cia daug diskutuojama apie aukles ir ju elgesi.as noreciau pabendrauti tiek su teveliais tiek ir su auklemis. labai keista ,kad aukles savoka yra iskraipoma.jau vien tai kad is jos norima visko. buti aukle ,namu seimininke ,vireja ,skalbeja,lygintoja, slaugytoja.o kada gi tai auklei lieka laiko uzsiimti su jusu maziuku.man labai keista ,kai teveliai piktinasi aukliu atlyginimais. ar zinote_________ nori tureti-reikia moketi!
 ir ka, jeigu mamyte nori papildomus, kad darbus atliktu, kas blogo? Kaip mamyte sugeba suspeti, buti mama, seimininke, zmona ir dirbti? O atlyginimas tai dvieju zmoniu susitarimas nieks juk prievarta nieko nevercia, nepatinka nereikia eiti dirbti...O jeigu as moku tai ir geru paslaugu noriu ir tokiu kokiu as noriu, nes as moku. Pas mane kai kurie atvede teveliai net susitare del papildomu paslaugu, kad ten kazka nueiti ir nupirkti parduotuveje, kodel as turiu priestarauti jeigu jie taip nori ir mane tenkina kiek jie uz tai sumoka..."Kas moka pinigus tas ir muzika uzsako" tokia patarle yra
Na jei teveliai ir busima aukle sutaria,kad uz tas papildomas paslaugas sumokes,o auklei tai tinka,tai viskas gerai.Bet..............jeigu teveliai reikalauja uz ta pacia suma plauti grindis ir tvarkyti kambarius,tada  Juk pvz i buhalteres pareigas neieina gridu plovimas,juk plaunant grindis nukentetu pagrindinis jos darbas,nebent tai butu atliekama po darbo,bet tada jau turetu buti susitarimo reikalas.O siaip tai is tiesu plaunant grindis,lyginant,ir tvarkant kambarius nukencia pagrindinis aukle darbas------------priziureti vaikuti,uzsiimti su juo,zaisti ir t.t.O tai,kad mama viska suspeja buti mama,namu seiminike,dirbti tai juk niekas netikrina ar atliekama visa tai kokybiskai,juk mama tada igyja teise buti uzsiemusi,buti pavargusi ir t.t.,o dirbant aukle taip nepasiteisinsi ir vaikui nepasakysi-----------"vaikeli,siandien ploviau grindis,lyginau tavo teveliu drabuzelius,gaminau jiems vakariene,tad as esu pavargusi,eik ir pazaisk vienas  "
Kad ir kaip bunu pavargus, niekada neatsakau vaikui, nes tai yra juk VAIKAS....Ir negi miegant vaikuciui negalima pasitvarkyti...nemanau, kad buna labai daug to darbo, dazniausia 2-3 kambariai, man uztenka 1-2h. Netikiu, kad mamytes vercia visus kampus, vonia, WC isblizginti, tikriausia minimaliai, kad nebutu betvarke...ir tai dazniausia aptariama pacioje idarbinimo pradzioje.... O del palyginimo su buhalteres...buvo laikas karjera pradejau butent buhaltere  savo stala ir darbo vieta susitvarkydavau pati, valytojos neprileisdavau, nes nenorejau, kad popieriukus man sumaisytu, per rudens sezona ar ziema kampe ir sluota turejau, nes tikrai nebudavo malonu laukti vakaro pritrepsetoje patalpoje...ir ka rankos nenukrito, ir karjera pasidariau tai reiskia darbo kokybe irgi gera buvo  beje nieks man papildomai uz tai nemokejo...tai iseina isnaudojo
QUOTE(Droka @ 2007 04 20, 19:45) Kad ir kaip bunu pavargus, niekada neatsakau vaikui, nes tai yra juk VAIKAS....Ir negi miegant vaikuciui negalima pasitvarkyti...nemanau, kad buna labai daug to darbo, dazniausia 2-3 kambariai, man uztenka 1-2h. Netikiu, kad mamytes vercia visus kampus, vonia, WC isblizginti, tikriausia minimaliai, kad nebutu betvarke...ir tai dazniausia aptariama pacioje idarbinimo pradzioje.... O del palyginimo su buhalteres...buvo laikas karjera pradejau butent buhaltere  savo stala ir darbo vieta