Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lūpų pūslelinė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Alexia
Kaip visada persalima vainikavo pusleles lupu kampuciuose. Kiek zinau tai herpes virusas? Ar jis gali pakenkti vaikeliui ?
stebukliuke
Kiek zinau, pakenkti gali tik tuomet, kai pusleline pasireiskai pirma karta gyvenime nestumo metu, o jei jau esi ja turejus anksciau, gali buti rami wink.gif Sekmes!
Ode
Ash irgi turejau neshtumo metu, bet daktaras visishkai nepanikavo, tai ir ash buvau rami smile.gif
Kiek zhinau, negerai tureti virusa gimdymo metu, nes gali vaikui persiduoti per procesa. Bet netgi ir tuo atveju tiesiog mamai leidzhiami antibijotikai ir tiek.
Nepergyvenk - viskas bus gerai! smile.gif
zuikiene
Labas,

man irgi neseniai buvo ta prakeikta pusleline. Tai gydytoja sake, kad blogai, kad buvo, bet liepe nepanikuoti, nes kas buvo to jau nebepataisysi.Dauguma atveju nieko blogo netasitinka, t.y. jei stiprus imunitetas. Bet jei butu buves stiprus, tai nebutu tos puslos issokusios. NU as vis tiek panikavau ir zliumbiau. Mama (irgi gydytoja, bet seimos) liepe nepanikuoti, nes sake, kad nieko cia neatsitiks. Bet gal tik taip sake, nes nenorejo kad nervinciaus. Siaip mano sesei irgi buvo nestumo metu, tai nieko vaikiukui neatsitiko ir grazus ir protingas:)Bet, tai nereiskia, kad tai yra absoliuti taisykle, nes kitaip is vis nieks nekeltu panikos ir klausimu del tos puslelines. Nu nezinau, man tai dabar vis tiek kazkaip baisu. Po Kaledu vel pradejo kazkoks spuogiukas keltis prie lupos, tai as vel buvau issigandus baisiausiai, bet pasirode, kad tai paprastas spuogelis. Man atrodo, kad man jau paranoja prasidejo scare.gif . Bet tiesa visi zmones sako, reikia per daug nesigilinti i kiekviena sudnieki, ypac jei jau taip atsitiko-nuo to geriau tikrai nebus.
Alexia
Aciu uz atsakymus. Tikrai ne pirma karta man tos pusleles iskyla. Visada taip buna persalus. Girdejau, kad kai pusleles ant lytiniu organu tada yra labai blogai. Negi cia tas pats virusas?? Kad as ji turiu nuo vaikystes blink.gif
ringa
Kai ant lytinių organųn kyla pūslelės irgi yra HERPES, tik kita to viruso atmaina, kuri yra perduodama lytiniu keliu. Prieš šį virusą, kaip ir prieš kitus antibiotikai neveikia. Gydytis galima tepalu, kurio sudėtyje yra acicloviro - acic, zovirax ar pan vadinasi. Vaistinėse žino. Nepanikuok, nieko aisaus neatsitiks. Juolab, kad jei nebe pirmą kartą iškyla pūslelės,tai kraujyje jau cirkuliuoja antikūniai, kovojantys su šiuo virusu. Blogiausia, kai HERPES iškyla iki 12 sav., bet ir tada tik retais atvejais būna negerų dalykų. Manau, kad geriausia tvo atveju būtų nusiraminti smile.gif
mykolė
Man herpes pūslelės buvo iškilusios 7 kartus nuo septintos nėštomo savaitės (kažkur kas 2sav iškildavo,vienos pūslikės nugyja-tuoj naujos atakuodavo).Ir peršalti nereikėdavo, tiesiog neatsekiau jokių priežasčių, ko jos mane taip puolė. Jau galvojau bus "šakės", dar pirmame trimestre...Bet niekur taip ir neradau literatūros paskaityti, kokį poveikį jos gali turėti būsimam mažyliui.
Bet kol kas vaikelis sveikas, nėštumo eigai taip pat įtakos neturėjo.
zuza
Aš kai laukiausi su zuikio lūpa ne kartą vaikščiojau dėl HERPES. Bet nieko, vaikelis gimė laiku ir sveikutis. Taigi tikrai gali nusiraminti 4u.gif
agotele+
