Sveikos mamytės, mano penkiametis sūnus labai drovus-net su pažįstamais ne iš karto sveikinasi...
mano leliui 4 bet ir panasiai elgesi
niekada pirmas nesisveikina, ir eilerascio visiem nesako nors ir moka, su vaikais bendrauja bet tyliuoju budu - nesneka, bet kai apsipranta viskas ok ir balsas atsiranda nezinau ar tai drovumas..gal... nepazystamas zmogus ar siaip seniai matytas - tikrai neprasnekins ir kai aplink daugiau zmoniu (pazystamu kuriuos daugiau ar maziau lankom) ir gi nesneka, tik su manim tyliai bendrauja kad kiti negirdetu..bet kai apsipranta tada duksta kaip velniukas va taip
Tikrai normalu kad vaikas drovisi.
mano sunelis 5 metu irgi drovuolis,bet as pati is prigimties drovi
Na taip, as pati irgi nemegstu buti demesio centre
QUOTE(karvute @ 2007 04 13, 13:30) gal ir paveldima, nes as pati save atsimenu kad buvau tylene ir nedrasuole, dabar tik isdrasejus visa bet ir to, man geriau ramiai viska daryti ir akiu nedraskyti uztat ir leliukai tokie drovus gaunasi...genai
Drovumas- tai jau charakterio savybė. Tokiam vaikui pačiam yra sunku. Ypač, kai pradeda lankyti mokyklą. Jį reikia nuo mažens labai girti ir skatinti. Nes drovumas dažnai susijęs su žemu savęs vertinimu. Tokiam vaikui reikia ypač pabrėžti jo stipriąsias puses ir jokiu būdu per jėga nestatyti prieš auditoriją. Atsiprašau, bet rašau ne tik kaip mamytė, bet ir kaip mokytoja.
QUOTE(paura @ 2007 04 13, 14:30) Drovumas- tai jau charakterio savybė. Tokiam vaikui pačiam yra sunku. Ypač, kai pradeda lankyti mokyklą. Jį reikia nuo mažens labai girti ir skatinti. Nes drovumas dažnai susijęs su žemu savęs vertinimu. Tokiam vaikui reikia ypač pabrėžti jo stipriąsias puses ir jokiu būdu per jėga nestatyti prieš auditoriją. Atsiprašau, bet rašau ne tik kaip mamytė, bet ir kaip mokytoja. o ka daryti kad leliukas butu daugiau drasesnis ir nebijotu...jei darzelyje kas nuskriaudzia,tai kai paklausiu o ka tu tam vaikui darei, sako nieko, as pamirsau mustis (= gintis) va, taip ir kencia tie vaikiukai nes pamirsta visada ji pagiriu, neverciu darti kazko del ko jis hjauciasi nepatogiai pvz tokia situacija buvo : nuejom pas draugo tevus i svecius, o vaikis kaip visad uz manes pasislepes nesisveikina, net kai ji pakalbina jis vistiek tada sako kad tu toks negeras tai negausi saldainiu, pas ji aisku lupa suvirpa biski, bet neissiduoda, as matau jo reakcija puikiai, kartais paskatinu pasisveikint ar pakalbeti, bet tada jis dar labia uzsisklendzia..tai ir neverciu jo labai, tyliai jam pasakau kad mum ir nereikia tu saldainiu, kitus nusipirksim,,,nezinau ar gerai elgiuosi
Mane tai irgi labai nervina kai visokie dėdės ir tetos pradeda šnekėti - ai, kokia didelė mergaitė, bet kalbėt nemoka ir t.t. Vaikui reikia laiko apsiprasti ir tiek. pati atsimenu, kaip sunku tą laba diena kartais būdavo pasakyti.
QUOTE(urtea @ 2007 04 13, 14:43) Mane tai irgi labai nervina kai visokie dėdės ir tetos pradeda šnekėti - ai, kokia didelė mergaitė, bet kalbėt nemoka ir t.t. Vaikui reikia laiko apsiprasti ir tiek. pati atsimenu, kaip sunku tą laba diena kartais būdavo pasakyti. tai va butent...as pati ir zinau kaip sunku nes mano mazius kai ateinu jo paiimt is darzo ir nevisada islemena labas...tik kai mane pamato lekia kiek ikabindamas (Dabar buna lauke) ir pribeges apsikabina, pabuciuoja ir dar kartu apsikabine palinguojam kaip stipriai vienas kito pasiilgom - man tai simta kart geriau nei isdresiruotas - labas - nes taip jauti visa vaiko sirdi ir jausmus ...
