Margos mūsų Velykos!
Ką tik linksmai atšventėme vieną didžiausių ir šviesiausių pavasario švenčių Velykas, netrukus mūsų mažyliai švęs ir Vaikų Velykėles (Atvelykį). Jei dažėte kiaušinius, puošėte simbolinį Velykų medį, ridinėjote margučius, ėjote kiaušiniauti, lalauti ar net persirenginėjote senute Velyke, vadinasi turite daugybę įdomių ir gražių nuotraukų, kuriose matyti, kokia šviesi ir džiaugsminga buvo jūsų Velykinė švenčių savaitė! Sugalvokite nuotraukai smagų, įdomų pavadinimą. Atsiųskite pačią įspūdingiausią Velykų ar Atvelykio šventės nuotrauką ir laimėkite prizų - knygų!
Nepamirškite prieš siųsdami nuotrauką konkursui susipažinti su bendrosiomis fotokonkursų taisyklėmis! TAISYKLĖS
Nuotraukas konkursui siųskite 2007 04 12 2007 04 20. Už 3 labiausiai patikusias nuotraukas balsuosime 2007 04 21 2007 04 26.
Konkurso dalyvio paraišką pildykite čia: http://www.supermama.lt/foto
Valerija
2007 04 12, 13:12
kristina-buziene
2007 04 12, 13:25
Koks smagus konkurselis  ..... Laukiam labai nuotraukeliu
Laukiam nuotraukų Papildyta:Matosi kas visą darbą atliko  .
Jau yra nuotrauku!!!!
kristina-buziene
2007 04 12, 18:45
Jurgita15
2007 04 12, 18:52
Valerija
2007 04 13, 14:13
Labai fainas konkursas, bet įpatingai man patinkančių nuotraukėlių tai kolkas neperdaugiausiai, kol kas dar tik viena matau už kurią balsą atiduočiau.
kristina-buziene
2007 04 13, 16:05
v*i*j*a
2007 04 13, 16:46
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 17:05) Kokie grazus kiausai  ..Tie spalvotai margi  ...Idomu,kaip tokius reikia pagaminti man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti
laukine
2007 04 13, 17:55
kristina-buziene
2007 04 13, 17:59
QUOTE(vijja @ 2007 04 13, 15:46) man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti  Gal su isimta sirdele is ju  ..Bet nesitiki  ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais
v*i*j*a
2007 04 13, 20:37
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 18:59) Gal su isimta sirdele is ju  ..Bet nesitiki  ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais  teks laukt konkurso pabaigos,gal tada išaiškės tiesa
Chanson
2007 04 14, 01:36
Gal tie marguciai guasu nudazyti?  Na, bet isties mieli, labai nuo sklinda tokia namu siluma... As balsuosiu uz margucius marginancius vaikiukus  Bet siaip tai, kol kas nuotraukeliu menkai paberta
Chanson
2007 04 14, 20:22
 man sita patinka
fotošita foto labai miela Papildyta:QUOTE(vijja @ 2007 04 13, 17:46) man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti  QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 18:59) Gal su isimta sirdele is ju  ..Bet nesitiki  ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais  su akvarelė arba guašu irgi galima piešti ant kiaušinių tik po to nereikia liesti, tai man atrodo panašiau su tuo
Diskusija tokia vangi šito konkurso, tai pasidalinsiu keliais geranoriškai techniniais pastebėjimais - gal pasinaudos kas kituose konkursuose Siūlyčiau nepatingėti prieš dedant nuotrauką į konkursą atsidaryti ją su bent jau su Microsoft Office Picture Manager (tą tai jau tikrai turi dauguma ir sugebėjimų ten jokių nereikia  ) ir padaryti bent jau minimalius šviesumo/kontrasto pataisymus, nors ir su Autocorrect. Taisyklėms tai, kaip suprantu, neprieštarauja, nes tai nėra jokie spec efektai, o nuotraukėlę galima gerokai pagyvinti ir atitaisyti bent iš dalies fotografavimo klaidas. Pavyzdžiui:  Šita nuotraukėlė fotografuota prieš šviesą ir visa, kas svarbiausia, joje užtamsinta. Paprastai tokioje situacijoje būtų gerai įjungti blykstę, bet kai jau yra taip, kaip yra, galima ją labai paprastai pataisyti (Autocorrect, šiek tiek pašviesinau ir vos padidinau kontrastą) ir gauti šitokį vaizdelį:  Arba:  (Per daug nereikšmingo tamsaus fono, maža kontrasto, nematyti gražutės mergytės) Ir:  Gal pataisys mane profesionalai ir moderatoriai, bet žinau, kad ir profesionalai savo nuotraukėles "taiso". Ir nesupykite mamytės, kurių nuotraukėles paėmiau kaip pavyzdį - kambaryje fotografuotas foto galima taip pagyvinti kone visas
Valerija
2007 04 15, 15:02
QUOTE(elge @ 2007 04 15, 14:38) tai pasidalinsiu keliais geranoriškai techniniais pastebėjimais - gal pasinaudos kas kituose konkursuose Aš taip pat matau, kad daugelis nuotraukų būtų labai gražios tik vos vos pakoreguotos - iš karto mielau žiūrisi.
