Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasaka apie Pelytę
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Dėdės Miego pasakos
Pages: 1, 2
pulina
Tai pasaka, gimusi tiesiog sėdint prie lovos ir migdant dar mažą didžiąją dukrą. Vėliau kiekvieną vakarą sekdavau ją, o dukra kiekvieną vakarą jos klausėsi, o jos akelės blizgėjo, pelytei radus namučius ir buvo liūdnos, kai jai nesisekė. Ji mokėjo ją mintinai ir man nutilus tęsdavo toliau.
Visai neseniai ji vėl paprašė pasekt pasaką Apie Pelytę? Ir vėl klausėsi užgniaužusi kvapą tongue.gif

Gal ir Jūsų vaikučiams patiks. 4u.gif

Pasaka apie Pelytę

Kartą gyveno linksma ir išdykus Pelyė. Kartą, kai tėvų namie nebuvo, Pelytė išbėgo į mišką pažaisti. Kai nusibodo žaisti ir išalko, susiruošė namo eiti. Eina eina, eina eina ir... neberanda savo namelių. Išsigando Pelytė, atsisėdo ant kelmelio ir verkia.
Pro šalį bėgo Zuikutis.
- Kodėl verki, Pelyte?
- Nerandu savo namučių. - atsako Pelytė verkdama. Zuikutis drąsus, jis ramina Pelytę:
- Neverk, aš tau padėsiu surast namus.
Pelytė apsidžiaugė ir abu patraukė ieškot Pelytės namučių. Ėjo ėjo, jie abu, o kaip nėr taip nėr Pelytės namučių. Pro šalį bėgo Ežiukas:
- Ežiuk, ežiuk, gal žinai kur Pelytė gyvena? - Klausia Zuikutis.
- Ne, nežinau, - papurtė galvą Ežiukas ir nupuškėjo toliau savo keliu. Pelytė vėl verkia, o Zuikutis ją vėl guodžia:
- Neverk, mes dar kieno nors paklausim kelio į tavo namučius.
Žiūri, aukštai medyje striksi voverytė:
- Voveryte, gal žinai kur Pelytės namučiai? - sušuko Zuikutis voverytei.
- Ne, nežinau, - atsakė voverytė. Pelytė vėl labai nuliūdo. O Zuikutis ir vėl ją guodžia:
- Na būk kantresnė, Pelyte, mes dar kieno nors pasiteirausim, juk kas nors žino, kur tu gyveni.
Taip jam sakant, pro šalį skrido paukščiukas. Tuoj Zuikutis jo ir klausia:
- Paukščiuk, paukščiuk, gal žinai kur Pelytės namučiai?
- Žinau, - atsakė Paukščiukas ir galiu parvest Pelytę namo. Bėk pelyte paskui mane.
- Valio, - net pašoko iš džiaugsmo Pelytė. Ji padėkojo Zuikučiui užpagalbą, atsisveikino su juo ir nubėgo paukščiuko rodomu keliu.
Paukščiukas parvedė pelytę namo, o atsisveikindamas pasakė:
- Daugiau neik viena į mišką, Pelytę. Kitą kartą gali neberast namučių.
- Nebeisiu - atsakė Pelytė. Ji padėkojo Paukščiukui už pagalbą ir nubėgo pas jau grįžusius tėvus.

Ievutte
Graži pasakėlė smile.gif mirksiukas.gif

žiedė79
Ir man patiko thumbup.gif
espana
dar viena pasaka paseksiu savo pupytei thumbup.gif grazi pasakele wub.gif
deivydukomama
labai grazi pasakyte mano maziukas kad klausesi akis isputes lotuliukas.gif
faina.faina
Labai grazi pasakele 4u.gif
jogurtele
Paprastute, taciau labai grazi pasaka su laiminga pabaiga smile.gif
Fraise
Paprasta, bet miela:)
jurgencija
miela pasakele 4u.gif
vejas
man patiko smile.gif
gulbiuezeras
oi kaip grazu reiks vaikuciams paskaityt thumbup.gif
STT
Puiki pasakėlė wub.gif
astule122
Patiko thumbup.gif
dijanute
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Just me...
Labai miela pasaka thumbup.gif Net man patiko, o ką jau kalbėti apie mažylę smile.gif
iloniux
Graži pasakelė
pelyyte
labai grazi pasaka ! mum patiko! aciu! 4u.gif
gabvidas
Tikrai graži pasakytė paseksiu ir aš savo vaikams thumbup.gif rolleyes.gif
naminuke
Superinė pasaka:)
Kiekvieną vakarą seku mažiukui smile.gif
Šypsenėlė24
Labai graži pasakėlė wub.gif
Sela:)
Grazi pasakėlė 4u.gif
Kiwija
Mano dukrytei irgi patiko ši pasakėlė thumbup.gif .
lamur
Aciu! 4u.gif Si puiki pasaka papildys mano jau sekamu pasaku bagaza. Butinai sivakar ja paseksiu biggrin.gif
gabby27
Labai rami, svelni pasakele.

