Sveikos visos jau mamos ir dar būsimos:) su vyru mąstome apie vaikutį, bet va man iškilo toks klausimas, į kurį, manau, jūsų visų patirtis padės atsakyti - koks geriausias mėnuo ar bent jau metų laikas gimti vaikučiui? Pvz, aš manau, kad žiema - blogai, nes didesnė gal tikimybė visokių ligų, virusų ir pan., vasarą - daug vitaminų, saulė, šiltas oras, bet kartu daug visokių vabalų ir pan
QUOTE(miskinuke @ 2007 04 15, 20:04) Sveikos visos jau mamos ir dar būsimos:) su vyru mąstome apie vaikutį, bet va man iškilo toks klausimas, į kurį, manau, jūsų visų patirtis padės atsakyti - koks geriausias mėnuo ar bent jau metų laikas gimti vaikučiui? Pvz, aš manau, kad žiema - blogai, nes didesnė gal tikimybė visokių ligų, virusų ir pan., vasarą - daug vitaminų, saulė, šiltas oras, bet kartu daug visokių vabalų ir pan Manau, kad bet koks metu laikas yra geras gimti vaikui
Mes galim tik noreti, kad vaikas gimtu vienu ar kitu metu laiku, taciau jis pats nuspres kada jam geriausia gimti. As visada norejau pavasarinuko-geguzes menesi gimusio maziuko na arba vasarinuko, kai silta, kai daug saules. Taciau tik pats maziukas nuspres kada pas mus ateiti jam geriausia
Sveika
Mano nestumas buvo labai planuotas ir pastojau is pirmo karto As visada norejau, kad vaikelis gimtu pavasari del keletos priezasciu....Pirmiausia, tai labai gerai vaikscioti paskutiniais nestumo menesiais, kai nera kokiu vasariniu karsciu, nes tada buna labai sunku (ir istinsta moterys ir spaudimas sukyla nuo karscio); po to visada galvojau, kad gimes vaikutis pavasari, jau iki vasaros bus prakutes ir su juo lengviau vaziuoti kur i gamta ar siaip paatostogauti...jau buna praeje 4-5 menesiai po gimdymo, tai ir mamyte jauciasi siek tiek atsigavusi, bent jau visos zaizdos gimdymo buna sugijusios, ir pilvas jau susitraukes ir pienuko gamyba susireguliavusi ir rysys su vaikuciu sustiprejes, tad daug maziau kliuciu atostogoms negu, kad butum katik pagimdziusi, o per karscius ir zaizdos gyja sunkiau ir dar neisivaziavusi i nauja ritma,...tai kol atsigausi, jau ir ruduo bus atejes....gaila praejusios vasaros tada bus Linkiu sekmes susilaukti sveiko ir grazaus mazylio tau paciu palankiausiu metu
Aciu uz pasisakymus
aciu Jums, dabar lauksim dar ir kitu nuomoniu:)
Musu vaikutis gims ziema
Sunus gime rudeniop, as labai tuom dziaugiausi. Dar 1,5 me. buvo silti orai, bet ne karsciai tuo tarpu maziukas sustiprejo. O kita vasara jau galejom vaziuoti visi kartu, nes jis jau nebe leliukas buvo
AS labai noreciau susilaukti pirmagimio sekanti pavasari
man grazu butu kova, balandi, geguze gimdyti. Dabar to ir laukiu, kad suzinociau geras naujienas is gandru
Geriausias laikas gimdyti manau pavasari-vasara, bet, kaip daugelis esanciu ir busimu mamyciu sako, mazylis pats pasirinks tinkamiausia laika
as meldziu kad tik vaikelis atsirastu, o kuriuo jau metu laiku, nera taip svarbu, visiskai
Pirmoji dukrytė gimė lipos mėnesį, o dabar "bandom" pagaminti broliuką ar sesytę. Jei dabar pastosiu, vaikelis gims žiemą. Tik pradėjau mastyti, kad pas mus butas laaaabai šaltas- kai lauke kokie -5C, pas mus +11, ne daugiau, tai kiek šildytuvų reikės sujungti? Visuose kambariuose? Ar su vaikeliu sėdėti tik vienam, kur šilta....
