Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Difenbachija
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Laiminga
Jau senokai auginu namie didele ir l. grazia difenbachija. Ir stai viena diena mano brangiausiasis pareiskia, kad sita gele - nuodinga ir jos negalima laikyt kambariuose, kur daznai buni... sad.gif Ir kaip man dabar jaustis? Vasara tai galima i balkona ja isnest, o ziema kas bus... g.gif
laiva
aš tai tik žinau, kad liestis prie jos negalima, o kad kambaryje laikyt negalima, tai nei girdėjus, nei skaičius g.gif
Aushrine
Tiksliau-nuodingos difenbachijos sultys, todel ir liestis nepatartina, laizyt, valgyt ir panasiai:D.O oro tai tikrai nenuodija.
ALMUKAS
AS TAI IRGI AUGINU ŠIĄ GĖLĘ. O VISAS JOS BLOGUMAS TAME,KAD NEGALIMA JOS VALGYTI,T.Y.NEGALIMA,KAD VAIKAI LAPUS KRAMTYTŲ.O DAUGIAU TAI NEKENKIA. DŽIAUKIS JOS LAPŲ GROŽIU IR BE REIKALO NEKELK PROBLEMŲ TEN,KUR JŲ VISAI NĖRA.SĖKMĖS ŪKININKAUJANT TARP GĖLIŲ. heart.gif wub.gif clap_1.gif
Aga
As tai girdejau ,kad difenbachija ir specifilis nuodinga katems,sunims.
kliopa
QUOTE (Aga @ 2004 07 08, 22:26)

Jos sultys ištiesų nuodingos ir žmonėms, ir gyvūnams. O namie jas auginkit į sveikatą. Aš turėjau tokią didelę gražuolę, net tris žiedus vienu metu sukrovusi buvo smile.gif thumbup.gif
Aga
QUOTE (kliopa @ 2004 07 08, 22:33)
Jos sultys ištiesų nuodingos ir žmonėms, ir gyvūnams. O namie jas auginkit į sveikatą. Aš turėjau tokią didelę gražuolę, net tris žiedus vienu metu sukrovusi buvo smile.gif thumbup.gif

Jo jo,auginkit...Drauges suo tai alpdavo ja pamates,vis est noredavo sad.gif
kendi
o mano kate jos viasai neragauja,turbut zino kuo gali baigtis
Vandenė
O as sitos grazuoles geles jau nebeturiu nuo tada kai atsirado mazius.Brolio mergyte taip isberdavo ir tos vietos patindavo vien nuo prisilietimo prie lapu sad.gif .......vis delto,manau,kad ji "pikta"gele...
fukuotukaf
Kiek is biologijos pamoku pamenu, reikia labai saugotis, kad jos sulciu i akis nepapultu. Pasekmiu nezinau, bet turbut labai blogai gali baigtis...
origa
gal jos ir kenksmingos, bet musu kambarinis triusis labai jos apatinius lapus grauzdavo ir nieko isgyveno, nesirgo biggrin.gif , nors kai pamaciau pirma kart kai jis apgrauze, tai maniau kad ant rytojaus teks laidot... biggrin.gif , bet neteko....
nere
Rašot, kad negalima valgyti jos.O tai ką, kitas galima valgyti?Nežinojau biggrin.gif
Gytutė
Difenbachijos nuodingos, bet kambario orui tikrai nekenkia, man rodos, kažkur skaičiau, kad jos net pravalo orą. Vat vaškuolių tai tikrai negalima laikyti miegamajame.
Miglute
Nuodingos būtent jos sultys - vienas gėlininka pasakojo,kad darant puokštę,pakliuvo sulčių į akis, tai užtino akis net. Kai naikinau skydamarį, teko nemažai pagenės difenbachiją, , tai po to delnai degė( dirbau be pirštinių), o mamaos katinas kartą paragavo, apsivėmė ir daugiau nelenda artyn, nors kitų gėlių nebrokija biggrin.gif
Dėl spatifilio - jis tikrai nenuodingas. Ir ideali gėlė orui valyti - rekomenduojama net kur stovi kopijavimo aparatai, daug kompų ir .t.t.