Aciu.
Is knygeliu kartais tokias paskaitau pasakas, kad siurpas ima.
*melynake*
Labai sauni pasakele 4u.gif
Dominykos
QUOTE(pulina @ 2007 04 20, 19:48)
Tai pasaka, gimusi tiesiog sėdint prie lovos ir migdant dar mažą didžiąją dukrą. Vėliau kiekvieną vakarą sekdavau ją, o dukra kiekvieną vakarą jos klausėsi, o jos akelės blizgėjo, pelytei radus namučius ir buvo liūdnos, kai jai nesisekė. Ji mokėjo ją mintinai ir man nutilus tęsdavo toliau.
Visai neseniai ji vėl paprašė pasekt pasaką Apie Pelytę? Ir vėl klausėsi užgniaužusi kvapą  tongue.gif

Gal ir Jūsų vaikučiams patiks.  4u.gif

Pasaka apie Pelytę

Kartą gyveno linksma ir išdykus Pelyė. Kartą, kai tėvų namie nebuvo, Pelytė išbėgo į mišką pažaisti. Kai nusibodo žaisti ir išalko, susiruošė namo eiti. Eina eina, eina eina ir... neberanda savo namelių. Išsigando Pelytė, atsisėdo ant kelmelio ir verkia.
Pro šalį bėgo Zuikutis.
- Kodėl verki, Pelyte?
- Nerandu savo namučių. - atsako Pelytė verkdama. Zuikutis drąsus, jis ramina Pelytę:
- Neverk, aš tau padėsiu surast namus.
Pelytė apsidžiaugė ir abu patraukė ieškot Pelytės namučių. Ėjo ėjo, jie abu, o kaip nėr taip nėr Pelytės namučių. Pro šalį bėgo Ežiukas:
- Ežiuk, ežiuk, gal žinai kur Pelytė gyvena? - Klausia Zuikutis.
- Ne, nežinau, - papurtė galvą Ežiukas ir nupuškėjo toliau savo keliu. Pelytė vėl verkia, o Zuikutis ją vėl guodžia:
- Neverk, mes dar kieno nors paklausim kelio į tavo namučius.
Žiūri, aukštai medyje striksi voverytė:
- Voveryte, gal žinai kur Pelytės namučiai? - sušuko Zuikutis voverytei.
- Ne, nežinau, - atsakė voverytė. Pelytė vėl labai nuliūdo. O Zuikutis ir vėl ją guodžia:
- Na būk kantresnė, Pelyte, mes dar kieno nors pasiteirausim, juk kas nors žino, kur tu gyveni.
Taip jam sakant, pro šalį skrido paukščiukas. Tuoj Zuikutis jo ir klausia:
- Paukščiuk, paukščiuk, gal žinai kur Pelytės namučiai?
- Žinau, - atsakė Paukščiukas ir galiu parvest Pelytę namo. Bėk pelyte paskui mane.
- Valio, - net pašoko iš džiaugsmo Pelytė. Ji padėkojo Zuikučiui užpagalbą, atsisveikino su juo ir nubėgo paukščiuko rodomu keliu.
Paukščiukas parvedė pelytę namo, o atsisveikindamas pasakė:
- Daugiau neik viena į mišką, Pelytę. Kitą kartą gali neberast namučių.
- Nebeisiu - atsakė Pelytė. Ji padėkojo Paukščiukui už pagalbą ir nubėgo pas jau grįžusius tėvus.

*

Smagumelis bigsmile.gif
Virchinija
Paprasta ir pamokanti thumbup.gif Isbandysim!
l1nuska
grazi ir pamokanti pasaklel...dekui 4u.gif
-luka-
Aciu uz grazia pasakyte 4u.gif
*Dita*
kai perskaiciau savo suneliui sita pasaka, tai dabar praso ir praso...labai patiko thumbup.gif
Ernestyyte
grazi pasakele 4u.gif
orintele
Ačiū 4u.gif
Labai šauni pasakėlė, gryš mažyliai iš lauko, būtinai paskaitysiu jiems biggrin.gif
mamkexx
Nerealiai grazu wub.gif
donnabona
Labai grazi, smagi pasakele 4u.gif 4u.gif 4u.gif
aukselis14
grazu, aciu uz pasidalijima mintimis 4u.gif
crafts
Pamokati, grazi 4u.gif
Virdzinijak
l grazi pasaka
Vaidagan
atkeliauja dede miegas, reikes pasistengti isiminti smile.gif
areida
na jusu dukryte turbut tikrai toli nuo namu nenueis biggrin.gif juk mintinai zino pasakele biggrin.gif sauni,paprasta,nuosirdi pasakele 4u.gif
Vaidagan
liux smile.gif
indzia
Reikia atsispausdinti, kad tureciau is ko paskaityti lotuliukas.gif
DievoUola
Mums patiko rolleyes.gif cool.gif thumbup.gif blink.gif blush2.gif mirksiukas.gif bigsmile.gif
Ramune_lt
Pamokanti ir paprasta pasaka ax.gif , reiks dukrytei pasekti mirksiukas.gif .
virugie
Puiki pasakytė 4u.gif
digi
QUOTE(indzia @ 2009 08 31, 16:12)
Reikia atsispausdinti, kad tureciau is ko paskaityti  lotuliukas.gif
*

aha, aš jau nusikopinau ir spausdinsiu thumbup.gif
200505
grazu wub.gif
jurgitajurgelis
Labai graži pasakėlė, paprasta (ir mamai ir vaikui) ir pamokanti. 4u.gif
GABRIIELA
GERA PASAKELE thumbup.gif
musyte015
grazi pasakele 4u.gif
laimucka13
Kokia sauni pasakele, tokia tikrai pamokanti, reiks butinai vakare isbandyti savo berniukams wub.gif kas vakara skaitau pasakeles, bet mano akytes tokios pavarge vakarais, beskaitant isvis nusilpsta, o cia trumpute is atminties pat tas, aciu mamytei wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.