Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Greitpuodis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Parduotuvės, prekės ir nuolaidos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ingulė
Sveiki, po savaitės skubiai reikia dovanos -greitpuodžio. Tačiau susidūriau su problema, kažkada turejau baltarusišką, senovinį ir jis man buvo thumbup.gif Tačiau dabar nieko panašaus nerandu. g.gif
Todėl papasakokit , prašau, kokios firmos turite? kokia kokybė? kiek kainavo? ir kur pirkote?

gal ir daugoka klausimu, bet buvau Berghof firminėj, tai jie ten turi ir kazkokių kinietiškų kaina 186 atrodo, bet pardavėja sakė, kad nekokie (gal norėjo, kad brangesnius pirktume), Bergner atseit didziausias pasirinkimas yra pamenkalnio gatvej, nuvaziavus radau tik 1 greitpuodį, ir tas pasirodė kažkoks skystas, nu ne toks kaip senieji - rusiški.

Gal perdaug noriu, bet reikia dovanos mamai jubiliejaus proga wink.gif

P.s. veiksmas Vilniuj, kitur nuvažiuot neturiu galimybės.
laurindre
Turiu Fagor firmos greitpuodį, tikrai labai geras dalykas. thumbup.gif Pirkau TAIP LENGVIAU parduotuvėje, nes kitur Fagor technika neprekiauja. Tiesiog pirkome šaldytuvą irgi Fagorą ir akys užkliuvo už puodų, kuriems tuo metu buvo taikoma 20 proc, nuolaida. Puodų tuo metu nereikėjo, bet greitpuodžiu rimtai susidomėjome. Dabar esu labai patenkinta. Kainavo jis apie 140 su nuolaida.

Tikiuosi mama bus tikrai patenkinta gavusi tokią dovaną. tongue.gif tongue.gif
Ingulė
radu baltarusiską clap.gif
Summer
QUOTE(Ingule @ 2005 01 07, 15:11)
radu baltarusiską clap.gif
*



Kur radai? Kiek mokėjai? Ir kas do velnias tas greitpuodis? blink.gif
Ingulė
parasiau i asmenine.
Nukė
QUOTE(Ingule @ 2005 01 14, 19:06)
parasiau i asmenine.
*



