Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paveldėjimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Pages: 1, 2, 3, 4
Jersey
Sveiki, turiu klausimėlį ax.gif : Nesenai paveldėjau žemės ūkio paskirties žemę Kėdainių raj. Gyvenu Kaune. Kitą savaitę jau turėsiu visus paveldėjimo dokumentus ir ką man toliau daryt, kur eiti, kaip registruotis, girdėjau kad dar matininkų kažkokiu reikės kad atmatuotų mano žemę...... esu visiškai žalia šiuose reikaluose, gal kas gali patarti kaip , ką ir kokia tvarka man dabar tvarkytis viską?Ačiū 4u.gif
Linyteee
kai turėsi dokumentus turėsi tą žemelę užsiregistruoti savo vardu t. y. eiti į registrų centrą galėsi paklausti kur jis randasi kėdainiuose bet kažkur turėtų būti miesto savivaldybėje, paskui pasiteirauk kas per matininkas priklauso tam rajonui ir sussikambinus susitark kad tau pamatuotų tavo žemę(reikia turėti kuoliukų susikalti riboms)
Jersey
QUOTE(Linyteee @ 2006 04 25, 16:26)
kai turėsi dokumentus turėsi tą žemelę užsiregistruoti savo vardu t. y. eiti į registrų centrą galėsi paklausti kur jis randasi kėdainiuose bet kažkur turėtų būti miesto savivaldybėje, paskui pasiteirauk kas per matininkas priklauso tam rajonui ir sussikambinus susitark kad tau pamatuotų tavo žemę(reikia turėti kuoliukų susikalti riboms)
*

Ar as gerai supratau, man i registru centra Kaune eit ar Kediniuose? Ir kiek mazdaug tie matininkai kainuoja gal kas zino? 4u.gif
Asta'J
QUOTE(Jersey @ 2006 04 26, 12:38)
Ar as gerai supratau, man i registru centra Kaune eit ar Kediniuose? Ir kiek mazdaug tie matininkai kainuoja gal kas zino? 4u.gif
*

Reikia kreiptis į Registrų centrą pagal turto buvimo vietą, tai vadinasi Kėdainiuose. O dėl matininkų, tai jūs paveldėjote sklypą, jis atmatuotas, suformuotas ir įteisintas, tai jeigu tik norite pasidaryti žemės sklypo tiklsiuosius matavimus, tada reikia ieškoti įmonės kuri tuos matavimus atlieka.

Įmonių, kuriuos atlieka tiksliuosius kadatrsinius matavimus sarašą gali rasti čia

http://www.nzt.lt//index.cfm?fuseaction=di...fm&langparam=LT

Jersey
as paveldejau ne visa sklypa, o ~ 4.7 ha is 14,6 ha taigi reiks kazkaip atmatuot ta dali del to ir klausiu apie koki tai asmeni kuris ta daro 4u.gif
Asta'J
QUOTE(Jersey @ 2006 04 26, 18:02)
as paveldejau ne visa sklypa, o ~ 4.7 ha is 14,6 ha taigi reiks kazkaip atmatuot ta dali del to ir klausiu apie koki tai asmeni kuris ta daro 4u.gif
*

