Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Košės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
Giedruciukas
Sveiki visi 4u.gif

Mano sunui vieneri metai ir jau eina astuntas menuo. Is tikruju idomu butu suzintoti ka jus manote apie koses. Mano sunui tokios koses kaip: AVIZU, GRIKIU, RYZIU, KUKURUZU, 3 GRUDU, 5 GRUDU, kurias verdu pradzioje ant vandens, paskui uzpilu pieno...Dedu truputi druskytes, kartais truputi cukraus, truputi sveistuko.
Klausimas: ar nuo tokiu (auksciau isvardintu) kosiu vaikas TUNKA ? Susiduriau su nuomone, kai yra aiskinama, kad nuo ju vaikas tunka, kiti sako, kad tokios koses - sveikatos saltinis.

Manau, kad tunkama galbut nuo manu, bulviu koses...Ir tai, jei nepridedi DAUG SVIESTO ir DAUG kokio kito riebaus padazo (pvz. spirgu tongue.gif ) NETUNKAMA.

Atsizvelgiant i tai, kad mano vaikas noriai valgo auksciau isvardintas kosytes (kartais idedu kiausinio), tai pusryciams ar vakarienei jas ir duodu. Kokia yra pusryciu ir vakarienes alternatyva apart kosiu (NETUKINANTI mirksiukas.gif ) vaikuciui iki 3 metu.

Labai idomu, ka mano mamos.
PAsidalinkite patirtimi.
Aciu wub.gif
juramaria
Manau, kad košes valgyti sveika, ilgiau jaučiamas sotumas.O tukina jei pilamas riebus pienas, prikraunama sviesto ir dar per didelė porcija. Košė su kiaušiniu manau labiau tiktų pietums, o ne lengviems pusryčiams rolleyes.gif Darau tokias pat košes. Mano mergytė nėra laibutė, bet ir ne storuliukė.
Giedruciukas
QUOTE(juramaria @ 2007 04 15, 12:26)
Manau, kad košes valgyti sveika, ilgiau jaučiamas sotumas.O tukina jei pilamas riebus pienas, prikraunama sviesto ir dar per didelė porcija. Košė su kiaušiniu manau labiau tiktų pietums, o ne lengviems pusryčiams  rolleyes.gif  Darau tokias pat košes. Mano mergytė nėra laibutė, bet ir ne storuliukė.
*

