Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyresnio vaiko žindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Raideles
Taigi, kviečiu mamas, žindančias vyresnius nei metų vaikus pasidalinti savo patyrimu ir sprendimais:

- kaip sutariate su vaiku kada ir kur žindysite?
- ar žindote viešumoje? Kaip tai darote?
- kokiu žodžiu vaikas prašo krūties?
- kaip išsisukate iš nemalonių situacijų?

Ypatingai laukiu pasidalinimų mamų, kurios žindo/žindė dvimečius, trimečius ir vyresnius.

Aš pati pirmąjį žindžiau iki metų.
Dukrą iki pusantrų.
O mažiuką tikiuosi žindyti dar ilgiau.

Su dukra visiškai nepamenu jokių nesmagių situacijų iš žindymo.
Tik buvau ją išmokiusi sakyti "papo", tai tas kartais būdavo nesmagu. Su mažiuku bandysiu kitą žodelį sugalvoti, kad nekristų į ausis aplinkiniams smile.gif
*GAILĖ*
labai gera temelė. lauksim patarimų 4u.gif
Natuke
Turėjau savo mergyte nuo jos pusantrų iki beveik dvėjų metukų žindyti Amerikoj koledžo valgykloj pietų metų, nes tai kaip tik buvo jos pietų miego laikas. Žodis buvo "molochka?", bet neatsimenu, kad ji sakytų - daugiau aš jos klausiau, kai ji pasidarydavo labai jautri ir kaprizinga - kaškaip labai jaučiau, ko vaikas nori. Specialiai į valgyklą ateidavau su dideliais sportiniais marškiniais (ten tai buvo norma), kad būtų kuo užsidengt.
Rustė
aš savo dukrą žindau ten, kur ji nori.
bet dažniausiai namie, ryte ir vakare.veišumoje jau retai kada tenka, nes geria ir kitų gėrimų.
kadangi nelabai kalba manoji, tai ji MP prašo kai paimu ją ant rankų, ji suka galvytę ir riečiais, tada supranu, kad nori pagerti.
nemalonių situacijų nebuvo dar nė karto... rolleyes.gif
kažkaip visi žino, kad dar žindau ir savo nuomonės neperša, tik korektiškai paklausia kiek dar žindyti planuoju... mirksiukas.gif
LT saulele
Maitinau 2 metus ir 2 mėnesius, tai ir patirties yra smile.gif

QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:09)
*

- tokio kaip susitarimo nebuvo, pagal poreikį maitinau..

- žindžiau, gal ne visur, bet daugumoj vietų, tik kokiuose trūluose tai ne schmoll.gif schmoll.gif , bet gatvėj, kavinėj ar pan., tai maitindavau. Manęs niekas netrikdydavo maitinančios mamos, todėl ir minties slėptis nebuvo smile.gif . Juk nestovi nuoga ir visiems nesirodai lotuliukas.gif , tik nuspėti galima dažniausiai, jog maitini smile.gif , juk to nuogo kūno matosi gatvėje, paplūdimy, nei maitinant mažylį wub.gif

- pieno, mamos pieno, pietų...

- jei labai pradėdavo reikalaut kokiam trūle ar autobuse, kur nemaitindavau, tai stengdavausi nukreipt dėmesį, antra vertus, kai gražiai vadindavo tą patį procesą, tai aplinkiniams labai dėmesio nepatraukdavo ir apsimesdavau, jog nesuprantu, kurio pieno nori, pažadėdavau, kad tuoj bus kai išlipsim, tada galės rinktis didį pieną (tikrą pieną) ar mažą pieną (actimelį) ar pan. ax.gif

Tik buvau ją išmokiusi sakyti "papo", tai tas kartais būdavo nesmagu. Su mažiuku bandysiu kitą žodelį sugalvoti, kad nekristų į ausis aplinkiniams smile.gif
*

vat žodžio "papas" niekada nevartojau schmoll.gif schmoll.gif , labai sąmoningai, kad netektų atsidurti situacijoje, kai plėšia "maikę" ir rėkia "papo" doh.gif , visada sakydavau "pienelis" wub.gif , todėl krūtis iki šiol mano vaikui yra pienelis smile.gif , net pats buvo liemenukui sugalvojęs pavadinimą "pienusinas" biggrin.gif , kelis kartus vyras yra pasakęs tą "papą", tai pypliui pakartojus jis pieno paprasčiausiai negaudavo, pasakydavau, kad papą, papuką turi tėtis, mama - pienelį, jei nori papo, lai iš tėtės gauna, labai greit tas žodis dingdavo mirksiukas.gif .. Dar vienu metu mažasis pats sumislijo vadint "pietumis, pietučiu", tai jei gatvėje pradėdavo rėkti, kad nori pietų, tai niekam neužkliūdavo biggrin.gif , o ir man jokio nesmagumo smile.gif

