Sveikos, mamos, pradėjus ieškoti savo atžalai lopšelio, susidūriau su skaudžia realybe-visur vaikučiai 99 proc. lanko kosintys, su įsisenėjusia sloga ir ar net su aukšta temperatūra  . Paklausus auklėtojų, ar tai dabar tokia norma? Atsakymas vienareikšmiškas-o tai kur mamai vaiką dėt? Taip ir gaunasi chroniškos slogos, apšašiję panosiai, vaikai valgo pažaliavusią sriubą  tuo tarpu aukletoja su šeimininke pletkina apie tevus.... užteko keleto dienų praleistų Sadutės lopšelyje, kad susidaryt sunkiai pakeičiamą nuomonę... Tuo pačiu darželių vadovybė kalba, kaip reikalingi jiems padorūs tėveliai... Nemanau, kad padorūs tėvai leistų savo vaiką sergantį iš namų... Gal vis tik yra Kaune toks lopšelis, kur sergantys vaikučiai kategoriškai nepriimami, kur galima būt ramia sažine vaiką bent pusdieniui palikt su bendraamžiais pabendraut, nebijant, kad po trijų lankymosi dienų reiks savaitę sirgt....
visu pirma apibrezk prasau, kas yra sveikas vaikas, nes kazkaip abejoju, kad tokiu siais laikas buna ( na su temperatura tai jau per daug - bet sloga)
Nors ir pati likau nustebusi, kai siandien atvedziau saviske i grupe, kad tiek vaiku aplinkui kosti. Taigi keturios iseigines buvo - per tiek laiko tikrai galima vaika isgydyti.
Nors geriau nesinervosiu, o pabandysiu grizusi vakare nepamirsti citrocept abiem suduoti.
QUOTE(varla @ 2007 04 10, 21:40) Tuo pačiu darželių vadovybė kalba, kaip reikalingi jiems padorūs tėveliai... Nemanau, kad padorūs tėvai leistų savo vaiką sergantį iš namų... Imti biuleteni isgydyti kelias savaites besitesianti kosuli/sloga ar tam laikotarpiui samdyti aukle daugumai padoriu tevu yra pernelyg didele prabanga... O ir niekas nedalina tu biuteleniu 'vaiko slogai gydyti'. Nebutu kam dirbti. Nereaguok taip jautriai. Stiprink savo vaiko imuniteta ir viskas bus gerai. Nors mano 'niekada nesirges' vaikas pradejes eit i darzeli shaltuoju metu laiku kas pora savaiciu parsinesha tai sloga, tai kosuli, tai raudona gerkle, temperatura... Bet shiltnamio vaikui irgi gal nereikia
QUOTE(varla @ 2007 04 11, 01:40) Sveikos, mamos, pradėjus ieškoti savo atžalai lopšelio, susidūriau su skaudžia realybe-visur vaikučiai 99 proc. lanko kosintys, su įsisenėjusia sloga ir ar net su aukšta temperatūra  . Paklausus auklėtojų, ar tai dabar tokia norma? Atsakymas vienareikšmiškas-o tai kur mamai vaiką dėt? Taip ir gaunasi chroniškos slogos, apšašiję panosiai, vaikai valgo pažaliavusią sriubą  tuo tarpu aukletoja su šeimininke pletkina apie tevus.... užteko keleto dienų praleistų Sadutės lopšelyje, kad susidaryt sunkiai pakeičiamą nuomonę... Tuo pačiu darželių vadovybė kalba, kaip reikalingi jiems padorūs tėveliai... Nemanau, kad padorūs tėvai leistų savo vaiką sergantį iš namų... Gal vis tik yra Kaune toks lopšelis, kur sergantys vaikučiai kategoriškai nepriimami, kur galima būt ramia sažine vaiką bent pusdieniui palikt su bendraamžiais pabendraut, nebijant, kad po trijų lankymosi dienų reiks savaitę sirgt....  tai nusisamdyk aukle, ir tikrai nesusidur su "serganciais "vaikais
braskute_v
2007 04 12, 07:26
QUOTE(varla @ 2007 04 11, 01:40) Sveikos, mamos, pradėjus ieškoti savo atžalai lopšelio, susidūriau su skaudžia realybe-visur vaikučiai 99 proc. lanko kosintys, su įsisenėjusia sloga ir ar net su aukšta temperatūra  . Paklausus auklėtojų, ar tai dabar tokia norma? Atsakymas vienareikšmiškas-o tai kur mamai vaiką dėt? Taip ir gaunasi chroniškos slogos, apšašiję panosiai, vaikai valgo pažaliavusią sriubą Ar nesvaigstam, kad su aukšta temperatūra?  Kiek žinau visada po pietų miego vaikučiams matuojama temperatūra, o jai esant tėveliai iškviečiami pasiimti vaikučius  Dėl kosulio, tai nieko nepadarysi: ėjau pas gydyotją su savo mergaite, paklausė plaučius, kosulio ir sako čia neužkrėčiama. o kartą uždarė man biletenį, nes vaikas jau "pasveiko" ir nesvarbu, kad snarglys iki kelių  Tai ką lankom lopšelį toliau  O biletenio niekas taip lengvai nedalina, o ne visi ir turi močiutes ir mamas, kad galėtų šiek tiek pakosėjantį vaiką palikti kažkam daboti  Tokia realybė. Bijau teks pačiai ieškotis auklės
Pirmą kartą girdžiu, kad po pietų miegelio matuojama vaikams temperatūra...  Vaikų gi apie 20 grupėje, tai tektų ilgai užtrukti...
