Kenguryte
2008 01 30, 17:39
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 29, 11:43) Bet yra vienas dalykas taisyklese - pirmenybė tiems kurie šalia dirba Čia bendros taisyklės visiems darželiams, ar čia kiekvieno darželio atskiros vidaus taisyklės?  Ar čia kokie įstatymai ar kas? Labai įdomu. Gal koks tinklalapis yra su tomis taisyklėmis? ( ieškojau čia per paiešką, bet nieko pan. neradau  ) Dar prie to pačio, kas tas taisykles darželyje gavoja, svarsto ir priima? (tarkim, iš kur ta taisyklė, kad vaikams, be tėvų sutikimo, negalima apžiūrėti galvų) Arba dar įdomu, tarkim dabar toks darganotas, vėjuotas laikotarpis, vaikai vaikščioja su varvančiom nosim ir pan. Yra tokia taisyklė darželyje, kad sergančio vaiko į darželį nevest, tai kas yra sergantis vaikas, ar sloga ir retas kosulys jau priežastis dėl ko tėvai privalo nevesti vaiko į darželį?
QUOTE(Simutee @ 2007 08 15, 12:17) Ir vis tik- Kaip suzinoti, koks darzelis priklauso pagal gyvenamaja vieta??? Radau tik susni tu paciu klausimu ir atsakymo ne vieno. Gal moderatore ENIGMA galetu pagelbeti? mažai informacijos yra apie lopseli-darzeli "Šilelis" Karoliniskese. Nors darželis turi rusų darželio statusą, bet jame yra dvi lietuviškos grupes ir vieną lenkų. bet ne tas svarbiausia - tai savaitinis darželis. tai nereiskia kad vaikas ten turi buti visa savaite. tiesiog patogu tuo, kad vakare vaiką galima paimti veliau,pvz. 20 val. Priima vaikus nuo 1,5 m. Puikus darzelis. Ir kiek supratau nesvarbu kur gyvenate. ir juokiu rinkliavu, kaip kitur.
Gal Antakalni,ar kur salia yra savaitinis darzelis?kas zino? Kiek zinau,tai Lakstingala darzelis perpylditas vaiku.gal kas gali parekomenduot koki kita darzeli Antakalni? P.S rekomenduokit nors ir paprasta.Aciu.
Gal galetumete pasidalinti patirtimi, kas veda vaikucius i "Medynelio" darzeli. Aciu
Fabiana
2008 02 17, 13:47
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 29, 10:43) Dėl gyvenamosios vietos, tai atsargiai su apgaudinėjimų. Kaip man aiškino direktorė darželio - tikrina paskui kur vaikas priregistruotas, kai turi visa sarašą vaikučiu. Jie turi priėjima prie duomenų bazės kur vaikučiai priregistruoti. Bet turbut griežtai taip netikrina, jeigu yra vietu laisvų tai ir priims.
O tai jeigu mes Viniuje nuomojames buta ir paziurejus, kur deklaruota gyvenamoji vieta, matysis visai kitas miestas, tai kaip tada?
QUOTE(Kenguryte @ 2008 01 30, 18:39) Arba dar įdomu, tarkim dabar toks darganotas, vėjuotas laikotarpis, vaikai vaikščioja su varvančiom nosim ir pan. Yra tokia taisyklė darželyje, kad sergančio vaiko į darželį nevest, tai kas yra sergantis vaikas, ar sloga ir retas kosulys jau priežastis dėl ko tėvai privalo nevesti vaiko į darželį?  Niekur nėra tokių rašytų taisyklių, nebent patys tėvai su auklėtoja per susirinkimą susitartų, įvardintų, koks vaikas laikomas sergančiu, kokį vaiką dar galima vesti, o koks jau pavojingas, kad kitų neapkrėstų. Žinau viename darželyje rūbinėlėje kaba raštas - prašymas dėl visų gerovės nevesti sergančių vaikų. Bet kitur, visa grupė vaikšto žaliai sloguoti, kol pagaliau visi 'iškrenta', o vietoj jų jau lanko kurie per tą laiką išsigydė. Tai kaip uždaras ratas. Užtenka vieno sloguojančio, ir visus užkrečia. Čia tėvų sąžinei tai lieka. Arba nemato, kad sergantis, arba nenori paprasčiausiai imti biuletenio.