Ingule, parasyk ir man wink_3.gif
Ingulė
Baltarusiska radau kalvariju turgavietej, parduotuvelej, mokejau 130lt
Antanas 3
Mano dailioji pusė irgi užsinorėjo greitpuodžio. Noras labai praktiškas ir visiems naudingas essen.gif , todėl negaišdamas pradėjau dairytis.
Pas mus Berghoff puodai jau labai seniai (gal 7 metai) smile.gif
Šeimininkės giria, atrodo gražiai (močiutė sakydavo - blizga kaip katino p...) todėl kai Kauno Elix'e radau Berghoff greitpuodį (žr.http://www.berghoff-usa.com/pressure-cooke...re-cooking.html, tą, kur 5 dalių)- daug nesvarsčiau ir nupirkau.
Nepigu - 300 Lt, bet patogi komplektacija: 10 litrų greitpuodis, kurį gali naudoti kaip paprastą puodą (yra stiklinis dangtis), 3 litrų keptuvė, kurią gali naudoti kaip mažesnį greitpuodį, ir dar indėklas gariniam gaminimui.
Atrodo - saugus: darbinis vožtuvas, avarinis vožtuvas, užraktas, ir dar kažkas nuo blogo dangčio uždėjimo.
Ir kaip sykis tinka prie kitų puodų. Išbandžiau su vandeniu - viskas veikia.
Dabar laukiu savaitgalio - brangioji prižadėjo atlikti bandymus su tikrais produktais essen.gif essen.gif essen.gif
Susiena
Ir aš gavau dovanų greitpuodį. Tik... nemoku juo naudotis... blush2.gif Patarkit! help.gif
Ingulė
o koki gavai?
Susiena
Aš net gerai ir nežinau, bet man rodos rusišką. 4u.gif Puodas blizgantis, dar jį ten reikia susirinkti, nes jis išardytas. Mačiau yra dangtis, rankenėlės, kažkoks "švilpukas"... 4u.gif Koks to puodo veikimo principas? blush2.gif
Ingulė
Na naudojimas tai jo paprastas. Idedi tai ka nori virti, uzpili vandeniu, sandariai uzdarai, uzkaiti biggrin.gif
Kai puodas uzverda, pradeda svilpti, tada sumazini ugni, uzspaudi svilpuka, kad nebesvilptu. Paverdi koki pusvalandi ir palieki, atidarineji, tik tada, kai atsala puodas.
Sakykim jautiena as paverdu apie 40 min, ir palieku. Puodo veikimo principas toks - kadangi garai niekur neiseina, verda greiciau viskas.
Na , gal kiek padejau rolleyes.gif
Susiena
Na, aš apsižiūrėjau namuose: puodas "Bergner", kieno gaminta neradau. Instrukcija anglų ir kiniečių kalbomis, tai turbūt pastarųjų ir gaminta... smile.gif Žodžiu sumontavo man tą puodą, tai vieno dalyko nelabai suprantu. blink.gif Ten, tame dangtyje, kuris prisipaudžia, yra du tokie reikalai: vienas - toks kaip vožtuvėlis, kurio galiukas, kaip suprantu, pats pasikelia nuo slėgio puode ir tada pro ten išeidinėja tie garai. yess.gif Kitas - ant tokio vamzdelio, kuris išeina iš puodo vidaus, t.y. kiaurai per dangtį, užsideda toks kūgelis su skylutėmis. Tai suprantu, kad jį reikia ten uždėti, kad garai pro ten neitų? blink.gif Kaip supratau instrukcijoje, tai tą kūgelį po truputį nuiminėjant, galima slėgį išleisti iš to puodo ir galima atidarinėti tada dangtį..? blink.gif O dar radau ten parašyta, kad jautienai 3cm storio gabaliukams 1,5 kg svorio užtenka 18 minučių. O kodėl Tu taip ilgai tada viską verdi? blink.gif Ir dar klausimas: kai tas švilpukas pradeda švilpti (pas mane tai turbūt tas automatiškas vožtuvėlis? blink.gif ), tai reikia sumažinti ugnį ir jis nebešvilps? blink.gif Ar dar paskui laikas nuo laiko reikia tuos garus nuleidinėti? blink.gif Jazau, kokia aš tundra..! blush2.gif Bet bijau apsisvilinti... blush-anim-cl.gif
laurindre
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.

Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas rolleyes.gif 4u.gif
Susiena
QUOTE(laurindre @ 2005 01 27, 22:01)
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.

Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas rolleyes.gif  4u.gif
*


O, tai ačiū už patarimus! clap.gif Reikės savaitgalį ką nors bandyti su tuo puodu pasigaminti! thumbup.gif O tai ką galima dar gaminti tam greitpuodyje? blink.gif Ne tik mėsą tušinti? blink.gif Aš apie visokias sriubas tai net nepagalvojau... ax.gif O kaip tą plovą darai? essen.gif
dianna
as gavau nuo anytos laabai thumbup.gif ZEPTER puoda-dabar gaminu sveika maista be visokiausiu riebalu,o svarbiausia greitai!
Susiena
Taigi, savaitgalį išbandžiau savo greitpuodį - tušinau vištieną su bulvėmis. thumbup.gif biggrin.gif thumbup.gif Vištiena gavosi labai minkštutė, ir bulvės irgi sultingos! thumbup.gif Ir kas svarbiausia - labai greit viskas! thumbup.gif
Ingulė
as verdu jautiena ilgai, nes jos nepjaustau, dedu tiesiog gabala, o paskui jau ja susmulkinu dar koki padaziuka padarau. Tiesiog taip esu ipratus. daznai dar pries virdama tiksliai nezinau ka gaminsiu laugh.gif
laurindre
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.

Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka thumbup.gif thumbup.gif
Susiena
QUOTE(laurindre @ 2005 02 03, 22:40)
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.

Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka thumbup.gif  thumbup.gif
*


O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje? blink.gif
O kaip darai šaltieną? blink.gif
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu... 4u.gif
laurindre
QUOTE(Susiena @ 2005 02 04, 11:50)
O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje?  blink.gif
O kaip darai šaltieną? blink.gif
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu...  4u.gif
*




Viską darau tame pačiame greitpuodyje.
O šaltiena paprastai, Sudedi Kiaulės kojas, ausis ar dar ką nors su skūrele, tinka kulniukas ( nebūtinai viską, ką nors vieną iš jų) , dar dedu jautienos ( taupantys žmonės perka jaučių uodegas, ten dag mėsos) ir viską verdu apie 1 val greitpuodyje. Mėsa jau būna nusinarsčius nuo kaulų, viską susmulkinu ir sudėjusi į puodą paverdu sudėjusi visus priekonius, gali dėti ir smulkintą česnaką, jei mėsti. O po to belieka tik viską supilstyti į indelius, gali puošti virtu kiaušiniu, morkytėmis ar žalumynais. Gaunasi tikrai skaniau nei parduotuvinės. Ir darbo tikrai nėra taip daug, kaip atrodo. ax.gif
Susiena
Skamba labai skaniai... essen.gif
Pieva1
O as turiu FAGOR puodus ir dar greitpuodi. Negaliu atsidziaugti thumbup.gif Jie is tokio pacio plieno kaip ir Zepter ar Bauer, ir labai geras daugiasluoksnis dugnas (is ties net nepamenu kiek ten tu sluoksniu), bet siluma labai gerai laiko. Kartais net per gerai. Viena karta per ziopluma prisvilinau ryzius doh.gif - bet cia tik mano kalte, bet kuriam puode jie butu prisvile - tai palaikiau koki pusvalandi uzpylus karstu vandeniu ir be jokio gramdymo issisveite puodas biggrin.gif O ir dizainas man ju patinka ir kaina logiska.
Beje man salone pasakojo - kad berods Bauer , o gal ir Zepter... puodai paciom naujausiom indukcinem kaitlentem netinka biggrin.gif Per mazai juose metalo, kad sudarytu magnetini lauka. Tai manau absurdas sumokejus kelis tukstancius, negaleti naudoti. Tikrai nieko blogo pries juos neturiu - buvau ju prezentacijoj. Tikrai patiko, bet kaina labai nelogiska.
Nesu as tokia salininke gaminimo be reibalu, tai man reikejo tiesiog geru puodu, kuriu dugnas neissikraipo (pirkau mat stiklokeramikos kaitlente, ir jom tai yra labai svarbu) Dabar galiu drasiai sakyti - FAGOR puikus pasirinkimas thumbup.gif
Frosted
O kuo skiriasi senoviniai rusiski-baltarusiski nuo Berghoff, Fagor, Bergner ir kt.??? Noriu greitpuodzio, nezinau kokio doh.gif laugh.gif
inesss
O aš greitpuody balandelius patusinu smile.gif labai skanu ir greitai mirksiukas.gif
Frosted
Tai kuo gi naujesni firminiai greitpuodziai skiriasi nuo baltarusisku? Baltarusiska tai as zinau, o vat naujesniu ne karto neteko naudotis. blush2.gif Ar tik firma ir tesiskiria? g.gif
Pieva1
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 08 09, 15:02)
Tai kuo gi naujesni firminiai greitpuodziai skiriasi nuo baltarusisku? Baltarusiska tai as zinau, o vat naujesniu ne karto neteko naudotis.  blush2.gif  Ar tik firma ir tesiskiria?  g.gif
*


