Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Liko gyventi tik dėl vaikų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Moonte
QUOTE(Joana1210 @ 2011 11 20, 22:15)
Temos autores noreciau paklausti.
Ar noretumet zinoti, jei jus vyras  dar karta po tos krizes paslydes buvo, bet jam pavyko tai  nuslepti, arba,  jei ir dabar maskuojasi gerai, bet savo daro. Noretumet ta zinoti, ar geriau ramiai  gyventi nezinant?
*

O as kai skaitau tokius postus, pamastau. Na gerai, jus zinote ta TIESA, na ir ka jus su tuo zinojimu darysite? Juk ta tiesa ipareigoja veikti, spresti, apsimesti nezianti negali, bent jau pries save, o meluoti sau yra pats blogiausias dalykas psaulyje...

Ir dar, sis klausimas ganetinai ciniskas. Nei vienas zmogus nenori buti apgaudinejimas, nenori kad piktnaudziautu jo psitikejimu. Zmones kartais taikosi su tuo, tarkim, kad jiems issiskyrimo skausmas yra skaudesnis nei skausmas, kuri suteikia sutoktinis budamas neistikimu.
Margo&
QUOTE(666 @ 2011 11 19, 18:42)
O vyrą aš turiu labi gerą ,bent šiuo metu...jis stengiasi ir aš tasc pastangas matau kiekvieną dieną ,visada pasako kur važiuoja su kuo,kiek užtruks ir kada sugrįš...stengiasi ,kad man nesikudlotų mintys...tiesiog aš jaučiu ,kad mano žmogus yra mano...

viskas priklauso nuo santykių šeimoje,jei jie švelniai tariant nekokie ,paslysti labai lengva...Aišku yra vyrų kurie nepriklausomai  nuo santykių šeimoje,kultivuoja šį užsiėmimą...

Jus geruma suprantate tik kaip jo pasakyma kur, ka veikia,taip sakant atsiskaito.Manote,kad zmogus suklydes ,ir jei tai buvo ne vienkartinis nuotykis,gali buti atviras.Keista,kad dabar jauciate,o anksciau tai nesugebejote .
Joana1210
QUOTE(Moonte @ 2011 11 20, 21:52)
O as kai skaitau tokius postus, pamastau. Na gerai, jus zinote ta TIESA, na ir ka jus su tuo zinojimu darysite? Juk ta tiesa ipareigoja veikti, spresti, apsimesti nezianti negali, bent jau pries save, o meluoti sau yra pats blogiausias dalykas psaulyje...
Ir dar, sis klausimas ganetinai ciniskas. Nei vienas zmogus nenori buti apgaudinejimas, nenori kad piktnaudziautu jo psitikejimu. Zmones  kartais taikosi su tuo, tarkim, kad jiems issiskyrimo skausmas yra skaudesnis nei skausmas, kuri suteikia sutoktinis budamas neistikimu.
*

O kai as skaitau tokius komentarus, suprantu,kad yra zmoniu,moteru tiksliau,kurioms geriau saldus melas, nei karti tiesa... As pati nesuprantu tokio dalyko,kaip galima gyenti pasakoje, vistiek viena diena tiesa isaiskes ir skaudu bus... kuo veliau, tuo skaudziau,ko gero... Bailus tai zmones,kuriems issiskyrimo skaumas skaudesnis, nei tas,kuri sutuokinis suteikia, budamas neistikimu, ir pagarbos neverti. Skausmas praeina, bet koks skausmas praeina, tik reikia atitinkamai maziau ar daugiau laiko, priklausomai nuo skausmo stiprumo.
Ir joks cia ne ciniskas klausimas, man tiesiog susidare nuomone tokia apie temos autore,kad ji viska atleistu, pries viska uzsimerktu, viska pamirstu,kad tik jos
''patinas'' nepaliktu jos.
Moonte
Is to ka skaitau prieinu isvdos, gal ir klaidongos, kad jus niekada nemylejot. Jums neduota suvokti meiles jausmo. Meile yra besalyginis jausmas, nes zmogu myli ne uz tai koks jis, o uz tai kad jis aplami yra pasaulyje.