braskute_v
2007 04 12, 09:38
QUOTE(Guoda @ 2007 04 12, 11:32) Pirmą kartą girdžiu, kad po pietų miegelio matuojama vaikams temperatūra...  Vaikų gi apie 20 grupėje, tai tektų ilgai užtrukti... Mūsų grupėje tai buvo 8, o dabar 13. Aš ir pati nežinojau, kol vieną dieną atėjau pasiimti mažės, o auklėtoja ir sako, kad po pietų miego pamatavus temperatūrą teko trijų vaikų tėvelius iškviesti pasiimti vaikučių  Tai, matyt, matuoja  kažin ar manęs šiandien neiškvies, nes tokia įtartina, nors ryte nebuvo  Gal tik šiaip pikta
vaidutedd
2007 04 12, 19:30
Jau temperaturos tai tikrai aukletojos niekur nematuoja ir net neturi teises tai daryti nes tai darzelio slaugytojos darbas taciau visi esam zmones ir jai vaikelis pasirodo itartinas ir dar aukletoja is namu turi atsinesus termometra tai argi sunku tai padaryti tai tikrai pagirtina  o kad lelius veda sloguojancius tai tikrai yra tragedija as suprantu kad nera kitu iseiciu bet mamos pagalvokit ir apie kitus vaikus mantai baisu ziuret kai pas mano vaika lopsy dar aukletojos tokius vaikus i lauka veda nes jos negali palikt ju grupeje kadangi seimininkutes uz vaikus neatsako jai kas neduok dieve grupej atsitiktu
Pas mus darzelyje jei pamato, kad vaikiukas "karstas" tai visada pamatuoja, be reikalo aisku, kad kiekviena diena nematuoja. As tai esu siaubingai uzsirustinus ant tokiu tevu kurie veda sergancius vaikus, sakot: ka daryt tokiems tevams? As tai net nezinau, kodel paskui tokie tevai stebisi , kad ju vaikai serga letiniais bronchitais, bronchinem astmom ir t.t Kodel visi pateisina tokius tevus, jiems reikia eit i darba, nieks neduoda biletenio ir tt. Man tai siaubingas dalykas kai atejus i darzeli stovi kokie 5 vaikai ir kosti aplink tavo vaika.
vaidutedd
2007 04 15, 16:09
Pritariu Redi nuomonei 100% kad visos mamos butu tokios nuomones, beje is kai kuriu mamu girdejau kad vaikus aukletojos susargdina atidarinedamos langus  o taip sneka ypac tos kurios sergancius vaikiukus dazniausiai atveda
QUOTE(vaidutedd @ 2007 04 12, 20:30) o kad lelius veda sloguojancius tai tikrai yra tragedija ...... dar aukletojos tokius vaikus i lauka veda nes jos negali palikt ju grupeje kadangi seimininkutes uz vaikus neatsako jai kas neduok dieve grupej atsitiktu ir kur tu matai tragedija, jeigu pas vaika yra tik sloga? Ir tuo labiau kas cia keisto, kad i lauka veda? Negi tau gydytoja niekad nesake, kad jeigu vaikas neturi temperaturas, tai sergant sloga jam laukas tik i nauda, nes lauke lengviau kvepuoti. As tokiu atveju nebent paprasau, kad neleistu daug lakstyti ir susilti. Nors palieka vaikus ir su seimininke - pas mus nepriestarauja, tereikia tik paprasyti. Papildyta:QUOTE(Redi @ 2007 04 15, 15:44) As tai esu siaubingai uzsirustinus ant tokiu tevu kurie veda sergancius vaikus, sakot: ka daryt tokiems tevams? As tai net nezinau, kodel paskui tokie tevai stebisi , kad ju vaikai serga letiniais bronchitais, bronchinem astmom ir t.t Kodel visi pateisina tokius tevus, jiems reikia eit i darba, nieks neduoda biletenio ir tt. Man tai siaubingas dalykas kai atejus i darzeli stovi kokie 5 vaikai ir kosti aplink tavo vaika. visu pirma prasau apibrezti kas yra sergantis vaikas - tiksliai, kad nekiltu nereikalingu klausimu, tada galima toliau diskutuoti. Beje kaip tada, jeigu gydytoja sako, kad vaikas jau i kolektyva gali eiti, bet pas ji yra likes kosulys? Pvz po persirgto kokliuso kosulys gali islikti iki puses metu, nors vaikas jau seniausiai buna sveikas. Arba po bonchito ar plauciu uzdegimo plauciai dar gali valytis apie menesi laiko. Ir su diagnozem gal atsargiau, nes pvz BA daznai buna paveldeta.
QUOTE(spylka @ 2007 04 11, 23:08) tai nusisamdyk aukle, ir tikrai nesusidur su "serganciais "vaikais  ...keista tamstos reakcija...  as juk gi nieko neuzsipuoliau, tiesiog uzdaviau paprasta klausima, o cia taip reaguojama... matyt pacios vaikai irgi taip vedami... del aukles, mes ja turejom astuonis menesius, bet teko pakeisti gyvenama vieta, vezioti atgal gana tolimas kelias, todel pagalvojom apie darzeli, deja, vis tik grisim pas aukle atgal, nors ir toli vazinet. Aplamai, nesuprantu, kaip gali vaiko diena su 3 (!!!) maitinimais ir visa prieziura kainuoti tik 4,45 Lt!!! Auklei mokam uz valanda 4 litus plius maistas... Taigi taigi, kokie pinigai, tokia ir aplinka. Be to, nemaciau nei vienos jaunesnes aukletojos, kaip virs 50, taigi priespensijines, sedi tik kad sedet, o i visa kita, nusispjaut... Na gi pasidalinkit, prasau, savo patirtim, juk negali visuose darzeliuose taip but...