mano poziuris toks, kad irgi priklauso ka i ta kose dedi...
Margarita 25
DUODU, O YPAC MANO SUNUI PATINKA AVIZINE KOSE, IR LABAI SVEIKA JAS DUOT. IR NIEKEK NETUNKAMA
SKAIVI
Mano mažius (1,4 mėn) pradėjo nebevalgyt grūdų košių g.gif
Pokahonta*
ir aš savo mažiui duodu įvairias košes smile.gif kartais pusryčiams, kartais vakarienei-tai gaunasi beveik kas dieną kokia košė ax.gif ir tikrai netunka sūnus smile.gif
mairux
Mano mažyliui ką tik suėjo metukai, turi tik keturis dantukus, taigi košės pagrindinis maistas ir tikrai nuo jų netunkama.Juk net dietologai rekomenduoja košes besilaikantiems dietos.
dlambliukas
Maniškis taip pat košių visokių gauna, tik pastaruoju metu jau nelabai bevalgo, matyt reikia receptūrą tobulinti mirksiukas.gif nei jis tunka, nei ką, vaikas pasak gydytojos yra tobulų duomenų mirksiukas.gif kartais pusryčiams vietoj košytės duodu jogurtuko arba piene virta kaiušinuką ax.gif
Nireglina
Maniškiui 3.2 m. ir iki šiol jam pusryčiams verdu įvairias košes (išskyrus manų). Gaminu taip pat, kaip tu. Jis valgo labai noriai, o yra kūdas kaip dviratis lotuliukas.gif Išvada- nuo košių netunkama. Esu įsitikinusi, kad jos labai sveika.
meduka
Tikriausiai nieko sveikiau ir nera vaikui,kaip grudu koses pusryciams.Verdu kasdien,taip pat pilu pieno,dedu sviesto,pasaldinu.Kerta tik spek duoti.Vaikiukas tikrai nenutukes tongue.gif
Langoza
tikrai nemanau, kad tukina. viskas priklauso, ka tu i tas koses dedi. ta pati bulviu kose tikrai nera lb jau koloringa. bet pridekim spirgu, riebaus pieno, tai visai kitas vaizdelis bus biggrin.gif
-simona-
tai aisku koses nepamainomas maistas auganciam mazyliui ir ugtelejusiam vaikui, ypac vertingos nesmulkintu grudu, bet galima ir dribsniu koses. smile.gif svrabiausiai, kaip jas pagaminti. jei kose bus pilna cukraus, kitu salduynu, druskos-tai jau didele nauda ir nublanksta- gali ir nutukti
as savo 1.8 metu dukrytei gaminu pagal instrukcija, t.y. su vandeniu ar liesu pienu, taciau nededu nei cukraus, nei druskos, mums skani kose ir be siu priedu, niekada nedejau, gal todel ir pripratus mirksiukas.gif Be isvardintu kosiu pradzioj dar megstam mieziniu ir perliniu kruopu. kartais pagardinam su svieziom uogom (uzsisaldom braskiu, melyniu.) smile.gif
Krisla
Košės tikrai labai sveikas maistas net tik vaikams, bet ir suaugusiems mirksiukas.gif Nebent tos košės būtų su labai riebiu padažu, tada tikrai tukimo šaltiniu taptų. Aš savo dukrytei pusryčiams beveik visada verdu košes - avižinę, miežinę, kukurūzų, manų ar keturių grūdų košę. Grikių, ryžių nevalgo schmoll.gif Košė būtinai turi būti pagardinta uogienės šaukšteliu, nes kitaip irgi nevalgytų bigsmile.gif O verdu tik piene be druskos (aš taip įpratusi valgyti, tai taip ir vaikui verdu blush2.gif ).
Saran
mamu zurnale pediatre (berods) rase, kad net ir makaronai netukina, kaip buvo daugeli metu tvirtinama, o yra puikus angliavandeniu saltinis - gerai virskina, isisavina, sotu.
visiskai pritariu, kad koses sveika ir naudinga. as verdu be jokiu riebalu - nei pieno, nei sviesto nededu del alergijos, paskaninu druskyte ir cukriuku. mes koses valgom 4 kartus per diena, vis kaskart kitokia, pietums ir pavakariams su darzovem ar mesyte.
kada gi dar valgyt koses, jei ne vaikysteje? ploja.gif
Indrulis
Mamos, norejau pasiteiraut apie koses: is ryto as be galo tingiu virti vaikui koses, ir nelabai man gaunasi ax.gif doh.gif
mano pipirui jau tuoj metai, ir kazkaip juokingai atrodo, kai perku koses (vaikiskas), kurios tinka nuo 4 ar 6 men...... g.gif
ka jus darot? gal galit pasidalint patirtim? biggrin.gif 4u.gif
inqusiux
QUOTE(Giedruciukas @ 2007 04 12, 08:42)
Sveiki visi  4u.gif

Mano sunui vieneri metai ir jau eina astuntas menuo. Is tikruju idomu butu suzintoti ka jus manote apie koses. Mano sunui tokios koses kaip: AVIZU, GRIKIU, RYZIU, KUKURUZU, 3 GRUDU, 5 GRUDU, kurias verdu pradzioje ant vandens, paskui uzpilu pieno...Dedu truputi druskytes, kartais truputi cukraus, truputi sveistuko.
Klausimas: ar nuo tokiu (auksciau isvardintu) kosiu vaikas TUNKA ? Susiduriau su nuomone, kai yra aiskinama, kad nuo ju vaikas tunka, kiti sako, kad tokios koses - sveikatos saltinis.

Manau, kad tunkama galbut nuo manu, bulviu koses...Ir tai, jei nepridedi DAUG SVIESTO ir DAUG kokio kito riebaus padazo (pvz. spirgu  tongue.gif  ) NETUNKAMA.

Atsizvelgiant i tai, kad mano vaikas noriai valgo auksciau isvardintas kosytes (kartais idedu kiausinio), tai pusryciams ar vakarienei jas ir duodu. Kokia yra pusryciu ir vakarienes alternatyva apart kosiu (NETUKINANTI  mirksiukas.gif  ) vaikuciui iki 3 metu.

