Paskutinis mados klyksmas nosinės, varnelės, brūkšneliai...Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados?
Štai keletas pagrindinių supermama.lt sezono mados tendencijų:
Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų - triumfuoja elegancija, dvelkia moteriškumu. Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž - rankų darbo detalės, suteikiančios jūsų stiliui savitumo, romantiškumo. Ū, ū ypač madingas ir prabangus akcentas. Ė, ė spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu!
AKSESUARAI: Ši sezoną siūlome ir vieną itin originalią detalę: sugalvokite smagų šūkį-priminimą, raginantį rašyti forume lietuviškomis raidėmis, įsidėkite jį į parašą sužibėsite savitumu! www.supermama.lt mados naujienosQUOTE o mano kompiuteryje nėra lietuviškos abėcėlės. Ką daryti? Štai instrukcija! 1) Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra - "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), Pasirinkus Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje skaičių eilutėje). Spauskit visus OK, kiek tik yra, ir bandykite rašyt lietuviškai. Jeigu nesiseka, atlikite šiuos veiksmus: 2) Eikite į šį puslapiuką ir parsisiųskite "Windows 98 priedai" (jeigu turite Windows 98), "LithWinNT 4.14" (jeigu turite Windows NT), "LithWin Millennium" (jeigu turite Windows ME), "LithWin 2000" (jeigu turite Windows 2000) arba "LithWin XP" (jeigu turite Windows XP). 3) Du kartus spauskite ant parsisiųsto failo, nurodykite, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudokit Browse...) ir spauskite Unzip. 4) Eikite į katalogą, kuriame sudėti išarchyvuoti failai. Du kartus paspauskite ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu atsidarys koks langas, spauskite OK arba Yes 5) Dabar pakartokite 1 punktą.
čia iš praeitos temos QUOTE(Meilė @ 2007 04 04, 09:48) Sveiki. Turiu vieną prašymą. Gal kas žinote kaip taisyklingai reikia rašyti žodį betkuris ar bet kuris? Čia jis turėtų reikšti betkuriame medyje ar betkurioje šalyje ir pan. dėkoju. bet kuris rašosi atskirai
Sveikutės na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių.
laimakp
2007 04 16, 12:05
QUOTE(aisme @ 2007 04 14, 00:01) Sveikutės na ir aš pabandysiu būti madinga,nes visad rašydavau be nosinių ir varnelių. Ir as bandysiu buti madinga
neeriuxe
2007 04 18, 17:57
puikus ir sveikintinas sumanymas  kai aplink viskas importuojama tai nors kažką bandykime išlaikyti lietuviško dabar tai ir aš madinga
sveikutės, aš už lietuvišką žodyną,  bet geras, pradėjau rašyti ir žiūriu o gi rašau ne lietuviškom raidėm. nors darbe rašau liet, bet tik prisedu laiska rašyti ar telefonu tai angliškai, visiškai susimakaluoti galima. o dabar dau žmonių jaunesnių nebelabai ir moka rašyti normaliai, net daug žodžių trumpina. Papildyta:na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides  ir ką daryt?  ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai.
QUOTE(ducis @ 2007 04 19, 14:19) na va. perskaičiau ką parašiau ir vėl angl raides  ir ką daryt?  ir kai dabar rašau, vis turiu pertaisyt, nes rašau tai nelietuviškai. svarbiausia nemesti šios idėjos ir įgūdžiai atsiras savaime Ačiū visiems prisijungusiems!