Tame ir esme, kad zmogus sau nemeluoja, o budamas pilname prote, zinodamas galimas pasekmes, priima "zaidimo taisykles" ir samoningai nesa atsakomybe uz savo pasirinkima, nes MYLI zmogu. Meile gi praplecia tolerancijos ribas.

O as gyvenu pasakoje, nes yra mano kasdienybe, todel yra norma. Po praradimo ir is naujo vienas kito atradimo, mes labiau branginame vienas kita. Cia kaip toj patarlei, kol neprarandi nevertini.

O pagal mane bailiai yra tie, kurie istikus pirmam pasitaikiusiam sunkumui, partniero nusiznegimui, neatitikimui asmeniniams kriterijams, puola i atskiras puses. Na ir ka su tokiais tinginiais daryti, as nenoreciau su tokiu subjektu kurti gyvenimo, kuris pasipusto padus sunkumui istikus, vietoj to, kad salinti priezasti ir toliau laimingai gyventi. Mane siuo metu stebina vartotojiskas poziuris i zmogu, noras ji preparuoti kaip varle t.y. si savybe patinka, si ne ir tas zmogus kaip marionete privalo atmesti, nes neva kitai pusei tai nepatinka. O dabar kuris is jusu lengvai atsisako savo noru, poreikiu? Kuris noriai pasiduoda auklejamas? Tai is kur tas noras matyti zmoguje sterilia versija. Zmogus ir yra zmogus su pliusiasi ir minusais.

Kita vertus jus esate sventa, niekada nedarete klaidu, nusizengimu, kad teisiate zmogu ir negebat suteikti jam galimybes pasitaisyti...

Na jei jus gebat del ambiciju, pagiezos, pikcio, aukoti savo jausmus, kenteti skausma, tai jusu pasirinkimas, bet ar tai yra kitam rodiklis analogiskai elgtis, manyciau, per didelis susireiksiminimas menkinti kito asmens pasirinkima, kuris neatitinka jusiski. Kaip minejau, zmogus be ambiciju blogai, bet kai ambicijos valdo prota, tampa kersto irankiu, tuomet tai virsta tragedija. Labai daug teko matyti ambicingu, verciau kvailu damu, kurios vaiksto neva iskelta galva, nes pirmam nusizengimui pasitaikius isdraske savo seima, o naktimis vienisos rauda i pagalve, kai ju vyrai sukuria seimas. Neretai jos pasirenka meiluziu dalia, tuomet kur ju veiksmu testinumas, moralumas? Kai vyrui, tuomet keliami auksti standartai, o kai pati ardo seimas tai visai nieko, randa aibes pasiteisinimu mirksiukas.gif

Tai tik jusu nuomone. Zmogaus pazeminti negalima, jei jis to pats nenores ir nesizemins. Klupatis zmogus visai nereiskia, kad jis pazemintas, nors si poza laikoma nusizeminimo. Nusizeminimas vyksta galvoje.

Vyrui perskaiciau jusu mintis, jis nusijuoke, paklause: - tai kuris is musu vienas kita uz kiausiu laikome? A cia tu nuolanki patele, ar tai as patinas po padu?
**Liūtė**
QUOTE(Moonte @ 2011 01 26, 19:21)
Esu tik uz issiskirima, jei jau seimoje nebeliko jausmu tik prievole, tai butinai anksciau, ar veliau atsiras kazkur antram plane mylimas zmogus. Vadinasi vel melas, vel skaudinimas ir t.t. Kam viso to reikia? Sakot vaikam geriau... O as manau, kad vaikai nera kokie ten kirviapenciai, jie viska mato, nujaucia, kam mokyti vaikus gyventi mele, taikytis su apgavystem. Va is tokiu seimu dazniausiai isauga vaikai smurtaujanciu sutuoktiniu aukos, nes tevu pavyzdys juos moke, kad reikia kenteti ir nepriimti svarbius, gyvenima itakojancius sprendimus ir t.t. Neteigiu, kad visi vaikai tampa tokie, kiti gi sugeba padaryti pamokas is tevu klaidu, bet kam reikia to eksperimento vaiku likimais...
*