susitvarkydavau pati, valytojos neprileisdavau, nes nenorejau, kad popieriukus man sumaisytu, per rudens sezona ar ziema kampe ir sluota turejau, nes tikrai nebudavo malonu laukti vakaro pritrepsetoje patalpoje...ir ka rankos nenukrito, ir karjera pasidariau tai reiskia darbo kokybe irgi gera buvo  beje nieks man papildomai uz tai nemokejo...tai iseina isnaudojo  Pilnai sutinku,kad rankos nenutruks.As pati dirbau 6 metus vadovaujama darba ir jei reikedavo paimdavau sluota i rankas ir issiplaudavau savo kabineta.Bet nereikia i viena vieta suplakti visu darbu.O ir isnaudojamai neverta buti,kad ir kaip ten bebtutu,juk kiekvienas norime atlikti savo darba.Taip protinga ir darbsti aukle vaikui miegant apsitvarkys,bet jei vaikutis nemiega 1-2,kai kurie po pusvalanduka miega.O kur dar atokvepio pertraukele i ta pusvalanduka isprausti,nesneku apie pietu pavalgyma. Kaip suprantu tema yra ne apie tai,kad aukle gali ir protingai savo laika suplanuoti ir namie apsitvarkyti,bet apie per prievarta brukamus darbus-----maisto gaminima,lyginima,namu seiminikes pareigas,ir t.t.Cia du skirtingi dalykai.
 o jeigu atvirai nesuprantu kokia PRIEVARTA, jei sutinka dirbti tai sutinka, jeigu ne tai ne, kokia dar prievarta  ? Nenoriu negaminsiu galiu juk is tos seimos iseiti, tuo labiau, kad aukliu paklausa didziule....tai nera vergija ar parsidaviau (pasirasiau kontrakta) ir PRIVALAU dirbti  . Juk visi darom savo noru viska, laisvoje salyje gyvenam
QUOTE(Droka @ 2007 04 20, 20:15)  o jeigu atvirai nesuprantu kokia PRIEVARTA, jei sutinka dirbti tai sutinka, jeigu ne tai ne, kokia dar prievarta  ? Nenoriu negaminsiu galiu juk is tos seimos iseiti, tuo labiau, kad aukliu paklausa didziule....tai nera vergija ar parsidaviau (pasirasiau kontrakta) ir PRIVALAU dirbti  . Juk visi darom savo noru viska, laisvoje salyje gyvenam  Na buna juk jaunu merginu,kurios nedrista pasakyti,kad apkrautos darbais,kuriomis teveliai ir naudojasi.Kas cia keisto.
organzza
2007 04 21, 20:54
man atrodo,kad autore kalba apie tai,kai pasamdoma aukle buti su vaiku,o jau paskui dar pradedama is jos reikalauti ir kt. paslaugu, uz tai papildomai nesumokejus. O tai jau yra nesazininga is darbdaviu puses
Spragtukas
2007 04 21, 21:52
QUOTE(DangeD @ 2007 04 20, 16:05) cia daug diskutuojama apie aukles ir ju elgesi.as noreciau pabendrauti tiek su teveliais tiek ir su auklemis. labai keista ,kad aukles savoka yra iskraipoma.jau vien tai kad is jos norima visko. buti aukle ,namu seimininke ,vireja ,skalbeja,lygintoja, slaugytoja.o kada gi tai auklei lieka laiko uzsiimti su jusu maziuku.man labai keista ,kai teveliai piktinasi aukliu atlyginimais. ar zinote_________ nori tureti-reikia moketi!Tai ta pati butu galima pasakyt darbdaviams: nori tureti kvalifikuota darbuotoja, mokek tiek kiek jis jauciasi esas vertas/reikalauja. kazi, ar daug tokiu yra pas mus LT? pastaruoju metu ieskausi darbo ir prasau tiek, kad man apsimoketu dirbti (auklei juk irgi teks moketi pagaliau  ), tai ka jus sau manot - kol kas nesutikau darbdavio, kuris tiek moketu  o noriu tikrai ne "kosminio" atlygio uz padarytus darbus... aisku, cia ne i tema siek tiek "pavariau", bet i tema tai, jog klausimas, kaip uzdirbti tiek, kad nebutu prabanga auklei moketi tokius pinigelius, apie kuriuos diskutuojama kt. temose? dabar kai paklausai, neissilavinusi aukle gauna daugiau nei kelis diplomus turinti mama