Na tiesa pasakius nežinau sad.gif Pas mane taip pat Fagor greitpuodis. Pas mane jis iš 3 daliu - 6, 4 litrų talpos puodai, kiaurapuodis (čia aš taip jį vadinu, bet šiaip tai puodas-rėtis su rankena. Labai patogu išimti iš sultinio mėsyte thumbup.gif ) ir du dangčiai - stiklinis ir greitpuodinis. T.y. gali tuos puodus naudoti kaip įprastus arba kaip greitpuodį. Pats greitpuodis turi dvi slėgio pakopas. Slėgis parenkamas pagal produktą - pvz svogūnas greit tyžtantis ir suverdantis daiktas, tai naudoji pirmą lygį, o mėsytei ir pan. produktams antrą lygį. Man jis kainavo ne super brangiai 230 su nuolaida. Pirkau irgi Taip lengviau salone. Atsidžiaugti negaliu. Baltai mišrainei pasiruočiu ir bulves ir morkas per 6 minutes thumbup.gif

P.S. ai tiesa prisiminiau, Fagor greitpuodis dar turi daugiasluoksnį dugną.
JONCE
QUOTE(Antanas 3 @ 2005 01 20, 19:12)
Berghoff greitpuodį (žr.http://www.berghoff-usa.com/pressure-cooke...re-cooking.html, tą, kur 5 dalių)- daug nesvarsčiau ir nupirkau.
Nepigu - 300 Lt, bet patogi komplektacija: 10 litrų greitpuodis, kurį gali naudoti kaip paprastą puodą (yra stiklinis dangtis), 3 litrų keptuvė, kurią gali naudoti kaip mažesnį greitpuodį, ir dar indėklas gariniam gaminimui.
Atrodo - saugus: darbinis vožtuvas, avarinis vožtuvas, užraktas, ir dar kažkas nuo blogo dangčio uždėjimo.
Ir kaip sykis tinka prie kitų puodų. Išbandžiau su vandeniu - viskas veikia.


Ir mes įsigijome tokį, tačiau neveikia man jis taip kaip turėtų ir viskas. Žodžiu, nedirba tas pagrindinis vožtuvas. Tik nusipirkus keletą kartų naudojausi buvo gerai, o dabar nepakyla ir neleidžia jis garų nors tu ką sad.gif Ir ką dabar daryt g.gif
jovana
QUOTE(Nomke @ 2005 08 24, 09:31)
Ir mes įsigijome tokį, tačiau neveikia man jis taip kaip turėtų ir viskas. Žodžiu, nedirba tas pagrindinis vožtuvas. Tik nusipirkus keletą kartų naudojausi buvo gerai, o dabar nepakyla ir neleidžia jis garų nors tu ką  sad.gif  Ir ką dabar daryt g.gif
*


O jis negali sprogti? blink.gif
JONCE
QUOTE(jovita02 @ 2005 08 29, 09:53)
O jis negali sprogti?  blink.gif
*


