Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paskutinis mados klyksmas forume!
Supermamų klubas > Bendras > Naujienos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aurėja
Paskutinis mados klyksmas – nosinės, varnelės, brūkšneliai...

Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados?

Štai keletas pagrindinių supermama.lt sezono mados tendencijų:

Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų - triumfuoja elegancija, dvelkia moteriškumu.
Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž - rankų darbo detalės, suteikiančios jūsų stiliui savitumo, romantiškumo.
Ū, ū – ypač madingas ir prabangus akcentas.
Ė, ė – spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu!

AKSESUARAI: Ši sezoną siūlome ir vieną itin originalią detalę: sugalvokite smagų šūkį-priminimą, raginantį rašyti forume lietuviškomis raidėmis, įsidėkite jį į parašą – sužibėsite savitumu!

www.supermama.lt mados naujienos

o mano kompiuteryje nėra lietuviškos abėcėlės. Ką daryti?

Štai instrukcija!

1) Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra - "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), Pasirinkus Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje – skaičių eilutėje). Spauskit visus OK, kiek tik yra, ir bandykite rašyt lietuviškai. Jeigu nesiseka, atlikite šiuos veiksmus:

2) Eikite į šį puslapiuką ir parsisiųskite
"Windows 98 priedai" (jeigu turite Windows 98),
"LithWinNT 4.14" (jeigu turite Windows NT),
"LithWin Millennium" (jeigu turite Windows ME),
"LithWin 2000" (jeigu turite Windows 2000) arba
"LithWin XP" (jeigu turite Windows XP).

3) Du kartus spauskite ant parsisiųsto failo, nurodykite, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudokit Browse...) ir spauskite Unzip.

4) Eikite į katalogą, kuriame sudėti išarchyvuoti failai. Du kartus paspauskite ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu atsidarys koks langas, spauskite OK arba Yes smile.gif

5) Dabar pakartokite 1 punktą.
*MiAu*
čia iš praeitos temos ax.gif

QUOTE(Meilė @ 2007 04 04, 09:48)
Sveiki. Turiu vieną prašymą. Gal kas žinote kaip taisyklingai reikia rašyti žodį betkuris ar bet kuris? Čia jis turėtų reikšti betkuriame medyje ar betkurioje šalyje ir pan. dėkoju.
*

bet kuris rašosi atskirai 4u.gif
aisme
Sveikutės 4u.gif
na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių.
laimakp
QUOTE(aisme @ 2007 04 14, 00:01)
Sveikutės  4u.gif
na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių.
*

Ir as bandysiu buti madinga biggrin.gif
neeriuxe

puikus ir sveikintinas sumanymas 4u.gif kai aplink viskas importuojama tai nors kažką bandykime išlaikyti lietuviško thumbup.gif

dabar tai ir aš madinga ax.gif
ducis
sveikutės, aš už lietuvišką žodyną, 4u.gif bet geras, pradėjau rašyti ir žiūriu o gi rašau ne lietuviškom raidėm. nors darbe rašau liet, bet tik prisedu laiska rašyti ar telefonu tai angliškai, visiškai susimakaluoti galima. o dabar dau žmonių jaunesnių nebelabai ir moka rašyti normaliai, net daug žodžių trumpina.
Papildyta:
na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides blush2.gif ir ką daryt? doh.gif ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai.
Aurėja
QUOTE(ducis @ 2007 04 19, 14:19)
na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides blush2.gif  ir ką daryt?  doh.gif ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai.
*

svarbiausia nemesti šios idėjos ir įgūdžiai atsiras savaime mirksiukas.gif
Ačiū visiems prisijungusiems!
Kutuliukas
QUOTE(berrry @ 2007 04 04, 11:17)
bet kuris rašosi atskirai  4u.gif
*

rašomas tongue.gif
shwiesulka
Aš šiaip pritariu šiai idėjai, bėda tame, kad pati neturiu pastovaus kompo, iš kurio pastoviai galima būtų rašyt lietuviškom raidėm - kai kuriuose negelbsti net nurodytas variantas, kaip "įsidėt" lietuvių kalba, nes jos ten paprasčiausiai nėra. Pradeda reikalaut visokių instaliavimų ir pan.
Kitas variantas - kai susirašinėju su draugais, dauguma iš jų naudoja paštus, kurie neatpažįsta lietuviškų raidžių. Tai ir gaunasi, kad iš to mano gero noro puoselėti lietuvybę draugai gauna hieroglifų pilnus laiškus doh.gif Tai taip ir gaunasi plėšymasis - vieną dieną lietuviškai parašai, kitą dieną "ant greitųjų" vėl "šveplai" biggrin.gif