Elge, neturiu ka pridurti  Tik tiek, kad ir su daugiau foto siame konkurse galima tai padaryti
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 15, 16:50) Elge, neturiu ka pridurti  Tik tiek, kad ir su daugiau foto siame konkurse galima tai padaryti  Žinoma, ir ne tik šiame konkurse. Aš nenorėjau savo pavyzdžiais išskirti būtent tų kaip prastesnių už kitas, tiesiog norėjau apskritai parodyti, kiek nedaug kartais trūksta, kad nuotrauka "prabiltų". O problema ta, kad kambaryje fotografuoti apskritai yra sunku - labai retai būna geros apšvietimo sąlygos. Juk kaip skiriasi nuotraukos konkursuose, kur dauguma nuotraukų fotografuota lauke  Norint geros nuotraukos fotografuojant patalpoje, reikia geros blykstės (kurių dauguma neturime), nes muilinių blykstės muša per smarkiai, padaro ryškius šešėlius greta. O be blykstės apšvietimo dažniausiai trūksta, dažnai nukenčia ir ryškumas, nes objektas spėja sujudėti. O noriu pasakyti tai, kad tam ir yra elementarios koregavimo programos - tai yra tas pats, kaip ištaisyti gramatines klaidas parašytame tekste. Vieni gramatikos taisykles žinome geriau, kiti gal blogiau, treti apskritai nekreipia į jas dėmesio. Taip ir čia - kas nori savo nuotraukas truputį pagyvinti, saikingai pakoreguoti, tam yra visos galimybės
velykos visiems velykos
*dzūkė*
2007 04 16, 09:05
 po savaitgalio nuotraukyčių padaugėjo, bet vis dar laukiu savo favoritės
man labiausiai įsiminė "kiaušinių margintoja". Labai puiki akimirka pagauta. Ji tokia susikaupusi ir susimąsčiusi, kokį raštą margučiui sukurti - super!
rosvile
2007 04 16, 10:57
labai nuostabus musu pypliukai ir velykines nuotraukytes
Gitatuka
2007 04 16, 13:34
 man si labai patinka  dar idomi si
Valerija
2007 04 16, 13:34
Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  .
laukine
2007 04 16, 13:36
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 13:34) Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  . uz tat ir nedristu dalyvauti siame konkurse, bo tokios laaaabai laaaabai foto ir nepagavau per visas velykas bet gal dar sugalvosiu  idet savo mazute bent jau parodyti
kristina-buziene
2007 04 16, 13:57
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 16, 13:57) Nuotraukyte grazi,bet velgi jai truksta ryskumo  ..Butu kitas vaizdas visai,kaip pasakytu pati elge ... Ką reiškia " pati elge"? Šiaip tai būtų smagu, jeigu žinovų į tokias diskusijas įsitrauktų, nes jų tikslas nėra kritikuoti, o skatinti vertinti ir matyti  Bet jeigu tokie komentarai nėra malonūs, tai sakykite O iš tikrųjų - taip, krito į akį man ši nuotraukėlė, bet ne dėl ryškumo, o dėl kitos standartinės bėdos - fotografuota prieš šviesą, pakaušiukas apšviestas, o veidukas tamsus. Taip daugiau fotografuojamos meniškos nuotraukos, prieš saulėlydžius ar pan., kai tikrai matai, kad toks buvo tikslas, taip ir turi būti. Pabandžiau ją pakoreguoti, bet nerodysiu
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 14:34) Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  . As tai savo vaiko specialiai tikrai nesodinau, pats uzlipo ant sofos ir pradejo zaisti su marguciais, o vyras nupaveikslavo, o apie konkursa suzinojom tik po keliu dienu. Jei Jums nepatinka tokios nuotraukos tai ir neziurekit  Man tai visos nuotraukos patinka, jei galeciau uz visas basuociau.