Taigi jūs paveldėjote tik dalį žemės sklypo ir tapote žemės sklypo bendrasavininke, kartu su kitais žemės savininkais. Žemės sklypas vis tiek liko vienas. Tai pagal CK jūs turite teisė reikalauti, kad jums būtų atidalinta jūsų žemės sklypo dalis. Čia gana ilgas procesas, visų pirmą jūs turite kreiptis į Kėdainių raj. savivaldybės žemėtvarkos skyrių ir gauti leidimą bei sąlygas, kad jums leidžiama atsidalinti jūsų žemės sklypo dalį, o po to ieškotės matininkų. Apie tai daugiau skaitykite skyreliuose - žemės sklypo padalijimas ir pan.
bambucia
Jums priklausančios dalies be kitų bendraturčių sutikimo niekas nematuos ir nedalins. Reikia susirasti kitus bendrasavinkus, susitarti kaip dalinatės ir tik tada kreiptis į kokią nors firmą.
Dėl pavardės pakeitimo dokumentuose galima kreiptis į Kauno registrų centrą.
~Artemidė ~
blush2.gif sorry, radau tema atitinkancia mano klausima, kuri buvau uzdavusi cia 4u.gif
patrakusi
Situacija:
Mano mociute "turi" savo tevo palikta beveik 12ha zemes sklypa...Jos tevai mire, taip pat ir abu jos broliai...kaip as suprantu ji yra vienintele paveldetoja tu zemiu, taip?...dabar as pradejau tvarkyti tuos dokumentus....pasirodo, 9ha pasiemusi! mociutes broliene... g.gif kur likusi zeme aiskinsiuos pirmadieni...bet mane labai domina tai, kaip vis del to yra dalinama zeme, ar viskas atitenka vieninteliai paveldetojai(siuo atveju yra mano mociute), ar dalinama ant 3vaiku, ir ju dalys atitenka zmonom, vaikam ir t.t.?...pvz as kaip suprantu, broliene neturejo jokios teises pasiimti tas zemes...juolab mociute neatsisakiusi ju...mociutes prasymas grazinti jai zemes buvo pateiktas 2000.05, bet niekas i tai neatkreipe demesio....zemetvarkos skyriuje argumentuoja tuom, kad jis buvo pateiktas PO 1999.10, kai zeme atiteko tai brolienei...dar toks man nesuprantamas dalykas, kaip zemetvarkos skyrius dave zeme svetimam zmogui esant gyvam paveldetojui?....dabar zemetvarkos skyriuj mums pasake, kad ta broliene turi grazinti puse zemes!...ji sutiko graziuoju, tipo nereiks tampytis po teismus...bet as daba susimasciau, kodel puse???....tai ar mociute turi teise reikalauti kad grazintu jai visa jos tevo zeme?...na paaiskinau turbut tikrai issamiai,tai gal kas galit patart ka daryt?...kur dabar kreiptis?...aciu uz bet kokia pagalba.... blush2.gif mirksiukas.gif
Wal
QUOTE(Lieputė @ 2006 11 23, 01:14)
Situacija:
Mano mociute "turi" savo tevo palikta beveik 12ha zemes sklypa...Jos tevai mire, taip pat ir abu jos broliai...kaip as suprantu ji yra vienintele paveldetoja tu zemiu, taip?...dabar as pradejau tvarkyti tuos dokumentus....pasirodo, 9ha pasiemusi! mociutes broliene... g.gif kur likusi zeme aiskinsiuos pirmadieni...bet mane labai domina tai, kaip vis del to yra dalinama zeme, ar viskas atitenka vieninteliai paveldetojai(siuo atveju yra mano mociute), ar dalinama ant 3vaiku, ir ju dalys atitenka zmonom, vaikam ir t.t.?...pvz as kaip suprantu, broliene neturejo jokios teises pasiimti tas zemes...juolab mociute neatsisakiusi ju...mociutes prasymas grazinti jai zemes buvo pateiktas 2000.05, bet niekas i tai neatkreipe demesio....zemetvarkos skyriuje argumentuoja tuom, kad jis buvo pateiktas PO 1999.10, kai zeme atiteko tai brolienei...dar toks man nesuprantamas dalykas, kaip zemetvarkos skyrius dave zeme svetimam zmogui esant gyvam paveldetojui?....dabar zemetvarkos skyriuj mums pasake, kad ta broliene turi grazinti puse zemes!...ji sutiko graziuoju, tipo nereiks tampytis po teismus...bet as daba susimasciau, kodel puse???....tai ar mociute turi teise reikalauti kad grazintu jai visa jos tevo zeme?...na paaiskinau turbut tikrai issamiai,tai gal kas galit patart ka daryt?...kur dabar kreiptis?...aciu uz bet kokia pagalba.... blush2.gif  mirksiukas.gif
*

Tevu turtas dalinamas is vaiku skaiciaus. O jeigu kas is vaiku yra mires, tai jo dalis atitenka pagal eiliskuma: zmonai, vaikams ir tik jiems nesant broliams ar seserims. Tai kad manau tavo atveju mociutes brolienei tikrai priklauso lygiai trecdalis turto smile.gif
katiniuks
QUOTE(Wal @ 2006 11 23, 15:19)
Tevu turtas dalinamas is vaiku skaiciaus. O jeigu kas is vaiku yra mires, tai jo dalis atitenka pagal eiliskuma: zmonai, vaikams ir tik jiems nesant broliams ar seserims. Tai kad manau tavo atveju mociutes brolienei tikrai priklauso lygiai trecdalis turto  smile.gif
*