Man atrodo, kad visus "labai protingus" dėdes ir tetas reikia pastatyti į vietą. Jei verčia jūsų vaikučius šnekėti, matydami, jog jiems tai sukelia stresą, drąsiai rėžkite, kad mažylis labai išrankus draugams. Todėl pirmiausia jam reikia patikti, o po to tik kalbinti. O dėl darželio, tai tokius vaikus turėtų labiau globoti auklėtojos. Manau, būtina joms sakyti apie savo nerimą. Dabar tikrai yra žinomų įvairių žaidimų ir kitų metodų, kurie padeda vaikui įveikti drovumą. Tik reikia nuolat ir intensyviai ta kryptimi dirbti.
QUOTE(paura @ 2007 04 13, 21:39) Man atrodo, kad visus "labai protingus" dėdes ir tetas reikia pastatyti į vietą. Jei verčia jūsų vaikučius šnekėti, matydami, jog jiems tai sukelia stresą, drąsiai rėžkite, kad mažylis labai išrankus draugams. Todėl pirmiausia jam reikia patikti, o po to tik kalbinti. O dėl darželio, tai tokius vaikus turėtų labiau globoti auklėtojos. Manau, būtina joms sakyti apie savo nerimą. Dabar tikrai yra žinomų įvairių žaidimų ir kitų metodų, kurie padeda vaikui įveikti drovumą. Tik reikia nuolat ir intensyviai ta kryptimi dirbti. o mum kaip tik siandien iskilo klausimaas, pasisveikint sunku, o kaip buna atsisveikinant? sian buvom vaiko gimtadienyje, tai vaikai duko, pavargo namo iseidinejom tik apie 11 vakare, tai jau ate ne uz ka nepasake, nors graziai zaide ir visa kita va kaip del atsisveikinimo?
paskaitinejau sia temuke ir susimasciau:gerai ar nelabai kai vaikas drovus?
Manau, jog tai jau ne drovumas, o paprasčiausias pervargimas. Tai būdinga daugeliui vaikų.
Papildyta: Aktyviam vaikui yra lengviau. Jis puikiai jaučiasi naujoje kompanijoje ir pan. Kol jis dar mažas, viskas normalu. Bet jei mokyklinukas nejaučia, kada ir kaip reikia elgtis, tai gali būti jau hiperaktyvumo požymiai.
O as dar pastebejau, kad su kai kuriais zmonem jis nuo pirmos minutes bendrauja. Savaitgali buvom pas vyro dede su teta, tai buvau labai nustebusi, kai ir pasisveikino, ir varda pasisake, o mate tai juos pirma karta! Tiesa, jie tikrai labai faini ir silti zmones, bet tai tokiu daug yra, bet su kitais pradet bendraut reikia daug laiko...O del atsisveikinimo tai irgi buna, kad net su taip mylimu seneliu neatsisveikina
QUOTE(karvute @ 2007 04 16, 12:46) O as dar pastebejau, kad su kai kuriais zmonem jis nuo pirmos minutes bendrauja. Savaitgali buvom pas vyro dede su teta, tai buvau labai nustebusi, kai ir pasisveikino, ir varda pasisake, o mate tai juos pirma karta! Tiesa, jie tikrai labai faini ir silti zmones, bet tai tokiu daug yra, bet su kitais pradet bendraut reikia daug laiko...O del atsisveikinimo tai irgi buna, kad net su taip mylimu seneliu neatsisveikina vaikai jaucia zmones kurie yra geri, as atsimenu kai maziui buvo 3 metukai ir atejo tokios dvi mociutes mamos drauges, tai prie viennos ju vaikas taip prilipo kad nuo keliu vos ne nenulipa, o prie kitos ne per zingsni neina QUOTE(karvute @ 2007 04 13, 10:49) Sveikos mamytės, mano penkiametis sūnus labai drovus-net su pažįstamais ne iš karto sveikinasi... Sveikinu drovuoli su praejusiu gimtadieniu Papildyta: QUOTE(karvute @ 2007 04 13, 13:30) Del genu itakos jus teisios,mano vyras taip pat ramus,nekonfliktuojantis,emociskai stabilus QUOTE(karvute @ 2007 04 16, 12:46) Taigi ir vaikai jaucia simpatija vienam ar kitam zmogui, kaip ir visi suauge. Juk ir suaugusiu yra, kurie didelese, nepazystamose situacijose jauciasi nejaukiai- pvz 1 diena darbe, kazkoks viesas pristatymas ir pan. O cia vaikai Isivaizduokit save ju vietoje- asmenys perpus aukstesni uz tave pati As manau daugelio vaiku drovumas isaugamas, gal tai lemia ir tevu genai. Mes abu esam ramuoliai. As pati gana jautri Jau vien tai, kad vaikas