nebijojau nei prieš pirmą,dabar planuojam antrą,tai net nepagalvojau apie baimę,na gal ji dar atsiras
nors pirmas gimdymas buvo laaabai lengvas, nieko žiauriai skausmingo neprisimenu, nes viskas vyko žaibiškai, bet dabar antro laukiu su baime, visgi kažkokia skausmo baimė yra
Antro gimdymo visai nebijojau(nors pirmo atsiminimai buvo nekokie),jau zinojau ka ir kaip reikia daryti,ir kad po didziulio skausmo ateina labai didelis dziaugsmas.
antro gimdymo bijau labai kaip ir maitinimo. Bet dar yra laiko baimei nugaleti. Gal viskas rugseji apsivers...
kai tik pastojau, tai tikrai nebijojau ir su nekantrumu laukiau tos dienos, bet kuo terminas ejo i pabaiga, tuo dazniau mano kunu nubegdavo siurpuliukai pagalvojus apie tai... bet kai jau viskas praejo, atrodo , o ko cia bijoti
Labai bijojau, nes pirmas gimdymas truko 14 valandu, bet pasirodo, nebuvo ko bijoti. 21 30 buvau gimdykloj, 23 40 jau turejau dukryte.
nebijojau , tikriausiai aplamai stengiausi apie tai negalvoti ir tiek. o tik susikaupti tam, kad viskas eitu sava vaga, kad as padeciau tam leliukui lengviau gimti. daugiau galvojau apie kudikeli, o ne apie savo baime ar skausma
Nors pirmas gimdymas buvo pakankamai sunkus, komplikuotas, bet jau sekančią dieną po gimdymo pasakiau, kad jau dabar galėčiau iškart ir antrą gimdyti
Kai suzinojau,kad laukiuos antra kart-lb apsidziaugiau,bet kartu atejo ir nerimas ir baime del gimdymo.Kadangi zinojau,kas manes laukia tai visa tai nelabai dziugino visa nestuma,kaip bus?,kada? ir tt.Bet,kadangi mazoji pasibelde,zymiai veliau numatyto termino,tai baime buvo pakeitusi mintis-kada pagaliau?Kai nubego vandenys-apeme toks dziaugsmas
pirmas gimdymas buvo pakankamai lengvas ir greitas, nespėjo nei epidūros padaryti
jokios baimės... begalinis laukimas ir noras susitikti tiktai...
abu gimdymai buvo nerealūs, nors ir pakankamai sunkūs, ypač antras
As irgi visai nebijau, zinau, kad laukia cezaris, nes pries pusantru metu pagimdziau sunu cezario pagalba.
O as antro bijau labiau nei pirmo, pirmo nebijojau, nes nezinojau kas laukia, o dabar kai viska zinau, tai labiau bijau
QUOTE(Leticija @ 2009 01 20, 12:20) O as antro bijau labiau nei pirmo, pirmo nebijojau, nes nezinojau kas laukia, o dabar kai viska zinau, tai labiau bijau pritariu
Antro nebijojau - tik buvo baime tame, kad viskas keisis - busim jau nebe tryse, o keturiese. del to buvo nemiga
Bet man tikrai reikejo butent gymdymo bijoti
O as su pirmu turejau cezari ir antro tikrai nebijojau nes taip sake kad tikrai darys nes spaudimas aukstas bet deje teko gimdyti paciai, tai trecio jau bijociau nezmoniskai. ir dar noreciau pasakyti ir pasidziaugti kad turiu pametinukus tai nera geriau vienas auginimas vienas mokymas ant puoduko nes kitas jau pats mokinasi is brolio ar sesers ir pan...
pirmą dūkrelę gimdžiau23 valandas
mano kleckiukui 8men.greit,o as jau galeciau gimdyt..visai nebijau..pirma karta lb bijojau,bet dabar zinau kas ir kaip tai visai nebausu
Gimdyt visiškai nebijau,galėčiau nors ir dabar.Mane tik gasdina,kaip reiks su dviem vaikiukais susitvarkyt
Bijau antro gimdymo ne maziau nei pirmo. Manau, kad visi gimdymai skirtingi, todel ta nezinia, kaip bus ir baugina labiausiai
Pirmas gimdymas buvo sklandus, be jokių komplikacijų. Baisu pasidarė tik tada kai gydytoja pasakė, kad dabar jau reiks stumti (bijojau ne skausmo , o to kad viskas pasikeis)... Iki tol jokių baimių nejaučiau
po 8 metu siek tiek buvo vel baimes, bet pasitikejimo savimi buvo irgi daugiau
Nebuvo jokiu pogimdyviniu depresiju. Gimdyma prisimenu kaip graziausia ir prasmingiausia savo gyvenimo ivyki. Noreciau tai pakartoti...
antrojo nebijojau visiskai, labai laukiau , kad tik greiciau viskas ivyktu ir padejau kaip vista kiausini
Gimdyti galiu kad nors ir visus tris dar. Nenoriu nėštumo, o tiksliau - dvasinės savijautos jo metu, nervinės įtampos...
