Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Margos mūsų Velykos!
Supermamų klubas > Bendras > Konkursai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Aurėja
Margos mūsų Velykos!

Ką tik linksmai atšventėme vieną didžiausių ir šviesiausių pavasario švenčių – Velykas, netrukus mūsų mažyliai švęs ir Vaikų Velykėles (Atvelykį). Jei dažėte kiaušinius, puošėte simbolinį Velykų medį, ridinėjote margučius, ėjote kiaušiniauti, lalauti ar net persirenginėjote senute Velyke, vadinasi turite daugybę įdomių ir gražių nuotraukų, kuriose matyti, kokia šviesi ir džiaugsminga buvo jūsų Velykinė švenčių savaitė! Sugalvokite nuotraukai smagų, įdomų pavadinimą. Atsiųskite pačią įspūdingiausią Velykų ar Atvelykio šventės nuotrauką ir laimėkite prizų - knygų!

Nepamirškite prieš siųsdami nuotrauką konkursui susipažinti su bendrosiomis fotokonkursų taisyklėmis! TAISYKLĖS

Nuotraukas konkursui siųskite 2007 04 12 – 2007 04 20.
Už 3 labiausiai patikusias nuotraukas balsuosime 2007 04 21 – 2007 04 26.

Konkurso dalyvio paraišką pildykite čia: http://www.supermama.lt/foto
Valerija
Kaip šaunu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tokio konkurso ir tikėjausi, tai prifotkinau velykiškų nuotraukyčiu biggrin.gif
Begu išrinkti mieliausią lotuliukas.gif
kristina-buziene
Koks smagus konkurselis bigsmile.gif ..... Laukiam labai nuotraukeliu ok.gif

4u.gif
GAPO
Laukiam nuotraukų sokiai.gif assa.gif

Papildyta:
Matosi kas visą darbą atliko biggrin.gif .
Gulia
Jau yra nuotrauku!!!! thumbup.gif
kristina-buziene
Koks grazus velykinis medelis bigsmile.gif

thumbup.gif

user posted image
Jurgita15
Pagaliau naujas konkursas!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir nuotraukyciu kokiu graziu!!! lotuliukas.gif
Valerija
Labai fainas konkursas, bet įpatingai man patinkančių nuotraukėlių tai kolkas neperdaugiausiai, kol kas dar tik viena matau už kurią balsą atiduočiau. ax.gif
kristina-buziene
Kokie grazus kiausai bigsmile.gif ..Tie spalvotai margi thumbup.gif ...Idomu,kaip tokius reikia pagaminti g.gif
user posted image

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Valerija @ 2007 04 13, 13:13)
  bet įpatingai man patinkančių nuotraukėlių tai kolkas neperdaugiausiai, kol kas dar tik viena matau už kurią balsą atiduočiau. ax.gif
*

Na taip -tos ipatingos as irgi dar nematau schmoll.gif Kur butu visas bendras vaizdas liuxs ax.gif Bet graziu kiausiniu tai nemazai ir medelis toks grazus bigsmile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
v*i*j*a
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 17:05)
Kokie grazus kiausai  bigsmile.gif  ..Tie spalvotai margi  thumbup.gif  ...Idomu,kaip tokius reikia pagaminti  g.gif 
*

man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti bigsmile.gif g.gif
laukine
sitai foto tai mano balsas garantuotas wub.gif wub.gif wub.gif

jau taip mergina susikaupusi dirba thumbup.gif

user posted image
kristina-buziene
QUOTE(vijja @ 2007 04 13, 15:46)
man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti  bigsmile.gif  g.gif
*

Gal su isimta sirdele is ju g.gif ..Bet nesitiki schmoll.gif ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais rolleyes.gif
v*i*j*a
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 18:59)
Gal su isimta sirdele is ju  g.gif  ..Bet nesitiki  schmoll.gif ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais  rolleyes.gif
*

teks laukt konkurso pabaigos,gal tada išaiškės tiesa bigsmile.gif biggrin.gif tongue.gif
Chanson
Gal tie marguciai guasu nudazyti? g.gif Na, bet isties mieli, labai nuo sklinda tokia namu siluma... bigsmile.gif

