*Liūtukė*
2007 04 12, 18:28
Laba diena mamytės, gal kas gali patarti, kaip elgtis ir ką daryti. Mano sūneliui 1metai ir 2mėn., norisi su juo daug kur pakeliauti, o ji pykina mašinoj, jai nuvažiuojam didelį atstumą (pvz. 50km.). Jaigu jis miega mašinoj tai nieko, trumpi atstumai nieko, bet kaip sakoma kuo toliau, tuo blogiau.............nejaugi, mes jau niekur negalėsim pakeliauti???
Auxelis
2007 04 12, 18:39
Mums ta pati bėda . Dukrytei dar tik 1 m. ir 9 mėnesiai, o šią problemą turim (nors kažkada senai žiūrėjau televizijos laidą, kur šnekėjo, kad iki dviejų metukų vaikams tas nepasireiškia ). Važiuojam Vilnium ir vemia. Būna, kad ir magistrale važiuojant pykina. Liūdna, paveldėjo tą bjaurastį iš manęs, man vaikystėj taip buvo . Sunku, kai niekuo negaliu padėti: atrodo jei tik įmanoma sustojam, pastovim, bet nevisada išeina . Gerai, jei mašinoj užmiega. Kas bus, kai rytais į darželį reiks dukrytę vežti? Darželis toli Nejau reiks dar ir kitus drabužėlius vežiotis ? Vaistų gi kiekvieną rytą vakarą vaikui nekiši
*Liūtukė*
2007 04 12, 19:41
Vat ir mano vyras vaikystėje, negalėjo nei mašina nei autobusu važiuoti, tai tykriausiai iš Jo sūnelis ir paveldėjo, nes man tai kiek save prisimenu tai tas pats , ar mašina ar autobusus, niekada nepykino.... Artėja vasara, planuojam į Palangą........jaučiu kiek laukia bedelių
Auxelis
2007 04 12, 20:25
Mes ir kelionę lėktuvu vasarą suplanavę . Įdomu kaip lėktuve bus ? Tikiuosi aišku geriausio
tokiem maziem nezinau ar galima,bet truputi vyresniem yra tableciu,tokios kapsules AVIOPLANT,jos nuo 6metu.yra kazkaip lygtai KINDERIL,tos gal mazesniem galim.o dar yra neblogas dalykas,bet brangokas kramtoma guma SUPERPEP.jei moka kramtyti guma,tai galima ir maziems.
*Liūtukė*
2007 04 12, 20:45
Ačiū, už patarimus, reikes vaistinėje paklausti apie Kinderil, nes kramtyti jis dar nelabai moka, viską iškart ryja
QUOTE(Juviar @ 2007 04 12, 21:45) Ačiū, už patarimus, reikes vaistinėje paklausti apie Kinderil, nes kramtyti jis dar nelabai moka, viską iškart ryja pasiteirauk,gal maziukam dar kas nors yra.manoji kaip tik maza neveme,o db jau 6m tai kokie 4metai be vaistu irgi neapsieinam
*Liūtukė*
2007 04 13, 09:48
O NIEKAS NEGIRDĖJO,APIE TAI, KAD BAMBUTĘ REIKIA PLEISTRIUKU UŽKLIJUOTI PRIEŠ KELIONĘ, MAN ŠIANDIEN TAIP VAISTINĖJE PATARĖ
Labai padeda ziurejimas i kelia,man mazai padedavo  ,nes visad pykindavo vaziuojant masina,tai tetis patare ziuret i kelia.Aisku cia tiktu galbut didesniems vaikams. P.S.Net ir dabar stengiuosi visad ziuret i kelia vaziuojant,kitaip...