Beje, Nere, kai kurias gėles galima valgyti, pvz. begonijas, pienes ir t.t.
ChikuRaku
QUOTE (migluze @ 2004 07 11, 21:52)
vaškuolių tai tikrai negalima laikyti miegamajame.

O kodel ju negalima? Vaikysteje virsh mano lovos nuostabiausia Vashkuole buvo apvijusi puse sienos, zhydedavo fantastishkai rolleyes.gif . Lyg ir nieko nenutko unsure.gif .
Riva
Gal ir nuodinga, as irgi girdejau... Ir dar girdejau, kad gerai sugeria blogas energijas - zodziu ideali gele klaseje auginti. Tik kai savo aukletiniams pasakiau kad nuodinga ir geriau nevalgyti, tai aisku jie eme ir paragavo, nedaug, po lapa... Nieko rodos nenutiko, nezinau, gal atsilieps senatveje biggrin.gif
Lusasita
O mano kacioke kazkodel labai megsta zaisti su difenbachijos lapais smile.gif kartais soka ant jos kaip ant medzio smile.gif Spatifili irgi megsta. Karpazoles irgi nevengia. Bet apdujus (tfu tfu tfu) nevaiksto smile.gif
Kukė
Susijusią su difenbachija turiu tokią liūdną istoriją: aš esu mokytoja ir klasėje laikėme džiungarišką žiurkėną. Sykį nuo difenbachijos nuraškiau kelis lapus pageltusiais pakraštėliais ir įdėjau juos į saują vienam vaikui, paprašiusi, kad išmestų. Kaip paaiškėjo vėliau, iš geros dūšios jis sušėrė vieną lapą žiurkėnui, eidamas link šiukšliadėžės, nes buvo žiema ir mūsų augintiniui ryškiai trūko žalumynų. Po kelių val. pastebėjau, kad džiungariukas tūno sau kaputyje visas suprakaitavęs ir tankiai kvėpuoja. Dar bandėm vargšiuką pas veterinarą gydyt, bet benešant atgal, jis nugaišo. Tam vaikinukui buvo didelis stresas, nors jau pats nebemažas buvo, gal septintokas. Tai tokia va istorija apie difenbachijas. Statykit jas kur aukščiau kas mažų vaikiukų turit. Didesnieji tai jau gal ir nesugalvos paragauti.
Papildyta @ [mergetime]1099570377[/mergetime]
O vaškuolių nerekomenduoja auginti miegamąjame, nes žydėdamos jos skleidžia labai saldų ir įkyrų kvapą, gali pradėt skaudėti galva.
ajas
Aš difenbachiją irgi turiu didžiulę ir net nežinojau, kad ji gali žydėti doh.gif Pas mane tai visai nežydi g.gif Gal ką ypatingo su ja reik daryti? Įdomu, kas kiek matų pražysta g.gif
Board
Man su Difenachija irgi nelabai malonus buvo ivykis. Mano mociute jas "veisia" tiesiogine ta zodzio prasme, pilni namai tu palmiu, ir mes irgi suzaveti pasiemem viena, augo ji augo, ir nusprendem mes ja patrumpinti nes jau kambario lubas reme. Kai bandem pjauti kota gele siek tiek sulinko ir sultys tykstelejo man ant rankos ir mamai visai salia akies. Per 10-15 min man iskilo didziausia pusle, o mamai atsirado nerealaus dydzio deme prie akies, nors abi atrode kruopsciai nusilpovem tas vietas. Tuo momentu tik dziaugemes kad nepataike tiesiai i aki dry.gif
Supyke ant geles ja metem lauk pro 8 auksto langa laugh.gif , nes i konteineri ji butu netilpusi biggrin.gif (tiesa kaip pareigingos pilietes po to ja isvezem i miska laugh.gif )
Nuo to laiko apie sia gele negalvojam, nors ir labai grazi, taciau sveika oda grazesne. Kai atvaziuojam pas mociute mazajai yra greiztai uzdrausta prieiti prie tos geles, net kaktusas, kuris pats „spjaudosi“ dygliukais neatrodo toks pavojingas kaip difenbachija. biggrin.gif
Miglute
QUOTE (ajas @ 2004 11 04, 15:17)
Aš difenbachiją irgi turiu didžiulę ir net nežinojau, kad ji gali žydėti doh.gif Pas mane tai visai nežydi g.gif Gal ką ypatingo su ja reik daryti? Įdomu, kas kiek matų pražysta g.gif

Ajas, geraiu,kad nezydetu - augalas susigadina, numeta daug lapu. O ziedas visai nevertas demesio.

