Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duotumėte savo vaikui buvusio vaikino vardą?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
Elemire
Sveikutės,

Vakar kažkaip įsišnekėjom su drauge, kad yra nemažai gražių vardų, kurių jokiu būdu neduotumėme savo vaikams, nes tokiu pat vardu buvo mūsų jaunystės meilė. Priežastys kaip ir paprastos: tų laikų pažįstami kraipytų galvom ir kurtų teorijas, kažkaip nepatogu prieš savo dabartinius vyrus, na ir šiaip, kaip sakant yra priežasčių dėl ko tie ex tapo ex.

Problema vienok tokia - ar seni seni mokykliniai susižavėjimai "skaitosi" - buvo juk ten kokioj 7-8 klasėj koks nors berniukas patiko, bet santykiais tokius susižavėjimus pavadinti na kiek per drąsu, geriausiu atveju bučkis ir viskas, be to, dažniausiai jau ir jokių ryšių su tais vaikiais nėra, išskyrus gal kokį klasės susitikimą.

Žodžiu, padiskutuokime.
muminukas
Duočiau, jei meilė buvo seniai paauglystėje - mano balsas.
tiesa, tokios "meilės" nebuvo, tiksliau - buvo n susižavėjimų, bet jie nesiskaito. o tos tikrosios meilės vardo, kuri buvo ankstyvoje jaunystėje, tikrai neduočiau: ir iš pagarbos savo vyrui, kuris apie ją žino, ir kad ta buvusi meilė nesužinotų.
Papildyta:
QUOTE(Elemire @ 2007 04 11, 09:12)
Problema vienok tokia - ar seni seni mokykliniai susižavėjimai "skaitosi" - buvo juk ten kokioj 7-8 klasėj koks nors berniukas patiko, bet santykiais tokius susižavėjimus pavadinti na kiek per drąsu, geriausiu atveju bučkis ir viskas, be to, dažniausiai jau ir jokių ryšių su tais vaikiais nėra, išskyrus gal kokį klasės susitikimą.
*

manau, kad tokie nesiskaito mirksiukas.gif beje, klasiokas savo dukrą klasiokės vardu pavadino - sakė, kad jo mokyklinė meilė buvo, nors niekada to net neįtarėme.
beje, man būtų tikrai malonu, jei kas nors dėl šios priežasties mano vardu dukrą pavadintų rolleyes.gif
Sidabrinė
Balsavau uz "duociau jei vardas grazus"(pavadinciau).Tu mokykliniu ir vaikisku meiliu buvo daug,ir apie jas net neprisimenu,tai kodel gi nevadint savo vaiku vardu ,kuris man patinka. biggrin.gif
litavkasam
MB norėjo dukrytę pavadint savo senos meilės vardu, gražiu, beje. Užprotestavau griežtai. Ta sena meilė buvoirgi tokia daugiau iš tolo ir jis su ja visad gražiai bendrauja dar ir dabar, bet jau savo vaiko jos vardu tai nė per kur nepavadinčiau schmoll.gif Tai tas pats galioja ir man ax.gif
*GAILĖ*
aš tai duočiau, jei vardas man labai patiktų, būtų gražus mirksiukas.gif . ką ten supaisysi visas tas meilės, ypač paauglystėj buvusias tongue.gif . bet jokiu būdu neduočiau pvz savo pirmo vyro vardo blink.gif , arba iš kokių nors rimtų liūdnai pasibaigusių santykių, kurių prisiminimai skaudūs g.gif . taigi duočiau, bet su išlygom blush2.gif
berniukai
Sveikos! smile.gif
Jeigu tas vardas gražus aš duočiau.Nebent kažkoks jausmas liko iki šiol.Kad nebūtų taip,vyras kviesdamas savo dukrą vis prisimintų savo buvusią.O jei jausmų nelikę kodėl ne?
muminukas
QUOTE(ingalp @ 2007 04 11, 10:31)
aš tai duočiau, jei vardas man labai patiktų, būtų gražus  mirksiukas.gif bet jokiu būdu neduočiau pvz savo pirmo vyro vardo  blink.gif , arba iš kokių nors rimtų liūdnai pasibaigusių santykių, kurių prisiminimai skaudūs  g.gif . taigi duočiau, bet su išlygom  blush2.gif
*