Labai idomu, ka mano mamos.
PAsidalinkite patirtimi.
Aciu  wub.gif
*

as tai uz koses! drinks_cheers.gif thumbup.gif Jos butinos vaiko organizmui.Mano maziaus pagrindinis valgis-koses,megstamiausia wub.gif mieziniu kruopu,o avizines ir manu(beje,maistiniu poziuriu ji maziausiai vertinga ir kai kam tikrai eina i svori tongue.gif ) ne uz ka neisiulysi! schmoll.gif
pritariu,kad daug kas nuo paruosimo priklauso,kadangi mano alergiskas mazius,tai visas verdu vandeny,paskaninu tik sauksteliu alyvuogiu aliejaus ir prieskoniais mirksiukas.gif
taigi kertam mudu abudu i sveikata! thumbup.gif
Kam
As ir visiskai sutinku kad kose sveika Tik va kad manoji isranki viena diena skanu jai kita ne bet vistiek stengiuos pamaitint na nekasdien bet jau kasantra diena tai tikrai
logika
o kaip išvirti kukurūzų košę?
Nemarioji
QUOTE(Indrulis @ 2007 05 24, 16:53)
Mamos, norejau pasiteiraut apie koses: is ryto as be galo tingiu virti vaikui koses, ir nelabai man gaunasi  ax.gif  doh.gif
mano pipirui jau tuoj metai, ir kazkaip juokingai atrodo, kai perku koses (vaikiskas), kurios tinka nuo 4 ar 6 men......  g.gif 
ka jus darot? gal galit pasidalint patirtim?  biggrin.gif  4u.gif
*

as,tai duodu "Nordic" koses mirksiukas.gif ,i mikrobangine idedu 2 min.,pagardinu jogurtu arba sviestu su druskyte ir mazoji su mielu noru jas valgo thumbup.gif
inqusiux
Gal kas verda kuskuso kose, idomu, koks skonis? g.gif
Manaska
QUOTE(inqusiux @ 2007 06 05, 23:09)
Gal kas verda kuskuso kose, idomu, koks skonis? g.gif
*

man skanu rolleyes.gif uzili sultiniu ir po keliu minuciu gatava,neverdu cuscuso
ji taip pat galima imaisyt i darzoviu troskini...ir tt...paskaityk prie receptu yra tema cuscuso mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kam @ 2007 05 26, 08:16)
As ir visiskai sutinku kad kose sveika Tik va kad manoji isranki viena diena skanu jai kita ne bet vistiek stengiuos pamaitint na nekasdien  bet jau kasantra diena tai tikrai
*

as ir sutinku,kad koses sveika,deja maniske nevalgo kosiu schmoll.gif doh.gif
deima15
Turbut nieko ner sveikiau kaip mazam vaikeliui valgyt kose. ax.gif
just mamukass
mes megstam grikiu kose, valgom ir kuskusa thumbup.gif
rikutis
nuo avižinių, ryžių, grikių, ar kelių grūdų košių tikrai netunkama, tunkama nuo manų košės ir riebaus maisto. O minėtos košės yra skaidulų ir angliavandenių, ne riebalų šaltinis.
Tereza78
Pas mus problemėlė - nemėgsta košių verysad.gif Į mėnesį suvalgo gal 4-6 šaukštelius.
rikutis
QUOTE(Tereza78 @ 2008 05 06, 01:46)
Pas mus problemėlė - nemėgsta košių  verysad.gif  Į mėnesį suvalgo gal 4-6 šaukštelius.
*

