoti vaikui, o ne tik buti su vaiko mama, brrr.... Man tai yra taip: "as+dukra ir gal but dar +", o ne "as+kazkas ir dar salia vaikas"... Nu nezinau, ar cia suprantamai parasiau, bet vat tokie pamastymai si vakara QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 03, 20:28) Nu as skaiciau skaiciau, agnele... Pradziai pasakysiu, kad as irgi ieskociau "slieku ant asfalto", todel ir gyvenu be kokio nors diedo, bo vaikas man viskas, bla bla bla. BET. a) Neverta lyginti to, kaip vyras reaguoja i savo DUKRA ir i tavo SUNU. Vyrai kartais linke berniukus aukleti kitaip nei mergaites. Ir glebesciuotis (nesiglebesciuoti) kitaip. b ) Tu vyra susiradai ar teva vaikui? Gal reiketu atskirti siuos dalykus? Nes teva vaikas turi. Gal prasta, gal nesirodanti. Bet sis zmogus yra TAVO draugas/vyras. Geresniu (ir rizikingesniu) atveju - ir vaiko draugas. O vyrai-draugai nesiglausto. Jie spaudzia viens kitam rankas. c) o as tai sveikinu, kad pagyvenai kartu. Nes butu gal dar 5 metus tas neislinde ir vis tiek blogai viskas pasibaige, kai butumet pradeje kartu gyvent. Zinau pavyzdziu d) Labai noreciau, kad pasisakytum ir tada, kai susitaikysite e) Nepamirskime, kad zmoniu be trukumu nera. labas 1. kai pradėjau su žmogumi gyventi, aš ir tikėjausi (ir tikėjau), kad jis bus ir man ir mano vaikui DRAUGAS, o ne mano sugulovas, prie kurio teks kiekvieną dieną derintis ir nuolaidžiauti netgi vaikui. Jai būčiau norėjusi vyro tiktai sau, būčiau seniai atsiradusi - buvo ne vienas norintis, bet šis man pasirodė patikimas ir geras žmogus, kuris mane mylės, gerbs, padės, kuriam nebijočiau palikti vaiką, tarkim vakare, ar išvykdama į komandiruotę. O ir vienas iš meilės komponentų yra pagarba, kuri, manau, reikalauja gerbti ir mylimosios vaiką. Juk to, kad turiu vaiką, niekada neslėpiau, suaugęs žmogus turėtų susiprasti, kad reiks sugyventi ir su mažyliu. Lyg ir suprato.. ir elgėsi tikrai labai gerai. Tai jokiu būdu nereiškia, kad jis lepino mano vaiką, nuolaidžiavo ir pan. Jam yra suteikta teisė mano sūnų auklėti, be tam juk reikia ir normaliai bendrauti, ar ne? 2. aš irgi ne iš medžio iškritau - irgi žinau pavyzdžių, kai tokios situacijos pasibaigia fiasko, arba kai žmonės gyvena kartu ilgai ir laimingai, ir naujasis mamos vyriškis tampa jos vaikui geresniu draugu nei tikrasis tėvas. Vertini viską skeptiškai, nes pati to nežinai, atleisk. Dėl žmonių trūkumų nieko nesakau, aš ir pati jų turiu ir to neslepiu, bet suaugusiųjų nesantaikas ir nepasitenkinimus išlieti ant vaikų yra negražu Papildyta: QUOTE(tik drugelis @ 2006 09 03, 23:24) Bet as manau, kad naujas vyras turi daug daugiau duoti vaikui, o ne tik buti su vaiko mama, brrr.... Man tai yra taip: "as+dukra ir gal but dar +", o ne "as+kazkas ir dar salia vaikas"... Nu nezinau, ar cia suprantamai parasiau, bet vat tokie pamastymai si vakara viskas suprantama QUOTE(tik drugelis @ 2006 09 04, 00:24) Bet as manau, kad naujas vyras turi daug daugiau duoti vaikui, o ne tik buti su vaiko mama, brrr.... Man tai yra taip: "as+dukra ir gal but dar +", o ne "as+kazkas ir dar salia vaikas"... Nu nezinau, ar cia suprantamai parasiau, bet vat tokie pamastymai si vakara Kai as susipazinau su dabartiniu, tai tuo metu, kaip ir rasiau visada visur