Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mūsų mamų kartos vardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
Darjana
QUOTE(gritte @ 2007 04 20, 21:26)
Mano mamai netoli 50  bigsmile.gif . Jos vardas - Vitalija, turėjo ji 3 geras drauges, ir visos jos buvo Nijolės  lotuliukas.gif .......Dar populiarios anuomet Reginos, Vidos, Rimos, Danutės, Aldonos, Irenos, Janinos  ax.gif

Aš kažkodėl manau, kad Veronikos vardas taps populiarus  unsure.gif
*

Pažįstu 25 Reginą, Danutę, Nijolę, Ireną, 18-os Janina. 12 m. Birutę. Bet 3-5 metų mergačių tokiais vardais nesu mačiusi. g.gif
Laisvė
Adele dukrytę pavadinčiau, bet Genovaite doh.gif
Man šitas vardas asocijuojasi su pavarde. Tarkim, Genovaitė Pilypaitė biggrin.gif
Feride
QUOTE(Darjana @ 2007 04 20, 22:20)
Dėl Aldonų , Nijolių nežinau. Bet tokius vardus kaip Bronislava , Stanislava, Jadvyga, Ganorata, Kazimera, Marijona vargu ar šiais laikais vaikam duoda.
*

Duoda... lotuliukas.gif
Elemire
QUOTE(Darjana @ 2007 04 20, 20:20)
Dėl Aldonų , Nijolių nežinau. Bet tokius vardus kaip Bronislava , Stanislava, Jadvyga, Ganorata, Kazimera, Marijona vargu ar šiais laikais vaikam duoda.
*

Ganorata tai jau skamba.... doh.gif doh.gif doh.gif schmoll.gif
rytoj
Ganorata turėtų būti Honorata mirksiukas.gif Pazistu, beje, mergicka tokiu vardu. Jai kažkur 20 metų turėtų būti. Bet kadangi tai yra yprastas lenkiškas vardas, tai manau, kad ir daugiau jų turėtų būti g.gif
Elemire
QUOTE(rytoj @ 2007 04 21, 18:50)
Ganorata turėtų būti Honorata mirksiukas.gif Pazistu, beje, mergicka tokiu vardu. Jai kažkur 20 metų turėtų būti. Bet kadangi tai yra yprastas lenkiškas vardas, tai manau, kad ir daugiau jų turėtų būti g.gif
*

Na Honorata skamba jau gražiau. tongue.gif
rytoj
Aš taip įtariu kad ta Ganorata atsirado iš to, kad rusų kalboje nėra "H" raidės tokios grynos g.gif Arba tarmiškai kaip nors čia taip gautųsi...
Elemire
QUOTE(rytoj @ 2007 04 21, 18:55)
Aš taip įtariu kad ta Ganorata atsirado iš to, kad  rusų kalboje nėra "H" raidės tokios grynos g.gif Arba tarmiškai kaip nors čia taip gautųsi...
*

Ko gero abu variantai galimi, plius jei vardas senas ir metrikai kalbos draudimo metų, tai ir nieko keista kad Ganorata.
lullu
pazistu maza BIRUTE tai man visai grazus tas vardas good.gif
Gulka
Nebalsavau už nei vieną, nu negražūs, nei vieno širdžiai mielo.
Gražus man Eleonora,bet jo nėra tarp išvardintųjų 4u.gif
rutast
Balsavau už Adelę, nes šis vardas gražiausias smile.gif
Sella

Iš visų išvardintų vardų man gražesnis Vida.Tik kodėl Nijolė du kartus įrašyta? g.gif
Papildyta:
QUOTE(gritte @ 2007 04 20, 21:26)
Aš kažkodėl manau, kad Veronikos vardas taps populiarus  unsure.gif
*

