Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gėlės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Erdve
QUOTE(Laimuxė @ 2006 01 31, 09:49)
Štai tokią vakar padariau (dukrai į mokyklą vaidinimui reikėjo), iš organzos. user posted image

Čia dariau, kaip Ieva S rašė, prikarpiau daug kelių dydžių gėlyčių, ir susiuvau.
*

super! labai grazi gavosi smile.gif
M.A.M.A
QUOTE(Skimija9015 @ 2006 02 02, 11:39)
Labai gražios gelytės , ju kiakvienas žiedlapis karposi po veina ar daromas kažkoks šablonas? Jei galima išduok paslapti?
*

Nereikia jokio šablono, bent jau man. Prisikarpai skirtingo dydžio ir formų audinio galbaliukų ir pirmyn.
Pabandyti tikrai galima, nieko čia sudėtingo. mirksiukas.gif
Taistė
Labai mergaites

labai noriu grazaus megzto saliko su prisiutom irgi megztom gelytem. bet mano mezgeja (mociute biggrin.gif ) niekaip nesugalvoja kaip jas numegsti (virbalais).. gal zinot koki modeliuka? ar bent paveiksliuka koki? as niekur nerandu... g.gif

aciu 4u.gif
sano
Turiu tik vašeliu, tad jei tinka galiu įmesti mirksiukas.gif
rim@
Apie gėlytes tiek daug prišnekėjom doh.gif
Nueik į rankdarbius ir paieškoje įveski žodį gėlytė biggrin.gif
AušraTa
drinks_cheers.gif su rim@.
Čia viena megzta virbalais mirksiukas.gif :

user posted image
lakmė
Radau tik tokią:
http://photo.163.com/openpic.php?user=hong...dir=%2F16870462

Jeigu močiutė gera mezgėja, turėtų suprasti iš paveikslėlio.
Čia nieko sudėtingo, tik reikia numegzti juostą lygiu raštu ir suraukti kaip tau patinka. Tik ant šaliko gal mažesnių reikėtų.
Taistė
QUOTE(rim@ @ 2006 02 13, 09:49)
Apie gėlytes tiek daug prišnekėjom doh.gif
Nueik į rankdarbius ir paieškoje įveski žodį gėlytė biggrin.gif
*

na as pirmiausia butent taip ir padariau.. ir nieko neradau.. tiksliau ismete daugybe "gelyciu" bet ne i tema.. nes ismete visus tekstus kur yra bent panasus zodziai.. (kokiu tik uzklauso nedariau!) schmoll.gif

aciu mergaites! labai grazus asareles variantas bet man kaip nemezganciai (mokykloj budavo labai linksma kai visos klasiokes mezge megztinius o as - salika.. bigsmile.gif va tokia beviltiska buvau kad net ir to saliko nepabaigiau blush2.gif ) atrodo gan sudetinga.. o mano etatine mezgeja gera bet be fantazijos.. tai jeigu issamiai neisaiskini ne kas gaunasi.. doh.gif
editam
O aš rusaičių forumuose skaičiau, kad geriausia gaminti gėles iš natūralių medžiagų, kadangi tik tokios vėliau gerai nusidažo (šilkas taip suprantu irgi lydosi, bet ten rašė, kad labai gerai tinka medvilnė, o geriausia ir gražiausia kai naudojamos kelios medžiagos - nuo labai plonų iki storesnių). Nusipirkus audinį reikia išskalbti. Dabar nežinau kaip čia išsireiškus - paželatininti smile.gif. išdžiovinti, dažyti, iškirpti, naudojant specialius antgalius yra suteikiama forma.
Rusijoje yra organizuojami specialūs gėlių darymo kursai - ir aš labai norėčiau. Negi Lietuvoje niekas nemoka ir nenori atlygintinai šiuo menu pasidalinti. Pinigų nesiruošiu iš to daryti, bet mokėti norėčiau.
Beja Rusijoje kursų metu galima ir tuos antgalius gėlėms daryti įsigyti, o ką mums Lietuvoje daryti?
unsure.gif
neaiski
GERA MINTIS smile.gif
AS UZ.
GAL KAS IR ATSILIEPS smile.gif
Tarasca
QUOTE(Ieva S @ 2006 01 27, 10:54)
Galiu paaiškinti, kaip tai daroma. Tai tikrai nesudėtinga, net neverta pirkti ir mėtyti pinigų.
Reikia prisikarpyti skirtingo dydžio "žiedlapių" iš audinio, kuris nuo lydosi nuo karščio. Apsvilinti jų kraštus, suformuoti gėlytę ir sukabinti vaškuotu siūlu. Galima puošti karoliukais ir pan. Vidinėje pusėje įsegi žiogelį ir viskas. Per pusvalandį galima susikurpti. mirksiukas.gif
*

na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai... smile.gif yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi

yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką.
gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta smile.gif
dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji.

mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech smile.gif
editam
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 01, 14:57)
na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai... smile.gif yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi

yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką.
gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta smile.gif
dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji.

mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech smile.gif
*

Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti. blush2.gif
Tarasca
QUOTE(editam @ 2006 03 01, 16:10)
Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti.  blush2.gif
*

na tai iš principo nėra sudėtinga, bet reikia tų visų specialių įrankių ir įgudimo. Aišku galima daryti ir kaip kaškas minėjo, karpyti be šablono ir t.t. bet tai ir laiko daugiau užimtų ir nebūtų taip gražu smile.gif
neaiski
smile.gif Taraska,
is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ?
gal kokius kursus suorganizuojam ?
Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta smile.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida,
dabar tik pastebejau 4u.gif
Tai ka manai ?
Tarasca
QUOTE(neaiski @ 2006 03 01, 19:10)
smile.gif Taraska,
  is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ?
gal kokius kursus suorganizuojam ?
  Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta  smile.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida,
dabar tik pastebejau  4u.gif
  Tai ka manai ?
*

sveika, tai kad aš vilniuj smile.gif
o dl kursų tai net nžn ką sugalvot smile.gif
editam
Aš Vilniuje gyvenu ir į kursus su mielu noru eičiau. O tuos visus antgalius ir formas gal, jei būtų koks pavyzdys, pavyktų pas kokį meistrą prikalbinti pagaminti.
Prašau, darom kursus. clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Tarasca
emmmmm bandot mane prispausti? smile.gif
editam
Na beveik biggrin.gif , - bandom pasiteirauti - o gal pavyks? blush2.gif
Tarasca
na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti smile.gif

bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė.
Tarasca
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 02, 11:26)
na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti smile.gif

bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė.
*

gera naujiena: norinčiom galėsiu atsiūsti daugiau info apie gėlyčių gamybą.
neaiski
Labai laukiam info 4u.gif
Bet ir del kursu pagalvok ,kai viska prisiminsi 4u.gif
laurindre
KAŽKADA IR MANO MAMA tokius antgalius turėjo, bet atidavė vienai nelabai kokiai tetulei ir dabar nebėr, man irgi patiktų tokie darbeliai.
Tarasca
taigi kad norint kursus daryti reikia tuos visus įrankius turėti. o kur juos pasigaminti iš plieno???? gal kuri netyčia žinote?

beje, įdomi detalė, anksčiau tuos kvietkelius klijuodavo ne tik klijais, bet patys virdavo klijus iš miltų arba varškės smile.gif
lorra
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 03, 09:16)
taigi kad norint kursus daryti reikia tuos visus įrankius turėti. o kur juos pasigaminti iš plieno???? gal kuri netyčia žinote?

beje, įdomi detalė, anksčiau tuos kvietkelius klijuodavo ne tik klijais, bet patys virdavo klijus iš miltų arba varškės smile.gif
*

Tai gal tuos kursus darykime internetinius. As irgi noreciau prisijungti, kadangi megstu visokius dalykelius pasidaryti thumbup.gif
Tarasca
QUOTE(lorra @ 2006 03 03, 11:55)
Tai gal tuos kursus darykime internetinius. As irgi noreciau prisijungti, kadangi megstu visokius dalykelius pasidaryti thumbup.gif
*

hmmmm internetinius na net nežinau, nes kai ką reiktų rodyti, o kaip internetu parodyt? arba rašyt žiauriai daug reiktų smile.gif o gal kuri žinot kur galima pasigaminti plieninius įrankius..na gal kokš meistrelį pažįstat. bet vilniuj, trakuosem, lentvary ar pan.
neaiski
Tai va,buvau siandien antruose veltinio velimo kursuose,ismokau daryti veltinio gelytes ir visokius ten karolius. smile.gif
Dabar labai labai noriu ismokti daryti Tarascos gelytes smile.gif
Ir galesiu kitais metais varyti i Kaziuka smile.gif
O jei rimtai-tai kas girdeti?
Gal jau koks meistriukas atsirado,gal irankius padarys?
kazyte
Rusijoje yra organizuojami specialūs gėlių darymo kursai - ir aš labai norėčiau. Negi Lietuvoje niekas nemoka ir nenori atlygintinai šiuo menu pasidalinti. Pinigų nesiruošiu iš to daryti, bet mokėti norėčiau.
Beja Rusijoje kursų metu galima ir tuos antgalius gėlėms daryti įsigyti, o ką mums Lietuvoje daryti?

