Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar nebijojot gimdyti antro?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Voveryte4
Antro karto tikrai nebus, nors dar pimo nebuvo, bet man jau pats nėštumas taip nusibodo, kad daugiau gyvenime tokios klaidos nebedarysiu
Lotyna
Bijojau antro labiau nei pirmo, kadangi jau zinojau kas laukia doh.gif Pasirodo, ne be reikalo - pirmas truko 18 val. ir buvo komplikuotas, antras ~ 2 paras doh.gif doh.gif ir buvo dar komplikuotesnis doh.gif
Gal kitos pasakytu, kad savo baimem prisisaukiau toki gimdyma, taciau pirmakart isvis nebijojau, nes nezinojau ko bijot ... Taciau irgi buvo be galo sunkus, gan ilgas ir skausmingas, bei komplikuotas doh.gif
Nesutverta lengviems ir greitiems gimdymams unsure.gif
*Liepa18*
QUOTE(Voveryte4 @ 2011 11 11, 15:32)
Antro karto tikrai nebus, nors dar pimo nebuvo, bet man jau pats nėštumas taip nusibodo, kad daugiau gyvenime tokios klaidos nebedarysiu
*

Oi, neturiu žodžių...
Suprantama, kad sunku ir t.t., bet kad klaida... unsure.gif
shatee
Man vaikelis pats didziausias dziaugsmas,ir tas,kad galiu tureti tokia nuostabia galimybe tapti MAMA 4u.gif Niekada negaleciau teigti,kad vaikas klaida... blink.gif
o nestumas,pats sauniausias jausmas,kai gali jausti,kaip vaikas pilvelyje spardosi,vartosi..tuos lengvus drugelio palietimus...uoj 4u.gif antro noreciau,visiskai negalvoju apie kaip butu..pirmaja gimdziau 9h ax.gif
Spurgytė
Mano pirmas gimdymas užsitęsė 16 valandų. biggrin.gif Be nuskausminamųjų, užtat su kirpimais ir plyšimais. Tačiau ateity tikrai norėčiau antro vaikelio. smile.gif
Liussy
Bijau antro gimdymo labiau nei pirmo, nes zinau, kas manes laukia..su pirmuoju galvojau, oij, as tai labai stipri, skausmo nebijau, nebus sunku..bet buvo..tai va..labai tikiuosi antrasis gimdymas, kuris jau gali psibelsti kiekviena diena, bus lengvesnis..
Arevika
QUOTE(arabica @ 2007 04 06, 16:39)
Sveika,
pagimdziau antra vaikuti ir nors nebuvo labai dideliu rupesciu su pirmaja, galiu pasakyt, kad su antru vaikiuku man lengviau biggrin.gif Kai pagimdziau pirma vaikuti, tai susiduriau su statuso pasikeitimu bigsmile.gif , niekaip negalejau priprast, kad esu mama, jau ne panelyte, fifulyte, o moteris g.gif  ir t.t. Viskas buvo pirma kart doh.gif  ir nors atrodo, kad neblogai tvarkiausi, bet kai gime antras, tai jo auginimas buvo daug lengvesnis, nes, matyt, patirtis tur daug reiksmes. Zinojau, kas yra gimdymas, zinojau, ka reiskia tureti neramu vaikuti, zinojau, kaip pasikeicia figura (ne teoriskai), zodziu, zinojau kas laukia ir tam buvau jau psichologiskai nusiteikus cool.gif . Nepykau, kad reik keltis naktimis, kad reik anksti keltis ir t.t. Zodziu, dar turejo  itakos ir tai, kad jau esu pripratus nuo pirmojo, kad pasikeites gyvenimo ritmas. mirksiukas.gif  Antro auginimas man primena daugiau malonuma, man norisi kuo ilgiau ta maza trupinuka lepint, o su pirmaja dukryte buvo daugiau mokykla ir atradimai blink.gif
Jei bus salygos, gal kada sugalvosiu ir trecia turet ax.gif
*