Mamos katinas karta paragavo difenbachijos - veme visa diena. Dabar apeina pagarbiu atstumu, kaip ir kaktusus. O pati irgi buvau "apdegusi" delnus - genejau be pirstiniu, tai nepadejo nei muilai, nei kremai - "dege" delnai ilgokai.
nuobodi
turiu ir aš tą 2,5 metro žirafą biggrin.gif
Tina*
QUOTE (Aga @ 2004 07 08, 21:26)

Mano spatifilio mielai uzkremta pudelis rolleyes.gif ir nieko smile.gif beje, kai sunegaluoja jos pilvukas.
Papildyta @ [mergetime]1099677162[/mergetime]
QUOTE (Aga @ 2004 07 08, 21:26)

Mano spatifilio mielai uzkremta pudelis rolleyes.gif ir nieko smile.gif beje, kai sunegaluoja jos pilvukas.
Tina*
O del difenbachijos, tai ir as esu girdejusi apie ju nuodus. Mano pudelka matyt jos nenoretu smile.gif
VeroniQ
o as cia ja auginu ir persodinejau ir nieko dar nebuwo nutike. tikd abar suzinojau kad tipo sultys nuodingos.

a del lapu valgymo, nu jofana, ka ner ka valgyt kad augalus lest?
Arinva
QUOTE (Miglute @ 2004 11 04, 15:11)
. O pati irgi buvau "apdegusi" delnus - genejau be pirstiniu, tai nepadejo nei muilai, nei kremai - "dege" delnai ilgokai.

as irgi toki "malonuma" apturejau. tai dabar nurudusi lapa su zirklem nukerpu ir po to zirkles dar varau nuplauti.
mama39
Pavarciau geliu knyga ir radau parasyta,kad''visos augalo dalys nuodingos,dirgina oda ir gleivine".Dar po paveiksliuku nupiesta kaukuole,o tai reiskia,kad tikrai nuodinga.Alergiskiems zmonems reiketu pasisaugoti.
Tina*
Imeskite kas nors foto tos difenbachijos, itariu kad ir as ja turiu. O vis galvojau-kas cia per gele.
zuvilyte
Klausykit, as ir ja turiu, tik manoji, kazko letai auga ir pasiurus tokia, mad.gif
Pasakykit kuom jas tresiat, kaip auginat, kad butu grazios. Beje, 1 kartisgirdau, kad jos zydi g.gif
Šiaurė
Превосходные лиственные растения для украшения жардиньерок представляют собою молодые экземпляры диффенбахии (Dieffenbachia). Эти южноамериканские растения образуют травянистые стволы и нередко дают в комнатах цветы, не представляющие, впрочем, никакого интереса: цветочные покрывала невелики и окрашены в грязный желтовато-зеленый цвет; поэтому соцветиям обыкновенно не дают развиваться, выламывая их при самом появлении. Декоративная ценность диффенбахий заключается в их листьях, красиво окрашенных и расписанных.

В садах разводится много видов и разновидностей диффенбахий, из которых особенною красотою отличаются формы с пятнистою росписью, переходящею иногда даже на расширенные листовые черешки. К числу лучших разновидностей, кроме названных, относятся: D. Leopold!, D. Schuttleworthiana, D. Jenmani, D. mirabilis, D. nobilis и др. В садовых заведениях диффенбахии размножаются черенками и отрезками стеблей, т. с. кусками разрезанных на несколько частей стволов взрослых растений. В комнатах этот способ удается только в оконных парничках или тепличках, где является возможность дать черенкам достаточную степень теплоты и влажности.

smartass.gif smartass.gif При резке черенков необходимо обращаться с ними осторожно, так как сок диффенбахий ядовит. Любителю проще всего купить осенью молодое, хорошо развитое растение и поставить его на светлое место в жилой комнате. Зимою диффенбахии требуют умеренной поливки и содержания нежных листьев в чистоте, для чего их следует почаще мыть.