Kutuliukas
2007 04 20, 09:23
QUOTE(berrry @ 2007 04 04, 11:17) bet kuris rašosi atskirai  rašomas
shwiesulka
2007 04 20, 17:19
Aš šiaip pritariu šiai idėjai, bėda tame, kad pati neturiu pastovaus kompo, iš kurio pastoviai galima būtų rašyt lietuviškom raidėm - kai kuriuose negelbsti net nurodytas variantas, kaip "įsidėt" lietuvių kalba, nes jos ten paprasčiausiai nėra. Pradeda reikalaut visokių instaliavimų ir pan. Kitas variantas - kai susirašinėju su draugais, dauguma iš jų naudoja paštus, kurie neatpažįsta lietuviškų raidžių. Tai ir gaunasi, kad iš to mano gero noro puoselėti lietuvybę draugai gauna hieroglifų pilnus laiškus  Tai taip ir gaunasi plėšymasis - vieną dieną lietuviškai parašai, kitą dieną "ant greitųjų" vėl "šveplai"  P.S.O apskritai tai as mados niekad neseku
plienine_magnolija
2007 04 22, 13:36
Būtinai reikės rašyti tik lietuviškomis gražiomis raidelėmis. Super naujiena
O aš manau, kad rašyti lietuviškai yra tiesiog privalu. Čia panašiai kaip ir su burnos higiena- juk į darbą neiname nevalytais dantim. Tai kodėl turim rašyt nelietuviškai ir tokiu būdu teršt savo kalbą?? Esam lietuviai, tai ir rašom lietuviškai. Ir be jokių mados klyksmų
o jei klaviaturoje nera lietuvisku raidziu
labas rytas nu jau vakar mamose virusas  ėjo,nes nėjo rašyti lietuviškom raidėm  ...o per skype ir per one viskas buvo gerai tai mūsų temoj buvo toks anekdotas,kad su manim taip sutapo,kad juokiausi taip kad žandikaulius net skaudėjo
Calaquendi
2007 04 24, 09:44
o aš kaip nustebau, kad LT raidės man neveikė rašant žinutę  turėjau šveplai parašyt
asoptimiste
2007 04 27, 22:09
reikia mokintis rasyti lietuviskai ir madingai, nes pastaruoju metu rasau be nosiniu ir kt. lietuviu rasybos privalumų sekmės visoms mamytėms...
zuikiniauskienė
2007 04 29, 10:12
Mėgstu rašyt lietuviškai ir visada rašau. Tik kai būnant ne Lietuvoj nebūna lietuviško šrifto, vat tada kažkaip ne taip rašosi.
aistukasz
2007 04 29, 11:00
Ir aš parsisiunčiau tą programą,  , bet kad labai reikia ieškoti raidžių kol pataikai reikiamą  , bet stengsimės išmokti
Na man irgi gražiau kai rašoma lietuviškom raidėmis bet, kad pas mane nešiojamas kompiuteris, tai kai nori skaičius panaudoti, tai tenka kalbą persijungti  . O tai mane žiauriai nervina, ypač kai skubu.. Tai ir rašau "sveplai"
*Atide*
2007 05 01, 09:12
QUOTE(zabava @ 2007 04 29, 15:32) Na man irgi gražiau kai rašoma lietuviškom raidėmis bet, kad pas mane nešiojamas kompiuteris, tai kai nori skaičius panaudoti, tai tenka kalbą persijungti  . O tai mane žiauriai nervina, ypač kai skubu.. Tai ir rašau "sveplai"  pas mane irgi nešiojamas PC, bet pasistengsiu rašyti tik LIETUVIŠKAI
mazhulinka
2007 05 01, 11:32
 Tikrai puikus sumanymas  Seniau net nežinojau, kad pas mane lietuvių kalba kompiuteryje išvis egzistuoja  sunku priprasti, bet juk reikia derintis prie mados
rimulia12
2007 05 01, 18:05
Šaunu, kad turime ir patrijotų Lietuvoje  AŠ UŽ
Įkišiu ir aš savo trigrašį; pasistenkime rašyti ne tik lietuviškais rašmenimis, bet ir be klaidų, nes kai paskaitai kartais, tai ausys užkaista beje, PATRIOTAS
nezinau kas cia per "nauja mada"  koks skirtumas kokiomis raidemis rasoma (lietuviskomis ar ne) svarbiausia, kad zmogus rasytu kulturingai ir taisyklingai!
