QUOTE(Laimuxė @ 2006 01 31, 09:49) Štai tokią vakar padariau (dukrai į mokyklą vaidinimui reikėjo), iš organzos.  Čia dariau, kaip Ieva S rašė, prikarpiau daug kelių dydžių gėlyčių, ir susiuvau. super! labai grazi gavosi
M.A.M.A
2006 02 02, 16:22
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 02 02, 11:39) Labai gražios gelytės , ju kiakvienas žiedlapis karposi po veina ar daromas kažkoks šablonas? Jei galima išduok paslapti? Nereikia jokio šablono, bent jau man. Prisikarpai skirtingo dydžio ir formų audinio galbaliukų ir pirmyn. Pabandyti tikrai galima, nieko čia sudėtingo.
Labai mergaites labai noriu grazaus megzto saliko su prisiutom irgi megztom gelytem. bet mano mezgeja (mociute  ) niekaip nesugalvoja kaip jas numegsti (virbalais).. gal zinot koki modeliuka? ar bent paveiksliuka koki? as niekur nerandu... aciu
Turiu tik vašeliu, tad jei tinka galiu įmesti
Apie gėlytes tiek daug prišnekėjom Nueik į rankdarbius ir paieškoje įveski žodį gėlytė
AušraTa
2006 02 13, 15:35
 su rim@. Čia viena megzta virbalais  :
Radau tik tokią: http://photo.163.com/openpic.php?user=hong...dir=%2F16870462Jeigu močiutė gera mezgėja, turėtų suprasti iš paveikslėlio. Čia nieko sudėtingo, tik reikia numegzti juostą lygiu raštu ir suraukti kaip tau patinka. Tik ant šaliko gal mažesnių reikėtų.
QUOTE(rim@ @ 2006 02 13, 09:49) Apie gėlytes tiek daug prišnekėjom Nueik į rankdarbius ir paieškoje įveski žodį gėlytė  na as pirmiausia butent taip ir padariau.. ir nieko neradau.. tiksliau ismete daugybe "gelyciu" bet ne i tema.. nes ismete visus tekstus kur yra bent panasus zodziai.. (kokiu tik uzklauso nedariau!) aciu mergaites! labai grazus asareles variantas bet man kaip nemezganciai (mokykloj budavo labai linksma kai visos klasiokes mezge megztinius o as - salika..  va tokia beviltiska buvau kad net ir to saliko nepabaigiau  ) atrodo gan sudetinga.. o mano etatine mezgeja gera bet be fantazijos.. tai jeigu issamiai neisaiskini ne kas gaunasi..
O aš rusaičių forumuose skaičiau, kad geriausia gaminti gėles iš natūralių medžiagų, kadangi tik tokios vėliau gerai nusidažo (šilkas taip suprantu irgi lydosi, bet ten rašė, kad labai gerai tinka medvilnė, o geriausia ir gražiausia kai naudojamos kelios medžiagos - nuo labai plonų iki storesnių). Nusipirkus audinį reikia išskalbti. Dabar nežinau kaip čia išsireiškus - paželatininti  . išdžiovinti, dažyti, iškirpti, naudojant specialius antgalius yra suteikiama forma. Rusijoje yra organizuojami specialūs gėlių darymo kursai - ir aš labai norėčiau. Negi Lietuvoje niekas nemoka ir nenori atlygintinai šiuo menu pasidalinti. Pinigų nesiruošiu iš to daryti, bet mokėti norėčiau. Beja Rusijoje kursų metu galima ir tuos antgalius gėlėms daryti įsigyti, o ką mums Lietuvoje daryti?
neaiski
2006 02 26, 00:14
GERA MINTIS AS UZ. GAL KAS IR ATSILIEPS
Tarasca
2006 03 01, 14:57
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 27, 10:54) Galiu paaiškinti, kaip tai daroma. Tai tikrai nesudėtinga, net neverta pirkti ir mėtyti pinigų. Reikia prisikarpyti skirtingo dydžio "žiedlapių" iš audinio, kuris nuo lydosi nuo karščio. Apsvilinti jų kraštus, suformuoti gėlytę ir sukabinti vaškuotu siūlu. Galima puošti karoliukais ir pan. Vidinėje pusėje įsegi žiogelį ir viskas. Per pusvalandį galima susikurpti.  na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai...  yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką. gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta  dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji. mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 01, 14:57) na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai...  yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką. gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta  dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji. mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech  Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti.