nepazystamoje aplinkoje apsiprates, ima bendrauti, dometis, zaisti- yra geras zenklas. Tiesiog vaikui reikia pirma istyrineti aplinka, o paskui galima ir pazindintis. QUOTE(kuziukas @ 2007 04 17, 11:42) Sveikinu drovuoli su praejusiu gimtadieniu Papildyta: Del genu itakos jus teisios,mano vyras taip pat ramus,nekonfliktuojantis,emociskai stabilus Labai aciu uz sveikinimus QUOTE(mama_gulbe @ 2007 04 13, 10:32) mano leliui 4 bet ir panasiai elgesi niekada pirmas nesisveikina, ir eilerascio visiem nesako nors ir moka, su vaikais bendrauja bet tyliuoju budu - nesneka, bet kai apsipranta viskas ok ir balsas atsiranda nezinau ar tai drovumas..gal... nepazystamas zmogus ar siaip seniai matytas - tikrai neprasnekins ir kai aplink daugiau zmoniu (pazystamu kuriuos daugiau ar maziau lankom) ir gi nesneka, tik su manim tyliai bendrauja kad kiti negirdetu..bet kai apsipranta tada duksta kaip velniukas va taip Labai panašiai ir maniškis elgiasi Prieš metus buvo dar blogiau, nuo žmonių slėpdavosi. Dabar irgi jei turim svečių, tai vaikas dingsta iš kambario Pasirodo ne mano vienos vaikas toks QUOTE(raami @ 2007 04 17, 16:01) Labai panašiai ir maniškis elgiasi Prieš metus buvo dar blogiau, nuo žmonių slėpdavosi. Dabar irgi jei turim svečių, tai vaikas dingsta iš kambario Pasirodo ne mano vienos vaikas toks tai va butent vaikas blogai pradeda jaustis kai daug zmoniu o dar blogiau kai visi tik jam pasirodzius ir puola visko klausineti, koks tavo vardas (nors ir taip zino) kiek metuku, kaip darzely sekasi ir ttt o as ir neraginu sakyti jiem visko, ner cia ko zinoti
Vaikas truputi bailiukas..
Vaikas gana daug visko bijo, ir nenori nauju dalyku. Ypac jis nenori ko nors naujo jeigu mama nedalyvauja tame. Kaip daryti, kaip padeti jam iveikti baime? Kartais jis nenori netgi tikrai smagiu dalyku, pavyzdziui eiti i atrakcionu parka. Po kiek laiko nuejus, krykstauja ten, sunku isvesti. Kaip padeti jam suprasti, kad neverta is karto sakyti ne. Tada taip sunku ka nors planuoti. Mes esame issiskyre su vaiko mama, gal but tai isdalies yra del to. Bet as kiek galiu stengiuosi buti kantrus ir kartu. Kartais tai padeda ir jis pats uzsinori kazko drasesnio, bet kartais vis tiek ne. Ar tai po truputi praeis? Jam dabar neseniai sukako penki. Jis truputi nedrasus ir darzelyje, gal but del to jam sunkiau ten ir jis nelabai noriai eina. QUOTE(Antanas @ 2007 05 07, 00:34) Vaikas truputi bailiukas.. Vaikas gana daug visko bijo, ir nenori nauju dalyku. Ypac jis nenori ko nors naujo jeigu mama nedalyvauja tame. Kaip daryti, kaip padeti jam iveikti baime? Kartais jis nenori netgi tikrai smagiu dalyku, pavyzdziui eiti i atrakcionu parka. Po kiek laiko nuejus, krykstauja ten, sunku isvesti. Kaip padeti jam suprasti, kad neverta is karto sakyti ne. Tada taip sunku ka nors planuoti. Mes esame issiskyre su vaiko mama, gal but tai isdalies yra del to. Bet as kiek galiu stengiuosi buti kantrus ir kartu. Kartais tai padeda ir jis pats uzsinori kazko drasesnio, bet kartais vis tiek ne. Ar tai po truputi praeis? Jam dabar neseniai sukako penki. Jis truputi nedrasus ir darzelyje, gal but del to jam sunkiau ten ir jis nelabai noriai eina. As pati augau issiskyrusioje seimoje. patikekit, dabar tam vaikui labai sunku, viduj tikra maisalyne, su kuria paciam susitvarkyti yra labai sunku. Tuo labiau, kad tokio amžiaus vaikams yra tas principas, kad viskas arba nieko. Gal nezino, ar gerai yra bendrauti su jumis, ar neiskaudins mamos, jei jam bus su jumis smagu ir pan. Mano manymu, jus abu su jo mama turite dirbti, kalbeti ir grazinti ta pagrinda po kojom, kuris dingo issiskyrus jo tevams. Tik svarbu neissigasti ir neprarasti ryšio siu vaiku. Sėkmės.
