Pumpurėlis
2007 04 18, 12:33
Nuo savaitės nemaitinu krūtimi savo mažiuko, nes kažkaip susirodė, kad jis neiščiulpia pakankamai, kad svoris lėtai auga, o ir vaikelis nepavalgęs nuolat neramus. Pradėjau nusitraukinėti pienelį ir duoti iš buteliuko. Vargas, aišku, dvigubas - ir maitinti, ir pienelį nusitraukinėti. Mažiui dar tik penkios savaitės, o aš vis dažniau pamąstau, kaip būtų gerai, kad pienas baigtųsi  Kol kas dar turiu pienelio, bet jo nedaugėja, o kadangi dėl laiko stygiaus rečiau nusitraukiu (keturis kartus per parą), tai sūneliui mano pienuko jau trūksta, porą kartų tenka duoti mišinuką. Dabar dar toks vaizdas, kad paragavęs mišinuko, jis mano pieną labai nenoriai geria: rangosi, vartosi, atpylinėja. Žodžiu, kažkokia nesąmonė - vargstam abu, ir jis, ir aš Pasidalinkite patirtimi, dėl kokių priežasčių negalėjote maitinti krūtimi, ką tada darėte ir kiek laiko apskritai turėjote pienelio (ar nusitraukinėjant jis ne anksčiau dingsta?). Gal kas galite palyginti, ar ilgiau maitintas krūtimi vaikas serga mažiau?
lina.mazylis
2007 04 18, 13:52
Su maitinimu irgi turejau vargo.  pirmomis dienomis vaikas vis verkdavo, prasydavo kruties, bet truputi patraukes dar garsiau pravirkdavo..maniau skauda pilvuka, o pasirodo, kad pieno mazai turejau  teko pradeti duoti misinuka.Kai gavo maisto is buteliuko, mano Laurutis visai nebenorejo kruties, nes ten ir nedaug pieno ir traukti sunku - tad pradejau nusitraukineti..Nusitraukdavau kelis kartus dienoje, kartais daugiau budavo pieno, kartais visai mazai. Mano maziui tik 7 savaites, o jau savaite kaip pati nemaitinu, nes pienas eme ir dingo. Nors isbandziau visus liaudyje zinomus budus pieno kiekiui didinti, mano vaikas dabar valgo tik misinukus
as nuo savaites nemaitinu pati.O priezasciu daug.Itraukti spenelia-maze neistraukdavo.Nusitraukinejau pati-gavosi mastitas.Zodziu finalas-uzristos krutys ir vaistai mazinantys pienelio gamyba.
Maniuta
2007 04 18, 18:46
Ir mes turėjom bedų, spenieliai šiek tiek įtraukti, bet mažiui pavyko ištraukti, visus apkandžiojo, nusitraukt neišėjo, gal buvau įsitempus, taip sukandus dantis visą pirmą menesį prasikankinom. pienas sunkiai ėjo. mišinuko mažius nenorėjo jokio, buteliuko iš vis neeme, iš puoduko, šaukštelio taip, bet kiek iš jų pamaitinsi... taigi visą pirmą menesį aš jį ištisas dienas tik laikiau prie kruties, po truputi valgė, bet beveik visą laiką ir miegodamas. , pati nei valgyt nueit negalėjau, vyras maitino, paėmė atostogų. bet prasikankinom ir dabar džiaugiuosi, pirmą men priaugo 1,7 kg  paskuj maitinau tik mp iki 5 men. bandė pienas kelis kart dingt, nes mažius valgo daugiau nei aš sugebėjau, aš atrodau kaip šakalis, o jis burbulis. jei jis gertu mišinuką, nesikankinčiau su mp. mišinuku ramiai maitinčiau.
jurate4
2007 04 20, 21:48
maniskiui 6sav. bet maitinimas man kancia nuo pradzios. is pradziu spenelius nugrauze. tada nusitraukinejau. gydytoja patare bandyt maitint paciai. ir visai kruties neeme. rietesi reke ir vsio. tada bandziau su anspeniais maitint. ir mums pavyko  taip maitinau gal gera menesi, kol.... prasidejo pagal mane alergija nuo silikono. cia man.  speneliai labai skausmingi pasidare, pamaitinus jie pabala, o paskui toks skausmas atrodo kad degintu  .dabar ir vel nusitraukineju, siek tiek geriau. tik is vienos kruties pienuko maziau, ir sunkiai bega,sakau gal man pavyko papuka perkaitinti laiku nepamaitinus?  nu zodziu vargstu, terliojuosi ir laukiu kol praeis 4men.
na del maitinimo mes ir ilgai vargom. ligoninej jau truko pienuko tai nakti visada primaitindavau. paskui grizus namo viskas susitvarke tik kad labai speneliai buvonukramtyti tai kai vaikiukas valgydavo as beveik verkdavau. kelias savaites taip ir valgem bandziau ir nusitraukinet. veliau speneliai susitvarke nes pakeiciau maitinimo poza. taip valgem apie menesi, kai lelkai buvo apie pusantro menesiuko, nebuvo galimybes pamaitinti tai daviau misisnuka, ir tada viskas ir prasidejo. mp valgydavo tol kol lengvai traukiasi o tik reiki stipriau traukt ir prasidedavo riksmai, asaros ir viskas, tada duoavau misinuka, dar kelis kartus bandziau trauktis, taciau is abieju nusitraukus vaikui ir tai neuzteko, tai dabar mms jau du menesiukai ir savaitele, ir valgom misinuka, tik is ryto po naktinio miegelio, vis dar duodu kruti tai valgo truputuka, kol apsimiegojus, o paskui vel imame misinuka, nes jau ir pienelio nelabai yra, jau dabar pati jauciu kad jo beveik nesigamina, taciau kol dar nors kiek turiu tai taip ir duosiu, juk svaika leliukui tas pienelis norsjo ir labai nedaug gauna
loncelotas
2007 05 01, 16:50
Tik liūdnos istorijos Aš negalėjau pradėt maitinti vaikiuko krūtimi, nes jis gimė neišnešiotas, gulėjo inkubatoriuje... Man pienukas ėmė gamintis tik 6parą, o prieš tai buvo tik vos vos priešpienio. O vaikui valgyt reikia... Valandą laiko traukdavau 5-10ml priešpienio, o likusią dozę gaudavo mišinuko (nes mažėjo kraujyje gliukozės). Labiausiai širdį skaudėdavo, kad naujagimis mano per vargus atneštą pienuką nenoriai, vaipydamasis traukdavo, o mišinukas kaip už ausies nueidavo Vėliau laukiau kad vaikas sustiprėtų, kad galėtų pats traukti, bet vis atrodė jis toks mažas ir bejėgis.... Taip kad krūtimi nemaitinau visai Bet galiu pasidžiaugt, kad jau 8,5mėn vaikas geria mano pieną Žinoma, buvo krizių, kai pieno mažėjo tiesiog akyse, bet jas pavyko įveikt Klausi ar vaikai daugiau serga - nežinau. Mano vaikas dar nė karto nesirgo  , bet manau kad mano pienukas tik viena iš priežaščių Linkiu kad pienukas greit nesibaigtų ir artimųjų supratimo  (aš jau nuo ketvirto mėnesio gidėjau: tu ką - dar maitini?)