Jei patys nesakysit "papas", to ir neišgirsit iš vaiko 4u.gif
audroneta
Na as kaip tik noriu uzbaigti maitinima, bet pasidalinsiu savo patirtimi.
Susitarimas - jokio susitarimo, kadang retai kur iseinam, tai be jokiu problemu.
Issimokinau kad valgyti galima kai kambaryje yra -mama, tete, ir seneliai. O prie kitu reikia palaukti kol iseis, kad negrazu mamytes "puka" rodyti. Ovadinam Puku, cia mus tetukas sugalvojo nuo-papuko:) bet labai gerai, ateina ir sako puka puka niam niam. Ir kiek teko prie zmoniu-praktiskai niekas nesuprnta kas per daiktas tas pukas:)
O dabar kai jau bandau atpratinti, pasakiau kad pukuti ciuciukas nusinese, tai tiek juoko:) bet tik as nezinau kaip man bus:) nes dar pieno klanai ir tik is vienos kruties:)
Raideles
Audroneta, aš užbaiginėjau iš lėto. Gal 1.5 mėnesio užtrukom, kol baigėm valgyti. Tai ir dukrai viskas vyko pamažu, ir mano organizmas ramiai reagavo, nieko nereikėjo daryti.

Gal ir mums reikia imti puka, panašu, nesunku patiems priprasti wink.gif

O nuo kada mokei, kad prie svetimų nežindysi? Ar apskritai nuo pradžių prie svetimų nežindei?

Nes mes daug keliaujam, žindau labai įvairiose situacijose...

Lietuvos saulele, esu kalta, pati išmokiau blush2.gif . Dabar tengiuosi pasitaisyti biggrin.gif
ausmare
as tai savo maziu kone iki triju metu "zindziau". pradejau nujunkineti nuo metu, taip ir "prakariavom" kone du metus, kol pripratinau prie " normalaus" maisto.
mazius kone iki dvieju metu ignoruodavo "normalu maista", vis reikalaudavo pieno. tiesa pasakius jo pas pas mane ir budavo, kaip pas karve rekordininke:)

Budavo ir taip, kad bevaziuojant autobusu (ypac jei karsta), kad uzsimanys papo ir nieko tu jam kito neisiulysi:) (jokio vandeniuko ar pan - amzius apie 2 metus). tekdavo lipti is autobuso su klykianciu vaiku. Jam isliejus savo emocijas, ramiai pestute grizdavome namo...... smile.gif
vienu zodziu mes nuo pienuko prie normalaus maisto ejom zingnis po zingsnio, kantriai ir sakyciau labai ilgai.
dabar mano atzalai jau beveik treji su puse. jis jau supranta kad ciulpti papa yra "sarmata". kad jis jau didelis.smile.gif tiesa niekad neuzmirsta prideti, kad kai jis bus mazas tai as jam vel duosiu papuka:)
tokia musu patirtis:).....
p.s. parduotuvinio pieno maniskis nepripazista iki siol:)
Natuke
QUOTE(audroneta @ 2007 04 11, 23:48)
Na as kaip tik noriu uzbaigti maitinima, bet pasidalinsiu savo patirtimi.
Susitarimas - jokio susitarimo, kadang retai kur iseinam, tai be jokiu problemu.
Issimokinau kad valgyti galima kai kambaryje yra -mama, tete, ir seneliai. O prie kitu reikia palaukti kol iseis, kad negrazu mamytes "puka" rodyti. Ovadinam Puku, cia mus tetukas sugalvojo nuo-papuko:) bet labai gerai, ateina ir sako puka puka niam niam. Ir kiek teko prie zmoniu-praktiskai niekas nesuprnta kas per daiktas tas pukas:)
O dabar kai jau bandau atpratinti, pasakiau kad pukuti ciuciukas nusinese, tai tiek juoko:) bet tik as nezinau kaip man bus:) nes dar pieno klanai ir tik is vienos kruties:)
*

puka lotuliukas.gif gražiai sugalvojot thumbup.gif
audroneta
QUOTE(Raideles @ 2007 04 12, 09:26)
Audroneta, aš užbaiginėjau iš lėto. Gal 1.5 mėnesio užtrukom, kol baigėm valgyti. Tai ir dukrai viskas vyko pamažu, ir mano organizmas ramiai reagavo, nieko nereikėjo daryti.