dar galimas atvejis,jeigu buvo testamentas,kuriame buvo įrašyti žemės paveldėtojai ar paveldėtoja.
Marmakas
Čia kalba turbūt eina ne apie paveldėjimą, o apie nuosavybės teisių atkūrimą... Kaip supratau, brolienė jau susitvarkiusiu popierius, ir ta žemės jau jos vardu... Tai jai ji sutinka pusė atiduoti, tai ok, o jei tau bus mažai, arba ji nesutiks, tada reiks per teismą bandyti atstatyti teisybę, žemėtvarka čia jau nepadės schmoll.gif
Laumėnė
Sveiki. Nežinau net nuo ko pradėti doh.gif Yra senas namas, kurį paveldėjo su visa žeme 3 asmenys. Norim atsiskirti mums priklausančią žemę. Kur reiktų kreiptis?
Kitas klausimukas, prie tos žemės norėtume nusipirkti dar valstybės žemės, kuri kaip tik ir ribojasi su sklypu.
Gal kas turit kontaktus kas tuo užsiima? Veiksmas Kaune.
Ačiū už bet kokią pagalbą mirksiukas.gif
renax
QUOTE(Laumėnė @ 2007 01 01, 17:34)
Sveiki. Nežinau net nuo ko pradėti  doh.gif  Yra senas namas, kurį paveldėjo su visa žeme 3 asmenys. Norim atsiskirti mums priklausančią žemę. Kur reiktų kreiptis?
Kitas klausimukas, prie tos žemės norėtume nusipirkti dar valstybės žemės, kuri kaip tik ir ribojasi su sklypu.
Gal kas turit kontaktus kas tuo užsiima? Veiksmas Kaune.
Ačiū už bet kokią pagalbą  mirksiukas.gif
*

Zeme zu ar namu valda ?
Sutariat graziuoju ?
Yra planai ?
Laumėnė
QUOTE(renax @ 2007 01 01, 21:18)
Zeme zu ar namu valda ?
Sutariat graziuoju ?
Yra planai ?
*

Pirmo klausimo nesupratau blush2.gif
niekas nieko dar nedalina, laukia kas prades, tad ir nezinau ar bus dalybos graziuoju, siaip tai paveldejimas lygiomis dalimis.
planai kazkokie yra, bet as juose nieko nesuprantu (bendras zemes sklypo planas pasirasytas 1996m.)
renax
Zemes ukio ar namu valda
Laumėnė
QUOTE(renax @ 2007 01 03, 19:00)
Zemes ukio ar namu valda
*

paveldeta zeme tai- namu valda
renax
QUOTE(Laumėnė @ 2007 01 03, 17:42)
paveldeta zeme tai- namu valda
*

Tada reikia dalinti nama ir po namu esancia zeme ;lygiomis dalymis ir tiek , ribas nustatote arba graziuoju arba teismo keliu
Laumėnė
QUOTE(renax @ 2007 01 03, 19:47)
Tada reikia dalinti nama ir po namu esancia zeme ;lygiomis dalymis ir tiek , ribas nustatote arba graziuoju arba teismo keliu
*

ačiu, o kas šiuo darbu užsiima? kur tureciau kreiptis? g.gif
renax
QUOTE(Laumėnė @ 2007 01 03, 17:51)
ačiu, o kas šiuo darbu užsiima? kur tureciau kreiptis?  g.gif
*

jei graziuoju tai notarai ( jei neklystu ) , o mes teismo keliu sprendem smile.gif
Laumėnė
QUOTE(renax @ 2007 01 04, 18:15)
jei graziuoju tai notarai ( jei neklystu ) , o mes teismo keliu sprendem smile.gif
*