vaida L
2007 05 01, 17:07
Pas mane pieno jau ligoninėje nebuvo pakankamai kiek mažoji reikalaudavo, todėl sesutė dadėdavo po truputį mišinuko. Taip kankinaus mėnesį, dienom pati maitinau kas valandą, o nakčiai mišinuko. Po poros valandų vėl reikalaudavo. Paskui bandžiau nusitraukinti,nes ji bevalgydama užmigdavo ir likdavo nedavalgius. Bet apžorai vistiek mažai buvo. Ir visą laiką išberta buvo, tai aš savo maistą ribojau iki minimumo, nes galvojau beria nuo to ką aš valgau. Tai gavo man dieta ir pasekmė ta kad visai dingo pienas. Kai nustojau maitinti (jai mėnuo buvo) praėjo bėrimas. Pasirodo mano pienui alergiška
Aš tai pradžioje turėjau pieno į valias. Tik manasis kleckas cezarinukas buvo per silpnas normaliai pavalgyti. Iš pradžiu rodės, kas valgo, bet kai pasvėrė prieš išvaziuojant iš ligoninės išaiskėjo, kad tik akis muilino. Numėtė svorio daugiau nei galima, o ir kuo labiau silpo, tuo mažiau pienelio išgerdavo.  Kabodavo ant krūties po 4 val.  Iš nuovargio užmigdavo. Prie viso komplekto prisidėjo nugraužti speneliai, užsidegusios pakaitomis tai viena, tai kita krūtys. Pradėjau nusitraukineti ir maitinti iš buteliuko. Taip vargau iki 3 mėn. Vis bandžiau maitinti pati, ne is buteliuko, bet rėkdavo, klykdavo ir spardydavosi vos krūtį pamatęs. Didžiausias pasiekimas buvo, kad pavyko pora savaičių rytais pačiai pamaitinti, nes būdavo užsimiegojęs ir nelabai suprasdavo, kad iš papulio valgo. Pienelio pastoviai mažėjo, o nuo trijų mėn. teko įvesti mišinuką. kuo toliau tuo daugiau mišinuko teko duoti, vis mažiau pienelio buvo. Galiausia užtekdavo vos 1 maitinimui per dieną. O paskui, kažkur ties 5 mėnesiu pienelis visiškai užsirišo.
little bear
2007 05 02, 10:32
sveikutes, as_ir_pati_nemaitinu_savo_4_men_sunelio.Pirma_menesi_maitinau_pati,bet_pradejo_mazeti_pienukas.Pradejau_nutraukineti_tai_vargais_negalais_prtitraukdavau_20-30ml.Teko_primaitinti_misineliais. Su_pientraukiu_"zaisdavau"kas_2,5_val.Jau_taip_igrise_buvo.Irgi_mintys_kilo_kad_pienukas_geriau_dingtu.......
Bet_kai_po_sverimo_suzinodavau_kad_maziulis_priauga_virs_1kg,_tai_atrasdavau_sav y_jegu_toliau_nutraukineti.
Ir_stai_jau_2menesiai_kaip_mazylis_valgo_tik_MP.
Linkiu_visoms_stiprybes_ir_kantrybes!!!
PS.:Atsiprasau,kad_nededu_tarpu-klaviatura_streikuot_pradejo.
Mano vaikas neeme krutines nuo gimimo, o kai imdavo, tai po minutes, dvieju pradedavo springti, klykti ir tuom viskas pasibaigdavo visai savaitei, po sav. vel tas pats. Ismaitinau vaika 8 men. pientraukio deka. Svorio mazai priauginejo tiek valgant MP tiek kito maisto. Nusitraukinejau 5-6 kartus per para stabiliai ir iki 6 men. pienukas tik daugejo (nors ir labai letai). Zinoma mamos pienas yra geriausias ir sveikiausias, todel verta stengtis ji issaugoti kuo ilgiau jei tik imanoma. Jei su vieno pientraukiu sunkiai sekasi, verta pabandyti kita. Man su Avento pientraukiu buvo labai paprasta nusitraukineti.
vataipva
2007 05 02, 17:25
pirmieji matomi spaudzhiant kruti pieno lashai atsirado i 3para po operacijos per tas paras, ir veliau, zhinoma, speneliai buvo tokie nugrauzhti, kad matesi ne tik skilinejimai, bet ir zhaisdeles, vaikas atpylineja, tad su krauju atpildavo net. visi gydytojai primygtinai liepdavo nenustot maitint, kentet, atseit pripras tie speneliai prie grauzhimo, sugis (jau nuo pirmuju paru isigyjau irnaudojau antspenius). durnele, tikejau jais. po 3sav maitinau su asharom, vaikas irzlus, klykdavo, valgydavo po 30min su max 15min pertrauka. nakchiai duodavau msihinuko, nes neuzhtekdavo pieno, tada vaikas bent pamiegodavo pora valandu! pasigavau mastita, reabilitologe pasiule neduot ish tos kruties, kurioj baisiausi shasheliai, nusitraukinet pientraukiu ir taip maitint. deja speneliai trukinejo net nutraukinejant. zhinoma, pieno nutraukinejant mazhejo, taip palaipsniui perejau prie mishinuku. nesigailiu. vaikas normaliai gyvent pradejo. irzlus, verkiantis vaikas virto i ramu, mieganti vaika. ir visus MP dievintojus, liepianchius kentet, galechiau pasiust toli toli.