As irgi ant lupos turiu pusleline. Ji mane labai kamuoja, nes pirme diena negalejau nei kalbeti, bijojau, kad netruktu ir labai skaudejo. bet dabar jau atrodo pradeda gyti, dedasi sasiukas.man pusleline buna kelis kartus per metus nuo klimato pasikeitimo, tai labai nesigasdinu, nes tai pas mane jau iprastas dalykas ir manau, kad maziukui nepakenks. reik galvot geriausia tai taip visada ir bus smile.gif
drugelis.
Sveikos, o man tai žinokit atvirkščiai - nėštumo metu (tpfu tpfu tpfu) dar nebuvo užpuolusi pūslelinė. O šiaip pas mane herpes būdavo labai dažnas "svečias", ypač žiemą. O kas baisiausiai, kad pūslelė ne viena atsirasdavo, o iškart 3jose, 4se vietose, tai patikėkit, kaip aš atrodydavau, apie valgymą išvis tyliu.... Na, o lėliukas turbūt kažkokį atsparumą suteikė ir dabar herpes nepuola. Man čia kažkoks stebuklas.
Aistulis
As nuo vaikystes turiu puslelyne- ja matyt is tetes paveldejau. Bet vaikysteje budavo tik ant lupu ir nosies. Kiek veliau pastebejau kad puslelyne atsirado ir ant kitu lipyciu blush2.gif nieko čia nepadarysi.. tik kadangi jau pavasari planavau leliuka, tai buvau nuejusi i vilniaus venerologine ten kazkokia klinika kur yra prie santariskiu ir ten man padare su tuo susujusius visus tyrimus. pasirodo ta pusleline buna skirtingu rusiu- pavyzdiui vieni yra jos nesiotojai- nors niekada ji nepasireiskia, o kiti- jos nenesioja bet patys serga.. siaip tai ji yra neisgydoma, ja tik galima kontroliuoti- zodziu tik atsiradus tepti tinkamais vaistukais ir pan. Dabar laukiuosi- dar tik pati pradzia bet pusleline jau turejau ir auksciau ir zemiau.. doh.gif ech.. bet ginekologe sake, kad cia nieko baisaus, svarbiausiai kad ypatingai ant lytiniu lupu jos nebutu gimdymo metu, nes tada leliukas gali uzsikresti. O siaip- tik pajutus ja, reikia tepti su specialiais vaistukais. Labai jums rekomenduoju zovirax. jis tinka ir nescisioms ir geriausiai is visu bandytu padejo man, ir tinka abiems lupytems. ax.gif Zodziu- jei jau yra yra - nieko cia nepadarysi, reikia tik prisiziureti- jei jau ant veiduko turit puslele- tuo paciu ranksluosteliu kitu kunu vietu nesluostykit.. smile.gif
kuskusas
mane irgi jau senokai lanko herpes virusas, bet jis man ne ant lupu pasirodo, o stuburo srity. tai labai bijojau visa laika, kad neshtumo metu manes neuzkluptu ir lialiui nepakenktu, nes prisiklausius buvau visokiausiu prabangiu istoriju, bet kadangi tas herpis (brudas) schmoll.gif vistiek mane uzklupo kai buvo jau 14 neshtumo savaite, tai lekiau per visus pazistamus ir nepazistamus daktarus ir rinkau informacija apie shia beda.... tai va ka man pavyko suzinoti....(ta jau daug kas minejo) herpes nepavojingas neshtumo metu, jei juo sergama jau nebe pirma karta;jei sergama pirma karta, tai gali buti (bet gali ir nebuti) bedu per pirmas 12 savaichiu, o jei yra tas virusiukas "apachioje", tai jo reiktu prisibijoti tik gimdymo metu, bet jei tuo metu jis aktyvus, tai dazniausiai nuo jo begama cezariu, kad vaikiukas neturetu tiesioginio kontakto su pazeista vieta. nes mazyliai labai sunkiai ankstyvam amziuje serga shito tipo virusine liga g.gif tai va visa ishmintis supaprastintai 4u.gif
bukit sveikos, valgykit teisingus vitaminus ir nesirkit!!!! thumbup.gif
Kozete
Kaip gydote lūpų pūslelinę?
Pas mane gal tik antrą kartą gyvenime, bet šį kartą labai skauda, toks jausmas, kad sudaužyta lūpa.
Prieš miegą tepu lūpas medumi. Kuo dar galėčiau patepti?
kuskusas
QUOTE(Kozete @ 2006 01 05, 14:23)
Pas mane gal tik antrą kartą gyvenime, bet šį kartą labai skauda, toks jausmas, kad sudaužyta lūpa.
*