Gal ir gali. Be to problemos mums su juo nesibaigia. Tiek parduotuvė, tiek Berghoff atstovybė nelabai nori šnekėti. Atstovybėj telefonu buvau apšaukta, vos ne kaip drįsti skambinti, nors parduotuvėj pasiūlė į juos tiesiogiai kreiptis sad.gif .
Žodžiu patarimas visiems, su Berghoff elkitės atsargiai.
Jolančikė
Laba diena.Norėčiau paklausti čia esančių-gal kas patartų kaip naudotis greitpuodžiu,turint namuose elektrinę viryklę?Ar taiš viso imanoma?Turiu ta"stebuklą"senokai,bet bijau pradėt naudoti. unsure.gif O gaila vis tik,daiktas geras.Gal kas patarsit?Iš anksto dėkoju už atsakymus. smile.gif
laurindre
g.gif Koks skirtumas, elektrinė ar dujinė? Naudojimas visiškai toks pat. Aš anksčiau turėjau dujinę, o dabar elektrinę kaitlentę. Skirtumas tik tas, kad gali sutaupyti daugiau elektros energijos. Kol užverda, laikau ant maksimumo, po to prisuku iki 5-6, o išjungiu truputį anksčiau, jei niekur neskubu, kol kaitlentė atvėsta, dar paverda. Jei supratai ką nors g.gif
Jolančikė
Viską supratau. smile.gif Bandžiau taip daryt iš pat pradžių,kai tik nusipirkau,tik viena bėda-elektrinė ne dujinė,per akimirką karštis nesumažėja,vožtuvas supyko ir...teko valyt virtuvę. schmoll.gif Juokas juokais,bet tada rimtai išsigandau unsure.gif Todėl dabar ir prašau pagalbos-gyvent tai norisi... rolleyes.gif
ELLADDA
QUOTE(Pieva1 @ 2005 05 06, 11:43)
O as turiu FAGOR puodus ir dar greitpuodi. Negaliu atsidziaugti  thumbup.gif  Jie is tokio pacio plieno kaip ir Zepter ar Bauer, ir labai geras daugiasluoksnis dugnas (is ties net nepamenu kiek ten tu sluoksniu), bet siluma labai gerai laiko. Kartais net per gerai. Viena karta per ziopluma prisvilinau ryzius  doh.gif - bet cia tik mano kalte, bet kuriam puode jie butu prisvile - tai palaikiau koki pusvalandi uzpylus karstu vandeniu ir be jokio gramdymo issisveite puodas biggrin.gif  O ir dizainas man ju patinka ir kaina logiska.
Beje man salone pasakojo - kad berods Bauer , o gal ir Zepter... puodai paciom naujausiom indukcinem kaitlentem netinka biggrin.gif Per mazai juose metalo, kad sudarytu magnetini lauka. Tai manau absurdas sumokejus kelis tukstancius, negaleti naudoti. Tikrai nieko blogo pries juos neturiu - buvau ju prezentacijoj. Tikrai patiko, bet kaina labai nelogiska.
Nesu as tokia salininke gaminimo be reibalu, tai man reikejo tiesiog geru puodu, kuriu dugnas neissikraipo (pirkau mat stiklokeramikos kaitlente, ir jom tai yra labai svarbu) Dabar galiu drasiai sakyti - FAGOR puikus pasirinkimas  thumbup.gif
*


ax.gif Ir aš tau pritariu,pati dariau bandyma viriau 1 savaite Fagor,kita ZEPTER,dar kita BERGHOFF,ir bauer ir bergner ir padariau isvada kad visi vienodai geri.Skiriasi tik dizainas,kaina/labai/ ir aišku viską daro reklama.Paskui juos visus lyginau kompe susiradus jų setifikatus,ir visa kita,viskas tas pats gal tik zodziai vietom sukeisti juos apibudinant.VISKAS SKONIO REIKALAS. thumbup.gif 4u.gif
viva
QUOTE(JONCE @ 2005 08 29, 13:51)
Gal ir gali. Be to problemos mums su juo nesibaigia. Tiek parduotuvė, tiek Berghoff atstovybė nelabai nori šnekėti. Atstovybėj telefonu buvau apšaukta, vos ne kaip drįsti skambinti, nors parduotuvėj pasiūlė į juos tiesiogiai kreiptis sad.gif .
Žodžiu patarimas visiems, su Berghoff elkitės atsargiai.
*