Gal ir mums reikia imti puka, panašu, nesunku patiems priprasti wink.gif

O nuo kada mokei, kad prie svetimų nežindysi? Ar apskritai nuo pradžių prie svetimų nežindei?

Nes mes daug keliaujam, žindau labai įvairiose situacijose...

Lietuvos saulele, esu kalta, pati išmokiau  blush2.gif . Dabar tengiuosi pasitaisyti  biggrin.gif
*

Na mums tai kaip koks stebuklingas zodis pukas buvo:) kol dar nemokejo pasakyti, matydavau is sypsenos is akiu blizgesio kad tikrai jo nori:) Paskui ismokom galvyte linkseti, o paskutiniu metu ir papsiprasyti:) budavo prilekia ir su selmiska sypsena-puko:)
Del svetimu- na gal nuo metuku, gal anksciau menesiuku. Is pradziu asaros budavo ir draskymas drabuziu. Bet pamazu ismoko, kad jei yra koks svetimas zmogus arba issiveda mane. Arba jei nera galimybes iseiti tai palauks kol dedea ir tetos iseis. Aisku kol kudykelis buvo, maitinau be jokiu problemu ir bet kur. Kazkaip diskomforto nejauciau-juk kudykis. O paskui kai jau pradejo kazka suprasti pradejau aiskinti, kad negrazu , jau atu didele ir t.t:)
sekmes:))
Pingvinukas
QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 20:09)
*

- nesutariame niekaip, nori ir žindau ax.gif
- Dabar jau kai sūnus paaugęs, tai retai būna, kad tenka žindyti viešumoje. O jei jau tenka, tai prisidengiu ar nueinu į atokesnę vietą. Žiūrint kokiame žmonių rate esu 4u.gif
- Neprašo... O plėšia rūbus... Glaustosi kaip katinėlis. Ir niekaip negaliu atpratinti nuo rūbų plėšymo. Iš akių matau, kad jau nori pieno. Ir jei pasakau "nori pienelio?" Tai iš karto ant kelių įsitaiso wub.gif
- Visai neseniai buvome lauke, kieme daug vaikų su auklėmis ir mamomis. Ir mano mažasis (tą dieną buvo visai ne nuotaikoje) taip išsirėkė, kad jam reikia pieno ir viskas ir niekaip nėjo sudominti kuo nors. Tai nuėjau ir nuošaliau jį pamaitinau ax.gif Tada jau buvo ramus.

Labai įdomi tema thumbup.gif

Dukrą žindžiau iki 1 metų ir 8 mėnesių, o sūnui jau beveik 1 metai ir 9 mėnesiai ir dar jį maitinu MP.

Pingvinukas
Kur visos mamytės dingo ax.gif

Va aš jau nuo rudens leisiu sūnų į darželį ir jam jau bus 2 metai ir 1 mėnuo. Ir galvoju ar iki to laiko nutraukti maitinimą MP ar ne ax.gif
ausmare
o kada tavo atzalai reikia pienuko? diena ar nakti?
as tai, pradejus leisti i darzeli (lopsi), pastebejau, kad vakare zisdamas vaikas ramesnis tampa:).. nors ka gali zinot.....
Pingvinukas
QUOTE(ausmare @ 2007 04 19, 11:06)
o kada tavo atzalai reikia pienuko? diena ar nakti?
as tai, pradejus leisti i darzeli (lopsi), pastebejau, kad vakare zisdamas vaikas ramesnis tampa:).. nors ka gali zinot.....
*

Po rytinio miego, dieną, vakare ax.gif Na aš neriboju, kai prašo, tai ir duodu blush2.gif
crocus
Vyresnysis sunus sumane pavadinti niamniuku ir taip praso. Jis didelis, tai zindyti tenka tik preis miega, nakti lovoje. Mazoji gauna ir neprasius tongue.gif , bet jei as uzdelsiu, tai pati ropsciasi i glebi ir iesko. Viesumoj turbut senokai nemaitinau, kad visai neatsimenu. Nera matyt poreikio kudikiams. Kai sunus buvo mazesnis , apie pusantru metuku, tai rankineje turedavau kokia alternatyva niamniukui - uzkast ar atsigert ko nors.
Pingvinukas
Crocus, tai tu abu vaikučius maitini MP?
crocus
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 04 19, 18:02)
Crocus, tai tu abu vaikučius maitini MP?
*