QUOTE(ausryt99 @ 2008 02 17, 14:47) O tai jeigu mes Viniuje nuomojames buta ir paziurejus, kur deklaruota gyvenamoji vieta, matysis visai kitas miestas, tai kaip tada?  galimadeklaruoti gyvenama vieta vilniaus savivaldybeje + atnesti nuomos sutarti, kad gyvenate tikrai tenais kur nurodete. Kitu atveju jus turi teise priimti tiktais tada, kai lieka laisvu vietu
rozinee
2008 02 25, 15:24
O gal girdėjote atsiliepimų apie darželius Valakampiuose? Ar priima ten vaikučius, registruotus pvz Antakalnio seniūnijoje?
erika_vln
2008 02 26, 06:21
gal kas zinote, jeigu esi vaiko prieziuros atostoguose, ar gali leisti vaika i darzeli?
Feeling
2008 02 26, 21:36
QUOTE(erika_vln @ 2008 02 26, 08:21) gal kas zinote, jeigu esi vaiko prieziuros atostoguose, ar gali leisti vaika i darzeli?  žinoma, kad taip
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 29, 11:43) Dėl gyvenamosios vietos, tai atsargiai su apgaudinėjimų. Kaip man aiškino direktorė darželio - tikrina paskui kur vaikas priregistruotas, kai turi visa sarašą vaikučiu. Jie turi priėjima prie duomenų bazės kur vaikučiai priregistruoti. Bet turbut griežtai taip netikrina, jeigu yra vietu laisvų tai ir priims. Bet yra vienas dalykas taisyklese - pirmenybė tiems kurie šalia dirba (jiegu aišku direktorė norės žiurėti į tai kaip į pirmenybė  , nes traktuoja kaip nori), tai tik parašai prašyma nurodant kad darbovietė šalia, su adresu, tai šito tikrai niekaip negalės patikrinti, direktorė sakė, kad ir neprivalo  Man pasidare visai idomu...ka darys mano atveju? Gyvenu bute, tiksliau statusas kitas - poilsio patalpa ir cia registruotis negalima. Vaikas ir as esame prisiregistrave pas tevus visai kitame mieste... tai nepriims mano vaiko i darzeli???  O darzelis musu namo kieme!
Gal kas žinote, koks darželis arčiausiai Gedimino pr ? Ten dirbu, tai bandyciau prie darbovietes ieskoti vietos Ir beje , gal kuri turite Švietimo skyriaus tel ?
QUOTE(Druskyte @ 2008 04 24, 09:16) Gal kas žinote, koks darželis arčiausiai Gedimino pr ? Ten dirbu, tai bandyciau prie darbovietes ieskoti vietos Ir beje , gal kuri turite Švietimo skyriaus tel ?  Vilniaus m. darželius kuruoja Ona Vaicekauskienė - tel. 211 2404. Bet labai nemaloni moteris. Bandyk.
QUOTE(Deta_ @ 2008 04 24, 13:19) Vilniaus m. darželius kuruoja Ona Vaicekauskienė - tel. 211 2404. Bet labai nemaloni moteris. Bandyk. Pabandysiu paskambinti
Liniuka
2008 04 29, 13:50
QUOTE(Deta_ @ 2008 04 24, 12:19) Vilniaus m. darželius kuruoja Ona Vaicekauskienė - tel. 211 2404. Bet labai nemaloni moteris. Bandyk. As ir tuo paciu telefonu skambinau, atsiliepe labai maloni moteris, viska isaiskino ir pasiule pagalba ieskant teisybes. Gal ne ta pati  Kazkaip nepaklausiau su kuo snekejau.
ekutuka
2008 04 30, 17:09
Laba, gal kas galetu man až parasyti Vilniaus lopšelis-darželis Eglutė" Direktorės Ramunės Žižniauskienės mobilų numeri??(skubiai) labai dekinga
D.I.V.A
2008 05 14, 10:41
Labux visoms  Gal kas zinot kokiu atsiliepimu apie darzelius Minties gatveje?  Na matau cia yra "Geniuku kalve" ir "Smalsuciai" pagal sarasa..Gal kas gali pasidalinti patirtimi? Dar idomu pries kiek laiko jus uzrasote i darzelius savo vaikelius?