nataliux
2007 05 03, 14:07
Maniskiui irgi neteko dziugtis mamos pieneliu.Mano priezastis buvo nesigamino  Ligonineje jau buvo bedu,bet vis dar galvojo cia gal priespienis ir tuoj bus bus to pienelio.Deja  sesele jau naktimis nese misinuka ir girde maniski,nes rekdavo nesavu balsu.Masaziste masazavo ir bande vis nutraukineti,bet gaudavosi ne kas.Maziukas irgi kankinosi,visaip bandydavo,bet tik nugriauzdavo iki krauju,man asaros upeliai,tad baigeme tuos vargus ir maitinomes misinukais.Del maziuko sveikatos negaliu skustis,jam dabar 11 men ir jis nesirgo dar nei karto!!!!! O svoris augo kaip ant mieliu
Kaspare
2007 05 03, 18:26
QUOTE(little bear @ 2007 05 02, 11:32) PS.:Atsiprasau,kad_nededu_tarpu-klaviatura_streikuot_pradejo. Kitą kartą gal reikėtų verčiau kiekvieną žodį iš naujos eilutės rašyti, nes kai norisi paskaityti, ką žmonės rašo, reikia slankioti puslapį kas eilutę.... Nepatogu žiauriai
Niu va kiek skirtingų istorijų ir bėdelių. Mums pirmą mėnesiuką labiausiai skaudėjo, bet laimei pavyko ištverti ir dabar iki šiol maitinu pati, o pupai jau šeštas mėn.prasidėjo. Žinoma, visko buvo. ~3mėn.lyg ir buvo pradėjęs kelti streiką "pieno fabrikėlis", bet čia paskaičius mamyčių patarimus - pavyko bėdas įveikti ir tuo labai džiaugiames abi su pupa  . Labiausiai į paniką vesdavo uošvienės - didžiosios žinovės nuomonė: - "TU NEBETURI PIENO-duok arbatyčių" ir taip kiekvieną dieną (gerai, kad ne kartu gyvenam  ) Gerai, kad nepraskydau ir kantriai kuo dažniau siūlydavau papulį dukrai, taip viskas ir atsistatė, bet porą savaitėlių teko pavargt, kol vėl viskas į savo vėžias įsivažiavo.. Žinoma, mano vargai, dabar su kitų mamyčių palyginus- tik gėlytės, nors trūkumo metu atrodė, kad pasaulio pabaiga artinasi
InguteJon
2007 05 03, 21:05
mano mazoji kruties neeme nuo pat gimimo. maitinau su antspeniais. po to atsigulem i ligonine, paaiskejo, kad svoris neauga... teko maitinti is buteliuko. maniskei dabar jau trys mensesiai. 2,5 men piena nusitraukineju. kol kas to pieno uztenka, bet kaip bus toliau, nezinau. kai susinervinu, pienuko sumazeja. pora kartu nenusitraukiau pieno, daviau misinuka, tai mazoji apsiveme. nezinau ka reiks daryti kai pienas baigsis. isbandem 4 misinukusnuo visu apsiveme... laukiu kol pradesiu kosytes duot:)
Kaspare
2007 05 03, 21:23
Mano patirtis turbūt niekuo labai nesiskiria nuo kai kurių čia aprašytų. Akušerė sakė, kad pradžioj negalima krūties ilgai duoti - kad priprastum. Bet nežinau, ar čia mano speneliai jautrūs, ar mažė labai aršiai graužė... Skaudėjo, nors tepiausi tepalais ir t.t. Išbandžiau kelis tepalus. Palengvėjo nuo šaltalankio aliejaus. Paskui dar Bepantenas neblogai buvo. O pieno ne per daugiausiai. O paskui dar draugė patarė minučių neskaičiuot, esą viskas susitvarkys. Bet nesusitvarkė. Galų gale prieš kiekvieną žindymą - tiesiogine žodžio prasme - sukąsdavau dantis ir kišdavau mažei papą..... Naktimis nutariau nesikankinti - kad bent tuo paros metu šiek tiek speneliai atsigautų. Mažė antspenius spjaudė, nenorėjo imti. O kadangi naktimis nemaitinau - ir to pieno matyt ėmė mažėti (ir prieš tai upeliais netekėjo). Toks va užburtas ratas. Dar maniau nusitraukinėti, bet kai pieno nedaug, o gal sunkiai teka, tai, sako, geriausias pientraukis vis tiek yra vaikas. Tiek, kiek vaikas ištraukia, neištrauks joks pientraukis. Taip ir buvo - nusitraukdavau porą lašiukų. Taip štai mano, kaip maitinančios motinos, stažas sudaro lygiai vieną mėnesį. Paskui nutariau nesikankinti. Sakiau, jei būčiau kur Afrikoj, arba jau visai neturėčiau ko vaikui duoti - tada jau kitos išeities nebūtų. O dabar... ypač kai seselė, į namus atėjusi, pasakė, kad vaikas labai jau mažai priaugęs (ne svarstyklėmis svėrė, o "iš akies" pasakė), ir kad reikėtų gal duoti mišinuko papildomai. Na, ir pati mačiau, kad pažindusi krūtį, mažė vis nerami, daugiau jai reikia... Dabar mums jau 4 mėnesiai, maitinamės mišinukais, pereinam prie Nr. 2 kol kas problemų dėl to neturėjome. O su kitu vaiku gal jau būsiu pasimokiusi ir per daug neklausysiu patarimų
Na mano patirtis turbut taip pat nieko nenustebins. Pieno kaip ir buvo pradzioje, maitinau savo mazyte, taciau kai pradejo trukti (svorio mazai priaugome) teko damaitinti, taciau nutraukti maitinima teko del to, kad pienas is kruties labai jau bego ir vaikutis nuolat springdavo. ko tik nedariau ir nusitraukineti pries maitinima ir t.t., taciau kai reikdavo nusitraukti tai niekas neisbegdavo, valanda kankinimosi ir tik keliolika mililitru, o vaikui papa paduodi ir klykia nesavu balsu net kraupu budavo. Jau galvojau, kad vaikui isterija ivarysiu su savo maitinimais. Net mociutes, naturalaus maitinimo salininkes ir tos nebedriso sakyti, kad krutimi maitinti reikia. Tik dabar nera taip gerai valgom misinelius, bet nuo jie mano mergyte alergizuoja. Ismieginom visokius, taciau tinkamo nesuradom. Pora menesiu labai tiko Hipp HA misinukas, bet deja gamintojai siek tiek pakeite jo sudeti ir dabar vis vien siek tiek alergizuoja. Tai kartais ir kankina abejones ar teisingas tas sprendimas nutraukti naturalu maitinima buvo. Gal reikejo meginti tinkamesniu pientraukiu ieskoti.