QUOTE(Moonte @ 2011 12 03, 16:08)
Is to ka skaitau prieinu isvdos, gal ir klaidongos, kad jus niekada nemylejot. Jums neduota suvokti meiles jausmo. Meile yra besalyginis jausmas, nes zmogu myli ne uz tai koks jis, o uz tai kad jis aplami yra pasaulyje.

*

ARba as nelabai kazka supratau, arba jus pati sau priestaraujat? g.gif
Moonte
Matosi, kad nesuprantat. Jus idemiai perksitytikite kas parasyta. Kalba gi eina apie jausmus. Kai zmones gyvena be jausmu ir zmones zudantis jausmus vardan principu. Skirtuma jauciat?
romaievamatilda
Pritariu Moontei siuo klausimu. Visgi yra skirtumas tarp neistikimybiu pobudzio. Tada ir elgesys to kito isduoto zmogaus gali skirtis. Klysta visi. Bet vienas skirtumas tarp to, kai vyras ar moteris tiesiog eina na lieva, na, pramoga, ale didelis libido, instinktai,pasileidimas ar dar kazkas, o dar gi buna, kad ir atvirai tas demonstruojama partneriui, o kitas verkia, draskosi, zino irvistiek tyli, ir gyvena. Ir visai kitas dalykas, kai zmones atitolsta, kazkokia krize, atsiranda tas kitas zmogus, bet po to tikrai suvokia savo klaida. Ir neuztenkaturbut pasakyt atsiprasau, taip nebedarysiu. Gal naivu to tiketis. Bet kai zmogus deda pastangas, keiciasi elgesys, tas jauciama ir kvaila butu to nevertinti o sakyti viskas, ate.
Papildyta:
Ir is vis-ar tai baisiausias dalykas sioj zemej? Vyro neistikimybe? Man asmeniskai tikrai ne. Protingos moterys ir vyrai tik pasimoko is to, nes kiekvienas spyris duotas, kad pajudetum is tasko, kuriame pastrigai.
**Liūtė**
QUOTE(Moonte @ 2011 12 03, 19:22)
Matosi, kad nesuprantat. Jus idemiai perksitytikite kas parasyta. Kalba gi eina apie jausmus. Kai zmones gyvena be jausmu ir zmones zudantis jausmus vardan principu. Skirtuma jauciat?
*

Rasiau gal nesupratau. 4u.gif
Tai Jus manot, kad visko pagrindas yra meile? g.gif
Moonte
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 12 03, 19:49)

*

Butent, negalima viska vertinti vienareiksmiskai. Musu jausmai nera statiski, per gyvenima jie kinta. Elementari fizika, Doperio efektas. Kaip nekeista jis tinka ir zmogaus gyvenimui, emocijom t.y jausmam.
Papildyta:
QUOTE(**Liūtė** @ 2011 12 03, 19:56)
Rasiau gal nesupratau. 4u.gif
Tai Jus manot, kad visko pagrindas yra meile? g.gif
*

Kalbu apie jausmu visuma, kuri vadinama meile. Tai ne vien aistra, nors ji yra viena is ryskiausiu potyriu, bet ne vinintele. Meile yra ne primityvus jausmas.
Toozikas
QUOTE(Moonte @ 2011 12 03, 23:11)
Butent, negalima viska vertinti vienareiksmiskai. Musu jausmai nera statiski, per gyvenima jie kinta. Elementari fizika, Doperio efektas. Kaip nekeista jis tinka ir zmogaus gyvenimui, emocijom t.y jausmam.
Papildyta:
Kalbu apie jausmu visuma, kuri vadinama meile. Tai ne vien aistra, nors ji yra viena is ryskiausiu potyriu, bet ne vinintele. Meile yra ne primityvus jausmas.
*