As balsuosiu uz margucius marginancius vaikiukus 4u.gif Bet siaip tai, kol kas nuotraukeliu menkai paberta g.gif
Chanson
user posted image

man sita patinka ax.gif
grange
fotošita foto labai miela thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vijja @ 2007 04 13, 17:46)
man panašu,kad čia su flomasteriais nupaišyti  bigsmile.gif  g.gif

QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 13, 18:59)
Gal su isimta sirdele is ju  g.gif  ..Bet nesitiki  schmoll.gif ,kad taip graziai gali gautis apipaisius flamasteriais  rolleyes.gif

su akvarelė arba guašu irgi galima piešti ant kiaušinių tik po to nereikia liesti, tai man atrodo panašiau su tuo g.gif
elge
Diskusija tokia vangi šito konkurso, tai pasidalinsiu keliais geranoriškai techniniais pastebėjimais - gal pasinaudos kas kituose konkursuose 4u.gif
Siūlyčiau nepatingėti prieš dedant nuotrauką į konkursą atsidaryti ją su bent jau su Microsoft Office Picture Manager (tą tai jau tikrai turi dauguma ir sugebėjimų ten jokių nereikia mirksiukas.gif ) ir padaryti bent jau minimalius šviesumo/kontrasto pataisymus, nors ir su Autocorrect. Taisyklėms tai, kaip suprantu, neprieštarauja, nes tai nėra jokie spec efektai, o nuotraukėlę galima gerokai pagyvinti ir atitaisyti bent iš dalies fotografavimo klaidas.
Pavyzdžiui:
user posted image
Šita nuotraukėlė fotografuota prieš šviesą ir visa, kas svarbiausia, joje užtamsinta. Paprastai tokioje situacijoje būtų gerai įjungti blykstę, bet kai jau yra taip, kaip yra, galima ją labai paprastai pataisyti (Autocorrect, šiek tiek pašviesinau ir vos padidinau kontrastą) ir gauti šitokį vaizdelį:
user posted image
Arba:
user posted image
(Per daug nereikšmingo tamsaus fono, maža kontrasto, nematyti gražutės mergytės)
Ir:
user posted image
Gal pataisys mane profesionalai ir moderatoriai, bet žinau, kad ir profesionalai savo nuotraukėles "taiso".
Ir nesupykite mamytės, kurių nuotraukėles paėmiau kaip pavyzdį - kambaryje fotografuotas foto galima taip pagyvinti kone visas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Valerija
QUOTE(elge @ 2007 04 15, 14:38)
tai pasidalinsiu keliais geranoriškai techniniais pastebėjimais - gal pasinaudos kas kituose konkursuose  4u.gif
*

Aš taip pat matau, kad daugelis nuotraukų būtų labai gražios tik vos vos pakoreguotos - iš karto mielau žiūrisi. cool.gif
c-girl
Elge, neturiu ka pridurti drinks_cheers.gif Tik tiek, kad ir su daugiau foto siame konkurse galima tai padaryti biggrin.gif
elge
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 15, 16:50)
Elge, neturiu ka pridurti drinks_cheers.gif Tik tiek, kad ir su daugiau foto siame konkurse galima tai padaryti biggrin.gif