nesikankink, su maistu wink.gif gal ir gerai kai profilaktishkai tai naudoji, bet kai jau ishpumpuruoja tai svarbiausia neshlapinti ir terlioti zoviraxu, nes kiti prototipai gal ir pigesni, bet ne tokie veiksmingi... nebent atsirado kas nors naujesnio vaistinese g.gif
jeigu labiau pripazisti naturalius gydymo budus tai bandyk ta beda padziovinti arbatmedzio aliejum
Pingvinukas
QUOTE(Kozete @ 2006 01 05, 15:23)
*

Man irgi labai dažnai būna, ir per abu nėštumus buvo lūpų pūslelinės. O jokie kremai is vaistinių nepadėdavo. Tepdavau šaltalankių aliejumi.
ugniuke
Nestumo pradzioje mane ziauriai kamavo pusleline doh.gif nespedavo viena preit jau kita keldavosi ir dazniausiai ne ant lupu, o ant odos aplink lupas blink.gif
O siaip tai ji man atsiranda kelis kartus per metus, tepuosi zaviraxu smile.gif
džiaugsmelis
aš manau pūslelinė kenkia tada kai yra koks ūmus virusinis susirgimas. juk jos bjaurybės tada tikrai atsiranda. bet juk yra ir kitu priežasčių pvz, nervai apsilaižymas prieš vėją tų lūpų. pvz man kartas nuo karto jos profilaktiškai atsiranda ir aš dėl to nepergyvenu, o mano gydytoja, net pasiūlė siuntimą i genetikos centrą smile.gif.
Elly
Sveikos. Galiu jus nuraminti del puslelines. Mane gydytoja taip isgasdino del apsokusios lupos, kad is to nerimo perskaiciau visa pieinama med. literatura, kreipiausi e-meilu i genetikos centra, bei i dermavenerologa. Tai va ka man pavyko suzinoti. Yra du skirtingi virusai: herpes I-lupu pusleline ir herpes II-lytiniu organu pusleline. Jei siais virusais sergate jau ne pirma karta, tai jaudintis tikrai nereikia, kadangi jusu organizmas jau tiri imuniteta siam virusui ir placenta jo tikrai nepraleos kudikiui. Pavojinga butu jei gimdymo metu virusas butu suaktyvejas (herpes II), nes gimdant naturaliai, galima uzkresti vaikucio akytes, ausytes, smegenis ir t.t. O tada pasekmes kaip raudoniukes (tfu tfu tfu-padauzykit i medi). Bet tokiu atveju daro cerazi.
Pavojingiau, jei virusu uzsikresite nestumo metu nuo infekuoto zmogaus, kadangi organizmas neturi imuniteto nuo sito viruso. Reiketu iskarto kreiptis i savo gydytoja ir dermatovenerologa.
Ramybes delei, jei labai nerimaujate (zinau ka tai reiskia) galite pasidaryti herpes viruso tyrimus, kad zinotumete kuria rusi sio viruso turite. Kartais gimdymo metu gydytoja gali paklausti. Beje, jei pusleline issoko nestumo pradzioje, tai 16-21 savaite galite pasidaryti ir genetini kraujo tyrima AFP del galimu apsigimimu ir organu vystymosi raidos. Siuos tyrimus galima pasidaryti ne tik Vilniuje genetikos centre, bet ir visuose didesniuose miestuose laboratorijoje ENDEMIK. Paslauga mokama, siuntimo nereikia. Genetinis tyrimas kainuoja apie 30-40 Lt. Tiksliai nezinau, nes kai daraisi daugiau tyrimu-pigiau.
Tai va mielosios -bukite ramios, maziau nervinkites, nes nervai gali labiau pakenkti nei tos nelemtos pusleles:)
Amelita
Sveikos nestuke.gif ,

man irgi būna puslelinė ant veiduko t.y. lupyčių, aš jas gydau Acik kremuku 1 g apie 8 lt kainuoja. Tikrai gerai veikia. Nors esu nėštukė, bet jau kelis kartus buvo tokie baubai užpuolę, tik nelabai stipriai, nes iškart pajutus niežulį ant veido lupytės ir pamačius "popą" kaip aš vadinu puslelę, tada staigiai patepu vaistukais ir viskas baigiasi.

