Gydytoja kosinciam ir nesveikstanciam mano leliui patare issitirti del mikoplazmu. Gal zinot kas tai per daiktas? Suprantu kad kazkokia bacila. O daugiau apie ja nieko nezinau. Gal kas esat su ja susidure? Esu girdejus kad nuo katinu uzsikrest galima (o gal ka maisau), bet mes jokio gyvio neturim.
Ne tikrai ne nuo katinu. Nesu gydytoja tik zinau kad tai bakterine liga.
Mums siandien toki tyrima darys, ryt parasysiu. Cia is gerkles paima tepineli ir po to istiria ar yra tokiu bakteriju. jei taip, tada gydo
mano maziui buvo mikoplazma. tas tyrima daromas is kraujo, mes darem privaciam kabinete vilniuje, vadinasi geromeda. jie pasako kad rado arba ne o tada reikia gerti antibiotikus ir kosulys praejo po keliu dienu. cia tikrai ne nuo katinu, cia kitaip, jei nori daugiau info pasileisk per google ir susirasi. o uzkersia koks nors zmogus, skaiciau kad kai kurie suauge visa gyvenima serga, net to nezinodami o vat vaikuciai ir uzsikrecia...
Prisiminiau kad nuo katinu atrodo taksoplazmoze vadinas ar kazkaip pan. Avita, labai lauksiu tavo info po siandienos tyrimu
Apie mikoplazminę infekciją galit pasiskaityt www.sveikas.lt puslapyje. Jei vaikas serga neseniai, tai tepinėlis imamas iš burnos, o jei įsisenėjus problema - daromas kraujo tyrimas (suaugusiems irgi daržniausiai daromas kraujo tyrimas).
Geriausi antibiotikai nuo šios infekcijos Klacid.
per kiek laiko buna atsakymas, jei ima is burnos tepineli?
gaila tik kad ta liga labai jau greitai vėl susergi, net nžn kaip. nėščia būdama sirgau, išgydė, butent klacidu bet sipmtomai vėl tie patys
Apie šitą brudą daug prirašyta temoje LIGOS IR KITOS PROBLEMYTĖS.
Kiek zinau ta mikoplazma dar ziurint kur "gyvena".
As nescia kosejau ir neissigydziau, tai kai lialius gime po triju savaiciu ir jis pradejo koset, pagulde i ligonine ir padare kraujo tyrima del mikoplazmos, skyre abiem antibiotikus Klacid. As geriau antib. 14 dienu, o kosulys visiskai isnyko dar po kokiu 10 dienu, pasirodo labai isisenejus liga buvo, nes kostinejau 3 menesius, nedaug tiesiog po kelis kart i diena, daugiau kalbant, kiek tyriausi gal balso stygos, ir skrandi tyriau tipo padidejes rugstingumas, o ten ta zaraza mikoplazma sedejo Kraujo tyrima daro infekcinej ligoninej, kaina 30 Lt. Dabar tiksliai zinau jei kosulys nepraeina daugiau kaip 2 savaite, reik tirtis del mikoplazmos arba gert klacida. Aisku kiekvienam gali buti vis kitaip, as rasau kaip mums buvo.
siaip tai klacido, klaritromicino grupes antibiotikais yra gydomos chlamidijos, o ne mikoplazma....... be to, ja gydyti galima ne vien antibiotikais: malda, uzsiprogramavimu, kad nesergi ir pan.
