skorpyte
2004 12 17, 13:52
Mūsųmažei 2,5 metukų. Kamilė labai guvi, aktyvi mergaitė. piet miego, kai neina į darželį užmiega paprastai: atsigula į lovytę "pasakaito" (pati) knygutę truputį, ją padeda po pagalve ir užmiega. o vakare..... mama būk šalia. Mama skaito pasakas ilgai i nuobodžiai apie 1,5 val. ji tipo miega , o iš tikro tiesiog budi ir laukia, kol aš atsistosiu ir išeisiu iš kambario. tada pradeda verkti - mama būk šalia. kas vakarą tai labai išvargina gyvename bute, kadangi dirbu mokytoja vakare tenka prisėsti prie darbų, o kada jei nulūžtame tik apie22 val. nors į lovytę gulamės20.30. pavargau nuo tokių vakarinių migdymų. PATARKIT...
QUOTE(skorpyte @ 2004 12 17, 13:53) Mūsųmažei 2,5 metukų. Kamilė labai guvi, aktyvi mergaitė. piet miego, kai neina į darželį užmiega paprastai: atsigula į lovytę "pasakaito" (pati) knygutę truputį, ją padeda po pagalve ir užmiega. o vakare..... mama būk šalia. Mama skaito pasakas ilgai i nuobodžiai apie 1,5 val. ji tipo miega , o iš tikro tiesiog budi ir laukia, kol aš atsistosiu ir išeisiu iš kambario. tada pradeda verkti - mama būk šalia. kas vakarą tai labai išvargina gyvename bute, kadangi dirbu mokytoja vakare tenka prisėsti prie darbų, o kada jei nulūžtame tik apie22 val. nors į lovytę gulamės20.30. pavargau nuo tokių vakarinių migdymų. PATARKIT...  Labai pazhistamas variantas. Manishke lygiai taip pat pradejo 'vadovaut': dar viena pasakele, dar viena dainele, po to dar viena... Bandai isheit - 'mama neisheik!'. Panashu?  Receptas, pasakysiu, tik vienas: ish karto sutari, kad paskaitysit tik viena (arba tik dvi) pasakeles. 2.5 metu vaikas jau gali pasakyti: gerai, sutariam. Aishku, tai dar nieko nereishkia  Manishke irgi pasako: sutariam, o po to - isterijos. Nu bet ka padarysi: sutarem, kad tik viena skaitysim, dabar laikas miegot. Labanakt, ir isheini. Verkimas, nu bet... Pas mus savaite buvo tokios isterijos, kad ojojoi. Negalima tik nusileist, nes jie tokiu budu bando tevelius. Ash net savo pediatrui skambinausi - tokiam shoke buvau nuo jos vakariniu isteriju. Knygas skaichiau, interneta - visur rasho, kad tokiam amzhiuj vaikas atranda savaji 'ash', po truputi suvokia, kad gali daryti sprendimus ir taip 'keisti pasauli'. Tai va, tie kaprizai yra vienas ish budu 'pasireikshti'. Jei karta jiems nusileisit, tai bus viskas. Ash vis pagalvoju, kad augant tie kaprizai dides ir suvaldyt bus juos sunkiau, jau geriau nuo tokiu dienu zhino, kas kuri laika darys tam tikrus sprendimus jos gyvenime  Pas mus tai migdyma pereme tetis - pasake, kai nustosi verkt ir pradesi klausyt, grish mama ir pabus su tavim. Kartais paliekam tyliai grot lopshines. Bet velgi - jei bliauna, neklauso, taigi vistiek ju negirdi, tai ir tas ishjungiam. Zhinok, per savaite viskas susitvarke: ishsivalom dantukus, pasiusiojam, i lovyte, pasakau ash jai sutartas dvi pasakas, padainuoju lopshines ir isheinu. Ji paprasho palikt muzikyte ir naktine shviesele. Palieku, ishjungiu po kiek laiko, kai jau buna uzhmigusi.
Labai gerai pamenu savo vakarus, mama visad skaitydavo  Nepriklausomai nuo mano pervargimo pas mus buvo susitarimas - viena pasaka arba du eilerasciai. Manau, ivedus tokia taisykle, pas jus ir problemos issisprestu
O mes jau buvom sita problemele issprende, maze zinojo, kad skaitom viena knygute ir viskas, bet... Jau koki menesi vel cirkai vakarais  Gal del to, kad prasti orai, daugiau sedi namie, maziau nuvargsta per diena, bet vakare labai sunkiai uzmiega ir tai tik kokia 11 val.  Bet ankstesni oziukai palyginus su dabartiniais- juokas. Net geda kai tokia didziule pana pradeda kojom trypt  ko jau seniai nedare. Na, bent jau zinau is patirties, kad praeis ir sitas periodas, tik nereikia nusileist. Bet kartais norisi uzplot per uzpakali, kai pradeda atsikalbinet, rekt ir trypt kojom. Pareiskia "neisiu miegot" ir neina, issitraukia zaislus, zaidzia sau ramiausiai. Isjungiu sviesa, ji prisistumia kede ir isijungia. Jei per prievarta nunesu i lova, islipa ir bega. Nezinau ka daryt ir kaip baust  Jokie susitarimai graziuoju neimanomi, "dantu uzkalbet" jau irgi neiseina, nemaza jau. Sakau: "Einu policija pakviesiu, kad triuksmauji nakti, trukdai miegot kaimynams", o ji ramiai: "As tau pakviesiu policija, tave issives, nes tu cia reki nakti". Va taip gincijames vos ne iki mustyniu, o viskas baigiasi tuo, kad panele palieku issiverkt viena kambary, po kiek laiko ateinu, apkabinu, tada jau ir ji apsikabina mane, leidziasi ir i lova nunesama. Na, ne kiekviena vakara taip, bet buna ir tokiu "cirku"  Paskutiniu metu ji nepripazista jokiu taisykliu, matyt, pajuto, kad jau pakankamai savarankiska, kad gali ir neklausyti.
aukseklaipeda
2011 05 04, 16:54
TIESIOG REIKETU EITI PASIVAIKSCIOTI PRIES MIEGA. DAR BUTU GERAI IR BENDRAS SUSITARIMAS, PASKAITYSIU PASAKA, VELIAU PAKASYSIU NUGARYTE IR ISEISIU UZ DURU. JEI, KAS TAI TU MANE KVIESK, BET AS TURIU DAUG DARBELIO IR JEI TU MANE MYLI, TAI LEISK EITI DIRBTI.
|
|