Mielos, mamytės pasidalinkim savo įspūdžiais, kaip mūsų mažiukai reaguoja į muziką, gal sužinosim, ką naujo?
Sveikos,mamytės
Mielos, mamytės pasidalinkim savo įspūdžiais, kaip mūsų mažiukai reaguoja į muziką, gal sužinosim, ką naujo?
Kad kažką sparčiau pradėjo daryt, kai vaikui dar tik 6mėn., gal tikrai per anksti sakyti
o muzika mūsų gyvenime taip pat labai svarbi. Kai laukiausi klausiausi daug klasikinės muzikos, bet mažylei gimus ji visai nepatinka. tenka pripažinti, kad tik šliaužiot pradėjus jau šokdavo, o kaip dabar pašoka kartais - išgriūti galima
10 metų - ne rodiklis. 10 metų vaikas labai lengvai pasiduoda benraamžių ir TV įtakai. O po to žmogus subręsta ir pradeda klausyti to, kas jam tikrai patiko. Tai, ką jis girdėjo kūdikystėje, jam įsirašo į pasamonę ir suaugus turi labai didelę įtaką muzikiniams skoniui ir pačiam muzikalumui. Dievinu tokią muziką, kokią klauso mano tėvai ir pati klausau visai kitokios muzikos, nei mano bendraamžiai, kurių tėvai Aliukų visokių klausė. Muzikalumą atsinešame iš šeimos. Tad jei norit išugdyti vaiko muzikinę klausą bei skonį, jau nuo kūdikystės stenkitės, kad vaikas augtų girdėdamas TIK kokybišką muziką. "Balabuškų" prisiklausys ir taip per gyvenimą. Tiesa, ar žinojote, kad VISI vaikai gimsta turėdami muzikinę kalusą, o vėliau ją "pamiršta", jei yra muzikaliai neugdomi (negirdi mamos lopšinių, klauso tik trankią muziką ir pan.)?
QUOTE(Mamukas Indriukas @ 2007 04 22, 15:24) Sveikos,mamytės Mielos, mamytės pasidalinkim savo įspūdžiais, kaip mūsų mažiukai reaguoja į muziką, gal sužinosim, ką naujo? sakyčiau vaikas reaguoja ne i muzika,o i mama-kaip pati nusiteikusi klausaisi tam tikrų dainų,taip ir vaikiukas reaguoja.suklusimas klausantis džiazo tai nereiškia,kad labai pastinka,atvirkščiai,gal net iš išgasčio nuščiūva.arba stebisi kažkuo. QUOTE(d-krall @ 2007 05 12, 11:49) 10 metų - ne rodiklis. 10 metų vaikas labai lengvai pasiduoda benraamžių ir TV įtakai. O po to žmogus subręsta ir pradeda klausyti to, kas jam tikrai patiko. Tai, ką jis girdėjo kūdikystėje, jam įsirašo į pasamonę ir suaugus turi labai didelę įtaką muzikiniams skoniui ir pačiam muzikalumui. Dievinu tokią muziką, kokią klauso mano tėvai ir pati klausau visai kitokios muzikos, nei mano bendraamžiai, kurių tėvai Aliukų visokių klausė. Muzikalumą atsinešame iš šeimos. Tad jei norit išugdyti vaiko muzikinę klausą bei skonį, jau nuo kūdikystės stenkitės, kad vaikas augtų girdėdamas TIK kokybišką muziką. "Balabuškų" prisiklausys ir taip per gyvenimą. Tiesa, ar žinojote, kad VISI vaikai gimsta turėdami muzikinę kalusą, o vėliau ją "pamiršta", jei yra muzikaliai neugdomi (negirdi mamos lopšinių, klauso tik trankią muziką ir pan.)? labai pritariu siai nuomonei
Mano mažiuke irgi labai reaguoja i muzika, ne visada ta reakcija vienoda. Manau dar anksti speti apie muzikaluma, bet vaika lavinti ta linkme visada teigiamas poziuris
mano dukrytė labai labai mėgsta muziką ir šokti
Hmm..na kiek pastebejau augant savąjam, - iki metų jis labai jausdavo muziką ir net mokėdavo taip palinguoti į ritmą, net ten kur nėra mušamųjų, tačiau begant laikui visa tai pranyko - užuot klausęs subtilesnės muzikos, mažylis pradėjo kraustytis iš proto dėl telebimbam ir pan. aišku, nieko blogo tame nematau - kiekvienas turi vystytis jam prieinama forma ir kryptimi.