galėčiau antrą gimdyt kad ir ryt, ir visiškai nebūtų baisu
Po gimdymo ilgai galvojau, kad daugiau jokių gimdymų mano gyvenime nebus: jau tiek buvau plyšus ir dar karpyta, kad ilgai negalėjau uodegos prisėsti. Bet ilgainiui viskas pasimiršta ir jau galvoju kartas nuo karto, kad kal... Aišku, jei dar būtų buvusi depresija, tai net nežinau, ar minčių kiltų apie antra.
biski baime yra,bet kai pagalvoju su laiku pamirsti,tik grazus prisiminimai lieka
Visa nestuma antra gimdyt nebuvo baimes, bet dabar artejant tam momentui islenda visokios baimes, ne skausmo, bet to ar viskas bus gerai, ant kokios gydytojos pataikysiu
sveika
as po gimdymo turejau depresija
Pirma vaikuti pagimdziau pakankamai lengvai,nebuvo baisiai dideliu skausmu,todel antro gimdymo nebijojau visai
Dabar laukiuosi 3-io,tai baime yra,zinau kad skaudes,nes antras gimdymas buvo greitas ir skausmingas Bet...Gimdymo skausmas pasimirsta ta pacia akimirka,kai tau paguldo kudikeli ant krutines
as po gimdymo galvojau, kad man jau uzteks vieno vaikelio... tiek prisikentejau...
pasigimdžiau pirmą, ir iškart sakiau jokiu daugiau vaikų nebus
Pirmas gimdymas buvo ziauriai ilgas ir skausmingas. Nezinau, kodel bet antro gimdymo kaip ir pirmojo visai nebijojau
Nebijojau, nes nežinau ko čia bojot. nei pirmą kartą, nei juo labiau antrą gimdymo nebijojau. Taukšt paukšt ir yra. Sunkiau ar lengviau, bet rezultate viskas baigiasi vienodai - vaikučio gimimu. Nėr ko čia bijot.
Nebijau. Gimdyti smagu - daug emocijų ir atsiminimų
Pirmo irgi nebijojau, nes žinojau, kad epidūras bus, jei ką... (Jei ką - buvo
truputeli bijau
As bijau
pirmo nebijojau nes nezinojau ka
antrojo siaubingai bijojau(nors pirmuoju nesiskundziu), nuo panikos priepoliu naktim atsibusdavau ir nebegaledavau uzmigti is siaubo, net ora sunku gaudyt budavo,pasededavau prie kompo, isgerdavau kakavos, nusiramindavau ir eidavau miegoti toliau. bet kai saremiai prasidejo- buvo labai gera, ramu ir jokios baimes.
ir as gimdyti nebijau
visiskai nebijau, nes vis tikiuosi kad antras lengvesnis bus, o ir del kirpimo, zinau kad truputi su pirmuoju kirpo, bet nejutau nei gijimo nei kirpimo, tai kaip ir viskas ok,
Nors vos tik pries 18 dienu pagimdziau dukryte, bet visai nebijau antrojo gimdymo (nors nezinia kada jis bus)
pirmas gimdymas truko ilgai 13 val
Pirmo nebijojau,nes perdaug nieko nenutuokiau apie gimdyma.O dabar siek tiek baimes yra,na vistiek nemaloni procedura,tiek kad visus skausmus ir pergyvenimus uzglaisto vaiko gimimas,ir viska greit pamirsti.
truputi yra baimes,bet kita vertus jau zinai kas laukia
na man irgi pogimdyvinis periodas buvo baisesnis uz pati gimdyma
QUOTE(Neox @ 2009 09 10, 01:32) pirmas gimdymas truko ilgai 13 val eik tu sau kaip tau pavydziu, kad man kas toki lengva gimdyma
neatsimenu ar as cia rasiau ar nea
man pirmas gimdymas nebuvo gan sunkus,bet skatino mane savaite,tada vaikiukas gime pridusias dar,o galiausiai,savaite po gimdymo turejau dar savaite be vaiko atgulet ligoninej,nes pakilo temp iki 40 ir niekas nezinojo kodel,tai pompavo antibijotikus.po to negalejau maitinti,ir taip prasidejo pogimdyvine depresija apie kuria 7men niekam nesakiau,o po to dar 7 menesius atgeriau vaistus antro gimdymo nebijojau visai,kazkaip jauciau,kad bus geriau trecio irgi nebijojau,o veltui
Uzjauciu visas, kurioms buvo depresija, dziaugiuosi, kad issikapstete
Nors jau ir antras vaikas, taciau bijau gimdyti. Gal ne tai , kad gimdyti, bet kaip viskas pakui bus.. nes tarp vaiku 7 metu skirtumas, tai tas pats, kas vel pirma karta
Antro aš visai nebijojau, o vat trečią kartą kokia tai baimė neaiški atsirado
|