Kaip laiku sita tema atgijo. Praeita savaite pirkau Bergner puoda (Gariunuose, uz 110 lt), kita diena isbandziau. Instrukcijoje perskaiciau, kad po kiekvieno naudojimo reikia gerai isplauti visas puodo dalis ir su adatele isvalyti voztuvus (ypac jei virti produktai, kuriu smulkios daleles pakilo iki voztuvo arba net bande islysti per ji), ir pries naudojant gerai praplauti.
Viriau susalusia sprandine (gabaliukais supjausciau), iskart sudejau visus kitus produktus (morkas, svogunus ir bulves su prieskoniais), pripyliau vandens (nemazai)ir pradejau virti. Po 20 min nukeliau puoda, atvesinau (sprogimu bijau nezmoniskai, negaliu ramiai ziuret net kai sampana sauna), atidariau - viskas labai skaniai kvepejo, bet mesyte man pasirode kietoka, nors ir isvirus. Vel uzdariau, dar 20 min paviriau, tada vaikai geriausiai ivertino mano patiekala - vyriausias net tris kartus ejo isideti.
Pagrindines klaidos, kurias padariau: reikejo is pradziu pavirti mesa, paskui sudeti bulves, morkas, svogunus, ir reikejo pilti gerokai maziau vandens. Bet skonis vistiek nepakartojamas rolleyes.gif
Tarp kitko, maciau Norfoje pardavineja aliuminius greitpuodzius mazdaug po 50 lt, kinietiski.
Senukuose kai ziurinejau, konsultante nepatare pirkti italisko, sake, geresni vokiski. Bergner tipo vokiskas (bent pardavejas taip sake), nezinau, ar galima tiket ar ne, kitur tokius pat maciau didesne kaina nuo 130 iki 160 lt.
saulute27
QUOTE(viva @ 2006 07 26, 20:28)
Kaip laiku sita tema atgijo. Praeita savaite pirkau Bergner puoda (Gariunuose, uz 110 lt), kita diena isbandziau. Instrukcijoje perskaiciau, kad po kiekvieno naudojimo reikia gerai isplauti visas puodo dalis ir su adatele isvalyti voztuvus (ypac jei virti produktai, kuriu smulkios daleles pakilo iki voztuvo arba net bande islysti per ji), ir pries naudojant gerai praplauti.
Viriau susalusia sprandine (gabaliukais supjausciau), iskart sudejau visus kitus produktus (morkas, svogunus ir bulves su prieskoniais), pripyliau vandens (nemazai)ir pradejau virti. Po 20 min nukeliau puoda, atvesinau (sprogimu bijau nezmoniskai, negaliu ramiai ziuret net kai sampana sauna), atidariau - viskas labai skaniai kvepejo, bet mesyte man pasirode kietoka, nors ir isvirus. Vel uzdariau, dar 20 min paviriau, tada vaikai geriausiai ivertino mano patiekala - vyriausias net tris kartus ejo isideti.
Pagrindines klaidos, kurias padariau: reikejo is pradziu pavirti mesa, paskui sudeti bulves, morkas, svogunus, ir reikejo pilti gerokai maziau vandens. Bet skonis vistiek nepakartojamas  rolleyes.gif
Tarp kitko, maciau Norfoje pardavineja aliuminius greitpuodzius mazdaug po 50 lt, kinietiski.
Senukuose kai ziurinejau, konsultante nepatare pirkti italisko, sake, geresni vokiski. Bergner tipo vokiskas (bent pardavejas taip sake), nezinau, ar galima tiket ar ne, kitur tokius pat maciau didesne kaina nuo 130 iki 160 lt.
*


Na tikrai BERGNER puodai nėra Vokiški.... verysad.gif Jie yra kinietiški verysad.gif verysad.gif verysad.gif
viva
QUOTE(saulute27 @ 2006 07 27, 16:09)
Na tikrai BERGNER puodai nėra Vokiški.... verysad.gif Jie yra kinietiški verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*


Na, ir ko tik toj kinijoj negamina. Bet kokybe visai nieko mirksiukas.gif
Virdzinija
QUOTE(laurindre @ 2005 02 08, 14:55)
Viską darau tame pačiame greitpuodyje.
O šaltiena paprastai, Sudedi Kiaulės kojas,
*