Taip
Pingvinukas
QUOTE(crocus @ 2007 04 19, 20:07)
Taip
*

Šaunuolė 4u.gif O iki kokio amžiaus žadi maitinti sūnų ax.gif
Ką darytum mano atveju g.gif Ar nutraukti man maitinimą, nes sūnus rudenį keliaus į darželį. Bijau, kad jis ten sunkiai užmigs pietų miego, nes iki dabar jis migdosi, tik gerdamas MP ax.gif
crocus
QUOTE(Pingvinukas @ 2007 04 19, 18:11)
Šaunuolė  4u.gif  O iki kokio amžiaus žadi maitinti sūnų  ax.gif
Ką darytum mano atveju  g.gif Ar nutraukti man maitinimą, nes sūnus rudenį keliaus į darželį. Bijau, kad jis ten sunkiai užmigs pietų miego, nes iki dabar jis migdosi, tik gerdamas MP  ax.gif
*

Tavo atveju, tai neisivaizduoju ax.gif Bet as specialiai nenutraukinesiu zindymo, mes rudeni taip pat eisim i darzeli. Jis ir taip sugeba uzmigti, jei labai nori. Jis labai savarankiskas ir jei manes nera, tai niamniuko, net neatsimena. Bet jei grizes is darzelio patrauks ar nakti, manau jam bus tik i nauda.

O iki kokio amziaus maitinsiu - nezinau g.gif Paciai net idomu , kiek cia mes pratempsim lotuliukas.gif
Pingvinukas
QUOTE(crocus @ 2007 04 19, 20:18)
Tavo atveju, tai neisivaizduoju ax.gif Bet as specialiai nenutraukinesiu zindymo, mes rudeni taip pat eisim i darzeli.  Jis ir taip sugeba uzmigti, jei labai nori. Jis labai savarankiskas ir jei manes nera, tai niamniuko, net neatsimena. Bet jei grizes is darzelio patrauks ar nakti, manau jam bus tik i nauda.
*

Tai jau ir aš linkstu link to, kad nenutrauksiu maitinimo. Nors visi tik ir sako, kad jau baigčiau ax.gif Bet ir aš manau, kad jam tai bus tik į naudą 4u.gif
Natuke
man atrodo - išmoks, kai visi vaikai eis miegot, tai ir jis
Mano lelė iš vis nuo trijų atsisakė miegot dieną, o kai į darželį ejo, ilgai buvo iki pietų, o po to nuprikau pižamą su katineliu, pažadėjau siurprizą, ir liko - ramiai miegojo mirksiukas.gif Ejom į maximą pirkti barbie lotuliukas.gif Bet ji žindė tik iki dvėjų blush2.gif Nors, man atrodo, bus tas pat - ji tuo metų užmigdavo jau be papulio, bet šalia manęs.
Pingvinukas
QUOTE(Natuke @ 2007 04 19, 20:27)
Bet ji žindė tik iki dvėjų  blush2.gif
*

Iki dviejų metų, tai jau visai nemažai mirksiukas.gif thumbup.gif
Bekasė
QUOTE(crocus @ 2007 04 19, 19:18)
Jis labai savarankiskas ir jei manes nera, tai niamniuko, net neatsimena. Bet jei grizes is darzelio patrauks ar nakti, manau jam bus tik i nauda.
*

gal gali pasakyti kokia?
pelele
Silvute,nejau tikrai manai,kad is MP jokios naudos? Manau (nors ir ne manes klausi mirksiukas.gif ), kad bent jau imuniteta stiprina ir ramina, saugumo, artumo jausma teikia tai tikrai thumbup.gif
Tik pati dvejoju,kada geriau maitinima nutraukti,kad ir vaikui ir mamai tai butu kuo maziau skausminga... Maniske niekaip kitaip neuzmiega,kaip tik ,,papuli" isikandus. Ir kai kose duodu valgyt, glaudziasi, lydosi ir praso pieno gert... Matau,kad tai jai daugiau dziaugsmas, nusiraminimas ir paguoda, o ne maistas. Bijau,kad ir man kaip ausmarei gali tas nujunkymas pora metu uztrukt...
Artulia
O as tikiu, kad MP stiprina vaiko imuniteta. Mielu noru ir as maitinciau kiek galima ilgiau, bet maniske ignoruoja mano pieneli, nes jau patyre, ka reiskia gerti is buteliuko (tiesa, is jo geria tik vandeni).

