na o as pasakysiu taip, nezadu rasyt lietuviskom raidem, pykit nepykit, nesu kokia didele patriote bet myliu savo sali.lietuviskai galiu rasyt ir rasydama ranka o neper kompiuteri. esu taip pripratus rasyt ir man sunku butu atprast, beto pas mane loptopas ir ant klaviaturos nera lietuvisku raidziu tj tikrj nezadu ten ieskot pastoviai kuri raide kuri, o ant klaviaturos tikrj nerasysiu su cd markeriu ar su kuo kitu , nes klaviatura yra kaip ir prijungta prie ekrano ir nenoriu terliot kompo, vat butu kitas reikalas jei butu klaviatura atskirai.bet nezadu imt ir pirkt klaviatura kad rasyciau lietuviskom raidem. as tai manyciau svarbiau ne tai kad rasyt lietuviskom raidem bet svarbu rasyt taisyklingai .
Jurciks
2008 08 24, 14:03
Sveikos merginos,ir ko gi čia pyktis?Manau,kad visi rašo kaip kam patinka-svarbu išsakytu minčiu esmė  Vaikai mano jau paaugliai,rašo su klaidom,va juos ir reikia mokyti taisyklingai lietuviškai rašyti,o mes ir be tų nosinių ir paukštelių esmę suprantam
| ! |
| Ne į temą žinutės pratrintos. Galit ir per AŽ diskusijas tęst. |
Pastebejimas..... istrintos tos zinutes kurios papriestaravo sitai "madai "...... keista  netolerancija kitai nuomonei?????
kristutee
2008 08 27, 11:36
QUOTE(Mazea @ 2008 08 21, 23:29) na o as pasakysiu taip, nezadu rasyt lietuviskom raidem, pykit nepykit, nesu kokia didele patriote bet myliu savo sali.lietuviskai galiu rasyt ir rasydama ranka o neper kompiuteri. esu taip pripratus rasyt ir man sunku butu atprast, beto pas mane loptopas ir ant klaviaturos nera lietuvisku raidziu tj tikrj nezadu ten ieskot pastoviai kuri raide kuri, o ant klaviaturos tikrj nerasysiu su cd markeriu ar su kuo kitu , nes klaviatura yra kaip ir prijungta prie ekrano ir nenoriu terliot kompo, vat butu kitas reikalas jei butu klaviatura atskirai.bet nezadu imt ir pirkt klaviatura kad rasyciau lietuviskom raidem. as tai manyciau svarbiau ne tai kad rasyt lietuviskom raidem bet svarbu rasyt taisyklingai .  ir pas mane laptopas, bet jokio vargo paspaust sift+alt ir įsijungt lietuvišką abėcėlę. nemanau, kad problema ir tai, jog niekas neužrašyta ant skaičiukų, pora ilgesnių laiškelių ir viskas bus aišku, kas ir kaip  tiesiog lietuvio jau toks bruožas: kam daryt, jei man ir taip gerai, o kiti jau kaip sau nori. aš irgi kažkada rašiau švepluodama, o dabar pačiai nemalonu būtų nerasti lietuviškų raidžių, tuo labiau, kad jau toks amžius kompiuterizuotas, ranka retai kada berašom. čia maždaug išeitų :kam naudotis kompiuteriu apskritai, jei moku ranka? bet šveplavimas nėra jau taip blogai, suprantu, kad kartais sunku užpakalį pajudint, kaip ir su nuotolinio valdymo pulteliais, už tai nesmerksiu. bet jau ta w vietoj v  ... purto, baisu kaip purto. va, žiūriu, prirašiau, o vardas mano irgi ne lietuviškai parašytas, dvi ee kaip ė (olandų kalba įtaką padarė  ). mielai dabar pakeisčiau, bet vargu ar galima. sėkmės visoms rašant lietuviškai! tai visai nesunku, tik nereikia tingėti tokio paprasto dalyko
MIKIENĖ
2008 08 27, 11:44