Labai malonu girdeti, tada atsiranda daugiau ryzto gimdyti antra smile.gif Mano dukryte gime neisnesiota, todel tikrai nebuvo laiko jokioms pogindyvinems depresijoms smile.gif dukryte buvo ne is ramiuju + mokslai (bakalauras, o paskui, magistrantura)... Taigi, dabar po truputi galvoje isiveisia mintys apie antra mazyli smile.gif
tirine
labai sunkus nestumas buvo,labai isvargino.bet pagimdziau greit,per 5 valandas nuo saremiu pradzios be jokiu nuskausminamu ir dideliu plysimu.tiesa,neisnesiotuke,bet sveika ir stipria mergyte.pirmosiom savaitem prisiekinejau,kad antro vaiko jokiu budu negimdysiu biggrin.gif bet po triju menesiu jau galvoju,kad broliuko mazylei reiketu lotuliukas.gif juk pagimdziau viena,pagimdyciau ir antra.o to dziaugsmo,kuri suteikia kudikis,joks skausmas neuzgozia.
slyva
QUOTE(Liussy @ 2011 12 08, 16:09)
Bijau antro gimdymo labiau nei pirmo, nes zinau, kas manes laukia..su pirmuoju galvojau, oij, as tai labai stipri, skausmo nebijau, nebus sunku..bet buvo..tai va..labai tikiuosi antrasis gimdymas, kuris jau gali psibelsti kiekviena diena, bus lengvesnis..
*

drinks_cheers.gif lygiai taip pat ir man.. unsure.gif pirma gimdyma atsimenu kaip kazkoki kosmara. rekiau nesavu balsu. o galvojau, pf ko cia reikes rekt. antro gimdymo lyg ir bijau, bet tikiu, kad blogiau jau buti negali, tai turetu buti viskas paprasciau biggrin.gif
ramasdkytee
gal ir juokingai nuskambes, bet saremiu skausma pamirsau vos isvydusi savo mazyli, o uztad siuvima atsimenu laaaaaabaaai gerai, todel kai suzinojau kad vel laukiuosiu kriokiau kaip mazas vaikas kad vel gimdyt reikes ir vdrug plysiu doh.gif
Vilma-Ieva
Bijojau ir trečio dabar bijau. ax.gif Nors antras tai buvo baikė. Pagimdžiau per 40 min nuo atvykimo į gn be skausmo ir nuskausminimo. Bet vis dar likus baimė nuo pirmo, kai su nuskausminimu skaudėjo n kartų labiau nei gimdant antrą be jo ir išvis kažkoks košmaras buvo. Tai va bijau, kad nebūtų kaip pirmas.
O dėl depresijos, tai kažkas panašaus man nėštumo pradžioj būna, o pagimdžius tai kaip tik gera, kad vaikiukas jau šalia. Tai negaliu ta prasme atsakyti.
-Aš-
Nebijojau.
ozhkaragoshka
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 11 11, 14:41)
Oi, neturiu žodžių...
Suprantama, kad sunku ir t.t., bet kad klaida... unsure.gif
*

nu tikrai.... unsure.gif
Rupūžiukė
QUOTE(Voveryte4 @ 2011 11 11, 08:32)
*

Sveikos, mamytės,

pagaliau ir man "pribrendo reikalas" prisijungti prie supermamos (ne per seniausiai sužinojau, kad laukiuos antro!).

Voverytes4 pasisakymas labai priminė mane pirmojo nėštumo metu. Bet paskui, kad jau sūpavau savo nuostabujį vaikiuką, visi nėštumo nepatogumai ir visa kita užsimiršo lyg nebuvę. Gamta moka pasirūpinti tuo, kad mes neišnyktume ir gimdytume daugiau nei vieną kartą. Tai va, dabar, su antru, kai jau žinau kas bus, ir ko tikėtis, kai tie 9 mėnesiai pralėks kaip akimirka, noriu mėgautis kiekviena akimirka, nors nesu iš tų, kurioms itin patinka būt nestuke.gif

