Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar po gimdymo nesutriko jūsų miegas?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
zanet
Beveik visos turbut patyrem paskutiniu nestumo menesiu nemigas, o kaip su nemiga po to? As turiu omeny ne tuos atvejus, kai mazius neduoda miegoti, bet kai mazius jau beveik normaliai miega, o pati uzmigti negali.
Va pvz. maniskis jau greit menuo kaip 11 val vakaro uzmiega ir pucia i usa iki 6-7 val ryto, po to pavalgo ir dar pora valandeliu numinga. Rodos, idealios salygos miegoti, o as pabundu 4 val ryto ir nebeuzmiegu. Paskui diena vaikstau kaip zombis, bet jau pamiegoti nera sansu. Ir visa tai prasidejo gal antra menesi po gimdymo. Pradzioj tai miegodavau kaip uzmusta tik galva ant pagalves padejusi. Gal kam irgi panasiai nutiko? Kokiu emetes priemoniu sureguliuoti savo miega?
Sniegena
Ak, zanet, man tavo problemas... Svajoju apie tai, kad mazius nakti keltusi nedazniau kaip kas 2 val. Ok ok, bent jau kas 1.5 val... O gal kai miegos jis, as irgi negalesiu uzmigti? blink.gif
zanet
QUOTE(sniegena2 @ 2004 12 30, 14:06)
Ak, zanet, man tavo problemas... Svajoju apie tai, kad mazius nakti keltusi nedazniau kaip kas 2 val. Ok ok, bent jau kas 1.5 val... O gal kai miegos jis, as irgi negalesiu uzmigti?  blink.gif
*

Butent, as irgi svajojau, kad mazius miegotu bent jau 5-6 val., nes pries tai miegodavo 3-4 Svajone issipilde anksciau nei tikejausi, o ja pasinaudoti kazkaip ir nebeiseina doh.gif
Ambro
Vaikinukas miega iki pat ryto neprabusdamas, o man visai issireguliavo miego ritmas sad.gif Ilgai neuzmingu, daznai atsibudineju, o ryte mirstu is nuovargio, visai nepailsejusi jauciuos....
zanet
QUOTE(viksrelis @ 2004 12 31, 15:37)
Vaikinukas miega iki pat ryto neprabusdamas, o man visai issireguliavo miego ritmas sad.gif Ilgai neuzmingu, daznai atsibudineju, o ryte mirstu is nuovargio, visai nepailsejusi jauciuos....
*

Va va, lygiai tas pats sad.gif O tu bandei kokias nors priemones? As bandau gerti arbatas, bet jos nepadeda. Eiti pas gydytoja del vaistu dar privengiu, nes maitinu.
nendrelė
Maniske miega nalabai ramiai, atsibudineja kas pora valandeliu, bet anksciau (is kart po gimdymo) ir taip sugebedavau issimiegot. Dbar mazoji uzminga, o as guliu ir ziuriu i lubas staciom. Nezinau kas cia kaltas. Atrodo ir pavargus, bet neuzmiegu ir viskas.
temi

Dbar mazoji uzminga, o as guliu ir ziuriu i lubas staciom. Nezinau kas cia kaltas. Atrodo ir pavargus, bet neuzmiegu ir viskas.

Ir as galvojau, kad man vienai kazkas pasidare. Jokios arbatos, valerijonas nepadeda Atsiguliu ir nervuojuosi, kad noriu miego, o nemiegu doh.gif
matilda
QUOTE(temi @ 2005 01 03, 13:00)
Dbar mazoji uzminga, o as guliu ir ziuriu i lubas staciom. Nezinau kas cia kaltas. Atrodo ir pavargus, bet neuzmiegu ir viskas.