ačiū už atsakymus mirksiukas.gif
zilee
Na lygtais tokios temeles neradau.Susiduriau su tokia problemele paveldejau soda su namuku, kurio namukas visiskai be popieriuku. Siaip ne taip gavau nuosavybes teises i zeme, dar kaskaip reiketu susitvarkyti namuko popierius, ale jau pasimeciau sitam skruzdelyne.
Padaryti darbai:
1. kadastriniai matavimai - padaryti
2. topo nuotrauka- padaryta.
O ka toliau daryti? reikia man kaskaip iteisinti ta nebaigtos statybos namuka, ale nei projektu, nei statybos leidimu nieko neturiu. apskritai neturejau nei vieno popieriuko, apart zemes isigijimo.
Gal kas susiduret su panasia problema ir zinote kaip geriau ir nuo ko pradeti? Gal bandyt is karto savo vardu registruoti? ar darytis paveldejima toliau?
Buciau dekinga uz bet kokia informacija 4u.gif
zilee
Na turbut as cia vienintele i toki labirinta papuoliau unsure.gif
ūkio bitė
Labas, atsidūrėte nepavydėtinoje situacijoje.
Jums teks pradėti nuo nulio.
1.Gaukite Projektavimo sąlygų sąvadą, turėtų užtekti kadastrinių matavimų, nes Toponuotrauka galioja 1metus.
Viską darykit Savo vardu.
2.Ruoškit Projekto schemą, jei namukas ne didesnis kaip 80m2.
Konkrečiau kreipkitės per AŽ
Pagarbiai,
Bitė
*vandene*
Rasau del drauges. Kada galima parduoti paveldejusi buta (nelauks triju metu)? Ar galima parduoti kai susitvarkai visus paveldejimo ir kt. popierius?
ūkio bitė
Jei klausimas apie mokesčių išvengimą, tai atsakymas- NE. GPM 3metų lengvata netaikytina.
scorpioneeee
Ūkio bite, matau labai profesionaliai ir kompetetingai atsakote į visus klausimus, tai gal galėtumėt patarti ir manuoju. Čia dėl žemės paveldėjimo. Buvo miręs tėvas, ir žemės paveldėjimas buvo 1/2 ir 1/2 dviem dukterim. Buvo ir tečias brolis, bet jis neturėjo Lietuvos pilietybės. Tada jis susitvarkė pilietybę ir pareikalavo trečios dalies. Padavė seses į teismą. Kad nebūtų teismų seserys tuomet sutiko, kad gerai, visiems dalinam į tris dalis ir kiekvienas gauna po trečdalį. seserys apsiformino savo vardu, o brolio žemė liko dar tėvo vardu. Kol viskas nesutvarkyta ir kol ta trečioji žemės dalis yra tėvo vardu viskas stovi. Gal yra kokie laikotarpiai per kuriuos reikia kreiptis ar pan, nes dabar seserys nori tvarkytis, o brolis "užstabdo" ir jos nieko negali daryti. jo devizas, Yra ta žemė, tai tegu ir būna, tegu nors ir 10 metų ten stovi, aš nieko nedarysiu. Kaip galima tą žemę padalinti ir pasiskirstyti kam kuri dalis? Ką toliau daryti? Kur kreiptis? Gal kaip nors įmanoma be brolio susitvarkyti ar ką. Gal žinosit atsakymą arba gal ką nors patarti šioje situacijoje galėsite?
ūkio bitė
2Scorpio:
Abejoju, kad dalis turto yra mirusio žmogaus vardu. Reiktų pamatyti RC pažymėjimą.
scorpioneeee
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 01 30, 10:18)
2Scorpio:
Abejoju, kad dalis turto yra mirusio žmogaus vardu. Reiktų pamatyti RC pažymėjimą.
*

Tikrai mirusio žmogaus vardu, pati vakar laikaiu rankose, nes mirusio žmogaus turtą padalino į tris dalis, tada kiekvienam žmogui kuris buvo jį prirašė, ir pati notarė ar kas ten paaiškino, kad trečias žmogus turi pats atvykti ir persirašyti ant savęs. Nes iš pradžių dokumentaliai ta žemė pagal paveldėjimą priklausė 2 žmonėm, nes trečias neturėjo pilietybės. tada jis susitvarkė pilietybę ir teismo būdu norėjo gauti dalį, tada tą žemę padalino po 1/3 ir du žmonės apsiformino, kad jų, o tečiasis ne. Vis dar ne ir neaišku kada jis sugalvos tai adaryti, nes kad viską sutvarkytų turi iš kitos valstybės važinėti, o per vieną dieną viskas nėra sutvarkoma...
tecer
Sveiki, ar teisingai supratau, kad parduodant kątik paveldėtą turtą reikės mokėti mokesčius? Kokio dydžio jie ir nuo kokios sumos?
Rimuselis
Mirys tevui ,man liko butas. Buvo paliktas testamentas .Nezinau nuo ko pradeti tvarkyti popierius.Gal galit padeti?
*vandene*
QUOTE(Rimuselis @ 2008 03 28, 16:12)
Mirys tevui ,man liko butas. Buvo paliktas testamentas .Nezinau nuo ko pradeti tvarkyti popierius.Gal galit padeti?
*

