mejinga
2010 12 02, 08:26
QUOTE(svetalana @ 2010 11 17, 22:01) sveiki, reikia jusu patarimo mamytes: Musu istorija tokia: nuo 2 metu bandem lankyti lopseli- darzeli bet nieko gero is to neisejo... asaros, raudonas uzpakaliukas- dar buvo su pampersais o ju nieks nekeite... tada nusprendziau dar metus palaukti ir tada leisti ... pakeitem darzeli ir nuvedziau - ejo su noru , bet prasidejo ligos, virusai... daug sirgome, tad lankem darzeli su dideliais laiko tarpais, o kai buvo jam 4.5 metu( lapkriti ) - suzinojome kad serga Laimo liga- daktare israse dviguba antibiotiku kursa ir rekomendavo kol kas nebevesti idarzeli - nes jeigu dar karta susirgs ir reikes antibioteku - bus labai blogai ( imunitetas labai silpnas ir kas kart kai suserga - geriam antibiotekus, bandziau neduoti - bet po dvieju dienu - temperatura 40 i r guli - tada ir vel duodam) nevedziau iki balandzio pabaigos ( beveik 4 menesius) savaite lankem - ir vel susirgom- vel antibiotikai- tada nevedziau puse metu o dabar nuvedziau vel ir ka jus manote spali buvome tik 4 dienos is tu dvieju 2 kartus sirgome...tyrimai ne itin geri... daktare paaiskino - kad darzelis jam stresas jis nenori eiti labai pergyvena , imunitetas nuo pergyvenimo dar labiau silpnas- ir jis labai greitai uzsikriecia...dabar galvoju ka daryti jam jau 5.5 metu i darza jis nenori - su vaikais jame ne itin zaidzia......laikyit namuose galimybe turiu bet pati matau kad labai jam truksta bendravimo , disciplinos.... nzn ka dayti ka pasirinkti sveikata ar bendravima( labai uzdaras vaikas)... kas toliau bus...  sveiki, pas mus situacija panaši.. bandėm eit į lopšelį nesisekė, tada pradėjom vėl leisti į darželį 3,5 m. būtų ėjes gana normaliai bet prasidėjo ligos... nustatė jaunatvinį idiopatinį artritą, beveik metus po ligonines prasidavėm, per vasara buvo namie, tai daug maz nesirgo, tikėjaus kad šiemet jau eisim normaliai į tą darželį, bet va nuo rugsėjo esam buvę kokias 4 savaites.. sergam sergam... jau galvoju visai jį atsiimt, bet vis širdy kirba mintis "nu gal kitamet, gal kai bus didesnis, išaugsim tas ligas" taip ir tempiam gumą.... buvau visad UŽ darželį, bet dabar pradedu galvot, kad kai kurie vaikai nera darželio vaikai ir gal geriau jiems namie..
svetalana
2010 12 02, 13:27
QUOTE(mejinga @ 2010 12 02, 08:26) sveiki, pas mus situacija panaši.. bandėm eit į lopšelį nesisekė, tada pradėjom vėl leisti į darželį 3,5 m. būtų ėjes gana normaliai bet prasidėjo ligos... nustatė jaunatvinį idiopatinį artritą, beveik metus po ligonines prasidavėm, per vasara buvo namie, tai daug maz nesirgo, tikėjaus kad šiemet jau eisim normaliai į tą darželį, bet va nuo rugsėjo esam buvę kokias 4 savaites.. sergam sergam... jau galvoju visai jį atsiimt, bet vis širdy kirba mintis "nu gal kitamet, gal kai bus didesnis, išaugsim tas ligas" taip ir tempiam gumą.... buvau visad UŽ darželį, bet dabar pradedu galvot, kad kai kurie vaikai nera darželio vaikai ir gal geriau jiems namie..  vis del to kol kas einam i darzeli - tik del bendravimo... per tiek laiko ko puikiausiai sutariu su aukletojomis - tad nusprendem vesti i darzeli nuo 9 iki 13 (iki miego...) po piet pasiimu, per ta laika jis ir padainuoja ir pazaidzia tada pavalgo ir einame namo , be to i darzeli eina ne 5 dienos o 4 - pirmadieni dar buname namie... tad kol kas jau 2 savaites einam ir nesergam  nors taip  gal but tai ir jums bus iseitis!