va, aš būtent apie tai drinks_cheers.gif
Aujusa
na, meilė meilei nelygu smile.gif. Bet jei man tas vardas primintų buvusią meilę, tai kategoriškai neduočiau. Iš pagarbos savo vyrui. Gražių vardų yra daug smile.gif .
Turiu keletą pažįstamų pavadinusių vardus savo buvusiųjų mylimųjų vardais ( ir jau ne vaikiškų meilių). Tai man kažkaip keista... g.gif . Bet žinoma čia kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas
*Miledi*
Neduočiau niekada, nors ir vardas labai gražus būtų, nors ir vyras apie jį nieko nežinotų, nors ir jausmai neišblėsę būtų... schmoll.gif Pirmiausia todėl, kad man tai nuolatos primintų ex... o tai nieko gero schmoll.gif Antra, kaip žinia, nežinomi dalykai labai dažnai tampa žinomais bigsmile.gif O trečia... o ką, jei likimas vėl kada suves su tuo žmogum? g.gif Niekada negali žinoti ax.gif
vvandene
neduociau schmoll.gif
Meka Pinavija
Duočiau, jei vardas labai patiktų 4u.gif
Isila
Duočiau, jei tai būtų mokyklinių, vaikystės laikų meilės vardas. tokios ir meilės tada. Na, o jei tai būtų vardas kažkada buvusios tikrai rimtos meilės, tada ne. Gal kitiem ir nesisietį su kokiom tai mano exmeilėm, bet pačiai širdy vis tiek kažkas kirbėtų.
joločka
Duočiau, jei MB nežinotų apie buvusius santykius, bet ir vardas turėtų laabai patikti g.gif Bet dabar, kai pagalvoju, tai nė vieno iš ex vardas tiek nepatinka, kad pavadinčiau juo vaiką biggrin.gif
Laurulka
Atsakiau, kad duočiau, jei gyvenčiau kitame mieste, nors ir kitu atveju iš tiesų, nematau čia nieko tokio, bet tiesiog jeigu gyventume tam pačiam mieste, tai galėtume susitikt, ir tas ex prisigalvotų bet ko lotuliukas.gif 4u.gif O šiaip papasakosiu, gal bus įdomu: Erika vuvo mano vyrioko meilė lotuliukas.gif Bet šį vardą svarstėm abu ir viena iš mūsų pupų būtent Erikutė ax.gif Bet tikrai ne tos meilės garbei (cha, bent jau vyras taip sako lotuliukas.gif ) Na, teisybę pasakius buvo taip: tiesiog kai darėm sąrašą ir parašiau šį vardą, brangusis pasakė, kad jam labai gražus vardas Erika, bet turbūt nebenorėsiu jo duot, kai sužinosiu kai ką tongue.gif Kai paklausiau ką, tai pareiškė, kad mokyklos laikais kažkiek laiko draugavo su tokia klasioke vardu Erika (čia ne pirmoji meilė buvo, ačiū Dievuliui biggrin.gif ) Na, bet man vardas ant tiek mielas, o ir tą jo meilė buvo seniai ir neilgai truko, kad neatbaidė, o ta Erika, kaip jis sakė, po mokyklos įstojo į Klaipėdos universitetą ir lig ten pasiliko, tai viskas ok, neturėtume jos sutikt biggrin.gif lotuliukas.gif
O bet šiaip jei meilė būtų kokia labai rimta, o juolab be atsako ir nelaiminga - tai būtų visai kitas reikalas, ir iš mano, ir iš vyro pusės. Tada ko gero tikrai neduotume to vardo schmoll.gif
Lamia
Neduociau.. noreciau, kad mano vaiku vardai butu tokie, kokiais dar ne vieno zmogaus nepazinojau g.gif nes kazkaip kiekvieno vardo grazumas priklauso nuo to koks zmogus buvo tuo vardu, o kai nezinojai nei vieno, tai ir vardas toks neutralus, jau ziuri istikro pagal jo grozi, skambesi smile.gif
HappyAngel
Tikrai nevadinčiau savo vaiko ex vardu. Išblėsę tie jausmai ar neišblėsę (kokie jie bebuvo), vardas vis tiek pirmiausia su ex asocijuotųsi. Praeitį palieku praeičiai mirksiukas.gif
juodaplauke_ilgakase
Neleidžia balsuot verysad.gif verysad.gif verysad.gif Gal vėliau pavyks bigsmile.gif O atsakymas: niekada neduočiau. Kad ir koks man tas vardas būtų gražus, bet ne ne ne schmoll.gif Mano buvusio vaikino vardas man buvo nerealus, labai gražus, patiko dar prieš mūsų pažintį su juo, o po to dar stipriau ėmė patikti, bet kai išsiskyrėm net negera būna išgirdus tokį vardą, kaip jo, nes skaudūs prisiminimai, ir nors jau seniai viskas baigta ir myliu savo vyrą, bet turbūt kažkas visgi amžinai liks širdyje, todėl negalėčiau vaiką šaukti jo vardu, kaskart primintų ir skaudintų, būtų asocijacijuos su kažkada mylėtų, o šiuometu nebemėgiamu žmogum, o juk taip negalima... verysad.gif
