Antro karto tikrai nebus, nors dar pimo nebuvo, bet man jau pats nėštumas taip nusibodo, kad daugiau gyvenime tokios klaidos nebedarysiu
Bijojau antro labiau nei pirmo, kadangi jau zinojau kas laukia
Gal kitos pasakytu, kad savo baimem prisisaukiau toki gimdyma, taciau pirmakart isvis nebijojau, nes nezinojau ko bijot ... Taciau irgi buvo be galo sunkus, gan ilgas ir skausmingas, bei komplikuotas Nesutverta lengviems ir greitiems gimdymams
Man vaikelis pats didziausias dziaugsmas,ir tas,kad galiu tureti tokia nuostabia galimybe tapti MAMA
o nestumas,pats sauniausias jausmas,kai gali jausti,kaip vaikas pilvelyje spardosi,vartosi..tuos lengvus drugelio palietimus...uoj
Mano pirmas gimdymas užsitęsė 16 valandų.
Bijau antro gimdymo labiau nei pirmo, nes zinau, kas manes laukia..su pirmuoju galvojau, oij, as tai labai stipri, skausmo nebijau, nebus sunku..bet buvo..tai va..labai tikiuosi antrasis gimdymas, kuris jau gali psibelsti kiekviena diena, bus lengvesnis..
QUOTE(arabica @ 2007 04 06, 16:39) Sveika, pagimdziau antra vaikuti ir nors nebuvo labai dideliu rupesciu su pirmaja, galiu pasakyt, kad su antru vaikiuku man lengviau Jei bus salygos, gal kada sugalvosiu ir trecia turet Labai malonu girdeti, tada atsiranda daugiau ryzto gimdyti antra
labai sunkus nestumas buvo,labai isvargino.bet pagimdziau greit,per 5 valandas nuo saremiu pradzios be jokiu nuskausminamu ir dideliu plysimu.tiesa,neisnesiotuke,bet sveika ir stipria mergyte.pirmosiom savaitem prisiekinejau,kad antro vaiko jokiu budu negimdysiu
QUOTE(Liussy @ 2011 12 08, 16:09) Bijau antro gimdymo labiau nei pirmo, nes zinau, kas manes laukia..su pirmuoju galvojau, oij, as tai labai stipri, skausmo nebijau, nebus sunku..bet buvo..tai va..labai tikiuosi antrasis gimdymas, kuris jau gali psibelsti kiekviena diena, bus lengvesnis..
gal ir juokingai nuskambes, bet saremiu skausma pamirsau vos isvydusi savo mazyli, o uztad siuvima atsimenu laaaaaabaaai gerai, todel kai suzinojau kad vel laukiuosiu kriokiau kaip mazas vaikas kad vel gimdyt reikes ir vdrug plysiu
Bijojau ir trečio dabar bijau.
O dėl depresijos, tai kažkas panašaus man nėštumo pradžioj būna, o pagimdžius tai kaip tik gera, kad vaikiukas jau šalia. Tai negaliu ta prasme atsakyti.
Nebijojau.
