QUOTE(bavtav @ 2010 06 15, 20:46)
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 03 06, 16:09) Sweet Dreams, kaip tavieji reikalai? Susiuvo tau gydytojas raumenukus, kaip žadėjo per CP? Aš jau dvi savaitės po CP, pilvo būklė - nesulygint kaip buvo po antro vaiko. Jau susisegu visus didžiausius savo džinsus QUOTE(Lady Marmalade @ 2010 06 26, 10:20) Sweet Dreams, kaip tavieji reikalai? Susiuvo tau gydytojas raumenukus, kaip žadėjo per CP? Aš jau dvi savaitės po CP, pilvo būklė - nesulygint kaip buvo po antro vaiko. Jau susisegu visus didžiausius savo džinsus Vaje, visai pamiršau šią temą Susiuvo Lauksim vėl tavo foto avatare
Vieni sake, kad susitvarko savaime, kiti , kad reik mankstintis, dar kiti kad ta skyle liks visam gyvenimui. Tai kaip istikruju ?
Temos neskaiciau QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 07 08, 00:58) Vaje, visai pamiršau šią temą Susiuvo Lauksim vėl tavo foto avatare Na va, reiškia, viskas liuks - bet kokiu atveju, jei ateity norėsi chirurgiškai pasitvarkyti pilvuką, operacija bus juoko darbas - juk sunkiausia jos dalis yra raumenų siuvimas... Aha, foto bus, dabar tik (.)(.) rodau Papildyta: QUOTE(mamamia* @ 2010 07 08, 18:01) Vieni sake, kad susitvarko savaime, kiti , kad reik mankstintis, dar kiti kad ta skyle liks visam gyvenimui. Tai kaip istikruju ? Temos neskaiciau Kiekvienai labai individualiai, - priklausomai nuo fiziologijos, organizmo savybių, per nėštumus turėto pilvelio dydžio ir t.t. Tikrai yra laimingųjų, kurios ir po kelių vaikų gali džiaugtis lygiu pilvuku be jokių intervencijų, o kai kurioms ir vieno užtenka, - ir atsiranda nesugrįžtami pokyčiai.
[quote=Sweet Dreams,2010 07 07, 23:58]
Vaje, visai pamiršau šią temą Susiuvo Ar galetum parasyti, koks gydytojas ir kokiuose GN tau raumenukus sutvarke CP metu? O kaip del striju - yra ju pas tave? QUOTE(eLaura @ 2010 07 11, 14:38) Ar galetum parasyti, koks gydytojas ir kokiuose GN tau raumenukus sutvarke CP metu? O kaip del striju - yra ju pas tave? CP darė Egidijus Jakiūnas (Vilnius, AK), raumenų siuvimas papildomai nekainavo
Sveikos mergaites ,
manbuvo darytas cp , jauciu , kad liko prasiskyre pilvo raumenys , be to su vyru buvome baliuke ir kai sokome , jis mane palenke zemin , pajutau nezmoniska skausma , po to laiko supratau , kad negaliu atsilenkti atgal , t.y negaliu padaryti tiltelio . Labai tempia raumenys QUOTE(natalije @ 2010 11 13, 22:11) Sveikos mergaites , manbuvo darytas cp , jauciu , kad liko prasiskyre pilvo raumenys , be to su vyru buvome baliuke ir kai sokome , jis mane palenke zemin , pajutau nezmoniska skausma , po to laiko supratau , kad negaliu atsilenkti atgal , t.y negaliu padaryti tiltelio . Labai tempia raumenys Manau, tiesiog pasitempei raumenukus, po kelių dienų turėtų skausmas praeiti Jei nepraeis, parašyk į AŽ man, patarsiu, ką daryt QUOTE(natalije @ 2010 11 13, 21:11) Sveikos mergaites , manbuvo darytas cp , jauciu , kad liko prasiskyre pilvo raumenys , be to su vyru buvome baliuke ir kai sokome , jis mane palenke zemin , pajutau nezmoniska skausma , po to laiko supratau , kad negaliu atsilenkti atgal , t.y negaliu padaryti tiltelio . Labai tempia raumenys gal tavo raumenukai dar nepakankamai sustiprejo tiesiog ir jiem per didele apkrova kai tu juos istempi t.y atsilenki atgal? QUOTE(natalije @ 2010 11 13, 21:11) Sveikos mergaites , manbuvo darytas cp , jauciu , kad liko prasiskyre pilvo raumenys , be to su vyru buvome baliuke ir kai sokome , jis mane palenke zemin , pajutau nezmoniska skausma , po to laiko supratau , kad negaliu atsilenkti atgal , t.y negaliu padaryti tiltelio . Labai tempia raumenys Ar ne per anksti tokiais dalykais uzsiiminejate? Juk CP darytas tik pries pusantro menesio, o jau manote, kad jus visaka galite QUOTE(Natele @ 2010 11 16, 07:48) Ar ne per anksti tokiais dalykais uzsiiminejate? Juk CP darytas tik pries pusantro menesio, o jau manote, kad jus visaka galite :blink: . Gydytojo rekomendac., kiek teko is draugiu girdet - ne vienas menuo vengti sunkaus fizinio kruvio... Norejau pasakyt ta pati-per anksti dar tokiu "aukstuoju pilotazu" uzsiimt sokant
O jeigu atliekant pratimus pilvo presui, jaučiamas nemalonus tempimas, toks jausmas, kad preso nėra ir sunku tuos pratimus atlikti, ar galima juos daryti, ar galiu pakenkti dar labiau . Tarpelis yra, po gimdymo praėjo 7mėn. gimd. natūralus?