Mano vaikas 3 metų irgi labai nedrąsus. Net nežinau, kaip ji padrąsint pakeist. Namuose linksmas, žaidžia, šneka. Bet tik atsiranda svetimoj vietoj tarp nepažystamų žmonių ir iškart pasikeičia. Reikėjo nuvest pas logopedę prašnekint negalėjo, kuo daugiau jį klausinėjo, tuo labiau jis užsisklendžia. Nežinau kaip padėti vaikui pasikeist.
Papildyta: Gal turit kokių patarimų???
Mano panelė 6 metukų, tik suėjo, bet labai nedrąsi, tik nežinau kas bus toliau. Tas nedrąsumas buvo visada, bet dabar dar labiau nedrąsi, daržėlyje nežaidžia su vaikais, jeigu kalba tai labai tyliai. Nežinau ką su ja daryti. Namuose labai plepi ir judri, svetimoje aplinkoje visiškai pasikeičia.Na su suaugusiais dar daugiau bendrauja, bet su vaikais visiškai nebendrauja. Buvom pas psichiatrę, sakė viskas gerai, jautri, rami mergaitė ir viską išaugs
QUOTE(Linetė @ 2008 11 20, 19:50) Nu bet ir nesamones aukletoja sneka
Na mano mergiotė irgi ne iš drąsiųjų
Bet ir sugalvok tu man dėl mokyklos taip pasakyt
Gerą temą užtikau
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 04 13, 10:32) mano leliui 4 bet ir panasiai elgesi niekada pirmas nesisveikina, ir eilerascio visiem nesako nors ir moka, su vaikais bendrauja bet tyliuoju budu - nesneka, bet kai apsipranta viskas ok ir balsas atsiranda nezinau ar tai drovumas..gal... nepazystamas zmogus ar siaip seniai matytas - tikrai neprasnekins ir kai aplink daugiau zmoniu (pazystamu kuriuos daugiau ar maziau lankom) ir gi nesneka, tik su manim tyliai bendrauja kad kiti negirdetu..bet kai apsipranta tada duksta kaip velniukas va taip QUOTE(urtea @ 2007 04 13, 13:43) Mane tai irgi labai nervina kai visokie dėdės ir tetos pradeda šnekėti - ai, kokia didelė mergaitė, bet kalbėt nemoka ir t.t. Vaikui reikia laiko apsiprasti ir tiek. pati atsimenu, kaip sunku tą laba diena kartais būdavo pasakyti. Pas mus situacija kaip ir visų dėl drovumo tai didžioji gal drovesnė už mažylį Paklausiu gal visai ne į temą: o ką daryt kai vaikai tavęs negirdi QUOTE(Avocetė @ 2008 11 23, 23:44) Paklausiu gal visai ne į temą: o ką daryt kai vaikai tavęs negirdi Jie taip tyčia elgiasi. Tarp negirdi ir nenori girdėt yra didelis skirtumas. Nepersistenkit su pamokslavimais, nes vaikai po to atsiriboja ir nebeklauso. Mano vyras iš to taip ir neišaugo, nuvažiouja pas močiutę, o finale manęs klausia ką ji gero sakė Man atrodo jau yra tokia tema kažkur. Ir daug psichologijos knygų apie tai rašo QUOTE(JO/NE @ 2008 11 26, 15:39) Jie taip tyčia elgiasi. Tarp negirdi ir nenori girdėt yra didelis skirtumas. Nepersistenkit su pamokslavimais, nes vaikai po to atsiriboja ir nebeklauso. Mano vyras iš to taip ir neišaugo, nuvažiouja pas močiutę, o finale manęs klausia ką ji gero sakė Man atrodo jau yra tokia tema kažkur. Ir daug psichologijos knygų apie tai rašo