QUOTE(vaidutedd @ 2007 04 15, 17:09) Pritariu Redi nuomonei 100% kad visos mamos butu tokios nuomones, beje is kai kuriu mamu girdejau kad vaikus aukletojos susargdina atidarinedamos langus viskas 100% tiesa  ir tas skersvejis mums tikriausiai irgi labiausiai pakenke, nes traukia tai visa laika... pabuvus tris dienas po kelias valandas susirgom abu su mazium, jam vargsui labiau nepasiseke, temperatura nekrito net 6 dienas, o dar tos sventes, nei prisisauksi ka, net budincio gydytojo kalnieciu pol. nebuvo per velykas... Pati uzaugau be darzelio, bet ne siltnamio salygom, niekas paskui nevaiksciojo ir saliko neuzrisinejo, bet nesirgau nei viena vaikiska liga, ir mokykloj gripas buvo pati rimciausia liga, o kitiems tai kas biski, tai plauciu uzdegimas, tai bronchitas.... QUOTE(vaidutedd @ 2007 04 15, 17:09)  o taip sneka ypac tos kurios sergancius vaikiukus dazniausiai atveda Tikra tiesa, cia supermamoj domejausi apie ta darzeli, susipazinau su vienos mergaites mama, ji pati laaabai nepatenkintai sake, kad kai kurie tevai veda savo vaikus nepilnai pasveikusius, todel man buvo gana nemazas sokas, kai viena ryta man besipratinant su mazium darzelije ta pati mama atvede savo Veronikute visa iraudusia, padave aukletojai kazkokios miksturos ir isejo, aukletoja stebejosi, stebejosi, pries vedant vaikus i lauka pamatavo jai temperatura, ir ka gi 38,6!!!  O cia kazkuri mama pasake, kad nereikia svaigt, su auksta temperatura nieks neveda...  vot kad veda QUOTE(braskute_v @ 2007 04 12, 08:26) Ar nesvaigstam, kad su aukšta temperatūra?  Kiek žinau visada po pietų miego vaikučiams matuojama temperatūra, o jai esant tėveliai iškviečiami pasiimti vaikučius Po pietu miego, beja kaip ir ka tik pavalgius arba intensyviai pazaidus nerekomenduojama matuoti temperaturos, kadangi ji jau ir taip fiziologiskai buna zymiai aukstesne, cia siaip, idomumo deliai  Teveliu tada tai mergaitei neiskviete, seimininkute sake, pasiskolino zvakute nuo temp., vaikas liko grupej, kai kiti isejo i lauka, po miego temp. nukrito ir vaikas sulauko vakaro, tokia vat istorija  Gal kam tai normalu, man ne
Musu atvejis buvo toks, ryte vaikis man pasirode karstokas, pamatavau temp jau susitaikiau , kad busiu namie su juo, ogi jos nera, pati nepatikejau, tad paemiau dar kita termometra, jis rode ta pati 36,6. Tad vaika vedziau i darzeli, prasiau , kad aukletoja ji stebetu, kad man jis neaiskus kazkiek, skambinausi iki piet kelis kartus, klausiau kaip vaikas, sake kuo puikiausiai, temp nera, valgo puikiai, laksto, sake pabandyt paskambint po pietu miego, paskambinau vel ir prasiau, kad aukletoja jam mieganciam temp pamatuotu, pamatavus buvo kazkas virs 38, tiksliai jau nepamenu kiek, iskart vaika pasiemem. Tai nezinau dabar kaip as cia vadinuosi, kad serganti nuvedziau ar ne Varla, pries vedant i lauka, tai gali but po pietu miego, tad naturalu, kad uzkyla temp po pietu i vakara, musu grupeje tikrai ne viena vaika tevai issivede del temp, kuri dienos eigoje pakilo, tai manau normalu ir nevadinu kad atvestas su temp. Kazkuri rase, kad aukletoja neturi teises matuot temp, ju teisiu nezinau, bet, kad matuoja tai tikrai ir net labai dziaugiuosi, kad tai daro, tiek siuo mano atveju, vaiko ne uz ka nelaikyciau su temp darze, tiek kitu vaiku manau tevai nelaiko su temp.
As pvz. turiu omeny , kai veda vaikus kosincius kaip is patrankus, karstuojancius ir dar aukletojai prideda maiseli vaistu, taip pat ir stipriai sluoguojancius, zodziu sergantis taip kad kelia pavoju kitu vaiku sveikatai.
Varla, mūsų darželyje tikrai daug jaunų auklėtojų (30-40 m.), tik šeimininkutės jau senesnio amžiaus... Ir su vaikais tikrai nemažai uzsiima... Patinka, kad ir į lauką veda du kartus dienoje (kai geras oras). O sloguojančių ar kosinčių ir pas mus grupėje yra... Savo vaiką sloguojantį irgi vedu į darželį, nes nepriimsi tiek daug biuletenių. Nepateisinu tų mamų, kurios palieka su temperatūromis, BAISIAI kosinčius ir dar palieka vaistų...
Na kad aukletojos vaistu neima, na suprasciau jei butu kokie nuo alergijos vaistai ir pan., bet nuo persalimo tikrai neima bent jau pas mus tvarka yra, o kosinciu ir sloguojanciu visur pilna
Daugumoj tikrai ima vaistus.