Bet nežinau, gal jei išsiskyrtųme ir būtume draugai ar tiesiog išsiskirtume be pykčio ir ašarų, gal ir nekreipčiau dėmesio, ir duočiau tokį pat vardą (aišku, jei man labai gražus būtų ir vyras nežinotų apie tai, kas buvo tongue.gif blush2.gif ) Na aš nežinau, ar taip būtų, tik numanau 4u.gif Bet pagalvojus geriau tikrovėje ir tokiu atveju visgi aš neduočiau buvusio vaikino vardo ax.gif
vyšniux
As neduociau,bet mano buves savo dukryte pavadino mano vardu smile.gif .
Meluociau jei sakyciau,kad nemalonu happy.gif
Simple girl
Balsavau už "duočiau jei vardas būtų gražus" kadangi nebuvo ex'ų gražūs vardai nei vienas tai negresia biggrin.gif O šiaip irgi su išlygom, jei skaudus išsiskyrimas ir prisiminimas iki šiol tai neduočiau
Margita
Niekada neduočiau,nors ir būtų labai gražus schmoll.gif
believer
Duočiau tik paauglystės "meilės" vardą - tai yra tik tuo atveju, jei dabar suvokiu, kad ne jausmai, o vaikiški pasvaičiojimai buvo tongue.gif kitais atvejais, apie kuriuos spėjau pagalvoti, nemalonu būtų ir prieš vyrą, ir prieš save, o prieš tą buvusįjį tai gėda išvis blush2.gif lotuliukas.gif
SANTA
Žiurint kokia ta meile buvo biggrin.gif .Bet gal visgi rinkciausi kitus vardus nei meiliu buvusiu biggrin.gif
Ecola
Neduociau jau vien del to, kad vardas visda kelia kazkokias asociacijas, o vaikelis - sventas reikalas smile.gif Nera ko jo maisyti su visokiom meilem smile.gif Be to, nemaloniai jausciausi jei mano ex pavadintu savo vaika mano vardu.. Kazkaip nemalonus jausmas man kyla kai apie tai pagalvoju..
SUNO
Neduociau,o jei vyras sugalvotu duot savo buvusios meiles varda musu dukrai,niekada nesutikciau. schmoll.gif kaip ir pati neduociau sunui savo buvusios meiles vardo, blink.gif kam to reikia varda gali ir kita pasirinkti. ax.gif
Kribuk
Duočiau, jei vardas gražus. Ir aišku atsižvelgčiau į tai, kad man pagalvojus apie tą vaikiną nekiltų blogi ar negražūs prisiminimai. smile.gif
-Tynka-
Jei prisiminimai skaudus, tai dar ir toki pati varda duot butu beprotyste. Aisku, visai kita kalba, jei tai nebuvo rimta meile, o tik vaikiska smile.gif
beje, mano brolio vardas toks pat kaip mamos buvusio vaikino- bet greiciausiai tai tik sutapimas, o ir istorija su tuo vaikinu nebuvo svarbi. Mano dede taipogi turejo kazkokia panele tokiu pat vardu, kaip kad mano pussesere smile.gif bet g.gif kaip ten pas juos buvo, as jau nezinau cool.gif
JANIUKAS
Jei vardas grazus kodel ne
Isida
Nevadinčiau jokiu atveju. schmoll.gif Nei labai gražiu, nei nerimtos meilės, apskritai stengčiausi pavadinti vaiką vardu "nepriklausančiu" niekam is pažįstamų ar giminių. Kad turėtų savo rolleyes.gif Ir galėtų pats kurti savo vardo "istoriją".
helena
O kodėl ne? Man mano buvusio vaikino vardas labai gražus, tik kad vyras ko gero, priešintųsi biggrin.gif
lijo
nepavadinčiau... yra daug kitų gražių vardų ir nėr ko praeities purenti smile.gif
Alegra
Jeigu ta draugyste buvo is ilgesniu ir svarbesniu-tikrai neduociau biggrin.gif Tai kaip tas buves pagalvos, kai isgirs kokiu vardu vaikas pavadintas? lotuliukas.gif Butu arba cia jo tas vaikas arba, kad vis dar ji isimylejus galvotu biggrin.gif Bereikalingu istoriju pasklistu dar g.gif Nerizikuociau, be to tai tokio pat tikrai vardo neduociau, kam cia tu prisiminimu dabarty su tuo vardu kiekviena diena.. schmoll.gif
tamsi
Duočiau jai vardas tikrai gražus ir dar jei vyras nežinotu iš kur aš toki vardą sugalvojau biggrin.gif
Stiklinė
Na jau ne schmoll.gif kam savo vaikui duoti kažkokios exmeilės vardą. Kad ir koks tas vardas gražus bebūtų, neduočiau tikrai.
*Citra*
QUOTE(tamsi @ 2007 04 15, 10:26)
Duočiau jai vardas tikrai gražus ir dar jei vyras nežinotu iš kur aš toki vardą sugalvojau biggrin.gif
*