Mano galva, tiesiog mažiukai kūdikiai labiau jaučia ir vadovaujasi intuicija, o po metų tiesiog naturaliai pradeda veikti mentalinis filtravimas - vaikui norisi suprasti apie ką yra dainuojama ir t.t., todėl natūralu, jog jis pradeda labiau vertinti dainą apie boružėlę septyntaškę, nei kokį Štrauso Dunojų Manau reikėtų duoti laisvę vaikui pasirinkti, o ne per prievartą kišti tai kas Jums atrodo geriausia P.S. aš pati - su muzikiniu išsilavinimu ir klausau labai daug visokiausios muzikos - tiek sudėtingos akademinės, tiek ir visokiausių populiarių šmotelių
bet kuriuo atveju - muzika daro gera itaka mazylio o veliau ir vaiko vystymuisi. Bent jau tokia mano nuomone
oj na muziką mums patinka, ir net labai, vaikas šoka, bando savaip dainuoti, mes vaikštom i muz mokykla, akys dega ir žiauriai patinka, nežinau kaip bus toliau, bet dabar tai super. Tik va lietu dainu, melodijų vaikas neklauso, ir lopšines nepasakyčiau kad klauso, jai patinka greita muzika negali jinai vietoj pasedet ramiai
man labai patinka klasika... klausydavomes dar kai buvo pivelyje kartu su lelium
o dabar jau kai didesne, tai labai idomu stebeti vaiko reakcijas i klasikine muzika, ji tiesiog atsiseda ir idemiai klausosi... ir dar daug galeciau jos potyriu prirasyti, tikrai labai idomu stebeti vaiko paziuri i muzika
Mūsų zuikis labai mėgstą trankią muziką pagal kurią jo supratimu eina šokt
QUOTE(Dios @ 2007 11 17, 12:06) kai laukiausi,lankiau nesciuju kursus,tai viena pamokele buvo,kaip tik apie muzika ir vaika,kaip tik buvo iskeltas klausimas,o jei mamyte nemoka dainuoti,psichologe aiskino,kad visai neturi reiksmes mamyte turi klausa,ar ne,vaikuciui jusu balsas bus pats ypatingiausias ir graziausias,cia veikia kiti dalykai,kaip vidinis jusu rysys,demesys,svelnumas,ir meile perduodant su mamos lopsine,sako,kad vaikai girdedami mamos lopsine jauciasi ypac saugus, as iki siol atsimenu savo mamos lopsines,nors mano mama ir nera pati geriausia daininke,prisimenu ir silta pasidaro tad dainuokim mamos,savo vaikams lopsines,kad ir kokios mes bebutumem daininkes QUOTE(Mamukas Indriukas @ 2007 12 17, 15:15) kai laukiausi,lankiau nesciuju kursus,tai viena pamokele buvo,kaip tik apie muzika ir vaika,kaip tik buvo iskeltas klausimas,o jei mamyte nemoka dainuoti,psichologe aiskino,kad visai neturi reiksmes mamyte turi klausa,ar ne,vaikuciui jusu balsas bus pats ypatingiausias ir graziausias,cia veikia kiti dalykai,kaip vidinis jusu rysys,demesys,svelnumas,ir meile perduodant su mamos lopsine,sako,kad vaikai girdedami mamos lopsine jauciasi ypac saugus, as iki siol atsimenu savo mamos lopsines,nors mano mama ir nera pati geriausia daininke,prisimenu ir silta pasidaro tad dainuokim mamos,savo vaikams lopsines,kad ir kokios mes bebutumem daininkes Tikra tiesa, visai nesvarbu, ar mama moka dainuoti ar ne.
Maniskis ir megsta muzika,megina dainuoti bent po kelis zodzius is tos dainos
Oi musu maziukas gavo diska dovanu is Kapitono Flinto
Duokim savo vaikams klausytis klasikos ir kitokios tikros muzikos, kad neišaugtų tokiė radžių, rimiškių ir pan. gerbėjai
Laikas išauginti kartą, kuri bent kiek išmano muzikoj ir geba atskirti gerą muzikavimą, atlikimą nuo pukines piguvos...