*Liūtukė*
2007 04 14, 14:09
Na nelabai jis dar kaluso, kad reikia žiurėti į kelią, ir dar bėda, kad nenori kedudtei sedeti, gal jai kedutei ramiai sedetų , tai būtų viskas normaliai..............jis pas mus labai judrus
o maniske lyg niekad nevemdavo,bet per siuos karscius pastebejau,kai vaziavom,ir dar kaip tycia kondicionierius sugedo iskart apsivemdavo,ir pokelis kartus  bet tik pradarius langus,papusdavo vejelis ir vel gerai
*Liūtukė*
2007 06 05, 13:19
Na ir mes jau sodinam sau ant keliu(visiškai nesedi automobilio kedutei), stengiames nukreipti dėmesį ,kad žiurėtų tik į priekį, na ir kad nebūtų karšta, tada lyg tai nieko, bet daugiau nei 50km. kol kas niekur nebuvom nuvažiavę, bet mėn. gale ruošiames į Palangą, tada jau pamatysim, kaip perneš kelionę O vaistukŲ, niekas neduoDda IKI 3 METUKU NEGALIMA VISOS VAISTINIKES SAKO, va tokie reikaliukai
QUOTE(Juviar @ 2007 06 05, 15:19) Na ir mes jau sodinam sau ant keliu(visiškai nesedi automobilio kedutei), stengiames nukreipti dėmesį ,kad žiurėtų tik į priekį, na ir kad nebūtų karšta, tada lyg tai nieko, bet daugiau nei 50km. kol kas niekur nebuvom nuvažiavę, bet mėn. gale ruošiames į Palangą, tada jau pamatysim, kaip perneš kelionę mes tai ir toliau esam vaziave,tai jinai pas mus kazkur po 40km.uzmiega,bet mes stengiames vaziuot tada kai jau nori miego
Ramunita
2007 06 05, 18:13
na,savų vaikų neturiu,bet pykinimo bėdą tai pati esu turėjus (tiesą pasakius ir dabar kartais užsupa). Tai mama visada turėdavo gert - tokį pakankamai šaltą vandenį dėdavo į šaltkrepšį,kad nesušiltų ir duodavo užgert karts nuo karto, bevveik visada budavo atviri langai,kad vėjukas pūstų, o vyresnė kai buvau,tai arba žiūrėdau ausigulus į dangų-arba kai pasidarydavo negera-užsimerkdavau...nes mane kaip tik pykindavo,kai žiūrėdavau į besikeičiančius vaizdelius
QUOTE(Ramunita @ 2007 06 05, 20:13) Tai mama visada turėdavo gert - tokį pakankamai šaltą vandenį dėdavo į šaltkrepšį,kad nesušiktų ir duodavo užgert karts nuo karto, mes irgi per karscius kelionei pasiemam vandenuko,bet kai jinai apsivemia,jei neikisi nieko
*Liūtukė*
2007 06 05, 18:38
Aš jaučiu, kad ir mes pasistengsim važiuoti kada jam laikas bus miegoti.....nes kitaip, ji sunku sulaikyti vienoj vietoj, jam pastoviai viskas ir visur idomu, ypač jai reikia ilgai važiuoti  , idomiausia, kad daug kur sako, kad iki 3 metų , pykinimas pas vaikus neturi pasireikšti
Ramunita
2007 06 05, 18:41
QUOTE(dsv @ 2007 06 05, 19:22) mes irgi per karscius kelionei pasiemam vandenuko,bet kai jinai apsivemia,jei neikisi nieko  tai kai apsivemi-tai tikiu jau nebelabai,bet šiaip gali pabandyti kas pusvalandį po lašiuką
*Liūtukė*
2007 06 05, 19:31
Man vaistinėj patarė šaltos metų arbatos duoti gerti , prieš kelionę ir keliones metu....kad ramina skranduką
QUOTE(Ramunita @ 2007 06 05, 20:41) tai kai apsivemi-tai tikiu jau nebelabai,bet šiaip gali pabandyti kas pusvalandį po lašiuką  tai beda tame,kad jinai uzmiega pamiega,tik atsibudus duodu,neima zurza,o po 5min.apsivemia
*Liūtukė*
2007 06 05, 21:29
Baisus dalykas, ir mes vežames su savim pastoviau, daug drabužėlių, vandens, servetelių ir rankšluostukų........