Patariu visada savo rankinuke turėtų vaistukų, nes ir porą valandų nepatepta puslelė gali labai pablogėti t.y. išplysti dar daugiau.

Būkit sveikos nestuke.gif
doki
Sveikos. Esu 8 savaičių nestuke.gif ant lupos atsirado šašiukas doh.gif ankščiau irgi budavo pūslelinė, šiaip per metus kokius 2-3 kartus būna. Bet norėjau paklausti iš ankščiau jau turiu kremą "Acyclostad®" 2 g. bet instrukcija seniai išmesta unsure.gif gal kas žinote ar galima nėščiai teti tą kremą ? 4u.gif
Linokas
Kiek zinau ir sake gydytojai, tai pusleline nest. pabaigoj galima gydyti ivairiais tepaliukais, nes jie naudojami isoriskai. O nest. pradzioje gali buti viena is persileidimo priezasciu (kazkoks herpio virusas, kuris naikina vaisiu)
Kerroly
Man pusleline ant lupos pasirode 13 nestumo savaite. Net nebuciau pagalvojusi kad tai pavojinga, nes pusleline pas mane atsiranda 1-2 kartus metuose, bet netycia sutikau savo daktare prekybos centre, tai ji paziurejo i mane ir sako,"Oj, negerai,negerai...." O kas negerai ir nepaaskinotada, tai irgi blioviau 2 dienas, bet po to mane mano seimos gydytoja nuramino, kad jei virusas jau yra mano organizme tai greiciausiai jokiu pasekmiu nebus. Tai ir nebuvo,sunelis gime sveikas ir grazus.

Blogiau buvo,kai pusleline(bjaurybe) pasirode antra diena po gymdymo.Tai cia jau nestukes ziurekit, atsargiai, nes maziukam labai tas virusas pavojingas,jei apsikres, galibut skaudzios pasekmes,nu bet negasdinsiu jusu labai. O as tai prisizliumbiau,negalimabuvo vaikobuciuot,myluot, sukauke istisai, rankas plaut ir plaut reikejo, o durniausia, kad ji pasirode isryt, o as buvau pamirsus,kai nakti maitinau ar buciavau suneli ar ne,o manes gydytoja klause,tai lietet vaika, o man tik asaros bega... ne labai tokie prisiminimai...
Elfiuke
Gal mamytes dar turite geru ziniu apie pusleline, rasykite, pasiskaiciau siek tiek ramiau pasidare. Man 26 nestumo savaite ir prie nosies atsirado pusleline (cia pat ir anksciau pasirodydavo pries nestuma, bet retai) tai pradejau baisiausiai pergyventi verysad.gif Dar internete baisybiu prisiskaiciau, nors daug kur raso, kad jei atsirado ne pirma karta dideles rizikos nera, bet vis tiek neramu.
Ir gal zinote ar butinai reikia gydyti, nes as saltalankiu aliejum tepiu, bet niekuo daugiau, as niekada anksciau negydziau, man savaime greitai praeina, jau ir dabar apdziuvo.
Sekmes visoms 4u.gif
kuskusas
na ir shaunuole, kad apsiraminai thumbup.gif jei ne pirmas kartas, tai ir nera ko bijoti, ash savo nugarine lupu pusleline biggrin.gif tai zoviraxu terliojau, nes anotacijoj nebuvo nieko apie neshtumo kontraindikacijas parashyta ir gydytoja leido, o jei tau ir taip greit dziusta, tai gali procesui pagreitinti arbatmedzio aliejum pateplioti. o pavojinga ji paties gimdymo metu, jei gimdymui reikalingosj "irangoj" atsiranda. tada rekomenduoja cezari, kad vaikiukas neuzsikrestu (ne pati sugalvojau, ginekologe sake mirksiukas.gif ) taip kad miegok ramiai ir gyvenk sveikai, kad imunine nesilptu ir svarbiausia nesinervink!!! tada ir tos pusleles nevargins mirksiukas.gif grazaus laukimo nestuke.gif
zinute777
gal kas gali papasakoti ar kas turejo lupu pusleline pirma karta gyvenime nestumo metu ir kokios buvo pasekmes ? Man deja taip atsitiko... nerandu sau vietos verysad.gif
the one
QUOTE(zinute777 @ 2007 05 02, 10:30)
gal kas gali papasakoti ar kas turejo lupu pusleline pirma karta gyvenime nestumo metu ir kokios buvo pasekmes ? Man deja taip atsitiko...  nerandu sau vietos verysad.gif
*