Mano panelyte iki 6 metuku ( beveik) buvo labai drovi, pas vaikus i gimtadieni eidama daugiausiai laiko praleisdavo uz mano nugaros pasistverusi uz kojos - pyktis toks eme, kad ajajaj
Bet pasirodo vaikui reikejo tik peraugti ta amziu - dabar drovia nepavadinciau
Mano sūneliui jau 4,5 metukai. Kad jis drovus niekada nepagalvojau kol nenuėjom šį rudenį į darželį (pirmą kartą). Žinoma į darželį einam labai nenoriai, verkiam, klausia kiekvieną dieną kada aš jį pasiimsiu, nes darželyje būname tik iki pietų. Nežinau kas bus kai reiks visai dienai palikti
Kaip dabar prisimenu jis nuo mažens buvo nebendraujantis su vaikais, žaisdavom smėlio dėžėje, ateina koks vaikiukas su mama o jis man sako, einam kitur pažaisti. Jis tik su manim nori būti ir žaisti, na taip pat su jaunesniu broliu. Aš jam visas pasaulis, bet jau turėtų mokėti ir be manęs pabūti juk nemažiukas
Pas mus ta pati istorija visai berniukas neberniukiškas. Tikiuosi tai praeis savaime, o jei ne, tai kreipsimės į psichologą.
Mano vaikui 5, aplamai nera drovus suaugusius net gatveja pats uzkalbina, apie svecius net nekalbu, as neturiu per ji kada isiterpti, o darzelio sventese visai nenori dalyvauti, kol nera tevu prie aukletojos viska puikiai sako, eilerascius labai grteit ismoksta, na o per pacia svente atsiseda man ant keliu, o jei prasai, kad eitu su vaikais verkia, net nedainuoja, o apie eilerasti net kalbos nera, siemet taip isejo, kad jis nedalyvavo sveteje, tai jis apsidziauge, kad jam nereikejo eiti, ir man tos sventes katastrofa, vaikas jau nemazas ir kaip atrodo, kad ant keliu susiranges
QUOTE(Mildažytė @ 2008 11 20, 12:43) Mano vaikas 3 metų irgi labai nedrąsus. Net nežinau, kaip ji padrąsint pakeist. Namuose linksmas, žaidžia, šneka. Bet tik atsiranda svetimoj vietoj tarp nepažystamų žmonių ir iškart pasikeičia. Reikėjo nuvest pas logopedę prašnekint negalėjo, kuo daugiau jį klausinėjo, tuo labiau jis užsisklendžia. Nežinau kaip padėti vaikui pasikeist. Papildyta: Gal turit kokių patarimų??? mano berniukas ir buvo labai nedrasus na truputi jau padrasejo bet jam beveik 5 . pradzioj kai iseidavom i lauka jis niekad su svetimo vaiko nepaklabins pradejom leisti i darzeli vien delto kad maziau bijotu na dabar truputi drasesnis bet tikrai nera is drasiuju namie tai labai drasus
Mano nuomone, tai droviems vaikuciams reiketu didinti pasitikejima savimi. Yra ivairiu zaidimu, kurie tai ugdo, bet juos dazniausiai reikia zaisti grupeje. Taip pat angliskoje literaturoje yra tevams daug patarimu sia tema. Jei ka nors domina, turiu keleta nuorodu kazkur uzsirasius, paieskociau.
As pati buvau labai nepasitikintis vaikas, todel niekada nenoreciau savo vaikui tokiu problemu.
Siulau paskaityti knyga Zariana ir Nina Nekrasovos "liaukitės vaikus auklėti - padėkite jiems augti". Paskaitai ir matai savo klaidas.
|