tai mum kai pirma karta buvo tai is vis tik viena seilinuka turejom kurio vos uzteko jai apvalyt  o as sedejau visa apvemta ir masina visa taip pat  taip nuo traku iki vilniaus
mamučiukas
2007 06 07, 12:42
 Sveikutes Maniškei jau 3 metai, bet kai pradejo vemti nuo kokiu 1 metukų, tai Vilniuje negalime niekur toli važiuoti. Jau iš Vilniaus iki Trakų jai perdidelis atstumas, ties Gariūnais visada apsivemia,  Ir visai nepriklauso nuo oro sąlygų, nes ir žiemą taip pat. Tai belieka laukti, kol išmoks draugauti su maišeliu, nes jausmelis kai tave apvemia ne koks.  Tai dabar visur vaziuojame su mano senesne ir kietesne masina, nes naujesniu mašinų nemėgsta, ir sako , kad tėtės bloga mašina, nes joje bloga, o mamos gera.  ir dar sako, kad labai greit važioji, tai vakar vos 40 km/h vilkausi, tai jeigu ką nors matysite, kad gatvėmis velkasi ir dar gale vaikas, tai galiu būti ir aš
saulala
2007 06 07, 12:56
Oi, ir aš atsimenu tą bėdą. Nuo Marijampolės (namų) iki Anykščių (kaimo) būdavo garantuoti du apsivėmimai. Be maišelių į kelionę nesileisdavom. Ir taip gal iki 10 metų. Man pasidarydavo bloga vien užuodus automobilyje benzino kvapą. O ir mašinos tais laikais kokios buvo - žiguliukai moskvičiukai. Traukiniu važiuojant nepykindavo, nes taip nekratydavo.
Mačiau, kad vaistinėje yra tokių imbiero tablečių, rodos, jas reikia prieš kelionę sučiulpti. Tik neįsivaizduoju, ar mažiems vaikams jos tinkamos.
mamučiukas
2007 06 07, 13:44
Bet nejaugi juos duosi kievieną dieną prieš kur nors važiuojant  Sutinku kai kelionė dar ilgesne, bet kai cia po miesta maliesi ir dar kiekviena dieną ir tie atstumai nera dideli, ar neperdaug tų vaistukų būtų, gal tik jie visai nepiktybiniai
saulala
2007 06 12, 23:11
QUOTE(mamučiukas @ 2007 06 07, 13:44) Bet nejaugi juos duosi kievieną dieną prieš kur nors važiuojant  Sutinku kai kelionė dar ilgesne, bet kai cia po miesta maliesi ir dar kiekviena dieną ir tie atstumai nera dideli, ar neperdaug tų vaistukų būtų, gal tik jie visai nepiktybiniai  Tokie ten ir "vaistai", jeigu iš imbiero padaryti. Reikėtų vaistinėje paklausti arba savo pediatro. Bet greičiausiai tas tabletes reikia čiulpti, o mažas vaikas turbūt to dar nemokėtų
Dukrai taip pat buvo ši problema, galiu nuliūdinti-niekas nepadedavo  Tad patariu paimti į kelionę atsarginius rubelius, maišelių, servetėlių  Reikia tiesiog kantrybės ir vaikas iš to išaugs  Maniškei baigėsi gal nuo kokių 3-3,5 metukų, mes net tiksliai nepastebėjome kada, tiesiog po kažkiek laiko supratau, kad dabar galime keliauti be baimės atvažiuoti apvemtomis:rolleyes:
*Nendre*
2007 07 09, 18:18
Maža turėjau tą pačią problemą ir dabar ji vis dar yra, bet dabar stengiuos išvengti sėdėjimo gale. Kai prieky tai viskas ok būna. Kai ruošiaus į ilgą kelionę autobusu vaistinėje man pasiūle paprastas tabletes iš imbiero, jos ir žymiai pigesnės nei tos specialios. Ir turiu pasakyt jokių nusiskundimų, o sėdėjau vos ne pačiame gale. Imberas turiu kažkokių specialių savybių, kurios apsaugo nuo supimo. O šiaip siūlyčiau labiau palaikyt vėsią temperatūra mašinoj, tas šaltas oras kažkaip (bent jau man) slopina visus tuos pykinimus. Įsivaizduoju, kad mažesniems, turėtų tas imbieras tikti, juk vis tiek čia augalas, tik tos tabletės didelės, tai galima būtų sutrinti. Nors geriausiai žinoma pasikonsultuot su vaistininku.
