Svajone_25
2012 01 13, 08:08
QUOTE(Mrs. @ 2012 01 12, 07:11) Svajone, na nesakau, kad jeigu tu rugpjucio menesi gimusi, tai jau kvaila... taip, daug priklauso nuo tavo IQ, nuo seimos, paruosimo darzelyje... bet vaikui buti beveik metais vyresniam nei kiti vaikai duoda savu privalumu -tai papildomi metai darzelio, platesnis zodynas, geresne judesiu koordinacija ir demesio koncentravimas. Tas pats galioja ir sporte. Netgi knyga apie tai yra: http://www.amazon.com/Outliers-Story-Succe...l/dp/0316017922 ir va delfi straipsnis parengtas pagal ta knyga: http://mokslas.delfi.lt/science/kodel-jusu...e.d?id=52225861Na staripsniai yra straipsniai, o faktas yra faktas... Sneku ne vien apie save, bet ir apie draugu, pazystamu rata... tikrai galeciau nemazai ivardinti netgi atvirksciai, kurie vaikai gime vasara zymiai daugiau pasieke nei gime rudeni ar ziema... O siaip kaip ir sakiau nuo nieko tai nepriklauso, tik nuo pacio vaiko, tevu itakos, ir tikrai ne nuo menesio kuri gimei...
Beponika
2012 01 17, 23:28
Mes su vyru abu gime pavasari, is pradziu ir vaikelio nerejome susilaukti pavasari. As labai myliu si metu laika, o ziemos kaip tik nelabai, bet planuodami vaikeli nusprendeme, kad musu seimai tiktu rudeninis - zieminis  Vaikas gime sausi. Man labai patogu, kad jis vis gi gime ziema. Vasara dar pilvukas buvo nedidelis, daug vitaminu iki ziemos gavau. O jau rudeni isejau i dekreta, jeigu labai salta, sau siltai prie knygos sedejau namie. Ir del lauko ejimo, kudikis pirma laika daug miega, be problemu eiti i lauka ziema, jis miegojo, reikejo tik aprengti siltai. Vasara jau puse metu, laikas pradeti kieta maista, viskas sviezia is darzo - tiek vitaminu. Antra ziema jau vaikto  jau su rogemis per sniega varinejam. Tai kad man labai patogus laikas buvo gimdyti ziema, noreciau kad ir antras gimtu tokiu metu
manau visi laikai gimti geri,juk lauki vaikucio visada
Kai gulėjau ligoninėje, vieną medikę girdėjau sakant, kad geriausias laikas pastoti - ruduo. Organizmas po vasaros būna prikaupęs daug vitaminų
QUOTE(Mrs. @ 2012 01 12, 07:11) Svajone, na nesakau, kad jeigu tu rugpjucio menesi gimusi, tai jau kvaila... taip, daug priklauso nuo tavo IQ, nuo seimos, paruosimo darzelyje... bet vaikui buti beveik metais vyresniam nei kiti vaikai duoda savu privalumu -tai papildomi metai darzelio, platesnis zodynas, geresne judesiu koordinacija ir demesio koncentravimas. Tas pats galioja ir sporte. Netgi knyga apie tai yra: http://www.amazon.com/Outliers-Story-Succe...l/dp/0316017922 ir va delfi straipsnis parengtas pagal ta knyga: http://mokslas.delfi.lt/science/kodel-jusu...e.d?id=52225861as cia del to ejimo i mokykla,tai galeciau savo pavyzdziu pasakyti, ejau i mokykla 6metu, nelankiau jokio darzelio, pas senele augau, ir tai man visai nesutrukde siekti mokslu,dabar doktoranturoj studijuoju, nemanau,kad labai jau priklauso,nors ko gero savo vaikucius leisiu 7m i mokykla
pingvinukas lolo
2012 02 15, 01:43
Kovas - liepa
zuika23
2012 02 17, 14:01
Man tai atrodo, kad nėra geriausio laiko gimti  kai jau gimsta tai gimsta, o ar vasarą ar žiemą, tai kaip jau išeina
caca lele
2012 02 18, 10:26
aš manau tinkamiausias laikas gimti pavasarį,nes iki vasaros vaikiukas paaugęs būna,jau ima valgyti,o kaip tik tada atsiranda visos gėrybės kaimuose,soduose ir pn
secret_lover_
2012 02 21, 15:55
Jau kada gims, tada Bet aš pvz norėčiau labiau gimdyti ankstyvą pavasarį arba žiemą ..