Armanix
2008 05 16, 12:43
QUOTE(Deta_ @ 2008 04 24, 13:19) Vilniaus m. darželius kuruoja Ona Vaicekauskienė - tel. 211 2404. Bet labai nemaloni moteris. Bandyk. Niekas ten nekelia ragelio  jau nežinau kiek laiko bandau prisiskambint
Raganiuke_G
2008 05 26, 13:12
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 29, 11:43) Dėl gyvenamosios vietos, tai atsargiai su apgaudinėjimų. Kaip man aiškino direktorė darželio - tikrina paskui kur vaikas priregistruotas, kai turi visa sarašą vaikučiu. Jie turi priėjima prie duomenų bazės kur vaikučiai priregistruoti. Bet turbut griežtai taip netikrina, jeigu yra vietu laisvų tai ir priims. Bet yra vienas dalykas taisyklese - pirmenybė tiems kurie šalia dirba (jiegu aišku direktorė norės žiurėti į tai kaip į pirmenybė  , nes traktuoja kaip nori), tai tik parašai prašyma nurodant kad darbovietė šalia, su adresu, tai šito tikrai niekaip negalės patikrinti, direktorė sakė, kad ir neprivalo  Is tiesu pagal darboviete yra suteikiama pirmenybe priimant i darzeli, taciau butina pateikti pazyma is darbovietes ir ji turi buti originali, ne kopija. Gyv vietos adresa tikrina, kai sudarineja sarasus. Vedeja turi prisijungima prie registro ir tikrina kiekviena vaikuti. Papildyta:QUOTE(Armanix @ 2008 05 16, 13:43) Niekas ten nekelia ragelio  jau nežinau kiek laiko bandau prisiskambint  Vilniaus miesto savivaldybes Svietimo skyriuje darzelius kuruoja Kibirkstiene, tel.: 852112407. Siandien skambinau, prisiskambinau.
Raganiuke_G
2008 05 27, 19:27
Galų gale radau patvirtintą priėmimo į ikimokyklines švietimo įstaigas tvarką: Švietimas Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka PATVIRTINTA Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka (toliau Tvarka) parengta remiantis Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853). 2. Individuali priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka gali būti nurodyta tų įstaigų nuostatuose, tačiau ji negali prieštarauti Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos norminiams teisės aktams bei šiai Tvarkai. 3. Vaikai į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami tik nustatyta tvarka, pasirašius vaiko ugdymo(si) ir priežiūros sutartį tarp švietimo tiekėjo ir tėvų (globėjų), atstovaujančių vaikui. II. PRIĖMIMO TVARKA 3. Į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami vaikai, gyvenantys steigėjo tai švietimo įstaigai priskirtoje teritorijoje. Tėvų (globėjų) pageidavimu vaikai gali būti priimti į kitą švietimo įstaigą tik tuo atveju, jeigu toje švietimo įstaigoje yra laisvų vietų. 4. Priimant vaikus į grupes: 4.1. laikomasi eilės pagal tėvų (globėjų) prašymų registracijos datą; 4.2. pirmenybė teikiama;4.2.1. specialiųjų poreikių vaikams; 4.2.2. socialiai remtinų šeimų vaikams; 4.2.3. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų; 4.2.4. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų; 4.2.5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą; 4.2.6. vaikams, kurių vienas iš tėvų (globėjų) yra pirmos ar antros grupės invalidas; 4.2.7. vaikams, kurių vienas iš tėvų yra moksleivis arba studentas ir mokosi dieniniame skyriuje; 4.2.8. vaikams, kurių tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą; 4.2.9. darbuotojų vaikams; 4.2.10. vaikams, kurių vieno iš tėvų darbovietė yra netoli švietimo įstaigos. 5. Tėvai (globėjai) prašymus dėl vaikų priėmimo į švietimo įstaigų grupes teikia direktoriui. 6. Prašyme pateikiami šie duomenys: 6.1. vaiko vardas, pavardė, gimimo data, adresas, telefonas (namų, tėvų darbo); 6.2. nuo kada ir kokią grupę vaikas lankys; 6.3. tėvų kontaktiniai duomenys; 6.4. dokumentai, kuriais remiantis teikiama pirmenybė priimant vaiką į švietimo įstaigą. 