Sveikute, as tai manau, kaip lemta, taip ir bus. Pvz. as pusleline lupu (tik kad ne virsutiniu blush2.gif ) pries nestuma turejau ne viena karta, ir kai nestumo metu ta bjaurybe atsirado doh.gif , net nepergyvenau (ji atsirado 8sav.), bet kad ir kaip bebutu ji ir nuzude mano zirniuka verysad.gif verysad.gif . O cia visos raso, kad jei ne pirmakart tai nieko tokio. Manu, kad kas kaip priklauso nuo daugelio dalyku. Svarbiausia tiketi, kad viskas bus thumbup.gif . Laikykis ir tikekis geriausio! Jei labai neramu, nueik pas gydytoja po kokios savaiteles nuo to brudo atsiradimo, tegul paziuri ultragarsu. Bet as manu, kad viskas bus ok!!
kuskusas
as esu girdejus, kad jei ta zaraza pusleline atsiranda iki 3 sva tada gali pakenkt, bet jei veliau tai nelabai. matyt uogos virusas buvo labai piktas kad taip ja nuskriaude. o gal ten ne vien virusas kaltas buvo, gal dar kokie nors faktoriai susilipde i viena ir taip liudnai baigesi...
zinute777
QUOTE(uogaaa @ 2007 05 03, 14:16)
Sveikute, as tai manau, kaip lemta, taip ir bus. Pvz. as pusleline lupu (tik kad ne virsutiniu  blush2.gif ) pries nestuma turejau ne viena karta, ir kai nestumo metu ta bjaurybe atsirado  doh.gif , net nepergyvenau (ji atsirado 8sav.), bet kad ir kaip bebutu ji ir nuzude mano zirniuka  verysad.gif  verysad.gif . O cia visos raso, kad jei ne pirmakart tai nieko tokio. Manu, kad kas kaip priklauso nuo daugelio dalyku. Svarbiausia tiketi, kad viskas bus  thumbup.gif . Laikykis ir tikekis geriausio! Jei labai neramu, nueik pas gydytoja po kokios savaiteles nuo to brudo atsiradimo, tegul paziuri ultragarsu. Bet as manu, kad viskas bus ok!!
*

aciu uz palaikyma 4u.gif Gydytoja nuramino, kad jei persirgta vejaraupiaus (cia panasios rusies virusas, tai minimalus antikuniai jau yra organizme), tai jau neturetu buti labai liudnu pasekmiu, o be to 12 nestumo savaite ta nesekme mane aplanke , tai kaip jau turetu buti susiformave pagrindiniai vaikucio organai....
Linkiu tau sklandaus kito nestumo ir sveiko vaikucio 4u.gif

QUOTE(kuskusas @ 2007 05 04, 21:05)
as esu girdejus, kad jei ta zaraza pusleline atsiranda iki 3 sva tada gali pakenkt, bet jei veliau tai nelabai. matyt uogos virusas buvo labai piktas kad taip ja nuskriaude. o gal ten ne vien virusas kaltas buvo, gal dar kokie nors faktoriai susilipde i viena ir taip liudnai baigesi...
*

Iki 3 netumo savaites g.gif man regis pirmam trimestre negerai... g.gif
Uogaaa, kalba apie lytiniu organu pusleline.. tai ta dar pavojingesne nestumo metu doh.gif Rusu literaturoj radau informacija, kad jei ji pasireiskia nestumo pradzioje pirma karta, tai apsigimimu tikimybe net 70 %... gydytojai iskart rekomenduoja daryti valyma...
philipuks
Jezau, cia visko prisiskaiciau, tai leksiu i echoskopa. Man pusleline kiekviena pavasari kartojasi, dabar vel su didziausiu sasu ant lupos vaikstau. Tai negi pakenkti leliukui gali, mums 14 savaiciu g.gif
kuskusas
[Iki 3 netumo savaites  g.gif man regis pirmam trimestre negerai... g.gif
Uogaaa, kalba apie lytiniu organu pusleline.. tai ta dar pavojingesne nestumo metu  doh.gif Rusu literaturoj radau informacija, kad jei ji pasireiskia nestumo pradzioje pirma karta, tai apsigimimu tikimybe net 70 %... gydytojai iskart rekomenduoja daryti valyma...
*