kur imanoma imdavau su savim vaika, nors jo visi draugai buvo nevede, netekejusios ir be vaiku Bet pradzioje musu santykiuose buvo taip as+jis ir dar salia vaikas (tai draugystesmetu taip buvo), bet jau kaip pradejome gyventi kartu, kazkaip viskas susinormalizavo. Ir tikrai buvome mes agnele gal man lengviau buvo todel, kad jis seimos neturejo. QUOTE(rena @ 2006 09 04, 08:19) Kai as susipazinau su dabartiniu, tai tuo metu, kaip ir rasiau visada visur kur imanoma imdavau su savim vaika, nors jo visi draugai buvo nevede, netekejusios ir be vaiku Bet pradzioje musu santykiuose buvo taip as+jis ir dar salia vaikas (tai draugystesmetu taip buvo), bet jau kaip pradejome gyventi kartu, kazkaip viskas susinormalizavo. Ir tikrai buvome mes agnele gal man lengviau buvo todel, kad jis seimos neturejo. be jokių abejonių ir pas mus pradžioje buvo aš + jis, o su savo vaiku aš bendravau tik pati - juk nepulsi kiekvieną naujai pažintą vyriškį pažindinti iškart su savo vaiku. GAlbūt, geriau, kai vyras būna neturėjęs šeimos... bent jau savų vaikų. Neiškyla tada tokie: mano geras, o tavo...... o aš ir noriu, kad būtų [B][COLOR=deeppink] MES, o ne taip, kaip tapo paskutiniu metu vaikas ir aš - tai JŪS (pvz. jūs patys kažką blogai darot, kad aš nemyliu tavo vaiko) ir AŠ (jis)
"o ne taip, kaip tapo paskutiniu metu vaikas ir aš - tai JŪS (pvz. jūs patys kažką blogai darot, kad aš nemyliu tavo vaiko) ir AŠ (jis)"
Butent tai labiausiai ir liudina "be jokių abejonių ir pas mus pradžioje buvo aš + jis, o su savo vaiku aš bendravau tik pati - juk nepulsi kiekvieną naujai pažintą vyriškį pažindinti iškart su savo vaiku" Aisku, kad nepulsi. Ir dar ne viena karta gerai pagalvosi. Bet kol ateis ta diena jau bendravime tarp suaugusiuju turi buti vieta ir laikas vaikui. QUOTE(agnele77 @ 2006 09 04, 09:06) Vertini viską skeptiškai, nes pati to nežinai, atleisk. Zinai, brangioji, su mano buvusiu draugu vaikas vis dar vaiksto kartu i kina, eina pasivaikscioti ir t.t. Jie nesiglauste. Jie spausdavo vienas kitam rankas. Jokiu buciniu, jokiu pasaku pries miega. Vaika pakankamai daznai priglaudziu as pati. O jie turejo savus vyriskus santykius. Dabar gavosi taip, kad as su tuo zmogum nebedraugauju. Tik sveikinuosi. O vaikas toliau draugauja. Kodel viena draugyste turetu itakoti kita? As ne su vaiko tevu gyvenu be 5 minuciu 7 metus. Negi tikrai manai, kad per tiek laiko as nieko nesuzinojau apie tai, kuo kartais baigiasi rimtos draugystes ir kaip tai atsiliepia vaikams? Taip zaisti, kaip zaidi tu, galima sau leisti kai vaikui kokie 12 menesiu max. As nevertinu skeptiskai. As bandau patart, kad bent ateity tavo vaikas butu isgelbetas nuo sirdies sudauzymo. Ir, beje, jis nebe mazylis. Sorry. O jei taip, kaip dabar... Tai kiek teciu-neteciu, bet glaudziamu zmoniu, per savo gyvenima tures tavo vaikas, a? Negi tikrai manai, kad kita karta tai tikrai tikrai 100 procentu jau bus viskas OK? O gal geriau tik 98 procentais tiket ir apsaugot savo mylima zmogu, t.y. vaika? QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 04, 09:25) Zinai, brangioji, su mano buvusiu draugu vaikas vis dar vaiksto kartu i kina, eina pasivaikscioti ir t.t. Jie nesiglauste. Jie spausdavo vienas kitam rankas. Jokiu