QUOTE(kristutee @ 2008 08 27, 12:36) va, žiūriu, prirašiau, o vardas mano irgi ne lietuviškai parašytas, dvi ee kaip ė (olandų kalba įtaką padarė  ). mielai dabar pakeisčiau, bet vargu ar galima. Galima http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry19403877 čia.Kažkodėl neduoda man per http įkelt.Tu įeik šiuo adresu.Ten keičia  Visgi įkėliau ir taip
Chanson
2008 08 27, 12:21
QUOTE(Apus @ 2008 08 27, 12:30) Pastebejimas..... istrintos tos zinutes kurios papriestaravo sitai "madai "...... keista  netolerancija kitai nuomonei?????  nebijokit, tuoj ir šita jūsų bus ištrinta kaip neatitinkanti temos  QUOTE(kristutee @ 2008 08 27, 12:36) ir pas mane laptopas, bet jokio vargo paspaust sift+alt ir įsijungt lietuvišką abėcėlę taip taip, ir pas jus laptopas, ir pas mane laptopas, ir dar pas dešimčius tūkstančių yra laptopai. Tik problemų neturim. Matai gi, jai "nesinori aprašinėti klaviatūros". O kam to reikia??? Sakau, smagiai pasijuokiau iš to posto, net ir dabar dar juokinga. Ir dar graudu... Bet jūs teisi - tai yra labai lietuviška - "kam daryti, jeigu galima nedaryti". Super požiūris pas tautiečius! Ir tolia w wadinkit sa wia lietu weizzz. Gražu?
Labas,mergytės,prisidarot gi jūs problemų iš nieko...  Aš net SMSus(atsiprašau,žinutes  ) rašau lietuvišku šriftu.Tiesiog reikia įprasti.Ir nebūt mažiukėm tinginukėm  Juk lietuviais esame mes gimę,todėl ir rašyt,manau,turim lietuviškai.Visdėlto nykstanti tauta...
QUOTE(kristutee @ 2008 08 27, 11:36) ir pas mane laptopas, bet jokio vargo paspaust sift+alt ir įsijungt lietuvišką abėcėlę. nemanau, kad problema ir tai, jog niekas neužrašyta ant skaičiukų, pora ilgesnių laiškelių ir viskas bus aišku, kas ir kaip  tiesiog lietuvio jau toks bruožas: kam daryt, jei man ir taip gerai, o kiti jau kaip sau nori. aš irgi kažkada rašiau švepluodama, o dabar pačiai nemalonu būtų nerasti lietuviškų raidžių, tuo labiau, kad jau toks amžius kompiuterizuotas, ranka retai kada berašom. čia maždaug išeitų :kam naudotis kompiuteriu apskritai, jei moku ranka? bet šveplavimas nėra jau taip blogai, suprantu, kad kartais sunku užpakalį pajudint, kaip ir su nuotolinio valdymo pulteliais, už tai nesmerksiu. bet jau ta w vietoj v  ... purto, baisu kaip purto. QUOTE(*Rita* @ 2008 08 27, 12:21) taip taip, ir pas jus laptopas, ir pas mane laptopas, ir dar pas dešimčius tūkstančių yra laptopai. Tik problemų neturim. Matai gi, jai "nesinori aprašinėti klaviatūros". O kam to reikia??? Sakau, smagiai pasijuokiau iš to posto, net ir dabar dar juokinga. Ir dar graudu... Bet jūs teisi - tai yra labai lietuviška - "kam daryti, jeigu galima nedaryti". Super požiūris pas tautiečius! Ir tolia w wadinkit sa wia lietu weizzz. Gražu? pavyzdziui as nenaudoju w vietoj v :] beto del rasymo ranka, tai rasau daug su ranka tai nemanau, kad kada pamirsiu lietuviskai rasyt , todel man nera butina per kompiuteri rasyt lietuviskom raidem beto Rita as saves ir nevadinu lietuve , kadangi esu maisyta(lietuve, ruse, ukrainiete) as ir tai nedrysciau saves vadint lietuve nors jei ir buciau grynakrauje, as pavyzdziui tikrai nepasizymiu lietuviskumu