Tarasca
2006 03 01, 15:22
QUOTE(editam @ 2006 03 01, 16:10) Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti.  na tai iš principo nėra sudėtinga, bet reikia tų visų specialių įrankių ir įgudimo. Aišku galima daryti ir kaip kaškas minėjo, karpyti be šablono ir t.t. bet tai ir laiko daugiau užimtų ir nebūtų taip gražu
neaiski
2006 03 01, 18:10
 Taraska, is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ? gal kokius kursus suorganizuojam ? Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta Papildyta:Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida, dabar tik pastebejau Tai ka manai ?
Tarasca
2006 03 02, 09:22
QUOTE(neaiski @ 2006 03 01, 19:10)  Taraska, is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ? gal kokius kursus suorganizuojam ? Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta Papildyta:Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida, dabar tik pastebejau Tai ka manai ? sveika, tai kad aš vilniuj  o dl kursų tai net nžn ką sugalvot
Aš Vilniuje gyvenu ir į kursus su mielu noru eičiau. O tuos visus antgalius ir formas gal, jei būtų koks pavyzdys, pavyktų pas kokį meistrą prikalbinti pagaminti. Prašau, darom kursus.
Tarasca
2006 03 02, 09:48
emmmmm bandot mane prispausti?
Na beveik  , - bandom pasiteirauti - o gal pavyks?
Tarasca
2006 03 02, 10:26
na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti  bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė.
Tarasca
2006 03 02, 11:26
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 02, 11:26) na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti  bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė. gera naujiena: norinčiom galėsiu atsiūsti daugiau info apie gėlyčių gamybą.
neaiski
2006 03 02, 17:46
Labai laukiam info Bet ir del kursu pagalvok ,kai viska prisiminsi
laurindre
2006 03 02, 19:00
KAŽKADA IR MANO MAMA tokius antgalius turėjo, bet atidavė vienai nelabai kokiai tetulei ir dabar nebėr, man irgi patiktų tokie darbeliai.
Tarasca
2006 03 03, 09:16
taigi kad norint kursus daryti reikia tuos visus įrankius turėti. o kur juos pasigaminti iš plieno???? gal kuri netyčia žinote? beje, įdomi detalė, anksčiau tuos kvietkelius klijuodavo ne tik klijais, bet patys virdavo klijus iš miltų arba varškės
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 03, 09:16) taigi kad norint kursus daryti reikia tuos visus įrankius turėti. o kur juos pasigaminti iš plieno???? gal kuri netyčia žinote? beje, įdomi detalė, anksčiau tuos kvietkelius klijuodavo ne tik klijais, bet patys virdavo klijus iš miltų arba varškės  Tai gal tuos kursus darykime internetinius. As irgi noreciau prisijungti, kadangi megstu visokius dalykelius pasidaryti
Tarasca
2006 03 03, 13:24
QUOTE(lorra @ 2006 03 03, 11:55) Tai gal tuos kursus darykime internetinius. As irgi noreciau prisijungti, kadangi megstu visokius dalykelius pasidaryti  hmmmm internetinius na net nežinau, nes kai ką reiktų rodyti, o kaip internetu parodyt? arba rašyt žiauriai daug reiktų  o gal kuri žinot kur galima pasigaminti plieninius įrankius..na gal kokš meistrelį pažįstat. bet vilniuj, trakuosem, lentvary ar pan.
neaiski
2006 03 05, 18:18
Tai va,buvau siandien antruose veltinio velimo kursuose,ismokau daryti veltinio gelytes ir visokius ten karolius. Dabar labai labai noriu ismokti daryti Tarascos gelytes Ir galesiu kitais metais varyti i Kaziuka O jei rimtai-tai kas girdeti? Gal jau koks meistriukas atsirado,gal irankius padarys?
QUOTE Rusijoje yra organizuojami specialūs gėlių darymo kursai - ir aš labai norėčiau. Negi Lietuvoje niekas nemoka ir nenori atlygintinai šiuo menu pasidalinti. Pinigų nesiruošiu iš to daryti, bet mokėti norėčiau. Beja Rusijoje kursų metu galima ir tuos antgalius gėlėms daryti įsigyti, o ką mums Lietuvoje daryti? Nereikia ir Rusijos. Laikrastyje radau skelbima, kad Kaune Agnum klube organizuojamas seminaras, kurio metu mokinama kaip pasidaryti gelytes is silko. Gaila tik kad sis seminaras jau ivyko, bet manau dar ju bus.
neaiski
2006 03 06, 08:48
Praziopsojau, Kauno diena skaitau tik internetine,o ten skelbimu nera. Kur tas klubas randasi,Kazyte? Parasyk prie progos Tarasca,kas girdeti?
