Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimas jauniems jauniesiems

Sveikos smile.gif Norėjau paklaust tų, kurios tekėjo ar tekės būdamos gana jaunos. Ar dėl vestuvių laukėte, kol susirasite geresnį darbą, baigsite mokslus (ar bent jau būsite paskutiniuose kursuose), galėsite įsigyti būstą ir pan. Nekalbu apie gyvenimą pas tėvus. Aišku, kai žinai, kad tikrai jau nori tuoktis ir būti visada kartu, tai visi šie dalykai tampa ne tokie svarbūs, bet pagalvojus iš kitos pusės, po metų ar kelių tikrai bus ir darbas geresnis, ir mokslai baigti, ir nuosavam būstui žymiai geresnės galimybės... Ką manot? Kaip buvo jums? (Mes trečiakursiai, kartu sudėjus per mėnesį uždirbam maždaug 2500)
Atsakyti
Sveika,
papasakosiu mūsų situaciją.Man MB pasipiršo kai aš irgi buvau trečiam kurse.Tačiau tekėti sutikau tik su sąlyga, kad tai įvyks man baigus mokslus,t.y. po 2 metų.Per tuos porą metų aš baigiau (beveik, liko paskutinis egzas ax.gif ) studijas,abu gavome geresnius darbus, todėl nusprendėme daugiau nebeatidėti.Nuosavam būstui pinigų tikrai nepritaupėme, gyvename pas tėvus(bet išsilaikome patys), ateityje planuojame imti paskolą savo butukui.
Manau, viskas priklauso tik nuo jūsų.Taigi sėkmės apsisprendžiant rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hornisse @ 2007 04 23, 13:49)
Sveikos smile.gif  Norėjau paklaust tų, kurios tekėjo ar tekės būdamos gana jaunos. Ar dėl vestuvių laukėte, kol susirasite geresnį darbą, baigsite mokslus (ar bent jau būsite paskutiniuose kursuose), galėsite įsigyti būstą ir pan. Nekalbu apie gyvenimą pas tėvus. Aišku, kai žinai, kad tikrai jau nori tuoktis ir būti visada kartu, tai visi šie dalykai tampa ne tokie svarbūs, bet pagalvojus iš kitos pusės, po metų ar kelių tikrai bus ir darbas geresnis, ir mokslai baigti, ir nuosavam būstui žymiai geresnės galimybės... Ką manot? Kaip buvo jums? (Mes trečiakursiai, kartu sudėjus per mėnesį uždirbam maždaug 2500)




jauniems nera ko tuoktis tongue.gif pagyvenkit kartu juk spesit.... nesuprantu ko skubet. As pati iki 24 metu draugavau ilgai su vaikinu su kuriuo issiskyriau kai moksluose sutikau kit blush2.gif ir tada viskas apsiverte aukstyn kojom... ir su situo po 1m draugystes ir 4m. gyvenimo kartu tuoksimes ir ne del to kad ai, gal jau laikas, bet daugiau del to, kad jeigu nestuke.gif tapciau nieko baisaus nebutu ir netektu skubti vestuvinius pakvietimus rasyti o geriau jau pasidziaugti savo laime. o beto ir seip tikrai zinom kad liksim kartu, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 04 23, 21:39)
jauniems nera ko tuoktis  tongue.gif  pagyvenkit kartu juk spesit.... nesuprantu ko skubet. As pati iki 24 metu draugavau ilgai su vaikinu su kuriuo issiskyriau kai moksluose sutikau kit  blush2.gif  ir tada viskas apsiverte aukstyn kojom... ir su situo po 1m draugystes ir 4m. gyvenimo kartu tuoksimes ir ne del to kad ai, gal jau laikas, bet daugiau del to, kad jeigu  nestuke.gif  tapciau nieko baisaus nebutu ir netektu skubti vestuvinius pakvietimus rasyti o geriau jau pasidziaugti savo laime. o beto ir seip tikrai zinom kad liksim kartu, ir t.t.