As irgi taip pat. smile.gif
Niutsi
Na, kadangi iki saviškio vaikinų neturėjau tai nžn... (tik nesijuokite... blush2.gif )
Bet jeigu kalbėti apie meiles apskritai, tai savo pirmosios meilės (vienintelės prieš MB) vardo ko gero neduočiau, nes brangusis viską apie jį žino, be to meilė buvo labai ilga, rimta, ir nelaiminga, be atsako, dar be to būtų žiaurūs prisiminimai, o ir visi pažįstami žinojo, kaip "svaigau", taip kad išgirdę, kad pavadinau vaiką tokiu vardu, sakytų, kad dar myliu ta vaikiną, o ir jis tą patį pagalvotų...
Taigi nevadinčiau, nors šiaip jo vardas man labai labai gražus...
O pavadint galbūt galėčiau jeigu:
1.būčiau vieniša mama ir mylėčiau tą vaikiną.
2.jei nieks nežinotų apie tai, kas buvo, ir jausčiau kažką, ko gero vyrui nežinant, kovočiau už tokį vardą
3. jeigu meilė buvo seniai ir labai nerimta (pvz. daržely, pradinėse klasese)
Na, o šiaip tai nevadinčiau,, nes prisiminimai daro savo, ir nieko gero iš to nebūtų... verysad.gif
Alegra
Va va.. biggrin.gif Taigi yra pasauli milijonai tu vardu ir dar grazesniu uz to ex smile.gif Kam cia ta praeiti vilkt uz uodegos atgal lotuliukas.gif
Ašura
schmoll.gif Ne. Yra begalės gražių vardų wub.gif .
Laava
niekada neduociau, o ir tas vardas praranda savo grozi issiskyrus su kazkada taip myletu zmogui....
Pangasija
žiūrint kurio lotuliukas.gif
vieno exo vardas buvo nevykęs. o kito -- labai gražus. tik kad gana nutampytas. dėl to suabejočiau ar vaikui tokį duot.
light blue
Neduočiau, nes dar kada susitikus ex'ą paklaustų vaiko vardo ir reiktų iškošti jo vardą jaučiu užraudonuočiau smile.gif O tam tai įtariu nosis užkiltų iki debesų. Gerai, kad neturėjau nei vieno draugo, kurio vardo sūnui norėčiau, o ir sūnaus neturiu biggrin.gif Tačiau panašus variantas galėjo būti su dukryte ir jos vardu (patiko vardas, kuris MB ex'ės buvo), užprotestavo jis iškart smile.gif
Jamie's girl
Duočiau jei vardas abiems su vyru patiktų. O tie ex tegul ir lieka ex. Pas mane irgi visi ex buvo be galo nutampytais vardais, tai ramu - nebus vaikas mano nei joks Vaidas, Mindaugas ar dar koks. mirksiukas.gif
Ferrari
Niekada!!! (aš kalbu ne apie tuos, kuriuos 13-kos buvau įsimylėjus smile.gif )
Pirmiausia tai nuolatiniai prisiminimai. O svarbiausia, aš pati nenorėčiau, kad mano dukra turėtų kurios nors ir vyro Ex vardą bash.gif ir nesvarbu, kad ji ex, kad tai jau praeity, bet nereikia, man apie tai priminti. Taigi, iš pagarbos vyrui, niekada nepavadinčiau schmoll.gif savo sūnaus savo Ex vardu, nesvarbu, žino jis apie jį ar ne.
Elemire
QUOTE(light blue @ 2007 04 19, 14:29)
Neduočiau, nes dar kada susitikus ex'ą paklaustų vaiko vardo ir reiktų iškošti jo vardą jaučiu užraudonuočiau smile.gif O tam tai įtariu nosis užkiltų iki debesų.

