Liepa 131
2007 04 08, 19:41
Artejant Tai dienai vyras kartojo "na, kada parodysi ka uzauginai pilvelyje?"  Ir Ta diena atejo. Saremiai prasidejo 13 val.Kartojosi kas 15 min. Sulaukem 19 val. Saremiai jau kartojosi kas 5-7 minutes. Nuvykus i GN paaiškėjo, jog atsidarymas tik 3cm, tad dar išleido namo kelioms valandoms. Grižus siaip taip isimaudžiau, susitvarkiau kaip pridera ir 21 val jau buvom gimdykloj. Nekantriai laukėm mazylio gimimo. Tarp sąrėmiu dar pasakojau istorijas ir juokinau susirinkusius (gydytoja, akušerę, vyra). Sąrėmiai buvo itin stiprūs (bent taip sake akušerė) . Tiesą pasakius, nesitikėjau, kad skaudės taip kraupiai. Vyras vis gunde " prašom epidūro". As buvau pasiryžus viska iškęsti ir pagimdyti pati, bet, kaip sako patarle "žmogus planuoja, Dievas juokiasi". Veikla sustojo 22 val. Nuleido vandenis. Atsidarymas 7 cm ir ne krust toliau. Skaudejo tikrai smarkiai... Gimdykloj ant žemes personalas priklojo čiužinių, kuriais ejau keliais ir vis po nosim bumbejau "o Dievuli, tik neleisk man palūžti, neleisk mano vaikeliui kentėti.." Vis galvojau, kad mazyliui dar sunkiau nei man. Po keliolikos minučių, akušerei sakau "būkit gera, paprašykit tos moters kitoj gimdykloj, kad nešauktų, nes mane ji muša iš pusiausvyros ir gąsdina.." Akušerė pesigando ir ėmė siūlyt epidūrą... Pasirodo, tą naktį as gimdžiau viena  Pasidaviau... padarė epidūra. Kas 15 min vis lipau ant gimdymo stalo patikrinimui, paskui stovėjau, nes lėlytis nesistatė i dubeni. Vėliau ėmė leisti skatinačius. Galiausiai buvo nutarta, kad laikas stumti. Stūmiau nesuprasdama kas kaip turi atrodyti, o gydytoja vis klause ar nenoriu tuštintis. Tokių pojučių nebuvo, bet liepė, tai stūmiau. Maždaug po 1,5 val laipiojimo ant gimdymo stalo ir nuo jo, stūmimo, pastebėjau, kad gimdykloj jau kokie 6 ar 7 "balti chalatai". Vaikelis nesistatė i dubeni, nors galvytę gydytojai matė aiškiai. Nugirdau, gydytoja minint cezario pjūvi (mano planuose jo, kaip ir epidūro, nebuvo) Kažkokia senyvo amžiaus gydytoja makalavo man ten, kur turi gimti vaikutis ir bumbėjo "matau galvyte čia pat, turi pagimdyti" , o maniškė gydytoja aiškina "jau seniai stumiam, nieko neišeina, krinta tonusai, vaikelis dūsta". Nugirdusi tuos žodžius ėmiau šaukti, kad greičiau pjautų, kad sutinku... Dar keli stūmimai ir iškeliavom i operacinę. Nežinau ką man suleido, bet užmigau... Prasimerkus pamačiau mažutes pėdutes ir klausiau ar jos mano vaiko. Niekas neatsake. Tada užrikau (bent man taip atrodė) "ar čia mano?!" Anesteziologas palinko virš manęs ir nusišypsojo "tavo, tavo..." Buvo 1 valanda nakties. Vėl užmigau. Pabudau jau palatoj. Ryte vyras su ašarom pasakojo, koks gražus musu vaikutis ir vis lakstė tai pas mane, tai prie inkubatoriaus (dėl šilumos nelaikymo ten jis išbuvo 3 paras). Pasirodo, virštele buvo apsivijusi aplink kakliuka, kelis kartus aplink rankyte ir "laikė" mažyli, taip neleisdama jam gimti. Praėjus 9 val po operacijos, "šliaužiau" koridorium pasimatyti su savo stebuklu  Stovėjom prie inkubatoriaus, laikėm savo sūneli už rankučiu ir iš laimės verkėm jau abu su vyru Dabar mūsų Domui 5 mėnesiai, bet aš nepaliauju dėkoti Dievui ir savo gydytojai už laimingą sūnelio atėjimą.