Ir as galvojau, kad man vienai kazkas pasidare.  Jokios arbatos, valerijonas nepadeda Atsiguliu ir nervuojuosi, kad noriu miego, o nemiegu doh.gif
*

Nugi pas mane čiut ne analogiška situacija. Kai 2.gif buvo keli mėn., tai ji prabunda naktį , aš ją pamaitinu, o paskui blūdiju. mad.gif
Dabar jau naktį miegu kiek leidžia 2.gif , bet dieną kad pamiegot, tai neišeina nors tu ką......... schmoll.gif schmoll.gif doh.gif
babble
Man irgi daznai nesimiega, bet isitaisiau prie galvos lempele ir skaitau..tai kazkaip dabar ne obidna, kad nesimiega biggrin.gif
Gipo
mano maze berods atsisake valgymo 3val nakties, bet as vis saziningai atsibundu tuo laiku ir laukiu... Tikiuos su laiku praeis...
Merlote
Maniskis jau nuo 9 vakaro iki puse 6 ryto ismiega neprabusdamas. o ash baisausiai neissimiegu, nes niekaip negaliu uzmigti. vakare iki 1-2h guliu ir galvoju kur tas miego mygtukas... cry.gif diena irgi negaliu pamiegoti, nes pasamonej kirba baime, jog tik uzmigsiu o sunelis ir prabus ir jausiuosi da blogiau.
MAMAM
Nakti pas mane isijungia autopilotas, nes ryte sunkiai prisimenu kiek kartu buvau prabudus maitinti, o valgo maniskis kas 2 val. Ryte pailsejusi tikrai nesijauciu, diena vis bandau nusnaust, bet niekaip nepavyksta, net ir tada, kai vyras namie ir zinau kad vaika tikrai paziures.
kunigunda
Reiskia cia daug kam taip ax.gif Mano mazute miega nuo10 ir keliasi pavalgyti apie 4val. ir ka as nuo tu keturiu daznai ir nebeuzmiegu doh.gif arba guliu guliu ir apie puse septyniu ar septinta luztu o7.30 zadintuvas blink.gif reikia keltis vest didziaja imokykla, tai paskui ir vaikstau kaip primusta, o diena irgi bandziau kartu miegot be sansu schmoll.gif atrodo jau jau bunda vaikelis jau krebzda ir taip kokia valanda ar dvi....
Medona
maniskis kaip gime, tai 3 paras negalejau akiu sumerkti, nes vis ziuredavau ar pilvukas kilnojasi.ir turiu tam priezasti, nes kaip buvau nescia 5 men. mano brolio leliukas mire 2 dienu lopsio mirtimi cry.gif .man buvo didele depresija ir galedavau numigti gal keleta minuciu pasiguldzius ji ant saves.
ir iki 3 menesiu negaledavau ramiai miegoti, kol lelius neuzmigdavo, budavo kad nakti atsikelia ir kokia valanda zvalgosi ir as zvalgausi smile.gif gal ir juokingai skamba bet taip jau buvo...
zanet
As atrodo atradau sioki toki buda palengvinti uzmigima. Maziu iskeliau miegoti su teciu i kita kambari, kad manes nepazadintu savo krebzdejimais, o pati vakarais ikalu raminancios arbatos ir lovoj piesiu, kol suima miegas. O paisymas tai toks paprastas: su piestuku popieriuje privingiuoju primakaluoju, o paskui tarpus spalvinu spalvotais piestukais, spalvas imu net neziuredama. Toks spalvinimas negalvojant labai migdo. Jau tris vakarus is eiles uzmigau be ilgu kankyniu thumbup.gif O paryciais, kad neissibudinciau, stengiuosi tik pamaitinti mazyli, o sauskelnes palikti teciui pakeisti. Kol kas thumbup.gif ziuresim, ar ilgam sios priemones pades.
AIRRA
As visa gyvenima turejau problemu su miegu,ypac nescia miegodavau gal tik kelias val.su pertraukom.O po gimdymo net nejausdavau kaip nuluzdavau rolleyes.gif Nakti pamaitindavau ir vel miegodavau.Ir nors valgydavo kas 2val.man pilnai uztekdavo to miego.Labai dziaugiausi.Tai tesesi tol,kol pati maitinau.