buciniu, jokiu pasaku pries miega. Vaika pakankamai daznai priglaudziu as pati. O jie turejo savus vyriskus santykius. Dabar gavosi taip, kad as su tuo zmogum nebedraugauju. Tik sveikinuosi. O vaikas toliau draugauja. Kodel viena draugyste turetu itakoti kita? As ne su vaiko tevu gyvenu be 5 minuciu 7 metus. Negi tikrai manai, kad per tiek laiko as nieko nesuzinojau apie tai, kuo kartais baigiasi rimtos draugystes ir kaip tai atsiliepia vaikams? Taip zaisti, kaip zaidi tu, galima sau leisti kai vaikui kokie 12 menesiu max. As nevertinu skeptiskai. As bandau patart, kad bent ateity tavo vaikas butu isgelbetas nuo sirdies sudauzymo. Ir, beje, jis nebe mazylis. Sorry. O jei taip, kaip dabar... Tai kiek teciu-neteciu, bet glaudziamu zmoniu, per savo gyvenima tures tavo vaikas, a? Negi tikrai manai, kad kita karta tai tikrai tikrai 100 procentu jau bus viskas OK? O gal geriau tik 98 procentais tiket ir apsaugot savo mylima zmogu, t.y. vaika? aš nekalbu apie jokis 98 proc. ir norėjau pasakyti, kad nesupranti tu to, ką aš turiu, nes ir tikrai nesupranti. TAvo vaikui tavo buvęs draugas - draugas - tarp jų yra tas "vyriškas bendravimas", o mano sūnui jo labai reikia ir jo aš noriu, bet to nėra. Duodu galvą nukirsti, kad jei mes išsiskirsim, jis mano vaiko niekda gyvenime į filmą nesives ar nedarys kažko panašaus. Jam jis - neįdomus. Va, ką turėjau omeny. bet matau, Tau labai patinka kritikuoti ir ginčytis QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 04, 10:25) Zinai, rudeneja, as dar vis to spalio nekantriai laukiu (kol mano lelius gims), bet esu davus sau toki tarsi termina - kokius metus laiko po mazyles gimimo galesiu siek tiek laisviau elgtis, na, tarsi kazkaip neatsakingiau i diedus pasizvalgyti, nes po to jau nebeturesiu teises rizikuoti. Nors, itariu, gyvenimas vis tiek pasuks ta kryptim, kuria jam bus patogiau
Kodel manote, kad kol vaikus sukaks 12 men., galima sau leisti rizikuoti?
Tik todel, kad jis greiciausiai nieko neprisimins?... Bet juk tai toks laikas, kai vaikucio rysys su mama yra ypac stiprus, jo bukle itakoja maziausi mamos nuotaikos kitimai... Ir va cia dabar rizikuoti?... QUOTE(Rudenėja @ 2006 09 04, 10:25) O as sakyciau, kad zaisti visda reikia jau su atsakomybe ir atsakingai ir nepulti gyventi kartu, ir nepriklausomai ar vaikui iki 12men. ar virs ju. Juk iki 12men. vaikas irgi ipranta ir jaucia saviskius. QUOTE(rena @ 2006 09 05, 13:53) O as sakyciau, kad zaisti visda reikia jau su atsakomybe ir atsakingai ir nepulti gyventi kartu, ir nepriklausomai ar vaikui iki 12men. ar virs ju. Juk iki 12men. vaikas irgi ipranta ir jaucia saviskius. Gerai, siūlau pasidalint patyrimais ir toliau padiskutuoti klausimu: koks turi būti atsakingumas ir kaip "atsakingai nepulti kartu gyventi"? Kiek, Jūsų manymu, turi trukti tas išbandymo laikotarpis ir kada Jūs pačios įsisleidote į savo gyvenimą savo draugus? QUOTE(agnele77 @ 2006 09 05, 15:14) Gerai, siūlau pasidalint patyrimais ir toliau padiskutuoti klausimu: koks turi būti atsakingumas ir kaip "atsakingai nepulti kartu gyventi"? Kiek, Jūsų manymu, turi trukti tas išbandymo laikotarpis ir kada Jūs pačios įsisleidote į savo gyvenimą savo draugus? Abejoju, ar yra toks visiems vienodas laiko tarpas, juk