Bet gi tai visiškai neįrodo, kad temos autorė tikrai nežino, jog "su dabartiniu vaikinu tikrai liks kartu". g.gif Argi jai būtina kartoti Tavo jaunystės klaidas? Ji regis ir ne to klausė. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hornisse @ 2007 04 23, 15:49)
Sveikos smile.gif  Norėjau paklaust tų, kurios tekėjo ar tekės būdamos gana jaunos. Ar dėl vestuvių laukėte, kol susirasite geresnį darbą, baigsite mokslus (ar bent jau būsite paskutiniuose kursuose), galėsite įsigyti būstą ir pan. Nekalbu apie gyvenimą pas tėvus. Aišku, kai žinai, kad tikrai jau nori tuoktis ir būti visada kartu, tai visi šie dalykai tampa ne tokie svarbūs, bet pagalvojus iš kitos pusės, po metų ar kelių tikrai bus ir darbas geresnis, ir mokslai baigti, ir nuosavam būstui žymiai geresnės galimybės... Ką manot? Kaip buvo jums? (Mes trečiakursiai, kartu sudėjus per mėnesį uždirbam maždaug 2500)

Iš tiek, kiek parašei, man vestuvės neatrodo labai neprotingas žingsnis: gyvenate ne iš stipendijų, mokslai, kaip suprantu, irgi jau gerokai įpusėti. Pagrindinis kriterijus turėtų būti, kiek jūs patys jaučiatės subrendę santuokai - vieni ir trisdešimties sulaukę jai nepasiruošę, kiti - dvidešimties susituokę "pora kaip tvora".
Atsakyti
Kaip tai nėra ko tuoktis. Galima sakyti tada iš vis visiems nėra ko tuoktis. Negi pagal metus žiūrima galima ir yra ko tuoktis, ar ne. Mes kartu jau tikrai seniai, tuoktis yra ko, bet norėčiau sužinoti, kaip kam buvo su darbu, būstu, pinigais
Atsakyti
nežinau kaip jūs sugyvenat su tėvais, bet mes su mano tėvais sugyvenam tiesiog super bet gyvent su jais nu jau ne tongue.gif mes ėjom nuomotis, nežinau kaip yra su jūsų norais ir galimybėm dėl vestuvių, bet jei viskas gerai aš tuokčiaus, nes pavyzdžiui mes tuo momentu stovėjom prieš dilemą arba išsikeliam sau vestuves kokias norim nes nebuvo kam padėt arba investuojam tuos turimus pinigėlius į bendrą turtą, o tada jau taupom vestuvėm, ir butą tada nusipirkom ir vėliau vestuves kokių norėjom pasikėlėm, bet svarbiausia buvo mums tai, kad tada kai mes pradėjo gyvent kartu - mes susituokėm vienas su kitu ir turto klausimus sutvarkėm bendrai tik santuokos dokumentus (tada ir nebūtumėm galėję susitvarkyt dar ir dėl kitų priežasčių) ir šventė buvo tada kai galėjom, bet jei yra noras yra galimybės nėra ko abejot, o jūsų pajamos tikrai pakankamos normaliai išgyvent, o mokslai ne kliūtis aš šiemet vėl pradedu mokytis o dar dukrelę turim ir kitą kai galėsim vėl planuosim tai negi skirsiuos kad lengviau mokytis būtų. Šaunuoliai, kad norit kurt šeima, linkiu sėkmės, kantrybės, tolerancijos vienas kitam, noro duot vienas kitam, nes tada labai daug ir gauni. Pilnos šeimyninės laimės jums 4u.gif
Atsakyti
Mes dar nesusituokę, bet pora kaip tvora biggrin.gif . Mes irgi galvojam dar taip, kad susirašyti cmb, tada bendrą paskolą imt, pirkt butą, o tada jau po kiek laiko ir bažnyčioj, tada ir vestuves daryt. Gal kas darėt taip?
Atsakyti
QUOTE(Hornisse @ 2007 04 24, 00:19)
Mes dar nesusituokę, bet  pora kaip tvora biggrin.gif . Mes irgi galvojam dar taip, kad susirašyti    cmb, tada bendrą paskolą imt, pirkt butą, o tada jau po kiek laiko ir bažnyčioj, tada ir vestuves daryt. Gal kas darėt taip?