Dabar jau 2-tra savaite be migdomuju nebegaliu uzmigti-atsigulu kokia 22val.o 2-ar 3 keliuosi isgerti migdomuju kad nors kiek pamiegoti...Kazkuriam zurnale skaiciau, kad gaminantis pienui tuo paciu gaminasi kazkokios medziagos kurios suteikia pilnaverti miega nors jis ir yra su pertraukom (pamaitinti leliu).
Bretane
Mane irgi nemiga kankina, vaikas atrodo gerai miega, galėčiau ir aš pamieot, bet nei pro kur, nebežinau ką daryt verysad.gif
PaMeL
as zinokit paskutiniuoju metu negaliu is vakaro uzmigti doh.gif vartaus lovij iki kokiu 3 nakties doh.gif o is ryto paskui kaip sunku buna keltis siaubas doh.gif net nezinau kas cia daros wub.gif unsure.gif
ugniuke
Mane paskutines nestumo savaites kamavo nemiga, kai pagimdziau ligoninej irgi nesimiegojo, o kai grizau namo tai atsiemiau biggrin.gif - tik dukryte uzmigdavo ir as krisdavau, ant tiek budavau pavargus, kad kartais ne neprisimindavau kaip i lova atsiguliau doh.gif
Keiti
QUOTE(Merlote @ 2005 02 03, 11:37)
Maniskis jau nuo 9 vakaro iki puse 6 ryto ismiega neprabusdamas. o ash baisausiai neissimiegu, nes niekaip negaliu uzmigti. vakare iki 1-2h  guliu ir galvoju kur tas miego mygtukas...  cry.gif diena irgi negaliu pamiegoti, nes pasamonej kirba baime, jog tik uzmigsiu o sunelis ir prabus ir jausiuosi da blogiau.
*

QUOTE(AIRRA @ 2005 02 05, 10:33)
As visa gyvenima turejau problemu su miegu,ypac nescia miegodavau gal tik kelias val.su pertraukom.O po gimdymo net nejausdavau kaip nuluzdavau rolleyes.gif Nakti pamaitindavau ir vel miegodavau.Ir nors valgydavo kas 2val.man pilnai uztekdavo to miego.Labai dziaugiausi.Tai tesesi tol,kol pati maitinau.
*

Kaip matau patarimų nelabai yra biggrin.gif Visos moterys tik skundžiasi. Na ką, pasiskūsiu ir aš biggrin.gif
Šie pasisakymai puikiai nupiešia mano situaciją: maniškė irgi jau moka kai kada išmiegoti po 7val., tačiau taip toli gražu ne visada ir aš bijodama, kad teks keltis nemiegu, nes kai nulūžtu 15 min. būna dar sunkiau atsikelti, tada svirduliuoju nuo noro miegoti.
Tačiau kartais tenka keltis kas 2 val. tai tada net neatsimenu, kiek kartų kėliausi, nes būnu visiškai išsekusi...
Kai pamaitinu tie išsiskyrę hormonai man padeda gal 10 min. tada net mažiukę vos nunešu į lovytę, kojų nejaučiu kaip noriu miegoti, net silpna darosi, o kai atisgulu akys stačios sad.gif
Isila
kartais ir man nesimiega. Vaikas parpia, o aš blūdiju. Arba pabundu, pažiūriu į laikrodį, kad tuoj valgyt ir laukiu... o vaikas nesikelia... Atrodo, galėtum miegoti, bet ne - nesigauna doh.gif
sayonara
pirmą mėnesį, kolmaitinau, tai jėzus, kaip gerai visur, visada ir bile kokiooj pozoj miegojosi. kaip kupranugariui biggrin.gif
paskui normaliai miegojau. o dabar, kai mažiui yra beveik 8 mėn., miegu iki kokių 5 ryto, tada jis pakrebžda ir viskas - galiu nors kazačioką šokti, nebemiegu.. zombiai rules..biggrin.gif
JuGeMa
man nebuvo problemu del miego, tik va jau 3 men neissimiegu normaliai.
dowilia
keistas klausimas, savaime aiku, kad nei viena mama po gimdymo neissimiega, turbut reta tokiu laimingu, kurios po gimdymo pamiega bent iki paryciu.