knielita
2007 04 23, 11:17
As aukles darba suprantu kaip vaiko prieziura kol manes nebus. I tai irasau: maisto pasildyma (jis pagamintas mano pacios), pamigdymas, i lauka isvedimas, zaidimai ir vaiko zaislu sutvarkymas kai nebezaidziama (t.y. namai paliekami tokie kokie buvo rasti ryte). Pradzioje viskas buvo labai grazu, taciau ilgainiui pradejau aukles prasyti susiplauti savo indus paliktus kriaukleje, vakare bent kiek sutvarkyti kambari nuo besimetanciu kaladeliu ir masinu kruvos. Deja, tai buvo suprantama kaip paildomu pareigu uzkrovimas, nors pradzioje apie tai esam kalbeje. Del papildomu darbu nesitariau, bet jei tektu manau mokeciau papildomai. Nors ir paciai sunku susivokti kaip galima priziureti, zaisti su vaiku kai tuo pat metu maisai puoda ar kilimus siurbi? Nesakau, naujoji musu auklyte kartais pati pagamina valgi vaikui (mums nebent lieka nuo vaiko) bet ir tuo atveju jei as nespeju arba paprasau. Papildomai uz tai jai nemoku, nes esam sutarusios, kad jei nespeciau ji pagamintu pietus vaikui, nors siaip stengiuosi, kad jie butu paruosti mano pacios. Papildyta:QUOTE(Spragtukas @ 2007 04 21, 21:52) Tai ta pati butu galima pasakyt darbdaviams: nori tureti kvalifikuota darbuotoja, mokek tiek kiek jis jauciasi esas vertas/reikalauja. kazi, ar daug tokiu yra pas mus LT? pastaruoju metu ieskausi darbo ir prasau tiek, kad man apsimoketu dirbti (auklei juk irgi teks moketi pagaliau  ), tai ka jus sau manot - kol kas nesutikau darbdavio, kuris tiek moketu  o noriu tikrai ne "kosminio" atlygio uz padarytus darbus... aisku, cia ne i tema siek tiek "pavariau", bet i tema tai, jog klausimas, kaip uzdirbti tiek, kad nebutu prabanga auklei moketi tokius pinigelius, apie kuriuos diskutuojama kt. temose? dabar kai paklausai, neissilavinusi aukle gauna daugiau nei kelis diplomus turinti mama  Baisu, bet taip yra  Nors darbas su vaiku labai sunkus ir atsakingas. Musiske aukle prase daugiau nei musu rajone kitos dirbancios moterys, bet sutinku tiek moket, jauciu mokeciau ir daugiau jei prasytu, nes tai super zmogus, puiki drauge sunui, labai butu sunku, jei ji atsisakytu pas mus dirbti.
Pangasija
2007 04 26, 11:10
gal ne visai į temą, bet va kieme tokią istoriją išgirdau. žmonės samdė auklę dviejų metų vaikui ir turėjo šuniuką spanielį. tai auklės niekaip negalėjo įprašyt kad išvestų šunį pasivaikščiot tuo pačiu metu kai su vaiku į lauką eina. argumentas: "nemyliu šunų". kadangi su aukle ten kažkokie ypatingi santykiai, kad jie nenorėjo su ja pyktis, tai teko parduoti šuniuką.
QUOTE(Dios @ 2007 04 26, 12:10) gal ne visai į temą, bet va kieme tokią istoriją išgirdau. žmonės samdė auklę dviejų metų vaikui ir turėjo šuniuką spanielį. tai auklės niekaip negalėjo įprašyt kad išvestų šunį pasivaikščiot tuo pačiu metu kai su vaiku į lauką eina. argumentas: "nemyliu šunų". kadangi su aukle ten kažkokie ypatingi santykiai, kad jie nenorėjo su ja pyktis, tai teko parduoti šuniuką.  O kodėl jie patys negalėjo jo išvesti
Pangasija
2007 04 26, 12:47
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 04 26, 12:40) šuniukas buvo nedidelis, ir jam tikrai "tik ryte ir vakare" neužtenka. aišku, gal ir nelabai gerai žmonės pagalvojo (nes šuo ir kai didesnis -- visą dieną vienas uždarytas jis kenčia), o gal auklei nedamokėjo -- gal būt porą litų daugiau primetę, ir būtų auklė tą šunį paganius. durna situacija gavosi ir tiek...