Пересадка - весною, в хорошую, довольно тяжелую землю. Некоторые садоводы находят, что растения развиваются успешнее в рыхлой земле, составленной из двух третей вересковой или торфяной и одной трети глинистой дерновой земли, с примесью песка и рубленого болотного мха. Это разногласие указывает, по-видимому, на способность дифенбахий применяться к различным почвам. Летом диффенбахии остаются в комнате, причем поливка производится более обильная, и растения притеняются от жгучих солнечных лучей. Частое опрыскивание листьев необходимо для их успешного роста.

СЕКРЕТЫ УСПЕХА:

Температура: Умеренная или чуть выше умеренной.
Освещение: Полутень летом, яркий свет зимой.
Полив: Обильный с весны до осени, умеренный зимой.
Влажность воздуха: Требует высокой влажности.
Листья следует чаще опрыскивать и время от времени мыть, горшок помесить во влажный торф.
Пересадка: Ежегодно весной.
Размножение: Можно попробовать несколько способов.
Отрезают и укореняют верхушечную часть стебля с листьями.
Кусочки стебля длиной 5-7 см используют как стеблевые черенки.
Некоторые формы образуют дочерние побеги, которые обрезают и укореняют.

Tina*
Stai ka radau apie difenbachija:
Difenbachija
Puikiai tinka dirbantiems protinį darbą ir nuolat sėdintiems prie rašomojo stalo. Aktyvina abu smegenų pusrutulius, padeda esant smegenų kraujotakos sutrikimams. Šis augalas išgarina daug vandens ir sugeria kenksmingas medžiagas, pvz.: ksilolą, toluolą.
Dar yra apie kitas geles:http://www.sveikas.lt/straipsniai2.asp?id=20
Miglute
QUOTE (Tina* @ 2004 11 09, 18:29)
Imeskite kas nors foto tos difenbachijos, itariu kad ir as ja turiu. O vis galvojau-kas cia per gele.

user posted image
Tina*
Ne pas mane lapai auga ne is skroteles, bet ant panasaus kaip dracenos koto. lapeliai sviesiai zali su baltais dryziais.Kas ten per gele neisivaizduoju.
Tina*
Stai ta gelyte,kur maniau,kad ji difenbachija.Gal kas zinote kas cia? man labai idomu.

http://public.fotki.com/Tinute/geles/gele.html
Lukutis
nors daug geliu auginu, bet tikrai nezinau kas pas tave per gele g.gif
Tina*
Kotas lyg kokios palmes, lapai kaip geles- hybrydum x smile.gif
hereja
QUOTE (Tina* @ 2004 11 21, 12:07)
Stai ta gelyte,kur maniau,kad ji difenbachija.Gal kas zinote kas cia? man labai idomu.

http://public.fotki.com/Tinute/geles/gele.html

Difenbachija cia smile.gif tik biski numutavusi kazkokia laugh.gif
Jai nupjauta arba nulauzta virsune tikriausiai, todel ji taip idomiai auga. O lapai tai difenbachijos.
Tina*
Hereja, bet ar tu atkreipei demesi,kad tie lapai ne is skroteles auga (kaip pas visas difenbachijas)? O is storo tvirto koto (kazkas man net buvo paskes: o cia dracena su lapais) Aisku nesamoninga sita mintis,tikrai ne dracena,bet ir del difenbachijos dar vis abejoju.
Tiesa,ja radau ismesta ir pagalvojau-vargse gelyte,kas tave taip nuniokojo? Pagailo ir aisku atgaivinau.Dabar,blyn,galvoju gal nuo jos kas nusinuodijo. Gal mest lauk,kol ne velu.Nors laikau ja gana aukstai ir nepasiekiamai potencialiems valgytojams.
Taigi-kas dar mano kad cia difenbachija?
hereja
Tina, mano mama turi kazkur 1,5metro difenbachija, kurios apatine koto dalis typ - top kaip taviskes geles. Todel ir itariu, kad taviskei gelei yra nerezta virsune. smile.gif Bent jau mamos difenbachijos apacioje lapai jau nukrite ir liko toks kaip dracenos kotas, biskiuka apsilupinejes...grynai kaip tavo nuotraukoje laugh.gif
Ateinanti savaitgali vaziuosiu pas tevus, tai nufotkinsiu...galesim palyginti thumbup.gif
Tina*
Aciu smile.gif tai greiciausiai bus kaip sakai. Bet tada ju lapu yra daug rusiu.Nes Internete visokiausių maciau.
Papildyta @ [mergetime]1101073820[/mergetime]
Bet dabar jau tikrai galvoju,kad ji kazkam pakenke-taip suniokota,nulauzta. Brr...
Papildyta @ [mergetime]1101073867[/mergetime]
Bus man rankiot kas ismesta smile.gif
Tina*
Hereja, maciau geliu parduotuvej gelyte su tokiais lapais kaip mano, ir nebuvo aisku ant jos pavadinimo parasyta. Bet manau,kad cia difenbachija.
Lukutis
QUOTE (Tina* @ 2004 11 30, 18:48)
Hereja, maciau geliu parduotuvej gelyte su tokiais lapais kaip mano, ir nebuvo aisku ant jos pavadinimo parasyta. Bet manau,kad cia difenbachija.