P.S.O apskritai tai as mados niekad neseku lotuliukas.gif
plienine_magnolija
Būtinai reikės rašyti tik lietuviškomis gražiomis raidelėmis. Super naujiena thumbup.gif
gupija
O aš manau, kad rašyti lietuviškai yra tiesiog privalu. Čia panašiai kaip ir su burnos higiena- juk į darbą neiname nevalytais dantim. Tai kodėl turim rašyt nelietuviškai ir tokiu būdu teršt savo kalbą?? Esam lietuviai, tai ir rašom lietuviškai. Ir be jokių mados klyksmų tongue.gif
unique
o jei klaviaturoje nera lietuvisku raidziu g.gif
AgnėM
labas rytas biggrin.gif
nu jau vakar mamose virusas hihihi.gif ėjo,nes nėjo rašyti lietuviškom raidėm doh.gif ...o per skype ir per one viskas buvo gerai smile.gif
tai mūsų temoj buvo toks anekdotas,kad su manim taip sutapo,kad juokiausi taip kad žandikaulius net skaudėjo lotuliukas.gif
Calaquendi
o aš kaip nustebau, kad LT raidės man neveikė rašant žinutę unsure.gif turėjau šveplai parašyt wacko.gif
asoptimiste
reikia mokintis rasyti lietuviskai ir madingai, nes pastaruoju metu rasau be nosiniu ir kt. lietuviu rasybos privalumų sekmės visoms mamytėms... mirksiukas.gif
zuikiniauskienė
Mėgstu rašyt lietuviškai ir visada rašau. Tik kai būnant ne Lietuvoj nebūna lietuviško šrifto, vat tada kažkaip ne taip rašosi. g.gif
aistukasz
Ir aš parsisiunčiau tą programą, bigsmile.gif , bet kad labai reikia ieškoti raidžių kol pataikai reikiamą biggrin.gif , bet stengsimės išmokti thumbup.gif
zabava
Na man irgi gražiau kai rašoma lietuviškom raidėmis bet, kad pas mane nešiojamas kompiuteris, tai kai nori skaičius panaudoti, tai tenka kalbą persijungti doh.gif . O tai mane žiauriai nervina, ypač kai skubu.. Tai ir rašau "sveplai" blush2.gif blush2.gif
*Atide*
QUOTE(zabava @ 2007 04 29, 15:32)
Na man irgi gražiau kai rašoma lietuviškom raidėmis bet, kad pas mane nešiojamas kompiuteris, tai kai nori skaičius panaudoti, tai tenka kalbą persijungti doh.gif . O tai mane žiauriai nervina, ypač kai skubu.. Tai ir rašau "sveplai"  blush2.gif  blush2.gif
*

