remka, o ish kur gausi marcipanines teshlos?
as tai zinau, kad su ja dazneusiai puoshia tortus. ishkocioja ir daro dekoratyvini virshu. bet jei pasakysi kur gaut ta teshla paieskosiu ir receptu savo talmuduose
Jetau, mamos, labai aciu uz marcipanu recepta! Kokie dar gaminiai, gi ja viena galima valgyti ir valgyti!
Ta marcipanine tesla padaryk minkstesne, bet ne skysta ir sumaisyk su atvesusiu vaniliniu pudingu (dr. Oetker is pakeliu
O be to jau gatavos marcipanines teslos ir pirkti buna. ~10 Lt berods 200 g. Bet paciam daryti pigiau iseina. Tik pasiulyta recepta galima papildyti sauksteliu romo arba jo esencija- gaunasi dar geriau!
...........nu reikes pabandyti!
Beje, skaniau kai marcipano daugiau, bet cia turbut nereikia aiskinti!
dėl marcipanų einu iš proto, bet kad jį galima pasigaminti namuose jau geriau būčiau nežinojusi
Na remka, ar bandei?
Štai vienas receeptukas, ką galima būtų pasidaryti iš marcipaninės tešlos. Tik deja nežinau, ar gautųsi toks pat rezultatas su "naminiu"marcipanu. Bet pabandyti galim.
Sausainukai 1kg marcipaninės masės 600 g cukraus, arba cukraus pudros 250 g kiaušinio baltymų (tai apytiksliai 6 kaiušiniai) Viską gerai išmaišyti iki vienalytės masė (maišyti apie 20 min.) Masė gaunasi kaip labai tiršta girtinė. Tada porcijomis dedame į konditerinį maišelį (o kas neturi, galima naudoti paprasta storesnį celofaninį maišelį) ir kepimo inde formuojame sausainukus-rožytes. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Kad būtų skaniau, dar galima padaryti šokoladinį glaistą (arba ištirpdyti šokolado plytelę) ir jame pavilgyti sausainuko viršų arba apačią. Iš šio nurodyto recepte kiekio sausainių išeina gana daug. Tai aš sudedu porcijomis į maišelius ir į šaldymo kamerą. Tada joks nelauktas svečias nebaisus. Išėmus iš kameros sausainiams reikia 30 min. atšilimui. Dar porą receptų parašysiu, kai pati išbandysiu. SKANAUS!
Na vis tik pagalvojau, kad kol aš išbandysiu, tai nežinia kiek laiko praeis. Tad gal kuri anksčiau išbandžius parašys įspūdžius. Taigi, dar vienas receptas.
Marcipaninis pyragas 250 g marcipaninės masės 5 kiaušiniai 250 g cukraus Papuošimui šokoladinis glajus, riešutai, džiovinti vaisiai Marcipaninė masė gerai išsukama su vienu kiaušiniu. Kiti kiaušiniai gerai išplakami su cukrumi kol gausis vienalytė masė ( kaip tiršta grietinė). Po to abi masės sumaišomos kartu ir supilama į kepimo formą ( kurią prieš tai ištepti sviestu ir pabaistyti miltais).Kepti 30 min. 200 laipsnių karštyje. Iškepus leisti pyragui atvėsti ir labai atsargiai išimti iš formos. Padengti šokoladiniu glajumi ir papuošti riešutais, vaisiais, žodžiu, paleiskit fantaziją į darbą. Būtinai parašykite kaip sekėsi.
Kur dingo marcipanų megėjos?
Reikia reikia, tik tu rasyk
Kur jūs gaunat pirkti tos marcipaninės masės?
Hm, bet gi tie migdolai taip sunkiai nusilupa
Nuplikyk juos, o po to jau lengvai lupasi!