7. Prie prašymo pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija. 8. Atvedant vaiką į švietimo įstaigą, pateikiama vaiko sveikatos raidos istorija F. 025 112/a ar išrašas iš šios formos. 9. Tėvų (globėjų) prašymai registruojami Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio-mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnale. Tėvai su įrašu susipažįsta pasirašydami šiame žurnale. 10. Vaikai į grupes priimami ir išbraukiami švietimo įstaigos direktoriaus įsakymu. 11. Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio- mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnalą tvarko švietimo įstaigos direktorius arba jo įsakymu paskirtas kitas darbuotojas. 12. Per mokslo metus vaikai priimami į laisvas komplektuojamų grupių vietas. Jei per mokslo metus į švietimo įstaigą pageidauja atvykti vaikas ir joje nėra laisvų vietų, švietimo įstaigos direktorius siunčia jį į artimiausią švietimo įstaigą, vykdančią ikimokyklinio ugdymo programą, prieš tai išsiaiškinęs ar yra laisvų vietų. 13. Švietimo įstaigos direktorius privalo iki kiekvienų metų spalio 15 dienos Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriui pranešti apie grupių komplektų ir vaikų jose skaičių. III. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMAS ŠVIETIMO ĮSTAIGOJE 14. Visose švietimo įstaigose grupės komplektuojamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. kovo 4 d. įsakymu Nr. 102 patvirtintų Lietuvos higienos normų HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės IV skyriaus 7 punktu (grupės komplektuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų ne daugiau kaip 15 vaikų; darželio grupėse ne daugiau kaip 20 vaikų) ir įstaigos nuostatais. 15. Išankstinį grupių skaičių švietimo įstaigos direktorius numato iki liepos 1 d. 16. Vaikų grupių vardinius sąrašus tvirtina švietimo įstaigos direktorius. 17. Jeigu įstaiga uždaroma vasaros laikotarpiui, švietimo įstaigos grupių komplektų skaičius patvirtinamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo įsakymu iki gegužės 20 d., prieš tai suderinus su tėvais ir įstaigos taryba. IV. APTARNAVIMO TERITORIJOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 18. Ikimokyklinio ugdymo įstaigą reorganizavus, taip pat susidarius objektyvioms priežastims (ikimokyklinio ugdymo įstaiga fiziškai nebegali priimti vaikų, trūksta vietų, mikrorajone trūksta vaikų ir nebesukomplektuojamos grupės, ir t.t.), ikimokyklinio ugdymo įstaigos aptarnavimo teritorija gali būti keičiama arba tikslinama tokia pačia tvarka. V. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMO TVARKOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 19. Grupių komplektavimo tvarka gali būti keičiama arba tikslinama pasikeitus Vyriausybės ar Švietimo ir mokslo ministerijos tvirtinamiems norminiams dokumentams arba steigėjo ar jo įgaliotos institucijos sprendimu. VI. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS 20. Už šios Tvarkos įgyvendinimą ir grupių komplektavimą atsako švietimo įstaigos direktorius. 21. Tvarkos vykdymą prižiūri Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyrius. Nuoroda: http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index....1/?itemID=83961Atkreipkite dėmesį į teikiamą pirmenybę (4.2. papunktis). Man švietimo skyriuje viena darbuotoja pareiškė, kad pirmenybė pagal darbo vietą neteikiama, nors pati vieno darželio direktorė man tai (kaip ir visa kita kantriai ir išsamiai) paaiškino. Matyt reikia ir pačioms švietimo sk darbuotojoms priminti, kas jų patvirtintuose teisės aktuose yra parašyta...