Chanson
2008 08 27, 14:59
QUOTE(Mazea @ 2008 08 27, 14:09) pavyzdziui as nenaudoju w vietoj v :] beto del rasymo ranka, tai rasau daug su ranka tai nemanau, kad kada pamirsiu lietuviskai rasyt , todel man nera butina per kompiuteri rasyt lietuviskom raidem beto Rita as saves ir nevadinu lietuve , kadangi esu maisyta(lietuve, ruse, ukrainiete) as ir tai nedrysciau saves vadint lietuve nors jei ir buciau grynakrauje, as pavyzdziui tikrai nepasizymiu lietuviskumu hm, bet tai koks gi skirtumas tarp rašymo ranka ir klaviatūra? Vienu atveju dirba viena ranka, o pagalbinė priemonė - rašiklis, kitu atveju dirba abi rankos, priemonė - kompiuteris. Tačiau kalba juk ta pati Jeigu jūs nesate lietuvė (pase arba dūšioj  ), tuomet tas ankstesnis postas tikrai skirtas ne jums asmeniškai. Apskritai dažniausiai neskiriu savo nuomonės kažkam asmeniškai - čia tik priima ją tas kam to norisi. Tas postas skirtas tiems, kur su vėlevėlėm važinėja arba labai "lietuviški" būna tik tam tikrom progom. Kažkodėl daugeliui čia atrodo, kad turiu tikslą - kad visi forume lietuviškom raidėm rašytų, tai žinokit - nea (juk jau minėjau, kad, mano nuomone, tai pagarbos sau reikalas). Bet tų "didžiųjų "kartais" lietuvaičių", atsiprašau, ale kritikuot nenustosiu
[quote=*Rita*,2008 08 27, 13:21] nebijokit, tuoj ir šita jūsų bus ištrinta kaip neatitinkanti temos  nu taip, lai trina, tiesiog nelabai suprantu sito " madisciu" puolimo ant tu kurios raso, taip kaip joms patogiau... nei viena nieko nepasako kai rasote lietuviskai su visom nosinem ir t.t. taciau jusiskes nepraleidzia progos pasiepti kitaip rasancias... tiesiog daugiau tolerancijos..... tereikia kad pradetumete saukti " Lietuva - lietuviams"............ a dabar jau trinkit.........
CHIANTI
2008 08 27, 15:49
[quote=Apus,2008 08 27, 07:40] [quote=*Rita*,2008 08 27, 13:21] nebijokit, tuoj ir šita jūsų bus ištrinta kaip neatitinkanti temos  nu taip, lai trina, tiesiog nelabai suprantu sito " madisciu" puolimo ant tu kurios raso, taip kaip joms patogiau... nei viena nieko nepasako kai rasote lietuviskai su visom nosinem ir t.t. taciau jusiskes nepraleidzia progos pasiepti kitaip rasancias... tiesiog daugiau tolerancijos..... tereikia kad pradetumete saukti " Lietuva - lietuviams"............ a dabar jau trinkit.........  [/quote] Pritariu. Lietuviai+tolerancija=neimanomas dalykas  . Visi nori kad detume nosines, varneles ir tt. Bet pavyzdziui as labiau pries esu svetimybes musu kalboje. Koks skirtumas, kad neturiu lietuvisko srifto savo kompiuteryje, bet uztat rasau taisyklingai. Pati [COLOR=red]Rita[COLOR=gray] zinuteje, kuri jau istrint, buvo panaudojus svetimybe( gaila neatsimenu kokia). Dar paklausiau ka tai reiskia, bet atsakymo negavau. As daug metu uzsienyje gyvenu ir kalbu puikiai lietuviskai. O kai paskambinu namo i Lietuva, keista, bet mano draugai daugiau svetimybiu naudoja negu as. Tai apie ka cia kalbam?????