As iki siol dar neissimiegu, nors maniau, kai bus didesnis pamiegos, o vat ir ne...
ner_ko
Aš neišsimiegu maždaug nuo septinto nėštumo mėnesio, nes buvo palygint labai nedidelis pilvas, o vaikas jame didelis, ir jam ten trūko vietos. blink.gif Tada nemiegojau iš skausmo, nes man nuolat stipriai spaudė šonkaulius, tiesiog košmaras buvo. Jau gimęs vaikas buvo ir yra neramus - net ir primaitinta prieš naktį košytėm mažė kelia mane kas porą val. Bet kai pamaitinu, užmiegu greitai, tik ryte atsibundu anksti, nors vaikai ir miega, ir eit niekur nereikia... Dieną jaučiuos prastai, silpna ir nuolat žiovauju, o užmigt dieną labai sunku - valandą-dvi vartaus, nerandu padėties, visur spaudžia, kutena ir panašiai... Jei galiausiai ir užmiegu, tuojau tenka keltis prie vaiko, tai tada išvis būna gaila tų dviejų prasivoliotų valandų, nes nuo paties gulėjimo nė kiek nepailsiu, tik išvargstu...
Naktį pas mus miegojimui labai nekokios sąlygos, nes su vyru ir dviem vaikais visi miegam vienam 12 kv. m. kambary. Todėl per visą naktį tai maitinu mažąją, tai sodinu (ar vyras sodina) ant puoduko didžiąją, tai abidvi užklojinėju, tai einu pradaryti, o paskui uždaryti lango, nes labai išsikvėpuoja oras...
Realiausią sprendimą, manau, pasiūlė zanet. Aš irgi kuris laikas „audžiu mintį“ bandyt eit miegot pas mamą į kambarį, tai vaikai gal mažiau prabudinės, nes neerzins mamos buvimas šalia, nebus prie ko glaustis ir ką šnekint - tėvelis miega kietai ir tokiais dalykais jo nepažadint. tongue.gif Jei nesimiegos, ką nors skaitysiu, tada nebeliks viduj tos sąžinės graužaties, kad beprasmiškai slenka laikas, gal pavyks atsipalaiduoti ir užmigti... O dar turiu pasistačius popierinį poką kalėdinio raudono vyno (saldaus), tai man užtenka jo keliasdešimties gramų, kad pasijusčiau, bent psichologiškai, geriau. mirksiukas.gif
zeme
Aš negalėjau miegoti nei dieną, nei naktį. ant tiek pavargau, kad miegas visai išsimušė, o nuolat jaučiau didelį nuovargį. Tai tęsėsi apie pusantro mėnesio, po to viskas po truputi susitvarkė
Kolibriukė
Aš irgi nėštumo pabaigoje kokius 2 mėnesius miegojau klaikiai - labai sunkiai užmigdavau ir klaikiai dažnai pabudinėdavau. Po gimdymo viskas susitvarkė. Taip išvargdavau per dieną, kad vakare dažnai smigdavau prieš vaiką, nes mano mažius pats užsimigdo, niekada jo specialiai migdyt nereikėj oir tfu tfu nereikia.