Atsiprašau, kas tas Doperio efektas? bandžiau googlinti, bet nieko neradau.
Moonte
QUOTE(Toozikas @ 2011 12 04, 00:13)
Atsiprašau, kas tas Doperio efektas? bandžiau googlinti, bet nieko neradau.
*

Atsiprasau Doplerio blush2.gif
given444
Moonte, jus megeja labai is placiai uzsimoti pamastymais.
su besalygine meile atsargiai. ax.gif
nes uzklys cia kokia nors liguista siela ir....atkris atgal i savo liga.
jums gi nesvetimos nei "mano mylimas alkoholikas temos" ir visa kita.
ta besalygine meile suvokti, reik paciam buti gana sveikam zmogui ir nuolat stebeti savo psichine ir dvasine sveikata.ir suvokti, kas yra harmonija ir grazi jegu pusiausvyra santykiuose.(kaip minejote, kad ir tas klupejimas turi buti grazus, einantis is vidines jegos, laisvos valios, o ne kito uzdeta despotine prievarta.)
daug moteru yra serganciu emocine priklausomybe nuo vyro/santykiu, ir tokiu atveju, joms taikant siuos besalygines meiles principus, uzuot pasveike, uzkoncervuoja, itvirtina ir perduoda vaikams testi tragedijas.
Moonte
QUOTE(given444 @ 2011 12 04, 10:16)
Moonte, jus megeja labai is placiai uzsimoti pamastymais.
su besalygine meile atsargiai. ax.gif
nes uzklys cia kokia nors liguista siela ir....atkris atgal i savo liga.
jums gi nesvetimos nei "mano mylimas alkoholikas temos" ir visa kita.
ta besalygine meile suvokti, reik paciam buti gana sveikam zmogui ir nuolat stebeti savo psichine ir dvasine sveikata.ir suvokti, kas yra harmonija ir grazi jegu pusiausvyra santykiuose.(kaip minejote, kad ir tas klupejimas turi buti grazus, einantis is vidines jegos, laisvos valios, o ne kito uzdeta despotine prievarta.)
daug moteru yra serganciu emocine priklausomybe nuo vyro/santykiu, ir tokiu atveju, joms taikant siuos besalygines meiles principus, uzuot pasveike, uzkoncervuoja, itvirtina ir perduoda vaikams testi tragedijas.
*

As megstu mastyti garsiai, jaukti zmoniu protus, nusistovejusias nuostatas, nes esu angostike...

Na kodel jau taip...
Tame ir esme, kad zmones nesuvokia kas yra meile. Neretai ju neva meile salia meiles net "negulejo". Vieni meile painioja vien su aistra, kiti su liguista priklausomybe, treti mano, jog meile tai tik neva chemija kuri isblesta ir t.t. Kiti bijo meiles, nes ji neva juos daro silpnais, patogiau gyventi be stipriu emociniu rysiu, dar kiti nemoka elementariai myleti, pasirodo, myleti reikia ismokti, ir ta mena puoseleti per visa savo gyvenima.