kiekvienas zmogus ir kiekviena situacija labai individuali. Vieniems ir menesio uztenka, o kiti ir 3 metus bendrave prieina aklaviete. Jei moteris pasitiki savimi ir moka dziaugtis tuom, ka turi - ji niekada nepuls stacia galva i jokius santykius. Atsakomybe, auginant vaika, ipareigoja ne karta viska pergalvoti pries zengiant bet koki zingsni. QUOTE(agnele77 @ 2006 09 05, 15:14) Gerai, siūlau pasidalint patyrimais ir toliau padiskutuoti klausimu: koks turi būti atsakingumas ir kaip "atsakingai nepulti kartu gyventi"? Kiek, Jūsų manymu, turi trukti tas išbandymo laikotarpis ir kada Jūs pačios įsisleidote į savo gyvenimą savo draugus? Pilnai sutinku su mikke, kad kiekvienai tai skirtingai, as taip galvoju, kad pati jauti kada... Nors mes pradejome kartu gyventi po susipazinimo praejus 3men. Mano atveju nei jis nei as dar tikrai net nesirengem kartu gyventi ir sia tema net jokios kalbos nebuvo
sunku kazka pasakyti, manau us vyru rinka
QUOTE(shiva1 @ 2006 09 05, 18:49) sunku kazka pasakyti, manau us vyru rinka a seniai tu US? ten bent vyru yra, nes cia tai nelabai QUOTE(agnele77 @ 2006 09 05, 15:14) Gerai, siūlau pasidalint patyrimais ir toliau padiskutuoti klausimu: koks turi būti atsakingumas ir kaip "atsakingai nepulti kartu gyventi"? Kiek, Jūsų manymu, turi trukti tas išbandymo laikotarpis ir kada Jūs pačios įsisleidote į savo gyvenimą savo draugus? Nezinau, kiek mano pavyzdis yra atsakingumo israiska. Tikiuosi, kad nors is dalies Po skyrybu su buvusiu taip susikloste, kad mano gyvenime atsirado naujas zmogus. Bendraujame virs 1,5 metu. Gyvenu tik su dukra (t.y. be tevu ar pan.), esu sau pati seimininke. Tai galiu SAU leisti, kad jis pasiliktu pas mane, kai to noriu. Ir pasilieka... pusryciu Kadangi mano dukryte jau gana daug supranta, pries kuri laika as su ja pasikalbejau, paaiskinau, kad tas zmogus yra man svarbus, ir kad kartais liks pas mus. Paprasiau jos leidimo. Ji leido. Mano dukra ji prieme visiskai normaliai, jie susikalba ir be manes Man jis daug reiskia, bet gyvenimui kartu nesu pasiruosusi. Kolkas jam leista pas mane palikti savo dantu sepetuka Nezinau, kaip klostysis mums toliau, bet forsuoti nieko nenoriu. Tokia padetis siai dienai mane tenkina. QUOTE(leliux @ 2006 09 05, 10:56) as us 3 metai....del vyru, tai cia viskas truputi kitaip, visur savi pliusai ir minusai, as lietuvoje niekada vienisa mama nebuvau, bet jei isgirsciau is kokio atlepausio, kad pati kalta, tai ausis nurauciau, lietuva atsimenu kaip nudazyta smagiais sovinizmo ir patriarchalizmo atspalviais QUOTE(shiva1 @ 2006 09 05, 22:16) as us 3 metai....del vyru, tai cia viskas truputi kitaip, visur savi pliusai ir minusai, as lietuvoje niekada vienisa mama nebuvau, bet jei isgirsciau is kokio atlepausio, kad pati kalta, tai ausis nurauciau, lietuva atsimenu kaip nudazyta smagiais sovinizmo ir patriarchalizmo atspalviais Patirtis daug ka nulemia Esi saunuole QUOTE(tik drugelis @ 2006 09 03, 23:24) Man tai yra taip: "as+dukra ir gal but dar +", o ne "as+kazkas ir dar salia vaikas"... Nu nezinau, ar cia suprantamai parasiau, bet vat tokie pamastymai si vakara as ispradziu su MB pradejusi gyventi taip galvojau. negeras toks mastymas QUOTE(mikke @ 2006 09 04, 17:29) va butent |