per google susiradau šį šaltienos patiekalą ir išbandžiau. Tai buvo pirmasis šaltienos gaminimas be niekieno pagalbos. Gavosi thumbup.gif
Ir apskritai nežinau patogesnio daikto nei greitpuodis. Sumetu mėsąm daržoves - ir už 15 min sriuba ar troškinys gatavi biggrin.gif
xxxsaulyte
Jau išbandžiau irgi greitpuodį - pritariu - super thumbup.gif . Pirkau "Fagor". Tai sudėjau raugintus kopūstėlius, šoninę - 20 min paviriau, išjungiau ir viskas. Na buvau labai patenkinta - laiko taupymas, ir elektros.... mirksiukas.gif
demon
Ir as su malonumu isigyciau greitpuodi... Gal kam nebereikia? Esu Kaune...
Svetlana3
Merginos, SOS! Jei kas sekate sia tema, prasau pagalbos. Nupirkau siandien greitpuodi, perskaiciau visu pranesimus, kaip juo naudotis ir man niekas nesigauna sad.gif . Joks pypsiukas nepasikelia, nieks nesvylpauja, verda kaip paprastam puode...
smilga saule
Pas mane Tefal , bet man kaskaip ilgai labai viskas verda jame bulves vire 20 min.Garu nemazai varo per vostuva,yra tenai vienas veliau jis uzsispaudzia ir pradeda garai per kita eiti,galvoju ,gal labai nemazai garu isleidzia bent jau drauge sake ,kad labai keistai jai atrodo.
emanacija
Mano draugė turi nusipirkusi greitpuodį, labai juo pantenkinta. Gundausi ir aš...
Jis, kaip suprantu, veikia tokiu principu, kad viduje sudaromas aukštas slėgis. Ir va kaip tik dabar prisiminiau, kaip man seniai tėvas aiškino, kad aukštame slėgyje riebalams kažkas atsitinka - jie sukietėja ar koks ten biesas jiems pasidaro - ir tampa sunkiai virškinamais nuodais organizmui. Na va, sugadinau Jums apetitą... sad.gif Kaip suprantu, pvz.: margarinas yra gaminamas iš tokių riebalų. Gal kas žinote apie tai daugiau? Paaiškinkit...
julyska
Noriu pasidalinti labai geru plovo receptu greitpuodziui. Vakar gaminau, tai labai patiko.
Apkepiau vistienos krutinele greitpuodyje, paskui ten sudejau supjaustyta svoguna, veliau sutarkotas morkytes dar biski pakepiau. Paskui ant virsaus sudejau apiplikyta, nulupta, supjaustyta pomidora, pabarsciau dziovintu baziliku, dziovintomis darzovemis, druska. Paskui suberiau ryzius, supiliau vandeni, uzsukau puoda. Nuo to laiko kai pradejo garuoti pro pipsiuka, 10 min. paviriau, uzsukau ugni ir dar 5 min. palaikiau. Super patiekalas gavosi:))) Labai skanu:)
Produktai 4 asm.:
2 gabalai vistienos krutineles
3 vidutines morkos
1 didelis svogunas
2 vidutiniai pomidorai
1 stikline ryziu
2 stiklines vandens
aliejus kepimui
bazilikas, dziovintos darzoves, druska pagal skoni.
Skanaus!

Gal kas turit kokiu idomiu receptu greitpuodziui pasidalinti?
janna
As be greitpuodzio apskritai neisivaizduoju gyvenymo....
Pas mane virtuveje tai puodas Nr.1. Ir praktiskai viska gaminu jame.

Del receptu tai tikriausiai reiktu kitame skyrelyje rasyti.

O siaip tai balandeliai - 15 min, plovas - 10 min, guliasas - apie 10 min, darzoves troskintos - 5-8 min., rauginti kopustai troskinti - 15-20 min., mesa visu gabalu - 15-20 min., vistiena troskinta su bulvemis - apie 10 min., vistienos sultinys - 5 min. o apie zveriena net ir nekalbu - 20-30 min maksimum.

Man ji parveze is Vokietijos. Jis pas mane vienu dangciu du puodai skirtingo turio. Labai patogu. Guliasui ir plovui, sultiniui - naudoju mazesni, o dideliems kiekiams ar dalykams - didesni.
Svetlana3
QUOTE(janna @ 2007 09 05, 10:36)
As be greitpuodzio apskritai neisivaizduoju gyvenymo....
Pas mane virtuveje tai puodas Nr.1. Ir praktiskai  viska gaminu jame.

Del receptu tai tikriausiai reiktu kitame skyrelyje rasyti.