Del klupejimo. Neviskas harmoningam pasaulyje privalo buti grazu, tam paciam pasaulyje neviskas turi buti taiku, be prievartos. Nes jei viskas pasaulyje bus neva harmoninga, nebus antipodu, tuomet nebus ir harmonijos. Nes prarandamas esminis principas - siekiamybe. Todel klupojimas nebutinai privalo buti grazus ir neva nesmurtinis, tai tik isoriniai faktoriai, esme gi yra klupanciojo samoneje blush2.gif
given444
tiesiog nezinau ar isiklausete i mano posto esme.
bet kokia "prievarta" nekenksminga tik "nesergantiems".

tikiuos jums nevestima knyga "moterys, kurios myli per stipriai", robin norwood. as irgi megeja budavau jaukti, issiukius metyti, kol...kol... neduok dieve suzaloti kita zmogu negriztamai, ar pastumeti ji i kazka.... savo svaiciojimaisi. buti jo tragedijos dalimi.

kaip sakoma, pankuojantis jaunimas, dainuojantis apie mirti, besirengiantis juodai tik todel ta daro, nes realiai nezino nei kas karas, nei kas bomba, nei kas mirtis, nei kas vezys. todel a la myli mirti ir visa kita.

jusu meile, moonte, irgi turi ribas, gal jios nebuvo tikrintos. pvz, ka reiskia jusu vyro prklausomybe jums? pasekmes jusu gyvenimui? ne jusu vidiniu nuostatu ir reakcijos klausiu, bet isoriniu apraisku-pries jus nebuvo smurtauta, vaikas per langa nebuvo ismestas, jus nebuvot prievartauta ar dauzyta, todel "jus priemet ji atgal". jis tebuvo zmogus su pabumbejimais, sus avo paties destrukcija svelnus katinas, o ne tigras.

toliau. gelbeti santykius pagal jausmu kriteriju, labai jau paaugliska, arba neaiskiai reiskiamos mintys.
Kava&arbata
Niekada nelikciau gyventi tik del vaiku g.gif Vaikai uzauga ir iseina.
Moonte
QUOTE(given444 @ 2011 12 04, 16:10)
tiesiog nezinau ar isiklausete i mano posto esme.
bet kokia "prievarta" nekenksminga tik "nesergantiems".

tikiuos jums nevestima knyga "moterys, kurios myli per stipriai", robin norwood. as irgi megeja budavau jaukti, issiukius metyti, kol...kol... neduok dieve suzaloti kita zmogu negriztamai, ar pastumeti ji i kazka.... savo svaiciojimaisi. buti jo tragedijos dalimi.

kaip sakoma, pankuojantis jaunimas, dainuojantis apie mirti, besirengiantis juodai tik todel ta daro, nes realiai nezino nei kas karas, nei kas bomba, nei kas mirtis, nei kas vezys. todel a la myli mirti ir visa kita.

jusu meile, moonte, irgi turi ribas, gal jios nebuvo tikrintos. pvz, ka reiskia jusu vyro prklausomybe jums? pasekmes jusu gyvenimui? ne jusu vidiniu nuostatu ir reakcijos klausiu, bet isoriniu apraisku-pries jus nebuvo smurtauta, vaikas per langa nebuvo ismestas, jus nebuvot prievartauta ar dauzyta, todel "jus priemet ji atgal". jis tebuvo zmogus su pabumbejimais, sus avo paties destrukcija svelnus katinas, o ne tigras.

toliau. gelbeti santykius pagal jausmu kriteriju, labai jau paaugliska, arba neaiskiai reiskiamos mintys.
*

Siaip siulyciau pereiti nuo asmeniskumu prie teorijos. Nes Moonte savo gyvenime ganetinai daug mate ir patyre, tai paciai mirciai ziurejo i akis, ir del tos pacios priezasties kas ketvirti tikrina sveikata. Tad... Ir po viso to galiu ramiai sakyti mirties nebijau, bet tuo paciu myliu gyvenima, nes turiu galimybe matyti mano sirdziai mylimus zmones, dirbti savo megiama darba. Kita vertus ka duoda tos mirties zinojimas, ziurejimas jai i akis? O gi nieko, jei surinksime abie zmoniu, kurie ziurejo mirciai i akis visi skirtingai akcentuos savo isgyvenimus ir matys esme skirtinguose dalykuose.

Jums butina nusilauzti ranka, tam, kad suvoktumet, jog tai skausmingas potyris? Ar tik skausmo potyris atnes zinojima, kad lauzyti galune yra skausminga?