Pirmiausia nueik i seniunija del pazymos apie tevo paskutine gyvenamaja vieta (tureti su savim jo mirties liudijima) ir i archyva del pazymos kad testamentas nera pakeistas ar panaikintas. Kai turesi siuos popierius, keliauk pas notara, atsinesti testamenta. Ko pritruks, pasakys notaras.
Rimuselis
Tevo butas,bet jis buvo prisiregistraves kitur.O testamenta turiu ,nes buvo israsyti du lapai,kitas liko pas notara.O kur rasti Kaune ta arhiva?Dekui Renyte,kad padedi smile.gif .
*vandene*
QUOTE(Rimuselis @ 2008 03 29, 15:15)
Tevo butas,bet jis buvo prisiregistraves kitur.O testamenta turiu ,nes buvo israsyti du lapai,kitas liko pas notara.O kur rasti Kaune ta arhiva?Dekui Renyte,kad padedi smile.gif .
*

Atrodo kad Maironio 28A, reikia praeiti pro proma ir biski tiesiai paeiti ir pamatysi kairej pusej. Bet vistiek reikes pazymos apie jo paskutine gyvenamaja vieta, nesvarbu kad jis priregistruotas kitur.
Rimuselis
Ar reikes ivertinti turta?Ir kada reiks sutvarkyti popierius del komunaliniu paslaugu?
*vandene*
QUOTE(Rimuselis @ 2008 03 30, 16:05)
Ar reikes ivertinti turta?Ir kada reiks sutvarkyti popierius del komunaliniu paslaugu?
*

Jei parduosi buta per tris metus, tai butu gerai ivertinti turta kad isvengtum mokesciu. O del komunaliniu paslaugu reikes tvarkytis tada kai butas bus tavo mirksiukas.gif
AiNi
Paveldėjom butą prieš pusę metų, dabar norim jį parduoti... kokio dydžio mokesčius reikia mokėti procentais valstybei? unsure.gif
*vandene*
QUOTE(Nanda @ 2008 04 19, 10:49)
Paveldėjom butą prieš pusę metų, dabar norim jį parduoti... kokio dydžio mokesčius reikia mokėti procentais valstybei?  unsure.gif
*

O neivertinote buto kai tvarkete paveldejimo popierius? Jei ne, tai reikes moketi 15 proc. nuo pardavimo kainos ir buto vertes (nuosavybes pazymejime is registro centro yra irasyta turto verte) skirtumo mirksiukas.gif
Rimuselis
QUOTE(Renytė @ 2008 03 30, 11:55)
Atrodo kad Maironio 28A, reikia praeiti pro proma ir biski tiesiai paeiti ir pamatysi kairej pusej. Bet vistiek reikes pazymos apie jo paskutine gyvenamaja vieta, nesvarbu kad jis priregistruotas kitur.
*

Jau tvarkiausi dokumentus ax.gif .Tik nereikejo eiti iarchyva.O pas notora reikejo eiti,pagal tevo paskutinia gyv.vieta.Dar reikes eit pas notora po 3men.atsiimti dokumentu.O veliau i registru centra.
Jūračiukas2
QUOTE(Renytė @ 2008 04 20, 13:22)
O neivertinote buto kai tvarkete paveldejimo popierius? Jei ne, tai reikes moketi 15 proc. nuo pardavimo kainos ir buto vertes (nuosavybes pazymejime is registro centro yra irasyta turto verte) skirtumo  mirksiukas.gif
*

Ar reikia mokėti koki mokesti perašant iš močiutės paveldėta butą?
AiNi
QUOTE(Renytė @ 2008 04 20, 12:22)
O neivertinote buto kai tvarkete paveldejimo popierius? Jei ne, tai reikes moketi 15 proc. nuo pardavimo kainos ir buto vertes (nuosavybes pazymejime is registro centro yra irasyta turto verte) skirtumo  mirksiukas.gif
*

Popieriai dar tik dabar tvarkomi... O įvertinus dabar, tai tada tie 15% atkrenta ar kaip? unsure.gif
*vandene*
QUOTE(Nanda @ 2008 04 23, 09:26)
Popieriai dar tik dabar tvarkomi... O įvertinus dabar, tai tada tie 15% atkrenta ar kaip?  unsure.gif
*

Ziurint uz kiek noresi parduoti, jei pagal kiek agentura ivertino buta, tai nereikes tu mokesciu moketi mirksiukas.gif
AiNi
QUOTE(Renytė @ 2008 04 23, 11:26)
Ziurint uz kiek noresi parduoti, jei pagal kiek agentura ivertino buta, tai nereikes tu mokesciu moketi  mirksiukas.gif
*