QUOTE(fidelcastro @ 2007 12 27, 16:15) siaip tai klacido, klaritromicino grupes antibiotikais yra gydomos chlamidijos, o ne mikoplazma....... be to, ja gydyti galima ne vien antibiotikais: malda, uzsiprogramavimu, kad nesergi ir pan. Na zinai nescia budama tikrai nuteikinejau save kad sveika esu, issigydziau be vaistu, o ir jauciausi sveika, tik karts nuo karto sukosedavau. Klinikose gyd. pasake negali koset siaip
Sveikutes,
turiu ta pacia beda. Du su puse men laikesi 37.2-37.6 temp, niekas nerado ligos, geriau antibiotikus, pasidariau plauciu nuotrauka, sake lyg bronchitas, isleidau kruvas pinigu vaistams, bet nepraejo, kraujo ir slapimo tyrimus dare 4 kartus, atsakymai- be pakitimu. Lankiausi ir tuberkulioziniam ir pas loristus ir dar pas kruvas pazistamu gydytoju, niekas nerado ligos. Neapsikentusi po dvieju su puse men. nuvaziavau i infekcine ligonine, ten padare tyrimus ir rado ta nelemta mikoplazma. Priskyre atitinkamu antibiotiku (klaritromicino grupes), kurie ja veikia, nes kitu grupiu antibiotikai (esu ju gerusi, taciau jokio rezultato) neveikia sios bakterijos. Sekmes visoms
Ir mes turim sita ''geri''
i lauka eiti galima, pas mus rado chlamidiju... nes irgi 2metus vaikas kosija, tyrimai geri per visus kabinetus vaiksciojom, kol neapsikentus pasakiau, padarom pirma visus tyrimus nuo a iki z o tada israsykit vaistu... ir nedaviau vaikui jokiu vaistu... tik i nosi lasinau... nes jau mum vaistai nepadedavo.... padarem tyrima... geromedoje ir yra chlamidiju kurios ir sukelia mum kosuli, sloga... sunku jas sako isnaikinti... visai seimai reik issitirt... nes jei kazkuris jomis yra uzsikretes vaikas nepasveiks uzsikres vel ir taip pasaka begalo... tiesiog siulau pas ka vaikuciai daznai serga, kosija, sloguoja, pirma nueit pasidaryt tyrimus nuo mikoplazmu ir chlamidiju... nes nuo situ zarazu vaikai pastoviai serga... o tada gert vaistus.. nes sakau 2metus vaika gydziau ne nuo to ko reik
Aš pati prieš du metus buvau pasigavusi mikoplazmos bacilą (nuo vieno žmogaus), kosėjau 2 mėnesius, kol gydytoja liepė infekcinėj išsitirt kraują, o tada ir paaiškėjo
jo,esm tureje ta dalyka.
o tas kosulys labai stiprus, ar tik pakosciojimai?
esmė tame, kad kosėt norisi labai labai dažnai ir kartais stiprokai...o kalbant kosulys dar labiau stiprėja ir dažnėja
QUOTE(vaidavel @ 2008 11 09, 14:01) esmė tame, kad kosėt norisi labai labai dažnai ir kartais stiprokai...o kalbant kosulys dar labiau stiprėja ir dažnėja ačiū
Džiaugiuosi už jus
Mums vis bronchitai kartojasi
Mikoplazminę kvėpavimo takų infekciją sukelia pneumonijos mikoplazma maža, pailga, judri bakterija, sukelianti kvėpavimo organų gleivinės pažeidimą. Gamtinis pneumonijos mikoplazmų rezervuaras žmogus. Tik nedidelė mikoplazmų nešiotojų dalis suserga kliniškai ryškia infekcija, pavyzdžiui, plaučių uždegimu suserga tik 5-15 proc. mikoplazmomis užsikrėtusių žmonių. Ši infekcija dažnai plačiai paplitusi žmonių kolektyvuose (kareivių, studentų, vaikų darželių kolektyvuose). Glaudus kontaktas uždarose populiacijose skatina infekcijos plitimą.