krisstinnaa
2008 05 28, 07:53
QUOTE(Liagushka @ 2007 09 01, 13:32) Sveikos merginos, mano mažylei dar tik 4 mėn, bet, kadangi esu girdėjus, kad labai sunku gaut vietą į darželius, jau dabar ėmiau domėtis. Gal patartumėt kokį darželį Pilaitės nmikrorajone arba netoli kur nors? Ačiū iš anksto Yra Giluzio darzelis, bet kai uzrasinejau savo dukriuka, tai man pasake, kad nuo s.m. rugsejo atsidarys dar vienas darzelis  tai turiu vilties, kad man gal pavyks savaja i kuri nors viena is ju nuo 2m. pradeti leisti, nes pagal dabartini sarasa, tai mes patenkame tiki nuo 3m. QUOTE(ENIGMA @ 2007 09 20, 06:52) Vedu trečią vaiką į Žirmūnėlių darželį, niekada nieko nereikalavo Manau, kad toki darželiai pinigus skirtus ūkio reikmėms išleidžia kažkur kitur. Aš pakambinčiau į švietimą ir paklausčiau. visiškai sutinku, tikra nesamone, kad nuo kiekvieno vaiko tiek ukiniu prekiu reikia pristatyti  tik va beda jei pradesi lyginti svieta, tai baime, kad vaikas liks darzelyje pasonej QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 11 23, 08:43) Mamytes, gal ir ne visur tokia situacija. Bet kai aš užrašiau savo pipira 1m į darželi buvom eilej 5ti., po 1,5metu ateinu - sako vietu nera, labai sudetinga.. bla-bla-bla. Taigi mes buvom 5ti eilej !! Sako pirminybė šalia gyvenantiems, dirbantiems, studentams ir t.t. Mums darželis nepriklausė. Trine, trine vėdeja, vaikščiojau pas ją gal kokius 4-5 kartus, buvau nužiūrėjus šį darželi ir man labai patogu buvo į ji vesti, tai žut-but tūrėjom papulti. Ir kaškur jau rugsėjo 5-6 diena (atseit kai grupė pilnai suformuota ir yra laisva vietelė) galutinai ištraukiau/išmaldavau iš tos vedėjos sutikima, kad užrasytu į grupė. Dabar vaikštom ir matau kad koridoriuje net ne visos spinteles vaiku užimtos - yra 2 laisvos vietos.  Klausimas - kam reikėjo burti kad ner vietu, jiegu net dabar paliktos 2 laisvos vietos - "saviems"? Pastebėjau, kad teveliai dauguma užima geras pareigas, kas menesį perkam grupėj "dovanų" - žaliuzės, žaislai ir t.t. Aš manau vedėja sąmoningai atrinkinėjo tevelius  , pagal jai žinomus kriterijus, burė man apie sunkia darželio padėti, apie tai kad nefinansuoja ir panašiai, nu supratau .... nunešiau saldainių ir vokelį - tai neėmė (taip kvailai nesijaučiau niekada gyvenime) !! Bet po to apsilankymo užrašė, ir sako su šipsėna - viska geriau nešk į grupė.  Nu įšvada mano rašliavos - jiegu pasakė vietu nera, tai nereiškia kad tikrai nėra galimybės priimti vaiką, reikia prašyti, eitu, reikalauti (jeigu turit pagrindą), visada yra išeitis.  na ir prigasdinai, dabar su nerimu lauksiu kai savaja reikes vesti i darzeli, nes vesim pagal gyv.v., o ne darboviete. Imu galvoti, kad gal reikia uzsirasyti i dar kelsi darzelius. Kaip kitos mamytes daro, jei planuoja vesti vaika netoli darbovietes ar vaika uzrasot is anksto ir pries kiek laiko?
Feeling
2008 05 28, 08:42
QUOTE(krisstinnaa @ 2008 05 28, 09:53) Kaip kitos mamytes daro, jei planuoja vesti vaika netoli darbovietes ar vaika uzrasot is anksto ir pries kiek laiko?  aš savo mažylę vos poros mėnesių užrašiau į keturis darželius (prie namų ir pre darbo): atėjus laikui į vieną iš jų tikrai - esu įsitikinus - rasiu vietą pagal Raganiukes_G surašytą priėmimo į ikimokyklines įstaigas tvarką. Labai gerai suprantu, kad kitų vaikų atžvilgiu toks pareiškimų padavimas iškart į kelias įstaigas nėra teisingas, nes atėjusiems po manęs jau bus rodoma dirbtinė ilga eilė. Bet esu įsitikinus, kad šitaip elgiuosi ne aš viena  ir manau, kad tai viena iš Švietimo sistemos spragų, kurią labai nesunku ištaisyti: įdiegti kompiuterizuotą registravimo į darželius tvarką - atsidarai ir matai, kokia eilė. Ir tada nebūtų įmanoma apsidraudžiant registruot į kelis darželius, nebūtų dirbtinių eilių ir garantuotas skaidrumas. Kaip paprasta, ar ne? Įdomu, Švietimo skyriuj mąstančių žmonių nėra, kai toks paprastas sprendimas?