Žinoma, ir ne tik šiame konkurse. Aš nenorėjau savo pavyzdžiais išskirti būtent tų kaip prastesnių už kitas, tiesiog norėjau apskritai parodyti, kiek nedaug kartais trūksta, kad nuotrauka "prabiltų".
O problema ta, kad kambaryje fotografuoti apskritai yra sunku - labai retai būna geros apšvietimo sąlygos. Juk kaip skiriasi nuotraukos konkursuose, kur dauguma nuotraukų fotografuota lauke mirksiukas.gif Norint geros nuotraukos fotografuojant patalpoje, reikia geros blykstės (kurių dauguma neturime), nes muilinių blykstės muša per smarkiai, padaro ryškius šešėlius greta. O be blykstės apšvietimo dažniausiai trūksta, dažnai nukenčia ir ryškumas, nes objektas spėja sujudėti.
O noriu pasakyti tai, kad tam ir yra elementarios koregavimo programos - tai yra tas pats, kaip ištaisyti gramatines klaidas parašytame tekste. Vieni gramatikos taisykles žinome geriau, kiti gal blogiau, treti apskritai nekreipia į jas dėmesio. Taip ir čia - kas nori savo nuotraukas truputį pagyvinti, saikingai pakoreguoti, tam yra visos galimybės 4u.gif
sdr
velykos visiems velykos user posted image thumbup.gif
*dzūkė*
thumbup.gif po savaitgalio nuotraukyčių padaugėjo, bet vis dar laukiu savo favoritės biggrin.gif
grange
jėzau koks vaikutis wub.gif thumbup.gif thumbup.gif faina nuotraukytė
Aurėja
man labiausiai įsiminė "kiaušinių margintoja". Labai puiki akimirka pagauta. Ji tokia susikaupusi ir susimąsčiusi, kokį raštą margučiui sukurti - super!

user posted image
rosvile
labai nuostabus musu pypliukai ir velykines nuotraukytes thumbup.gif
Gitatuka
wub.gif man si labai patinka
user posted image

dar idomi si
user posted image
Valerija
Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila unsure.gif .
laukine
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 13:34)
Man labai krenta į akį tokios nuotraukos kuriose pasodintas arba pastatytas vaikas prie kiaušinių krepšelio ir atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila unsure.gif .
*

uz tat ir nedristu dalyvauti siame konkurse, bo tokios laaaabai laaaabai foto ir nepagavau per visas velykas blush2.gif
bet gal dar sugalvosiu g.gif idet savo mazute bent jau parodyti hihihi.gif
kristina-buziene
Orginalu ir labai grazu wub.gif

user posted image

Nuotraukyte grazi,bet velgi jai truksta ryskumo verysad.gif ..Butu kitas vaizdas visai,kaip pasakytu pati elge ...

user posted image

user posted image

thumbup.gif hihihi.gif
elge
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 16, 13:57)
Nuotraukyte grazi,bet velgi jai truksta ryskumo  verysad.gif  ..Butu kitas vaizdas visai,kaip pasakytu pati elge ...

Ką reiškia "pati elge"? unsure.gif 4u.gif
Šiaip tai būtų smagu, jeigu žinovų į tokias diskusijas įsitrauktų, nes jų tikslas nėra kritikuoti, o skatinti vertinti ir matyti 4u.gif Bet jeigu tokie komentarai nėra malonūs, tai sakykite unsure.gif
O iš tikrųjų - taip, krito į akį man ši nuotraukėlė, bet ne dėl ryškumo, o dėl kitos standartinės bėdos - fotografuota prieš šviesą, pakaušiukas apšviestas, o veidukas tamsus. Taip daugiau fotografuojamos meniškos nuotraukos, prieš saulėlydžius ar pan., kai tikrai matai, kad toks buvo tikslas, taip ir turi būti. Pabandžiau ją pakoreguoti, bet nerodysiu blush2.gif 4u.gif
j7777
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 14:34)
*

As tai savo vaiko specialiai tikrai nesodinau, pats uzlipo ant sofos ir pradejo zaisti su marguciais, o vyras nupaveikslavo, o apie konkursa suzinojom tik po keliu dienu. Jei Jums nepatinka tokios nuotraukos tai ir neziurekit blush2.gif Man tai visos nuotraukos patinka, jei galeciau uz visas basuociau.
kristina-buziene
QUOTE(elge @ 2007 04 16, 13:37)
Ką reiškia "pati elge"?  unsure.gif  4u.gif

*

Nieko blogo nenoredama,ten tave paminejau biggrin.gif ..Tureja omeni,kad tavo tiesa su tuo nuotrauku koregavimu (paryskinimu,pasviesinimu thumbup.gif )...Dauk ispudingiau atrodo.....