akire79
2012 02 21, 22:34
Is savos praktikos galiu pasakyti kad sunus gimes balandzio menesi gime geresniu laiku nei dukra (rugseji). Nes rudeni jau galejau maitinti savom darzovem, o beto vasara dazniau isvesdavau i lauka, nei pvz dukra visa ziema beveik namie islaikiau. Na aisku retkarciais ir ziema vesdavau i lauka. Zinoma dziaugiuosi abiem vaikais vienodai, kada jie bebutu gime. Tiki va vaiko atzvilgiu manau pavasaris geriausias metas. Bet cia mano atveju
Pirma gimdziau ziema, antra vasara  tai galiu teigti ir vienas ir kitas metas turi savo pliusu ir minusu  metas tikrai nelabai svarbu, prie visko prisitaikoma ir visur randama isetis
na manau pavasari geriausia gimdyti
ramunele 28
2012 03 05, 13:52
Mano abu vaikučiai gime rudenį:vienas rugsėjį,kitas spalį.Tai man buvo labai gerai.Nepasakyčiau,kad sirgo žiemą. Gerai,kad gali rinktis,kada gimdyti.Aš tokios galimybės neturėjau,tad buvo,kaip buvo  Kiekvienas metų laikas turi ir pliusų ir minusų
kimberley7
2012 03 05, 15:23
Sveiki, Manau pats geriausias laikas gimdyti- vasara Visu pirma jei vaikutis gimsta vasara, reiskia mama patojo rudeni, tada kada organizmas pailsejes, prisikaupes daug vitaminu, visu antra vasara gimes vaikas gauna naturalu vitamina D- saule, lauke buna dazniau ir ilgiau  savo isvadas padariau is asmenines patirties
manau pavasari gimdyti super
rosenda
2012 03 18, 10:22
QUOTE(akire79 @ 2012 02 21, 22:34) Is savos praktikos galiu pasakyti kad sunus gimes balandzio menesi gime geresniu laiku nei dukra (rugseji). Nes rudeni jau galejau maitinti savom darzovem, o beto vasara dazniau isvesdavau i lauka, nei pvz dukra visa ziema beveik namie islaikiau. Na aisku retkarciais ir ziema vesdavau i lauka. Zinoma dziaugiuosi abiem vaikais vienodai, kada jie bebutu gime. Tiki va vaiko atzvilgiu manau pavasaris geriausias metas. Bet cia mano atveju  O kodel cia taip?
astinka*
2012 03 18, 23:34
kai planavom pirmaji, negalvojom apie tai, kokiu metu laiku jis gims - tiesiog norejom vaikelio  gime ziema  negaliu sakyt,kad blogas metu laikas, bet jei bus antras, noreciau pavasarinuko
Statistika sako, kad gruodi gime zmones buna sveikiausi ir gyvena ilgiausiai
*Arvilė*
2012 03 22, 16:35
Kazkaip jokio skirtumo, kada tas vaikelis gims
Sidabrinee
2012 03 24, 21:33
QUOTE(Velgi @ 2012 03 16, 13:35) manau pavasari gimdyti super 
Jau pagalvojam apie antrą vaikiuką. Planuojant antrą vis pagalvoju apie pirmą dukrą. Dabar aktualu darželio sezonas, nes labai sirgom šį rudenį/žiemą, todėl galvoju, kad antro norėčiau vasario - gegužės mėnesiais (išbraukiant balandį, nes giminėj visi balandį gimę, norisi, kad vaikas savo dieną turėtų, jau pirmoji gimė sekančią dieną po MB gimtadienio...). Mergytė mano balandį gimė. Labai man patiko, nes dienos ilgesnės buvo, lengviau rytais ankstyvais kilnotis prie jos buvo, kai šviesu. Labai daug lauke būdavom, maitinau iki 9 mėnesių, tai visą vasarą kur nors išeidavom - valgis ne bėda, visur kartu  Metukų jau puikiai vaikščiojo, tai antra vasara buvo dar puikesnė. Ir aišku, prasidėjus primaitinimui lengva buvo, nes rudenį viskas šviežia  Vis labiau pagalvoju apie sausį-vasarį, nes anksčiau jau ir į darželį galima būtų leisti. Nu vienu žodžiu  Daug mąstymų, bet kada jau 100% nuspręsim, tada ir bus. Ir visai nesvarbu kurį mėnesį