SAUNUOLES visos mamos, kurios maitina vaikucius taip ilgai 4u.gif Be to, ne tik savo mazyliams sveikata stiprinat, bet ir ilgo zindymo deka jums pacioms mazeja rizika sirgti kruties veziu.
Double Latte
Taigi, kviečiu mamas, žindančias vyresnius nei metų vaikus pasidalinti savo patyrimu ir sprendimais:

Na mano dvynukėms jau virš 1,5m., žindau dar kokius 4 per parą, bet itin nemalonių situacijų viešumoje pavyko išvengti; tikiuos, kad ir neteks susidurti ax.gif
- dažniausiai žindau prieš/po miego, tokiu metu dažniausiai būnam namuose. O viešumoj kai labai jau nuvargsta ir matau, kad 'nedatemps' iki namų ir neišeina pasiūlyti kažko kito, stengiuos arba pamaitinti kaip nors, arba pašalinti pagundą - atiduodu vyrui palaikyti. Kažkokie žodiniai susitarimai ar derybos mūsų atveju negalioja - arba duodi, arba nerodyk išvis (kai manęs nemato, nelabai ir reikia).
-esu maitinusi gamtoje, parkelyje kol buvo kūdikiai, bet vis tiek rinkdavaus nuošalesnį suoliuką ir nusisukdavau. Jeigu būname svečiuose - atsiklausiu šeimininkų ar galime gauti atskirą kampelį ar kambarį. Jei tai panašaus amžiaus vaikiukus turinčių mamų kompanija, kur dar bent keli 'pakabučiai' ir tai niekam netrukdo bendrauti - elgiuosi laisviau. O dabar, jau su vyresnio amžiaus dukrytėmis, jei prisireikia labai labai išvykose - stengiuos naudotis "mamos ir vaiko" kambariais - nors nelabai malonu žindyti sėdint ant klozeto (kaip kad pasitaiko daugelyje tokių "kambarių"), bet man tai priimtiniau dėl intymumo.
- o vat prašymas vyksta labai gražiai: namuose ar svečiuose jos ima mane už rankų, pamojuoja visiems likusiems "ate ate" ir vedasi į kitą kambarį wub.gif Žindymą vadiname "zyzys" (čia nuo 'žįsti' ir pientraukio pavadinimo ISIS) - ir lengvai ištaria, ir aplinkiniai nesupranta tongue.gif
- stengiuos užbėgti už akių: jei jau labai reikia - tai arba stengiuos duoti, kol dar neįsinervavo ir nepervargo, arba pašalinti pagundą ir keisti aplinką/situaciją.

P.S. o vat žodis 'papas, papinis' ir pan. man pačiai labai nemaloniai skamba ir ausį rėžia, todėl niekad nevartojam. Manau, kad neverta vaikam to girdėt mirksiukas.gif
QUOTE(Silvute @ 2007 04 19, 20:54)
gal gali pasakyti kokia?

Tokia pati nauda, kaip ir kitiems žindomiems vaikams bei kūdikiams. Yra tokia organizacija, Pasaulinė Sveikatos Organizacija, kurios duomenimis MP yra naudingas netgi ir vyresniems nei 2 metų vaikams, o žindymas rekomenduojamas tol, kol yra malonus mamai ir vaikui.

apie PSO rekomendacijas vyresnių vaikų žindymui

4u.gif
crocus
QUOTE(Silvute @ 2007 04 19, 20:54)
gal gali pasakyti kokia?
*

Visapusė bigsmile.gif

Kai vaikuciai prades eiti i darzeli, jiems teks atlaikyti gausu virusu ir bakteriju puolima. O piene vyresniems daug ivairiu imunoglobulinu ax.gif Maziau sirgsim, greiciau sveiksim...
Bekasė
QUOTE(pelele @ 2007 04 19, 23:02)
Silvute,nejau tikrai manai,kad is MP jokios naudos? Manau (nors ir ne manes klausi  mirksiukas.gif ), kad bent jau imuniteta stiprina ir ramina, saugumo, artumo jausma teikia tai tikrai  thumbup.gif
Maniske niekaip kitaip neuzmiega,kaip tik ,,papuli" isikandus. Ir kai kose duodu valgyt, glaudziasi, lydosi ir praso pieno gert... Matau,kad tai jai daugiau dziaugsmas, nusiraminimas ir paguoda, o ne maistas.
*

tai ir pasiziurek, koks tavo vaiko amzius ir apie koki amziu tenais eina kalba.
Jeigu jau trimetis nesugeba kitaip nusiraminti ir isreiskti artumo, nei papo zindimas blink.gif
Raideles
QUOTE(Silvute @ 2007 04 20, 07:50)
tai ir pasiziurek, koks tavo vaiko amzius ir apie koki amziu tenais eina kalba.
Jeigu jau trimetis nesugeba kitaip nusiraminti ir isreiskti artumo, nei papo zindimas  blink.gif
*

Silvute, o kas sako, kad nesugeba kitaip? Bet maža to, sugeba iš šitaip smile.gif
Pingvinukas
QUOTE(Raideles @ 2007 04 20, 10:11)
Silvute, o kas sako, kad nesugeba kitaip? Bet maža to, sugeba iš šitaip smile.gif
*