Nereikia ir Rusijos. Laikrastyje radau skelbima, kad Kaune Agnum klube organizuojamas seminaras, kurio metu mokinama kaip pasidaryti gelytes is silko. Gaila tik kad sis seminaras jau ivyko, bet manau dar ju bus. 4u.gif
neaiski
Praziopsojau,
Kauno diena skaitau tik internetine,o ten skelbimu nera.
Kur tas klubas randasi,Kazyte? Parasyk prie progos smile.gif
Tarasca,kas girdeti?
4u.gif
Tarasca
tai kad iš principo nieko negirdėti smile.gif kol įrankių nėra nieko nepadarysi, nebent teoriškai pasimokint galiu pasiūlyt. smile.gif
kazyte
Turiu tik to klubo adresa- Laisves al. 51B dar duotas ir telef. 20 95 33, 33 05 67 . Kiek pastebejau tie kursai organizuojami kas 2 savaite. Deja, as irgi i juos nesuspejau, tad lauksiu sekanciu 4u.gif
Papildyta:
Tarasca, o tu Kaune ar Vilniuj. Kai mokinsi, duok zinia.
Tarasca
QUOTE(kazyte @ 2006 03 06, 12:03)
Tarasca, o tu Kaune ar Vilniuj. Kai mokinsi, duok zinia.
*

aš Vilniuj
gemza

as taip noriu kursu
bandysiu skambintis ir tartis
omega
as esu padarius gelyciu, bet nezinau kaip ideti paveiksliukus blush2.gif , parodyciau
omega
idejau i savo galerija. jos ir organzos 4u.gif
INGRIDŽIUKS
Jeigu,kam reikia tai čia parodyta,kaip daryti rožytę nuo pat pradžių.http://www.wyldwmn.com/Rose%20Instructions/rose1step37.htm
Papildyta:
Kažką ne taip padariau g.gif ir dar čia http://foto.rambler.ru/users/annabron3/30/14/
kazyte
aš Vilniuj

Gaila, o as Kaune... blink.gif
Ligvita
as taip pat noriu kursu Vilniuj
editam
bet jei ką apie tuos kursus sužinosit - praneškit prašau
Jumi
Keliu tema i virsu smile.gif
Gal kas pasidalins paslaptimis kaip padaryti grazia lengvute roze ax.gif Skelbimuose merginos pardavineja fantastiskas geles thumbup.gif Bandziau ir as tokias daryti blush2.gif Idomu kaip karpot medziaga ? Ziedlapiais ar paprasciausiais apskritimais kuriuos apdeginat ?

Stai mano pirmas bandymas blush2.gif Deja foto nekokios sad.gif

user posted image

user posted image
flame
as tai karpau apskritimus, apdeginu ir per viduri susiunu 4u.gif
Gretchen
Labai graži aguonėlė-rožytė thumbup.gif

Papildyta:
O kaip apdeginti? g.gif
Jumi
QUOTE(flame @ 2006 05 03, 10:55)
as tai karpau apskritimus, apdeginu ir per viduri susiunu  4u.gif
*

aciu bandysiu ir as apskritimus ax.gif
QUOTE(Gretchen @ 2006 05 03, 11:17)
Labai graži aguonėlė-rožytė  thumbup.gif

Papildyta:
O kaip apdeginti?  g.gif
*

Uzsidegi zvake ir apdegini wink.gif
Pragundė
QUOTE(zave @ 2005 11 20, 13:58)
o as tai darau tokias rozes. is medziagos, apdeginant krastelius.
*

Labau graži gėlytė būtinai pabandysiu padaryt blush2.gif g.gif
Mite_Baja
kaip malonu kai visos sitaip geranoriskai dalinasi. tikrai labai aciu net nezinojau kai kuriu budu... wub.gif wub.gif wub.gif ir isvis nuostabi svetaine!!! wub.gif 4u.gif
miglanda
darau geles is odos ir zamso - gal ka sudomins....
Papildyta:
atsiprasau, dar nauotrauku nematysite, kazko nenustaciau gerai, bet kuo greiciau stengsiuosi tai padaryti

Papildyta:
jau rodys - galite ziureti
flame
QUOTE(miglanda @ 2006 05 18, 20:06)
darau geles is odos ir zamso - gal ka sudomins....
Papildyta:
atsiprasau, dar nauotrauku nematysite, kazko nenustaciau gerai, bet kuo greiciau stengsiuosi tai padaryti

Papildyta:
jau rodys - galite ziureti
*

nu super thumbup.gif kaip grazu, bet kaip suprantu tu parduodi, tai tau reiktu skelbimuka deti i skelbimu lenta
AudraB
QUOTE(Irunia @ 2006 01 30, 21:13)
Čia tai tokios, kaip mano jaunystėje buvo populiarios  bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:
Va tokios visai įdomios:

user posted image

user posted image

user posted image
*

Kiap grazu negaliu atsigrozeti, o tos rozes...... bigsmile.gif pasakiskos
AudraB
Kiek kainuotu tos rozes g.gif
~saulyte~
Gal kas galit pamokinti ar turit ideju kaip pasidaryti ramuneles? ax.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.