Niekur nerasiau, apie Moontes meiles ribas, ar mylekite kaip Moonte, ir aplamai nenoriu cia SM uzsiiimti viesu dvasios striptizu, man to nereikia. Kita vertus, bijoti rasyti ka mastai vien todel, kad ne duok dieve gali kazkokiam labiau itakojamam zmogui inspiruoti kazkokius ten zalingus, ar dar kokius ten pokycius. Tuomet visai nereikia diskutuoti virtualiuose forumuose, nes tokiem zmonem gali suveikti net "nekalta fraze".

Bet matyt labai brandu, istikus poros santykiu krizei, jos nespresti, arba gelbeti santykius pragmatisku, hedonistiniu motyvu vedini... Kaip banaliai neskambetu, uz santykius seimoje atsakingi du zmones. Kita vertus, santykius privalo gelbeti zmones tik del tokiu vertybiu kurios jiems yra svarbios. Man yra svarbu jasumai, kitam gali buti pragmatiski motyvai, kiekvieno teise rinktis, nes gyvenima gyvena jie, tai ju gyvenimas. Man tik keista, kad zmones menkina kito pasirinkima. VAdina bailiais, nebrandziais ir taip toliau. Nors, kiekvienam pasirinkime galime rasti tiek pliusu ir minusu. Man oponentas pateike autores pasirinkimo minusus, o as jai pateikiau, jos deklaruojamo pasirinkimo minusus... Kame problemos, tik reikia ijungti prota.

O jums niekada nekylo mintis, kad kartais kenciantis specialiai kursto smurtautoja? As jokiu budu neteigiu, kad smurtavime tai yra esminis momentas, bet kad jis neretai pasitaikantis gyvenime, tai faktas. (Zinoma niekas negali pateisinti zmurta pries zmogu). Bet is esmes, kalbedama apie zmogaus oruma - klupejima, akcentavau ne tai.

Nereikia mane reminti i savo suvokimo remus. Kita vertus apart nuskriaustu yra ir salyginai normalus, ar su jais, apie juos negalima rasyti, gvildenti galimas problemas? Kita vertus is kur tas noras surasti panaceja, universalu tinkanti visiem elgesio modeli? Ganetinai daznai rasau, esu agnostikas, o tai reiskia, zmogus, kuris nepripazista remu. Man pasaulis nesidalina vien i juoda ir balta, matau pustonius, o svarbiausia, kad visa tai ka matau ir pazinau tai tik mazas segmentas mozaikoje, kuria gali surinkti tik dievas.
given444
QUOTE(Moonte @ 2011 12 04, 17:23)
1.bijoti rasyti ka mastai vien todel, kad ne duok dieve gali kazkokiam labiau itakojamam zmogui inspiruoti kazkokius ten zalingus, ar dar kokius ten pokycius. Tuomet visai nereikia diskutuoti virtualiuose forumuose, nes tokiem zmonem gali suveikti net "nekalta fraze".

2.Bet matyt labai brandu, istikus poros santykiu krizei, jos nespresti, arba gelbeti santykius pragmatisku, hedonistiniu motyvu vedini... Kaip banaliai neskambetu, uz santykius seimoje atsakingi du zmones. Kita vertus, santykius privalo gelbeti zmones tik del tokiu vertybiu kurios jiems yra svarbios.

3.Man yra svarbu jasumai, kitam gali buti pragmatiski motyvai, kiekvieno teise rinktis, nes gyvenima gyvena jie, tai ju gyvenimas.

1. o as karciai pasimokius nebesvaicioju ir nesigailiu. ypac apie besalygine meile. nes visada sveikiau buti truputi egoistu ir myleti maziau nei svaistytis bibline meile, kai aplink pilna atsidavusiu moteru, kurios liguistai viska interpretuoja, po to...gesta akyse. viena jau pasitrauke is pazistamu rato.