Kodėl taip manai? ax.gif
zuikiniauskienė
Aldona gal. mastau.gif
Jurgittta
Manau, kad visi šie vardai puikus. Bet tinkamiausi mažam vaikui Adelė, Natalija, Nijolė ir Gražina. Suabėjočiau tik dėl Aldonos, Birutės ir Genovaitės. Man jie gražūs, bet ateinanti karta manau dar nelabai priims tokius vardus. Gal mūsų proanūkiai grįš prie jų, bet dabar tokių nesirinkčiau.
Papildyta:
Beje, mano pačios vardas Jurgita, o šiais laikais pažįstų ne vieną bandravardę ir savo amžiaus, ir dukterų amžiaus. Nežinau ar mažas mergaites Jurgitom vadina, bet vieną šešerių metų tikrai žinau.
Emperatriz
man natalija gražu smile.gif
litavkasam
Adelė wub.gif
Amaya
Gražiausias - Adelė, o baisiausias Jadvyga... Būtų žiauru, jei mergytei, pavadintai pastaruoju vardu, priliptų Jadzės pravardė blink.gif
Onora
Man tai Genovaite baisiausias biggrin.gif nu kaip pavarde ir isvis nesusipratimas, jau turbut kiek gyvenu tiek dyvijuosi kaip toks vardas gali buti. Gerai kad tokiais dalykais pasidyvyti galima, nes sako, kad nesidyvyk, nes ir tau taip nutiks- tai cia bent jau tikrai nenutiks, nebent dukte uzaugusi sbludytu ir savo vaika taip pavadintu biggrin.gif
zuasta
Natalija 4u.gif
Elemire
QUOTE(Veronika @ 2007 04 22, 14:24)
Tik kodėl Nijolė du kartus įrašyta? g.gif

Per žioplumą. blush2.gif Įrašiau kuriuos atsiminiau, paskui pagalvojau kad gal reikėtų abėcėlės tvarka, tada kažkas paskambino ir gerai neapsižiūrėjus paskelbiau taip... ax.gif

O dėl Genovaitės tai nežinau, man jis kažkaip ponormalis vardas - gal kad giminaičių tokiu vardu buvo, Genutė, Genovaitė, Ginas (vyriškas) - kažkaip įprasta. Man tas vardas tai daugiau prie tokių "vaidilutiškų" kažkaip: savo vaikui neduočiau, nes per daug tautiškai skamba, bet šiaip iš esmės tai nėra baisus.

Jadvyga man labai negražus vaikystėj buvo, bet kažkaip pakeičiau nuomonę kai teko pabendrauti su kolegių dukrom - mat Jadvyga yra Hedwig variantas, o Haris Poteris turėjo pelėdą Hedwig, tai "merginom" tas vardas Jadvyga topinis, krūtas. lotuliukas.gif
Sidabrinė
Mano mamos vardas Emilija,o ziuriu jis vel labai populiarus kaip ir pries gera penkiasdesimtmeti biggrin.gif
Emerencija
Man Adeles vardas is situ visu graziausias ax.gif
ramyra
O kodel nepaminetas vardas Regina? Taip pat gana daznas tu laiku moteriskas vardas.

Balsavau uz adele, bet nei vienu is tu vardu nepavadinciau savo vaiko. O Jurgitu amzius labai platus dabar doh.gif Tiksriausiai daugiausia ju tarp 35-25m. Bet jau pazystu ir viena 2m 4u.gif
melana
Man tai iš čia išvardintų nei vienas nepatinka schmoll.gif o ir šios kartos vardai negražūs, nebent Marija, bet tik ne Marytė schmoll.gif
Mildute
Aš balsavau už Gražiną, mano mamos vardas Elena, man jis labai gražus...o Marytė tai labiau mūsų mamų mamų vardas smile.gif
Dangiuks
Niu labai labai gražus vardas Adelė wub.gif wub.gif wub.gif
SUNO
Is siu isvardintu man nei vienas nepatinka. ax.gif
O kodel nera Marijos vardo irasyta,man jis grazus. thumbup.gif
kristina-buziene
O mano mociute labai graziu vardu Izabele ...Todel manau reikia ji ir laikyti senoku ax.gif Man jis pats garziausias is senesniu...... wub.gif Dar Marija grazu ir cia paminetas Adele drinks_cheers.gif
Laurulka
Man tai vardas turi būti tinkamas visada: ir kai mažas vaikas, ir kai jauna panelė, ir kai moteris smile.gif Ir man svarbu, kad vardas man seksualiai skambėtų (oj, čia tik nieko "pošlo" nepagalvokit" lotuliukas.gif ) Na bet niekaip neisivaizduoju šiais laikais gražios, gundančios merginos, ir vardu Aldona ar Genovaitė... Ta lalailos vedėja man tokia graži buvo, o kai vardą išgirdau tai apakau - nu netinka, nors tu ką. doh.gif Ji atrodo Genutė ten vardu, ar Genė... Va merginai tokio stiliaus kaip iš serialo Katia Puškariova tai visos tos Genovaitės būtų thumbup.gif Na, bet nežianu čia kaip kam, aš gal tokia patvirkus lotuliukas.gif blush2.gif Ir turbūt čia dar skonio reikalas mirksiukas.gif biggrin.gif
O iš pateiktų tai thumbup.gif Natalija, Adelė (Adela tai man gražiau, bet čia jau new variantas smile.gif ) ir gal dar Nijolė toks tinkamas. Visi kiti šiais laikas oj ne schmoll.gif
gustaute
Vardas gražus ar ne, labai releatyvus dalykas. Pvz. kodėl daugumai patinka vardas Natalija, o nepatinka Jadvyga g.gif Jei žinoma dainininkė būtų Jadvyga, o bomžė iš dviračių - Natalija, garantuoju, viskas būtų atvirkščiai.
Elmiko
iš visų vardų grazus vardas yra Birutė 4u.gif
light blue
Tik Adelė
-rasa-
blink.gif
nė vienas blush2.gif
Zana4
Natalija manau tikrai populiarus mirksiukas.gif
Alaja
QUOTE(Zana4 @ 2007 07 06, 11:34)
Natalija manau tikrai populiarus  mirksiukas.gif
*