tai kodel tu nepaklausei koks pavadinimas tos gelytes wub.gif
Tina*
Kad nelabai buvo pas ka.
Papildyta @ [mergetime]1101833988[/mergetime]
Rasukai, o gal tu turi kokiu fainu retu gelyciu?
Lukutis
QUOTE (Tina* @ 2004 11 30, 19:00)
Kad nelabai buvo pas ka.
Papildyta @ [mergetime]1101833988[[b]*rasukas rgetime] [/b]

TINA*namuose auginu labai daug geliu namuose, nes esu geliu fanatikas, bet dar jos pas mane nedideles, nes ta liga nelabai seniai ir uzsikretusi, koki metai, o pas mane ju koki apie 30 rusiu. bet ir nelabai pas mane auga, nes nebuna saules i langus, nes is vienos puses langus uzstoja kalnas, o is kitos namas, tai taip ir saulytes gelytes ir nemato. sad.gif
bet as toks fanatikas, kad man jei kuri ir numirsta, as tuoj pat vel perku ir auginu. tongue.gif
Lukutis
QUOTE (Tina* @ 2004 11 30, 19:00)
Kad nelabai buvo pas ka.
Papildyta @ [mergetime]1101833988[[b]*rasukas rgetime] [/b]

o koias tu dar gelytes augini, be kaktusiuku ir tos neaiskios difenbachijos? wub.gif
Tina*
Na dar auginu fikusus,klivija,maranta,ktenante ir dar keleta.Nesenai numire orchideja,tai laukiu kol kokioj parduotuvej nukainuos felenopsius,kad isigyt.
Cia zmones diskutuoja apie difenbachijas,gal nesupyks kad nukrypom nuo temos.
Tikiuosi tesinys bus apie jas smile.gif
Lukutis
QUOTE (Tina* @ 2004 11 30, 19:46)
Na dar auginu fikusus,klivija,maranta,ktenante ir dar keleta.Nesenai numire orchideja,tai laukiu kol kokioj parduotuvej nukainuos felenopsius,kad isigyt.
Cia zmones diskutuoja apie difenbachijas,gal nesupyks kad nukrypom nuo temos.
Tikiuosi tesinys bus apie jas smile.gif

manau kad reiketu atidaryti nauja tema, kas ka augina ir kaip sekasi rolleyes.gif
Letaa
Sveikutes,
noriu paklausti: auginu difenbachija.Ji uzaugo l.auksta, isstypus,krenta, lapus meta , yra like lapai tik tie kurie formuoja virsune-kokie 4-5. Ar galima ja kazkaip nupjauti ir be saknu kota bandyti pasodinti?? g.gif As kazka tokio girdejau- bet gal tai tik didele nesamone ir ji visiskai saknu neisleis??? blink.gif Ir lapai jos linke ruduoti... huh.gif
Asta
Galima ja nupjauti ir pamerkti i vandeni. Difenbachijos vandenyje gan greitai ishleidzia naujas shaktinis. O tada jau su shaknimis ir i zeme pasodinti.
Nezinau ar tai "pagal taisykles", bet as taip dariau ir dabar kuo graziausiai ji man vel auga ir lapoja rolleyes.gif
Lukutis
as taip pat buvau nupjovus virsune ir pamerkus vandenyje ir ji man isleido saknis ir pasodinau i zeme ir dabar auga.
gali ir tu pabandyti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.