O mano istorija stai tokia. Per pirmas 5 paras vis laukdavau kada tas antpludis pienuko bus, kai reikes daryti masaza, kontrastini dusa ir t.t. nuo mastito - nedasilaukiau  Bet nieko galvojau, man reiskia pasiseke. Savo maziuka maitindavau tiek kiek norejo, budavo iki 1.5 valandos ir ilgiau. Vaikas miegodavo gerai, tik pilvukas vakarais kankindavo. Kaip ir buvo sirdy nerimas, kad turiu mazai pienuko, bet galvoju, vaikas ramus, gal tiek jam ir uztenka Po 2.5 savaiciu su alergija (nuo resutu, kad pieno butu daugiau  ) papuolem i ligonine, o cia tai ir lauke mane sokas - mano zuikis, vietoj to, kad augti, i minusa eina beveik puse kg. Nu tada man ir prasidejo  . Visus imanomus budus isbandziau, nutraukinejau iki 3 menesiu, bet jau nuo 1 menesio papildomai duodavau misinuko - nuo 0 iki 4 kartu, priklausomai nuo nutraukto pieno kiekio. Pavargdavau nerealiai, nespedavau nei pavalgyti, nei su vaiku bendrauti, nes pientraukis patapo krutines pratiesimu  Kai nutraukti vienam maitinimui prireikdavo dvieju paru - pasidaviau Siaip su misinukais pradejom ramiau gyventi - as ne taip pavargdavau, vaikui praejo visi pilvai ir berimai. Nesirgom iki 6 menesiu, manau butume ir toliau sveiki, bet as pati atnesiau i namus bacila  Manau ir MP maitinamas vaikas neatsilaikytu, bet kas zino Zinau atveju, kai nusitraukinedami mamos maitindavo iki metu, o kita iki metu ir 8 menesiu. Dar zinau atveji, kai krutimi pradejo maitinti tik nuo 2 menesiu ir sekmingai pramaitino iki metu. Tai, kad viskas imanoma! Tik jau taip yra - vienoms pasiseka, kitom - ne P.S.: kai gims antras vaikas, tai ir vel darysiu viska, kad maitinciau pati. Tiesiog del to, kad be galo malonu atiduoti pipliukui dalele saves
juliana.d
2007 05 06, 21:29
na, man pienas dingo del streso, daug rupesciu turejau. nutraukinejau piena ir duodavai is buteliuko, po to maitinau misriai ir savo pienu ir misinuku. jeigu tavo vaikutis atpilineja, vadinasi neteisingai maitini. pasitark su gydytoju kaip teisingai misriai maitinti. jeigu ryte duodi savo pieno vadinasi vakare reikia duoti misinuko arba atvirksciai. ir po kiekvieno maitinimo butinai palaikyk vaika staciai kad atsirugtu !!!! tai yra labai svarbu, tada neatpilines.
Aš sūnelio nemaitinu pienuku savo jau nuo 3 savaičių. O priežastys tokios: Gimdymas man praėjo labai nevykusiai ir aš turiu 3 laipsnio plyšimus. (plyšau taip, kaip plyštų žmogus jei jį už kojų temptų į skirtingas puses, ir makšty ir išangėj plyšau - visur), grįžusi namo iš klinikų (velniai jas rautų) negalėjau vaikščioti net, skausmas žvėriškas mane lydėjo 2 sav., atsisėdau tik po mėnesio sunkiai, net dabar dar randus skauda, tuštintis negalėjau nes plyšo visi randai užpakaly (sfinkteris)  , be to man BABY BLUES prasidėjo - pogimdyvinė depresija. Aš nenorėjau nei valgyt nei gert, tik gulėt galėjau ir verkt, be to dar ir vyrui prasidėjo krizė, kol vaikelį jis "pripažino" praėjo gal mėnuo, vaikui pilvą skaudėjo taip, kad jis mėlynavo nuo klyksmo po 10 val per parą ir visą šį laiką aš jį turėjau nešiot ant rankų (per pirmas 3 savaites tokių išbandymų numečiau 20 kg svorio)... žodžiu, palaipsniui man pieno pradėjo mažėt. Tada aš pradėjau primaitint mišiniu ir pastebėjau, kad kai vaikas mišinio pavalgo mažiau jam pilvą skaudą, todėl nustojau duot savo pieną, kuris nuo begalinio streso turbūt buvo vos ne nuodingas. Štai tokia mano istorija. Aišku, jaučiu aš kaltę prieš mažiuką, kad negauna jis probiotikų naturalių, bet ką jau padarysi... Užknysa tik, kad visuose žurnaluose ir ant mišinukų rašoma, koks nuostabus yra motinos pienas ir kaip negerai yra mišinukai...  Paimtų geriau nors kartą parašytų straipsnį apie tai, kaip tokiom vargšėm mamytėm kaip mes atsikratyti to slegiančio kaltės jausmo, kad nemaitini krūtimi...
Mano maitinimo stazas- 1 menuo. Pieno nesigamino, buvau labai jautri, aisku del depresijos. Vaikui per trumpas liezuvio pasaitelis, neistrauke pieno. Jau gimdymo namuose primaitindavo. Buvo reksnys kaip reikiant. Mano speneliai nugrauzti iki zaizdu, dabar galvoju kodel as antspeniu nenaudojau  Vaikui buvo sunku traukti ir ne ka jis istraukdavo, buvo nuolat "piktas". Primaitindavau, tai aisku is buteliuko lengviau traukti, nebeeme kruties. Nusitraukti neisejo, tik keli lasai. Bet ju uzteko, kad uzsikimstu pieno latakai ir guzas per ketvirti kruties. Jo niekaip neismasazavo. Teko nutraukt maitinima, perejau prie misinuku. Guzas isisvaiksciojo po 4 men. padejo kopustu kompresai. Vaikas patapo ramus, priaugdavo normaliai svorio. Nesirgo iki 1m 10 men Taigi mamytes nesikankit jei negalit maitint, salin visas blogas nuotaikas, ir nesigrauzkit saves. As nezinau kaip bus su antru vaiku. Bet tikrai nesikankinsiu....