Spurgaite
2008 05 28, 09:16
QUOTE(Liagushka @ 2008 05 28, 09:42) aš savo mažylę vos poros mėnesių užrašiau į keturis darželius (prie namų ir pre darbo): atėjus laikui į vieną iš jų tikrai - esu įsitikinus - rasiu vietą pagal Raganiukes_G surašytą priėmimo į ikimokyklines įstaigas tvarką. Labai gerai suprantu, kad kitų vaikų atžvilgiu toks pareiškimų padavimas iškart į kelias įstaigas nėra teisingas, nes atėjusiems po manęs jau bus rodoma dirbtinė ilga eilė. Bet esu įsitikinus, kad šitaip elgiuosi ne aš viena  ir manau, kad tai viena iš Švietimo sistemos spragų, kurią labai nesunku ištaisyti: įdiegti kompiuterizuotą registravimo į darželius tvarką - atsidarai ir matai, kokia eilė. Ir tada nebūtų įmanoma apsidraudžiant registruot į kelis darželius, nebūtų dirbtinių eilių ir garantuotas skaidrumas. Kaip paprasta, ar ne? Įdomu, Švietimo skyriuj mąstančių žmonių nėra, kai toks paprastas sprendimas?  Duombazė ne naujiena. Švietimo ministerija jau seniai išleidusi savivaldybėms rekomendacijas dėl centralizuoto vaikų priėmimo: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.s...c_l?p_id=215191, kuriose siūloma "savivaldybėje sukurti ar papildyti duomenų bazę apie švietimo įstaigas, vykdančias ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, ir vaikus, lankančius ir pageidaujančius lankyti šių įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes. Duomenų bazės paskirtis centralizuotai tvarkyti duomenis apie savivaldybės švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes ir jas lankančius bei pageidaujančius lankyti vaikus, sudarant sąlygas organizuoti centralizuotą vaikų priėmimą bei juos paskirstyti, optimaliai tenkinti tėvų (globėjų) poreikius ir teikti patikimą, tikslią informaciją vietos bendruomenei." Tik matyt ji arba nesukurta arba sukurta "dėl varnelės" ir tinkamai ja nesinaudojama.... Nėra tiesiog teisės aktuose draudimo teikti prašymą tik į vieną darželį.
Natukas
2008 05 28, 09:41
Sveikos  kazkaip nieko negaliu rasti apie darzeli ''Šviesa" Fabijoniskese. Jis yra, bet info jokios
Feeling
2008 05 28, 13:02
QUOTE(Spurgaite @ 2008 05 28, 11:16) Duombazė ne naujiena. Švietimo ministerija jau seniai išleidusi savivaldybėms rekomendacijas dėl centralizuoto vaikų priėmimo: matyt, išleidusi tam, kad užsidėtų pliusiuką Jei tai būtų padaryta ne formaliai - galėtų kontroliuot ir matyt realią situaciją. Oi, kaip reikėtų kitokio požiūrio šioje srityje...
mamytė Asta
2008 05 30, 20:39
sveikos  gal kuri zinote ar yra "international" darzeliai vilniuje? maciau saraselyje pamineti specialieji darzeliai, gal kuri galetu paaiskinti kuo jie ypatingi? aciu is anksto
del specialiuju darzeliu jau issiaiskinome, dabar nekur nerandu apie international ir kitu religiju darzelius - mokyklas, jei tokios yra
"Drevinukas" - gal kas galite pateikti, kokios nors info apie šį darželį? Būčiau labai labai dėkinga
QUOTE(rylka @ 2008 07 14, 09:49) "Drevinukas" - gal kas galite pateikti, kokios nors info apie šį darželį? Būčiau labai labai dėkinga Yra temos atskirai apie kiekviena darzeli Apie "Drevinuka" visa info rasite cia : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry17880007
Aciu, pati ir radau, taciau neatisdaro, nepateikia jokios info ale, uzdaryta, catas istrintas ir pan.