Linavaido
pirmo gimdymo nebijojau, nes tiesiog nezinojau kas laukia, o va antro labai bijojau, nes pirmas gimdymas buvo labai sunkus, menesi po gimdymo teko atsigaudineti ir ligonineje guleti. Bet antrasis gimdymas buvo kaip pasaka - gimdziau su epiduru, buvau nepavargus, galejau dalyvauti antro vaikucio gimime be jokio streso, o susikaupusi ir padedama jam ateiti. tad baime si karta visai nepasiteisino ax.gif
Giurza online
Bijojau kol nėščia buvau,nes žinojau,kas laukia.Kai jau gimdyt reikėjo,baimė dingo smile.gif
piki
Sveikutes 4u.gif
Po pirmo gimdymo net mano vyras pasake, jog jeigu kada nors bus antras neleis man paciai gimdyti schmoll.gif , na ir pati taip maniau, nes ir plysau, ir kirpo, ir menesi nei atsisest, nei ka galejau doh.gif . BET praejo 5 metai, laukiuosi antra karta nestuke.gif , mazas dar nestumas, laikui begant, viskas pasimirsta, tas tikras skausmas, nepatogumai ir dabar galvoju jeigu viskas gerai, gimdysiu pati vel ax.gif
merryk
nors dar negimdziau, manau vistiek antra karta butu zymiai lengviau smile.gif
pipiriuke30
Pirmo nebijojau, o baigėsi cp, antras taip pat baigėsi cp doh.gif , Tai dabar jau bijau trečio unsure.gif , nes niekur nedingsiu, vėl bus cp blink.gif
violytegj
Antra leliuka jau turiu, tad galiu pasakyti, kad antra gimdyti yra zymiai lengviau nei pirma 4u.gif Bent jau man 4u.gif
tikius
Nebijau 4u.gif , nes pirmas buvo lengvas ir viskas vyko labai greitai ax.gif
astabil
Nebijojau gimdyti antro ir net ryzausi pastoti trecia kart smile.gif tarp vaikuciu bus metai ir menuo skirtumas tik 4u.gif
Alinux
Atiduociau viska, kad vel galeciau pajausti ka reiskia gimdyti. Gal skamba keistokai, bet labai laukiu antrojo vaikelio. tik jis neskuba pas mane verysad.gif
astabil
QUOTE(Alinux @ 2011 12 19, 16:48)
Atiduociau viska, kad vel galeciau pajausti ka reiskia gimdyti. Gal skamba keistokai, bet labai laukiu antrojo vaikelio. tik jis neskuba pas mane verysad.gif
*

Nepergyvenk,ateis laikas,bus ir antras smile.gif as 10 metu laukiau kol gavosi antras leliukas,o dabar ir trecias bus smile.gif
rircik
kadangi pagimdziau dvynukus,tai kolkas nenoreciau susilaukti treciojo vaikelio
mazuliukeee23
Kol negalvoju,nebijau. lotuliukas.gif istikruju pirmaji gimdziau labai jau sunkiai,skatino,38 val.praejo nuo pirmu saremiu iki tol kol susitikau su maziuku. blink.gif Tai dabar save nuteikiu,kad sis gimdymas ne pirmas,kad turetu viskas ivykti greiciau. ax.gif Kad blogiau nei pirma karta jau nebebus.Optimiste lotuliukas.gif Gal tik yra toks jauduliukas. Bet labai laukiu kol galesiu priglausti mazyli. wub.gif Zinau,kad visi skausmai atsiperka,kai pamatai vaikeli,kuri nesiojai 9 menesius po savo sirdele. 4u.gif
hegs
nors dar mazoji mano mazyte visai smile.gif bet jau planuose yra 2 lialiukas 4u.gif kadangi pirma pasigimdziau gal lengvai, tai 2 tikuosi irgi panasei bus
zujkytia1985
antras kartas man jau tikrai nebebus toks baisus! smile.gif
Qwertyio
Labai bijojau sąrėmių skausmų, net planavau CP.. Tačiau, kai pradėjo temti protas, paprašiau epidūro ir prašviesėjo iškart (pirmu gimdymu negavau nuskausminimo).
Nautica
Antras gimdymas jau ant nosies. Bijau tiek pat, kiek ir pirmą kartą. Ir bijau visai ne skausmo, nemalonių gydytojų ar pan. Nerimauju, kad vaikelis gimtų gyvas ir sveikas. Tikiuosi, kad viskas praeis sklandžiai, greitai, o vaikutis bus sveikas kaip ridikas.
Abercrombie
Su antru bijau labiau nei su pirmuoju biggrin.gif