QUOTE(varla @ 2007 04 16, 23:57) Aplamai, nesuprantu, kaip gali vaiko diena su 3 (!!!) maitinimais ir visa prieziura kainuoti tik 4,45 Lt!!! Auklei mokam uz valanda 4 litus plius maistas... Taigi taigi, kokie pinigai, tokia ir aplinka. vaiko prieziura ir uzdymas valstybiniuose darzeliuose yra nemokamas. Ji finansuoja valstybe. Teveliai moka savivaldybes nustatyta kaina uz maitinima +0.5 lt uz kiekviena lankyta diena ugdymo priemonems.
ungrida
2007 05 03, 06:27
na po sio menesio baigiam lankyt darzelius viskas rugseji i mokykla,taigi pikta man budavo ant teveliu kurie vesdavo vaikus,jau pasirodzius pirmiem ligos pozymiam iki tol kol jau vaikas galutinai susirgdavo bronchitu ar laringitu,o paskui ji visi kiti vaikai,sloga pirmas pozymis kad vaika reik is kolektyvo isimt,kaip mano gydytoja sako,daug grupiu pakeitem absurdiskiausia kai mama atvede mazyli serganti vejaraupiais ,pradzia buvo,na tai puse grupes ir isgulde,nors sako vejaraupiais uzsikreciama pries pozymius,o tas vaikas nebuves menesi darzeli ryte ateina su vaiku mamyte ir kalba itariu kad vejaraupiai,na ir baiges tuo kad daugiau kaip 12 teveliu teko imt biletenius,taip,kad manau kad cia be apibrezto istatymo,kurio nesilaiko yra numatyta,kad i darzeli vesti tevai vaika gali tik sveika,bet neapibrezta,kas yra sveikas vaikas,ar su sloga ar su kosuliu,o kadangi apibrezima reguliuoja biletenis tai taip ir gaunas o juk vaiko po ligos dar savaite nederetu vesti,kad sustipret organizmas,be to cia ranka ranka plauna tevai veda sergancius vaikus,nes aukletojos nieko jiem nesako,nes ju algele kencia jei mazai vaiku lanko
QUOTE(ungrida @ 2007 05 03, 07:27) aukletojos nieko jiem nesako,nes ju algele kencia jei mazai vaiku lanko  as kaip tik susidariau ispudi, kad aukletojos dziaugiasi, kad mazai vaiku kuria diena ateina, todel nepriestarauja, kad veda nutysusiu snargliu iki keliu...po keliu dienu jau nuo tokio vieno atkrenta keli...
Raudona_uoga
2007 05 05, 18:40
O nemanot, kad auklėtojos irgi žmonės? Algos nė velnio nepriklauso nuo vaikų skaičiaus. Visai nesvarbu ateis visi vaikai ar keli. At lyginimas tas pats. O koks žmogus džiaugtųsi, kad sirgtų mažiukai? O manot auklėtojom lengva, kai pusė grupės snargliuotų? o jei dar kiekvienam tėvai atneštų vaistų? O del visokiu perkaitimu/persalimu.. ar visada suziurite savo viena, du ar tris vaikus, kad jie neperkaistu/ nepersaltu? O kaip suziuret kokius 17? is kuriu bent 5 hyperaktyvus ir su visokiais elgesio sutrikimais?  O del snargliuku tai cia jau kazkaip turetu buti istatymai patvarkyti, kad tevai gautu daugiau laiko pagydymams ir kad aukletojos turetu teise nepriimti visai apsisnargliavusių. O tai dabar.. tikrai baisu..
panteraa
2007 05 06, 18:03
VISIŠKAI PRITARIU 'RAUDONAI UOGAI' UŽ LABAI OBJEKTYVĘ IR TEISINGĄ NUOMONĘ.
Viliana
2007 05 07, 19:54
Visiskai pritariu "varlai" Su tais darzeliais tai kosmaras kazkoks, mes tik paeinam tris dienas ir susergam, susidarem nuomone kad mokam pinigus uz darza, kad ten nuvesti vaika ir uzsikresti Ten ne tik vaikai sergantys vaiksto, bet ir pacios aukles sergancios buna, o kai vaiku mazai grupei tai jiems tik palaima
Tos auklės sergančios vaikšto todėl, kad užsikrečia nuo vaikų. Aš pati dirbu darželyje ir jei grupėje kokie trys vaikai sloguoja, tai aišku, kad sirgsim ir mes. Man tai pikta būna, nes pati sloga sergu apie mėnesį. Todėl, kai vaikai sloguoja, drąsiai patariu tėvams nevesti porą dienų, o jei tėvai nepaklauso, tai dažniausiai vaikai vistiek suserga ir dar prisideda įvairios komplikacijos, čia iš patirties sakau. Mes, auklėtojos, tikrai nenorim, kad vaikai sirgtų, nes pačios turim vaikų ir žinom ,ką tai reiškia.
ausrenas
2007 05 11, 15:45
mane neramina sis klausimas, nes saviski kitamet taip pat ruosisuos leist i lopseli. pritariu varlai ir kitoms mamoms, kurios mano, kad serganciu vaiku i darzeli vest nevalia. tik mane labai nustebino kai kuriu mamu pasakymai. na mazdaug vaikas biski sloguoja negi imsi bileteni??? gelezine logika tai jei tas vaikas uzkres kokius 5. tai tu 5 tevai gali pasiimt bileteni, nes matai kazkokia ponia negalejo. o i priekaistus tegali atsakyt pasiulymu pasisamdyt aukle, pasiimt vienam is tevu bileteni arba mociutei duot paziuret. tai gal pati ir imk bileteni, samdyk aukle ar duok mociutei!!!!! pritariu kad i darzeli ir lopseli turi eit tik sveiki vaikai.....