Chanson
2008 08 27, 19:28
QUOTE(Apus @ 2008 08 27, 16:40) nu taip, lai trina, tiesiog nelabai suprantu sito " madisciu" puolimo ant tu kurios raso, taip kaip joms patogiau... nei viena nieko nepasako kai rasote lietuviskai su visom nosinem ir t.t. taciau jusiskes nepraleidzia progos pasiepti kitaip rasancias... tiesiog daugiau tolerancijos..... tereikia kad pradetumete saukti " Lietuva - lietuviams"............ a dabar jau trinkit.........  netiesa, buvo ištrintos ir mano žinutės, o aš rašau su nosinėm. Reikalaujate tolerancijos? Tuomet aš reikalauju objektyvumo puolant ir kaltinant kažkuo (na, kad ir šiuo atveju - žinučių be varnelių trynimu)  QUOTE(CHIANTI @ 2008 08 27, 16:49) Rita zinuteje, kuri jau istrint, buvo panaudojus svetimybe( gaila neatsimenu kokia). Dar paklausiau ka tai reiskia, bet atsakymo negavau. As daug metu uzsienyje gyvenu ir kalbu puikiai lietuviskai. O kai paskambinu namo i Lietuva, keista, bet mano draugai daugiau svetimybiu naudoja negu as. Tai apie ka cia kalbam????? ne man buvo tas klausimas užduotas. Bet kaip supratau žodyje, kurio nesupratot (beje, aš irgi ilgai jį skaičiau, bet nesupratau), įsivėlė paprasčiausia kažkokia klaida. Jokios svetimybės aš ten nepamačiau, bet ir žodžio nesupratau Taip kad ramiai
CHIANTI
2008 08 27, 21:26
QUOTE(*Rita* @ 2008 08 27, 11:28) ne man buvo tas klausimas užduotas. Bet kaip supratau žodyje, kurio nesupratot (beje, aš irgi ilgai jį skaičiau, bet nesupratau), įsivėlė paprasčiausia kažkokia klaida. Jokios svetimybės aš ten nepamačiau, bet ir žodžio nesupratau Taip kad ramiai  As labai rami. Prasom be komandu. Aciu. O dar griztant prie to anglisko zodzio, kuri tikrai pavartojote samoningai, nes buvo parasyta kabutese. Labai gaila kad neatsimenu. Cia panasiai kaip mano viena drauge Zvagulio sokejas pavadino "bekais". Vos nuo lovos nenukritai is juoko. As gyevndama uzsienyje tokiu zodziu nesugalvoju. Tai pas jus, Rita, irgi kazkas buvo is panasios serijo  . Taip kad kengviausia mokinti kitus, bet saves nematyti  . Tipiskas, lietuviskas poziuris.
na viskas pabaikite, kiek galima pyktis?gal uzteks?  visvien kiekvienas rasys taip kaip nori, ir darys taip kaip nori, tai kam cia dabar bartis ?juk galima ir be barniu
Chanson
2008 08 28, 08:24
QUOTE(CHIANTI @ 2008 08 27, 22:26) As labai rami. Prasom be komandu. Aciu. O dar griztant prie to anglisko zodzio, kuri tikrai pavartojote samoningai, nes buvo parasyta kabutese. Labai gaila kad neatsimenu. Cia panasiai kaip mano viena drauge Zvagulio sokejas pavadino "bekais". Vos nuo lovos nenukritai is juoko. As gyevndama uzsienyje tokiu zodziu nesugalvoju. Tai pas jus, Rita, irgi kazkas buvo is panasios serijo  . Taip kad kengviausia mokinti kitus, bet saves nematyti  . Tipiskas, lietuviskas poziuris. Jeigu konkrečių faktų neturite - tai ir neaiškinkite. O tie visi "labai gaila neatsimenu" - man ne argumentai  Arba kalbat konkrečiai, arba nekalbm geriau apie tai Juk jau sakiau (ir ne aš viena), neverta rašyti šioje temoje tik tam, kad rašyti - vis tiek žinutės čia neskaičiuojamos, būkit ramios