O dabar, kai jau sūnutis pradėjo miegoti visąnaktį neprabusdamas mano miego ritmas sutriko. Užmiegu lengvai, bet miegu labai paviršutiniškai, negiliai, pati prabundu be niekur nieko kas 1,5 - 2 valandas, o anksti ryte prabudus išvis nebeužmiegu. čia jaučiu autopilotas veikia, kad gal vaikui kas nors yra, kad reikia atsibusti - tieisog išsiderino bioritmai. Bandžiau gert žoleles, kad palaikytų miegą, bet kad jokio efekto - užmigt aš užmiegu, bet vistiek dažnai budinėju, o vaikas pučia sau. Gal kas kokių idėjų turit, kaip su tokia bėda kovot?
tamsi
Iki pat gimdimo puikiausiai miegojau,naktim pilvuke lelius tik kartais pasimuistidavo.O va pagimdžiau ir usio nemiegodavau nei diena nei nakti,na i para pamiegodavau gal tik kokias 4val.Pastoviai jaučiausi nuvargus. verysad.gif
Va tik nesenai dukrytė pradėjo visa nakti miegot,tai ir aš jau išmiegu apie 7val thumbup.gif
rienka
Mano mažulis užmiega apie 11-12 val ir pabunda 6-7val, bet aš niekaip neišsimiegu, miegas pasidaręs labai jautrus, pabundu net nuo jo vertimosi ant šoniuko, neisivaizduoju ką daryti doh.gif
future
QUOTE(zeme @ 2006 02 09, 19:24)
Aš negalėjau miegoti nei dieną, nei naktį. ant tiek pavargau, kad miegas visai išsimušė, o nuolat jaučiau didelį nuovargį. Tai tęsėsi apie pusantro mėnesio, po to viskas po truputi susitvarkė
*

As jauciuosi lygiai taip pat siuo metu: negaliu nei diena uzmigt pamiegot nors valandele, nei vakare miegas neima, o vat ryte bunu tokia pavargus, kad rodos galeciau visa diena miegot, bet kur tau galesi, jei mazius keliasi 6 ryte doh.gif , po to jis 8-9 eina miegot, o as jau nebegaliu uzmigt kartu su juo. O dabar dar mazius ir naktim bludit pradejo doh.gif. Pasidariau visa pikta, viskas namie erzina. Ir kada visa tai praeis?
Miegaliuke S
nesutriko amn miegas
Andraja
As miegu labai gerai thumbup.gif Po gimdymo ligonineje buvo sunku uzmigti, nes ten aplinkui girdejau tik vaikucius verkiant, ir pirma naktis namie buvo sunki, nes po gimdymo taip ir nebuvau pailsejusi doh.gif Veliau viskas thumbup.gif
Jurlin
nesutriko miegas man schmoll.gif
Treja
QUOTE(future @ 2007 07 24, 11:06)
As jauciuosi lygiai taip pat siuo metu: negaliu nei diena uzmigt pamiegot nors valandele, nei vakare miegas neima, o vat ryte bunu tokia pavargus, kad rodos galeciau visa diena miegot, bet kur tau galesi, jei mazius keliasi 6 ryte doh.gif , po to jis 8-9 eina miegot, o as jau nebegaliu uzmigt kartu su juo. O dabar dar mazius ir naktim bludit pradejo  doh.gif. Pasidariau visa pikta, viskas namie erzina. Ir kada visa tai praeis?