Simptomai Galvos skausmas Bendras silpnumas Karščiavimas Kosulys Raumenų skausmas Ligos eiga Dažniausiai mikoplazminė kvėpavimo takų infekcija pasireiškia plaučių uždegimu. Laikotarpis nuo užsikrėtimo iki ligos pasireiškimo trunka maždaug 9-21 parą. Mikoplazminio plaučių uždegimo simptomai dažnai būna kiek kitokie nei tipiško plaučių uždegimo. Liga prasideda santykinai pamažu. Atsiranda bendras negalavimas, galvos ir raumenų skausmas, karščiavimas ir kosulys (dažniau sausas).
na as jungiuosi prie jusu nes mano sunukas irgi sirgo sia liga bjauri tikrai, pasigavo jis ja neaisku kur bet sia savite gulim kaune 2-oj infekcinej, zada greitu laiku isleisti namo ir namie testi gydyma geria Klacida jau 2 savaites, kosulys siek tiek aprimo; namuose nupirkau kompresorini inhaletoriu kuris tikiuos padek kovoti ir malsinti kosuli; ligononeje garindavo paprastu fiziologiniu skyciu ir kosuli kaip ne keista apramindavo, siuo metu koscioja maziau; zinot mamyte s as labai bijau kad gryzus is ligonines vel neatrikstu nes jeigu prades lankyti mokykla tai ten visokie virusai siaucia, na man taip neramu
man dar rupi toks klausimas ar kosulys daugiau buna sausas ar ir slapias
Na mes nesirgę šia liga, bet du kartus tyręsi. Pirmą kart iš gerklytės ėmė tepinėlį, antrą kartą Endemike iš venos kraują. Kiek žinau reikia stiprių antibiotikų, kartais net dviejų kursų, kad ją išgydyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 17:14) Na mes nesirgę šia liga, bet du kartus tyręsi. Pirmą kart iš gerklytės ėmė tepinėlį, antrą kartą Endemike iš venos kraują. Kiek žinau reikia stiprių antibiotikų, kartais net dviejų kursų, kad ją išgydyti o kaip po to gydetes kaip imuniteta stiprinote, maniskis uzsikrete mokykloje siemet pirmokelsi, gydytoja sake kad tai dazna infekcija ir mokyklose
Mano dukra 9 m. kosėja daugiau kaip mėnesį, kosulys sausas, temperatūros ir slogos nebuvo ir nėra. Ar gali būti mikoplazma? Lankėmes pas LOR, pas pulmonologę, Loras pasakė kad paraudusi tracheja, bet nieko blogo nemato ir neaišku kodėl taip kosti, kai užkosėja tai net žmonės atsisuka
QUOTE(Di8 @ 2009 02 19, 12:49) Mano dukra 9 m. kosėja daugiau kaip mėnesį, kosulys sausas, temperatūros ir slogos nebuvo ir nėra. Ar gali būti mikoplazma? Lankėmes pas LOR, pas pulmonologę, Loras pasakė kad paraudusi tracheja, bet nieko blogo nemato ir neaišku kodėl taip kosti, kai užkosėja tai net žmonės atsisuka uzjauciu ir linkiu pirmiausiai stiprybes ir kantrybes, papasakosiu kaip man buvo, mazis 7 metu kosejo tris savaites, temperatura pradzioje lyg ir buvo, lyg ir persales atrode, taigi gydytoja paeme krauja ir nustate kad virusas infekcinis, kadangi mikoplazma galima istirti praejus 2-3 savaitems tai yra inkubacinis periodas, gali buti kad Jums nieko ir nemate tyrimuose, o jeigu Jus kamuoja nerimas siulau uzsukti i privacia klinika, kaip mamos mineje Geromeda ar kokia kita tame mieste kur gyvenate ir pasakyti kad norite pasidaryti tyrima del mikoplazma pneumonia 9cia ji taip vadinama), o kas liecia alergine bronchine astma maniskis nuo 3 metu ja turi, taigi ji irgi yra nustatoma is tyrimu, pagal kuriuos nustatoma kam yra alergiskas vaikiukas (pvz. namu dulkiu erkutei, arkliui, katei, suniui ir t.t.) na maniskis yra alergiskas namu dulkiu erkutei, alergija 2 laipsnio, gydymui skiriami vaistukai; as Jus pilnai suprantu kai yra neramu nes maniskis prasirgo ir man labai neramu nes pati isikosejau jau 2 savaite ir gydytoja kuri gydo mane sako kad kraujas tik virusa rodo, geriau antibiotuks bet jie man nepadejo.. deja tai dabar taip neramu nezinau ka daryti norisi irgi vaziuoti ir mokamai pasidaryti tuos tyrimus