Na, aš tai, berods, Zalatorienės knygoj skaičiau, kad geriausias laikas kūdikiui pradėti yra ruoduo
musu vaikutis gime pavasari, kovo 1 d. man buvo labai gerai ... visais atzvilgiais... ir 100 proc. pritariu kazkurios mamytes pasakytiems argumentams de pavasario.. lygiai taip paciai iseidavau kiekviena diena su vaikeliu ... vasara isvaziavau prie juros ilgam (tevai ten gyvena) valgem uogas visas sviezias maistas... ziema jau atsparesnis ligoms .. mes nesirgom ne vieno karto kol nepradejo eiti i darzeli...
antra vat irgi planuosim koki geguzes men.. kad panasiai gimtu.. bet svarbiausia kad gimtu sveikas.. QUOTE(gitap @ 2007 04 17, 14:28) Na, aš tai, berods, Zalatorienės knygoj skaičiau, kad geriausias laikas kūdikiui pradėti yra ruoduo Kazka apsiskaiciavai
o as girdejau, kad graziausi ir sveikiausi vaikai gimsta ziema
Mano gims vasaros gale. Nesvarbu kada jis gims, svarbu tai kad jis butu sveikas!
as irgi galvoju,kad leliukas pats pasirenka kada ateiti.Vat mes suplanavom,kad jau laikas butu turet kudikeli,norejom,kad gimtu geguzi.Pastojau is karto,viskas lyg turejo but taip kaip ir planavom,bet deja leliukas sustojo vystytis
Pritariu, kad vaikutis pats pasirenka kada jam ateiti, nes nedaug moterų pastoja tada kada nori
Bet jeigu pagvildenti šitą temą, tai manau, kad geriausia pavasaris, nes tada pastoti reikia birželį-liepą, kai pats uogų, daržovių metas pirmiems trims Na, o tada aišku gerai, kad vaikiukui gimus jau šilta, galima daug laiko praleisti lauke Na, ir vežimo naudojimo klausimas Aš antro vaiko irgi norėčiau pavasarį Sėkmės visoms planuoklėms QUOTE(laime2 @ 2007 04 18, 08:37) Kazka apsiskaiciavai Tai gal, tamta, nežinot rudens ir pavasario mėnesių? Papildyta: O sulaukti ankstyvą pavasarį, bet čia jau kaip kam išeina Papildyta: Na, o jei ir vasaros pačioj pradžioj susilauki mažiuko, tai dar geriau, va, taip P.S. O kad įšoksi savaitėles kelias ar net mėnesiuką į vieną ar kitą sezoną, tai juk nieko tokio, gi nepasakiau, kad reikia tik tuo laiku griežtai ir ne kitaip
[quote=gitap,2007 04 19, 12:46]
Tai gal, tamta, nežinot rudens ir pavasario mėnesių? Tai pati, tamsta, prie rugsejo pridek 9 men. ir gausi birzeli
man tai pat atrodo ,kad geriau gimdyti kovo-geguzes men
[quote=laime2,2007 04 20, 08:41]
[quote=gitap,2007 04 19, 12:46] Tai gal, tamta, nežinot rudens ir pavasario mėnesių? Tai pati, tamsta, prie rugsejo pridek 9 men. ir gausi birzeli [/quote] Tai prie kurios dienos dėti, tamsta Papildyta: Gerai, tebūnie klaidą įvėliau QUOTE(ketti @ 2007 04 18, 18:19) Pritariu, kad vaikutis pats pasirenka kada jam ateiti, nes nedaug moterų pastoja tada kada nori Bet jeigu pagvildenti šitą temą, tai manau, kad geriausia pavasaris, nes tada pastoti reikia birželį-liepą, kai pats uogų, daržovių metas pirmiems trims Na, o tada aišku gerai, kad vaikiukui gimus jau šilta, galima daug laiko praleisti lauke Na, ir vežimo naudojimo klausimas Aš antro vaiko irgi norėčiau pavasarį Sėkmės visoms planuoklėms pritariu tavo nuomonei, mes antaji vaikutį bandysim planuoti taip, kad gimtų pavasarį, labiausiai norėčiu, kad gimtų balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje, ir jei antras nėštumas bus toks kaip pirmas, mūsų norai gali ir išsipildyti, nes pastojau tada, kada planavom
visi men.tinkami
Mes su vyru zieminukai. Sunus zieminukas. Planuojam antraji- taip pat zieminuka
Aciu, mamytes ir busimos mamytes
Kad tik pastočiau... gimdyčiau bet kada... ir kai šalta, ir kai karšta, ir kai lyja ir kai obelys žydi
Musu vaikutis-zieminukas. Taip ir norejom.
iš tikrųjų tai koks skirtumas kada svarbu sveikas, bet gal tik nežinau ar norėčiau, kad gimtų naujųjų metų naktį. Nors..........Norėčiau liepos mėnesiui, vieną dukrytę pasidovanojau beveik per savo gimtadienį ir antrą norėčiau, bandėm vyro gimtadieniui pataikyti, lapkričio mėnesiui, bet jau nepavyko, įtariu, kad jau ir naujametinei nakčiai nebespėjom, tai dabar bandysim Valentino dienai.