na gal kazka ir painioju, gal ir iki 12 sav blush2.gif bet man kazkodel istrige 3 sav. ax.gif
o del tu pusleliu ishkilimo vietos, tai galai zino... ash savo gydytojos kalsuiau, tai ji sake, kad chi atas pats virusas ir jei jau ji turi, tai jis gali ishkilti betkur... tai gal tas apachios virusiukas jei pavishiuj tai vienokia, o kai jau kazkur giliau "i tunelius" lenda tai gal tada jau skaitosi kitoks? g.gif g.gif g.gif nes man pusleles juosmens srity nugaroj atsiranda, o viena grazia diena eme ir ishkilo "ten" tai nulekiau pas gydytoja su dideliausiais kalusimasi ir paruoshta lazda vyrui, nes galvojau, jau kad tas bus ish kur nors parneshes, nors negalejau tuo patiket....
tai mane ir nuramino, kad vyras mano gerietis, ir tos pusleles shi karta ne ant nugaros ao kitur sau vieta ishsirinko... tai va galvok zmogau ka nori verysad.gif
Ugn*Ine
Kai laukiausi beveik visus mėnesius mane puolė puslelinė...ko galiausiai 7 mėn dar ir ant pilvo iššoko verysad.gif daktarai liepė vaistukus naudoti o dar vaikščiojau su gręsiančiu tai išvis daktarai pergyveno, bet va viskas baigėsi gerai bigsmile.gif
mst
Lupu pusleline tikrai nekenkia (bet tai zenklas, kad organizmas nusilpes), kenkia pusleline ant lytiniu organu 4u.gif
Alchemist
Kiek žinau, lytinių organų pūslelinė perduodama tik lytiniu keliu, na dar jei su pūslelėm ant lūpų TEN prisiliečia blush2.gif ir šis virusas gali įsimesti į smegenis, nužudyt per kelias paras verysad.gif
o dėl paprastosios lūpų pūslelinės - nemaniau niekada, kad ji gali būt pavojinga vaikučiui blink.gif verysad.gif na man nėštumo metu nebuvo iškilę, tik iškart po gimdymo. bet dukrytei neperdaviau tos bjaurybės thumbup.gif
veriru
Kurios nezino ar pirma karta lupu pusleline uzsikrete nestumo metu ar ta bacila seniai gyvena organizme, galiu pasakyti, kad galima tyrima pasidaryti is kraujo. As dariausi Aids centre, bet daro ir kitur .. pagal antikunius nustato ar letinis ar umus virusas.... Nes netumo metu pavojingiausia, jei pirma karta uzsikreciama lupu pusleline nuo sergancio zmogaus ir situacija dar pablogina, jei tai pirmas trimestras....

eladzius
siandien blogiausia man diena peskaiciau foruma 2kart,bandau ramint save listen.gif man jau antra kart tas herpes ant nosies fu kokia bjaurybe. mega_shok.gif kur as taip persalu jetau ir vitaminus geriu ir viska ,o ta bjaurybe limpa ir tiek.Tikiuos mano leliukas bus grazus ir sveikas 2.gif
kuskusas
QUOTE(violete @ 2007 06 06, 14:23)
siandien blogiausia man diena peskaiciau foruma 2kart,bandau ramint save listen.gif man jau antra kart tas herpes ant nosies fu kokia bjaurybe. mega_shok.gif kur as taip persalu jetau ir vitaminus geriu ir viska ,o ta bjaurybe limpa ir tiek.Tikiuos mano leliukas bus grazus ir sveikas 2.gif
*