~saulyte~
2007 05 10, 11:24
Perskaiciau visa tema ir palengvejo...Mano mazuliukui dar tik 3 sav,o as ji jau primaitinu misinuku.  Nuo antros sav.pastebejau,kad mano sunaitelis praciulpes kruti visa valanda buna neramus,verkia.Po kokiu 20 min vel praso valgyti.Nuo dazno maitinimo mano speneliai buvo zaizdoti.Kiekvienas maitinimas buvo beprotiskai skausmingas ir pastebejau,kad pradejau jo pati pries savo valia vengti.Bet vis dar meginau maitinti.Kol galiausiai su mociute pabandem primaitinti su misinuku.Vaikas tapo ramus.Pradejo miegoti po 2-3 val.Rodos,tureciau dziaugtis:ir sunaitelis ramus,ir as galiu kiek pailseti.Deja...Nuolat grauzia sazine,kad esu nepakankamai gera mama,nes negaliu suteikti savo maziukui vien tik idealaus maistelio-mano pieno.Vis dar kiekviena maitinima pradedu nuo savo pienelio(dedu prie kruties,su ta viltimi,kad gal prades daugeti pienelio,nes jau visus kitus budus ismeginau),bet uzbaigiu maitinima misinuku. Nezinau ar gerai darau...vis dar esu pasimetusi,abejojanti,isibaiminusi ar nekenkiu savo mazyliui ir savotiskai vengiu aplinkiniu smerkianciu komentaru.
little bear
2007 05 10, 15:04
saulyte, tikrai neverta tau galvoti ka kiti manys ar sakys. Daryk taip, kaip tau atrodo tinkamiausia. Man ir pienelio pradejo trukti pirmo men pabaigoje, tai pradejau misineliu duoti. Maziukas, suprates, kad lengviau valgyt is buteliuko, nebeistrauke normaliai pienuko, kartais isvis neimdavo kruties. Taip pradejau nusitraukineti. Dabar jokiu misineliu nebereikia, nes pienuko padaugejo nuo 20 ml iki 180 (kas 3val) Jei labai tave grauzia sazine, tai kaip paskutine galimybe maitinti savo MP gali bandyti nusitraukineti
QUOTE(little bear @ 2007 05 10, 16:04) Jei labai tave grauzia sazine, tai kaip paskutine galimybe maitinti savo MP gali bandyti nusitraukineti  O man neiseidavo nusitraukti  Tik keli lasiukai... Ir veliau masaziste nieko neismasazuodavo... Kazkaip dar liudedavau, save grauzdavau del to, kad negaliu maitint savo pienu. Bet matyt del tokiu liudnu minciu kaltos buvo nepastovios nuotaikos, hormonu kaita po gimdymo, pirmas vaikelis ir pan. Dabar kai jau praejo nemazai laiko, ziuriu i tai ramiau ir paprasciau. Vaikas sveikas, guvus ir labai prisirises prie manes. Tikrai vaikas myles nemaziau, nei krutimi maitintas. As visada maitinau ant ranku, net nakti isiskeldavau is lovytes. Jokiu buteliuku paramstymu ir pan. Mamos,uzaugs musu leliai, svarbiausia isaugint gerais zmonemis
Aš ir pirmą ir antrą vaiką maitinau vos kelias savaite. Priežasčių daug ir ne vien tokios, kad mažai pieno buvo ir kitų kurios nulėmė, kad manovaikai augo be mamos pieno. Aišku ir pirmuoju ir antruoju atveju buvo labai sunku, kol apsipratau, kad nemaitinsiu, bet po to viskas atslūgsta ir darai taip, kad tik vaikučiui būtų geriau. Juk kitos iš vis kategoriškai apsisprendžia nemaitinti ir vaikai užauga ir viskas būna gerai. Pilnai sutinku su ramyra užaugs tie leliai, svarbiausia isaugint gerais ŽMONĖMIS
QUOTE(ramyra @ 2007 05 11, 11:27) O man neiseidavo nusitraukti  Tik keli lasiukai... ... Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai.
QUOTE(Nanuk @ 2007 05 11, 12:07) Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai.  Istraukia piena jei jo yra
mildama
2007 05 11, 11:48
QUOTE(Nanuk @ 2007 05 11, 11:07) Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai.  negalima taip kategoriškai teigti  jis ištraukia, jei pienuko yra, ir jeigu nekietos krūtys... kiek mamyčių pasakoja, kad bando nusitraukt - ir nieko, o vaikelis privalgo sočiai...
mylimuke
2007 05 24, 13:01
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 04 18, 13:33) Nuo savaitės nemaitinu krūtimi savo mažiuko, nes kažkaip susirodė, kad jis neiščiulpia pakankamai, kad svoris lėtai auga, o ir vaikelis nepavalgęs nuolat neramus. Pradėjau nusitraukinėti pienelį ir duoti iš buteliuko. Vargas, aišku, dvigubas - ir maitinti, ir pienelį nusitraukinėti. Mažiui dar tik penkios savaitės, o aš vis dažniau pamąstau, kaip būtų gerai, kad pienas baigtųsi  Kol kas dar turiu pienelio, bet jo nedaugėja, o kadangi dėl laiko stygiaus rečiau nusitraukiu (keturis kartus per parą), tai sūneliui mano pienuko jau trūksta, porą kartų tenka duoti mišinuką. Dabar dar toks vaizdas, kad paragavęs mišinuko, jis mano pieną labai nenoriai geria: rangosi, vartosi, atpylinėja. Žodžiu, kažkokia nesąmonė - vargstam abu, ir jis, ir aš Pasidalinkite patirtimi, dėl kokių priežasčių negalėjote maitinti krūtimi, ką tada darėte ir kiek laiko apskritai turėjote pienelio (ar nusitraukinėjant jis ne anksčiau dingsta?). Gal kas galite palyginti, ar ilgiau maitintas krūtimi vaikas serga mažiau? Mazyliui nera geresnio maistelio uz mamos pienuka. Nors ir nemaitini krutimi, manau galetum savo pienuku maitinti, kad ir is buteliuko.As ta darau jau 3,5men. Jau nuo nestumo pradzios svajodavau,kaip zindysiu savo leliuka, bet gaila ji gime per anksti,tai is pradziu maitinau per svirksta, paskui is buteliuko, nes krutys buvo dideles, kietos, ir ji tiesiog nesugebedavo net apzioti. o kai sustiprejo,tai jau buvo ipratusi prie buteliuko ir nieko as nebepadariau jau  Zinau,kartais tikrai norisi nusisauti tukstantaji karta melziant pienuka, bet juk viskas del musu kudikeliu  sakai neturi laiko, bet argi buities darbai, kazkokie uzsiemimai negali palaukti? Vaikas juk uzaugs greit, o pienukas manau labai svarbus mamos ir kudikio rysiui, nesvarbu kad kartais is buteliuko maitinamas. As saviske visada glaudziu maitindama prie saves, kad jai butu toks jausmas, jog valgo is kruties Nusitraukinek pienuka dazniau, kas 2-3val bent jau,tada pienuko tikrai padauges ir nereikes jokiu misinuku. Stenkis, kad tarp nusitraukinejimu butu ne daugiau nei 6val. Tiesa, kad nusitraukinejant pienukas greiciau baigiasi, bet manau visai imanoma ismaitinti nors kelis pirmus menesius, nebutina juk iki metu. Ir, nesupyk uz mano nuomone, bet manau, kad savanaudiska noreti,kad kuo greiciau baigtusi pienukas vien del to,kad kazkur iseitum ir nebutum prirista pastoviai prie vaiko. Pienas yra vienas svarbiausiu dalyku pirmais mazylio menesiais ir jei tik jo turi, stenkis tureti kuo ilgiau! Juk tai netruks visa gyvenima, o tuos kelis menesius galima ir pakenteti. Kantrybes
butvydiene
2007 05 25, 14:27
pirmaji vaika maitinau viena menesi. antra 2 savaites. trecia taip pat 2 savaites. o ilgai nemaitinau todel kad paprasciausiai nenorejau. cia rasot kad dar budamos nescios jau svajojate kaip maitinsit ir glausit prie krutines.o tos kurios nemaitina taip iseina kad prie krutines ,o ne prie kruties,negali glaust? maniskiai yra labai sveiki vyrukai sergam i metus tik viena karta.geriame vitaminus,daug vaikstom lauke. o ar misinukas ar mamos pienas cia nera jokio skirtumo. moterys tik ligu daugiau isivaro bemaitindamos. vienu zodziu rupinkimes ne tik vaiko sveikata ,bet ir savo sveikata ir groziu.