Tarasca
2006 03 06, 09:17
tai kad iš principo nieko negirdėti  kol įrankių nėra nieko nepadarysi, nebent teoriškai pasimokint galiu pasiūlyt.
Turiu tik to klubo adresa- Laisves al. 51B dar duotas ir telef. 20 95 33, 33 05 67 . Kiek pastebejau tie kursai organizuojami kas 2 savaite. Deja, as irgi i juos nesuspejau, tad lauksiu sekanciu Papildyta:Tarasca, o tu Kaune ar Vilniuj. Kai mokinsi, duok zinia.
Tarasca
2006 03 06, 11:41
QUOTE(kazyte @ 2006 03 06, 12:03) Tarasca, o tu Kaune ar Vilniuj. Kai mokinsi, duok zinia. aš Vilniuj
as taip noriu kursu bandysiu skambintis ir tartis
as esu padarius gelyciu, bet nezinau kaip ideti paveiksliukus  , parodyciau
idejau i savo galerija. jos ir organzos
INGRIDŽIUKS
2006 03 08, 12:53
Jeigu,kam reikia tai čia parodyta,kaip daryti rožytę nuo pat pradžių.http://www.wyldwmn.com/Rose%20Instructions/rose1step37.htm Papildyta:Kažką ne taip padariau  ir dar čia http://foto.rambler.ru/users/annabron3/30/14/
QUOTE aš Vilniuj Gaila, o as Kaune...
Ligvita
2006 03 29, 08:53
as taip pat noriu kursu Vilniuj
bet jei ką apie tuos kursus sužinosit - praneškit prašau
Keliu tema i virsu Gal kas pasidalins paslaptimis kaip padaryti grazia lengvute roze  Skelbimuose merginos pardavineja fantastiskas geles  Bandziau ir as tokias daryti  Idomu kaip karpot medziaga ? Ziedlapiais ar paprasciausiais apskritimais kuriuos apdeginat ? Stai mano pirmas bandymas  Deja foto nekokios 
as tai karpau apskritimus, apdeginu ir per viduri susiunu
Gretchen
2006 05 03, 11:17
Labai graži aguonėlė-rožytė Papildyta:O kaip apdeginti?
QUOTE(flame @ 2006 05 03, 10:55) as tai karpau apskritimus, apdeginu ir per viduri susiunu  aciu bandysiu ir as apskritimus QUOTE(Gretchen @ 2006 05 03, 11:17) Labai graži aguonėlė-rožytė Papildyta:O kaip apdeginti?  Uzsidegi zvake ir apdegini
Pragundė
2006 05 04, 08:07
QUOTE(zave @ 2005 11 20, 13:58) o as tai darau tokias rozes. is medziagos, apdeginant krastelius. Labau graži gėlytė būtinai pabandysiu padaryt
Mite_Baja
2006 05 06, 18:20
miglanda
2006 05 18, 18:06
darau geles is odos ir zamso - gal ka sudomins.... Papildyta: atsiprasau, dar nauotrauku nematysite, kazko nenustaciau gerai, bet kuo greiciau stengsiuosi tai padaryti
Papildyta: jau rodys - galite ziureti
QUOTE(miglanda @ 2006 05 18, 20:06) darau geles is odos ir zamso - gal ka sudomins.... Papildyta:atsiprasau, dar nauotrauku nematysite, kazko nenustaciau gerai, bet kuo greiciau stengsiuosi tai padaryti Papildyta:jau rodys - galite ziureti nu super  kaip grazu, bet kaip suprantu tu parduodi, tai tau reiktu skelbimuka deti i skelbimu lenta
QUOTE(Irunia @ 2006 01 30, 21:13) Kiap grazu negaliu atsigrozeti, o tos rozes......  pasakiskos
Kiek kainuotu tos rozes
~saulyte~
2006 05 30, 10:34
Gal kas galit pamokinti ar turit ideju kaip pasidaryti ramuneles?
|
|