Ačiū georgiana už greitą atsakymą
Musms darė bendrą kraujo tyrimą infekcijos nematė, kraujas geras, bet tai buvo prieš 3-4 savaites. Vakar išsiaiškinau kad tyrimą dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius Greičiausia reikės važiuoti privačiai, ten kaip su žmogumi bendrauja ir stengiasi padėti Būtinai parašysiu ir jus greičiau sveikit QUOTE(Di8 @ 2009 02 20, 12:18) Ačiū georgiana už greitą atsakymą Musms darė bendrą kraujo tyrimą infekcijos nematė, kraujas geras, bet tai buvo prieš 3-4 savaites. Vakar išsiaiškinau kad tyrimą dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius Greičiausia reikės važiuoti privačiai, ten kaip su žmogumi bendrauja ir stengiasi padėti Būtinai parašysiu ir jus greičiau sveikit labute, matau kad prisijungus tai parasysiu kaip maniskiui yra, man irgi buvo itarimas kad nuo papugos nors siuo metu neturim (pardavem nes nebuvo kas uzsiima ir paradvem tikrai ne delt o kad alergija) bet musu gydytoja pasake kad paprastai alergenas yra tas kuris eina pirmu numeriu tai namu dulkiu erkute o kiti pvz. gyvuneliai gali tik kazkiek itakoti; ziok kiek as sulaukiau pastabu is tevu sesers seimos kad papuga tik kenkia o vat gydytoja sake kad nieko tokio ji lai gyvena su jumis, nes vaikiui reikia nusiraminimo jis pas mane jautresnis aplamai pas mane, manyciau ziurkenytes neatitrauk nuo mazosios as suprantu kad tu siuo metu ivairiu dvejoniu pilna, bet nemanau kad ziurkyte taip stipriai veiks, o del lauko tai taip yra vaikucimas kuriems nustato kad jie alergiski zolems, zydintiems medziams, bet juk dabar ziema; o vat kas liecia kosiuliuka kai susinervuoja tai ir maniskis toki turi na kaip tikas ir aisku pasireiskia asma alergine labiau kadangi vaikai yra jautresni, mums irgi gydytoja siandien sake kad dar po mikoplazmos reiks umkalora 2 savaites gerti ir kita savaite darys kvepavimo testa, tokia kreive kur parodo kaip yra su ta alergine astma , jei ji paumejus teks vel su Singuliaru gyventi (jis kompensuojmas!); na ir dar tokia mintis butu zinoma jeigu tiks mes labai norejome sitirti tuos alergenus tai vaziavom net i Marijampole i privacia klinika kur atvaziuoja gydytojas Valiulis, sis Profesorius yra labai stiprus Lietuvoje tikrai geras, mums ten atliko visus tyrimus aisku susimokejom, beje jis konsultuoja ir Vilniuje; o del mikoplazmos tai tikrai jei geret antibiotukus tas tiesa jie prislopine yra bakterija ir jums tyrimas nieko nepaodys ir tik tiek kad paims krauja maziukei:( as manau irgi kad greiciausiai bus alergija, kazkaip maniskis irgi panasiia koscioja taigi pagalvok del lergologiniu tyrimu ir patariu nelauki, tai va parasiau ir lauksiu ziniu is Jusu, laikykite QUOTE(Di8 @ 2009 02 20, 11:18) Vakar