QUOTE(ausrenas @ 2007 05 11, 16:45) mane neramina sis klausimas, nes saviski kitamet taip pat ruosisuos leist i lopseli. pritariu varlai ir kitoms mamoms, kurios mano, kad serganciu vaiku i darzeli vest nevalia. tik mane labai nustebino kai kuriu mamu pasakymai. na mazdaug vaikas biski sloguoja negi imsi bileteni??? gelezine logika tai jei tas vaikas uzkres kokius 5. tai tu 5 tevai gali pasiimt bileteni, nes matai kazkokia ponia negalejo. o i priekaistus tegali atsakyt pasiulymu pasisamdyt aukle, pasiimt vienam is tevu bileteni arba mociutei duot paziuret. tai gal pati ir imk bileteni, samdyk aukle ar duok mociutei!!!!! pritariu kad i darzeli ir lopseli turi eit tik sveiki vaikai..... Galiu is praktikos pasakyt, kad bent pas mus lopselyje retenybe sutikt vaika be slogos. Na man studentei gal ir paprasciau b utu nevest vaiko, bet tos kurios dirba negali istisai imti biolioteniu, beje jei tik sloga ir nieko daugiau, taip paprastai to biliotenio negausi. Kitas dalykas - sakykim pasiimi bilioteni, isgydai sloga ir kas tada? Jau sakiau kad beveik visi vaikai sloguoja, lieka tik neleisti vaiko i darzeli. Visu vis tiek neperauklesi Beje, manau, dauguma jei tik turetu galimybe nevestu vaiku i darzeli.
knielita
2007 05 17, 13:41
Tokio darzelio manau nera  . Ka daryt jei vaikui vos vos teka slogyte? Imtis nedarbinguma? Kazin ar pastoviai tau gydytoja taip noriai ji duos, na o svarbiausia darboviete geranoriskai ir su sypsena isleidines is darbo vos vaikas sukoses? Idealiausia aukle kuomet vaikas serga. Mes tokia turim, tad jei vaikas suserga ju pabuna su juo namuose. Taciau sunku tokia rasti, o ir brangu ja tureti  O ka daryti toms mamosm, kurios vaikas pradejo sloguoti, o jai privalu eiti i darba? Mesti dirbti? Beje labai daznai galima ir is darbdavio isgirsti, kad mazinti nedarbingumu skaiciu, antraip teks rasyti pareiskima  Juokas pro asaras, bet kas nores laikyt darbuotoja kai jo 2-3 savaites per menesi nebuna? Siaip pirmus metus vaikai labai daznai serga, tiesiog imunitetas ju turi sustipreti. O ar darzelyje tai praeis ar mokykloje tai priklausys nuo to kada vaikas bus leidziamas i kolektyva.
Nesusilaikiau jau  Aš irgi prieš kosinčius ir sergančius, mamos, jei valstybė neduoda biuletenio, tai pačios sirkit ar kaip?  Nes jei valstybė nesupranta tokių dalykų, kad neišduosim ir taškas, tai ir pačios saugokime vaikų sveikatą, pagalvodami ir apie kitų mamų vaikučius. Juk tada kitos mamos savo piniginę tuštins dėl svetimo vaiko ligos.. Gi nebūna taip, kad nėra kam palikti, pačios už savo vaikučius pakovokime, o ne numeskime darželin, tam ir yra mama. Jei nesąžininga mama taip daro visada, kad sugeba nuvesti vaiką sergantį, tai pati gali susirgti vėžiu, nelaimės persekioti ir pan. Šitą žinau ir turiu pvz... Tokias mamas aš tik niekinu!!!
PASKAIICIUS CIA TAI NELABAI SUPRANTU KA TAVO VAIKAS NIEKAD NESERGA? NEMANAU KAD SU TOKIU POZIURIU TAU KOKS NORS DARZELIS TIKS . ISVADA PAKRATYK PINIGINE IR SUSIRASK AUKLE!
QUOTE(Cider @ 2007 06 20, 16:12) PASKAIICIUS CIA TAI NELABAI SUPRANTU KA TAVO VAIKAS NIEKAD NESERGA? NEMANAU KAD SU TOKIU POZIURIU TAU KOKS NORS DARZELIS TIKS . ISVADA PAKRATYK PINIGINE IR SUSIRASK AUKLE! kratyk pati, bet nevesk sergančio vaiko - tokia išvada
Pupsiukas
2007 06 21, 15:35
QUOTE(Cider @ 2007 06 20, 17:12) PASKAIICIUS CIA TAI NELABAI SUPRANTU KA TAVO VAIKAS NIEKAD NESERGA? NEMANAU KAD SU TOKIU POZIURIU TAU KOKS NORS DARZELIS TIKS . ISVADA PAKRATYK PINIGINE IR SUSIRASK AUKLE! Nelabai supratau potekstės  Tai ką norit pasakyti kad vesti sloguojanti vaiką į daržą mažne normalu?  Visi vaikai serga, tai tiesa, bet per tokius tevus kurie į " paprastą slogytę" numoja ranka( beje ta paprasta slogytė dažniausiai būna tik kitos ligos pradžia) ir veda neva " sveika, bet truputi sloguojanti " vaiką į darželį vaikai serga daug dažniau nei turėtų. Aišku, vaikai skirtingi ir imlumas ligom pas juos skirtingas, bet, manau, vesti vaiką į daržą, kuris gali ir būtinai apkrės puse kolektyvo yra baisu. Todėl norėtusi paprasto supratimo ir atsakomybės iš tėvų.