mūsiškis paskutiniu metu irgi atsisako košių, retai kada beįsiūlau, tai gudrauju: kadangi jis labai mėgsta sriubas, verdu kruopienes: grikių, ryžių sriubas- tiek pieniškas, tiek su daržovėm,- kerta, net ausys lapsi tongue.gif
linxmute
man atrodo, kad košėse kaip tik daug visokių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kartais aš išverdu net ir taip peikiamos manų košės, tik ne paprastos, o ekologiškos su sėlenėlėmis, tikiu, kad ji sveikesnė.
*Selma*
Košės labai naudingas ir vertingas produktas tiek mažų tiek suaugusių žmonių racione.
luli
koses verdu kiekviena diena,dazniausiai pusryciam.Verdu ant vandens,kartais su sviestuku,kartais su uogiene,su trintu obuoliuku,kartais ir druskytes truputuka,kartais verdu ir pietums su mesyte,Stengiuos virt kuo ivairiau,kad dukrytei nenusibostu.As tik uz koses.
saule1
Mano dukrelė kai pradėjo valgyt tai valgo visas koses del to labai džiaugiuosi kadangi kosese yra labai daug naudingu vaikui medžiagų
*Grazina*
As taip pat manau,kad koses sveika valgyti.. Mano suneliu 1.3m tai valgom koses,o dar paskaninu bananu,uogiene,arba savo saldytom uogom.. thumbup.gif
vasarele85
na o mano mazsis kosiu nelabai o dickiuj tik duok doh.gif kokie jie skirtingi bet ir mazaji reik prie ju pratinti ax.gif ax.gif ax.gif
bimkutele
valgo,bet mažai,o saldžių tai visai neįkyši.
ar sveika,tai tikrai sveika,bet neaišku kaip ir ant ko kruopos auginamos unsure.gif
gingizė
Manau, kad koses sveikiau nei kokios ten desreles-as verdu 1-2 kart i diena ir visus verciu valgyti, net vyra ir ta smile.gif O desreles tai mano vyras perka sad.gif
kuku1470
valgo, kitaip sakant maitinu, pati košės nevalgo, mat ne mėsa
Pasakaite30
Valgom koses du kart dienoje.Pusryciams ir vakarieniai.Visokias valgo,bet tik ne saldzias.Su pienu,ant vandenuko virtas su sviestu,visos truputi su druskyte ir zolelem.Net nezinau ka reiktu duoti valgyti,jei ju nemegtu g.gif Svoris normalus,nestora lotuliukas.gif 1,4men 86cm 10kg mirksiukas.gif
menininke
QUOTE(*Selma* @ 2009 10 21, 21:58)
Košės labai naudingas ir vertingas produktas tiek mažų tiek suaugusių žmonių racione.
*

drinks_cheers.gif valgom kiekviena diena
pukiota
Valgom ir mes košes, nors jau matau kad mažei atsibodę biggrin.gif
L*A*K*Š*M*I
Valgom reciau nei kaip mazute buvo,bet 2-3kartus savaiteje isverdu,jei valgytu dazniau duociau bet kad va nenori taip daznai ax.gif
daivvva
Pusryčiams verdu košę dažniausiai; paskaninu jogurtu, ar uogiene, ar pienu, ar vaisiais. Taip varijuoju;
Na ir vakarienei taip pat verdu košę.
Bet jei pusryčiamsbūna košė, tai jau vakarienei verdu kažką kitą, arba atvirkščiai.
Aš ir pati mėgstu ir valgau košes;
mimi1
kiekviena diena valgom koses, tik daznai keiciam koses (rusis)
Roberta-z
Manau, kad košės - vienas sveikiausių maisto produktų. Duodam kasdien. Džiaugiuosi, kad mėgsta košes (įvairias)
Mon Amour
Ir patys valgom ir dukrytei pakankamai dažnai duodam.
*Susana*
Manau tikrai sveikak,ir gerai kad vaikai dažnai jas valgo 4u.gif
Charme
Mes irgi kiekviena ryta pradedam nuo kosytes 4u.gif
bitė Majaa
sveika, valgom karta dienoj ax.gif
ingulka35
PAVYDZIU MAMYTEMS ,KURIU VAIKIUKAI VALGO KOSES, MANOJI JOKIU NEPRIPAZYSTA. VYRESNELE IRGI NEMEGO
viavia
Valgom beveik kiekviena diena ir ivairias,labai megsta su saldytom uogom ivairiom smile.gif
vitalyte25
labai sveika, viskas puiku, bet as retai kada maziui duodu, nes vemia nuo visu grudiniu kulturu... gydytoja patare dabar neduoti verysad.gif
ddijana
Sveika.Valgom kasdien. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.