Malonu, kad primenate  , teisingai, esame lietuviai, tai ir rašykime lietuvškai. Kai skubi kažką parašyt, pasimiršta, kad turime tokias gražias raideles. Ačiū
QUOTE(bucka @ 2007 05 01, 23:44) nezinau kas cia per "nauja mada"  koks skirtumas kokiomis raidemis rasoma (lietuviskomis ar ne) svarbiausia, kad zmogus rasytu kulturingai ir taisyklingai!  Bet kuris žmogus turi stengtis rašyti taisyklingai, taigi išvada - lietuviško raidelės būtinos.
Muskari
2007 05 14, 14:16
Visada rašiau ir rašau lietuviškom raidėm. Ypač erzina "kieta" mada, kai išdarko raides. Vietoj š rašo sh, vietoj v - w, ir pan.
Ridisiukas
2007 05 17, 11:37
QUOTE(Mama Agnė @ 2007 05 14, 15:16) Visada rašiau ir rašau lietuviškom raidėm. Ypač erzina "kieta" mada, kai išdarko raides. Vietoj š rašo sh, vietoj v - w, ir pan. Pritariu - "Lietuviais esame mes gimę"
dotiokyte
2007 05 17, 18:15
Sveiki, pritariu, kad turime rašyti lietuviškomis raidemis ir ne tik šiame forume. Tenka kartais paskaityti kituose forumuose, kaip reiškiasi musu jaunimėlis . O gramatika? Košmaras!!!
Labai daug ką reiškia įpratimas. Pripratau rašyti "šveplai", tai sunku atsikratyti šio įpročio.
Palemonas
2007 05 25, 12:07
QUOTE(unique @ 2007 04 23, 21:08) o jei klaviaturoje nera lietuvisku raidziu  Su CD markeriu susirašyk.
QUOTE(Aurėja @ 2007 04 04, 10:53) Paskutinis mados klyksmas nosinės, varnelės, brūkšneliai...[color=purple]Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados? Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga
Palemonas
2007 05 25, 19:30
QUOTE(jbs @ 2007 05 25, 18:33) Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga  Tai keverzok angliškuose forumuose.
QUOTE(Palemonas @ 2007 05 25, 19:30) Tai keverzok angliškuose forumuose. O is ko nusprendei, kad as angliskai keverzoju? matai kur nors W ar Q? Ar dar ka nors, ko as neizvelgiu? Nebent supermama.lt forumo taisykles reikalauja rasyti naudojant tik lietuviska simbolika ir kiekviena (-as) rasanti (-is) kitaip bus salinamas is forumo. Na, tokiu atveju teks pasisalinti.
Aš ir kurį laiką buvau įpratus rašyt be lietuviškų raidžių, bet dabar vėl pratinsiuos
Palemonas
2007 05 27, 14:30
QUOTE(jbs @ 2007 05 26, 08:42) O is ko nusprendei, kad as angliskai keverzoju? matai kur nors W ar Q? Ar dar ka nors, ko as neizvelgiu? Nebent supermama.lt forumo taisykles reikalauja rasyti naudojant tik lietuviska simbolika ir kiekviena (-as) rasanti (-is) kitaip bus salinamas is forumo. Na, tokiu atveju teks pasisalinti. Jei negerbi lietuvių kalbos, tai bent jau kitus galėtum gerbti.
