Noreciau suzinoti kaip pasigaminti irisiniu saldainiu? Mociute pasakojo jog anksciau darydavo kazkaip su grietinele, bet jau nebeatsimena. Gal galite padeti?
Reikia grietinėlės ar grietinės ir cukraus.Vienodais kiekiais ir virti.Jei nori šokoladinio iriso tai dar ir kakavos šuaukšta įdėti reikia.
Mano mama tai daro taip:
Ipila vandens uzkaicia iki verdimo ipila pieno ji pavira iki burbuliavimo.Po to ipila cukraus ir verda apie 2 valandas kol sutirsteja.
Ipila vandens uzkaicia iki verdimo ipila pieno ji pavira iki burbuliavimo.Po to ipila cukraus ir verda apie 2 valandas kol sutirsteja.
QUOTE(Denisa @ 2005 04 10, 17:35)
Reikia grietinėlės ar grietinės ir cukraus.Vienodais kiekiais ir virti.Jei nori šokoladinio iriso tai dar ir kakavos šuaukšta įdėti reikia.
Atsiprasau, tai nera skirtumo ar grietine, ar grietinele? Aciu uz papildyma!Ar ilgai verdama, i kokias formeles siulote deti?
Aš pati neverdu mano anyta daro, tai ji man sakė kad galima grietinę arba grietinėlę.Ji kaime gyvena tai kadangi turi karvę visada turi sviezios grietinėlės, su ja ir verda matyt irisa.O supila maciau į paptastą dubenėlį ir iš jo smaguriauja.
.... o jeigu dar juo apipylus kukuruzus.... turetu butri pasakiska.
As anksčiau ir darydavau, pastebėjau, kad irisas būna kramtomas ir netąsus kai daug kartų užverdi-patrauki nuo plytos- užverdi ir vėl patrauki
sveikos mielosios . turiu klausimėlį: gal kas žino kaip pasidaryti irisus ? brangiausiasis užsimanė irisų pasidaryti. atseit vaikystėj darydavo, bet nebeatsimena kaip . gal jūs žinot ?
Čia nevisai irisai,bet irgi namie gaminti saldainiai
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.
Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainius, palaukti kol atšals ir sukietės
Aš viską dariau be dribsnių,bet manau,kad su jai tai isvis gautusi
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.
Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainius, palaukti kol atšals ir sukietės
Aš viską dariau be dribsnių,bet manau,kad su jai tai isvis gautusi
QUOTE(Katzeee @ 2007 04 03, 21:25)
Čia nevisai irisai,bet irgi namie gaminti saldainiai
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.
Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainius, palaukti kol atšals ir sukietės
Aš viską dariau be dribsnių,bet manau,kad su jai tai isvis gautusi
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.
Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainius, palaukti kol atšals ir sukietės
Aš viską dariau be dribsnių,bet manau,kad su jai tai isvis gautusi
dekui . pabandysim
Aš ir norėčiau irisų pasidaryti