aš vis galvojau, kas čia man yra.. bet paskaičiau pirmą puslapį ir aprimau.. ne man vienai.. man dabar vėl nyra išryškėjęs presiukas nuo sporto, bet akivaizdu, kad tarp pilvo raumenų yra tarpas.. to anksčiau nebuvo.. ir įdomu, kada jis užsitrauks...
Kai dariau manksta po gimdymo,sake fizioterapiaute,kad po antro ir daugiau nestumu tie pilvo raumenys retai kada besueina ir nebebus kaip kad buvo.Aisku juos galima stiprint,bet jie nebelabai sueina.
Kai truke pilvo raumenys, jie niekada nebesuaugs, jei nebus chirurgiskai susiuti...
QUOTE(sarafea @ 2011 04 27, 17:36) SIAI BEDAI SPRESTI PADEDA SPEC PRATIMAS: atsigulus ant nugaros, kojos sulenktos ir rankos(delnai) sukryziuojami ant pilvo. Atliekant atsilenkima, t.y.iskvepimo metu rankas traukite-desine i desine puse, kaire i kaire puse-taip suvedat issiskyrusius raumenukus i ju vieta!!!! cia kalbu is savo profesines puses-kineziterapeuto
Sveikos
Turiu klausimuką, kadangi mano chirurgas, kuris mane operavo išėjo atsotogų gal Jūs kuri iš savo patirties žinosite Man neseniai buvo daryta operacija t.y susiųsti visi išsikyrę pilvo raumenys... Ar galima daryti pilvo presui atsilenkimus? Ar kažką panašaus, jei taip tai kiek laiko turi praeiti po operacijos? Būsiu dėkinga už info
na nezinau del tu pratimuku
neseniai girdejau, kai per TV kalbejo apie sia beda zinomiausi plastikos chirurgai, sake, kad be operacijos niekas issiskyrusiu raumenuku nesugrazins QUOTE(jancikas @ 2011 06 16, 18:35) SIAI BEDAI SPRESTI PADEDA SPEC PRATIMAS: atsigulus ant nugaros, kojos sulenktos ir rankos(delnai) sukryziuojami ant pilvo. Atliekant atsilenkima, t.y.iskvepimo metu rankas traukite-desine i desine puse, kaire i kaire puse-taip suvedat issiskyrusius raumenukus i ju vieta!!!! cia kalbu is savo profesines puses-kineziterapeuto Sveiki, o ar būtina nešioti spec diržą, korsetą šiai problemai padėti spręsti?
pries
turejau ir as sita beda, issprende ja tik operacija ir tinklelio specialaus idejimas, kiek gydytojas aiskino, tai plyse raumenys patys nebesuauga
Man irgi ta pati beda. Po gimdymo pilvo raumenys nebegryzo atgal. Turiu 3cm tarpa. Lankausi pas fizioterapeute, kuri uzsiima ivairiu moterisku problemu atstatymu ir sitoje srityje turi 20 metu staza. Ji man grieztai prisakius jokiu atsilenkimu nedaryti. Nes jie kaip tik kenkia tokiu atveju, kaip mano. Yra paskyrusi man kelis pratimukus. Ir tikrai pastebiu, kad yra pagerejimas.
Beja sita problema, kaip prasiskyre pilvo raumenys nebegryzta i savo vieta, taip pat turi didele itaka ir visokioms nugaros problemoms. Nes pilvo raumenys padeda nugaros raumenims ir vice versa. Jie vieni kurie yra faktiskai nefunkcionuojantys/beveik nefuncionuojantys, tai kita raumenu grupe kencia. As pas fizioterapeute ir atsiduriau del nugaros problemu. Ir tik ten bunant issiaiskinom kas ir kaip. |