little bear
2007 05 25, 16:26
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 16:27) pirmaji vaika maitinau viena menesi. antra 2 savaites. trecia taip pat 2 savaites. o ilgai nemaitinau todel kad paprasciausiai nenorejau. cia rasot kad dar budamos nescios jau svajojate kaip maitinsit ir glausit prie krutines.o tos kurios nemaitina taip iseina kad prie krutines ,o ne prie kruties,negali glaust? maniskiai yra labai sveiki vyrukai sergam i metus tik viena karta.geriame vitaminus,daug vaikstom lauke. o ar misinukas ar mamos pienas cia nera jokio skirtumo. moterys tik ligu daugiau isivaro bemaitindamos. vienu zodziu rupinkimes ne tik vaiko sveikata ,bet ir savo sveikata ir groziu.   na ir pasireiškei. Šaunu, kad vaikai neserga, bet būti tokiai egoistiškai... mišinėliai ar MP - didelis skirtumas, prieš ką nors kategoriškai neigdama pasidomėk.  ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas
mylimuke
2007 05 25, 17:35
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 17:26) ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas  Zinoma, yra tu, kurios negali maitinti, bet labai daznai ir noro pritruksta ir butent delto atsiranda tas negalejimas. Pvz mama neturi kantrybes pripratinti vaika prie kruties, neranda laiko ar nenori nusitraukineti, pienuko mazeja ir dingsta, va tada ir sako "negaliu". nemanau, kad labai daznai buna taip, kad pieno tiesiog nera ir nebus. Kaip mano gydytojas sako, kad pienukas gaminasi smegenyse, teireikia tik labai noreti maitinti... Ir tikrai, as buvau jau nusiteikusi, kad nebus pienuko, bet jo yra, nes manau, kad jis kudikiui niekuo nepakeiciamas
butvydiene
2007 05 25, 18:17
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 14:26) arba negalinciais arba svajojancias.  ir apie ka cia dar svajot jeigu negali
mylimuke
2007 05 25, 18:46
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 19:17) arba negalinciais arba svajojancias.  ir apie ka cia dar svajot jeigu negali  O tu man pasakyk, del kokiu ne del mamos kaltes priezasciu ji negaletu maitinti savo pienu?
butvydiene
2007 05 25, 18:59
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 25, 16:46) O tu man pasakyk, del kokiu ne del mamos kaltes priezasciu ji negaletu maitinti savo pienu?  kartais jo isvis nebuna.paskui pradeda nervintis prisiskaiciusi kad butinai reik maitinti kitaip vaikas bus ligotas ir dar daug visokiu begu vaikeliui bus.ir tada dar kitokiu ligu atsiranda pacioms mamytems-psihologiniu ir fiziniu. gi buna visokiu nuomoniu apie maitinima.vienos mirsta kiek nori maitint,o kitos isvis nenori,o dar kitos negali.nereik nuteikti kad jei nemaitinsi tai cia labai blogas ir gedingas dalykas. daug zmoniu-daug nuomoniu
loncelotas
2007 05 25, 19:51
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 15:27) o ar misinukas ar mamos pienas cia nera jokio skirtumo. moterys tik ligu daugiau isivaro bemaitindamos. vienu zodziu rupinkimes ne tik vaiko sveikata ,bet ir savo sveikata ir groziu.  o tu neįsivarei jokių ligų? Juk visą mėnesį o paskui 2*po dvi savaites maitinai? o MP nuo mišinuko dar ir kaip skiriasi. Žinai kaip sako - karvės pienas veršiukui, mamos - vaikiukui. O mišinukai tai tik mažesnė blogybė Žinoma, tai tik tavo apsiprendimas kuo maitinsi kūdikėlį
butvydiene
2007 05 25, 20:48
QUOTE(loncelotas @ 2007 05 25, 17:51) o tu neįsivarei jokių ligų? Juk visą mėnesį o paskui 2*po dvi savaites maitinai? o MP nuo mišinuko dar ir kaip skiriasi. Žinai kaip sako - karvės pienas veršiukui, mamos - vaikiukui. O mišinukai tai tik mažesnė blogybė Žinoma, tai tik tavo apsiprendimas kuo maitinsi kūdikėlį  taigi bukime visos pieningomis karvemis
little bear
2007 05 25, 21:02
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 22:48) taigi bukime visos pieningomis karvemis  Jei tau maitinimas krūtimi asocijuojasi su karvėmis, tai tau nei maitinti nereikėjo, kad ligų įsivarytum
butvydiene
2007 05 26, 15:51
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 19:02) Jei tau maitinimas krūtimi asocijuojasi su karvėmis, tai tau nei maitinti nereikėjo, kad ligų įsivarytum  o cia jau mazule ne tavo reikalas. ir ner cia ko sakotis iskart jeigu kiti nedaro taip kaip tu kad darai.