solnyszko
2012 03 27, 17:37
Kovas, balandis
zenzara
2012 04 23, 17:09
svarbu,kad isviso gimtu,o jau koks metu laikas nera skirtumo
padraika22
2012 05 15, 10:31
mano nuomone, idealiausias laikas vaiko gimimui tai pavasaris. geguzes men idealu. jau buna silta, nebaisu, kad vaikiukas susals. o iki ziemos jis jau bus paugejes ir nebus dideliu baimiu su juo i laukuti isvaziuojant. maniskis gime geguze tai labai buvo sunu. tikrai bijociau i lauka eiti sausio men tik gimus kudikiui, atrodo jis toks mazas, susals
Echmėja
2012 05 15, 17:01
QUOTE(padraika22 @ 2012 05 15, 11:31) mano nuomone, idealiausias laikas vaiko gimimui tai pavasaris. geguzes men idealu. jau buna silta, nebaisu, kad vaikiukas susals. o iki ziemos jis jau bus paugejes ir nebus dideliu baimiu su juo i laukuti isvaziuojant. maniskis gime geguze tai labai buvo sunu. tikrai bijociau i lauka eiti sausio men tik gimus kudikiui, atrodo jis toks mazas, susals  viskas pasakyta tiksliai as tapaty norejau parasyti,tad kartotis nesinori,pritariu tik jums
QUOTE(padraika22 @ 2012 05 15, 12:31) mano nuomone, idealiausias laikas vaiko gimimui tai pavasaris. geguzes men idealu. jau buna silta, nebaisu, kad vaikiukas susals. o iki ziemos jis jau bus paugejes ir nebus dideliu baimiu su juo i laukuti isvaziuojant. maniskis gime geguze tai labai buvo sunu. tikrai bijociau i lauka eiti sausio men tik gimus kudikiui, atrodo jis toks mazas, susals  Pritariu 100 proc. Maniškis gimė balandžio pradžioj,po kokios savaitės prasidėjo šilti orai-pats tas pirmiems pasivaikščiojimams  O žiemą tai jaučiu tikrai bijočiau vešti vaiką i lauką,kad ne peršaltų
Na ,jei jau toks klausimas koks metu laikas geriausias, tai prisidesiu prie mananciu jog pavasaris  ,svarbiausiai ,kad nebutu per salta ir per karsta  , nes vasara per didelius karscius ir paciai gimdyvei nekas tiek paskutinius menesius istverti ,tiek gimdyti ,nes ir taip buna pakankamai karsta
vylabusle
2012 05 19, 17:38
QUOTE(NakedA @ 2012 05 19, 18:33) Na ,jei jau toks klausimas koks metu laikas geriausias, tai prisidesiu prie mananciu jog pavasaris  ,svarbiausiai ,kad nebutu per salta ir per karsta  , nes vasara per didelius karscius ir paciai gimdyvei nekas tiek paskutinius menesius istverti ,tiek gimdyti ,nes ir taip buna pakankamai karsta  Nėsčia nesu buvus (ilgiau nei 3 savaites bent jau), tačiau vasaros karštis yra gėris, ir aš negaliu suprasti tų, kas vasarom per 30 karščius kankinasi, geriausias metas, ir netgi išsimaudyti galima (trumpai, kitaip per šalta).  Man bet kuris mėnuo būtų geras. Jeigu gimdyčiau pavaarį - valio, nereikia daug saugoti nuo šalčio, jeigu vasarą - dėl tos pačios priežasties gerai, o dar ir žieminių rūbų nėščioms nereikėtų ieškoti, jeigu rudenį - irgi šaunu: kaip tik niūriausią metų laiką vaikas praskaidrins, jeigu žiemą - nėr geriau, pats smagumas, metų pradžia ar galas... jeigu gruodį - tai gimtadienis nuo mamytės gimtadienio netoli. Visi mėnesiai geri.
|
|