Tu šaunuolė drinks_cheers.gif thumbup.gif Gerai pasakyta thumbup.gif
smileja
QUOTE(crocus @ 2007 04 19, 16:59)
Vyresnysis sunus sumane pavadinti niamniuku ir taip praso. Jis didelis, tai zindyti tenka tik preis miega, nakti lovoje. Mazoji gauna ir neprasius  tongue.gif  , bet jei as uzdelsiu, tai pati ropsciasi i glebi ir iesko. Viesumoj turbut senokai nemaitinau, kad visai neatsimenu. Nera matyt poreikio kudikiams. Kai sunus buvo mazesnis , apie pusantru metuku, tai rankineje turedavau kokia alternatyva niamniukui - uzkast  ar atsigert ko nors.
*

kaip tik ieškau panašios temos bigsmile.gif laukiuosi antro vaikelio, bet ir pirmąjį dar maitinu krūtimi, nors daktaras patarė baigti maitinimus vien dėl to, kad reikia atsigauti, atsargas kaupti antrąjam, tai net nežinau ką dabar daryti g.gif nemanau, kad bus lengva pirmąjį atpratint schmoll.gif o gal sėkmingai žindyt ir toliau? gal užteks pienelio abiems? g.gif ar iš tiesų labai nualina pirmojo vaikelio maitinimas ir nėštumas?
Pingvinukas
Smileja, aš maitinau MP savo dukrą, o jau laukiausi sūnaus. Maitinau iki 5 nėštumo mėnesio. Paskui nusprendžiau baigti maitinimą. Dukra labai lengvai atprato, nesitikėjau visai...
Beje, tu pati matysi, kaip jausiesi, nes gali erzinti, kai maitinsi savo vyresnį vaikutį ax.gif O gal kaip tik ir tu gerai jausiesi ir toliau maitinsi 4u.gif
crocus
Tai kad as gerai jauciausi budama nescia, tyrimukai budavo geri ,tai ir maitinau toliau. Dukryte gime sveika. Bet pienas kazkuriuo metu buvo virtes i priespieni - skaidru pienuka. Klausiau E.Markunienes, ji taip pat pritare vyresnelio zindymui, jei as gerai jauciuosi.
Natuke
QUOTE(smileja @ 2007 04 20, 09:40)
kaip tik ieškau panašios temos bigsmile.gif laukiuosi antro vaikelio, bet ir pirmąjį dar maitinu krūtimi, nors daktaras patarė baigti maitinimus vien dėl to, kad reikia atsigauti, atsargas kaupti antrąjam, tai net nežinau ką dabar daryti g.gif nemanau, kad bus lengva pirmąjį atpratint schmoll.gif o gal sėkmingai žindyt ir toliau? gal užteks pienelio abiems? g.gif ar iš tiesų labai nualina pirmojo vaikelio maitinimas ir nėštumas?
*

aš nusiteikčiau toliau maitinti, bet žiurėčiau pagal save - mano draugė jau neščia trečiu, ir visus maitino ištisai. Tokiam mažam dar pieno reikia, bet galėtum maitinimus sumažint tik iki vakarinių - rytinių g.gif
smileja
4u.gif

Tikriausiai ir maitinsiu toliau, jei tik nėštumui kuo nors nepakenks tas maitinimas g.gif ar neprasidės man kokios bėdos, ta prasme negrės persileidimas ar tarkim priešlaikinis gimdymas? g.gif labai to bijau..

o maitinu naktimis ir vakarais grįžus po darbo, dienomis gauna tik savaitgaliais ir jei grįžus pietaut iš darbo randu nemiegantį irgi duodu pienuko, nes jis pats prašo smile.gif

o kaip sekasi suderint dviejų vaikiukų maitinimą? antrąjam tai pirmomis dienomis manau ištisai reikės krūties (sprendžiu pagal savo pirmagimį), o jei tuo metu užsimano ir pirmagimis? g.gif
Raideles
Smileja, manau, kad tau verta paskaityti La Leche League svetainę smile.gif
Čia nuoroda į gerą straipsniuką http://www.llli.org/llleaderweb/LV/LVMayJun95p35.html
Gali jų svetainės paieškoje įrašyti breastfeeding and pregnancy ir gausi daugiau įdomių straipsnių smile.gif

Aš nutraukiau žindymą, nes pirmus du nėštumus pradžioje buvo kraujavimų, su dukra ypač gausių ir ilgų. Bet kiekvienas atvejis individualus.
ausmare
mamytems ,kurios prades vesti mazius i darzeli ir svarsto ar nutraukti zindyma: juk pienuko galima duoti ryte ir vakare. beto taip lengviau vaikas aprimsta (uztenka jam tu stresu pradedant naujaji raidos etapa - darzeli).