Manau, geriausia iseitis susirast aukle, kad po ligos vaikas dar namie pabutu kokia savaite. Jei tik yra menkiausia to finansine galimybe, paties vaiko labui. Kitu vaiku sveikata niekad niekam nebus argumentas, baikit. Visi ziuri tik saves. Manau, kad dar valstybe galetu pasiskaiciuot, ar labiau jai apsimoka ilgesnius biuletenius skirt, ar dar susni papildomu po to. Aisku cia tik valstybinese imonese dirbanciom mamom tiktu. Nes privaciai... velgi kiekvienas darbdavys naudos tik sau ziuri. Papildyta: zodziu laukinis kapitalizmas
QUOTE(ajja @ 2007 06 21, 16:54) zodziu laukinis kapitalizmas
laukinis kapitalizmas, bet sveikata svarbiau
braskute_v
2007 06 22, 14:39
QUOTE(Tafi @ 2007 04 17, 12:34) Na kad aukletojos vaistu neima, na suprasciau jei butu kokie nuo alergijos vaistai ir pan., bet nuo persalimo tikrai neima bent jau pas mus tvarka yra, o kosinciu ir sloguojanciu visur pilna QUOTE(varla @ 2007 05 03, 08:46)  as kaip tik susidariau ispudi, kad aukletojos dziaugiasi, kad mazai vaiku kuria diena ateina, todel nepriestarauja, kad veda nutysusiu snargliu iki keliu...po keliu dienu jau nuo tokio vieno atkrenta keli... Ar tikrai mūsų šalis tokių nesusipratusių žmonių šalis? Mano vaikas apsirgo, pasiėmiau biletenį, prabuvom namie, gėrėm vaistus, antibiotikus, kai nuėjom pas gydytoją- mano vaikas dar ir kosėjo ir snargliavosi. Daktaro nuosprendis buvo, kad vaikas pasveiko ir uždarom biuletenį. Aš susirasčiau auklę, dar kokiai savaitei (man ir pačiai būtų ramiau), bet niekas savaitei laiko neis  Artimųjų, kaip daugelis čia turinčių: mamų, bobučių, seserų, brolių, aš neturiu. Iš darbo nemokamų atostogų po savaitę taip lengvai šiais laikais neduoda. Ar man tą vaiką vestis į darbą? QUOTE(MyWay @ 2007 06 20, 14:08) Tokias mamas aš tik niekinu!!![/b]  Į sveikatą  labai drąsu taip kalbėti, bet niekada nežinai, kaip lazda atsisuks ir užtvos QUOTE(ajja @ 2007 06 21, 18:54) Manau, geriausia iseitis susirast aukle, kad po ligos vaikas dar namie pabutu kokia savaite. Laukiu pasiūlymų į až su mob. numeriais. Aš tikrai tokio varinato auklytės norėčiau. bet kiek teko susidurti, tai yra prabanga  nelabai auklės skuba eiti dirbti tik "kokiai savaitei"
QUOTE(Cider @ 2007 06 20, 17:12) PASKAIICIUS CIA TAI NELABAI SUPRANTU KA TAVO VAIKAS NIEKAD NESERGA? NEMANAU KAD SU TOKIU POZIURIU TAU KOKS NORS DARZELIS TIKS . ISVADA PAKRATYK PINIGINE IR SUSIRASK AUKLE! o kuriai čia tamsta taikei? Mano vaikas dar nebuvo sirges, jeigu neskaičiuotumem temperaturos pakilimo del dantukų kilimo. Ir nėr ko sargdint, atseit, taip stiprint imunitetą
QUOTE(varla @ 2007 06 22, 16:21) o kuriai čia tamsta taikei? Mano vaikas dar nebuvo sirges, jeigu neskaičiuotumem temperaturos pakilimo del dantukų kilimo. Ir nėr ko sargdint, atseit, taip stiprint imunitetą  TAikiau tam kas sita diskusija uzvede.  Tik nereikia suprast kad su temperatura vest reik  , bet jei slogyte yra tai ka daryt  , Gerai jei galit sau leist ir i darba eit kada norit o as pvz tokios galimybes neturiu  . Ir be to tokiu snargliuku visada darzeli buna  , o kad ir i darzeli neitu vistiek gali apsisnargliuot tai gal uzdaryt i koki izoliatoriu?Kad neduok Dieve neapsirktu
QUOTE(Cider @ 2007 06 22, 18:13) TAikiau tam kas sita diskusija uzvede.  Tik nereikia suprast kad su temperatura vest reik  , 1. bet jei slogyte yra tai ka daryt  , Gerai jei galit sau leist ir i darba eit kada norit 2. o as pvz tokios galimybes neturiu  . Ir be to tokiu snargliuku visada darzeli buna  , o kad ir i darzeli neitu vistiek gali apsisnargliuot tai gal uzdaryt i koki izoliatoriu?Kad neduok Dieve neapsirktu  1. netoleruoju, jei neturi kur deti, tai pas sveikus vaikus nuvesi, ane; 2. keisk poziuri, darba, bet sveika mastyma turi tureti, esi suaugusi moteris  .
QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 17:22) 1. netoleruoju, jei neturi kur deti, tai pas sveikus vaikus nuvesi, ane; 2. keisk poziuri, darba, bet sveika mastyma turi tureti, esi suaugusi moteris  . Tai vat tu ir nevesk . O as nieko blogo nematau imuniteta vaikas igyja  O be to darbai padoriau apmokami nesimeto kad taip lengvai galetum ji pakeisti . Kiekvienas daro pagal savo galimybes, tik nerei teist kol galbut nesi pabuvus blogoj padeti kad net duonos neturi.