QUOTE(Dios @ 2007 04 26, 14:47) šuniukas buvo nedidelis, ir jam tikrai "tik ryte ir vakare" neužtenka. aišku, gal ir nelabai gerai žmonės pagalvojo (nes šuo ir kai didesnis -- visą dieną vienas uždarytas jis kenčia), o gal auklei nedamokėjo -- gal būt porą litų daugiau primetę, ir būtų auklė tą šunį paganius. durna situacija gavosi ir tiek... PATI TUREJAU AMERIKIECIU KOKER SPANIELI,PAPRASTOM DIENOM UZTENKA TIKRAI RYTE IR VAKARE,O VELAI VAKARE DAR GALIMA PRIES MIEGA IR ILGIAU PAVAISKCIOTI.BEJE KAI TUREJAU SUNI,TUO METU PATI DIRBAU,TUREJAU MAZA VAIKA IR DAR RYTAIS KROSIUKA STADIONE PABEGIODAVAU SU SUNIMI :superZMONES SUAUGE IR TURI SUPRASTI KOKIA ATSAKOMYBE PRISIIMA PIRKDAMI SUNIUKA.MAN TAI NEZMONISKA,KAI ATIDUODA KAIP KOKI NEREIKALINGA DAIKTA,VISGI GYVAS PADARAS IR TURINTIS PRIERAISUMA SAVO JAUSMUS IR T.T.
kasiopeja
2007 04 26, 13:15
QUOTE(Spragtukas @ 2007 04 21, 19:52) pastaruoju metu ieskausi darbo ir prasau tiek, kad man apsimoketu dirbti (auklei juk irgi teks moketi pagaliau  ), tai ka jus sau manot - kol kas nesutikau darbdavio, kuris tiek moketu  o noriu tikrai ne "kosminio" atlygio uz padarytus darbus... aisku, cia ne i tema siek tiek "pavariau", bet i tema tai, jog klausimas, kaip uzdirbti tiek, kad nebutu prabanga auklei moketi tokius pinigelius, apie kuriuos diskutuojama kt. temose? Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?
Pangasija
2007 04 26, 14:13
dėl šuniuko, tai jam ten gerai baigėsi -- grįžo pas žmones iš kurių pirktas buvo, ir jie labai džiaugiasi jį atgal gavę. tik keistas pavyzdys tėvų ir auklės negalėjimo susitart. ten buvo bėda ne vien dėl to šuns išvedimo, bet apskritai auklės priešiškumo šuniui.
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 14:15) Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?  na va matote stai tau ir papildomos paslaugos is aukles puses.o jei ta aukle paniskai bijo sunu.... bet cia jau kitas dalykas, as manau siuo atveju kalta pati aukle.mate gi kai atejo i sita seima,kad ten yra gyvunelis.beje matau ji yra besirde.jei gali ziureti kaip sunelis kencia iki vakaro.
QUOTE(DangeD @ 2007 04 27, 08:26) na va matote stai tau ir papildomos paslaugos is aukles puses.o jei ta aukle paniskai bijo sunu.... bet cia jau kitas dalykas, as manau siuo atveju kalta pati aukle.mate gi kai atejo i sita seima,kad ten yra gyvunelis.beje matau ji yra besirde.jei gali ziureti kaip sunelis kencia iki vakaro.  tai gal pirmoje vietoje teveliai besirdziai,kad atidave auginta suneli,tik todel,kad patys nesugeba isvesti i laukuti
Spragtukas
2007 04 27, 13:47
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 13:15) Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?  Nei viena, nei kita apie ka rasai...  Paprasciausiai nepamastei, kad i lopseli vaikas priimamas ne anksciau nei nuo 1.3-1.6 m., o i darba tenka, deja, daznai grizti anksciau  todel ir samdome aukles.O kai ateina laikas lopseliams ir darzeliams, dauguma tevu pasirenka sias istaigas. Beje, o kai vaikas suserga ir serga 2 sav. per menesi, irgi manai, kad mados ar principo reikalas aukle samdyt? as nemanau Papildyta:Beje, man tai savo ruoztu keista girdeti samprotavimus, kad va, aukle tai turi uzdirbti, o tevai, ja islaikantys, tai...