mirksiukas.gif ir grazus ir sveikas ir protingas!!! tik tu maziau save terorizuok, nes neaishku kas baisiau, ar mamos stresas ir grauzimasis ir visoks kitoks blogas dalykas ne vien pilvukui bet ir jo kvarterantui, ar kazkokia bacila, kuri jau nebe pirma karta ishropoja pakvepuot grynu oru. beja, ropoja ne tik nuo streso, ir vitaminu trukumo, bet ir nuo uv spinduliu, taip kad bishkiuka ir ju privenk. thumbup.gif viskas bus gerai nestuke.gif
brasta
As siandien irgi visa pikta ir nelaiminga. Atsikeliau ir pamaciau ta nelemta puslele ant lupos. Nuejau i vaistine, paprasiau vaistu. Dar paklausiau, ar nestuke.gif galima. Ta ziople pasklaide instrukcija ir pareiske, kad nieko neparasyta, tai reiskia galima.
O kai pati ramiai viska perskaiciau, tai radau, kad nestuke.gif negalima. Tai dabar ir nezinau ka daryti.
Tiesa, mane ispejo, kad nebuti ant saules, nes saule skatina ju didejima ir gali atsirasti daugiau.
veriru
QUOTE(Asta S. @ 2007 06 07, 07:40)
As siandien irgi visa pikta ir nelaiminga. Atsikeliau ir pamaciau ta nelemta puslele ant lupos. Nuejau i vaistine, paprasiau vaistu. Dar paklausiau, ar nestuke.gif galima. Ta ziople pasklaide instrukcija ir pareiske, kad nieko neparasyta, tai reiskia galima.
O kai pati ramiai viska perskaiciau, tai radau, kad nestuke.gif negalima. Tai dabar ir nezinau ka daryti.
Tiesa, mane ispejo, kad nebuti ant saules, nes saule skatina ju didejima ir gali atsirasti daugiau.
*

nestumo metu Zovirax gydytojai rekomenduoja vartoti nuo puslelines mirksiukas.gif
Laurylia
taip taip.. man dar tik 16 savaite,.o as ta dziauigsma jau trecia karta turiu... dabar dar ir ausu uzdegima su sloga. SUPER. kiek skaitinejau apie tuos herpes, tai blogai, blogai, o kas blogai, tai ir neradau normaliai... kadangi ir iki nestumo su herpiu draugai buvom, tai nepergyvenu, viskas bus ok smile.gif
pavasarinė
QUOTE(Laurylia @ 2007 06 11, 12:58)
taip taip.. man dar tik 16 savaite,.o as ta dziauigsma jau trecia karta turiu... dabar dar ir ausu uzdegima su sloga. SUPER. kiek skaitinejau apie tuos herpes, tai blogai, blogai, o kas blogai, tai ir neradau normaliai... kadangi ir iki nestumo su herpiu draugai buvom, tai nepergyvenu, viskas bus ok smile.gif
*

Man irgi buvo lygiai tokia pat sitacija. Iki 18 sav. 5 k. iškilo herpesas ant lūpos, nosy. Irgi puldavau viską skaitinėti, o vienareikšmiško atsakymo taip ir neradau. Labiausiai nuramino vienas gyd. pasakęs, kad jei ir prieš nėštumą iškildavo lūpų pūslelinė- baimintis neverta. Tiesiog nėštumas- iššūkis organizmui, kai krenta imunitetas, persitvarko hormonai ir t.t. Todėl ir tas bjaurybė tampa aktyvesnis. Svarbu nesinervuoti ir dar labiau nesekinti organizmo. Ir iš tiesų: lelius gimė sveikas ir drūtas smile.gif
P.S. O nėščiųjų sloga mane kankino iki nėštumo pabaigos. Nors pradžioje galvojau, kad peršalau, nes ir ausį ir galvą skaudėjo ir t.t.smile.gif
Bufeto vedėja
as pusleline jau seniai turiu, bet tik pastojau, tai turbut iki 13tos savaites ji spejo iskilti du kartus, atrode nei is sio, nei is to doh.gif irgi nervinausi truputuka...bet paskui kaip dingo, taip dingo, va jau finiso tiesiojoje, o puslelines nebebuvo ne kartelio unsure.gif manau organizmas tiesiog sureagavo i nestuma, o paskui susitvarke su tuo virusu ir vsio...tikiuosi kad mazems mano viskas gerai wub.gif
Flump
na va man 37 savaites ir iskilo pusleline. sakes pries pat gala. vis bijau, kad jeigu pagimdysiu staiga (o taip gali atsitikt bet kada) tai negalesiu vaikelio net pabuciuot ir isvis su ta puslele ant lupos kazkaip nuotaika subjura. savijauta bjauri nieko nesinori ir t.t.
kaip taip jauciantis as galesiu dziaugtis. tikiuosi praeis greitai.
the one
QUOTE(Flump @ 2007 06 27, 22:12)
na va man 37 savaites ir iskilo pusleline. sakes pries pat gala. vis bijau, kad jeigu pagimdysiu staiga (o taip gali atsitikt bet kada) tai negalesiu vaikelio net pabuciuot ir isvis su ta puslele ant lupos kazkaip nuotaika subjura. savijauta bjauri nieko nesinori ir t.t.
kaip taip jauciantis as galesiu dziaugtis. tikiuosi praeis greitai.
*