išsiaiškinau kad tyrimą dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius sveikutes isiterpsiu ir as, jei galima. Siaip, kiek as zinau, tai mikoplazma veikia clarithromycino grupes antibiotikai (klacid ir t.t.), kaip minejo georgiana. Tai jei jus geret kitus antibiotikus, tai jie tikrai nepaveike mikoplazmos, ir darant kraujo tyrima galima suzinot ar ja turit, netgi gali parodyt, ar anksciau sirgot Ir butinai prasykit kad padarytu krauo tyr "del Mycoplazmos" (is venos) sekmes ir nesirgit
Tai va, ryt važiuojam į geromeda darytis kraujo tyrimo dėl mikoplazmos
Atsakymas dėl mikoplazmos neigiamas
QUOTE(Di8 @ 2009 02 27, 11:34) oh kaip gerai, siandien vis sukosi galvoje kaip Jums viskas praejo, smagu zinai kad ne ir dabar jau liks tik vienas itarimas - tai alergija ar ne
Sveiki,
galbut kas nors galite pasakyti, kiek Geromedoje kainuoja mikoplazmos tyrimas, ir, jei ja nustato, ten pat paskiria vaistus, ar su tyrimo rezultatais reikia pas savo seimos gydytoja kreiptis? Aciu QUOTE(cintra @ 2009 03 03, 14:00) Sveiki, galbut kas nors galite pasakyti, kiek Geromedoje kainuoja mikoplazmos tyrimas, ir, jei ja nustato, ten pat paskiria vaistus, ar su tyrimo rezultatais reikia pas savo seimos gydytoja kreiptis? Aciu Pas mus seimos klinikoje daro si tyrima - tiksliau paima kraujo sumoki 50LT (tokia kaina pas mus) ir kita diena buna rezultatai - kiek zinau juos veza atlikti kitur, bet viskas gan greita.
Ir mums turbut reiks darytis ta tyrima, ba jau nezinau ka ir daryti su savo maziuku. Mum du metukai, pradejom lankyti darzeli ir pasipyle ligos...ir visada tas nelemtas kosulys...Prasirgom plauciu uzdegimu, gydemes antibiotikais pries tris sav, atrodo pasveikom pilnai, laikiau namie, ir i lauka jau ejome ir se tau po savaites vel tempa, vel kosulys, ir visi simptomai vel plauciu uzdegimo...Nezinau galvoju as irgi gal tikrai cia ta mikoplazma kalta, gal skirti antibiotikai neuzmusa mums tos bacilos ir ji pastoviai atsinaujina.....Reikia gyd paklausti kur kaune ta tyrima daro, ba jau baigiu nuproteti nuo tu ligu ....ir vaiko siaubingai gaila....
As ryt planuoju vaiki savo vest i "Antėja" (Kaune, Tilzes g. 10) ten mikoplazmos tyrimas kainuoja 31 Lt, dar padarysiu ir clamidiju tyrima, nes dažniau jos buna visu negerumu priežastis. tas tyrimas irgi 31 Lt.
o ar reikia gydytojo siuntimo darytis siuos tyrimus? O kraujas is venos imamas?
Siuntimo jokio nereikia. Krauja ima is venos. Pilnas mikoplazmos tyrimas 62 Lt+ 5 Lt uz kraujo paemima. Dirba nuo 9 ryto, atvaziuojat ir padaro
Sveikos , mano vyriausias sunus pirma karta susirgo mikoplazma darzelyje, tada kosejo vos ne visa grupe
Beje, mikoplazmos tyrimus daro ir poliklinikose. Kaina 29 Lt + 5 Lt kraujo paemimas. Sveikatytes visiems
sveikos, mamytes,
gal zinote kur pasigaunama sita infekcija kai zmogus suauges, nebestudentas ir ne kareivis (Sveikas zmogus raso kad susergama dideliuose susiburimuose). Darbe nedaug zmoniu, ir susirgo maniskis, bet nustate tik po 3 men, as tame tarpe spejau plauciu uzdegimu susirgti, bet antibiotikai kadangi tie patys, gydytoja sako kad gal ir pasveikau, bet nuolat kosineju tai sausai, nestipriai. Bet jau 2 men kai negeriau tu antibiotiku, o draugui tik dabar tyrimas parode kad jam sita liga. Nezinau ar verta darytis tyrima, 50LT kainuoja... Ir is kur mes ja pasigavom visgi