QUOTE(DangeD @ 2007 04 20, 17:05) cia daug diskutuojama apie aukles ir ju elgesi.as noreciau pabendrauti tiek su teveliais tiek ir su auklemis. labai keista ,kad aukles savoka yra iskraipoma.jau vien tai kad is jos norima visko. buti aukle ,namu seimininke ,vireja ,skalbeja,lygintoja, slaugytoja.o kada gi tai auklei lieka laiko uzsiimti su jusu maziuku.man labai keista ,kai teveliai piktinasi aukliu atlyginimais. ar zinote_________ nori tureti-reikia moketi!  Tai pala, čia apie ką kalba - apie tai, kad jei auklė dirbs papildomus darbus, tai jai tiesiog fiziškai neliks laiko užsiimti su vaiku, ar apie tai, kad prašo, bet nesumoka, o sumokėjus to liko su vaiku užsiimti atsirastų? Beje, slaugytoja auklė būti privalo - o jei jos žiūrimas vaikas susirgs? Skalbėja ir lygintoja būti turbūt retai kas prašo, gi šiais laikais yra skalbimo mašinos... Tai nebent gali paprašyt valgyt padaryt ir grindis iššluot. Fiziškai vaikui laiko likti turėtų  O apskritai, tai paprasta - ateina auklė darbintis, ir susitaria, ką dirbs, ko ne...
ynksster
2007 05 11, 14:11
As, kai dirbau aukle tai tikrai palikdavau namus tokius kokius rasdavau, suplaudavau ir indus, bet buvo keli kartai kai to nepadariau, nes nespejau visai Manes prase, kad tik priziureciau mazyle, kad nereiks jai ir valgyti daryti ir jiems nereiks. Mazylei tai man ir paciai buvo nesunku daryti, nes ne visada ji palikta maista suvalgydavo  Isranki buvo labai Nors neprase, bet ir kambarius aptvarkydavau, juk nesunku buvo ir kai miegodavo nebudavo ka veikt  Tik va vieno ko negalejau, nors zinojau kad noretu, tai pagaminti valgi. Nesijauciau tokia kulinare, kad itikciau, tai kazkaip geda buvo daryti, o eksperimentams laiko nebuvo, budavo taip kad ir pati nevalgius grizdavau namo, o pakeliui prisimindavau, kad dar nieko nevalgiau Bet del ruosos darbu tikrai nera sunku, jei tik yra laisvo laiko ir noro  Tik man atrodo, kad man paciai butu nesmagu, jei buciau mama ir mano palikta bardaka  turetu kazkas tvarkyti  Juk dazniausiai tai aukle su mazyliu visu kambariu nesuvercia, dazniausiai turi zaidimu ir miego vietas  Ir svarbiausia, kad butu pasakyta apie tai, kad po to nebutu taip, kad lyg ir nesake, kad turi visus kambarius sutvarkyti, o po to matysi nepatenkinta mamytes veida ir gal priekaistu, kad galejai sutvarkyti, tada ir paciai nesmagu net pries tevelius
Spragtukas
2007 05 11, 22:56
QUOTE(ynksster @ 2007 05 11, 14:11) As, kai dirbau aukle tai tikrai palikdavau namus tokius kokius rasdavau, suplaudavau ir indus, bet buvo keli kartai kai to nepadariau, nes nespejau visai Manes prase, kad tik priziureciau mazyle, kad nereiks jai ir valgyti daryti ir jiems nereiks. Mazylei tai man ir paciai buvo nesunku daryti, nes ne visada ji palikta maista suvalgydavo  Isranki buvo labai Nors neprase, bet ir kambarius aptvarkydavau, juk nesunku buvo ir kai miegodavo nebudavo ka veikt  Tik va vieno ko negalejau, nors zinojau kad noretu, tai pagaminti valgi. Nesijauciau tokia kulinare, kad itikciau, tai kazkaip geda buvo daryti, o eksperimentams laiko nebuvo, budavo taip kad ir pati nevalgius grizdavau namo, o pakeliui prisimindavau, kad dar nieko nevalgiau Bet del ruosos darbu tikrai nera sunku, jei tik yra laisvo laiko ir noro  Tik man atrodo, kad man paciai butu nesmagu, jei buciau mama ir mano palikta bardaka  turetu kazkas tvarkyti Juk dazniausiai tai aukle su mazyliu visu kambariu nesuvercia, dazniausiai turi zaidimu ir miego vietas  Ir svarbiausia, kad butu pasakyta apie tai, kad po to nebutu taip, kad lyg ir nesake, kad turi visus kambarius sutvarkyti, o po to matysi nepatenkinta mamytes veida ir gal priekaistu, kad galejai sutvarkyti, tada ir paciai nesmagu net pries tevelius  Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega
AlfredaK
2007 05 14, 13:50
paskaičius visus skyrelius apie aukles labai ebejoju ar auklė apkritai yra žmogus. O jei jau žmogus, tai tik su žmogaus, kaip gyvūno pavadinimu. Pagal mamytes tai auklės yra vagys, nuodytojos, narkomanės ir visokie kitokie degradavę žmonės. Kitaip sakant kaip tik tai kam vaikus ir galima palikti- pageidautina paroms. Tai va čia apie teises- nu kokios dar teisės tokiems degradams  . Užtenka kad jos dar pas jus ką nors suvalgo, o dar jūsų san, mazgais naudojasi.  . o va pareigos tai jau yra žinoma- sutvarkyt, išvirt iškept, su vaiku lavintis, bendrauti draugauti, skalbti lyginti, koncervuoti, poliruoti , tinkuoti,VALERIJONŲ negerti, nu žodžiu
QUOTE(Spragtukas @ 2007 05 12, 00:56) Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega  Na vaikas vaikui nelygu.Mano sunus ramus geras buvo nieko neversdavo ir per stalcius ar spinteles nelandziodavo,o dukra  sakyk jai nesakes kaip ji nores taip ir padarys eina per kambarius ir krausto viska,vos speji deti atgal jei dar speji
ynksster
2007 05 17, 16:00
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 05 17, 15:23) Na vaikas vaikui nelygu.Mano sunus ramus geras buvo nieko neversdavo ir per stalcius ar spinteles nelandziodavo,o dukra  sakyk jai nesakes kaip ji nores taip ir padarys eina per kambarius ir krausto viska,vos speji deti atgal jei dar speji  O man patinka, kai maziukai yra smalsus, net gi kai ir rausia viska, juk reikia jiems supanti pasauli pazinti  O po to pats samgumas, kai kartu eini ir kalbi, rodai kaip reikia atgal sudeti, tvarkyti. Malonu matyti kai i tave tokiomis garziomis, susizavejusimis ir smalsiomis akytemis pasiziuri, pakelia daikta ir deda i vieta, vis pasitikslindama pakeldama akytes ar gerai daro, o tada svarbiausia dalis pagirti, katuciais paploti, ir galvyte paglostyti As tai taip pasiilgstu savo priziuretos mergytes, tai kai tik galim susitinkam, nuostabi mergaite  Kiekvienas vaikutis ismoko nauju dalyku, savrbiausia juos pamilti ir suprasti  O kaip gerai pasakiau
QUOTE(ynksster @ 2007 05 17, 18:00) O man patinka, kai maziukai yra smalsus, net gi kai ir rausia viska, juk reikia jiems supanti pasauli pazinti  O po to pats samgumas, kai kartu eini ir kalbi, rodai kaip reikia atgal sudeti, tvarkyti. Malonu matyti kai i tave tokiomis garziomis, susizavejusimis ir smalsiomis akytemis pasiziuri, pakelia daikta ir deda i vieta, vis pasitikslindama pakeldama akytes ar gerai daro, o tada svarbiausia dalis pagirti, katuciais paploti, ir galvyte paglostyti As tai taip pasiilgstu savo priziuretos mergytes, tai kai tik galim susitinkam, nuostabi mergaite  Kiekvienas vaikutis ismoko nauju dalyku, savrbiausia juos pamilti ir suprasti  O kaip gerai pasakiau  Na matai mano mergina tik isskirtiniais atvejais isverstus daiktus atgal padeda
