Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis
Tfū tu, kreipt čia dėmesį
Tai jeigu tavo duktė sveria normaliai - tada žandukai yra pliusas. Storuliukas kūdikis pagal visuomenės normas yra gražu, taigi jie čia tau komplimentus sako O dėl visokių kaimynių, ypač dėl tokių grubesnių pastabų tipo, atpenėjai - tai tfū į jas... Būtų plona, sakytų, valgyt neduodi... Užvemk ką nors atitinkamo, ir atsikabins visam amžiui Man taip pasakytų, sakyčiau: 1. Jei ta kaimynė stora: mes, maži vaikučiai, tai ne penimės, nes mes ne paršai, o valgom, kad būtume gražuoliai, penisi tik kiaulės ir didelės tetos 2. Jei ta kaimynė plona: mes sveriame pagal visas normas, o valgome gerai todėl, kad vyresniam amžiuj raukšlių neturėtume
Mažiau kreipk dėmesį į bobučių replikas
Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne?
QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis o tai ka man sakyt, kai 4 men sveria ~8
mano mažutė ir nuo gimimo dručkė yra ir nieko man labai gražu
O dėl komentarų, tai jie komentuotu jai ir kūdutis tavo vaikelis būtų-čia jau žmonių natūra
gal reikėtų skirti kai žmonės tau tikrai ką nors nemandagaus sako, o čia.... fignia visiška. Jei taip reaguoji, gal kokios melisos įkalk, ramesnė būsi.
Buvau draugės leliaus lankyti, tai jis 3 mėn. 8 kg sveria ir ką - super, žandai dideli ir gražūs, matosi, kad mama gerai maitina. Kai draugei taip ir pasakiau, ji buvo labai patenkinta. Juk kai mes po gimdymo storos vaikštom žmonės nesako, o kaip tu sustorėjai, supranta kas ir prie ko. Kai plona - tai ir stebisi (kaip čia tau tipo nieko neliko, o aš tai bla, bla...).Arba tada reikia vaikščioti patamsiais, pakampiais, kad gink dieve niekas nieko nepasakytų ir nesusidėti su visokiais bobų kolektyvais. Ramybės, tiktai ramybės
tame ir reikalas, kad iš pradžių į tas replikas aš reguodavau labai ramiai, netgi su šypsena vis pajuokaudama
Visiškai tave suprantu,kad tokios kalbos nervina.Prie mano mažosios irgi kartais atsiranda tokių gudruolių kurioms atrodo kad ji storuliukė,nors turi 9 mėnesius ir sveriam 9 kg,irgi būna komentarų kokie žandukai ir t.t Tai aš stengiuos iš kart pakritikuot tą žmogų ar jo vaikelį,kaip sakant atrandu kabliuką.Tai labai aprimsta.
Sveika,
Nekreipk demesio, normali ta tavo dukrele. Manajai taip pat 8 men. ir valgo panasiai kaip ir tavoji,tik geria pieneli mano dar vis ir ryta valgo kosyte, ne misinuka, sveria apie 9 kg. Bukit sveikos! QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis Jeigu tau gerai,tai mažiau jaudinkis,gal tai paprasčiausias pajuokavimas.O dėl vaiko svorio-mano pirmagimis buvo storuliukas,daktariukas patarė prieš maitinimą 10-15 min. duoti atsigerti vandens kiek tik norės, kad neišsitemtų skrandukas nuo maisto. Padėjo ir vaiko svoris sumažėjo, dabar puikus jaunuolis. Turiu 4 vaikučius,gal koks patarimas ir padės.
Mano berniokas jau dabar beveik 9 kg sveria.Ir man dzin kas ką sako-svarbiausia,kad mano vaikas sveikas ir normaliai valgo.