mamytei, apie trimecio vaiko nusiraminima ciulpiant papa:)
ji puikiai galima pakeisti priglaudus vaika pie krutines (prie saves).....ne ciulpimo tam maziui norisi, o artumo:)
*GAILĖ*
QUOTE(ausmare @ 2007 04 22, 14:42)
ji puikiai galima pakeisti priglaudus vaika pie krutines (prie saves).....ne ciulpimo tam maziui norisi, o artumo:)
*

čia yra tik jos asmeninis reikalas iki kada žindyt. nemanau, kad ji nežino kaip kitaip vaiką nuramint. bet kaip nori taip ir ramina. ir nėr ko kištis kitiems.
Ikulia
Pirmus du vaikus maitinau iki pusantru metu. Pirma nustojau maitint kai buvau 2 menesius nestuke.gif , antra, nes buvau issekus nuo abieju nestumu ir maitinimu... Manau, kad pakankamai ilgai maitinau. Atjunkti buvo gana sudetinga: naktimis verke, tetukas turejo problemu, o as kitam kambary pati verkiau...Pieno buvo daug, krutis skaudejo...
Trecia maitinu jau metus su uodegyte. Buvau nusistacius iki metu pabagti, bet nepavyksta. Mazule taip prisirisus... Praso daznai. Bet neikyriai. Lengvai gaunasi perjungti jos demesi kur nors kitur smile.gif Bet mano siaubas - naktys...nes miega tik salia manes ir zindo...zindo...zindo...Jauciu, kad beveik netraukia pieno, o papas jai kaip ciulptukas...Bet pakeisti neturiu kuo, nes ciulptuko neima. Tokia mano patirtis 4u.gif
Natuke
QUOTE(ausmare @ 2007 04 22, 14:42)
mamytems ,kurios prades vesti mazius i darzeli ir svarsto ar nutraukti zindyma: juk pienuko galima duoti ryte ir vakare. beto taip lengviau vaikas aprimsta (uztenka jam tu stresu pradedant naujaji raidos etapa - darzeli).
*

Man atrodo, kad kai vaikas eina į darželį, jis jau taip ir valgo - pagrinde iš ryto ir vakare g.gif O dėl trimečio - na galima bandyti pakeisti prisiglaudimu bet jeigu labai prašo būtent pienuko - duočiau wub.gif
ausmare
QUOTE(Natuke @ 2007 04 22, 21:14)
Man atrodo, kad kai vaikas eina į darželį, jis jau taip ir valgo - pagrinde iš ryto ir vakare  g.gif O dėl trimečio - na galima bandyti pakeisti prisiglaudimu bet jeigu labai prašo būtent pienuko - duočiau  wub.gif
*

as turejau galvoje tai: kad kai man iskylo dilema nutraukt maitinima visiskai ar maitinti toliau ,pradejus lankyti lopseli, as pasirinkau antra varianta ... man jis pasiteisino:) (kai sirgo rotu, tik pieno deka nepateko i reanimacija ir t.t.)
zinoma, as gerbiu ir kita patirti:)

del trimeciu.... buna kad ir maniskis (3,5 metai) dar pieno patraukia 4u.gif ...Keista dar jo dar pas mane yra verysad.gif ..... Bet manau, kad glamonejimais ir apkabinimais dar ne viena mama savo vaikui nepakenke:)
Galu gale kiekviena mama ir vaikas turi savu budu isreiksti siluma ir meile:
kad ir labai keistu - pavyzdziui maniskis dar vis kartas nuo karto, kai pasiliekam vieni du praso leisti pabuciuoti papuka:) : 4u.gif Man truputi nejauku del to , bet tikiuosi tai netruks iki kol jis prades eiti i mokykla:)
crocus
QUOTE(smileja @ 2007 04 21, 15:55)
4u.gif

Tikriausiai ir maitinsiu toliau, jei tik nėštumui kuo nors nepakenks tas maitinimas g.gif ar neprasidės man kokios bėdos, ta prasme negrės persileidimas ar tarkim priešlaikinis gimdymas? g.gif labai to bijau..

o maitinu naktimis ir vakarais grįžus po darbo, dienomis gauna tik savaitgaliais ir jei grįžus pietaut iš darbo randu nemiegantį irgi duodu pienuko, nes jis pats prašo smile.gif

o kaip sekasi suderint dviejų vaikiukų maitinimą? antrąjam tai pirmomis dienomis manau ištisai reikės krūties (sprendžiu pagal savo pirmagimį), o jei tuo metu užsimano ir pirmagimis? g.gif
*