QUOTE(Spragtukas @ 2007 05 12, 00:56) Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega  Na taip... Mano metinuke ismoko trirati prisistumt prie sekcijos,kad galetu pasistoti ant sedynes ir atsidaryti sekcijos stalciuka  O jei dar kai miega SM atsidarau,tai vyras grizes klausia, ar cia mes dviese sugebejom viska taip sujaukt,ar visa vaiku darzeli buvom i svecius pasikviete Bet nukrypom nuo temos Papildyta:QUOTE(AlfredaK @ 2007 05 14, 15:50) paskaičius visus skyrelius apie aukles labai ebejoju ar auklė apkritai yra žmogus. O jei jau žmogus, tai tik su žmogaus, kaip gyvūno pavadinimu. Pagal mamytes tai auklės yra vagys, nuodytojos, narkomanės ir visokie kitokie degradavę žmonės. Kitaip sakant kaip tik tai kam vaikus ir galima palikti- pageidautina paroms. Tai va čia apie teises- nu kokios dar teisės tokiems degradams  . Užtenka kad jos dar pas jus ką nors suvalgo, o dar jūsų san, mazgais naudojasi.  . o va pareigos tai jau yra žinoma- sutvarkyt, išvirt iškept, su vaiku lavintis, bendrauti draugauti, skalbti lyginti, koncervuoti, poliruoti , tinkuoti,VALERIJONŲ negerti, nu žodžiu  Stipriai pasakyta. Su gera ironijos doze,bet ir teisingai... Gaila,kad ne visi zmones yra saziningi,tvarkingi ir dori. Kai pirma karta tave apgauna, supranti,kad ne visi verti pasitikejimo,toli grazu ne kiekvienam gali patiketi savo brangiausia turta - vaika. O irodyti,kad esi vertas pasitikejimo,turbut taip pat sunku,kaip ir pasitiketi kitu zmogum
sandddra
2007 05 22, 07:33
QUOTE(Droka @ 2007 04 20, 17:45)  ir ka, jeigu mamyte nori papildomus, kad darbus atliktu, kas blogo? Kaip mamyte sugeba suspeti, buti mama, seimininke, zmona ir dirbti? Mamyte tai ne tas pats kas auklė  Auklės pagrindinės pareigos rūpintis vaiku, o visą kitą pagal susitarimą  Ir jokiu būdu nereikia reikalaut iš jos, kad namus tvarkytų, lygintų ir pan., jei jai už tai nemokate... O auklė ką priteršia žaisdama su vaiku, maitindama vaiką, tai privalo sutvarkyt...
Spragtukas
2007 05 22, 09:16
Ne i tema, bet aciu moderatorei, kad sutvarke sita tema, nebeliko bereikalingu repliku ir svaiciojimu
Rodinka
2007 05 25, 10:05
Mano atveju aukle priziuri sunu (pamaitinti, pasivaikscioti, pazaisti ir t.t.), suplauna indus, sutvarko namus, islygina skalbinius...  Nors taremes tik del vaiko, bet - kaip jis sako, "man nesunku, kol mazius miega". Jau dukart atlyginima didinau  As tai net nespeju tiek nuveikti, budama viena su maziumi namie, kiek ji - bet as prie kompo sedziu laisvalaikiu  Kaip sako "islyginti drabuziai, sutvarkyti namai ir skanus garuojantys pietus ant stalo - aiskus sugedusio kompiuterio pozymiai"
exxxzotika
2007 06 18, 14:50
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 14:15) Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada? 
Mano manymu, aukle turi rupintis vaiku, o namais - namu tvarkytoja. Tai atskiros "profesijos"  Namuose aukle turetu atlikti tik butiniausius darbelius: indus po saves issiplauti, zaislus aprankioti, su kuriais vaikas zaide... Jos tiesiogine pareiga yra rupinamasis vaiku ir jo prieziura, lavinimas. Visa kita namuose yra seimininku reikalas.
Mano nuomone, tai yra darbuotojo ir darbdavio abipusis susitarimas. Einant i nauja darba, gauni darbo instrukcija. Visi papildomi darbai, taipogi abipusiu susitarimu.
Nereikia pusti didelio baliono. Ir lyginti zmoniu profesijas su kitomis. Manau, kad kieviena esant reikalui, padaro daugiau nei priklauso. Ir uz tai neliakiame reikalauti papildomu pinigu. Ir "neprirasome" sau papildomu profesijos etikeciu. O jei nepatinka darbas, tingisi dirbti... tai jau cia kita tema. Pasaulis platus.