QUOTE(jbs @ 2007 05 25, 18:33) Gerai, kad paskui mada nebegioju, nes jei butu priesingai, tai nuo begiojimo ir kojas, ir galva buciau pametus. Ne viskas grazu, kas madinga  susipažink labai gražios lietuviškos raidelės: Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž - Ū, ū ypač madingas ir prabangus akcentas. Ė, ė spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu! Vieną kartą pamėgink ir pamatysi, kad nėra sunku rašyti lietuviškai. Mažiau klaidų darysi
Atlante
2007 05 29, 16:41
Aš taip pat seniau rašiau be lietuviškų raidžių, tačiau juk taip daug gražiau ir lietuviškiau
Palemonas
2007 05 29, 18:10
QUOTE(unique @ 2007 04 23, 21:08) o jei klaviaturoje nera lietuvisku raidziu  Su CD markeriu susirašyk.
o visai neblogai būtų, kad forumo taisyklėse būtų nurodyta rašyti lietuviškomis raidėmis  o visokius w naudojimus vietoj v tikrai reikėtų uždraust. manau, turime gerbti savo gimtąją/valstybinę kalbą
Palemonas
2007 05 30, 09:16
QUOTE(VAE @ 2007 05 29, 23:53) o visai neblogai būtų, kad forumo taisyklėse būtų nurodyta rašyti lietuviškomis raidėmis  o visokius w naudojimus vietoj v tikrai reikėtų uždraust. manau, turime gerbti savo gimtąją/valstybinę kalbą Būtent. Ir šios temos pavadinimas turėtū būti ne "Paskutinis mados klyksmas forume", o "Paskutinis perspėjimas dėl lietuviško šrifto nenaudojimo".
Sveikos, aš irgi pritariu nuomonei, kad reikia rašyti lietuvišku šriftu ir normaliais žodžiais. Aš visada, jei tik yra galimybė, rašau lietuvišku šriftu ir išvis stengiausi net žinutes mobiliajame telefone, rašyti prisilaikant taisyklių.
Sveikutes,aš čia dar naujokė,bet labai džiaugiuosi istojusi i jūsų ratą.  Iš tikro sunkoka rašyti lietuviškai vis noris įvelti kokią anglišką raidelę  nu ką ir aš madinga
zebrova
2007 05 30, 15:38
ir aš noriu būti madinga
reiškia ir aš madinga  bet šiaip man ir nelietuviškai rašantys netrukdo, nors pati stengiuos rašyti lietuviškai
aš irgi noriu būti madinga.bet kažkaip nelabai man gaunas lietuviškom raidem rašyt
vtoraja
2007 06 12, 12:25
QUOTE(gupija @ 2007 04 23, 15:25) O aš manau, kad rašyti lietuviškai yra tiesiog privalu. Čia panašiai kaip ir su burnos higiena- juk į darbą neiname nevalytais dantim. Tai kodėl turim rašyt nelietuviškai ir tokiu būdu teršt savo kalbą?? Esam lietuviai, tai ir rašom lietuviškai. Ir be jokių mados klyksmų  pritariu
Aš ir už lietuviškas raideles  Man net nekilo klausimų ar aš rašysiu šiom raidėm, kadangi neišeitų kitaip reikšti savo minčių. Kažkaip keistai man be visų šių varnelių būtų
premium
2007 06 17, 14:20
rasymas be varneliu, nosiniu - tai ne klaidos, gyvenu uzsienyje, mano kompiuteris kitaip neraso!Geriau drausminkite tas, kurio raso pvz.: gereu, buceu ir panasiai, kuriu cia gausybe. Tai ir yra tikrasis nerastingumas!
QUOTE(premium @ 2007 06 17, 15:20) rasymas be varneliu, nosiniu - tai ne klaidos, gyvenu uzsienyje, mano kompiuteris kitaip neraso!Geriau drausminkite tas, kurio raso pvz.: gereu, buceu ir panasiai, kuriu cia gausybe. Tai ir yra tikrasis nerastingumas! Lietuviškai galima rašyti ir esant užsienyje Kaip surasti lietuvišką šriftą kompiuteryje aprašyta pirmoje žinutėje. Be to ši tema, tai ne drausminimo akcija, o skatinimo
premium
2007 06 18, 12:12
gerai, įkalbėjote, bet vistiek manau, kad jei merginos rašys su varnelėmis ir brūkšniukais, bet su stambiom gramatinėm klaidom, tai anoks čia lietuviškumas...
|
|