QUOTE(Nautica @ 2012 01 13, 16:44)
Antras gimdymas jau ant nosies. Bijau tiek pat, kiek ir pirmą kartą. Ir bijau visai ne skausmo, nemalonių gydytojų ar pan. Nerimauju, kad vaikelis gimtų gyvas ir sveikas. Tikiuosi, kad viskas praeis sklandžiai, greitai, o vaikutis bus sveikas kaip ridikas.
*

Mano didziausia baime ta pati... Sekmes bijancioms ir nelabai 4u.gif
HIDRRA
kai po mano super sunkaus gimdymo, paskutine buvimo ligonineje diena, atejo gydytoja ir sako : "na noreciau dabar pakalbet apie antra...." biggrin.gif zodz... pasisiause viso kuno plaukai ir pagalvojau, kd jai gal su galva kazkas negerai Man 3 men po gimdymo, pasakojant kam nors savo gimdymo istorija vis riededavo asaros.... Ziauriai bijau antro gimdymo.... Ziauriai ziauriai ziauriai.... biggrin.gif
Aisq dar kaip ir ankstoka man apie tai galvot blush2.gif ax.gif
rimmuske
QUOTE(zujkytia1985 @ 2012 01 09, 16:54)
*

man tas pats drinks_cheers.gif
Rinne
Antro bijau labiau. Su pirmu, nezinojau, ko tiketis ir ko bijoti.
Nala24
Pirmo gimdymo visai nebijojau,nes nezinojau ko bijoti,antro gal bijojau kiek daugiau,nes jau zn,kad vel teks gimdyti be epiduro,taciau baime greitai baigesi,nes is pirmo gimdymo daug ko ismokau ir suvokiau,ka negerai dariau pati pirmojo gimdymo metu.
Dianytė
QUOTE(laime2 @ 2007 04 05, 15:14)
Labas mamukai,

Norejau paklausti tu mamyciu patirties, kurios po pirmojo gimdymo turejote pogimdymine depresija verysad.gif , ar nebijojot po to gimdyti antro vaikelio blush2.gif ? Man po gimdymo kokius 3 men. buvo labai negera verysad.gif Turejau ta geri, pogimdymine depresija verysad.gif Dabar jau viskas gerai thumbup.gif  wub.gif  mirksiukas.gif Begalo myliu savo suneli ir labai dziaugiuosi, kad ji turiu wub.gif Jau pastebejau, kad kartas nuo karto ateina tokios mintys, kad po poros meteliu noreciau vel mazo leliuko blush2.gif , bet kai pagalvoju, kad vel gali uzpulti ta nelemta depresija, tai net nugara pasisiausia blink.gif Jauciu antra karta tokios baisios busenos nebepakelciau blink.gif
Taigi, norejau, kad pasidalintumete patirtimi tos, kurios po pirmojo gimdymo turejote tokia problema, ar nebijojot gimdyti antro vaikucio butent del sios priezasties ir kaip buvo po antrojo gimdymo?Ar geriau, ar taip pat kaip ir po pirmojo ax.gif
Is anksto dekoju uz pasidalinima patirtimi 4u.gif
*

Po pirmojo gimdymo pro gimdymo namus praeidavau kaip pro koncentracijos stovyklą doh.gif Tai antrąjį nesiryžau gimdyti, vyras susitarė dėl cezario thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(zujkytia1985 @ 2012 01 09, 16:54)
*

Gali būti dar baisesnis doh.gif
*Liepa18*
QUOTE(Dianytė @ 2012 04 24, 10:56)
Po pirmojo gimdymo pro gimdymo namus praeidavau kaip pro koncentracijos stovyklą  doh.gif  Tai antrąjį nesiryžau gimdyti, vyras susitarė dėl cezario  thumbup.gif
*