sveikutes,
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 17:14) Na mes nesirgę šia liga, bet du kartus tyręsi. Pirmą kart iš gerklytės ėmė tepinėlį, antrą kartą Endemike iš venos kraują. Kiek žinau reikia stiprių antibiotikų, kartais net dviejų kursų, kad ją išgydyti vava ir mes kai darzeli pradejom lankyti taip ir pradejom sirgti , todel irgi manau padaryti vaikam si tyrima. QUOTE(gintuks @ 2009 03 09, 09:24) Ir mums turbut reiks darytis ta tyrima, ba jau nezinau ka ir daryti su savo maziuku. Mum du metukai, pradejom lankyti darzeli ir pasipyle ligos...ir visada tas nelemtas kosulys...Prasirgom plauciu uzdegimu, gydemes antibiotikais pries tris sav, atrodo pasveikom pilnai, laikiau namie, ir i lauka jau ejome ir se tau po savaites vel tempa, vel kosulys, ir visi simptomai vel plauciu uzdegimo...Nezinau galvoju as irgi gal tikrai cia ta mikoplazma kalta, gal skirti antibiotikai neuzmusa mums tos bacilos ir ji pastoviai atsinaujina.....Reikia gyd paklausti kur kaune ta tyrima daro, ba jau baigiu nuproteti nuo tu ligu ....ir vaiko siaubingai gaila.... pas mus lygiai ta pati situacija
mamytes, gal galite parasyti, jei turite ar pamenate, kiek, kokie skaiciukai buso pas tas, kurioms vaikui nustate Mikoplazma? kiek virs normos?
galite ir i az rasyti
Mano pulmonologė sakė, kad micoplazma išlieka visam gyvenimui, jos nesunaikina jokie antibijotikai. Kol su žmogaus imunitetu viskas tvarkoj, tol problemų nebūna, bet vos tik persišaldžius, pasilpus imunitetui visada išlenda
QUOTE(raimuxe @ 2009 11 05, 23:32) Mano pulmonologė sakė, kad micoplazma išlieka visam gyvenimui, jos nesunaikina jokie antibijotikai. Kol su žmogaus imunitetu viskas tvarkoj, tol problemų nebūna, bet vos tik persišaldžius, pasilpus imunitetui visada išlenda taip as sita viska zinau, bet... 1 kur gauti brasuko tuaku? 2 man idomu prie kokiu titru (tyrimo rezultatu) jau apsimoka duoti antibus, o prie kokiu dar galima leisti organizmui paciam susitvarkyt
Sveikos,mamytes,
susidurem su sia liga ir mes . mazoji spali pradejo lankyti darzeli,pradejo sloguoti, koseti,spalio 19 dar nieko daktare nerado,o jau 27 d.pradejom antibiotiku kursa.gerem ospen 60 ml. Viskas buvo ciki,greit sveikom.kosuliai nurimo tik sloga taip ir liko... lapkricio 9d. issiruosem i darzeli. Lapkricio 11 d.del sirdeles turejom pasidaryt krutines lastos rengeno nuotrauka.Gavom atsakyma, kad nepriestarauja bronchito diagnozei ar dar kazka ten...nuskubejom pas savo daktare,o ji mums paaiskino,kad is nuotraukos daktaras rengenologas diagnozavo MIKOPLAZMA !Jokiu kraujo tyrimu nebuvo daryta! Paaiskino ,kad tai kolektyvu liga,skyre kitos grupes antibiotiku(klabax 60 ml.) ir ventolino. Geriam jau antra diena,tikiu ,kad pasveiksim,tik kaip su darzeliu? Turim dar du brolius ,6 ir 8 metu.darzelinukas pakosineja kartais jau du men.,tai daktare patare kraujo tyrima padaryti jam del mikoplazmos.(kad isitikint ,kad nera seimoj sito uzkrato).Ryt darysim Kalnieciu poliklinikoj,tai parasysiu ar ka rado pirmadieni... |