*

Man irgi taip buvo, ir galvojau nesibaigs niekada doh.gif Bet paaugo, pradėjo gerai miegoti ir man palengvėjo thumbup.gif Praeis tikrai mirksiukas.gif
Emanuella
as tai prastai miegu....dukryte uzmiega apie 22 val.,as einu i lova 23-23.30,taciau uzmiegu tik apie 1 nakties....kazkokie nemigos priepuoliai uzejo.dar nervuoja,kad kai atsigulu,pradeda visokios mintys listi galvon.....mastau,mastau,taip ir neuzmiegu.... verysad.gif
eiwile
2 menesius miegojau lb blogai,vis girdedavau per miegus kad vaikas verkia,ir siaip ilgai negaledavau uzmigti,o kai jau uzmiegu vaikas keliasi valgyti doh.gif bet kai nebegeriu kavos miegu daug geriau thumbup.gif
gedrule
na man buvo paskutinius du nestumo menesius negaledavau miegoti, tiesiog kankino nemiga, bet po gimdymo atrodo jeis kas leistu tai miegociau istisa para, nors mano mazius uzmiega 22h ir keliasi 8.30 be prabudimu, o jei pasitaiko kad atsikelia 4h ryto tai tada visa diena kaip zombis vaikstau doh.gif
va dar kaip buna blink.gif
Meina
Mano sūnus labai prastai miega naktį, keliasi nuo 3 iki n kartų doh.gif bet aš ir taip sugebu išsimiegot smile.gif arba miegam kartu dieną biggrin.gif
elenuxus
Musu lelyte jau 2 naktis miega iki 6 ryto, tai pasaka biggrin.gif Bet as is ipratimo bundu 3 valanda ir per miegus vos ne panika kyla - kur vaikas ?Nes tokiu metu visad maitindavau.Po to tik ziuuu - miega lovytej savo.Ir taip budineju kas kelias valandas, atrodo miegotum sau, bet neiseina.Uztat diena nusnustu, JEI mazyle miega. mirksiukas.gif
rence*
PO gimdymo reikejo iprasti prie visai kito rezimo- mazius pirmus 2men keldavosi kas 2-3val, o budavo pavalgo ir budraut uzsimano, tai pakalbeti tai paniurgzti- visa kaip zombis vaiksciojau, drauge kai mane tokia pamate net issigando. blink.gif Gerai kad dabar jau galima geriau ismiegoti. Bet prisimenu paskutinias nestumo sav kai nemiga kankino- o tai visi teisingai sake issimiegok nes po to taip gerai nebus smile.gif
Cukraus pudra
naktim miegu, tiek kiek sūnelis, bet va dieną, kad ir kaip miegas ima užmigt niekaip negaliu doh.gif
olgacka
iki 3 men beveik nemiegojau,nors ir dabar siap sau miegam.
vaili
manau kad savaime kazkaip uzsiprogramuoji girdeti tik vaikelio niurzgejimus o kito triuksmo kaip ir nelabai schmoll.gif tai mane del to ir kamuoja nemiga
faustluk
cia gal man pagal menuli...Mergyte ismiega 7-8 val., o as kai prabundu 3 val.nakties ir vartausi iki 6val. paskui pamaitinu ir dar pora valandu numiegu. Bet buna, kad net negirdziu kaip dukryte kniurza...Net sazine uzgrauzia..Gerai, kad vyras didelis pagalbininkas.
tomulexxx
pirmus men kai vaikas naktimis keldavosi kas 2-3val tai miego buvo mazoka, nors ir diena kartu pamiegodavau doh.gif taciau db kai vaikas ismiega visa nakti be prabudimu tai jau net pati 6val atsikeliu ir tarsi laukiu kol mazasis atsikels valgyt doh.gif
Yyy
man pirma menesi taip buvo, niekaiap neuzmigdavau, nors mazius ir miegdavo, dabar tai normaliia, nors nakti daznai keliames, bet uzmiegu is karto, dar del to, kad mp maitinu - hormonai veikia miego smile.gif
Jazza
Oi tikrai ne, kai mažylis užmiega, gtai ir mamytė dažniausiai iš paskos į sapnų šalį žengia blush2.gif
ssniege
Mano mažius eina miegito apie venuoliktą dvyliktą vakaro, o aš niekaip negaliu iki kokių dviejų užmigti. Stengiuosi ir keltis anksčiau, ir pietų nemiegot, bet...
mamuse
Man labai trūksta miego, kartais dėl nemigo ir aukšto spaudimo nebegaliu eit į lauką pasivaikščiot su lėlyte verysad.gif
Ausruze
Niekuomet manes nevargino nemiga,zinoma atsibundu daznai nakti,pasiziuriu i maziuka ar ramiai miega,ir pati vel is kart luztu,jokiu problemu bigsmile.gif sunelis nakti jau nebevalgo ir uzmiega gana anksti,apie vienuolikta val.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.