QUOTE(Naktipele @ 2006 08 24, 13:18)
kaip tik kepu sita pyraga.. ziuresiu kas gausis. Labai jau sunku ta marcipanu mase su pudingu issukti...
Pas mus tie marcipanai brangūs, nes pažiūrėkit kokia migdolų kaina! Aš tai bandysiu pati pasigaminti tą marcipaninę masę ir žiūrėsiu kas gausis.
As vakar pasidariau ta marcipanine mase ir palikau saldytuve per nakti,bet turbut kazka ne taip padariau kazko per daug pridejau nes negalejau tuos rutuliukus apvoliot sokolade istirpintam,jie tyzo man.turbut per skysta padariau.bet ta mase gavosi skani.bandysiu kita kart daryt.
QUOTE(giedre78 @ 2008 11 27, 13:26) As vakar pasidariau ta marcipanine mase ir palikau saldytuve per nakti,bet turbut kazka ne taip padariau kazko per daug pridejau nes negalejau tuos rutuliukus apvoliot sokolade istirpintam,jie tyzo man.turbut per skysta padariau.bet ta mase gavosi skani.bandysiu kita kart daryt. O pagal kuri recepta darei? Pagal sita ar koki kita?
Dariau kur reik 200gr migdolu,3 saukstus medaus dejau ir 3 saukstus vandens,bet manau gal medaus padauginau.
Gal migdolu pabandyt dar idet? Gal sukietetu
Sveikos
jei kas jau darot su marcipanine mase ką gal galit pasakyt, kas tai yra žalia marcipaninė masė? ar ji tik su dažais nuspalvinta ar kažko ypatinga ten dėta?? Ačiū.
NE, tikrai nedazyta dazais
Gal zalia reiskia, kad niekuo neapdorota?
Aš taip pat šiandien ryte dariau tešlą pgl. 200gr migdolų, 200gr cukraus pudros ir 3š. vandens, bet jau vakaras ir tešla dar nekietėja. Tai gal visgi tai, ką galvoju gaminti iš šios tešlos, reikia kepti? Gal tai ir yra vadinama "žalia" tešla? T.y. kaip pagrindas kitiems gaminiams?
Va va va .....ar tikrai nebus taip kaip tu sakai ,
Na, mergaites, taigi is tiesu ta ir reiskia, ka jus sakote, t.y. nevirta, nekepta ta mase
"200gr migdolų, 200gr cukraus pudros ir 3š. vandens" - o pagal si recepta mase skystoka ar labai minksta tikrai negali buti, jeigu vandens nepadauginta. Beje, kur laikai ta mase? Jei saldytuve, tai ji ir liks tokia kokia yra
Na, aš kaip tik vakar varčiau vieną darbelių knygą vaikams ir akis užkliuvo už marcipaninių saldainių.. Ten visokių margų saldainiukų pridaryta, tai, galvoju, gal ir neblogas receptas - nors nepabandęs nesužinosi. Ketinu išmėginti kada.. Gruodžio pabaigoj, matyt, nes ligtol prikimštas visokių nežavumų laikas.
O knygoje (A. Wilkes. Puiki knyga lietingai dienai) rašoma taip: 115 g cukraus pudros 115 g cukraus 225 g maltų migdolų 1 kiaušinis 1 kiaušinio trynys 1 v.š. citrinos sulčių 3 lašai vanilės esencijos Cukraus pudrą išsijoti, įmaišyti cukrų, migdolus. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinį, trynį, sultis ir esenciją, įmaišyti į cukraus-migdolų masę. Atsargiai minkyti, kol pasidarys vientisa masė. Jei pernelyg tąsu, įberti dar cukraus pudros. Vėliau masę galima dažyti, formuoti iš jos saldainiukus.
Štai ką rašo pats pirmas straipsnis, kurį google rado: "Marcipanams reikia: 200 g paprastų 15 vnt. karčiųjų migdolų, 3 šaukštų medaus ir 3 šaukštų rožių vandens. Migdolus reikia nuvalyti ir sutrinti. Vėliau masę sumaišyti su medumi ir vandeniu bei viską išminkyti (prireikus įpilti daugiau vandens). Gautą masę palikti stovėti per naktį. Ryte marcipanai beveik paruošti. Belieka pasikinkyt fantaziją ir pradėti formuoti duonos kepaliukus, mažas širdutes... Sėkmės!" (http://www.lizdas.lt/suzinok/paz_straipsn/pokstas/marcipanai.htm)
Tiesa, o jums teko kada dažyti tokius ir panašius konditerinius gaminius? Nes aš kažkada ieškojau natūralių dažiklių, tai radau tik sintetinius, kurių vartototi visiškai nenoriu.
Temelė jau kaip matau seniai apmirus
Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą? QUOTE(Susena @ 2010 02 03, 17:20) Temelė jau kaip matau seniai apmirus Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą? Manyčiau jei suvyniosite i maiseli, ta masė nekietes,tad kelias dienas drasiai galesi laikyti. o sokoladas jei neidesite sviesto istrpintas greitai sustings, tacciau pamirke gabaliuka parcipano ir pamirkius-gerai,kad greit sukietes sokoladas manyciau Tikiuos padejau QUOTE(Centime @ 2010 02 03, 23:13) Manyčiau jei suvyniosite i maiseli, ta masė nekietes,tad kelias dienas drasiai galesi laikyti. o sokoladas jei neidesite sviesto istrpintas greitai sustings, tacciau pamirke gabaliuka parcipano ir pamirkius-gerai,kad greit sukietes sokoladas manyciau Tikiuos padejau Labai ačiū
Ir vėl aš su savo klausimu pas jus atlekiu
Padariau ir aš marcipaninę masę, tik man kažkodėl jaučiasi cukraus pudra tarp dantu
|