pas mane irgi nešiojamas PC, bet pasistengsiu rašyti tik LIETUVIŠKAI smile.gif biggrin.gif
mazhulinka
thumbup.gif Tikrai puikus sumanymas biggrin.gif Seniau net nežinojau, kad pas mane lietuvių kalba kompiuteryje išvis egzistuoja blush2.gif sunku priprasti, bet juk reikia derintis prie mados lotuliukas.gif
rimulia12
Šaunu, kad turime ir patrijotų Lietuvoje thumbup.gif AŠ UŽ thumbup.gif
Sophi
Įkišiu ir aš savo trigrašį; pasistenkime rašyti ne tik lietuviškais rašmenimis, bet ir be klaidų, nes kai paskaitai kartais, tai ausys užkaista blink.gif
beje, PATRIOTAS mirksiukas.gif
bucka
nezinau kas cia per "nauja mada" g.gif koks skirtumas kokiomis raidemis rasoma (lietuviskomis ar ne) svarbiausia, kad zmogus rasytu kulturingai ir taisyklingai! 4u.gif
pumiks
Malonu, kad primenate biggrin.gif , teisingai, esame lietuviai, tai ir rašykime lietuvškai. Kai skubi kažką parašyt, pasimiršta, kad turime tokias gražias raideles. Ačiū thumbup.gif
Lotari
QUOTE(bucka @ 2007 05 01, 23:44)
nezinau kas cia per "nauja mada"  g.gif koks skirtumas kokiomis raidemis rasoma (lietuviskomis ar ne) svarbiausia, kad zmogus rasytu kulturingai ir taisyklingai! 4u.gif
*

Bet kuris žmogus turi stengtis rašyti taisyklingai, taigi išvada - lietuviško raidelės būtinos.
Muskari
Visada rašiau ir rašau lietuviškom raidėm.
Ypač erzina "kieta" mada, kai išdarko raides. Vietoj š rašo sh, vietoj v - w, ir pan.
Ridisiukas
QUOTE(Mama Agnė @ 2007 05 14, 15:16)
Visada rašiau ir rašau lietuviškom raidėm.
Ypač erzina "kieta" mada, kai išdarko raides. Vietoj š rašo sh, vietoj v - w, ir pan.
*

Pritariu - "Lietuviais esame mes gimę" thumbup.gif
dotiokyte
Sveiki, pritariu, kad turime rašyti lietuviškomis raidemis ir ne tik šiame forume. Tenka kartais paskaityti kituose forumuose, kaip reiškiasi musu jaunimėlis . O gramatika? Košmaras!!!
samone
Labai daug ką reiškia įpratimas. Pripratau rašyti "šveplai", tai sunku atsikratyti šio įpročio. ax.gif
Palemonas
QUOTE(unique @ 2007 04 23, 21:08)
*

Su CD markeriu susirašyk.
jbs
QUOTE(Aurėja @ 2007 04 04, 10:53)
Paskutinis mados klyksmas – nosinės, varnelės, brūkšneliai...
[color=purple]Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados?
*

Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga tongue.gif tongue.gif
Palemonas
QUOTE(jbs @ 2007 05 25, 18:33)
Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga  tongue.gif  tongue.gif
*

Tai keverzok angliškuose forumuose.
jbs
QUOTE(Palemonas @ 2007 05 25, 19:30)
Tai keverzok angliškuose forumuose.
*

O is ko nusprendei, kad as angliskai keverzoju? matai kur nors W ar Q? Ar dar ka nors, ko as neizvelgiu? Nebent supermama.lt forumo taisykles reikalauja rasyti naudojant tik lietuviska simbolika ir kiekviena (-as) rasanti (-is) kitaip bus salinamas is forumo. Na, tokiu atveju teks pasisalinti.
Gardee
Aš ir kurį laiką buvau įpratus rašyt be lietuviškų raidžių, bet dabar vėl pratinsiuos mirksiukas.gif
Palemonas
QUOTE(jbs @ 2007 05 26, 08:42)
O is ko nusprendei, kad as angliskai keverzoju? matai kur nors W ar Q? Ar dar ka nors, ko as neizvelgiu? Nebent supermama.lt forumo taisykles reikalauja rasyti naudojant tik lietuviska simbolika ir kiekviena (-as) rasanti (-is) kitaip bus salinamas is forumo. Na, tokiu atveju teks pasisalinti.
*

Jei negerbi lietuvių kalbos, tai bent jau kitus galėtum gerbti.
Lotari
QUOTE(jbs @ 2007 05 25, 18:33)
Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga  tongue.gif  tongue.gif
*

susipažink labai gražios lietuviškos raidelės:

Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų
Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž -
Ū, ū – ypač madingas ir prabangus akcentas.
Ė, ė – spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu!