QUOTE(zidinga @ 2007 04 04, 14:19) Visiškai tave suprantu,kad tokios kalbos nervina.Prie mano mažosios irgi kartais atsiranda tokių gudruolių kurioms atrodo kad ji storuliukė,nors turi 9 mėnesius ir sveriam 9 kg,irgi būna komentarų kokie žandukai ir t.t Tai aš stengiuos iš kart pakritikuot tą žmogų ar jo vaikelį,kaip sakant atrandu kabliuką.Tai labai aprimsta. Hmmm....maniskis 7 men budamas svere 9590g..o jokio kudikisko grazaus O siaip tai man labai grazu putlus kudikiai
prisimenu mokyklos laikus. buvau auksta kaip kartis is kuda kaip siaudas. visi prie to kabinejos. mano drauge buvo panasiai mano ugio, tik dvigubo storio. kabinejos ir prie jos. klasej taip pat buvo mayte ir kudute mergyte. ji ir neissisuko. beja buvo ir mazyte ir stora. tai kludavo labiausiai
kazkaip neimu i galva ir vsio QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis bet gi ko tu pyksti - juk čia komplimentas
Mano mažius irgi 8 mėnesiai r jis sveria 10g. bet niekas nėra pavadinęs storuliu kaip tik visi giria kad gražūs Žandeliai manau ir tu neimk į širdį juk su laiku išsilakstys ir bus manekenė
Maniškei irgi greit 8 mėn. ir sveria 10 kg
Bet žmonės iš tikrųjų nervuoja
maniškė irgi storulė,nepykstu kai taip vadina,man tai miela
Aš manau, kad kūdikiui tai, kaip komplimentas
na mano dukrytei dar nera 6 men o sveriam 11 kg ugis 70 ir man cia nieko baisaus
Oj, mano spirga irgi daznai vadina storuliu kai kas pamato, nors mazius sveria 7,100 kg ir mum jau virs 7 men.
Pas mus pirmas komentaras būdavo (nors ir dabar dar pasitaiko) - oi, kokie žandai.... Mano akim žiūrint ( kaip tai pelėdai), jie buvo normalūs. Vienai įkyriai komentatorei atrėžiau - o be žandukų daugiau nieko nematot? Išraudo ir užsičiaupė.
LAbutės
man tai visai patinka ,kai mano mažiuką vadina dikučiu
svoris dideja ne nuo maisto kiekio, o dazniausiai nuo misinuko, bet tas svoris laikysis tik iki kol prades vaikscioti, maniske lelyte 1metuku svere 15kg, taigi nemazas burbulas buvo, bet db jau beveik ir figura turi
QUOTE(AgnėM @ 2007 04 09, 19:30) Man irgi. skamba kaip komplimentas. O dar kai žandukus pagiria ir su maniškiais kūdikystėje palygina- tai taip ir tirpstu... Beje mano 8 mėn pupa- 9,5 kg. Žandukai storuliukai...
suprantu tave, mane ir tai tikrai nervuotu, o juk neisi ir visiems nepasakosi , kad jinai visiskai ne storule, o normalus vaikas, kad tau jinai pati graziausia ir t.t... galiu patarti tik nekreipti demesio, nors tai labai sunku...
a mes piktai nereaguojam i tokius pasakymus...
Mano zuiki pastoviai burbulu vadina
musu vyriokas 5 men. svere 10.5kg
mano mažė 6mėn. sveria 9,5kg. daug kas sako kad storuliukė, man tai gražu kai ant šlaunyčių raukšlelių yra, vis geriau negu kūdi ir liesi vaikai, pradės daugiau judėti ir susitvarkys svoris.
QUOTE(amadina @ 2007 04 05, 20:46) Maniškei irgi greit 8 mėn. ir sveria 10 kg Bet žmonės iš tikrųjų nervuoja Labas, nu zinok bandziau vaikiukui maza dieta, nes kas, nes mes 4men budami jau 9500g sverem, dabar gal jau ir viso 10kg.Nenuodavau naktimis savo pieno, tai as nemiegojusi budavau ir vaikas, o diena jis tada kas dvi val prasydavo pienuko ir vistiek savo atsiimdavo,o maitinu tik savo pienuku.Ir mus daznai vadina koldunu
Labutis. Kaip jus manot, ar ne perdidelis svoris 2 menesiu kudikiui 5700, ugis 57sm? Gime 3500, 52sm.
QUOTE(Elia1127 @ 2008 02 22, 23:11) Labutis. Kaip jus manot, ar ne perdidelis svoris 2 menesiu kudikiui 5700, ugis 57sm? Gime 3500, 52sm. maniskis 2 men. svere 6.7 kg. ir ugis buvo 62 cm.