Bet čia tik šiaip, o iš tikrųjų svarbu atsirastų pilvelyje, o visa kita kada jam bus naudinga, tada ir ateis
Aš planavau vaikelį, kuris gimtų vasarą, bet kažkaip vistiek gamta sutvarkė savaip. Pirmoji dukrytė gimė žiemą, o antrasis turėtų gimti rudenį - lapkritį...
mano dukrytė gimė gegužės mėn, geras mėnuo
QUOTE(**SM** @ 2007 05 07, 16:03) mano dukrytė gimė gegužės mėn, geras mėnuo as visai neseniai skaiciau straipsni kad vaikuciai buna silnesni tie kurie pradeti vasara ir tam itakos turi kad buna tresiami laukai visokiais pesticidais ir aplink vieni pesticidai nezinau ar tai susije bet maniskis pradedas vasara ir serga lygiai taip pat kaip ir kiti vaikiukai bet siaip tai man ir nesvarbu kuri menesi, nes tai yra smagu buti
gimem beveik viduržiemi, nors truputi baiminausi, bet dabar
Oi varge, koks gi skirtumas koki menesi? Kazkada as maniau, kad geriausia butu jei gimtu rudeni, tada jau vasara butu galima kur nors toliau palekti, ir t.t. ir pan. . O dabar tai apskritai sutikciau su bet kokiu variantu
as nenorejau nescia su pilvu vaikscioti- vasara, nes man ir nera jau ten labai grazu ir nepatogu,,ir t.t. todel pastojau rugpjuti ir jau geguze supau mergina,, ir vasara buvau kaip visi
As tai manau, kad jokio skirtumo nera kada vaikas gims. Gi moterys gimdo ir ziema, ir vasara, ir pavasari ir vaikai uzauga. As pavyzdziui net negalvoju kada geriau vaikui gimti, o galvoju, kad tik greiciau pastociau, o su visais patogumais ar nepatogumais as seniai susitaikiau.
As norejau,kad gimtu vasari-kova.Tai sunus ir gime vasario 28d.Labai geras laikas.Vasara jau paauges buna,kai prasideda primaitinimo metas-kaiptik sviezios darzoves,vaisiai prasideda.
Antras ir tokiu metu turejo gimt,bet mes ji praradom.Trecia,kuris ir turejo gimt tuopat laiku,irgi katik praradom... Noriu leliuko kad ir kada jis gimtu,kad tik jis gimtu,sveikas ir gyvas.
Nematau jokio skirtumo, kada gims vaikas. Svarbiausia, kad būtų laukiamas, mylimas ir sveikas.
Man labiausiai patinka pavario menesiai. Pirma dukryte gimus geguzi, stenksimes ir antro susilaukt pavasari
Sūnelis gimė gruodį, vasarą jau buvo smagu, buvo paaugęs, galėjome į gamtą ar dar kur nors išvažiuoti. O šiaip tai jokio skirtumo kada žmogutis gims, svarbiausia kad būtų sveikas
as manau kad nera jokio skirtumo kada gims leliukas, svarbiausia jo susilaukti, gal kitos apie tai nesusimasto kai buna viskas gerai. as pries tris diena praradau savo maziuka todel visai negalvoju kada palankiausia ji suplanuoti, svarbiausia atsigauti o paskui vel bandyti pasikviesti ji, o juk ir ne visada is pirmo karto pavyksta pastoti. Svarbiausia kad leliukas butu laukiamas ir mylimas
kadangi as pati esu geguzinuke, tai ir noreciau, kad vaikelis gimtu ta menesiuka. ir silta, ir paskui gimtadienius smagu svesti. o ir nesciai buti,manau,labai patogu
Aš esu gegužinukė, tai ir vaikelio norėčiau pavasarį susilaukti. Jau bandom, gal ir pavyks.
man atrodo, kad geriausia pavasarį. nes kol mėnesiuką namuose su mažiumi sėdi, žiūrėk, jau ir atšilo - gali drąsiai į lauką eiti. vasarą gali būti per karštą, na, o žiemą - per šaltą. tikrai nemanau, tad tinkamas laikas būtų žiemą gimdyti... tu su drabužiais, lelių kaip kopūstą rengti
mano pacios gimtadienis vasario men ( kaip ir vyro beje), as visada pavydedavau visiems ir pati labai noredavau svesti gimtadieni su draugais kur prie ezerelio, tai is tikro smagu butu, tureti leliu koki 05 men ( musu vestuves buvo 05 26) arba siaip tiesiog bet kuri kita bet silta menesi.....kad jam samgu gimtadieni svesti butu
|