QUOTE(Voveryte4 @ 2011 11 11, 08:32) Antro karto tikrai nebus, nors dar pimo nebuvo, bet man jau pats nėštumas taip nusibodo, kad daugiau gyvenime tokios klaidos nebedarysiu Sveikos, mamytės, pagaliau ir man "pribrendo reikalas" prisijungti prie supermamos (ne per seniausiai sužinojau, kad laukiuos antro!). Voverytes4 pasisakymas labai priminė mane pirmojo nėštumo metu. Bet paskui, kad jau sūpavau savo nuostabujį vaikiuką, visi nėštumo nepatogumai ir visa kita užsimiršo lyg nebuvę. Gamta moka pasirūpinti tuo, kad mes neišnyktume ir gimdytume daugiau nei vieną kartą. Tai va, dabar, su antru, kai jau žinau kas bus, ir ko tikėtis, kai tie 9 mėnesiai pralėks kaip akimirka, noriu mėgautis kiekviena akimirka, nors nesu iš tų, kurioms itin patinka būt
pirmo gimdymo nebijojau, nes tiesiog nezinojau kas laukia, o va antro labai bijojau, nes pirmas gimdymas buvo labai sunkus, menesi po gimdymo teko atsigaudineti ir ligonineje guleti. Bet antrasis gimdymas buvo kaip pasaka - gimdziau su epiduru, buvau nepavargus, galejau dalyvauti antro vaikucio gimime be jokio streso, o susikaupusi ir padedama jam ateiti. tad baime si karta visai nepasiteisino
Bijojau kol nėščia buvau,nes žinojau,kas laukia.Kai jau gimdyt reikėjo,baimė dingo
Sveikutes
Po pirmo gimdymo net mano vyras pasake, jog jeigu kada nors bus antras neleis man paciai gimdyti
nors dar negimdziau, manau vistiek antra karta butu zymiai lengviau
Pirmo nebijojau, o baigėsi cp, antras taip pat baigėsi cp
Antra leliuka jau turiu, tad galiu pasakyti, kad antra gimdyti yra zymiai lengviau nei pirma
Nebijau
Nebijojau gimdyti antro ir net ryzausi pastoti trecia kart
Atiduociau viska, kad vel galeciau pajausti ka reiskia gimdyti. Gal skamba keistokai, bet labai laukiu antrojo vaikelio. tik jis neskuba pas mane
kadangi pagimdziau dvynukus,tai kolkas nenoreciau susilaukti treciojo vaikelio
Kol negalvoju,nebijau.
nors dar mazoji mano mazyte visai
antras kartas man jau tikrai nebebus toks baisus!
Labai bijojau sąrėmių skausmų, net planavau CP.. Tačiau, kai pradėjo temti protas, paprašiau epidūro ir prašviesėjo iškart (pirmu gimdymu negavau nuskausminimo).
Antras gimdymas jau ant nosies. Bijau tiek pat, kiek ir pirmą kartą. Ir bijau visai ne skausmo, nemalonių gydytojų ar pan. Nerimauju, kad vaikelis gimtų gyvas ir sveikas. Tikiuosi, kad viskas praeis sklandžiai, greitai, o vaikutis bus sveikas kaip ridikas.
Su antru bijau labiau nei su pirmuoju
QUOTE(Nautica @ 2012 01 13, 16:44) Antras gimdymas jau ant nosies. Bijau tiek pat, kiek ir pirmą kartą. Ir bijau visai ne skausmo, nemalonių gydytojų ar pan. Nerimauju, kad vaikelis gimtų gyvas ir sveikas. Tikiuosi, kad viskas praeis sklandžiai, greitai, o vaikutis bus sveikas kaip ridikas. Mano didziausia baime ta pati... Sekmes bijancioms ir nelabai
kai po mano super sunkaus gimdymo, paskutine buvimo ligonineje diena, atejo gydytoja ir sako : "na noreciau dabar pakalbet apie antra...."
Aisq dar kaip ir ankstoka man apie tai galvot
Antro bijau labiau. Su pirmu, nezinojau, ko tiketis ir ko bijoti.
Pirmo gimdymo visai nebijojau,nes nezinojau ko bijoti,antro gal bijojau kiek daugiau,nes jau zn,kad vel teks gimdyti be epiduro,taciau baime greitai baigesi,nes is pirmo gimdymo daug ko ismokau ir suvokiau,ka negerai dariau pati pirmojo gimdymo metu.