mama_gulbe
2007 07 19, 22:24
QUOTE(*Nendre* @ 2007 07 09, 19:18) Maža turėjau tą pačią problemą ir dabar ji vis dar yra, bet dabar stengiuos išvengti sėdėjimo gale. Kai prieky tai viskas ok būna. Kai ruošiaus į ilgą kelionę autobusu vaistinėje man pasiūle paprastas tabletes iš imbiero, jos ir žymiai pigesnės nei tos specialios. Ir turiu pasakyt jokių nusiskundimų, o sėdėjau vos ne pačiame gale. Imberas turiu kažkokių specialių savybių, kurios apsaugo nuo supimo. O šiaip siūlyčiau labiau palaikyt vėsią temperatūra mašinoj, tas šaltas oras kažkaip (bent jau man) slopina visus tuos pykinimus. Įsivaizduoju, kad mažesniems, turėtų tas imbieras tikti, juk vis tiek čia augalas, tik tos tabletės didelės, tai galima būtų sutrinti. Nors geriausiai žinoma pasikonsultuot su vaistininku.  ojoj atsimenu pati sia bedele is savo vaikystes, net vietiniu autobusu vaziavimas pora stoteliu man budavo kancia, tai net i poliklinika su mama turedavom pedinti pesciom  bet mazdaug kai sulaukiau pilnametystes po truputi dingo sitas dalykas
Na, mes irgi turim tokią problemą. Tiesa, jau rečiau vemia, bet dar nepajudam į tolimesnę kelionę be maišelio ir servetėlių..Dar gerai, jei į maišelį pataiko... Per paskitinę "avariją" tai nespėjo maišelio sugriebti...  Šiaip kartais padeda kvapnios servetėlės (vaisių skonio) pauosto ir pagerėja...O tos imbiero tabletės nepadėjo.. Tiesa, mes kai pirkome buvo tik kapsulės. Vaistininkė patarė tos kapsulės turinį pabarstyti ant liežuvio. Rėkė mažulis, nes skonis nekoks.. O paskui iki pajūrio visą kelią vėmė...
Na va, grįžom apsivėmę apsitaškę. Jau seniai taip bebuvo, tai buvau pamiršus ir maišelių, ir servetėlių įsidėt. Jau kokie geri metai kaip važinėjom nevemdami, o šiandien ir vėl...  Perskaičiau viską, ir viena išvada: laukti kol išaugs. Vyrui, sakė irgi taip buvo, kai vaikas buvo, paskui viskas baigėsi. Kažin ar mažajai irgi taip bus? Dičkis vemt pradėjo, kai buvo kokių 2 metų. Dabar sesei mažajai metai ir 10 mėnesių, kol as jokių negerų ženklų nėra
bordeux
2008 05 19, 09:28
Mano vaikas turi sia problemele iki siol, 7 metų, tai veziojuosi plastikinį indelį vemimui. Tik nesenai biorezonansine diagnostikos Oberon aparatu nustatė alergiją benzinui ir kt. chemikalams. Tiesa, nežinau ar šis aparats patvirtintas sveikatos ministerijos ar ne, bet mums buvo naudingas. Perkopijuoju, savo pasisakymą Supermamos diskusijoje "Sveikata ir grožis" apie šį diagnostikos būdą:
" Tyriau save ir vaiką Vilniuje. Esu patenkinta jau vien dėl nustatytų alergijų vaikui, nes prieš tai darėm kraujo tyrimą, kuris kainavo 300 Lt, ir jame nebuvo įtraukti alergenai daugeliui cheminių produktų. O cia, aparatu, aiskai parode reakcijas i chlorą, benziną ir kt. buities alergenus. Žinoma, kai ką galėjau ir pati nuspėti (vemdavo įkvėpęs buities chemikalų arba, jei priekyje vaziuodavo sena masina, išmetanti nesudegusį kurą). Beje, maisto ir įkvepiami alergenai sutapo su kraujo tyrimu.