Mudvi su mama labai megstam marcipanus. Ypach mama
Štai porą žadėtų receptų:
Bailey's saldainiukai: 200g marcipano masės 50ml Bailey's likerio šokolado arba šokoladinio glajaus. Nesquick kakavos miltelių. Marcipaninę masę sumaišyti su likeriu. Padal skonį likerio galima pilti ir šiek tiek daugiau. (Tik nepagauginkite, nes pasigersit
Apelsininiai sausainukai:
500g marcipaninės masės 250 ml vandens pusės apelsino žievelės 75 g cukraus šokoladinio glajaus. kakavos milteliai cukraus pudra. Apelsino žievelę susmulkinti (tik be baltosios dalies), užpilti vandeniu, suberti cukrų ir palikti valandą laiko pamirkti. Po valandos, išgriebti žieveles ir suminkyti kartu su marcipanine mase. Suformuoti rutuliukus (jų turėtų gautis apie 25 ). Pamirkyti rutuliukus šokoladiniame glajuje ir apvolioti kakavos miltelių ir cukraus pudros mišinyje. O aš ir galvojau, kur tie marcipanai auga
Papooga,as kazkada senai irgi nezinau ,kas tie marcipanai,kol drauge gryzus is Cekijos neparode nuotrauku ,kur buvo vienoj parduotuvelej,o ten viskas pagaminta is marcipanu,na gaminiai,tai nerealaus grozio
Jis vis marcipanai,marcipanai ir geda paklaust ,nuotraukose visokios statuleles ir kt. grozybes rodo,bet paskui issiaiskinau ir as
Taip tapyba iš tos tešlos galima gaminti gėles statulėles ir visokių kitokių grožybių. Aš dažniausiai darau iš jos rožytes tortams papuošti. Labai fainai atrodo
QUOTE(Papooga @ 2006 01 03, 19:17) Marcipaninę masę sumaišyti su likeriu. Padal skonį likerio galima pilti ir šiek tiek daugiau. (Tik nepagauginkite, nes pasigersit ). Suformuoti rutuliukus, pamirkyti šokoladiniame glajuje arba ištirpytame šokolade ir kol dar drėgni, apvolioti kakavos milteliuose.
Padėkite man!
Aš noriu iškepti marcipaninį pyragą, bet kažkaip nesuprantu siek tiek darau marcipaninę masę: Aš imu vieną indelį marcipaninio sūrio, nuluptus 200 g. migdolų sumalu, 200 g. cukraus ir 3 šaukštai vandens ir viską maišau. Teisingai supratau? O atvėsinti jo nereikia? Palaikyti šaldituve? O po to viską darau pagal bea recepčiuką. QUOTE(Bella @ 2004 10 16, 00:53) Na vis tik pagalvojau, kad kol aš išbandysiu, tai nežinia kiek laiko praeis. Tad gal kuri anksčiau išbandžius parašys įspūdžius. Taigi, dar vienas receptas. Marcipaninis pyragas 250 g marcipaninės masės 5 kiaušiniai 250 g cukraus Papuošimui šokoladinis glajus, riešutai, džiovinti vaisiai Marcipaninė masė gerai išsukama su vienu kiaušiniu. Kiti kiaušiniai gerai išplakami su cukrumi kol gausis vienalytė masė ( kaip tiršta grietinė). Po to abi masės sumaišomos kartu ir supilama į kepimo formą ( kurią prieš tai ištepti sviestu ir pabaistyti miltais).Kepti 30 min. 200 laipsnių karštyje. Iškepus leisti pyragui atvėsti ir labai atsargiai išimti iš formos. Padengti šokoladiniu glajumi ir papuošti riešutais, vaisiais, žodžiu, paleiskit fantaziją į darbą Būtinai parašykite kaip sekėsi. Jau kepa orkaitej sis pyragas Vakare parasysiu, kaip gavosi. QUOTE(remka @ 2003 12 04, 14:47) O tai jai nekočiojant, o dedant į viršuje esantį pyragą? Ar nebus per kieta? Ar čia gaunasi bet kokiu atveju apytirštė masė? Papildyta: Ir dar klausimėlis? Kiek valgiau marcipanų jie nebuvo labai saldūs, bet pagal receptą marcipanų masės, turėtų gautis labai saldu.
Iskepiau pyraga.
jau vakar su vyru valgem Vyrui patiko, o man nelabai. As dejau maziau cukraus, i mase dejau 150 g. pudros, ir i kiausinius 150 g.. Tai cukraus kaip tik. O kiausiniu man per daug. Jauciasi ju skonis. Bet as dar karta tikrai kepsiu bet as siek tiek pagal save dariau Marcipanine mase per nakti nedejau i saldituva, tik porai valadu. Mases gavosi daugiau nei recepte, tai reikejo det daugiau kiausiniu, tai ir idejau 10 vnt, ir buvo per daug. Bet is esmes, kaip pirmam kartui tai visai sauniai.