Vieną kartą pamėgink ir pamatysi, kad nėra sunku rašyti lietuviškai. Mažiau klaidų darysi mirksiukas.gif
Atlante
Aš taip pat seniau rašiau be lietuviškų raidžių, tačiau juk taip daug gražiau ir lietuviškiau rolleyes.gif
Palemonas
QUOTE(unique @ 2007 04 23, 21:08)
*

Su CD markeriu susirašyk.
VAE
o visai neblogai būtų, kad forumo taisyklėse būtų nurodyta rašyti lietuviškomis raidėmis smile.gif o visokius w naudojimus vietoj v tikrai reikėtų uždraust. manau, turime gerbti savo gimtąją/valstybinę kalbą
Palemonas
QUOTE(VAE @ 2007 05 29, 23:53)
o visai neblogai būtų, kad forumo taisyklėse būtų nurodyta rašyti lietuviškomis raidėmis  smile.gif  o visokius w naudojimus vietoj v tikrai reikėtų uždraust. manau, turime gerbti savo gimtąją/valstybinę kalbą
*

Būtent. Ir šios temos pavadinimas turėtū būti ne "Paskutinis mados klyksmas forume", o "Paskutinis perspėjimas dėl lietuviško šrifto nenaudojimo".
Minute
Sveikos, aš irgi pritariu nuomonei, kad reikia rašyti lietuvišku šriftu ir normaliais žodžiais. Aš visada, jei tik yra galimybė, rašau lietuvišku šriftu ir išvis stengiausi net žinutes mobiliajame telefone, rašyti prisilaikant taisyklių.
nerja
Sveikutes,aš čia dar naujokė,bet labai džiaugiuosi istojusi i jūsų ratą. 4u.gif Iš tikro sunkoka rašyti lietuviškai vis noris įvelti kokią anglišką raidelę smile.gif nu ką ir aš madinga bigsmile.gif
zebrova
ir aš noriu būti madinga user posted image
Gardee
reiškia ir aš madinga flirt.gif tongue.gif bet šiaip man ir nelietuviškai rašantys netrukdo, nors pati stengiuos rašyti lietuviškai smile.gif
ie_va
aš irgi noriu būti madinga.bet kažkaip nelabai man gaunas lietuviškom raidem rašyt blush2.gif
vtoraja
QUOTE(gupija @ 2007 04 23, 15:25)
O aš manau, kad rašyti lietuviškai yra tiesiog privalu. Čia panašiai kaip ir su burnos higiena- juk į darbą neiname nevalytais dantim. Tai kodėl turim rašyt nelietuviškai ir tokiu būdu teršt savo kalbą?? Esam lietuviai, tai ir rašom lietuviškai. Ir be jokių mados klyksmų  tongue.gif
*

pritariu biggrin.gif
Aprile
Aš ir už lietuviškas raideles drinks_cheers.gif Man net nekilo klausimų ar aš rašysiu šiom raidėm, kadangi neišeitų kitaip reikšti savo minčių. Kažkaip keistai man be visų šių varnelių būtų ax.gif
premium
rasymas be varneliu, nosiniu - tai ne klaidos, gyvenu uzsienyje, mano kompiuteris kitaip neraso!Geriau drausminkite tas, kurio raso pvz.: gereu, buceu ir panasiai, kuriu cia gausybe. Tai ir yra tikrasis nerastingumas!
Board
QUOTE(premium @ 2007 06 17, 15:20)
rasymas be varneliu, nosiniu - tai ne klaidos, gyvenu uzsienyje, mano kompiuteris kitaip neraso!Geriau drausminkite tas, kurio raso pvz.: gereu, buceu ir panasiai, kuriu cia gausybe. Tai ir yra tikrasis nerastingumas!
*

Lietuviškai galima rašyti ir esant užsienyje smile.gif
Kaip surasti lietuvišką šriftą kompiuteryje aprašyta pirmoje žinutėje.
Be to ši tema, tai ne drausminimo akcija, o skatinimo mirksiukas.gif
premium
gerai, įkalbėjote, bet vistiek manau, kad jei merginos rašys su varnelėmis ir brūkšniukais, bet su stambiom gramatinėm klaidom, tai anoks čia lietuviškumas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.