P.S ...Parodyk mirksiukas.gif ,kap tu ten patvarkei ax.gif
Pigalica
atrodo, kad mama vaikui sako: "žiųrėk į mane, fotografuoju tave fotokonkursui". Kažkaip neįdomu, nėra veiksmo ir net vaiko gaila unsure.gif .
*

Tu neteisi 4u.gif
Aš apie šitą taip galėčiau pasakyti
user posted image
man akivaizdžiai surežisuota nuotrauka... ax.gif labai gražus kadras, tikrai vertas dėmesio mirksiukas.gif
c-girl
QUOTE(Pigalica @ 2007 04 16, 16:24)
user posted image
man akivaizdžiai surežisuota nuotrauka... ax.gif labai gražus kadras, tikrai vertas dėmesio mirksiukas.gif
*

Kodel surezisuota???? As pati daznai savo vaikus prigaunu sitaip besvajojancius rolleyes.gif ir tikrai nebutinai ta nuotrauka surezisuota schmoll.gif Nors, aisku gali buti...bet man ji pati graziausia kol kas thumbup.gif
Valerija
QUOTE(Pigalica @ 2007 04 16, 17:24)
Tu neteisi 4u.gif
user posted image
*

Ši įdomi ir ne kaip ta gausybė vienodų.
Aš kalbėjau apie tas kurių jau dabar yra kokios 7 beveik vienodos....
rosvile
*

ne tame esme kaip jis pasodintas ir kur,manau montazo nereikia daryti kokius kadrus pagaunam tokius ir siunciam. o jei tokios nepatinka tai idekit grazesniu schmoll.gif
o prie ko cia vaiko gaila tai nesuprantu g.gif
Chanson
nu prasideda... doh.gif
*dzūkė*
Apžiūrinėjau visus pupulius bigsmile.gif ....ir taip pagalvojau, jeigu reikėtų šiandien balsuot, tai jau vieną balselį atiduočiau šiai wub.gif ...... man ji tokia šventiška ir "švari".
user posted image
Onora
na,, reiks ziureti, ar turesim tinkama foto smile.gif gal pagaliau pirmakart sudalyvausim foto konkurse bigsmile.gif
laimakp
QUOTE(Valerija @ 2007 04 16, 15:34)
*

Tuomet, manau, reiketu nustatyti amziaus cenza dalyviams (kad butu veiksmas), nes yra tokiu mazyliu, kurie daugiau nelabai ka ir moka daryti, tik sedeti arba guleti g.gif. O gal tokiu net nefotografuoti (na kol jie ismoks ka nors...)? mirksiukas.gif
O man kaip tik labai mielos mazyliu nuotraukytes, jie net nesupranta kas per daiktas tas kiausinis ir kokie ju zvilgsniai ziurint i juos biggrin.gif
c-girl
QUOTE(elge @ 2007 04 16, 14:37)
O iš tikrųjų - taip, krito į akį man ši nuotraukėlė, bet ne dėl ryškumo, o dėl kitos standartinės bėdos - fotografuota prieš šviesą, pakaušiukas apšviestas, o veidukas tamsus. Taip daugiau fotografuojamos meniškos nuotraukos, prieš saulėlydžius ar pan., kai tikrai matai, kad toks buvo tikslas, taip ir turi būti. Pabandžiau ją pakoreguoti, bet nerodysiu  blush2.gif  4u.gif
*

O kodel nerodysi? biggrin.gif Man ta nuotraukyte taip pat krito i aki ax.gif Todel pabandziau pakoreguoti. Aisku idealiai nesigauna, nes fotografuojant pries sviesa kaip minejai veidukas gaunasi tamsus...Nebent norima isgauti silueta tada fotografuojama pries langa, saule ar kt. sviesos saltini bigsmile.gif
Originalas
user posted image

Pakoreguota
user posted image

Ir dar kazkokia juosta eina mergytei po nosyte...ar ten nuotraukos "brokas", ar randelis- nezinau, bet labai paprasta ta dalykeli pataisyti su programele 4u.gif
j7777
QUOTE(rosvile @ 2007 04 16, 17:48)
ne tame esme kaip jis pasodintas ir kur,manau montazo nereikia daryti kokius kadrus pagaunam tokius ir siunciam. o jei tokios nepatinka tai idekit grazesniu schmoll.gif
o prie ko cia vaiko gaila tai nesuprantu g.gif
*