mamyčiukas
2011 01 11, 22:01
QUOTE(Limcamca @ 2007 04 12, 13:49) Iškilo tokia problema: vyresnėliui pavasarį trys metukai, kaip ir laikas būtų eiti į darželį. Bet yra jaunėlis, kuriam tik rudenį bus metukai. O aš su juo žadu būti bent jau iki dvejų metukų. Tai vat, nežinau ką daryti: ar apsimoka vesti vyresnėlį į darželį, kai aš pati namie. Pirmiausia aišku bijau ligų. Galvoju, jeigu mes savarankiškai kokią mokyklėlę palankytume, gal tas atstotų darželio lavinimą. Ar mokykloje jaučiasi skirtumas tarp vaikų, kurie prieš tai lankė darželį ir ne? Laukiami visi patarimai ir pasiūlymai. Aš manau,kad ne tik mokykloje jaučiasi skirtumas, bet ir pačiame daržely ( juk žadate leisti). Aišku priklauso ir nuo pačio vaiko, jeigu gabus, linksmas, komunikabilus - didesnių bėdų nebus, jei bus ugdomas namuose ar mokyklėlese. Man atrodo, kad didžiausios problemos išryškėja - socializacijos srityje, gal dar meninėje.Vaikui sunku pritapti kolektyve, susirasti draugų, įgyti autoritetą.Dažniausiai naminukas nemoka piešti guašu,akvarele, kreidelėmis, šokti, dainuoti.Bet keturių metų vaikui dar nėra labai vėlu pradėti lankyti darželį. Tad linkiu sėkmės.
Na manoji "naminuke" 2,3m. taciau moka piesti ir su akvarele, ir guasu, ir visom kitom imanomom priemonem, moka kruva eilerasciu, pazysta raides, dainuoja, graziai bendrauja su vaikais, taciau manau kolkas uztenka zaidimu aiksteles ir pazystamu mamu vaikuciu. yra mintis leisti i darziuka nuo rudens, bet nebent pusei dienos kelis kart per savaite. Kiekvienas vaikas skirtingas, tad manau ir konkretaus laiko nera. Taip pat sunkiau kai yra keli vaikuciai, nors visgi viskas nuo teveliu priklauso. Gimus dukrytei supratau, kad man motinyste yra tobulas darbas, tad kol dar galiu, megaujuosi laiku praleidziamu drauge
QUOTE(mamyčiukas @ 2011 01 11, 23:01) Aš manau,kad ne tik mokykloje jaučiasi skirtumas, bet ir pačiame daržely ( juk žadate leisti). Aišku priklauso ir nuo pačio vaiko, jeigu gabus, linksmas, komunikabilus - didesnių bėdų nebus, jei bus ugdomas namuose ar mokyklėlese. Man atrodo, kad didžiausios problemos išryškėja - socializacijos srityje, gal dar meninėje.Vaikui sunku pritapti kolektyve, susirasti draugų, įgyti autoritetą.Dažniausiai naminukas nemoka piešti guašu,akvarele, kreidelėmis, šokti, dainuoti.Bet keturių metų vaikui dar nėra labai vėlu pradėti lankyti darželį. Tad linkiu sėkmės. nesutinku,nes labai priklauso butent nuo vaiko,maniskis tik nuo 4 pradejo lankyt,bet ir tai lanko i savaite pora kartu po kelias val,bet draugus visada labai lengvai susirasdavo,ir piest ir rasyt nemanau,kad tik darzelyje ismoksta QUOTE(Juste1 @ 2011 05 16, 21:17) Na manoji "naminuke" 2,3m. taciau moka piesti ir su akvarele, ir guasu, ir visom kitom imanomom priemonem, moka kruva eilerasciu, pazysta raides, dainuoja, graziai bendrauja su vaikais, taciau manau kolkas uztenka zaidimu aiksteles ir pazystamu mamu vaikuciu. yra mintis leisti i darziuka nuo rudens, bet nebent pusei dienos kelis kart per savaite. Kiekvienas vaikas skirtingas, tad manau ir konkretaus laiko nera. Taip pat sunkiau kai yra keli vaikuciai, nors visgi viskas nuo teveliu priklauso. Gimus dukrytei supratau, kad man motinyste yra tobulas darbas, tad kol dar galiu, megaujuosi laiku praleidziamu drauge 
svetalana
2011 05 17, 09:26
pas mus viskas gerai - kaip ir sakiau einam i darza nuo 9 iki 13 ( iki miego ) jam patinka ir zaisti ir piesti viskas gerai viena beda turime tai - koncertai ( iv. pasirodymai ) kai susirenka tevu pilna sale jam sokas - sventeje nedalyvauja bijo net paziureti i ta puse.. ir taip kiekvienais metais liepa bus 6 metai per tuos metus situacija nesikeicia jis taip issigasta , net temperatura kyla ir ka daryt nzn ... nemegsta demesio- kai svetimi ziuri,ploja... nepatinka jam . uz tat einam i sporto uzsiemimus tai ten atvirksciai su noru atlieka iv. pratimus ir vis kartoja noriu butiu cempionas- stengiasi ir visai nebijo publikos.ka patartumet? ar berniukams tai normalu ? laikas greit bega nzn kas bus mokykloje... gal " peraugs" ir pasikeis...?