O siaip tai balandeliai - 15 min, plovas - 10 min, guliasas - apie 10 min, darzoves troskintos - 5-8 min., rauginti kopustai troskinti - 15-20 min., mesa visu gabalu - 15-20 min., vistiena troskinta  su bulvemis - apie 10 min., vistienos sultinys - 5 min. o apie zveriena net ir nekalbu - 20-30 min maksimum.

Man ji parveze is Vokietijos. Jis pas mane vienu dangciu du puodai skirtingo turio. Labai patogu. Guliasui ir plovui, sultiniui - naudoju mazesni, o dideliems kiekiams ar dalykams - didesni.
*



O kokios talpos tavo puodai?
janna
QUOTE(Svetlana3 @ 2007 09 05, 10:56)
O kokios talpos tavo puodai?
*




pas mane sai toks: user posted image

vienas 3 l talpos, o kitas 6.5 ltr.
Papildyta:
QUOTE(Svetlana3 @ 2007 02 01, 00:58)
Merginos, SOS! Jei kas sekate sia tema, prasau pagalbos. Nupirkau siandien greitpuodi, perskaiciau visu pranesimus, kaip juo naudotis ir man niekas nesigauna sad.gif . Joks pypsiukas nepasikelia, nieks nesvylpauja, verda kaip paprastam puode...
*



o koks pas tave tas puodas?

paprastai reikia kad greitpuodyje uzvirtu skystis ar vvanduo (jo daug nereikia, priklausomai nuo ti ka gamini), tada uzsuki dangti. tas pypsiukas pasikelia tada kada jame susidaro pakankamas garu kiekis ir cypseti pradeda tada kai ju jame yra perdaug. paprastai tokiu atveju reikia sumazinti ugni. jis gali cipseti trumpai jei garu perteklius nedidelis, jis juos isleidzia ir tiek. arba ilgai ir istisai tada jau reikia kaip ir rasiau sumazinti ugni.
Svetlana3
QUOTE(janna @ 2007 09 05, 11:35)
pas mane sai toks: user posted image

vienas 3 l talpos, o kitas 6.5 ltr.
Papildyta:
o koks pas tave tas puodas?

paprastai reikia kad greitpuodyje uzvirtu skystis ar vvanduo (jo daug nereikia, priklausomai nuo ti ka gamini), tada uzsuki dangti. tas pypsiukas pasikelia tada kada jame susidaro pakankamas garu kiekis ir cypseti pradeda tada kai ju jame yra perdaug. paprastai tokiu atveju reikia sumazinti ugni. jis gali cipseti trumpai jei garu perteklius nedidelis, jis juos isleidzia ir tiek. arba ilgai ir istisai tada jau reikia kaip ir rasiau sumazinti ugni.
*



Su ta problema isiaiskinau - kai pirkau (is vitrinos), tai pardavejos nesurado nei dezes, nei instrukcijos. Pasikankinau dvi dienas, nuejau i parduotuve, sakau, grazinsiu greitpuodi, nes veikia kaip paprastas puodas. Po keliu valandu man paskambino ir pasake, kad surado deze ir ... lotuliukas.gif dangcio detales, be kuriu jis ir neturejo buti greitpuodziu doh.gif .

Pas mane 6 l "Provence", tai kai didesnius kiekius maisto reik pagaminti, tai gerai veikia, o vat plova bandziau daryti, tai slegis nesusidaro schmoll.gif , reikia, matyt, mazesnes talpos g.gif .
janna
QUOTE(Svetlana3 @ 2007 09 05, 12:09)
Pas mane 6 l "Provence", tai kai didesnius kiekius maisto reik pagaminti, tai gerai veikia, o vat plova bandziau daryti, tai slegis nesusidaro  schmoll.gif , reikia, matyt, mazesnes talpos  g.gif .
*




arba daugiau vandens mirksiukas.gif
Svetlana3
QUOTE(janna @ 2007 09 05, 12:12)
arba daugiau vandens  mirksiukas.gif
*



Tadu ryziu sriuba gaunas mirksiukas.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.