Nepergyvenk, viskas bus ok! Pasitepk tepaliuku, kad greiciau praeitu mirksiukas.gif . Man kai ji atsiranda, tai irgi nuotaika subjursta labai doh.gif . Sekmes 4u.gif
pliusiukas
va tai turiu beda. kartas nuo karto atsiranda ta nelemta pusleline, o dabar kaip laukiuosi tai ne tik ant lupu, bet ant skruosto persimete...
baisu ir vitaminus vartoju ir pan. o cia "isitaise grazuole".
kaip kovojate pajute pirmuosius simptomus?
Nestee
QUOTE(jolitai.v. @ 2007 10 23, 12:25)
va tai turiu beda. kartas nuo karto atsiranda ta nelemta pusleline, o dabar kaip laukiuosi tai ne tik ant lupu, bet ant skruosto persimete...
baisu ir vitaminus vartoju ir pan. o cia "isitaise grazuole".
kaip  kovojate pajute pirmuosius simptomus?
*

As ir turiu sia problemele verysad.gif Dabar tepliojuos visokiais tepaliukais "aciclovir" ir t.t... Man taip iskyla ant lupu,kad net prasiziot negaliu verysad.gif .Bet kai buvau nescia,tai netepdavau,nes gydytoja sake,kad negalima,tai pasitepdavau dantu pasta ir viskas g.gif .Be to pabandziau ta nauja pleistriuka,tai likau labai patenkinta thumbup.gif
pliusiukas
QUOTE(Nestee @ 2007 10 23, 14:49)
As ir turiu sia problemele verysad.gif Dabar tepliojuos visokiais tepaliukais "aciclovir" ir t.t... Man taip iskyla ant lupu,kad net prasiziot negaliu verysad.gif .Bet kai buvau nescia,tai netepdavau,nes gydytoja sake,kad negalima,tai pasitepdavau dantu pasta ir viskas g.gif .Be to pabandziau ta nauja pleistriuka,tai likau labai patenkinta thumbup.gif
*

o kas cia per pleistriukas? net neesu girdejus g.gif
irmaliet
Pries 2 savaites po nosim žaizda atsirado: neaišku ar ten ar pas mane pusleline buvo ar ne, bet vaistininke pasiule - cinko oksido tepalo. po savaitės viskas baigėsi.

sėkmės
Meina
tepaliukas acic, degtinės kompresiukai 4u.gif
Pinciliukas
turiu ir as si virusa ir sekmingiausiai kovot sekasi su cesnako skilteliu kompresiukasi- tiesiog plonai labai atpjauti cesnako ir deti ant iskilusios pusleles, kai issdziusta gabaliukas - vel ji keisti nauju, nudegina labai gerai ir neplinta ta zaizdele tolyn. aisku, labai svarbu tik pajutis pirmuosisu dilgciojimus deginimus tai daryti. o jau palaikymui gydymo vartoju acic tepaliuka.taip pat pravartu pirmom dienom isgerti po 1 gr vitamino C, paprastai vienoje tableteje yra 500 mg, tai gerti po pora tableciu.
pliusiukas
QUOTE(Pinciliukas @ 2007 10 28, 21:59)
turiu ir as si virusa ir sekmingiausiai kovot sekasi  su cesnako skilteliu kompresiukasi- tiesiog plonai labai atpjauti cesnako ir deti ant iskilusios pusleles, kai issdziusta gabaliukas - vel ji keisti nauju, nudegina labai gerai ir neplinta ta zaizdele tolyn. aisku, labai svarbu tik pajutis pirmuosisu dilgciojimus deginimus tai daryti. o jau palaikymui gydymo vartoju acic tepaliuka.taip pat pravartu pirmom dienom isgerti po 1 gr vitamino C, paprastai vienoje tableteje yra 500 mg, tai gerti po pora tableciu.
*

va cia tai geras... reikes isbandyti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.