O kaip jums šiaip, be priežasties leido cezarį? Nes visgi tai jau operacija...
Mano draugė šiuo metu laukiasi ir baisiai bijo gimdyti, tai vis bando prasimušti iki cezario, bet ir VGN, ir antakalnio klinikose gavo neigiama ats., kad negalima taip neatsakingai rinktis cezario, be jokios svarbios priežasties... g.gif
Loveco
nr I jaudinausi, kiek bijojau, nes nežinojau kaip ten kas baigsis. Buvo nelengva, bet viskas puikiai baigėsi galiausiai.
Nr II visiškai pasitikėjau savimi ir jau žinojau, kad gimdysiu beveik namie. Gimdymas praėjo kaip iš pasakos.
Nr III labai laukiu , labai labai, tikiuosi trečią kartą per trejus metus atgimti kaip Mama smile.gif
mushmush
Kai tik pagimdziau savo grazuoli, gydytoja juokaudama sake, kad tikriausiai daugiau vaiku nenoresiu turet biggrin.gif bet as iskart saukiau,kad kai tik paugs pipiras, gaminsim kita cool.gif
kantrilot
o va mano panelei greit septyni menesiai, o as jau penktas menuo kaip laukiuosi biggrin.gif buuvo sunku, ir bus dar sunkiau, bet niekad niekam nesuskundziau, net sunkumai patyriami su vaiku, man mieli ir nebaisus...
Revla
Nebijau ir labaaaai noriu jau antro!
Lelytei 3menesiai smile.gif wub.gif
vikinge
Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks smile.gif
amellija
QUOTE(vikinge @ 2012 04 25, 20:14)
Mano pirmasis vaikas gime po 30 valandu kanciu, po kuriu vis tiek reikejo daryti Cezario pjuvi. Dabar laukiuosi antrojo vaikelio. Zinau, kas yra saremiai, skausmas... bet vis tiek pasiryzau pabandyti pagimdyti pati. As net nezinau, kodel, tiesiog noriu, o gydytojai tokiam mano sprendimui laabai pritaria. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir man pavyks smile.gif
*

Zinoma, kad pavyks, svarbiausia pozityvios mintys thumbup.gif .
maukis2
*

nenoriu prikarkseti, bet jei ir vel bus 30val kankynes, tai pagalvokit kiek metu dziaugsmo turesit, o pasikankinot taip tariant TIK 30val.. aisku tas nlb paguodzia, bet ka padarysi..tokia musu moteru dalia smile.gif lotuliukas.gif doh.gif
o siaip jei kalbeti rimtai tai nuosirdziai ir tikiu ir linkiu, kad antra karta viskas praeitu JUMS daug daug greiciau 4u.gif

o db atsakau i temos klausimuka : baimes nera daugiau nei turetu buti. pirma karta gimdymas buvo greitas ir be komplikaciju, tai lb tikiuosi, kad antra karta bus taip pat arba dar lengviau 4u.gif blush2.gif
Avaida
Pirmas gimdymas buvo gana lengvas, todel nelabai bijau antrojo ax.gif laukiu labai wub.gif
*Viskasgerai*
Pirmojo gimdymo, neisivaizdavau kas gali laukti, bijot bijojau, taciau, pakankamai gerai viskas
Antro bijojau maziau, buvo dar greitesnis, bet skaudus labai.
Trecio bijojau, ir buvo pats ilgiausias ir baisiausias doh.gif . (Vaikas didesnis kur kas uz ankstesnius)
Daugiau nebus 4u.gif ax.gif tongue.gif
RitaRazi
*

pavyks, pamatysit, labai svarbu, kad jus pati norit 4u.gif 4u.gif

Cezaris be priezasties yra didziausia nesamone, kokia tik civilizuota zmonija susigalvojo..
1mamyte
Turiu du vaikucius, abieju gimdymu bijojau. Abu pagimdziau pati, bet antroji gime gan greitai nuo pirmojo saremio per nepilnas 3 val., teko be nuskausminamuju gimdyt. Mazyle mus labai nustebino savo svoriu, gime 4 kg 400 gr., o mes laukeme maziuko svorio vaiko, nes echoskopas rode kad truksta svorio smile.gif

Sekmes visoms dar laukiancioms savo mazyliu...
WaiwaDv
Pirmaja gimdant bijojau, o antttrojo gimdymo nebijau rolleyes.gif tik laaaabai nenoriu ax.gif bigsmile.gif nelabai maloni procedura biggrin.gif tikiuos bus lengvesnis ir greitesnis nei su pirmaja.
bova
antro gimdyti nebijojau, tik labai nelaukiau to dalyko.. schmoll.gif
kadangi nelaukiau, tai uzklupo netiketai, nelauktai ir ziauriai nelaiku..
vienas nuo kito gimdymai skiresi kaip diena nuo nakties...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.