kristina-buziene
2007 04 16, 15:30
QUOTE(elge @ 2007 04 16, 13:37) Ką reiškia " pati elge"? Nieko blogo nenoredama,ten tave paminejau  ..Tureja omeni,kad tavo tiesa su tuo nuotrauku koregavimu (paryskinimu,pasviesinimu  )...Dauk ispudingiau atrodo..... P.S ...Parodyk  ,kap tu ten patvarkei
Pigalica
2007 04 16, 16:24
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 14:34) atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  . Tu neteisi  Aš apie šitą taip galėčiau pasakyti  man akivaizdžiai surežisuota nuotrauka...  labai gražus kadras, tikrai vertas dėmesio
QUOTE(Pigalica @ 2007 04 16, 16:24) Aš apie šitą taip galėčiau pasakyti man akivaizdžiai surežisuota nuotrauka...  labai gražus kadras, tikrai vertas dėmesio  Kodel surezisuota???? As pati daznai savo vaikus prigaunu sitaip besvajojancius  ir tikrai nebutinai ta nuotrauka surezisuota  Nors, aisku gali buti... bet man ji pati graziausia kol kas
Valerija
2007 04 16, 16:41
QUOTE(Pigalica @ 2007 04 16, 17:24) Tu neteisi  Aš apie šitą taip galėčiau pasakyti  man akivaizdžiai surežisuota nuotrauka...  labai gražus kadras, tikrai vertas dėmesio  Ši įdomi ir ne kaip ta gausybė vienodų. Aš kalbėjau apie tas kurių jau dabar yra kokios 7 beveik vienodos....
rosvile
2007 04 16, 16:48
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 14:34) Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  . ne tame esme kaip jis pasodintas ir kur,manau montazo nereikia daryti kokius kadrus pagaunam tokius ir siunciam. o jei tokios nepatinka tai idekit grazesniu o prie ko cia vaiko gaila tai nesuprantu
Chanson
2007 04 16, 17:14
nu prasideda...
*dzūkė*
2007 04 16, 17:18
Apžiūrinėjau visus pupulius  ....ir taip pagalvojau, jeigu reikėtų šiandien balsuot, tai jau vieną balselį atiduočiau šiai  ...... man ji tokia šventiška ir "švari".
na,, reiks ziureti, ar turesim tinkama foto  gal pagaliau pirmakart sudalyvausim foto konkurse
laimakp
2007 04 16, 17:54
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 15:34) Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila  . Tuomet, manau, reiketu nustatyti amziaus cenza dalyviams (kad butu veiksmas), nes yra tokiu mazyliu, kurie daugiau nelabai ka ir moka daryti, tik sedeti arba guleti  . O gal tokiu net nefotografuoti (na kol jie ismoks ka nors...)? O man kaip tik labai mielos mazyliu nuotraukytes, jie net nesupranta kas per daiktas tas kiausinis ir kokie ju zvilgsniai ziurint i juos
QUOTE(elge @ 2007 04 16, 14:37) O iš tikrųjų - taip, krito į akį man ši nuotraukėlė, bet ne dėl ryškumo, o dėl kitos standartinės bėdos - fotografuota prieš šviesą, pakaušiukas apšviestas, o veidukas tamsus. Taip daugiau fotografuojamos meniškos nuotraukos, prieš saulėlydžius ar pan., kai tikrai matai, kad toks buvo tikslas, taip ir turi būti. Pabandžiau ją pakoreguoti, bet nerodysiu  O kodel nerodysi?  Man ta nuotraukyte taip pat krito i aki  Todel pabandziau pakoreguoti. Aisku idealiai nesigauna, nes fotografuojant pries sviesa kaip minejai veidukas gaunasi tamsus...Nebent norima isgauti silueta tada fotografuojama pries langa, saule ar kt. sviesos saltini Originalas  Pakoreguota  Ir dar kazkokia juosta eina mergytei po nosyte...ar ten nuotraukos "brokas", ar randelis- nezinau, bet labai paprasta ta dalykeli pataisyti su programele