QUOTE(svetalana @ 2011 05 17, 10:26) pas mus viskas gerai - kaip ir sakiau einam i darza nuo 9 iki 13 ( iki miego ) jam patinka ir zaisti ir piesti viskas gerai viena beda turime tai - koncertai ( iv. pasirodymai ) kai susirenka tevu pilna sale jam sokas - sventeje nedalyvauja bijo net paziureti i ta puse.. ir taip kiekvienais metais liepa bus 6 metai per tuos metus situacija nesikeicia jis taip issigasta , net temperatura kyla ir ka daryt nzn ... nemegsta demesio- kai svetimi ziuri,ploja... nepatinka jam . uz tat einam i sporto uzsiemimus tai ten atvirksciai su noru atlieka iv. pratimus ir vis kartoja noriu butiu cempionas- stengiasi ir visai nebijo publikos.ka patartumet? ar berniukams tai normalu ? laikas greit bega nzn kas bus mokykloje... gal " peraugs" ir pasikeis...? manau isaugs,gal kazkas darzelyje ka pasake  ar labai vercia,svarbu kitur nori but cempionas  ,maniskis irgi demesio nelabai nori,svarbu vaiko neverst.
jurgitulisb
2011 06 04, 14:00
QUOTE(SUPER HERA @ 2007 04 18, 00:13) visom keturiom balsuoju už darželį ,nors aplinkybes jaunėlį privertė palikti tan 2m darželio +atsakomybė/keltis ,ruoštis tuo pačiu metu ir pan. savarankiškumas motorinis ugdymas protinis lavinimas/daugybe užduotėlių,šokių ir pan. draugystės-simpatijos/antipatijos ir mokėjimas parodyti save ypatingai subalansuota,pilnavertė mityba tvarkos ir pareigų isisavinimas daugeliu atveju- išplėstas žodynas darželio -virusai netinkama,nesimpatinga auklė ilgalaikis stresas be tėvų,be namų/bet retai kuriam vaikui būna labai daug reikia rūbų  o man tokie juk 3 ,dėl rūbų man visada sunkiausia  sėkmės jums ir kantrybės.nes mama namuose dar ne geriausias pavizdys-reikia bendraamžių,pakeisti aplinka,lavintis ir tobulėti  ir as uz darzeli Papildyta:QUOTE(svetalana @ 2011 05 17, 11:26) pas mus viskas gerai - kaip ir sakiau einam i darza nuo 9 iki 13 ( iki miego ) jam patinka ir zaisti ir piesti viskas gerai viena beda turime tai - koncertai ( iv. pasirodymai ) kai susirenka tevu pilna sale jam sokas - sventeje nedalyvauja bijo net paziureti i ta puse.. ir taip kiekvienais metais liepa bus 6 metai per tuos metus situacija nesikeicia jis taip issigasta , net temperatura kyla ir ka daryt nzn ... nemegsta demesio- kai svetimi ziuri,ploja... nepatinka jam . uz tat einam i sporto uzsiemimus tai ten atvirksciai su noru atlieka iv. pratimus ir vis kartoja noriu butiu cempionas- stengiasi ir visai nebijo publikos.ka patartumet? ar berniukams tai normalu ? laikas greit bega nzn kas bus mokykloje... gal " peraugs" ir pasikeis...? as manau,kad tikrai isaugs ta baime
VeroniQ
2011 06 07, 15:05
Aš kol neturėjau sunaus buvau uz ugdyma namuose. Ir kai lankem pirma darzely, nes nebuvo galimybes - irgi, bet kai perejom i gera darzeli, kur vaikas ugdomas ir auklejamas, tai atsidziaugt negaliu. Namuose vaikui vienam nuobodu. Reik juo uzsiimt labai daug ir tam skirti visa laika, ka retai galime padaryti, nes jei nedirbam darbe tai tikriausiai dirbam ka nors namie. O darze vaikas ugdomas, lavinamas ir bendrauja su kitais vaikais. Todel dabar esu uz gera darzeli. O apie darzeliu geruma cia forume tikrai verta paskaityt ir neapsiriksit.