QUOTE(*Rita* @ 2008 08 27, 20:28) įsivėlė paprasčiausia kažkokia klaida. Jokios svetimybės aš ten nepamačiau, bet ir žodžio nesupratau  Kokia svetimybe, kokia dar klaida, jei angliskas zodis "off-topic" buvo pavartotas samoningai?  Galvokit ka sakot
Chanson
2008 08 28, 13:52
QUOTE(cindy @ 2008 08 28, 11:10) aaa, štai apie ką eina kalba  Sąmoningai, sąmoningai! Ir dar kaip sąmoningai! Tik va aplenkė mane tada. Bet galiu pakartot jei anąsyk nesupratot: jei dar "off-topinsit", eisiu moderatorėms paskųst
QUOTE(*Rita* @ 2008 08 28, 14:52) aaa, štai apie ką eina kalba  Sąmoningai, sąmoningai! Ir dar kaip sąmoningai! Tik va aplenkė mane tada. Bet galiu pakartot jei anąsyk nesupratot: jei dar "off-topinsit", eisiu moderatorėms paskųst  Jei jau visur lietuviskai, tai visur, tokio zodzio lietuviu kalboje nera
CHIANTI
2008 08 28, 19:45
QUOTE(*Rita* @ 2008 08 28, 00:24) Jeigu konkrečių faktų neturite - tai ir neaiškinkite. O tie visi "labai gaila neatsimenu" - man ne argumentai  Arba kalbat konkrečiai, arba nekalbm geriau apie tai Juk jau sakiau (ir ne aš viena), neverta rašyti šioje temoje tik tam, kad rašyti - vis tiek žinutės čia neskaičiuojamos, būkit ramios Vat jums ir faktas. Ir as tikrai neatsiminiau. Aciu Cindy uz priminima. Taigi, ar jau tikrai taip lietuviskai kalbate, Rita?? "off-topinsit"...  . Nieko sau zodynas. Pati sakot kokia grazi skambi musu kalba, tai prasom ir kalbet lietuviskai. Lengviausia mokinti kitus. Zodziu einu as issiimsiu cash'o, pabekinsiu masina ir eisiu off-topinti i SM ciata Papildyta:QUOTE(CHIANTI @ 2008 08 28, 11:41) Ir dar. Kometuoju SM ne del zinuciu skaiciaus. Uztenka metytis akmenimis ir aplamai buti tokiai kandziai. Nes as pati pasiskusiu moderatorems. AS SM leidziu laika tik del bendravimo su zmonemis ir jokiu zinuciu neskaiciuoju! Man visiskai vienodai as turiu kur kitur svaistyti savo energija gyvenime. Tiesiog girdejau neblogu atsiliepimu apie SM, uztat prisiregistravau, bet..... tai ne visas mano gyvenimas ir ne kazkokios tai rungtynes. Taip kad uzteks su kvailom replikom. Aciu. Tai tesiam diskusija, apie musu nuostabiaja lietuviska kalba( kuria tikrai myliu ir branginu). Ir prasom be jokiu svetimybiu.
CHIANTI
2008 08 28, 20:15
As nezinau, kur jus merginos gyvenate, bet... Ar cia tik man vienai taip ar istikruju Lietuvoje gyvenantys lietuviai labai jau daug vartoja anglisku zodziu, iterpdama i musu lietuviu kalba. Papildyta:QUOTE(Mazea @ 2008 08 27, 14:55) na viskas pabaikite, kiek galima pyktis?gal uzteks?  visvien kiekvienas rasys taip kaip nori, ir darys taip kaip nori, tai kam cia dabar bartis ?juk galima ir be barniu  Aisku, kad galima. Jokiu problemuIr visiskai sutinku, kadkievienas rasys taip kaip nori. As manau kalbet taisyklingai ir ranka rasyti moketi yra daug svarbiau, nei ziureti koki srifta naudoji kompe. Vat , jei rasydama laiskus daryciau klaidas, tada man butu tikrai geda, bet koks sriftas mano kompiuteryje, tai man tikrai tas pats. Juk svarbiausia, kad susikalbam
|
|