Aš ir vėl kepsiu pyragą
Tik ragausime mes jį sekmadienį, todėl kaip gavosi šikart parašysiu pirmadienį. QUOTE(Nonna @ 2006 03 09, 11:15) Padėkite man! Aš noriu iškepti marcipaninį pyragą, bet kažkaip nesuprantu siek tiek darau marcipaninę masę: Aš imu vieną indelį marcipaninio sūrio, nuluptus 200 g. migdolų sumalu, 200 g. cukraus ir 3 šaukštai vandens ir viską maišau. Teisingai supratau? O atvėsinti jo nereikia? Palaikyti šaldituve? O po to viską darau pagal bea recepčiuką. Pala pala kokio surio?Tokio net nebuna.Ir aplamai jei tik darai pacia marcipanine tesla,tai to mineto"surio" cia nereikia. Seip yra toks maskarpones suris,gal tu cia ka sumaisei. QUOTE(juokutis @ 2006 03 24, 18:50) Pala pala kokio surio?Tokio net nebuna.Ir aplamai jei tik darai pacia marcipanine tesla,tai to mineto"surio" cia nereikia. Seip yra toks maskarpones suris,gal tu cia ka sumaisei. Už tat naują receptą išrado - Mascarpone+Marcipanai - jau parcipaninis sūris
Ot, žiopla esu
bet visiems patiko reikes pabandyt teisingai padaryt QUOTE(remka @ 2003 12 04, 15:47) O tai tuos migdolus smulkiai sumalt? Ar jie turi gautis tokie kaip milteliai? Su kuo jus juos malat?
Sveikutė,
Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos 30 vienetų reikės: 75g. sveikų migdolų su odele, 1kiaušinio, 250g.marcipaninės tešlos, 60g. cukraus pudros, 30g. miltų, 1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės, kepimo popieriaus iškloti skardai Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla. Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros. Skanaus
oi, as dievinu marcipanus!
aciu uz visus receptus!!!!!!!!!!!!!
Naminė marcipaninė masė:
125 g migdolų, 125 g cukraus, 65 ml vandens, 1/2 citrinos sulčių, 1/2 arb.š. acto (6%). Migdolus apvirti ir smulkiai sumalti. Iš vandens, cukraus ir acto išvirti tirštą sirupą (kad tįstų siūlai). Į truputį atvėsintą sirupą suberti maltus migdolus ir supilti citrinos sultis. Išmaišyti.
Vyšnių pyragas su marcipaniniu užpilu
Tešlai: 250 g sviesto arba margarino, 200 g cukraus, 4 kiaušinių, šiek tiek citrinų esencijos, žiupsnelio druskos, 400 g miltų, 2 valg. š. kakavos, 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių, 2 valg. š. pieno, riebalų ir maltų džiuvėsių skardai pabarstyti, 1,1 kg nuplikytų vyšnių (gali būti konservuotos). Užpilui: 200 g marcipaninės masės, 2 trynių, 1 pak. vanilinio pudingo miltelių, 50 g cukraus, 200 g grietinės. Tešlai išsukti nešaltus riebalus su cukrumi iki purumo, toliau sukant įmušti po vieną kiaušinį, supilti citrinų esenciją ir įberti žiupsnelį druskos. Miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, persijoti ir po šaukštą suberti į tešlą. Supilti pieną. Nuplikytas vyšnias suberti į sietelį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti džiuvėsiais. Supilti tešlą, išlyginti paviršių. Ant viršaus gražiai eilėmis sudėlioti vyšnias. Užpilui marcipaninę masę išsukti su tryniais, cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir grietine. Užpilti ant pyrago. Kepti 45-50 min. 175C orkaitėje. QUOTE(*irma* @ 2006 04 13, 04:26) Sveikutė, Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos 30 vienetų reikės: 75g. sveikų migdolų su odele, 1kiaušinio, 250g.marcipaninės tešlos, 60g. cukraus pudros, 30g. miltų, 1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės, kepimo popieriaus iškloti skardai Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla. Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros. Skanaus IRMA, siek tiek nesupratau, tai kiek tada tu kiausiniu reikia? Kiek suprantu vienas kiausinis ishsukamas, o kito kiausinio baltymo dar reikia ar kaip ? Papildyta: QUOTE(sirduze @ 2004 12 06, 03:24) Hmm, kazkaip niekad nesu maciusi tos marcipanines mases pirkti QUOTE(floriduke @ 2007 04 28, 17:12) Hmm, kazkaip niekad nesu maciusi tos marcipanines mases pirkti šiandien nusipirkau Hyper Rimi, bet mačiau ir maximoj yra, prie prieskonių ir papuošimų tortams. dėžutė 200 g kainavo 10 Lt su centais. norėčiau iš jos nulipdyt kokių papuošimų tortui. kokios ji spalvos? (dar neišpakavau, tai nežinau... o jei išpakuosiu, greit neuždžius?) ir ar įmanoma būtų kuo nors ją nudažyt? ir jei nulipdysiu kokių varlių klausimų pribėriau daug, tikiuosi kas nors man padės
nesupratau
aš bijau pakelį atplėšt, kad nesudžiutų per naktį...