Tai kaip suprantu, pirma reikėtų turto vertinimo agentūroje apsilankyti, o po to parduoti... Aciu 4u.gif
O as galvojau, kad jei paveldejus buta parduodant ji neislaukus triju metu, tai tada tas mokestis atsiranda valstybei nežiurint i tai ivertinimas darytas ar ne... unsure.gif
*vandene*
QUOTE(Nanda @ 2008 04 23, 17:06)
Tai kaip suprantu, pirma reikėtų turto vertinimo agentūroje apsilankyti, o po to parduoti... Aciu  4u.gif
O as galvojau, kad jei paveldejus buta parduodant ji neislaukus triju metu, tai tada tas mokestis atsiranda valstybei nežiurint i tai ivertinimas darytas ar ne...  unsure.gif
*

Pirma reikia vertinimo pries tvarkant popierius pas notara, ispek kad nelauksi tu triju metu, tai notaras, gaves turto vertinimo ataskaita, irasys dabartine buto verte.
ūkio bitė
Klausimūx būtų Renytei:
Ar priimant paveldėjimą nereikia mokėti mokesčių- gi tokių atveju jie būtų skaičiuojami nuo įvertinimo sumikės.....
AiNi
QUOTE(Renytė @ 2008 04 27, 12:28)
Pirma reikia vertinimo pries tvarkant popierius pas notara, ispek kad nelauksi tu triju metu, tai notaras, gaves turto vertinimo ataskaita, irasys dabartine buto verte.
*

Ačiū 4u.gif
krisstukas
Sveiki 4u.gif

Na pas mane situacija tokia.
Mes su vyru pasistateme nama ant jo mamos zemes. Mano ir mano tevu indelis yra nemazas. Dabar taip iseitu, kad ta nama pastateme jo mamai. keli metai ji visai netvarko popieriu. Na, dabar tvarkomes elektra, kad galetume ji perrasyti. Taciau jo mama sake darys dovanojima, tik vat idomu kaip? Del zemiu, tai as visai rami, net negaleciau pretenduoti, bet kaip su namu? Ar yra kazkokie dokumentai, dovanojimai, kurie turta dalina seimai per puse? Nes dabar nera jokiu garantiju, irodymu (apart banko pavedimu del pinigu sumos ir taip ne visos), kad man kas priklauso. Nenoriu, jei kas, likti ir palikti tevus be nieko.
Nuo ko reiketu pradeti tvarkyti dokumentus ir kaip?

Aciu labai 4u.gif Tikiuosi suprantamai parasiau blush2.gif
liuteliute
sveikos,

turiu klausima,
jei nebuvo testamento tai kaip notaras paskirsto, kam kas atitenka? (nekilnojamas turtas) jei yra 3 vaikai ir tevas.
brumbrumai
nezinau ar cia i tema paklausiu, ir ar ne kvailai paklausiu smile.gif

tvarkausi is mociutes paveldetus kelis zemes sklypus. po kadastriniu matavimu, susitvarkiau dokumentus registru centre. taciau man ne visu sklypu dave pazymas (ar kaip jos vadinas..), nes kiti sklypai buvo jau anksciau registruoti mociutes vardu. ar einant pas notara, kad jau galutinai sutvarkytu palikima, man butina turet visu sklypu pazymas is registro? O be to, kai jau sutvarko notare viska, vel reik eit i registru centra, kad perrasytu jau mano vardu?

Painu cia man smile.gif
Calla
QUOTE(stulja @ 2009 02 26, 12:25)
nezinau ar cia i tema paklausiu, ir ar ne kvailai paklausiu smile.gif

tvarkausi is mociutes paveldetus kelis zemes sklypus. po kadastriniu matavimu, susitvarkiau dokumentus registru centre. taciau man ne visu sklypu dave pazymas (ar kaip jos vadinas..), nes kiti sklypai buvo jau anksciau registruoti mociutes vardu. ar einant pas notara, kad jau galutinai sutvarkytu palikima, man butina turet visu sklypu pazymas is registro? O be to, kai jau sutvarko notare viska, vel reik eit i registru centra, kad perrasytu jau mano vardu?

Painu cia man smile.gif
*

kiek zinau tai nuejus tvarkytis paveldejimo pas notara, jis kiekvieno sklypo pazyma is registru centro uzsakineja pats, o kai priimat palikima (kai notaras isduoda paveldejima) reikia eiti i registru centra ir iregistruoti savo vardu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.