Wildberry
2007 05 26, 22:30
Sveikos, As savo dukrytes nemaitinau visai,norejau labai,bet taip viskas isejo,kad ji visai neeme kruties prikista rekdavo muistydavosi,niekas nesuprato del ko taip...Tiesa ir pieno nebuvo per daugiausia,bet buvo,jai ji butu traukus manau butu prisigamine... O kaip mane gasdino seseles ligonineje,kad vaikas sirgs,kad isgers tonas misinio ir pan. ...Buvau labai issigandus pirmas vaikelis,ka tik po gimdymo,o cia taip snekejo... Praejus siam laikotarpiui galiu pasakyti,kad nieko baisaus tikrai nebuvo,nei ji sirgo daugiau nei kiti vaikai,nei ka...Aisku misinio tai nemazai reikdavo pirkti ir kiek islaidu buvo,tai baisu... Aisku truko siek tiek to jausmo,norejau labai patirti,grazu man maitinancios mamos,tik ne per ilgai.. O del to pakeiciamumo,tai jau moksliskai nustatyta,kad svarbiausia yra tas intymus bendravimas,o ne pieno sudetis,misiniu dabar yra toks pasirinkimas ir tokios kokybes,kad jai del to nepakeiciamumo tai as nepritariu...
mylimuke
2007 05 28, 09:34
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 19:59) kartais jo isvis nebuna.paskui pradeda nervintis prisiskaiciusi kad butinai reik maitinti kitaip vaikas bus ligotas ir dar daug visokiu begu vaikeliui bus.ir tada dar kitokiu ligu atsiranda pacioms mamytems-psihologiniu ir fiziniu. gi buna visokiu nuomoniu apie maitinima.vienos mirsta kiek nori maitint,o kitos isvis nenori,o dar kitos negali.nereik nuteikti kad jei nemaitinsi tai cia labai blogas ir gedingas dalykas. daug zmoniu-daug nuomoniu Nemanau,kad viska darant teisingai nuo pirmu dienu gali pieno nebut.O vat nervintis mamytems negalima, cia reikia save jau nuteikt optimistiskai. nei per nestuma nervuotis negalima, nei po gimdymo Gal ir nera tai labai gedinga,bet juk taip gamta sukure, kad mama turi maitinti savo pienu. Kam is vaiko tai atimti? Aisku,jei mama nenori,tai ir to pieno nebus, o kai nera,tai mama galbut nervinasi,kad nera,ir nuo tu nervu nekiek negeriau Papildyta:QUOTE(jovitah @ 2007 05 26, 23:30) Sveikos, As savo dukrytes nemaitinau visai,norejau labai,bet taip viskas isejo,kad ji visai neeme kruties prikista rekdavo muistydavosi,niekas nesuprato del ko taip...Tiesa ir pieno nebuvo per daugiausia,bet buvo,jai ji butu traukus manau butu prisigamine... O kaip mane gasdino seseles ligonineje,kad vaikas sirgs,kad isgers tonas misinio ir pan. ...Buvau labai issigandus pirmas vaikelis,ka tik po gimdymo,o cia taip snekejo... Praejus siam laikotarpiui galiu pasakyti,kad nieko baisaus tikrai nebuvo,nei ji sirgo daugiau nei kiti vaikai,nei ka...Aisku misinio tai nemazai reikdavo pirkti ir kiek islaidu buvo,tai baisu... Aisku truko siek tiek to jausmo,norejau labai patirti,grazu man maitinancios mamos,tik ne per ilgai.. O del to pakeiciamumo,tai jau moksliskai nustatyta,kad svarbiausia yra tas intymus bendravimas,o ne pieno sudetis,misiniu dabar yra toks pasirinkimas ir tokios kokybes,kad jai del to nepakeiciamumo tai as nepritariu...  Ne vienas vaikas uzaugo tik ant misinuku,bet nemanau,kad imanoma sukurt toki pati kaip mamos pienukas  O tos seseles tai tikros karves buvo,kad prigasdino
Sveikos mamytes, Su maitinimu gaunasi uzburtas ratas. Reikia nesinervuoti, optimistiskai nusiteikti, kad to pieno atsirastu, o kaip nesinervuoti jei vaikelis klykia, nes traukia, traukia, bet pieno mazai. Man jau ligoninej iki krauju spenelius nugrauze, o kaip zinote skausmas, stresas tikrai pieno negamina  . Nupirko vyras atspenius, per kuriuos lelius traukdavo, pavargdavo ir uzmigdavo nepavalges, atejusi gydytoja "patare" nusipirkti placiai isreklamuota avent pientauki kuris visiskai nieko neistaukdavo. Kiek pati nusitraukdavau, tiek duodavau is buteliuko , o pagrinde beliko misinukas.  Jauciuosi labai kalta...