QUOTE(rylka @ 2008 07 14, 10:50) Aciu, pati ir radau, taciau neatisdaro, nepateikia jokios info ale, uzdaryta, catas istrintas ir pan. Hm, keista, man viska kuo puikiausiai rodo
Shokoladka
2008 07 14, 17:42
Sveikos mamytes vilnietes Neseniai atsikrausčiau į Vilnių ir ieškau darbelio. Visai norėčiau būti auklėtoja arba psichologe (pabaigusi šios krypties studijas) Vilniaus lopšeliuose darželiuose, darzeliuose-mokyklose. Būčiau dėkinga už informaciją į AŽ arba el. paštu s_vita@mailbox.lt , kur pamatysite, isgirsite apie siūlomas tokias darbo vietas
Jau ir man, tik is kito kompo:)))
Zuikiosaulute
2008 07 17, 11:45
Sveikos, mamos Gal aglėtum pasakyti, į kopki darželi riektu kreiptis, jei noretume vaika leisti pagal tevelio darbo vieta (Gedimino pr. galas) arba pagal mano darbo vietą (Prie Zalio tilto)? Dekoju
Persika
2008 08 03, 17:15
QUOTE(Jusma @ 2008 07 17, 12:45) Sveikos, mamos Gal aglėtum pasakyti, į kopki darželi riektu kreiptis, jei noretume vaika leisti pagal tevelio darbo vieta (Gedimino pr. galas) arba pagal mano darbo vietą (Prie Zalio tilto)? Dekoju  Kai lankiausi darzelyje Sadute (prie Vokieciu ambasados, Sierakausko g.), direktore minejo, kad jiems priklauso visas gedimino pr. tad bandykite ten kreiptis
Zuikiosaulute
2008 08 04, 14:28
QUOTE(Persika @ 2008 08 03, 18:15) Kai lankiausi darzelyje Sadute (prie Vokieciu ambasados, Sierakausko g.), direktore minejo, kad jiems priklauso visas gedimino pr. tad bandykite ten kreiptis  Ačiū. Įdomu, tada kas priklauso darželiui, esančiam prie AT?
Liniuka
2008 08 28, 13:50
Gal kartais kuri turite informacijos, kuriame Vilniaus darzelyje dar yra laisvu vietu dvimetinukui? Svietimo skyriuj mazdaug rajonus suminejo, kur imanoma rast, bet tu darziuku kruvos, net nezinau nuo kurio pradet skambint. Taip kvailai isejo, likom vos per pora vietu uz saraso, o ne pagal gyvenama vieta niekas net i kalbas nesileidzia
reginamilos
2008 09 01, 09:23
maliutka
2008 09 01, 11:18
QUOTE(Liniuka @ 2008 08 28, 14:50) Gal kartais kuri turite informacijos, kuriame Vilniaus darzelyje dar yra laisvu vietu dvimetinukui? Svietimo skyriuj mazdaug rajonus suminejo, kur imanoma rast, bet tu darziuku kruvos, net nezinau nuo kurio pradet skambint. Taip kvailai isejo, likom vos per pora vietu uz saraso, o ne pagal gyvenama vieta niekas net i kalbas nesileidzia  o kokius raj minejo svietimo ministerijoj?
Liniuka
2008 09 01, 12:24
QUOTE(maliutka @ 2008 09 01, 11:18) o kokius raj minejo svietimo ministerijoj?  Ne ministerijoj, o svietimo skyriuj savivaldybej. Lazdynai, Karoliniskes, Savanoriai.