Mano zuikutis (1,9metukai) irgi labai mėgsta muziką-gal todėl, kad lankėm nuo 4 mėn muzikos mokyklėlę
Bet dabar nebelankom,o jis mielai klauso kompaktą(tos mokyklos) ir jau žino kur kokia dainelė-pasako bent pirmus kelis žodelius. Dar mėgsta klasikinę muziką. Dabar tai jei užgirsta patinkančią melodiją tai dainuoja (tiksliau "nanuoja" ir šoka Neseniai pamatė baletą,tai dabar kai paprašom parodyti kaip balerinos šoka-kilnoja vos ne iki ausies kojytes ir taip rodo šokį Šiaip muzika turi labai didelę reikšmę (manau teigiamą) mažiesiems. p.s. kai laukiausi, stengiausi klausyti įvairią-nuo klasikos iki popso ir pan. muziką, tai gal turėjo ir tai įtakos. QUOTE(mayja @ 2008 03 12, 15:48) Mano zuikutis (1,9metukai) irgi labai mėgsta muziką-gal todėl, kad lankėm nuo 4 mėn muzikos mokyklėlę Bet dabar nebelankom,o jis mielai klauso kompaktą(tos mokyklos) ir jau žino kur kokia dainelė-pasako bent pirmus kelis žodelius. Dar mėgsta klasikinę muziką. Dabar tai jei užgirsta patinkančią melodiją tai dainuoja (tiksliau "nanuoja" ir šoka Neseniai pamatė baletą,tai dabar kai paprašom parodyti kaip balerinos šoka-kilnoja vos ne iki ausies kojytes ir taip rodo šokį Šiaip muzika turi labai didelę reikšmę (manau teigiamą) mažiesiems. p.s. kai laukiausi, stengiausi klausyti įvairią-nuo klasikos iki popso ir pan. muziką, tai gal turėjo ir tai įtakos. mes ir pradejom lankyt muzikos mokyklele,liuks
Į jokias mokyklėles sūnučio nevedžiau. Bet muzika jis mėgsta
Kai buvau 7 menesi
QUOTE(viltea @ 2008 05 12, 11:58) Į jokias mokyklėles sūnučio nevedžiau. Bet muzika jis mėgsta kazkodel man atrodo ,kad islavinti klausa gali visiems,bet pasaukima muzikai turi ne visi,vienas mokosi muzikalkej 5 metus groti ir vos vos per asaras etiuda ismoksta,kitas antroje klaseje, jau sau sonatas traukia...muzika-jau pusiau pasaukimas-kai kuriems ir pamokeliu nereikia,jei turi lelius pasaukima muzikai tai ir turi,jei ne tai mokink nemokines klasikos virtuozo neisauginsi....
Mano vaikas devina muzika
manau kad nera tokiu vaikuciu,kuriems nepatiktu muzika,uztenka tik ijungti muzikele,ar paciai pradeti dainuoti...
Neklausiau as jokiu klasiku ir pan nescia budama tik tam kad vaikas butu muzikalus.. Man as meniskai patinka TIK lietuviska muzika, muzikoje man svarbu zodziai, o ne pati melodija. Ir visai man jokio skirtumoo kokia muzika megs manoo vaikas, neteikiu as muzikai dideles reiksmes, ir visai neturiu labai didelio noro kad vaikas butu muzikalus.. man tie menai... nelabai jau svarbus atrodo gyvenime, aisku cia tik mano nuomone
Nuo 5 menesio pradejom lankyti yamahos mokyklele, padainuojam, pasokam, bet lankom ne todel kad vaikas butu muzikalus, tiesiog smagu leisti laika su vaiku, ir sako kad padeda vystytis QUOTE(Raganaa999 @ 2009 02 05, 11:27) Neklausiau as jokiu klasiku ir pan nescia budama tik tam kad vaikas butu muzikalus.. Man as meniskai patinka TIK lietuviska muzika, muzikoje man svarbu zodziai, o ne pati melodija. Ir visai man jokio skirtumoo kokia muzika megs manoo vaikas, neteikiu as muzikai dideles reiksmes, ir visai neturiu labai didelio noro kad vaikas butu muzikalus.. man tie menai... nelabai jau svarbus atrodo gyvenime, aisku cia tik mano nuomone Nuo 5 menesio pradejom lankyti yamahos mokyklele, padainuojam, pasokam, bet lankom ne todel kad vaikas butu muzikalus, tiesiog smagu leisti laika su vaiku, ir sako kad padeda vystytis Tokia ta muzikos ir reikšmė gyvenime: padeda vystytis bet kuriame amžiuje Papildyta: Įdomu tai, kad klausantys gyvą muziką (ne įgarsinimus) vaikai ar patys muzikuojantys (ne elektronika) girdi garso atspalvius. Mėgstantys transformuotą (bet kokia aparatūra garsą transformuoja) muziką, garso atspalvių nebegirdi. Eksdpermentas: užgavus varpą, antrieji