2.santykiai dvieju. vat taip, o kitoj temoj teigiat - kad moterys kaltos, neaukleja vyru. g.gif

3. kazkur graziai raset kaip istverti krizes, neissilakstyti del kiekvieno sh.... o as manau kad net jei jausmu ner, turi buti ta valios meile, kad ir kaip antgamtiskai skambetu. nezinau ka ivardijat zodziu jausmai, bet remtis jausmais yra banaliausia. juk atejus atsalimo krizei, tuomet ate. o juk krizes atsalimo ir yra baisiausios ir daugiausiai kainuojancios reanimacijos pastangu gyvybei palaikyti.
Moonte
QUOTE(given444 @ 2011 12 06, 19:16)
1. o as karciai pasimokius nebesvaicioju ir nesigailiu. ypac apie besalygine meile. nes visada sveikiau buti truputi egoistu ir myleti maziau nei svaistytis bibline meile, kai aplink pilna atsidavusiu moteru, kurios liguistai viska interpretuoja, po to...gesta akyse. viena jau pasitrauke is pazistamu rato.

2.santykiai dvieju. vat taip, o kitoj temoj teigiat - kad moterys kaltos, neaukleja vyru.  g.gif

3. kazkur graziai raset kaip istverti krizes, neissilakstyti del kiekvieno sh.... o as manau kad net jei jausmu ner, turi buti ta valios meile, kad ir kaip antgamtiskai skambetu. nezinau ka ivardijat zodziu jausmai, bet remtis jausmais yra banaliausia. juk atejus atsalimo krizei, tuomet ate. o juk krizes atsalimo ir yra baisiausios ir daugiausiai kainuojancios reanimacijos pastangu gyvybei palaikyti.
*

1. Buvo laikas, kai su didziuliu uzsidegimu nesiau atsakomybe uz viska. Kaip sakoma, uz save ir dar uz ta vaikina. Bet gyvenimiska patirtis parode ir irode, senoliu isminti, krauna ant to, kas veza. Mes atsakingi tik uz savo veiksmus, zodzius, bet ne uz kitu asmenu, kurie interpretuoja savaip, kito asmens pasakytus zodzius, padarytus darbus, veiksmus.

Ir vel, jus bandote mano posto, bet jusu interpretacija, suvokima, pateikti neva as taip mastau. Na kad ne.

Besalygineje meile turi daug pustoniu, vienas ju, liguistumas. O tai jau yra toli nuo harmonijos. Tik zmogus turintis salyginai sveika EGO gali myleti, pilnaja ta zodzio prasme. Kiti gi ta jausma imituoja, simuliuoja ir t.t. net to nesuvokdami. Neveltui sakoma "mylek kita (artima savo), kaip pats save".
Jis mato zmogu ir priima ji protu, tokiu koks jis yra, o ne tokiu, kokiu jis nori ji matyti. Tas zmogus nera apakes, ji nevaldo vien aistra, nors ji yra. Meile yra viena is ryskiausiu emociju, bet neziurint i tai, tomet nepamirstama protauti, bui samoningu, va cia ir yra pagrindine meiles esme. Tas zmogus net gali, paleisti mylima zmogu, kad jis butu laimingu, nes jam, kad buti paciam laimingam t.y. patnkinti savo EGO, pakanka matyti laimingu mylima zmogu.

Siaip, meiles yra ivairios, kaip ir zmones. Vienos praturtina, kitos po saves palieka dykuma, vienos issaukstina, kitos sviedzia i pragara. Bet esme zinot kame, kad ne mums pasaliecams tai vertinti. Gal to zmogaus kancios minute, kuri musu akimis ziurint yra beprasmybe, jam suteikia daugiau pilnatves, nei laimingos meiles amzinybe. Ir vel, as nekalbu apie liguista priklausomybe.