auksineblondine
2007 05 28, 13:47
Man po gimdymo buvo rimtu komplikaciju, tad buvau atskirta nuo savo dukrytes ir patalpinta i intensyvios terapijos skyriu. Aisku paciai maitinti nebuvo sansu, seseles misinukus dave. Bet taip pat man atnese pientrauki ir liepe nusitraukinet kas kelias valandas. Ir tik ligonines personalo deka (cia UK) issaugojau pienuka. Mano nusitraukta piena sugirdydavo dukrytei ir misinukais primaitindavo. Bijojau, kad po buteliuko maze kruties nebepripazins, bet taip nebuvo. Man net ja kelis kartus kartus buvo atveze i palata, kad as ja matyciau, jausciau, apkabinciau. Taip matant kudiki pienukas ir gaminasi. Paskui jau vien apie ja pagalvojus jausdavau, kaip pienas suplusdavo. Siule net kudikio nuotrauka padaryti, kad visada matyciau, nes tai irgi padeda pieno gaminimuisi. O kai jau pati pasveikau, maze pradejo normaliai MP valgyt ir iki siol valgo (jau beveik 3men). Taigi mano patirtis sako, kad reikia labai daug teigiamu minciu, meiles ir kantrybes. To visoms jums ir linkiu
mylimuke
2007 05 28, 15:14
QUOTE(LinaNi @ 2007 05 28, 13:24) Sveikos mamytes, Su maitinimu gaunasi uzburtas ratas. Reikia nesinervuoti, optimistiskai nusiteikti, kad to pieno atsirastu, o kaip nesinervuoti jei vaikelis klykia, nes traukia, traukia, bet pieno mazai. Man jau ligoninej iki krauju spenelius nugrauze, o kaip zinote skausmas, stresas tikrai pieno negamina  . Nupirko vyras atspenius, per kuriuos lelius traukdavo, pavargdavo ir uzmigdavo nepavalges, atejusi gydytoja "patare" nusipirkti placiai isreklamuota avent pientauki kuris visiskai nieko neistaukdavo. Kiek pati nusitraukdavau, tiek duodavau is buteliuko , o pagrinde beliko misinukas.  Jauciuosi labai kalta... na siaip jau ligoninej gyd. turejo parodyti,kaip teisingai zindyti...  Pas mane vos ne kasdien gyd. ateidavo, bet kas is to,kad mazes burnyte buvo triskart mazesne uz mano speneli, o jis dar itrauktas Papildyta:QUOTE(auksineblondine @ 2007 05 28, 14:47) Man po gimdymo buvo rimtu komplikaciju, tad buvau atskirta nuo savo dukrytes ir patalpinta i intensyvios terapijos skyriu. Aisku paciai maitinti nebuvo sansu, seseles misinukus dave. Bet taip pat man atnese pientrauki ir liepe nusitraukinet kas kelias valandas. Ir tik ligonines personalo deka (cia UK) issaugojau pienuka. Mano nusitraukta piena sugirdydavo dukrytei ir misinukais primaitindavo. Bijojau, kad po buteliuko maze kruties nebepripazins, bet taip nebuvo. Man net ja kelis kartus kartus buvo atveze i palata, kad as ja matyciau, jausciau, apkabinciau. Taip matant kudiki pienukas ir gaminasi. Paskui jau vien apie ja pagalvojus jausdavau, kaip pienas suplusdavo. Siule net kudikio nuotrauka padaryti, kad visada matyciau, nes tai irgi padeda pieno gaminimuisi. O kai jau pati pasveikau, maze pradejo normaliai MP valgyt ir iki siol valgo (jau beveik 3men). Taigi mano patirtis sako, kad reikia labai daug teigiamu minciu, meiles ir kantrybes. To visoms jums ir linkiu 
sveikutes, mums jua trys savaites apieno jau neliko, noriu paklausti koks geras yra misinukas tokiam amziui, nes prasidejo problemossu viduriukias, keteja ir dujo kaupiasi. patarkit ka daryt?
Wildberry
2007 05 28, 19:23
QUOTE(son @ 2007 05 28, 18:51) sveikutes, mums jua trys savaites apieno jau neliko, noriu paklausti koks geras yra misinukas tokiam amziui, nes prasidejo problemossu viduriukias, keteja ir dujo kaupiasi. patarkit ka daryt? Manyciau Aptamil geriausias,as pati iki puses metu siuo maitinau,tai man super buvo  Jis su prebiotikais minkstina viduriukus  O kad pilvuko nepustu tai mes Sab simplex naudojom,mums jis geresnis nei tas isreklamuotas Espumisan... Aisku maitinancios mamytes gal dar duos kokiu patarimu,kaip kuo ilgiau maitinti Papildyta:QUOTE(mylimuke @ 2007 05 28, 10:34) O tos seseles tai tikros karves buvo,kad prigasdino  Tai dar netaip snekejo  Aisku buo ir geru ,kurios tikrai padejo,tik viena cia tokia buvo...Kadangi as ligonineje buvau viena,na as vaikeli auginu viena,tai ir prasidejo,ko cia vaikas neima kruties,tu gal jo nenori ir pan. ...Tikrai soka patyriau ,esu ramaus budo,tai viska laikiau savi,bet labai negera buvo,kai taip sako  Kaip as galiu nenoret savo mergytes,kaip galiu as jos nemylet,nesvarbu ,kad viena auginu,kad ir kaip bebutu as visada ja mylesiu
butvydiene
2007 05 28, 20:20
QUOTE(son @ 2007 05 28, 15:51) sveikutes, mums jua trys savaites apieno jau neliko, noriu paklausti koks geras yra misinukas tokiam amziui, nes prasidejo problemossu viduriukias, keteja ir dujo kaupiasi. patarkit ka daryt? Ieškok stiprios hidrolizacijos pieno mišinių (mišinių su susmulkintu baltymu),pvz. HiPP HA1.
Wildberry
2007 05 28, 23:00
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 28, 21:20) Ieškok stiprios hidrolizacijos pieno mišinių (mišinių su susmulkintu baltymu),pvz. HiPP HA1. Esu bandzius siu misiniu,bet jie skirti pieno baltymam alergiskiems kudikiam,tai jai kudikis nealergiskas nemanau,kad reikia siuo misiniu maitinti O be to jie velnioniskai brangus,ne visi gali tokius ipirkti
Kava&arbata
2007 05 29, 07:01
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 17:26) Na nepasakyciau, kad mama nemaitinanti savo kudikio yra savanaude  Pirmiausia, kai maitini kudiki misineliu - turi zymiai daugiau darbelio: padaryti misinuka atsikelus nakti irgi reikia, o maitinanti mama pasiguldo mazyli i savo lova, pramerkia akis nakti, ikisa krutine ir viskas, ir miega su vaiku nezinia kiek  Be to misineliai nera pigu - todel niekas budamas savanaudis taip nesielgtu. As pati maitinau neilgai - negalejau, kai laukiausi labai norejau, bet taip jau isejo. O dabar - galvoju, kad jei bus antras vaikelis - tai net ir nenoriu maitinti pati (ne ilgiau kaip menuo), ir jokio cia savanaudiskumo ar egoizmo.  As puikiai jauciausi, mano seima turejo daugiau laisves, maziau suvarzymu. Mane bet kada galejo pakeisti vyras, mes galejo daugiau laiko skirti vienas kitam ir t.t. Ir viskas ne del savanaudiskumo, o del seimos geroves: man nereikejo savo vaika kaip rankinuka tampyti, as nebuvau pikta, nes nedamiegu; man buvo svarbus vyras su kuriuo mes ir pradejom mazylio atejima, ir daug kitu priezasciu. Tik kazkaip labai keista, bet mamos kurios nemaitina nepuola tu kurios maitina, o maitinancios mamos tai ojojoi kaip rekauja. Nepykit, bet atrodo, kad kudikio atejimas Jus nukelia i akmens amziu. Taigi maitinkite nors iki 3 metu, bet nepulkite zmoniu del kitokio ju poziurio.
|
|