QUOTE(rosvile @ 2007 04 16, 17:48) ne tame esme kaip jis pasodintas ir kur,manau montazo nereikia daryti kokius kadrus pagaunam tokius ir siunciam. o jei tokios nepatinka tai idekit grazesniu o prie ko cia vaiko gaila tai nesuprantu  Pritariu. As visiskai nesuprantu kodel taip gaila musu vaiku  As savo Emiliuka tikrai specialiai nesodinau. Dar man patinka sitos nuotraukos ir man nesvarbu ar jos surezisuotos ar ne, balsuosiu uz Jus. Nu va, niekaip neiseina ikelti siu nuotrauku
kristina-buziene
2007 04 16, 19:50
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 18:15) Ir dar kazkokia juosta eina mergytei po nosyte...ar ten nuotraukos "brokas", ar randelis- nezinau, bet labai paprasta ta dalykeli pataisyti su programele  Man pasirode,kad ten plaukas bus uzkrites Papildyta:QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 18:15)
Pakoreguota
Labai graziai ziurisi
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 19:15) O kodel nerodysi?  Man ta nuotraukyte taip pat krito i aki  Todel pabandziau pakoreguoti.  Norėjau išprovokuoti kitus paeksperimentuoti - ir pavyko O rezultatas - O dėl surežisavimo - man tai pavyzdžiui visai nesvarbu, ar nuotrauka "surežisuota", fotografuota specialiai konkursui ar ne (šito aš niekada nesiimu spręsti), svarbu, kad ji būtų įdomi, kabintų, kuo nors išsiskirtų. Portrečiukai su margučiais irgi gali būti dailūs
v*i*j*a
2007 04 16, 21:01
QUOTE(*Rita* @ 2007 04 16, 18:14) nu prasideda...  kas prasideda  aptarimai  gi tam tema ir užvesta QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 20:15) Ir dar kazkokia juosta eina mergytei po nosyte...ar ten nuotraukos "brokas", ar randelis- nezinau, bet labai paprasta ta dalykeli pataisyti su programele  tikrai gražiau žiūrisi pakoreguota bet aš tai nesugebu tokių dalykų aha,ryškiau matosi pakoreguotoj nuotraukytėj,bet man kažkaip vaidenasi,kad ten plaukas užkritęs QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 16, 20:50) Man pasirode,kad ten plaukas bus uzkrites
Ouje, kokia šita graži nuotrauka. Jei nepamiršiu prabalsuot, tai šiai balsą tikrai atiduosiu
Gitatuka
2007 04 16, 22:24
 emmmm, o cia jokio skirtumo??? Ar gyvuneliai ar vaikai? Papildyta: Na vistiek  negaliu atsiziuret...ar ji tokia ar ji kitokia  man labiausiai prie sirdies
QUOTE(Gitatuka @ 2007 04 16, 23:24)  emmmm, o cia jokio skirtumo??? Ar gyvuneliai ar vaikai?  o taisyklėse ar buvo parašyta, kad negalima dėti foto su gyvūnais ar iš vis tik kiaušinius pvz...?
Valerija
2007 04 16, 22:36
QUOTE(vijja @ 2007 04 16, 21:01) bet aš tai nesugebu tokių dalykų Eik jau, netikiu Microsoft Office Picture Manager turi? Atsidarai su ja nuotrauką ir eini paprasčiausiu keliu per Picture/Autocorrect. Kartais tik tiek ir tereikia, kartais nutaiso į lankas, tada koreguoji per Picture/Brightness and Contrast. Ten yra trys rodyklės: Brightness (šviesumas), Contrast (aišku, kontrastas) ir Midtones (pustoniai). Tai stumdai tas rodyklėles, ir matai, kaip geriau. Na duosiu dar vieną pavyzdėlį besidarbuojančio žmogučio nuotraukėlės, kuri man labai miela: Nekoreguota:  O čia šį kartą truputį patamsinta:
|
|