Vilniuj,Kaune -taip,bet kituose miestuose,kur rusas nedaznas-nepopuliarus.
Alantė
Man tai Natalija visai negražus vardas.
Alaja
QUOTE(Alantė @ 2007 07 06, 19:00)
Man tai Natalija visai negražus vardas.
*

Cia ne graziausi,o populiariausi rolleyes.gif
MaršuA
QUOTE(Alaja @ 2007 07 08, 21:10)
Cia ne graziausi,o populiariausi rolleyes.gif
*

kad ne gražiausi, tai faktas drinks_cheers.gif Bet abejoju ir ar tikrai tokie buvo populiariausi.... na Natalija iš viso gan retas.... bigsmile.gif
Alaja
QUOTE(marsua @ 2007 07 08, 22:25)
kad ne gražiausi, tai faktas drinks_cheers.gif Bet abejoju ir ar tikrai tokie buvo populiariausi.... na Natalija iš viso gan retas.... bigsmile.gif
*

Is tu isvardintu vardu pagal apklausa jis 2 vietoj unsure.gif
mildama
QUOTE(Dangiuks @ 2007 04 25, 17:32)
Niu labai labai gražus vardas Adelė wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

QUOTE(light blue @ 2007 04 29, 18:16)
Tik Adelė
*

niu kaip faina mirksiukas.gif

iš tikro, kai mes rinkom šį vardą, nebuvau jo girdėjusi, nebent laidų vedėjos Daivos Tamašauskienės dukrytė buvo Adelė... nei giminėj buvo kokia močiutė ar tetulė, nei aplinkinių draugų ir pažįstamų močiutės....
džiaugiuosi, kad tai retas vardas, nors jų jau sparčiai daugėja rolleyes.gif
braskute_v
Man tai, nė vienas schmoll.gif
Pūkelis
Mamų laikais ir Irenų labai daug buvo.
Margarita 25
man tai Natalija Ir Adelė iš pateiktų vardų patiko
eladzius
ne vienas schmoll.gif
Twiggy
Balsavau uz Adele 4u.gif Man jis asocijuojasi su maza trapia mergyte wub.gif
Gytarė
Man patinka Nijolė. wub.gif
micietta
as balsavau uz Natalija. visi kiti schmoll.gif
Saulelė_raudona
Gražiausias Adelė blush2.gif Visi kiti tai neee schmoll.gif
Loretoidas
Man grazus Nijole ir Birute.Nustebau, kai vakar sunus skambino draugei Birutei...
Gilute
Man labai grazus vardas Elena, mano mociutes toks vardas... Labai norejau dukrytei ji duoti, bet vyras nesutiko... Uz tai jos kriksto vardas Elena, net i jokias diskusijas del to nesileidau. O mano anyta baznycioje isgirdusi kuniga sakanti Rugile - Elena, net akis ispute - kas toki negrazu varda sugalvojo? galejau prismaugti ja ta akimirka, vien del mociutes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.