Pirmaja diena sugrizus is ligoniniu truputi pavargom, kol susiderinom. Siaip problema iskilo tik vakare, kai ejom miegoti. Tada ir vyresniajam prisireike.Bet pabandziau maitinti abu kartu iskarto. Taip apsipratom su nauja maitinimo padetim ir gerai. Pasirenki mazaja kaip jai patogiau butu, o vyresnysis prisiderina
Double Latte
Maniau, kad esu jau patyrusi žindymo klausimais ax.gif ,
bet jau kai paklausiu dabar, tai tik nesijuokit blush2.gif

Kaip žinot, kad žindomas vyresnis vaikiukas gauna pakankamai MP? Ar yra kažkoks reikalingas kiekis, ar jei vyksta žindymas - kiek gauna, tiek yra thumbup.gif ?

Maniškėm dabar 1,8m, žindau 2-3 kartus per parą, minutėm neskaičiuoju. net ir praleidus veiną maitnimą jokio sunkumo ar persipildymo dažniausiai nejaučiu. Papildomus skysčius mažutės dabar vasarą maukia puodeliais, tad pagal 'išeigą' gauto MP kiekio nepamatuosiu. O nusitraukinėt įdomumo dėliai kažkaip rankos nekyla rolleyes.gif
Mažylei atsitraukus ant spenelio dar lieka koks lašiukas, tai gal užtenka to, kiek yra? g.gif
muminukas
tokioms panoms iki kaklo ir dar truputi uztenka mirksiukas.gif net sakyciau, kad vasara gali ir nutraukti, jei planuoji. as saviski iki 1 m. 9 men. su trupuciu maitinau, nes pienas niekaip nesibaige. bet baigus maitinti jokiu problemu nekilo, kitaip sakant - vaikas nebuvo peralkes.
Mare
maitinau dukra virs 2 metu, tik neseniai nujunkiau, paskutiniais menesiais manoji gaudavo MP apie 3 kartus per para ir zisdavo l. trumpai. Todel irgi maniau, kad pieno mazai like, kol nenujunkiau: pirmas tris dienas krutis verze baisiausiai, o pienas net varvejo, pasirodo, dar buvo daug. Vyresnis vaikas daug stipriau turbut traukia ir greiciau pasisotina, o dar apie isgerto pieno kieki gali spresti pagal tai, ar noriai vaikas valgo kita maista. Manoji dabar valgo kur kas daugiau smile.gif

Korsikiete
Mums šį mėnesį sueis du metukai, ale žindam, kai aš namuose, ištisai... Nors valgo viską, bet po valgio ar prieš valgį dar butinai amamam paprašo.... Nors aš vis bandau atpratinti, bet.... ax.gif niekaip nepavyksta... Naktį būna, kad kelis kart mane kelia... MP duodu tik namuose, todėl, kai būname ne kambary, tai pati pasako: amamam lauke negalima biggrin.gif
pelele
As manau,kad kol intensyviai maitini,tol pienukas ir nesibaigia,nes jis juk nuolat gaminasi. Mano panelyte labai megsta zisti,tai nors puikiai moka gerti is puodelio, kitu skysciu geria labai mazai.
Korsikiete
Gaminasi... Bet teko išvažiuoti į komandiruotę savaitei - pieno apmažėjo, o kai pamačiau mažąją iš karto fantanais pradėjo bėgti... Ir po kitos ir trečios savaitės tas pats rezultatas buvo...
noanoa
Zindziau iki 2m.3men.Nuo kokiu 1,5m.Jau nezindydavau super viesose vietose.Pasakiau kelis kartus,kad "kukas bus namie"ir nebeprasydavo.
juanita
QUOTE(Korsikiete @ 2007 06 02, 17:15)
Mums šį mėnesį sueis du metukai, ale žindam, kai aš namuose, ištisai... Nors valgo viską, bet po valgio ar prieš valgį dar butinai amamam paprašo.... Nors aš vis bandau atpratinti, bet....  ax.gif niekaip nepavyksta... Naktį būna, kad kelis kart mane kelia... MP duodu tik namuose, todėl, kai būname ne kambary, tai pati pasako: amamam lauke negalima  biggrin.gif
*

pirma mintis paskaicius posta- doh.gif o dieve.... maniskiui beveik 15 menesiu, zinda labai daug, o pasirodo buna ir vyresniu pienukoholiku biggrin.gif
negrazu, bet smagiau kai zinai, kad ne viena esi tokia.
as siandien silpnumo akimirkoj nupirkau soske, nors iki siol neturejo............. viltis menka, bet pavargau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.