Gal kas zino, kur butu galima nusipirkti marcipanines mases JAV?
Kam reikia spalvotos marcipaninės masės skirtos dekoravimui? Aš perkusau bet man 5 kg per daug... tad jeigu kas norit pasakykit man iki vakaro as dali parduočiau. 1 kg. kaina 30 Lt (turiu raudonos, geltonos ir bespalves) Po maziau tikrai nedalinsiu
QUOTE(Naktipele @ 2006 08 24, 13:18) Šiandien iškepiau šį pryragą. Labai skanu QUOTE(šešėlis @ 2007 04 30, 15:26) norėčiau iš jos nulipdyt kokių papuošimų tortui. kokios ji spalvos? (dar neišpakavau, tai nežinau... o jei išpakuosiu, greit neuždžius?) ir ar įmanoma būtų kuo nors ją nudažyt? spalva jo belekokia (turbūt jau išsiaiškinai)
Radau vienam zurnaliuky MARCIPANINIO VYNIOTINIO recepta, atrodo laaabai skaniai
Produktai: Teslai: 100 g mieliu, 1/8 l pieno, 120 g skysto medaus, 1 kg miltu, 400 g sviesto, po 1 nubraukta sauksteli kardamono ir tarkuotp muskato riesuto, ziupsnelis maltu gvazdikeliu (aisku galima nedet), 200 g razinu, citrinu esencijos, 100 g apelsinu cukrinuku, 200 g kapotu migdolu Idarui: 200 g minkstos marcipanines mases, 50 g sviesto, cukraus pudros pyragui pabarstyti Paruosimas: Paruoskite mielines teslos imaisala: mieles istrinkite su 1 arbat. saukst. cukraus, 2 valg. saukst. miltu ir siltu pienu. Uzdenkite ir 15 min. laikykite siltai. Jam iskilus, dekite miltus, medu, issukta kambario temp. sviesta ir prieskonius bei esencija. Tesla gerai isminkykite, kol nelips prie dubens sieneliu, uzdenkite ir 20 min. laikykite siltai. Tada iminkykite likusius teslos priedus (razinas, cukrinukus, migdolus) ir dar 30 min. laikykite siltai. Tuo metu isminkykite marcipanine mase ir sukociokite ritinuka. Ant miltais pabarstytos virtuvines lentos iskociokite 4 - 5 cm storio pailga teslos laksta. Kocelu laksto viduryje ispauskite negilu idubima. I ji idekite marcipanini ritineli. Teslos laksta sulenkite pusiau, uzdengdami marcipanini ritineli. Rankomis suformuokite pailga pyrago kepaleli. Ji paguldykite i sviestiniu popieriumi isklota skarda ir bent 20 min. laikykite siltai, kad pakiltu. Kad tesla neisskystu i sonus, ja apgaubkite folijos juostelemis. Kepti orkaiteje Dar yra ir marcipanines mases receptas Produktai: 110 g migdolu, 180 g cukraus pudros, 1/2 kiausinio baltymo, 1 arbat.s. kavos likerio, maistiniu dazu (nebutinai) Paruosimas: Migdolus nuplikykite, nulupkite lukstus ir sumalkite mesmale. Migdolu mase ismaisykite su cukraus pudr, kiausinio baltymu ir likeriu. Gerai isminkykite Jei kas pabandys lauksiu atsiliepimu |