Aš taip pat už darželį ( ne už lopšelį), nors pati darželio nelankiau ir į mokyklą žengiau daugiau žinodama už darželinukus
vaidute555
2012 03 20, 15:04
as tik uz darzeli, vaikas bendrauja su savo bendraamziais, ir siaip mamytei langviau!
odeta15
2012 03 22, 18:43
as irgi tik uz darzely,mano abu vaikai juos lanke
as irgi manau kad vaikui geriau darzely... mamytei lengviau, ypac jei ne vienas vaikutis... tik kad 2009, 2010, ir dar 2011 metu vaikuciai nesutelpa i darzelius.. ir turi sedeti namie, nepaisant teveliu noru...
artisteee
2012 04 07, 12:58
na aš ir esu už darželį, BET savu laiku... Manau anksčiausiai tai turėtų būti nuo 3-jų metų... Aišku, nekalbu apie tuos atvejus, kai būtinai reikia dirbti, kad išlaikytum šeimą... Bet man jei mama būna namuose su sese ar broliu, o vos dviejų sulaukusį kitą vaikutį tempia į darželį, prisidengdama socialinių įgūdžių lavinimu, tai man regis mama tiesiog renkasi lengvesnį kelią sau pačiai... Viskam savas laikas. Ir aš žinau, kad auklėtoja mano dvimečiu dabar tikrai nepasirūpins geriau ir daugiau neišmokys... Mano vyrukas skaičiuoja iki 10, puikiai deda dėliones, stato lego, piešiam abu, moka kelias daineles ir eilėraštukus, labai bendraujantis vaikas... vasarą sulauksim broliuko, ir tikrai dar neketinu vyresnėlio vesti į darželį. Tikrai spės išmokti visas gyvenimo pamokas, spės įgyti visus reikalingus įgūdžius ir pan. Nors daugelis manęs nesupranta. Bet aš visada pabrėžiu, kad pirmiausia išleisti dar trijų neturintį pypliuką į daržėlį, mamai sėdint namuose, yra lengvesnio kelio rinkimasis, mano subjektyvia nuomone. Tiesiog atiduoti savo pypliuką kito globon su visu jo lavinimu... daug lengviau, nei sėdėti, užsiiminėti, mokyti, piešti kartu, statyti, skaityti.... Manau 4-5 metų tikrai nepavėliuosiu išleidusi vaiką į darželį. Man yra malonumas būti su savo vaiku, užsiimti su Juo, tad nežadu jo perleisti kitiems. Pati užaugau visai be darželio ir neturiu jokių bendravimo ar dar kokių problemų. Kaip tik visada turėjau savo nuomonę ir sugebėjau ją apginti. Taip kad pirmiausia mes tėvai turim padėti savo vaikams formuoti savo asmenybes, nuomones, atsakomybės jausmą, mokyti tvarkos, ne kiti, ne svetimi.
Limcamca
2012 04 07, 16:38
QUOTE(mamyčiukas @ 2011 01 11, 23:01) Aš manau,kad ne tik mokykloje jaučiasi skirtumas, bet ir pačiame daržely ( juk žadate leisti). Aišku priklauso ir nuo pačio vaiko, jeigu gabus, linksmas, komunikabilus - didesnių bėdų nebus, jei bus ugdomas namuose ar mokyklėlese. Man atrodo, kad didžiausios problemos išryškėja - socializacijos srityje, gal dar meninėje.Vaikui sunku pritapti kolektyve, susirasti draugų, įgyti autoritetą.Dažniausiai naminukas nemoka piešti guašu,akvarele, kreidelėmis, šokti, dainuoti.Bet keturių metų vaikui dar nėra labai vėlu pradėti lankyti darželį. Tad linkiu sėkmės. Grįžtu į prieš keletą metų užvestą temą. Problema tikrai ne kreidelėse, piešimu guašu ar pan. Viso to, vaikas gali išmokti ir namuose. Paryškinau sakinį, kas iš tiesų patampa problema, vaikui nelankiusiam darželio Mamyčiukas, parašė labai teisingai
|
|