Jų kontaktai: Kaina 130 Lt suaugusiam, 60 Lt vaikui. Uab "Neozon" www.neozon.lt Tel.: 8 5 275893 Čiobiškio 3 (minėjo, kad prieš metus persikėlė iš Šeiminykščių g. ofiso)
Kiek žinau tuo aparatu Vilniuje dar tiria homeopatijos klinikoje ir dar kažkur poroje vietų. Tačiau į "Neozon" ėjau, kad vaikui daro daugiau nei per pusę kainos nuolaidą."
RasuteK
2008 05 19, 12:58
Mano dukrytei dabar beveik 1.5m., bet pykinti ja predejo vaziuojant nuo 9 men. (paveldimumas). Zinau, kad isaugs (pati ta visa kosmara esu pergyvenusi ir dabar dar nevisada ir nevisur galiu vaziuot), bet sunku, kai turi ribot keliones. Aisku geriausia vaziuot tada, kai miega, tuomet maziausia tikimybe, kad supykins. Dar mums butina salyga - min 1.5val po valgio (nes kitaip ir visas skrandzio turinys islips). Padeda ziurejimas i kelia, bet tokiai mazytei dar labai sunku paaiskinti tai, todel siaip stengiuos nukreipti demesi ir mintis kur nors (rodau tolumoje esancius objektus, dainuojam kartu - kai dainuoja ir paprastai ziuri kur i toli). Neseniai perskaiciau, kad pries kelione galima pagirdyt imbierines arbatos, bet sio metodo dar neisbandziau (labai abejoju ar ji gers ta arbata). Aisku, su savimi visada vezames drabuzeliu, dregnu serveteliu, palu (kartais speju uzdengt, taip issaugau bent jau dali drabuziu). Daznai speju pastebet, kad jai jau bloga darosi, tada stojam kelkrasty ir einam pasivaiksciot, kol pasidaro geriau. Tiesiog visiems kantrybes, tikrai isaugs
Sveiki, Turime ir mes sia beda Dvynukems 1.8m ir abi toliau 30km nenuvaziuoja, apsivemia Nezinau net ka daryti, bandziau nemaitint pries kelione, laikyti salone vesesne temperatura, leciau/greiciau vaziuoti, diena ar nakti...vis tiek vemia  Ta problemele islindo mums pavasari, kai mergytems buvo 1m.4men. Labai vargina, kai vemia is kart du vaikai. Bijau jau kur bevaziuoti su jom...
Pusele_
2008 09 11, 13:42
mes kol LT važinėdavom nebuvo supykine, Ale tik išvažiavom po Airiškus keliukus tai ir prasidėjo, kolkas mus gelbsti vandens buteliukas, laisva apranga kad pilvuko nespaustų ir gaivus oras mašinoje, bei sėdėt atslošus. be to prieš kelionę lengvas maistas
O mums niekas nepadeda, mano dičkė (jau 3 metų) vis dar vemia važiuojant  Pradėjo vemti, ai buvo metukų. Nors važinėjamės langais atidarytais, visada šalta mašinoj, bandėm ir mėtų arbatą. Neina man tų imbierinių tablečių sumaitinti, pati bandžiau šlykštus skonis  Laukiam kol išaugs
mano abidvi dukrytes veme vazuodamos tai as pastovei su savimi maiselius veziodavau  o dabar jau viskas tvarkoj savaime praejo
*Liūtukė*
2009 03 20, 21:03
O mano sūnelis iki šiol dar nelabai gerai perneša keliones  , kartais nieko , o kartais nuo namu net 10km. nuvažiuoti negalim...tai su savim visada maišelius, vienkart.serveteles ir vendenį vežiuoju
|
|