maliutka
2008 09 01, 12:54
QUOTE(Liniuka @ 2008 09 01, 13:24) Ne ministerijoj, o svietimo skyriuj savivaldybej. Lazdynai, Karoliniskes, Savanoriai.  nu taip taip svietimo skyriuj, susimaisiau
Pupulia
2008 09 08, 08:55
Sveikos mamytės  . Mane labai domina klausymas dėl vaikucio registravimo į darželį. Labai daug šneku girdėjau dėl perpildytų darželių - dėl to tenka dar tik neštukėms  registruoti savo busimąją atžalėlę, kuri dar net neatėjo į pasaulį, į darželį. Mes jau gimėm ir pradėjom nerimauti dėl "vietos po saule". Nesuvokiu savivaldybių mastymo šiuo klausymu. Mamytės - kur žiūri mūsų "tariamoji valdžia" Ką Jūs galvojate apie tai
Dinozauras
2008 09 08, 16:13
Ką čia begalvosi - totalus chaosas ir nuolatinis galvos skausmas su tais užašymais į darželį. Niekam Lietuvos vaikai nerūpi, išskyrus mus pačius. Kadangi šeimų, auginančių vaikus, yra mažuma, tai mažumos turi pačios ir spręsti savo problemas. Mane ta užrašymo į darželius dar vaikui negimus problema siutina. Būtų mažiau automobilių spūsčių, jei būtų daugiau mokyklų ir darželių.
svaigi diena
2008 09 10, 13:35
Ar sostinėje padaugės vaikų darželių? Vos naujas vaikų darželis netrukus turi atsidaryti Vilniaus Pilaitės mikrorajone, bet dar vistiek ju ziauriai truksta. Ka daryti? http://vilniaus.diena.lt/naujienos/miesto-...darzeliu-121764
ateresa
2008 09 11, 08:46
QUOTE(svaigi diena @ 2008 09 10, 13:35) Ar sostinėje padaugės vaikų darželių? Vos naujas vaikų darželis netrukus turi atsidaryti Vilniaus Pilaitės mikrorajone, bet dar vistiek ju ziauriai truksta. Ka daryti? http://vilniaus.diena.lt/naujienos/miesto-...darzeliu-121764 O nebus tai tiesiog priesrinkimine akcija? Ar kaip cia tiksliau issireiskus... Labai tikiuosi, kad ju statys daugiau, bet..... Mes dabar Zirmunuose ieskom i lopseli vaika rasti ir nieko kol kas
Bugniukas
2008 10 15, 09:52
QUOTE(ateresa @ 2008 09 11, 08:46) O nebus tai tiesiog priesrinkimine akcija? Ar kaip cia tiksliau issireiskus... Labai tikiuosi, kad ju statys daugiau, bet..... Mes dabar Zirmunuose ieskom i lopseli vaika rasti ir nieko kol kas  sveikos  as taip pat ieskojau savo vaikui darzelio ir suzinojau , kad baltupiuose atsidaro naujas dienos sveikatinimo centras vaikams 3-6 metu. Ugdymas toks pats kaip darzeliuose + gydytoju pastovi prieziura, i kaina ieis ir baseinas ir reikiamos proceduros.
edtonikas
2008 10 16, 09:04
QUOTE(Bugniukas @ 2008 10 15, 10:52) sveikos  as taip pat ieskojau savo vaikui darzelio ir suzinojau , kad baltupiuose atsidaro naujas dienos sveikatinimo centras vaikams 3-6 metu. Ugdymas toks pats kaip darzeliuose + gydytoju pastovi prieziura, i kaina ieis ir baseinas ir reikiamos proceduros. Labukas!!!! Mane labai sudomina sitas darzelis. O kur Baltupiuose randosi? Ir kiek kainuoja, as kiek supratau, kad tai privatus darzelis?
Gingerr
2008 10 18, 20:21
QUOTE(Bugniukas @ 2008 10 15, 10:52) sveikos  as taip pat ieskojau savo vaikui darzelio ir suzinojau , kad baltupiuose atsidaro naujas dienos sveikatinimo centras vaikams 3-6 metu. Ugdymas toks pats kaip darzeliuose + gydytoju pastovi prieziura, i kaina ieis ir baseinas ir reikiamos proceduros. va ir mane domintu tai.. kurioje vietoje tixliau jis yra? kokia kaina ir kt?
isdykusi mamyte
2008 11 16, 15:21
sveikos mamytes..noriu paklausti, ka tureciau daryti..ty kur kreiptis, norint uzrasyti mazyle idarzeli? busiu dekinga uz issamia info
|
|