Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip sutaria Jūsų vaikai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
EURIKA
QUOTE(XMamaX @ 2008 02 06, 12:42)
mano vaikai mušasi, pešasi, negražiais žodžiais vadinasi. Bet būna ir gražių akimirkų kada bendrauja, žaidžia, dalijasi įspūdžiais. Visko būna, bet manau, kad taip ir turi būti.
*

pas mus irgi panasi situacija tik skirtumas tarp vaikų 8 metai, vienam 10, kitam 2 metai... unsure.gif
oveja
QUOTE(Milda84 @ 2008 02 12, 09:30)
o koks geriausias amziaus skirtumas tarp vaiku?
*

maniciau kokie 2 metai,nes kai jau didesnis tai irgi suku ax.gif
gagrate
Pas mane tarp vaiku 3m.skirtumas,vyresnioji kartais ja nuskriaudzia,bet maze nenusileidzia,duoda atgal,o visumoi tai jos labai gerai sutaria,myli viena kita,tikiuosi,kad ateiti taip ir toliau viskas bus.Bet aisku dar visko bus smile.gif
Gyjula
Maniškės sutaria neblogai, nors vyresnėlės dažnai apsižodžiuoja ir parodo viena kitai nepadorių gestų. Bet viena dukra visuomet sako, kad negali ilgai pykt ant sesės ir susitaiko, o kita - neprieštarauja ax.gif
Altaira
QUOTE(Milda84 @ 2008 02 12, 09:30)
o koks geriausias amziaus skirtumas tarp vaiku?
*

Manau geriausiai, kai skirtumas du, maximum trys metai. Nes kuo didesnis amžiaus skirtumas, tuo daugiau skiriasi vaikų interesai, o kuo toliau tuo labiau tai išryškės g.gif O idealiausia tai kai auga pametinukai thumbup.gif
dilidin
QUOTE(Preila @ 2008 02 20, 10:11)
Manau geriausiai, kai skirtumas du, maximum trys metai. Nes kuo didesnis amžiaus skirtumas, tuo daugiau skiriasi vaikų interesai, o kuo toliau tuo labiau tai išryškės g.gif O idealiausia tai kai auga pametinukai thumbup.gif
*

Man rodos nėra idealaus amžiaus skirtumo.
Mano ir brolio skirtumas - 3 metai, mes daug konfliktuodavom.
Mano dukrų skirtumas 3 minutės - jos irgi daug konfliktuoja.
Draugės vaikų skirtumas 12 metų - ir jie nesutaria.
Kitos draugės vaikų skirtumas 6,5 metų - ir jie nesutaria.
Tai koks skirtumas - koks amžiaus skirtumas.

Turbūt yra labai gerai, kada vaikai panašaus amžiaus, o ne 12 metų skirtumas. Tada ne tik konfliktuoja, bet ir vienas iš kito mokosi.

Bet idealaus amžiaus skirtumo tikrai nėra. Todėl gal geriau rinktis taip, kaip patiems tėvams patogiau. rolleyes.gif
Breira
mano vyresnieji irgi pešasi nuolat doh.gif , vis randa kaip vienas kitą paerzint, užkabint, na nesakau būna ir gražiai žadžia, bet ir tai dažniausiai baigiasi ašarų pakalne verysad.gif atrodo berniukas ir mergaitė neturėtų peštis nors dėl žaislų, na bet va.... o mažiuką tai labai myli wub.gif abu
Babaušiukas
Būna tokių dienų, kai ištisai pešas ir mušas doh.gif , o būna ir tokių, kai laaabai gražiai draugauja rolleyes.gif
Tik gaila, kad tų muštynių būna žymiai daugiau nei gražaus bendravimo unsure.gif
Niu, niekis , išaugs ax.gif
subtiliai
Mūsų šauniai sutaria
sagan
O man rodos, ginčai, nesutarimai, koks amžiaus skirtumas bebūtų, tik parodo, jog auga žmonės, turintys savo individualią nuomonę, požiūrį...Manau tik svarbu mokyt vaikus diskutuot, priimti ir kito nuomonę, nepaisant to, kad ji skiriasi nuo tavosios... blush2.gif Maniškiai palyginti daug laiko praleidžia žaisdami tarpusavy, nors kiekvienas turi dar savo atskirus draugus(vyriausiai greit dvylika, o pagrandukui - šešeri).