Mes padarem atvirksciai biggrin.gif Is pradziu mano suzadetinis paeme paskola ir mes nusipirkom jauku butuka, o dabar, kai as jau paskutiniam magistro kurse (po men uzbaigsiu) mes jau planuojam savo vestuves ir liepa tuoksimes mirksiukas.gif Zinuk lengviau paimti paskola vienam zmogui ir po sutuoktuviu ja dalintis su savo sutuoktiniu, nei paimt paskola susituokus mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mes jau draugaujam 4 metelius, o pasipirso jis seniai, tik va kazkaip prioritetai buvo kitaip sudeti. Is pradziu darbai + mokslai, tada atsirado poreikis ne nuomuotis, o tureti savo 4 sienas. Kai jau isigyjom butuka, tai norejosi buiti susitvarkyti, o dabar kai pradejo lysti i galva mintys apie nuosava kiema (o be to karts nuo karto apie vaikuti pakalbam), tai ir atejo laikas vestuvems. Jas keliame patys, tevu pagalbos (materialines) neprasom (net nesove i galva tokia mintis).
Atsakyti
Mes su MB pazystami gan ilgai,jau 6m rolleyes.gif Puse tu metu praleidome rasinedamiesi laiskais,kaip geri biciuliai,kita puse draugaudami ir gyvendami kartu.Tiesiog taip susikloste,kad teko is namu iskeliauti jaunai ir apsigyventi su MB,bet cia asmeninis gyvenimas i kuri nenukrypsiu.Draugyste klostosi puikiai,susigyvenome su vienas kito savybemis(ir geromis,ir blogomis),tiesiog jauti,kad su tuo zmogumi bus lengva nugyventi gyvenima,kad nepaliks bedoje,kad nesinori net trumpam issiskirti.As tiesiog pajutau,kad tai mano zmogus blush2.gif
Savo busto neturejome ir kraustemes istisai tai i viena buta,tai i kita doh.gif ,todel vedybu tema ir nebuvo pletojama.Dabar jau metai,kaip gyvename savo bute.
As seniau sakiau,kad nesituoksiu,kol nebus savu namu i kuriuos grystume po vestuviu,sakiau,kad ir mokslu nebaigusi netekesiu.Bet laikui begant tai pasidaro kvaila.Nes gyvenimas susituokus nepablogeja ir itakos mokslams neturi schmoll.gif Zinoma,nekalbu apie vaikus.Jiems gimus su mokslais buna sunkiau,bet nebutina ju gimdyti iskart po vestuviu schmoll.gif
Nusprendeme tuoktis ir del to,kad bendras turtas atsirado.Jei atsitiktu kas nors,kazkuriam is musu,kad tai,ka sukureme nedingtu ir kad kazkuris toliau galetu ramiai ji tureti,ar parduoti.
Kad ir as jauna,bet neteku del baltos suknes ir is kvailumo.Vestuves bus kulklios,kas labai stebina aplinkinius ir ta sukne bus nebalta schmoll.gif Deja tas poziuris neisnyko,kad jei jau jauna,tai nezino ka daro,reiskias laukiasi ir pan.As viliuosi,kad zmones is to isaugs ax.gif
Pas mus dirbantis tik MB ir mums jo algos uztenka,kad galetume gyventi patogiai ir graziai.As nuo rugsejo vel kibsiu i mokslus.Gal rinksiuosi neakivaizdini moksla ir kartu dirbsiu.Bus matyti.Istikruju vestuviu mes nesureiksminam,kad del ju keistume viska,ka sukure esame.Kaip MB sako:tu mano zmona jau tapai,kai kartu apsigyvenome mirksiukas.gif
Sekmes apsisprendziat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hornisse @ 2007 04 23, 15:49)
Ar dėl vestuvių laukėte

Juk kievienam savo cool.gif
Atsakyti