QUOTE(Cider @ 2007 06 26, 18:05) Tai vat tu ir nevesk . O as nieko blogo nematau imuniteta vaikas igyja  O be to darbai padoriau apmokami nesimeto kad taip lengvai galetum ji pakeisti . Kiekvienas daro pagal savo galimybes, tik nerei teist kol galbut nesi pabuvus blogoj padeti kad net duonos neturi. Moteriške, Tau tikriausiai galvoje visai ne vaikas, o socialinės garantijos. Ne tik pati darbą derini, bet ir kitos, dėl Tavo vaiko kita gali neiti į darbą? Nekalbu apie save, bet kita Tavęs pagailės, nes turi darbą?  Nuo kada darbas tabu, o vaikai kas tada Tau?
QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 18:47) Moteriške, Tau tikriausiai galvoje visai ne vaikas, o socialinės garantijos. Ne tik pati darbą derini, bet ir kitos, dėl Tavo vaiko kita gali neiti į darbą? Nekalbu apie save, bet kita Tavęs pagailės, nes turi darbą?  Nuo kada darbas tabu, o vaikai kas tada Tau?  O kai vaikui neturi ka valgyt paduot kas tada. Jei esi turtinga poniute tai tu sito dalyko nesuprasi
QUOTE(Cider @ 2007 06 26, 18:58) O kai vaikui neturi ka valgyt paduot kas tada. Jei esi turtinga poniute tai tu sito dalyko nesuprasi  aš ne apie turtus, o apie moralę kalbu
QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 20:35) aš ne apie turtus, o apie moralę kalbu  idomu apie kokia morale kalbetum jei sedetum namie su vaiku tusciais pilvais.man atrodo cia ne kitoms o tau paciai sveiko mastymo gerokai truksta.
Klausykit, moteriškės, gal baikim šią diskusiją, nes matau, kad nieko doro iš to neišėjo. Kam vaikai labiau rūpi nei darbas, tas ir toliau rūpinasi ir rūpinsis jais labiau, nei savo finansine gerove, o kuriai svarbiau užsidirbt kuo daugiau pinigų, ta ir toliau elgsis kaip jai geriau atrodo... Nėr ko čia vienoms kitas kaltint ir įžeidinėt, ne tam aš šią temą užvedžiau, o tam, kad pati sužinočiau (o gal ir kitoms tokio pat mastymo mamoms būtų naudinga tokia info.), ar yra toks darželis, kuriame vaikų sveikata svarbiau negu pinigai. Ir nėr čia ko mėtytis tokiom frazėm, kaip badas, tušti pilvai, nėr ko apsirengt ir pan. Juk ne Etiopijoj gyvenam pagaliau
QUOTE(Pupsiukas @ 2007 06 21, 16:35) Visi vaikai serga, tai tiesa, bet per tokius tevus kurie į " paprastą slogytę" numoja ranka( beje ta paprasta slogytė dažniausiai būna tik kitos ligos pradžia) ir veda neva " sveika, bet truputi sloguojanti " vaiką į darželį vaikai serga daug dažniau nei turėtų. Na sloga visada buna kitos ligos pradzia ( arba simptomas), bet tai nereiskia, kad ta liga butinai bus. Sloga yra zenklas, kad imunitetas susilpnejo ir kabinasi kazkokia bacila. Bet tai tikrai nereiskia, kad jinai prisikabins, jeigu bus laiku imtasi atsargumo priemoniu - ir visai ne apie izoliacija kalba eina. Nemaniau ir nemanau, kad tik sloga ( be stipraus kosulio, temperaturos, nuovargio, silpnumo) yra liga, ir kad su vaiku tada reikia elgtis kaip su ligoniu. Gyvena jisai iprasta gyvenima tiktais gauna pagalbos ( vaistai, kompresai, koju kaitinimas, arbatos), kad liga baigtusi neprasidejus. O jeigu tavo vaikas uzsikrecia nuo kitu, tai galvok kaip stiprinti jo imuniteta arba augink izoliuota, nes visiskai sveiku zmoniu nelabai rasi. Man jau geriau tegul mano vaika uzkrecia sloga, negu kokias vejauraupiais ar kokliusu - ju pacios ligos pradzios nesimato ir kelio uzkirsti neina. Papildyta:QUOTE(varla @ 2007 06 27, 14:24) Kam vaikai labiau rūpi nei darbas, tas ir toliau rūpinasi ir rūpinsis jais labiau, nei savo finansine gerove, o kuriai svarbiau užsidirbt kuo daugiau pinigų, ta ir toliau elgsis kaip jai geriau atrodo... Nėr ko čia vienoms kitas kaltint ir įžeidinėt, ne tam aš šią temą užvedžiau, o tam, kad pati sužinočiau (o gal ir kitoms tokio pat mastymo mamoms būtų naudinga tokia info.), ar yra toks darželis, kuriame vaikų sveikata svarbiau negu pinigai. nebutina cia jau persudyti ir izeidineti kitu Nera sloga liga ( arba jeigu jau ja laikote liga, tai tokio sunkumo), kad vaika reiketu izoliuti nuo visu ir nuo visos iprastos veiklos
braskute_v
2007 06 27, 16:12
QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 20:47) Moteriške, Tau tikriausiai galvoje visai ne vaikas, o socialinės garantijos. Ne tik pati darbą derini, bet ir kitos, dėl Tavo vaiko kita gali neiti į darbą? Nekalbu apie save, bet kita Tavęs pagailės, nes turi darbą?  Nuo kada darbas tabu, o vaikai kas tada Tau?  QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 21:35) aš ne apie turtus, o apie moralę kalbu  Neturiu net ką parašyti, matyt, moteriškė labai gerai aprūpinta vyro arba turtingų tėvelių vaikas, nes čia dirbdamas vos iki atlyginimo datrauki, tai jei nedirbtum? Tai iš širdies patariu, kad ir į mokyklą neleistumėt vaiko, o samdytumėt mokytojus į namus. Atskleisiu paslaptį  ten vaikai į mokyklą ne tik kosėdami ir snargliuodamiesi eina, bet ir su temperatūra, kad atsiskaitymą parašyti.