Aciu. Na ir gerai, nesuksiu sau galvos.
QUOTE(Elia1127 @ 2008 02 22, 22:11) Labutis. Kaip jus manot, ar ne perdidelis svoris 2 menesiu kudikiui 5700, ugis 57sm? Gime 3500, 52sm. zinoma kad normalu ,mano mazius pirma menesi priaugo 2 kg ,antra menesi 1,5 kg,o paskui jau po 800 priaugdavo ,juk jie tik miega ir valgo ,matosi kad vaikas tikrai pavalgo ,ir yra sveikas vaikas QUOTE(linusha @ 2008 02 12, 10:06) Mano zuiki pastoviai burbulu vadina tai liux, vadinasi riebus tavo pienelis, vaikuciui i nauda, o burbuliukai juk taip
svarbiausia kad vaikelis sveikas, linksmas ir visai nesvarbu plonas jis ar storas visi mazyliai grazus ir nereikia kreip demesio i kitu kalbas
QUOTE(Miliux @ 2007 04 04, 00:50) Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis nekreip dėmesio, pradės vaikščioti ir nukris tas svoris, o žmonės Lietuvoje visai netolerantiški
Mano anyta naujagimi "sikniumi" vadino, vyras "vabaliuksciu", is karto supykdavau, nutraukdavo tokias kalbas ir pasakydavau kaip deretu mano vaika vadinti. Dabar jis pas anyta "didziausias turtas", "sypsenele", o pas vyra "mamos ir tecio miego valdovas", "karalius", "dziugeselis"..
Sakoma, kaip laiva pavadinsi, taip jis ir plauks.. Ne uz ka neleisiu negraziai vadinti mano sunaus, netgi su meile bet nederamais zodziais!!! Manau, netgi, jei vaikas ir butu nutukes, jame galima pastebeti ne tik svori, bet ir kitus brozus: akis, ausytes, sypsena, balsa, svelnuma ir pan...
o mano aukseli visi vadino nykstuku..gime jis 3330kg 51cm...visai normalus vaikas, mano galva
Visi leliukai grazus
QUOTE(lelka @ 2008 04 04, 15:20) ir išties, galėtų žmonės kartais patylėti su savo kandžiomis pastabomis, juk jos nieko gero šiam pasauliui nesukuria
Mes dabar sveriam 11,3 kg,ugis 78 cm (9 men,2 savaites) ir manau kad nera storas.nors kiti sako kad burbuliukas.
bet as mazai imu i galva ka kiti sako.svarbiausia kad vaikutis butu sveikas,linksmas.o nuo MP niekada vaikutia nenutuks.nes vis ir as dar maitinu
As irgi siulyciau neimti i galva, musu maziukas irgi toks jau labai apvalutis, tai irgi komentaru susilaukiam. Bet cia tik laikina, prades lakstyti ir dings visi tie riebaliukai. Negi reik vaikui neduot valgyti? As maitinu MP, o pries miegeli duodu misinuko, bet jis nesuvalgo visko
As pati stora ir visada tokia buvau, ir visa vaikyste visi tai prikaisiojo, tik mama gyne
Mano mažių irgi burbulu ir visaip pavadindavo, nors jis nestoras, tik su žandukais nemažais buvo
O draugės mergička vienmetė viršijo maniškį 3 kg, nors neturėjo žandų (o kojytes kaladytes ir užpakalį), bet storulka retai kas pavadindavo Tik sykį apažerėj mažius išrengėm, komentatoriai kaip mat pakeitė dainelę, maniškis tapo "smulkutis" Mažiau parinkitės, žandukai jėga
Taigi kūdikis ir turi būti storas! Tada jis pats gražiausias
Maniškis pusės metų būdamas svėrė 10 kg (maitinau pagal pareikalavimą), bet niekada iš nieko neišgirdau kokių neigiamų pastabų. Tiesa, vienerių metų sulaukęs svėrė labai normaliai - palei 12 kg. O ir dabar pats normaliausias keturmetis - nei per storas, nei per plonas |