girdėjo tik patį bumt" (gabieji nusakė garso aukštį). Pirmieji, klausantys gyvą muziką girdėjo rezonuojamus garsus (kaip varpas aidi, kaip jį atliepia kiti, toj pačioj erdvėj garso įvirpinti daiktai). Pagalvokit bumčikininkai ir yamahininkai... ar įrašus leisti, ar pačioms savo vaikui dainuoti (nesvarbu ar lyrines lopšines ar žaismingas daineles) kokius koncertus lankyti? Ka noretumete, kad Jusų vaikas girdėtų... QUOTE(Kadujo @ 2009 02 05, 16:50) Tokia ta muzikos ir reikšmė gyvenime: padeda vystytis bet kuriame amžiuje Papildyta: Įdomu tai, kad klausantys gyvą muziką (ne įgarsinimus) vaikai ar patys muzikuojantys (ne elektronika) girdi garso atspalvius. Mėgstantys transformuotą (bet kokia aparatūra garsą transformuoja) muziką, garso atspalvių nebegirdi. Eksdpermentas: užgavus varpą, antrieji girdėjo tik patį bumt" (gabieji nusakė garso aukštį). Pirmieji, klausantys gyvą muziką girdėjo rezonuojamus garsus (kaip varpas aidi, kaip jį atliepia kiti, toj pačioj erdvėj garso įvirpinti daiktai). Pagalvokit bumčikininkai ir yamahininkai... ar įrašus leisti, ar pačioms savo vaikui dainuoti (nesvarbu ar lyrines lopšines ar žaismingas daineles) kokius koncertus lankyti? Ka noretumete, kad Jusų vaikas girdėtų... Pritariu, kad visada geriausia klausytis gyvos muzikos, bet dažniausiai to padaryti neįmanoma, jei pati negroji ir nedainuoji. O kas liečia koncertų lankymą, tai nežinau, koks mažas vaikas galėtų ramiai išsėdėti koncertų salėje visą laiką. Nebent koncertas vyktų lauke, pvz. Pažaislyje Kita vertus, buvimas gamtoje taip pat lavina klausą, tik reikia atkreipti vaiko dėmesį į gamtos garsus ir išmokyti jų klausytis, juk ten tiek daug įvairiausių tonų, atspalvių, garsų, tokių kaip paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas, vandens čiurlenimas ir t.t.. Mano pačios vaikui labai patinka klausytis tokios muzikos įrašų, kur gamtos garsai apjungti kartu su muzika. Net ir mane pačią labai raminančiai ir atpalaiduojančiai veikia
lankom mes muzikos mokykla, neigimu pliusu neturiu, vaikui muzika patinka, jaucia ritma..atrodo juokinga ka metuku vaikas supranta...patikekit supranta...pareini namo, uzdedi po keliu dienu ta paty kompakta ar dainele ir atkartoja kiekviena judesiuka ka mokykloj darem...as esu 100% uz muzikiny vaiko lavinima
mano mazius irgi labai megsta muzika ir pasoka ir padainuoja,jam patinka tokia tranki muzika
Musu vaikiukas labai megsta muzika. Vos isgirdusi melodija pradeda linguoti, suktis ratu. Be muzikos ir daineliu tiesiog negalime isivaizduoti savo dieneliu.
norejau paklaust gal kas lankot yhamahos mokyklele klaipedoj? kokie atsiliepimai?
Mno draugės vaikas lankė. Pradžioje labai patiko, bet paskui pats vaikas jau nelabai norėjo eiti, tai ir nebevedė.
Drauge vede i yamaxa, sake nieko gero
keliam tema
mano vaikiukas nuo gimimo su muzika
muzika mano 5 men mazylei irgi patinka. tik ne garsiai. kaip kitos mamos megsta sakyt: as paleidziu muzika ant viso garso, vaikui labai patinka,- absurdas kazkoks, paskui vaikai ir buna isterikai, nervininkai
Mano mažiuke irgi labai reaguoja i muzika, ne visada ta reakcija vienoda. Manau dar anksti speti apie muzikaluma, bet vaika lavinti ta linkme visada teigiamas poziuris Aisku reikia lavinti visapusiskai Kai buvo maziukas sunus, dar neturedamas 2 m. visada atpazindavo Colinsa, kas zino kas jam taip patikdavo Dabar domisi muzika, taciau ne labiau nei dauguma
saunu QUOTE(Svajoklė @ 2009 08 27, 15:16) vertinga informacija
muzika ir mano vaikui patinka.
Mano mazajam sunui labai patinka muzika,kai pradejo vaikscioti sokdavo pagal muzika,megsta ir dabar pasokti.Turi megstamu dainu tik isgirsta muzika ir dainuoja
Maniskis soka ir dainuoja. Jam labai patinka muzika tiek vaikiska, tiek ne.
|