Vat aš irgi ko gero taip pat - ir labai gėda būtų pasakyti, ir jau buvusiems tai ko gero nosis iki debesų užsiriestų.

Jau nekalbant apie visas pletkininkes moteriškes, ten jau tokias teorijas sukurtų kad... Kai universitete mokiausi, buvo mūsų tokia mergina, iš pradžių dėl vieno kursioko džiūvo, o paskui po kelių metų ištekėjo už kito pažįstamo. Tekėjo kaip sakant iš reikalo ir pavadino vaiką pirmojo vardu - Mantu: vardas dažnas, ir niekaip su ta sena meile nesusijęs, nu bet jau mergom kalbos buvo tai kokiem dviem metams. Kažkaip ir tam ex Mantui nelabai kas buvo, nes visi ir klausdavo kaip čia dabar yra. doh.gif
Darjana
Pirma reakcija - aišku duočiau , jei vardas gražus. Bet...... pagalvojau... Jei taip norėtu pasielgti mano vyras ..... doh.gif Taigi atsakymas - Ne , neduočiau niekada. Kad mylimam vyrui (sutuoktiniui) minčių negerų nekiltu , kad nesuabėjotu mano jausmais jam. Nes aš jį labai , labai...... wub.gif
andreja
biggrin.gif Niekada neduočiau,nes nenorėčiau gyventi prisiminimais blink.gif Yra daug gražių vardų...kam tokia garbė "buvusiam"? doh.gif
Jurgittta
Jei tai būtų labai seniai, ankstyvoje paauglystėje (turiu omeny kažkur iki 14 metų, nes vėliau ir paauglystėje meilė gali turėti įvairių atspalvių...) tai galėčiau duoti, jei tas vardas mums labai patiktų. Neatsisakyčiau gražaus vardo dėl vaikiško susižavėjimo. Kitais atvejais griežtai NE schmoll.gif
Gulia
QUOTE(Sandruliukas @ 2007 04 11, 08:30)
Balsavau uz "duociau jei vardas grazus"(pavadinciau).Tu mokykliniu ir vaikisku meiliu buvo daug,ir apie jas net neprisimenu,tai kodel gi nevadint savo vaiku vardu ,kuris man patinka. biggrin.gif
*

Sutinku
Granteja
Ne, jau ne, čia turbūt vienintelis vardas, kuriuo niekada nevadinčiau savo vaiko schmoll.gif Per daug čia tam ex garbės būtų blink.gif Mano draugai ir tėvai turbūt pagavlotų, kad su protu susipykau fool.gif Aš jau nekalbu apie savo vyrą... O ir man pačiai tas vardas tik su ex asocijuojasi, yra daug gražių vardų, rinksiuos tokį, kuris "neturi jokios praeities" smile.gif
Sin City
Neduociau, nors ir nebuvo su labai graziais vardais biggrin.gif
O MB siule savo ex vardu dukryte pavadint blink.gif , bet sakiau jokiais budais schmoll.gif biggrin.gif Nes ne super ir grazus, bet ir siaip man kazkaip durna, kaip kazkas ir sake, sutiksi po keliu metu paklaus vardo ir uzries paskui nosi cool.gif biggrin.gif
*Lina*
na jau ne. schmoll.gif schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.