Pritariu, kad idealaus amžiaus skirtumo nėra. Priklauso dar nuo vaikų pomėgių, temperamentų, galų gale tėvų požiūrio, auklėjimo...Darnioje šeimoje vis tiek visi myli vieni kitus, nepaisant nesutarimų.
rasa24
Na maniskiai viena minute graziai zaidzia, o kita jau pesasi ir taip visa diena kol jau i vakara nusikala doh.gif doh.gif Tikiuosi isaugs blink.gif
vaižgantė
Mano vaikai puikiai sutaria.
rutast
Pas mus tai visko būna,bet dažniausiai pešasi dėl žaislų ir ginčijasi, kai reikia tvarkytis savo išmėtytus daiktus. cool.gif
kipshe
Musu vaikiukai dar del zaislu nesipesa, nes brolis tik 3 men. o vyresnioji sesute 2m. juo labai rupinasi biggrin.gif visada kartu keiciam pampersa, arbateles pasiulo, zodziu, jei brolis kaip gyva lele, tik reik sedet salia ir stebet, kad nesautu i galva kuo pamaitint ax.gif
Amarkize
Nu papasakosiu ir as apie savo dickius lotuliukas.gif riejasi kaip kate su suniu vienas prie kito nezino kaip prisikabin doh.gif kartais taip uzbiesina kad... blink.gif bet vistiek vienas kita myli, o mazasis musu tai atnese daug laimes i namus thumbup.gif wub.gif
katekatyte
QUOTE(rasa24 @ 2008 05 21, 14:55)
Na maniskiai viena minute graziai zaidzia, o kita jau pesasi ir taip visa diena kol jau i vakara nusikala  doh.gif  doh.gif  Tikiuosi isaugs  blink.gif
*

pas mus taip pat ax.gif
žanin
Labai retai sutaria gerai, dažniausiai pykstasi, skundžia vienas kitą ir .t.t.
rug
QUOTE(Amarkize @ 2008 05 23, 13:27)
Nu papasakosiu ir as apie savo dickius  lotuliukas.gif  riejasi kaip kate su suniu vienas prie kito nezino kaip prisikabin doh.gif kartais taip uzbiesina kad... blink.gif  bet vistiek vienas kita myli, o mazasis musu tai atnese daug laimes i namus thumbup.gif  wub.gif
*

pas mus tas pats. jau tokia neapykanta baisi. ale turės savo šeimas, gal ir draugaus.
Skorpione;)
Na,manieji sutaria puikiai.Broliai futbolą kartu žaidžia,sesės apie mergaitiškus dalykus plepa.Vyresnėliai labai artimi.Vidurinys kaip katinas-vaikštau kur noriu ir su kuo,tai kartais pasipeša.Na,o pagrandukė tai visų numylėtinė.Pavydo scenų ankščiau būdavo,bet dabar tfu tfu tfu viskas gerai.Turbūt užaugo biggrin.gif
Herta
Pas maniškius tai kaip ir pas visus jaučiu būna visko, būna žaidžia gražiai kartu ar atskiruose kambariuose, skundimas tai jau čia būdingas kiekvienoj šeimoj doh.gif broliai labai myli sesę, sesė pakylėta ir brolius nuauklėja gerai. Vyresnėlis su mažąja ne taip užsiima, daugiau rūpinasi ir myli, o vidurinėlis tai su ja ir žaidžia ir mušas ir erzina vienas kita, vienu žodžiu kaip lygus su lygiu, bet myli. Broliai tai būna tikrai ne juokais susikimba...Kaip ir visur nepasidalina žaislais, nesutaria kas tvarkysis ar kitą darbą darys, erzinasi... sesė prisijungia, kaip gi veiksmas be jos blink.gif na tad atai ir mamai reikia pavargt schmoll.gif
Dzanetukas
Pas mus taip pat yra vos ne minutes reikalas tarp taikaus zaidimo ir pestyniu doh.gif
Buna visko, bet kantriai laukiu, kol paaugs doh.gif
Casual
QUOTE(aifa @ 2004 05 13, 14:28)
dukrai kaip įpratusi virtuvėje nuo stalo paėmė keturis, atnešusi į lauką atidavė po vieną svečiui, tėčiui ir man, o pribėgus prie brolio paduoti saldainį, pamatė kad liko tik vienas. Stovi, žiūri į saldainį ir ašaros tik tvenkiasi akyse, lūpa virpčioja. Nežino ką daryti - ir broliui duoti reikia, ir pačiai labai norisi, o saldainis tik vienas. Taip ir užbliovė iš visos širdies. Gerai kad brolis jau gudresnis, greitai nuramino, kad šitą jie per pusę padalins, o jis nubėgs į virtuvę dar atnešti.
*