knielita
2007 07 02, 12:26
QUOTE(MyWay @ 2007 06 26, 18:47) Moteriške, Tau tikriausiai galvoje visai ne vaikas, o socialinės garantijos. Ne tik pati darbą derini, bet ir kitos, dėl Tavo vaiko kita gali neiti į darbą? Nekalbu apie save, bet kita Tavęs pagailės, nes turi darbą?  Nuo kada darbas tabu, o vaikai kas tada Tau?  Kiekvienai mamai vaikas svarbu, taciau netekus darbo gali tekti ir namus ir duonos kasni prarasti. Na nebent turtingas vyras kuris mielu noru islaiko seima ir pilnai ja aprupina. O ka daryti toms, kurios privalo dirbti? Pastovus nedarbingumai neglosto darbdaviu sirdziu, pastovus darbu keitimas nera iseitis ar issigelbejimas. Beje, ne visos turi kam palikti paaugoti vaikucius. Ka daryt jei gyveni kitam mieste arba seneliai dirba, seses, broliai dirba? Kur palikti? Aukle kuri ateina tik vaiko ligos atveju tikras isigelbejimas, bet tokia surasti labai sunku. Pirma- tai laikinas darbas, pajamos priklauso tik nuo vaiko prieziuros dienu. Antra - kas labai nori buti su serganciu svetimu vaiku? Yra siokia tokia rizika, kad kazka praleisi, o dar vaikai paprastai buna nevalgus, kaprizingi ir pan. Trecia - teko isgirsti kad kitos aukles bijo pacios uzsikresti nuo serganciu vaiku, ypac vyresnio amziaus moterys O blogiausia yra tai, kad jei tavo vaikas serga kas 2 savaites vos atsiradus slogai gydytoja nenori duoti nedarbingumo, jau nekalbu apie darbdavi, kuriam net baisu paskambinti ir pranesti, kad vaikas jau n-taji karta serga. O dar baisiau yra tai, kad tu saviski slaugai iki kol pasveiksta galutinai, nuvedi sveika i darzeli, o ji pasitinka sloguojantys ir kosintys jo grupes draugai. Faktas kaip blynas, kad savaite ar dvi ir taviskis vel sirgs... Ka daryt? Arba mesti darbus visoms mamoms ir vaikus neleisti vos prasideda sloga arba samdyti aukle ir vaiko neleisti i kolektyva, arba leisti vaika i darzeli ir laukti kol vaiko imunitetas sustipres Siaip manau, kad reikia buti toleriskesniems kitu atzvilgiu, negerai kai veda serganti vaika, bet ar mums yra sukurtos pakankamai geros salygos ir teises slaugyti sergancius vaikus?
GIEDRŪNĖ
2007 07 02, 14:15
LABUKAS VISOSMS MAMYTĖMS MŪSŲ MERGYTĖ TURI PIUKIĄ DAKTARĘ IR MES GYDOMĖS TAIP JEI SUSERGAM : SLOGĄ GYDOM VILBROCIL LAŠIUKAIS , IR UMCOLOR LAŠIUKAI JIE SUDARYTI IŠ ŽOLELIŲ , IR YRA NE ANTIBIJOTIKAI, BET VEIKIA KAIP ANTIBIJOTIKAI UŽ KIRS LIGAI KELIĄ. JEI KOSTI HEDELIKSAS .
Hmmm...
2007 07 02, 14:49
QUOTE(MyWay @ 2007 06 20, 13:08) Gi nebūna taip, kad nėra kam palikti , tai pati gali susirgti vėžiu, nelaimės persekioti ir pan. Šitą žinau ir turiu pvz... Tokias mamas aš tik niekinu!!!  Kaip tai nebūna? Reiktų kiek toliau savo daržo žiūrėt  Neturiu aš čia močiučių, senelių, dėdžių, tetų, nieko. Esam aš, vyras ir vaikas. Sukamės kaip išmanom, keičiamės prižiūrint vaiką ir t.t. Ieškau ir auklės sergančiam vaikui prižiūrėt, tik kad nė viena per beveik tris mėnesius neatsiliepė. O dėl paryškinto teksto tai  Neprisikalbėk... QUOTE(ajja @ 2007 06 21, 17:54) Manau, geriausia iseitis susirast aukle, kad po ligos vaikas dar namie pabutu kokia savaite. Ieškau tokios, kaip jau minėjau, - nerandu, nors skelbimus ir internete visur dėjau, ir per agentūras ieškau ir t.t. Kol kas nulis rezultatų. P.S.: Kad būtų aiškiau, nevedu vaiko sergančio į darželį, nors pati dirbu dar visai nesenai , imu nedarbingumą esant reikalui. Kai sirgo 3 savaites, ėmėm pakaitom su vyru. Bet suprantu, kad yra situacijų, kai tokios galimybės nėra.
|
|