Jei paziuresime i meno zmones, i ju biografijos, nemaza ju dalis patyre meile, kuri deja buvo salyginai nelaiminga, bet kokius ta meile vaisius dave zmonijai, kokius kurinius jos itakoti sukure kurejai...

2. Cia ne as teigiu, o jus taip suvoket parasyta teksta. Skirtumas zenklus.

3. Manau, iki krizes buvo daug simptomu i kuriuos neatkreipe zmones demesi. Siaip sau niekas pasaulyje nevyksta. Abejingumas, tingulys, nuzudo viska. O paskui pradedama aiskinti va kaip tau gerai, tai dievas dave, nieko jis veltui neduoda, jis duot gal ir duoda, bet ne visiem duota branginti tai ka turi, ka jis dave.
given444
QUOTE(Moonte @ 2011 12 06, 17:39)
1.Tik zmogus turintis salyginai sveika EGO gali myleti, pilnaja ta zodzio prasme. Kiti gi ta jausma imituoja, simuliuoja ir t.t. net to nesuvokdami. Neveltui sakoma "mylek kita (artima savo), kaip pats save".

2.Ir vel, as nekalbu apie liguista priklausomybe.

1.kaip teisingai. bet sie zodziai daznai neistariami, nes musu visuomene jau ir taip supuvusi, hedonistiska, todel dalis "dorovinguju" baidosi visko, kas susije su zodziais ego, meile sau, savo poreikiu pildymas. pastebiu, kad dalis visuomenes darda lengvuoju keliu-nekvarsina sau galvos vertybemis, ima is gyvenimo viska (blogaja prasme), pragmatizmas ir visa kita; kita dalis - ir is tiesu, cia liudniau-yra taip vadinami tie "bandantys but geresni"-kurie klaidingai mano, kad save pamindami, labiau myles kita...cia grynai rasau apie moteris, apie kurias rase ir Norwood. du ekstremumai, taigi.

2.as kalbejau apie ja, butent, akcentuoju, nes velgi visai kitus zmones matau turbut nei jus, ir tai irgi gerai. todel isitikinus kazkaip esu, kaip ir medicinoj, kad lengviau auksta spaudima numusti, negu lengva pakelti - o taip cool.gif - taip, panasiai, ir zmoniu santykiuose - geriau buti sveiku dvasiskai, ir tebunie pragmatiku, hedonistu, kuris kazkada "atsivers" i dvasinguma labiau(imu placiaja prasme), nei tas, kuris klaidingai auges tebunie krikscioniskoj ar pan. aplinkoj(nieko pries krikscionybe), ir kurio mastyma sunku keisti, nes jis jau vertybinis, principinis, net fiziologinis patapes - kuriam viskas , kas yra meile SAU asociojuojasi su nuodeme. negaliu labai ramiai rasyti, nes gyvenimo realybeje vyko daug tragediju del tokio mastymo. blink.gif blink.gif verysad.gif verysad.gif juk atrodo naturalu, kai skaitom kad is hedonistinio gyvenimo pasitrauke daug personu, gala gaudamos snuo alko, narko...ir tt. taciau absurdiskiau ir baisiau yra tai, kad "dvasingosios moterys" save sunaikina vardan gerio. noro kita atvesti i teisinga kelia; istverti psichiskai gniuzdancioje santuokoje/santykiuose. rasant tai i balta ekrana, oi kaip viskas banaliai ir skurdziai skamba. turbut jau reik baigt man rasyt nors nesenai ir pradejau siuo aspektu. o imtis kitokiu darbu, su siais liudnais dalykais susijusiu. realiu.
Rūta Mėta
QUOTE(given444 @ 2011 12 07, 09:33)
...negaliu labai ramiai rasyti, nes gyvenimo realybeje vyko daug tragediju del tokio mastymo.  blink.gif  blink.gif  verysad.gif
*

Mokykitės iš tų, kieno realybė šviesesnė...Paistalai kažkokie...Nusišizavusios moteriškės...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.