Pritariu. As visiskai nesuprantu kodel taip gaila musu vaiku g.gif As savo Emiliuka tikrai specialiai nesodinau. Dar man patinka sitos nuotraukos ir man nesvarbu ar jos surezisuotos ar ne, balsuosiu uz Jus.
Nu va, niekaip neiseina ikelti siu nuotrauku verysad.gif
kristina-buziene
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 18:15)

Ir dar kazkokia juosta eina mergytei po nosyte...ar ten nuotraukos "brokas", ar randelis- nezinau, bet labai paprasta ta dalykeli pataisyti su programele 4u.gif
*

Man pasirode,kad ten plaukas bus uzkrites rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 18:15)

Pakoreguota

Labai graziai ziurisi wub.gif
elge
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 19:15)
O kodel nerodysi? biggrin.gif  Man ta nuotraukyte taip pat krito i aki ax.gif  Todel pabandziau pakoreguoti.

biggrin.gif Norėjau išprovokuoti kitus paeksperimentuoti - ir pavyko tongue.gif 4u.gif
O rezultatas - thumbup.gif

O dėl surežisavimo - man tai pavyzdžiui visai nesvarbu, ar nuotrauka "surežisuota", fotografuota specialiai konkursui ar ne (šito aš niekada nesiimu spręsti), svarbu, kad ji būtų įdomi, kabintų, kuo nors išsiskirtų. Portrečiukai su margučiais irgi gali būti dailūs wub.gif
v*i*j*a
QUOTE(*Rita* @ 2007 04 16, 18:14)
nu prasideda... doh.gif
*

kas prasideda g.gif aptarimai bigsmile.gif gi tam tema ir užvesta tongue.gif
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 16, 20:15)
*

tikrai gražiau žiūrisi pakoreguota wub.gif
bet aš tai nesugebu tokių dalykų blush2.gif

aha,ryškiau matosi pakoreguotoj nuotraukytėj,bet man kažkaip vaidenasi,kad ten plaukas užkritęs g.gif
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 04 16, 20:50)
Man pasirode,kad ten plaukas  bus uzkrites 
*

drinks_cheers.gif
Jicky
Ouje, kokia šita graži nuotrauka. Jei nepamiršiu prabalsuot, tai šiai balsą tikrai atiduosiu wub.gif
user posted image
Gitatuka
unsure.gif emmmm, o cia jokio skirtumo??? Ar gyvuneliai ar vaikai?
Papildyta:
doh.gif
Na vistiek bigsmile.gif negaliu atsiziuret...ar ji tokia ar ji kitokia 4u.gif man labiausiai prie sirdies user posted image
grange
QUOTE(Gitatuka @ 2007 04 16, 23:24)
unsure.gif emmmm, o cia jokio skirtumo??? Ar gyvuneliai ar vaikai?

g.gif o taisyklėse ar buvo parašyta, kad negalima dėti foto su gyvūnais ar iš vis tik kiaušinius pvz...?
Valerija
http://www.supermama.lt/foto/index.php?f=p...&phid=11978
Vaizdelis už širdies griebia wub.gif
elge
QUOTE(vijja @ 2007 04 16, 21:01)
bet aš tai nesugebu tokių dalykų blush2.gif

Eik jau, netikiu irnesakyk.gif
Microsoft Office Picture Manager turi? Atsidarai su ja nuotrauką ir eini paprasčiausiu keliu per Picture/Autocorrect. Kartais tik tiek ir tereikia, kartais nutaiso į lankas, tada koreguoji per Picture/Brightness and Contrast. Ten yra trys rodyklės: Brightness (šviesumas), Contrast (aišku, kontrastas) ir Midtones (pustoniai). Tai stumdai tas rodyklėles, ir matai, kaip geriau.
Na duosiu dar vieną pavyzdėlį besidarbuojančio žmogučio nuotraukėlės, kuri man labai miela:
Nekoreguota:
user posted image
O čia šį kartą truputį patamsinta:
user posted image

4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.