QUOTE(laime2 @ 2007 04 05, 15:14) Labas mamukai, Norejau paklausti tu mamyciu patirties, kurios po pirmojo gimdymo turejote pogimdymine depresija Taigi, norejau, kad pasidalintumete patirtimi tos, kurios po pirmojo gimdymo turejote tokia problema, ar nebijojot gimdyti antro vaikucio butent del sios priezasties ir kaip buvo po antrojo gimdymo?Ar geriau, ar taip pat kaip ir po pirmojo Is anksto dekoju uz pasidalinima patirtimi Po pirmojo gimdymo pro gimdymo namus praeidavau kaip pro koncentracijos stovyklą Papildyta: QUOTE(zujkytia1985 @ 2012 01 09, 16:54) Gali būti dar baisesnis QUOTE(Dianytė @ 2012 04 24, 10:56) Po pirmojo gimdymo pro gimdymo namus praeidavau kaip pro koncentracijos stovyklą O kaip jums šiaip, be priežasties leido cezarį? Nes visgi tai jau operacija... Mano draugė šiuo metu laukiasi ir baisiai bijo gimdyti, tai vis bando prasimušti iki cezario, bet ir VGN, ir antakalnio klinikose gavo neigiama ats., kad negalima taip neatsakingai rinktis cezario, be jokios svarbios priežasties...
nr I jaudinausi, kiek bijojau, nes nežinojau kaip ten kas baigsis. Buvo nelengva, bet viskas puikiai baigėsi galiausiai.
Nr II visiškai pasitikėjau savimi ir jau žinojau, kad gimdysiu beveik namie. Gimdymas praėjo kaip iš pasakos. Nr III labai laukiu , labai labai, tikiuosi trečią kartą per trejus metus atgimti kaip Mama
Kai tik pagimdziau savo grazuoli, gydytoja juokaudama sake, kad tikriausiai daugiau vaiku nenoresiu turet
o va mano panelei greit septyni menesiai, o as jau penktas menuo kaip laukiuosi
Nebijau ir labaaaai noriu jau antro!
Lelytei 3menesiai
Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks
QUOTE(vikinge @ 2012 04 25, 20:14) Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks Zinoma, kad pavyks, svarbiausia pozityvios mintys QUOTE(vikinge @ 2012 04 25, 20:14) Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks nenoriu prikarkseti, bet jei ir vel bus 30val kankynes, tai pagalvokit kiek metu dziaugsmo turesit, o pasikankinot taip tariant TIK 30val.. aisku tas nlb paguodzia, bet ka padarysi..tokia musu moteru dalia o siaip jei kalbeti rimtai tai nuosirdziai ir tikiu ir linkiu, kad antra karta viskas praeitu JUMS daug daug greiciau o db atsakau i temos klausimuka : baimes nera daugiau nei turetu buti. pirma karta gimdymas buvo greitas ir be komplikaciju, tai lb tikiuosi, kad antra karta bus taip pat arba dar lengviau
Pirmas gimdymas buvo gana lengvas, todel nelabai bijau antrojo
Pirmojo gimdymo, neisivaizdavau kas gali laukti, bijot bijojau, taciau, pakankamai gerai viskas
Antro bijojau maziau, buvo dar greitesnis, bet skaudus labai. Trecio bijojau, ir buvo pats ilgiausias ir baisiausias Daugiau nebus QUOTE(vikinge @ 2012 04 25, 20:14) Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks pavyks, pamatysit, labai svarbu, kad jus pati norit Cezaris be priezasties yra didziausia nesamone, kokia tik civilizuota zmonija susigalvojo..
Turiu du vaikucius, abieju gimdymu bijojau. Abu pagimdziau pati, bet antroji gime gan greitai nuo pirmojo saremio per nepilnas 3 val., teko be nuskausminamuju gimdyt. Mazyle mus labai nustebino savo svoriu, gime 4 kg 400 gr., o mes laukeme maziuko svorio vaiko, nes echoskopas rode kad truksta svorio
Sekmes visoms dar laukiancioms savo mazyliu...
Pirmaja gimdant bijojau, o antttrojo gimdymo nebijau
antro gimdyti nebijojau, tik labai nelaukiau to dalyko..
kadangi nelaukiau, tai uzklupo netiketai, nelauktai ir ziauriai nelaiku.. vienas nuo kito gimdymai skiresi kaip diena nuo nakties... |