wub.gif wub.gif wub.gif
jau nebe pirma syki skaitau ir vis viena "uz sirdies griebia" smile.gif
joge
QUOTE(dilidin @ 2008 02 20, 11:21)
Man rodos nėra idealaus amžiaus skirtumo.
Mano ir brolio skirtumas - 3 metai, mes daug konfliktuodavom.
Mano dukrų skirtumas 3 minutės - jos irgi daug konfliktuoja.
Draugės vaikų skirtumas 12 metų - ir jie nesutaria.
Kitos draugės vaikų skirtumas 6,5 metų - ir jie nesutaria.
Tai koks skirtumas - koks amžiaus skirtumas.

Turbūt yra labai gerai, kada vaikai panašaus amžiaus, o ne 12 metų skirtumas. Tada ne tik konfliktuoja, bet ir vienas iš kito mokosi.

Bet idealaus amžiaus skirtumo tikrai nėra. Todėl gal geriau rinktis taip, kaip patiems tėvams patogiau.  rolleyes.gif
*

Nu fainiai parašei smile.gif
vinipukas
Mano vaikai,kaip ir daugelio, pasipeša ,pasierzina ir vėl gražiai žaidžia. Kartais net ašarą įspaudžia kai pamatai kaip apsikabine gražiai šneka ar žiūri teliką.
Vyresnėlis mano jautruolis. Kai dukra visai mažutė labai sirgdavo, kad net tekdavo gultis į ligoninę, šis tuoj apsiašaroja. O ir mažąjį kaip katina tampo,duksta su juo, jei reikia tai ir pampą pakeičia ir pamaitina ,tiek vienas tiek kitas.
neringuutia
as taip pat pritariu tai nuomonei,kad ne nuo metu skirtumo priklauso kaip draugauja vaikai tarpusavyje,o greiciau nuo charakteriu,paciu vaiku gebejimo bendrauti.bet pavydo tarp mano berniuku tikrai nebuna,pestyniu ir asaru-atvirksciai 4u.gif
niekad
Man irgi atrodo - ne amžiaus skirtumas lemia bendravimą, brolystę ir atsakomybę už brolius. Mano Vyriausioji buvo ir terminą broliu rūpintis buvo sugalvojus -"Basakomybė"
o pasierzinti, pasipešti, susitaikyti ir vėl brolybėj gyventi - TAI YRA GYVENIMAS 4u.gif
vasarele85
va va ir as turiu du berniūukus jatau kaip jie pesasi doh.gif doh.gif kaip niekuom nesidalija erzinasi siaubas doh.gif doh.gif bet kai susitaiko ar viena is ju kas blogo nutika kitas del jo lb pergyvena mazsis glosto pucia o dickis isgascio pilnom akim ziuri ir nori padet mirksiukas.gif
rug
mano bernai nekenčia vienas kito. niek, išaugs. mes numirsim, teks jiems susidraugaut ax.gif
joojoooj
mano dukrytes neblogai sutaria, aisku buna visko, pasimusa, bet viena be kitos negali. tarp ju be keliu dienu 2 metu skirtumas smile.gif
Migle79
Mano dukrytės gerai sutaria. Žaidžia, dūksta, begioja kartu. Dažnai apkabina vieną kitą, pabučiuoja smile.gif
Aišku būna, kai pakovoja dėl tėvų dėmesio ar kokio žaislo.
kristinukas :)
maniskiai pesasi rodos del kiekvieno menkniekio doh.gif . bet kai ka nors duodu mazajai, ji iskart tiesia ir kita rankyte- o broliui? papucia vienas kitam popas smile.gif zodziu, kartais buna ir keliu sekundziu taika smile.gif
ditė3
Labas smile.gif Maniškės pešasi kai jos būna visos trys,kai kurios nors dvi-ramybė.Bet kaip gražu pažiūrėt kai visos dūksta kartu,ar didžioji dalina savo lobius mažosioms,nors tai būna retai tongue.gif triukšmas -pastovus mūsų namų palydovas. Mes su vyru -vienturčiai,anksti pajutę ką reiškia būti visai vienam šiam pasaulyje.Užtat žinau ,kad maniškės nebus vienos ,kai mūsų nebebus-jos turės viena kitą.Tai kalu joms į galvą kiekvieną dieną-kokia laimė yra turėti seses ar brolius. 4u.gif
jula123
kaip ir visi vaikai pykstasi ir taikosi blush2.gif
Ajms
manieji tai musasi ir musasi atrodo,kad beto neturetu daugiau ka veikti.. dar kai pagalvoji jai jau nuo tokiu mazu dienu musasi tai kas bus toliau doh.gif vienam metai kitam trys .. ax.gif
eglelapas
Mano vaikai kolkas sutaria gerai, amziaus skirtumas gal savo duoda (6,5 m.), nera daug bendru interesu, tai ir mustis ar siaip erzintis nelabai yra del ko smile.gif
kristucy
tarp mano maziu skirtumas beveik trys metai...sunui 4 mazajai 1.7 men. tai galiu pasakyti tiek, kad jie vienas be kito negali ir vienas su kitu negali lotuliukas.gif musasi, pykstasi, paskui buciuojasi, dalinasi viskuo lotuliukas.gif mazoji visada ryte pabunda pirma, tai ratais eina aplink broli ir laukia kad jis pabus, paskui isbuciuoja dar draugiskai pazaidzia ir vel musasi lotuliukas.gif o ir brolis sese myli, labai priziuri ax.gif
country girl
mano vyresnieji puikiai sutaria, kartais susipyksta, bet neilgam thumbup.gif . ir broli be galo myli wub.gif
odeta15
QUOTE(niekad @ 2009 02 18, 12:42)
o pasierzinti, pasipešti, susitaikyti ir vėl brolybėj gyventi - TAI YRA GYVENIMAS 4u.gif
*