Liepa 131
2007 04 08, 20:28
Noriu dar pridurti  : nors viskas vyko ne pagal plana, kita vaikeli planuojam po poros metu, planuoju gimdyti pati ir be epiduro Antra karta i ta pacia bala gal neilipsiu
mickute7
2007 04 08, 21:31
Graži istorija Aukit didučiai
LedineLedi
2007 04 09, 06:53
Šaunuolė mamytė. Taip ir toliau. Labai graži ir įdomi istorija  Kokia stipri, tik turiu patarimą - mažiau planuok, daugiau leisk gyvenimo vagai tekėti sava kryptimi. Pati sakei - žmogus planuoja - Dievas juokiasi (patariu iš savo turtingos patirties)
labai sveikinu gerai, kad nusiteiki, planuoji, tikiesi... Nusiteikimas labai svarbus. Net jei kartais realybe kitokia... Man buvo panasiai. Iskentus visa atsidaryma (epiduro nenorejau), mergyte pakibo aukstai ir ilgam. Uztruko 5 valandas jai nusileisti, isistatyti. Bet sirdute plake gerai (Beje, visa ta laika saremiai niekur nedingsta, dar ir stumti norisi...kraupu, kaip tu sakai). Manau, cia labai daug kas priklauso nuo mediku - ar jie sutinka laukti kol vaikiukas pasiruos kelionei (dazniausiai jie kazkur skuba, tada jiems "vaidenasi" sirdies tonu retejimas - esu tikra, kad dazniausiai jie ji susigalvoja, kad pateisinti savo veiksmus. Kaip ir virksteles apsisukimus...). Kita vertus, nuskausminto ir skatinto gimdymo metu naturalios eigos gali ir nebesulaukti... Sekanciam gimdymui ieskok mediku, kurie masto kaip tu. Kad "neisiulytu" epiduro pacioj gimdymo pabaigoj. Dideles sekmes! Dievas nors nevisada, bet kartais padeda, kai tiki ir saukiesi!
*linuska*
2007 04 09, 22:53
labai grazu,sekmes
Dorinda
2007 04 09, 23:15
Grazi istorija  augit dideli ir stiprus
daivukste
2007 04 10, 10:16
kaip yra sakoma,nėra to blogo,kas neišeitų i gera  svarbiausia,kad viskas jums sekasi gerai,kad gimėte sveiki,linkiu ir toliau augti kuo sveikiausiems
*Jalta*
2007 04 10, 22:01
Sveikinu sulaukus savo stebuklelio  aukit dideli, sveiki ir stiprus
** Svaja**
2007 04 13, 17:34
vaiduoklisss
2007 04 14, 10:21
the one
2007 04 14, 14:53
Labai gražu, sveikinu turint savo aukselį  gali planuot, neplanavęs, o gyvenimas padarys savo
Emerencija
2007 04 19, 22:07
Grazi istorija O mamytei linkiu, kad sekanti karta viskas vyktu pagal jos plana Sekmes jums
Levander
2007 04 21, 21:17
Ramasta
2007 04 21, 23:02
labai graudi ir kartu labai dziugi istorija, kad jums viskas gerai baigesi sekmes augti
Skaitydama tai vienu momentu net persigandusi buvau ir nerimaut pradėjus... Gerai, kad viskas gerai pasibaigė! Įsivaizduoju, kiek prisikankinai, jei nuo 13 val. sąrėmiai prasidėjo! Šiaip aš nelabai suprantu, kam reikia turėt išankstinį nusistatymą prieš epidūrą. nors aš tai irgi galvojau - iš pat karto epidūro neprašysiu, o pažiūrėsiu, kaip ten viskas eisis...  bet... paskui paprašiau  (nes patyrimai buvo iš ties ne iš linksmųjų, nors haliucinacijų dar nebuvo). Sėkmės jūsų šauniai ir mylinčiai šeimynėlei!