QUOTE(jka @ 2007 06 19, 16:37) Nereikia pusti didelio baliono. Ir lyginti zmoniu profesijas su kitomis. Manau, kad kieviena esant reikalui, padaro daugiau nei priklauso. Ir uz tai neliakiame reikalauti papildomu pinigu. Ir "neprirasome" sau papildomu profesijos etikeciu. O jei nepatinka darbas, tingisi dirbti... tai jau cia kita tema. Pasaulis platus. Kiek zmoniu, tiek nuomoniu.  Manau, kad papildomu darbu darymas pirmiausia neturi atsiliepti vaiko prieziurai, kokybiskam bendravimui su juo. Jei taip nera, tai valio, tikrai nepriestarauciau, jei aukle grindis isplautu.  Bet niekada to specialiai nereikalauciau. Nors jei grizus namo po aukles buvimo su vaiku rasciau absoliutu "bardaka", tai irgi butu blogai.
Lieputaite
2007 09 04, 18:40
Siaip kas liecia aukle tai ji-ne mama ir ji uz vaika atsako tevams. Juk jai vaikas isistatys guza, kol aukle suplaus vos kelias lekstes, nebusime patenkintos, nors siems tai keliu minuciu reikalas  . O kuris vaikas nera jo turejes, ar nera nors kelias minutes paverkes, ar ka sudauzes, ispiles ir pan. Juk nors ir gerai pazysti savo mazyli, jis vis sugeda ka nors ''naudingo'' nuveikti  O kadangi is aukliu norime ir vaiko lavinimo, ir prieziuros ir jokiu guzu isivaizduokime save ju vietoje  pastovi vaiko prieziura, be jokio nusisukimo ir dar bent kelios lekstes kriaukleje, kurias geriausiu atveju galima suplauti tik jam uzmigus, na neduok Dieve jis begdamas pargrius ir usigaus, kaip reikes pasiteisinti tevams  nepriziurejau  Supraskime aukles  cia mano asmenine nuomone  ACIU
Taip... ir mano teko dirbti aukle,kai buvau dar niolikos.Vienoj seimoj buvau reikalinga tik tam,kad valgyt daryciau,kambarius tvarkyciau,skalbciau,lyginciau...nors buvau samdyta kaip aukle.Su vaikais uzsimti tikrai nelikdavo laiko,bet tevams tikriausiai tai nebuvo svarbiausia.Nedrysau priestarauti,nes buvau labai jauna ir tai buvo pirmas mano darbas.Vos tik atsirado proga atsisakiau to darbo,nes jauciausi,kaip verge izaura.Kitoj seimoj buvo visai kitaip,is karto pasake tau reikes priziureti mergaite,ja pamaitinti,aptvarkyti jos rubelius,zaislus.Dirbau su didele meile,daug ko mergaite ismokinau,dar ir dabar po 10 metu su ta seima bendrauju. Daug kas priklauso nuo paciu tevu,ar jie nori aukles ar dar ir tarnaites uz ta pacia kaina.
dziugena
2007 09 18, 19:49
Kol kas mes dar tik ieškom auklės, tai gal nuomonė ir pasikeis (kaip sako, niekada nesakyk niekada), bet auklės ieškau tam, kad užsiimtų su vaiku. Mano supratimu, auklė turi atlikti tik tuos darbus, kurie tiesiogiai susiję su vaiku ir kurie prisideda prie vaiko auklėjimo geru pavyzdžiu (pvz., pavalgius sutvarkyti stalą, suplauti indus, susidėti žaisliukus). Ne kiekvienas iš mūsų už tokį atlyginimą "artų" 10 val. per parą (darbas su vaiku, mano supratimu, labai sunkus ir varginantis), todėl kai vaikas miega auklė turi pailsėti, papietauti, kad vakare nebūtų pavargusi ir suirzusi. O sau tyliai pagalvoju (ir palinkiu), kad su aukle vaikui gal bus ir geriau, nes ji nesuks galvos, kaip čia greitai sutvarkius kokią spintą, kaip išvalyti WC ir pan. P.S.: pastaba apie sugedusį kompiuterį ir tvarką namuose - superinė
|
|