drinks_cheers.gif tarp mano berniuku 6-siu metu skirtumas buna visko,bet negali vienas be kito wub.gif
jarulia
pas mus 7.5 metu skirtumas. irgi viso buna
DiJuKe*
Pas mus tai amzinos mustynes nuo ryto iki vakaro. Vienam metai kitam 2, o dukra jau laikosi nuosaly, nors buna visko
porfyra
Kaip baltuoju pavydu pavydziu seimoms kuriuose broliai ir seses sutaria.Lai apsipyksta, bet vienas be kito, pasak mamyciu, negali rolleyes.gif Pas mus seimoje katastrofa!!! tikiuosi neprades manes sioje temoje peikti ir visaip kaip mokyti del vaiku auklejimo blush2.gif blush2.gif .Darau viska kad broliai (vienam13m.,antram 11m.) sutartu, taciau baisu.....Jie manau nekencia vienas kito. Tai akivaizdziai bando parodyti. Barasi, gincijasi,buna ir susimusa kartais. Nors pas mus seimoje yra auksciausias preoritetas-bendravimas su seima irmeile bei pagarba visu pirma seimos nariams.
P.s. siuo metu laukiuos leliuko, bet abu broliai labai jo laukia ir jau ji myli smile.gif
_una_
QUOTE(porfyra @ 2011 01 12, 12:21)
Darau viska kad broliai (vienam13m.,antram 11m.) sutartu, taciau baisu.....Jie manau nekencia vienas kito. Tai akivaizdziai bando parodyti. Barasi, gincijasi,buna ir susimusa kartais.
*

Taigi jau vaikų amžius viską pasako doh.gif , dabar jų toks bendravimo būdas. Palūkėk truputį ir jie taps geriausiais draugais.
spylka78
na pas mane 3 ir 4 metukai , 2 berniukai , bet nepraeina nei viena valanda kad nesusimustu , susipestu , zaislais nepasidalintu. tik palik 5 minutem ir jau riksmas kambary....
dianmos
Būna visko-pasibara,pasipeša,bet nebaisiai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.