joginte
2007 04 30, 16:19
Graži istorija  o epidūrą manau visoms siūlo. Man taip pat gimdymo metu pasiūlė, bet aš atsisakiau ir akušerė pasakė, kad gerai padariau, kadangi gavus epidūrą, neišsiskiria kažkokie hormonai, padedantys vaikučiams lengviau gimti...(na bent jau aš supratau taip iš akušerės aiškinimo) ir šiaip daug esu girdėjusi, kad epidūras padeda tik mamytėms, o ne vaikiukams... Aukite sveiki ir gražūs
Liepa 131
2007 04 30, 17:25
QUOTE(joginte @ 2007 04 30, 16:19) ir šiaip daug esu girdėjusi, kad epidūras padeda tik mamytėms, o ne vaikiukams... Aukite sveiki ir gražūs  Aciu visoms uz grazius palinkejimus  Epiduro del to ir nenorejau, o be to, maniau, kad mamos pagimde, tai pagimdysiu ir as pati ... Svarbu, kad Domulis sveikas ir su mumis Papildyta:Vaiduoklisss, tik siandien pastebejau antra liniuote  Nuosirdziausiai sveikinu  Toks nuostabus tas laukimas. Linkiu labai geros savijautos jums sbiems, kuo geriausi linkejimai seimai
 sveikateles jums, stiprybes mamytei
Labai graži istorija  Esi tikra šaunuolė  Linkiu Domukui augti sveikam ir stipriam berniukui
QUOTE(aldyte @ 2007 04 09, 16:40) labai sveikinu gerai, kad nusiteiki, planuoji, tikiesi... Nusiteikimas labai svarbus. Net jei kartais realybe kitokia... Man buvo panasiai. Iskentus visa atsidaryma (epiduro nenorejau), mergyte pakibo aukstai ir ilgam. Uztruko 5 valandas jai nusileisti, isistatyti. Bet sirdute plake gerai (Beje, visa ta laika saremiai niekur nedingsta, dar ir stumti norisi...kraupu, kaip tu sakai). Manau, cia labai daug kas priklauso nuo mediku - ar jie sutinka laukti kol vaikiukas pasiruos kelionei (dazniausiai jie kazkur skuba, tada jiems "vaidenasi" sirdies tonu retejimas - esu tikra, kad dazniausiai jie ji susigalvoja, kad pateisinti savo veiksmus. Kaip ir virksteles apsisukimus...). Kita vertus, nuskausminto ir skatinto gimdymo metu naturalios eigos gali ir nebesulaukti... Sekanciam gimdymui ieskok mediku, kurie masto kaip tu. Kad "neisiulytu" epiduro pacioj gimdymo pabaigoj. Dideles sekmes! Dievas nors nevisada, bet kartais padeda, kai tiki ir saukiesi! jau čia tai tikrai nusirašyta, tikra nesamonė tikrai netikiu, kad gydytoja norėtų savo noru operuoti  , dėl tonų, manoji buvo super gerai isistačius, bet va tonai pradėjo kristi. svarbiausia viskas baigėsi laimingai ir turite savo sūnelį sveikatos ir laimės jums ir jūsų šeimai
zoroboba
2007 10 15, 15:02
 svarbiausia, kad viskas baigesi gerai
Graži istorija Svarbu,kad viskas baigėsi laimingai Aukit sveiki ir stiprūs
super istorija
kumpiene
2007 10 17, 21:47
Sveikinu su vaikiuko gimimu  Smagu kad baiges viskas gerai  O kartais tikrai likimas parodo savo galia... tenka mums prie jo derintis, o ne jis prie musu derinasi  Saunuole, kad viska istveriai... Sekmes planuojant
Vilmoshka
2007 10 19, 20:57
Visi trys - tikri šaunuoliai  Aukit sveiki ir laimingi
Galway_girl
2009 06 24, 01:24
mamulka10
2009 06 24, 18:21
NeiVile
2009 06 24, 18:23
Grazi Istorija labai esi saunuole
***PUZLE***
2009 12 17, 18:02